Wednesday, May 15, 2024

...Och så fyller Life in the Suburb hela 18 år!




Godmorgon onsdag!


Vet ni, i lördags fyllde Life in the Suburb hela 18 år.
Min blogg är således numera myndig, haha.


Det är nästan overkligt att jag skrivit texter här i 18 år.
Men vet ni, det är lika roligt att driva bloggen NU som det var den dagen jag tog mod till mig att börja skriva.
Från början var det tänkt som en bra grej för min familj, och mina vänner i Sverige, att de lätt skulle kunna följa mitt liv “over here”
När jag började blogga hade jag precis fyllt 40 år. Karolina var nio år gammal när även hon fick träda in in blogosfären via mig. Jag menar med det att jag skrivit mycket om henne genom åren. Från det att hon gick i fjärde klass, hela vägen genom universitet och nu till hennes unga vuxenliv i Los Angeles.
Ni som hängt med mig länge har fått lära er en hel del om det amerikanska skolväsendet.  Det i samma takt jag själv lärde mig.
Min käre Peter har ni också fått lärt känna genom dessa 18 år.


 

Samtliga foton idag, utom selfien längst ner (den tog jag förra tisdagen), plåtades i måndags under min promenad.  Måndagen, den enda vackra dagen denna vecka ...


Med tiden började jag få allt fler “okända” följare och det har varit berikande.
Berikande är det än idag.
Det här med bloggvärlden är fortfarande helt fantastiskt—vilket medium det ÄR!
Av alla sociala medier är det bloggen, och bloggar, jag håller främst.
Instagram är kul, men på ett annat sätt. Det blir aldrig samma djup där som det blir i en blogg.
Facebook jag lagt till handlingarna, även om jag finns där än som inaktiv.
X har jag inte.
Tik-Tok bryr jag mig inte om att skaffa.
Snapchat? NOPE.





Det är inte klok
t så många vänner blogosfären har gett mig.
Vänner har jag funnit via den här bloggen, men även via andras bloggar. Numera har många av dem jag en gång följde själva slutat att blogga. De finns istället på Instagram. Som jag skriver ovan, det är inte samma sak där, men så gott som alla mina gamla (numera inaktiva) bloggvänner finns där.
Jag har verkligen hittat goda vänner via bloglandia, och fler tillkommer.
Bloggen har öppnat dörrar för mig, utan tvekan.


Min blogg har gjort mig till en bättre skribent, och en bättre fotograf.
Jag håller svenskan levande tack vare denna blogg. Mitt mål är att aldrig hamna i ett språkträsk där jag med slarv börjar blanda svenska och engelska. Jag vill hålla Life in the Suburb så välskriven jag bara kan och förmår.


Jag har gått från att blogga varje dag till att skriva fyra inlägg per vecka. Det funkar bäst för mig, iallafall just nu.
Eftersom jag lägger ner en del tid med att skriva det ni läser är det ganska skönt för mig att inte göra det under helger och på måndagar. Som ni vet blir det heller inget skrivet här då jag reser bort, eller har besök. Men, det är ingen nyhet för någon av er att jag lägger upp det så. Under resor finns jag på Instagram istället.


 



Ni som följer mig vet att den här bloggen följer ett mönster.
 
Tisdagar —inlägg på engelska.
Onsdagar—veckans tyngsta inlägg.
Torsdagar—punkter.
Fredagar—kan bli lite allt möjligt.
Ibland trillar ett nostalgiinlägg in bara för att just nostalgi roar mig, och även er har jag märkt--hihi.
Mer sällan skriver jag om politik, andra skriver om det så mycket bättre än vad jag gör. Tycker inte heller att jag behöver blanda in politik här. Fast givetvis, ibland är det ofrånkomligt och det bara måste beröras. Amerikanska fenomen brukar vara uppskattade då jag skriver om sådana.
Mest blir det en blandning av det som poppar in i min skalle. Jag har en lista på min iPhone där jag skriver upp bloggideer när jag kommer på dem.


