Tuesday, May 14, 2024

Rainy weekends and ESC.




Good morning Tuesday!


As per usual, I hope your weekend was good! Did you all watch The Eurovision Song Contest?
We did, and I loved it! It was so entertaining the entire time.
All respect in the world to Petra Mede. She has to be one of the best television hosts Sweden has. I read that she is SO loved in the ESC-universe. And I heard the love, too! The audience went nuts when she entered the stage. Malin Åkerman did a good job as well, for sure.


I rooted for Croatia and Spain.
Sweden’s song this year is sooo boring (well, that is my opinion). But alas, Sweden did not aim for a win either. It is not that fun to host back to back contests.
My favorite song, among all the competing Swedish ones, was Effortless with Jaquelin.
If that song had entered … Well, maybe Sweden would have won then
However, Switzerland’s winning song is growing on me, and I am glad they won, after all.


Here the ESC started at 15:00 in the afternoon and it was over at 19:00. Perfect. I so wonder why they start so late in Europe? I think 20:00 (Euro western time) would be the perfect time to start, good for Eastern Europe and good for the countries west of Western European time as well.


Peter, and or dear friend Keith, love this hoopla-hoo, too.
This is really our  solid tradition by now, to watch it together. We were all chatting away with my sister and brother-in-law for the duration as well. FUN!!


Sunday was Mother’s Day. Peter made me a perfect omelette for breakfast, YUM!!
In the evening we grilled some steaks. No, we did not hang on the deck at all the previous weekend.

It is like a law, it turns cloudy and sooo grey every Friday, then it continues for the entire weekend. I am so sick of gray and rainy days by now.
Luckily, it was nice and sunny and so warm yesterday.
May is an iffy month here (just like April), you’ll never know what you’re gonna get.
BUT is is green, not too cold and it is early summer. But I am done and done with dreary, grey and rainy days by now.


 hope you all are having a great Tuesday today!

20 comments:

Yvonne said...

Så tråkigt när det är grått och regnigt en hel helg, men men inget att göra merän göra det bästa av situationen. Här har vi haft kanonväder och har ff soligt och varmt, nästan som Spanienvärme.

Vi slötittade på ESC och fastnade inte för någon låt. Vad gäller Petra Mede så är hon väldigt duktig just i det sammanhanget, i andra program är hon så egotrippad så hälften vore nog.

Omeletten såg jättegod ut och skönt att bli serverad en och det grillade köttet, mums säger jag bara.

Så ni har rådjur/hjort så nära, det har vi också och just nu är det två som drar runt här i skogsbrynet varav den ena ser förfärlig ut, tror den har skabb. Än har de inte hittat in på vår tomt och ätit upp tulpanerna, men det är väl bara en tidsfråga innan knopparna ryker

Ha en fin tisdag, själv ska jag in till stan en sväng, blir väl lite shopping och en god lunch hoppas jag

Stor kram

Anonymous said...

Hej, jag blir nyfiken när jag ser hjortdjuren, finns det fästingar i era trakter.
Eller är det bara en Österbottnisk plåga, finns massor av dem här, och det är väl främst rådjuren och vitsvanshjortarna som sprider dem.
Annah

Anonymous said...

Jag tittade på finalen enbart av oro för att något skulle hända. Det har ju varit väldigt oroligt och spänt i Malmö och jag ängslades för att den vackra israeliskan skulle buas ut. Fy vad hon fick utstå - föll ihop i våldsam gråt när hon väl landade hemma igen. Jag tittar aldrig på Mello annars men konstaterade att jag för länge sen vuxit förbi den här sortens musik. Det är ju numera bara baserat på sceneffekter en masse, urknäppa utstyrslar som vita masker för ansiktet som en annan löjlig ”Fröken Snusk” och en fruktansvärt obehaglig satanistisk upplevelse från Irland. Och VARFÖR dessa karlar - och kvinnor med för den delen - med knappt minimala ”kalsonger” och obscena rörelsemönster som på en billig porrklubb? Jag är verkligen inte pryd och uppskattar skön sensualism men det här vittnar om något konstigt samtidsfenomen. Varför detta fokus på sex hela tiden? Själv tyckte jag, inte oväntat att Frankrikes bidrag var bäst. Den sångaren har vunnit franska Idol som ligger på hög internationell nivå och har en makalös röst och det är väl en sångtävling detta ska vara? Nu blev det storpolitik dessutom! Så nej, ESC är inte för mig och Sverige är verkligen kluvet i frågan också. Men väldigt roligt både för er förstås och alla andra som verkligen gillar det! Skrev Monet

Mamma C said...

Jag hoppade ESC för jag har faktiskt tröttnat på det. Tar alldeles för lång tid. Men jag lyssnade på låten som vann dagen efter. Nja, sisådär tycker väl jag då. Men man kanske ska ha den på repet så kanske man ändrar uppfattning 😉😁 om den.
Det såg verkligen gott ut er grillmiddag.
Kram Carin

Millan said...