 


Att
ni som läser Life in the Suburb och hör av er via kommentarer är verkligen A och O.
Det är så viktigt för den som bloggar med input från “läsekretsen”. Jag tror inte man förstår hur viktigt det är om man själv inte har en blogg. Men SÅ är det.
Era kommentarer är denna bloggs blod och vitaminer. Jag är hjärtat som driver den, men utan era kommentarer vore den ingenting. Absolut ingenting. Bloggen skulle dö av näringsbrist inom en ganska snar framtid om det inte vore för kommentarerna.   Faktum är att jag inte skulle skriva den om jag inte hade er som bollplank.
Somliga av er skriver kommentarer dagligen… TACK för det!! Det är såååå roligt att ha er trogna i min skara. Somliga av er har egna bloggar, andra är enbart läsare.
ALLA ni som kommenterar, TACK ur djupet av mitt hjärta!!


Idag skulle jag bli jätteglad om du som läser här, men inte brukar kommentera, skulle höra av dig. Ni är ju en del tysta läsare, och det är helt ok och jag är glad att ha er ALLA här! TRO MIG!!!
Men om du känner för det just IDAG, så hojta till i kommentarsfältet nedan.
Hur hittade du hit?
Hur länge har du läst?

Och DU som läser här,
är det något du skulle vilja läsa mer om?
Önskeinlägg?
Vad skulle DU vilja att jag tog upp?




Jag tackar er ALLA ur djupet av min skrivande själ för att ni läser den här bloggen.
NU går vi in i bloggens nittonde år tillsammans.


På 18 år har jag skrivit 4.015 texter.
På dessa inlägg finns det över 95.000 kommentarer (somliga är mina svarskommentarer, men DAMN vad ni har kommenterat flitigt ändå).
You all ROCK!!!






TACK!!!

51 comments:

Anonymous said...

Godmorgon Annika! Anna i Stockholm här. Jag har läst din blogg nästan sen starten. Du ska veta att det ingår i mina rutiner att läsa din fina blogg varje dag som du skriver ett inlägg!
Kram Anna N

Yvonne said...

Stort grattis till 18-åringen. Så mycket som har hänt på 18 år kan jag tänka mig att du tänker ibland. Har du sparat alla inlägg genom åren så du kan gå tillbaka och läsa?

Ibland har jag undrat hur och när jag hittade till din blogg, har faktiskt ingen aning om vare sig det ena eller andra, hi hi. Men länge är det.

Jag har inte följt sååå många bloggar, men det är verkligen många som försvunnit av olika anledningar, tråkigt!

Din blogg är helt fantastisk, så välskriven och genomtänkt och med alla dessa vackra bilder, Wow! Kul också med en dag på engelska så man får damma av de kunskaperna också.

Eftersom du alltid har så bra och intressanta inlägg är det svårt att komma på något som saknas i den vägen, men ska fundera och återkommer i ämnet - om jag kommer på något.

Nu får du fira 18-åringen idag med pompa och ståt och så kul att du fortsätter blogga, det tackar vi för.

Stor kram och tack för att du förgyller tis-fre varje vecka med din blogg

Lena said...

Jag har nog läst din blogg i kanske 10-12 år, lite svårt att komma ihåg faktiskt. tror att jag hittade den då jag letade efter lite USA info. Mannen hade börjat jobba mot just USA och vi pratade löst om att kanske ta några år där. Nu blev det inte så men jag fastnade för din fina blogg och har fortsatt att läsa den.
Tack för dessa år och förhoppningsvis många fler.

Lena

Anna i Portugal said...

Hipp hipp hurra! Det är så roligt när bloggandet får leva länge, att det får följa med i livets förändringar. Visst är kommentarer viktiga och för bloggens glädje, men jag tror faktiskt att jag hade bloggat även utan. Men det hade inte varit lika roligt, och kanske inte lika ofta eller på samma sätt. Jag vet inte, men jag behöver skriva, så om jag inte hade fått några kommentarer alls hade jag kanske låst bloggen och fortsatt skriva. Tur jag inte behöver fundera över det där, för våra läsare är så snälla att de kommenterar. Det kräver ju dock att även jag kommenterar hos andra. Vilket jag gärna gör, men det är det första jag prioriterar bort när annat pockar på min uppmärksamhet. Men vissa bloggar läser och kommenterar jag hos alltid, och det är bland annat din.
Jag har ju ganska nyligen hittat hit och det är jag så innerligt glad för. Grattis igen och en himla go kram från Portugal och solen!

Anonymous said...

Här kommer en första kommentar.. :) har läst här ett par år tillbaka till och från. Tycker att det är kul att få följa med over there... en mjuk och skön blogg på alla sätt och vis.Du skriver så trevligt och bra och jag gillar blandningen och bjussigt att du delar resor och härliga bilder.Det är berikande att läsa hur andra lever och lär. Har även börjat att följa på Insta.

Varma försommarhälsningar från Vendela i Östergötland

Dr Jo said...

Hipp hipp hurra!!

Ja jag har nog hängt med i 4-5 år..tror jag iaf. Men jag läste ju bloggen från början till slut när jag hittade dig. Så återigen tack för att man får följa med och ta del av din vardag. Tack tack tack! Superkul och intressant. Över 4000 texter, häftigt! Du får fira med bubbel!

Hur jag hittade hit var nog genom att googla efter bloggar av svenskar i USA, sedan hittade jag nog dig på en lista. En lista där du var en av få som fortfarande skrev.
Hmm vad vill jag läsa mer om, allt :P Nä men tycker ju det är kul att ta del av vardagliga saker i USA, kanske sådant som man inte tänker på. Men typ "Hur funkar det i USA" Nu har du ju haft en del sådana som jag har läst med stort nöje. Sedan tycker jag det är kul att hänga med bara när du åker till affären. Är lättroad :)

Ha en strålande dag, här är det äntligen över 20 grader. Wohoo!
Kramar Johanna

Anonymous said...

GRATTIS bloggen!!! Har nog hängt med sedan starten tror jag. På den tiden fanns det en hel del andra bloggar också (Saltis, Charmiga Charlie, Kalaslotta, Taina, Eastcoastmom…) som jag läste. Men du är den ända som finns kvar. Det är så kul att följa ditt liv. Interessanta inlägg och finfina bilder! Tack för att du delar med dig, Annika.
Kramar, Lisa

Annika said...

Anna N:
TACK för det!! Jag blir jätteglad av att höra DET!! Det är mycket sporrande för mig.
Gillar att jag ingår i din rutin, hihi!
KRAMAR och tack igen, Anna!!!

Annika said...

Yvonne;
TACK Yvonne!! Du är en av de allra trognaste läsarna, tusen tack för det och för att du skriver.
Ja jag har hela bloggen kvar, alla 18 år ligger här. Går ändå rätt sällan tillbaka och läser, men ibland blir det av, om jag letar upp ngt jag undrar över etc.
Har ju mina dagböcker också och de fyller väl den funktionen ännu mer kanske.
Men jag är innerligt glad att jag har hela bloggen som ett dokument över allt jag har skrivit.

Jaaa, du har hängt med LÄNGE. Minns inte heller när du kom in i bilden, men länge är det. Love it!!!

Så många av mina en gång så goda bloggvänner har lagt av att blogga. Insta i all ära, men det blir aldrig samma sak. Som tur är har en massa nya bloggvänner tillkommit, och det är jag väldigt glad för.

ÅÅÅ tack för att du tycker om min blogg och dess utförande, jag blir så glad, Yvonne. Som jag sa, det sporrar enormt.
TACK för att DU läser och kommenterar mina tankar.
TACK också för att du gillar mina bilder!!

YESSS, kom gärna med med lite ämnesförslag, vore jättekul!!! HIHI!!


AWWW Yvonne, tack igen!! Lyfter min kaffekopp och skålar med dig nu!!

Varmaste kramarna från mig!!!!

Annika said...

Lena:
TUSEn tack för det. Så kul att du läser.
OCH att du hittade hit på det sätt som du gjorde den gången.
Det är en del som hittat min blogg just på det sättet, då de varit på väg mot jobb i USA.
Det tycker jag är så kul!!!
OCH Lena, tack för at du fortsatt att läsa, uppskattar enormt.
Ha det toppen och tack för din kommentar!!