Ah Annika! Nu har jag last dina 5 resebrev fran Los Angeles och kan knappt vanta pa nasta! Sa roligt att lasa om eran resa. Jag blir sa sugen pa att aka till USA och uppleva mer dar an 'bara' New York som vi varit i.
Sa fina bilder! Det kanns nastan som om vi fatt folja med er.
Alskar lagenheten ocksa. Sarskilt de stora fonstrena.
Kram!

Annika said...

Yvonne:
Tycker vädret är under all kritik. Nu regnar det igen, och det ska fortsätta till torsdag.
Det behövs inte mer regn nu. DET räcker.
NJUT av ert fina, fina väder. Underbart med just den där värmen i maj i Sverige. Bästa!!!!

Så lite fram och tillbaka med tittandet för er. Det höll ju på läääänge.
Jamen jag gillar Petra M för det mesta, men visst är hon lite speciell också. i ESC är hon otroligt bra!! Snacka om att hålla reda på det hon ska säga och göra.

Helt nöjd med min mors dag. Så god mat.

ÅÅå ja, vi har sååå gott om hjort här att det faktiskt gränsar till för mkt. Min gode granne (kallar henne Snövit) matar dem. Hon lägger ut mat till dem, ooo vad jag ogillar det. Dessa sprider ju sjukdomar också, som olika fästingburna sjukdomar. Önskar att hon lät bli. Rävar kommer också och äter av det hon lägger ut.
Jag gillar inte att ha dem runt knuten. OCH jag vet, de älskar tulpaner. Förstår att du stör dig också.

Ha en riktigt fin dag inne i stan!!

Kramar!!

Annika said...

Annah;
JAAAA!! OM det finns. Det är ett stort problem. Jag känner två personer som har kronisk borrelia. De kämpar ständigt med den sjukdomen och den går i skov.
Jag känner sååå många som haft olika fästingburna sjukdomar här. Det är ett stort problem längs hela den amerikanska ostkusten.
Och en stor rädsla för P och mig då vi hajkar. Så svaret är, det finns massor, massor, massor. Jag ogillar att dessa hjortar stryker omkring så nära våra hus och de finns i sådana mängder att de skulle behöva skjutas av.

Annika said...

Monet:
DET gjorde jag med, oroade mig för att Israels sångerskan skulle buas ut. Som tur är hörde jag inget sånt, men ngt oroligt kanske det var i arenan då hon sjöng?
Fast så kanske det inte var? Men jag oroade mig för exakt samma som du.
Skulle verkligen önska att man kunde lägga politik ¨t sidan då det kommer till ESC o dyl Det är iaf inte artisternas fel att länderna ligger i krig. Men ja, det är ju inte så lätt precis ...
OOO jag visste inte att hon bröt ihop sedanhon kom hem. Hemskt. Som sagt, sära på krig och artister. Samt kanske även ha en nyktrare syn på det som pågår. OK, det om DET.
Ja det är stoooooor skillnad på ESC idag och hur det var förr. Men jag tycker det är kul, även om somliga låtar är helt galna. Det är mer som en tävling i vem som kan vara mest extrem. haha.
Jodå, vi gillar det mkt. Det har verkligen blivit tradition och jag uppskattar att SVT sänder det över hela världen.
Ha det så gott i sköna maj!!

Annika said...

Carin:
En sak är då säker. LÅÅÅÅÅÅNG är den. SÅ utdragen. Och slutar den klockan 1, eller 2 som i östra delarna i Europa är de ju sjukt sent.
Vi har det bättre här med tiden för den.
Tror nästan att man måste ha sett framförandet för att uppskatta vinnarlåten. Jag tyckte inte helelr den var märkvärdig alls då jag hörde den. Men den blir bättre.
SÅ god grillmiddag, min favorit.
Kramar!!!

Annika said...

Millan:
ÅÅÅÅ Millan, TACK!!! Så glad jag blir över det du skriver!!
JAAAA kom tillbaka!! Ta en tripp runt landet. Besök fler ställen än NYC!! Vore toppen.
LA är LA, inte min favvis balans städer. MEN CA är en hell of a state!! OCH LA bör besökas. Men sen är det skönt att hyra bil och dra därifrån.
Reserbrev nummer 6 kommer senare denna vecka.
TACK igen, bästa Millan!! BLIR SÅ GLAD!!
LGH är sååå fin, just det med fönster från golv tlll tak.

KRAMAR!!

Keith said...

Excuse me! How come you didn't invite your deer friends in for dinner? Rude! Haha! Yes, the weather hasn't really been up to par to sit on TBD lately. Hopefully the weather will stabilize soon. Glad you had a nice Mother's Day! It's fun from an American perspective to watch ESC. I told my family what I watched and they're like, What? Nothing else like it. I thought the emcees did a fine job. They really weren't on the screen that much during the performances, which is good. It's just cringe-worthy waiting for the results. Still in a sour mood that Baby Lasagna didn't win! Haha! Sure, the song from Switzerland can grow on you.

Annika said...