Annika said...

Anna:
TACK ANNA!!!
Jamen visst är det så, när jag var 40 var jag en annan än kag är idag. Levde ett liv med skolbarn och med hennes aktiviteter. vänner och liv. Nu empty nester. Livet.

Intressant Anna, du hade gjort det alltså? Även med total radiotystnad? Det slår mig också hur olika vi bloggare är när det kommer till detta, och det ju BRA det.
jag hade nog skrivit på annat sätt, tror jag. På ngt sätt skrivit, men inte publikt så.

Men så är det, visst ska man kommentera andras bloggar och för att själv få, absolut!! And I like it! A lot!!
Så glad att vi hittade varandra i denna bloggvärld.
Numera verkar vi vara ett gäng medelålders tjejer som bloggar. de yngre har gått över till Snap och ffa tiktok.

Länge leve bloggarna!! OCH ja, vi har sååå snälla och fina läsare. De äger!!

KRAMAR!!!

Annika said...

Vendela:
TACK!! Vad KUL!!! Superroligt att höra från dig!!!
Jag blir så glad att du gillar min framtoning, precis så vill jag ha det!
TACK Vendela för att du hittat hit och att du gillar min ton.
Vad heter DU på insta???
Berätta gärna.

Kramar!!!

Annika said...

Dr Jo:
ÄNNU en trogen och fin läsare.
SÅ glad att du hittade till mig, jätteku!! TACK för det!!!
Just det, det var så du kom hit! DET är jag glad för.
Jag tror att veranda en av mina fd USA-bloggvänner har lagt av. de är bara på insta numera.
Men jag fortsätter så länge jag har läsare, så tack Dr Jo!!!!

Mer vardag kanske då? Haha, jamen jag gillar själv sådana inlägg hos andra bloggare, hihi!!
TACK Jo för att du läser och kommenterar--guld!!
Gillar att du ofta frågar om saker också.

YAY, njut av vädret. Här regnar det och regnar och ... ja du fattar.

Kramar i massor!!!!

Annika said...

Lisa:
TACK för att du läser, underbart kul för mig att ha dig här!!
Jaa, alla de du listar där följde jag, och alla har slutat att blogga. Alla finns på instagram. Men det är ju inte samma sak alls.
Saknar dem.
men har kontakt med flera än idag, Charmiga Lotta tex och Saltis o såklart AM (eastcoast) bodde ju i hennes hus i tre veckor förra sommaren, guld!!!
Lisa, tack för att DU läser.
Kramar!!

Pernilla said...

Började följa dig inför valet 2008 (?) då Obama valdes. Hittade dig via Aftonbladet som hade en lista över bloggar och ditt bloggnamn gjorde mig nyfiken så jag surfade in och fastnade! 😊 likaså hos saltis och några till bloggar.
Vi är ju lika gamla så hög igenkänning på en del inlägg.
Sedan har ju min dröm varit att bo i usa så det är även intressant o kul att få läsa om landet på andra sidan pölen.
Läser varje inlägg men dålig på att kommentera.
Önskar dig en fin dag o så att du fortsätter blogga många år till 😊

Fie said...

Du äger, Annika. Skriver så bra (skriv en bok) och verkar trevlig och lugn.
Så glad att jag hittade dig och jag hittade dig på en kommentar hos en gemensam bloggvän. Fastnade se direkt för din fina stil och skrivande.

Hänger på 18 år till minst.

Eva I Dalarna said...

Hej hej. Jag började läsa här ungefär när Karolina började på Elon (hette väl skolan?) Måste ha varit en herrans massa år sen? Läser oftast varje dag. Kommenterar när lusten faller på. Det bästa är att man får svar, annars hade jag nog tröttnat. Själv har jag bara Instagram men jag skriver ganska långa inlägg där, det räcker för mig.
Grattis till de 18 åren! Väl kämpat!

Channal said...

HEJ Annika! GRATTIS! 18 år det är ju inte klokt så länge! Och jag har följt dig sedan 2009-10 tror jag. Så GLAD som har dig här. Du är MIN vän!! Så kul att ha följt dig och se Karolina bli en ung vuxen kvinna! Jag har inte tröttnat på att blogga och det är precis som du säger. Både text och bild har utvecklats. Dina bilder med nystruket vatten är underbara! Ser fram emot att följa dig många, Många, MÅNGA år till!

Må gott och KRAM Anna

Anonymous said...

Läser troget så gott som alltid, men kommenterar tyvärr sällan (kanske liiite mer på Instagram). Din blogg är som en ”treat” för mig och gillar mixen av allt du skriver om.

Grattis bloggen på 18-årsdagen!

Hälsar Helena från Umeå

Brysselkakan said...

Underbart!
Glad att du har så många kommentarer på varje inlägg. Det är som du skriver väldigt viktigt och nog en stor bidragande orsak till att jag la av; de bokstavligen försvann när jag flyttade tillbaka till Sverige.

Och jag vet att det tar tid! Ingen barnlek direkt och man måste ha disciplin på att samla på sig bra ämnen att skriva om. Jag hade också en lista där jag samlade ämnen. Men den tiden är över.
Nu får det bli Instagram för mig, men vem vet vad livet bär med sig, det kanske händer att bloggen uppstår.

Så grattis till dina 18 år!!!

Mamma C said...

Stort grattis på 18-årsdagen på bloggen.
Jag är glad att jag hittade till din blogg och får hänga med på dina grejer som händer som du dokumenterar på din blogg.
Visst är det skoj med kommentarer på sin blogg det tycker jag med. Men jag har ju min blogg lite som min dagbok så jag hade nog bloggat ändå om jag inte fått några kommentarer.
Kram Carin

Susjos said...

Grattis till dina 18 år i bloggvärlden, wow så länge du har hållit på! Visst är "blogglandia" fantastiskt, och så många nya vänner man har fått! Jag har bloggat sen 2008, inte alls lika länge som dej! Men det har blivit som en dagbok på ett sätt, det är perfekt att gå tillbaka och se när man gjorde vad, toppen ju!
Så kul att läsa din blogg också, och se alla fina foton som du lägger ut från där du bor och även från Stockholm och dina andra resor!

Svar: Det var otroligt kraftiga bua-rop när Israel uppträdde i lördags, jag hörde inte vad den stackars artisten sjöng, hörde bara buuu i hela arenan, man vågade knappt föröka att klappa händerna istället, det var så läskigt. Nu när jag sett reprisen på svtplay så blir jag imponerad över numret som hon gjorde med bravur, och där hör man inte bua-ropen, gudskelov!

Nej, Schweiz blir det inte för mej, men däremot vill jag försöka fortsätta med en deltävling i Melodifestivalen, där får vi sittplats på parkett genom Melloklubben-gudskelov! Inga mer ståplatser för mej ;-)

Ha det gott!
KRAM

Elisabeth said...

Grattis till dig och bloggen! Inte illa att ha en blogg som blivit myndig. ;-)

Jag uppskattar verkligen din blogg, med välskrivna inlägg, ett språk som flyter på och bilder som förhöjer läsupplevelsen. Dessutom bjuder du på en fin blandning av seriösa och mer lättsamma ämnen, och precis som andra har kommenterat: Det är så trevligt att du svarar på alla kommentarer!

På tal om Snapchat är jag faktiskt lite förundrad över att så många vuxna svenskar verkar ha det. Och då inte bara de som har barn/ungdomar med Snapchat, utan andra också. De visar sig till och med på Snap-kartan, där de även kan se kollegor och liknande. Lite märkligt, kan jag tycka.

Anonymous said...

Grattis Annika! Wow, 18 år och still going strong. Bra jobbat!
Som jag sagt förut. Jag läser ofta men kommenterar inte så mkt. Det kan jag bli bättre på :-)
Kram från Anette

Katrin i FL said...