Keith!
I know right. But Snowwhite is better hostess than I am, haha. You know that :-D
The weather, I am so over it.
Tired of it.
Blaahhh ...
And now it is raining again.
So fun that you were with us. ESC is something else, as you said, it would never o over well here in the US.
Not a chance.
It is so out of whack, but in a fun way.
Baby Lasagna, ohhh I know. Shoulda won!!

Anna i Portugal said...

Jag kollar inte Mello alls, slutade med det långt innan det blev deltävlingar :) Tycker om musik, men sällan låtarna från Mello fastnar hos mig. Men visst det händer. Trist med regnet, men hoppas snart det blir soligt och skönt. Rätt var det är så är ju vintern där igen :) Varm tisdagskram till dig!

Elisabeth said...

Det blev (som vanligt) endast lite ESC för mig i år, framförallt p.g.a. sändningstiderna. Orkar verkligen inte vara uppe halva natten, haha. Borde kanske titta på det vinnande bidraget och bilda mig någon slags uppfattning, för det verkar vara mycket delade åsikter om det. Lite intressant är det för övrigt att artisten identifierar sig som "hen". Kan tänka mig att det sticker i ögonen på en del.

BP said...

För en gångs skull kan jag skryta med att vi har haft sol och värme (max. 23 grader) sedan i söndags. Du brukar ju slå mig med hästlängder i vanliga fall, men inte idag. Inte en regndroppe på tre dagar. Tack!

ESC - ja, vilken långdragen historia. Nästan så att det blev tråkigt. Eller jo, det BLEV tråkigt. Nemo var okej, men Frankrike, Kroatien, Israel och Ukraina var väl i klass med schweizaren. Dessutom tyckte jag att Irland med sitt "ockulta" bidrag var rätt tilltalande - annorlunda.

Ja, nu är det ett år kvar till nästa ESC. Produktionsmässigt var det en av de bästa showerna någonsin. Sånt är Sverige oerhört bra på.

Susjos said...

Visst var Petra Mede outstanding! Hon passar så bra som programledare för ESC, Malin var helt okey hon också!
Som du skrev, Sverige var inte där för att vinna, M & M gjorde ett bra framträdande dock, och kom på 9:e plats, inte såå dumt!
Vilken skräll att inte favoriten Kroatien vann, men jättekul att Schweiz vann, precis som du så gillar jag den mer och mer!
Min favvo var nog Tyskland, han sjöng så bra, liksom Frankrike! UK var också bra, alltså själva låten, framträdandet kan man diskutera.

Tror att ESC måste börja kl 21 därför att de har genrep tidigare på dagen (inför publik).

Mums så gott det grillade köttet såg ut, och din omelett!
Må så gott!
Kram

Annika said...

Anna;
OCH nu är det rätt utballande också, haha. Det är mer show och knäppheter än musik.
Tror den är inne i en väldigt exhibitionistisk fas nu.
Ibland kan även jag sakna det gamla, ja även fast jag tycker det är kul nu med. Kul på ett annat sätt, dock.
Regn idag igen, och så mörkt.
PUST.
Jo jag vet, snart vänder och då klagar jag över det.
Kramar till dig!!

Annika said...

Elisabeth;
Obegripligt att de börjar så sent som de gör. Fattar det inte. Och det tar ju alltid 4 h numera.
Det sticker alla gånger i ögonen att en som kallar sig för hen har vunnit. HA!! Det kan de gott bita i.
Låten blir bättre varje gång jag hör den, men jag kommer inte att lyssna överdrivet mkt på den. SÅÅÅ bra var den inte. Glad ändå att den van, inte minst för hens skull!

Annika said...

BP:
BOOOM!! Ni har bättre väder än vi. REGN och SÅ grått här, jag är sååå less.
Men jag är jätteglad för er skull. Underbart med så mkt sol över nejden!! Maj är en underbar månad när det vill sig så för er.

ESC fattar inte att det ska ta sådan TIIID!!
Och slopa juryn för tusan!!
Låt folket rösta fram bästa låt.
JOO, haha, jag tyckte också Irland var lite småkul. Skulle aldrig känna igen låten, men själva framförandet var faktiskt lite kul. Det tyckte jag om Norge också, haha
Nemo var bra!!! Helt klart.

YESSS, Sverige kan sträcka på sig. SÅÅ bra ordnat. Så proffsiga programledare ffa Petra Mede!

Annika said...

Susjo:
Hon är bara sååååååå otroligt BRA. Fasiken, sååå säker och så rolig. Och så älskad av ESC-publiken. Heja Petra!!!
Tyskland var faktiskt bra, läste innan i DN att den var tippad att komma sist.
Tyckte om Israel också, vilken fin röst och låt ändå.
Hur var det med publiken under den? Tyckte inte jag hörde ngt konstigt, men det kanske du märkte av??

De borde ta genrepet en timme tidigare och börja tidigare. Så sent så sent det blir.
Men det gick ju ingen nöd på mig, här var det slut kl 19.

KUL att du varit där!!!

Jag är mkt nöjd med mors dag.

Kramar!!!