Grattis till 18 år! Så kul att du har fortsatt när så många av oss andra em efter en har slutat. Även om vi inte träffats så känns det som vi känner varandra.

Elisabeth said...

Tillägg:

Något jag gärna skulle vilja ha ett inlägg om är Peters uppväxt i det militära, och om han tror att det påverkat hans val i vuxenlivet. Ni har ju till exempel bott länge i Reston, är det "bara" för att ni trivs så bra och p.g.a. Peters jobb, eller tycker Peter att det var nog med flyttande i barndomen? Obs, jag förstår såklart att detta mycket väl blir för privat, men annars vore det mycket intressant att läsa om det!

BP said...

Stort GRATTIS till din 18-åring! Den är lika fin som din selfie. Älskar din blogg och dina proffsiga bilder, för att inte tala om din roliga och informativa text.
Extra bonus för mig är ju att du rapporterar om ett USA som INTE är det Amerika som vi här hemma ser på tv. Så mycket jag har lärt mig, så många måltider jag har dreglat över och hur många bilder har inte jag beundrat och njutit av. Och det ska jag fortsätta med här hos dig:-)

Annika said...

Pernilla:
SÅ kul!
Just det, AB hade en lista över bloggare. Minns det jag med. KUL att du hittade hit via den!
Miss the Obama days, btw!!
KUL att du känner igen mig i nostalgi etc eftersom vi är lika gamla. Blir glad över att höra det!
SÅÅÅ kul att du läser här och tack för din kommentar, guld!!
SÅ glad att ha dig här!!
TACK önskar dig en fin dag också. Forsätter absolut att blogga :-)

Annika said...

Fie:
TACK för dina ord. Blir ju sååå glad!
en bok? Haha, ja vem vet ...
TACK för att du läser och tycker om det jag skriver.

Kramar!!

Annika said...

Eva:
Det är exakt tio år sen som K gick ut HS och började på Elon.
Så du har hängt med ett tag iallafall ;-)
Här får du alltid svar, jag uppskattar det så mkt själv när bloggare svarar på kommentarer. Vill inte ha en envägskommunikation i fältet.
Tror inte vi följer varandra på Insta, inte vad jag vet iaf.
TACK för att du läser här, så roligt att ha dig här.
Det är så roligt att driva den här bloggen tack vare er läsare.
NU kör vi 18 till, haha.
HA det toppen!!

Annika said...

Channal:
TACK ANNA!!!
Ja, det känns som om du varit med länge, Anna. UNDERBART!! Då var K ännu liten och du har fått hänga med under hennes uppväxt.
Säger detsamma, DU känns som en VÄN!! Det är underbart!

Anna, så glad att du också känner för att blogga vidare. DET är ju så roligt, inte minst för alla man lärt känna längs vägen.
OCH ja, både skrift och foto utvecklas tack vare bloggarna. SÅ är det onekligen.

TACK gulliga Anna för snälla ord. NU kör vi i måååååånga år till.

Varma kramer från mig!!

Annika said...

Helena:
ÅÅÅÅ en "treat", gud vad fint skrivet---TACK för de orden!!
På Insta följer vi varandra alltså, vad roligt.
Vad heter du där??
TACK gulliga du för att du läser varje dag, blir så glad.
Ha det absolut BÄST i Umeland!!!!

Annika said...

Brysselkakan:
TACK kära B!!!

Ja jag är mkt glad för alla som skriver här. Du och jag känner exakt lika där, kommentarer ÄR livsviktiga för en blogg. Utan sådana är det ju absolut inte lika sporrande skriva och lägga ut bilder.
Som jag säger, jag skulle sluta ganska snart om kommentarerna slutar komma.

Tid tar det, verkligen!! Både att skiva, välja ut bilder och att lägga upp dem. Renskriva och redigera. Allt sånt. TID!!
ja du vet, du vet ecxakt.

B, jag vill och önskar SÅ att du väcker din blogg igen! Eller börjar om på ny kula. Jag tyckte sååå mkt orden blogg du skrev. Men glad att jag har dig på Insta.

TACK igen bästa B!!!

Annika said...

Carin:
OCH jag är så glad att jag hittade dig i samma veva!!
Härligt.
Det är ju också så kul att hänga med andra utlandssvenskar online, även om vi inte bor i samma land. Det är kul att se hur det är på andra platser.
Jag skriver ju en dagbok förhand också varje kväll. Men jag förstår så väl, att man som du, använder bloggen som en dagbok. Det är ju toppen att kunna gå tillbaka till gamla inlägg om man ska kolla upp ngt.
Carin, tack för att DU läser här.
Kramar från mig!!!!

Annika said...

SusJos:
TACK för de orden!!
Ja visst ÄR det en fantastiskt värld, detta. Jag älskar den!!
Du började två år efter mig, så vi ligger ganska lika ändå. Det är ju sååå kul att vi har hållit på så länge.
Glad att jag hittade dig också, tror det var via Taina??
Sus, tack för att DU gillar min blogg, blir såååå glad.

Och nu till ESC, fasiken var sorgligt att läsa det du skriver. USCH!! Varför inte hålla isär poltik och musik.
Det är inte artisternas fel på ngt sätt att de har galningar som styr.
Skäms över att läsa det du skriver. På TV, ja som du ju märkte när du tittade sedan, la de jubel över ...
USCH. Tänk att du knappt vågade applådera. HUR JÄVLA SJUKT FÅR DET VARA!!!!
Läste att hon varit helt slut efteråt och bara gråtit, tacka för det.
En bra låt är det dessutom och en stark artist. Dessutom fick hon högts poäng av svenskarna. Men i arenan kunde de tydligen inte uppföra sig.
TACK för att du berättar. TACK!!!

Ståplats kan jag fatta att du inte längre vill ha. Men kul med Mello iaf, att du fortsätter med det. Det hela är SÅ du!!

Kramar!!

Annika said...

Elisabeth,
TACK!
OCH eller hur? inte dumt att ha en myndig blogg. Nu kanske den börjar bestämma över mig istället, haha.

ETT stort tack till dig som språklärare som skriver så till mig. TACK!! De orden värmer verkligen. Jag vill ju att det ska vara så välskrivet det bara går(fattar ju att jag gör fel ibland, vet det. Men vill kunna skriva efter bästa förmåga utan att slarva). TACK igen, Elisabeth!!!!

TACK för att du gillar blandingen i mina ämnen. SÅ kul att läsa at du gör det!
Att svara på kommentarer är en självklarhet, skulle inte klara av att INTE göra det.

Snap ja ... alltså nej ... Jag är också förvånad att vuxna nyttjar det. Jag laddade ner det en gång, men gick ur lika snabbt.
Äsch, gillar inte. Just det, alla syns på Snap också, var de är etc. Säkert kan man stänga av dem funktionen, men lite knäppt är det.
Kommer inte att skaffa Snap igen.

Annika said...

Anette:
TACK kompis!! SÅ kul att du gillar. Det är alltid kul när du kommenterar, men det är ju absolut inget måste, ma dahling!!! OCH det vet DU!!
KRAMAR till dig!!!

Annika said...

Katrin:
JAAA så kul att DU ännu läser här också. Visserligen har jag dig, och alla andra gamla US-bloggare, på insta. Men jag är superglad att du tittar in här.
Tror faktiskt att jag idag är den enda som bloggar ur "vår gamla trogna US-bloggrupp".
Det känns som om jag känner alla som en gång bloggade härifrån ,det är härligt. OCH kul med Insta, trots allt. Det blir en liten koppling, även om det inte är som under de år det fanns så många US-bloggar.
Kram och tack för att du läser!!

Annika said...

Elisabeth;
BRA ide!!!
Det tar jag upp snart. Lovar.
MYCKET bra förslag. har skrivit om det förr, men det tål att tas upp igen.
YES, det kommer. TACK för att du kom med förslag. UPPSKATTAR!!!

Annika said...

BP:
ÅÅÅÅ tusen tack för dina fina ord. TACK!!
Så glad att du halkade in här för några år sedan. Visst var det via Ruth på ngt sätt?? Såg att hon nu varit död i ett år. Vad snabbt tiden går.
GLAD att vi hittar varandra i bloglandia!!

Bästa feedbacken ,tack för det! TACK för att du inte tycker att jag visar det USA du ser i media. Detär mitt mål, att ta hål på myter.
BP, tack tack och tack!!!

HA det allra bäst!!

Anonymous said...

Hej från Umeå!
Är en 37-åring med två små barn som gärna läser din blogg!

Jag är osäker hur länge jag har följt dig, men Karolina var inte speciellt gammal, så kanske är det en 14-15 år. Läste många utlandsbloggar förut, och hittade dig via någon annan blogg som inte skriver nu, och så blev jag kvar! Tycker det är fint följa dig och livet på andra sidan pölen, så välskrivet och intressant.

Anonymous said...

Emilia heter jag, kändes ju lite roligare skriva namnet också 😅

Therese said...

Hej
Therese heter jag och bor strax söder om Göteborg. Vet inte hur länge jag har läst din blogg men det är under många, många år. Jag följer även ditt resekonto på Instagram.
Gillar blandningen på dina inlägg och du skriver fantastiskt intressant och bra!
Önskar jag vore bättre på att lämna kommentarer men tyvärr så är jag dålig på det. Men jag är en av de som finns i bakgrunden och jag uppskattar din blogg massor!
Kram Therese

Anonymous said...

Hej igen! På Instagram heter jag heagrn. :) Ha det gott och jag hoppas vädret skärper till sig hos er. Riktigt skönt hos oss nu, men vem vet hur länge det varar, haha. :)

Annika said...

Emilia:
HEJ vad KUL att läsa det du skriver. Du har varit med länge!!
Vad roligt.
Och i Ume du med! Så fin stad. Min bror bor där, på Grubbe.
TACK för att du läser!! Tack för din kommentar!
Ha det allra bäst!!
Trevlig helg!!

Annika said...

Therese:
HEJ pch så kul att höra ifrån dig.
Jätte, jätteroligt att du läst så länge. OCH vad kul att du hänger med på mina resor också!!
TACK för det!!
OCH tack för att du gillar blandingen här. Blir så glad!!!
OCH tack för att du skrev. Det är inget tvång alls framöver, och det vet du. Jag är bara så glad att ha DIG här som läsare.
Bamsekram från mig och trevlig helg!!

Annika said...

Helena:
MEN då VET jag vem du är!
Så KUL!!
NJUT av vädret till max. Här är det grått. Såklart.
HAHA.
Men jag ska inte klaga, det vänder och då klagar jag över värmen.

KRAM från mig!!

Anna said...

Här är en som läser mellan varven men är dålig på att kommentera. Har skrivit nån enstaka kommentar tror jag.
Hursomhelst börjar det säkert vara 10 år sen jag hittade hit. Minns inte exakt via vem men tror att det var via nån annan svenskspråkig blogg.
Var au pair i USA i två år (roligaste två åren i mitt liv) och gillar dina vardagsinlägg eftersom det får mig att minnas allt roligt jag hittade på med mina au pair-kompisar. Typ "utflykter" till Target, haha. Världens bästa affär. Tycker att din blogg är så välskriven, alltid ett nöje att läsa! Önskar dig en underbar sommar! :)

Jossu said...

Grattis i efterskott till din myndiga blogg. Tur att du fortfarande har rätt att bestämma över den. Ja bloggvärlden är fantastisk, så många olika sorters människor med olika sorters liv och kunskaper.

Annika said...

Anna:
Kul att ha dig hör, och roligt att du slänger iväg en kommentar då och då :-)
Då har du last rätt länge hos mig, det tackar jag för!
Roligt att du gillar vardagsinläggen. OCH jättekul att du varit aupair här. Då känner du till ett och annat.
Target RULES!!!!
TACK för dina fina ord och jag är såå glad att du läser!!!!
Önskar dig en jättefin sommar också!

Annika said...

Jossu.
TACK snälla!!
TUR att jag ännu är bloggens boss, haha.
Bloggvärlden är otrolig. Älskar den!!!