Friday, February 09, 2024

Vi kan kalla det en storhelg!




Fredag!

Igen!
HOW about THAT!!
Jag sa till min syster, det är ju för härligt att man får DEN DÄR fredagskänslan varje vecka. Hon höll med, alltid lika härligt!


Här in DA US of A är det typ storhelg in spe!
Ja, inte någon officiell sådan, men på söndag äger årets största TV-händelse rum —SUPER BOWL!!! Finalen i amerikansk fotboll alltså. En festdag utav guds nåde i detta land. En happening! Så ja, vi kan nog faktiskt kalla det storhelg ändå, haha.


 

Bild från Wikipedia


I vanliga fall festar vi med våra vänner, men de åker skidor någonstans i Sierra Nevada nu (LYLLOSAR).
Så i år blir det lite omtänk. Men vi kommer att festa till det hemmavid och delvis med grannar. Jag kommer att göra äkta super bowl mat, det ska vara hyfsat onyttigt och supergott! SÅ det så.


Jag tänker göra Big Mac-chips och sen blir det nog någon macka av något slag. Det kan bli sliders. Har inte helt bestämt mig ännu. Men det blir garanterat något kleggigt, onyttigt och ASGOTT!! Hehe.


Själv är jag inte ETT DUGG road av amerikansk fotboll.
Peter har försökt förklara reglerna för mig såååååå måååånga gånger, men det är som att min hjärna inte funkar då. Jag stänger av, bryr mig inte.
Under höst och tidig vinter är det ju inte precis så att jag sitter klistrad framför NFL och matcherna. Peter är väl inte heller någon slav under det hela, men han gillar det.
Washington DC har ett uselt lag dessutom, Washington Commanders (före detta Washington Redskins), så det är väl en anledning till att Peter inte direkt är någon större fantast eftersom The Commanders aldrig gör bra ifrån sig.
Men, som sagt, han tycker mycket om amerikansk fotboll och han vill verkligen följa matchen noggrant på söndag.


 

Det här är jag, hehe.  Bild från Pinterest.


Fast även jag tycker att Super Bowl är jättekul, INTE matchen, men allt runt omkring.
Det är show av rang!! Dessutom ÄR det en rolig dag, och framförallt om det är fest samtidigt. Reklamen är sjukt påkostad,  det är nog den enda gången på hela året det är kul med tv-reklam.


I år står matchen mellan San Francisco 49ers och Kansas City Chiefs. Jag kommer att hålla på Kansas City Chiefs BIG time. Jo, de vann Super Bowl i fjol också.
Jag hade verkligen inte tänkt heja på dem …. MEN så kom detta med Taylor Swift in i bilden och jag vände på en ettöring.
Taylor Swift dejtar ju en spelare i Kansas City Chiefs, Travis Kelsey, och DET har blivit en STOR sak i USA.
Taylor skylls för än det och än det andra negativa, enligt somliga.
Av andra, inklusive mig, hyllas hon.  Jag är ingen Swiftie och jag tycker väl om Taylors musik sådär halvljummet.  Men jag gillar henne ändå och det hon står för, hon är cool, stark och gör skillnad.
The Swifties-Effect SO strong.
Men nog har hon dragit uppmärksamheten till NFL alltid. Det borde NFL vara tacksamma för.



Bild från CBS


Det går politik i sporten, och hur sjukt är inte det?
Super Bowl brukar vara ett event då alla förenar sig över partigränserna.
Jag menar, så var det förr. Nu är allt sjukt polariserat i detta land. Faktiskt till en gräns som är otäck. Jag skulle så önska att man kunde vända det här skeppet och få tillbaka det som var förr. Ja hur partierna resonerade innan 2016.
Allt blir bara värre, tycker jag. Förr kunde republikaner och demokrater samarbeta på vettigt sätt. Numera är det som att slå huvudet in en vägg.
Ta mig tillbaka till den tiden som en gång var vad gäller detta.
Ta tillbaka hela landet dit. Det var en mycket sundare tid.


Jag brukar inte skriva så mycket om politik här, och ska inte göra det nu heller, mer än jag redan gjort.
Många av er vet var jag står på det politiska spektrat. Vi lämnar det där.


Hur som, Super Bowl ÄR en rolig och enormt stor dag här i USA. 
Nationalsångens inledande, militärplan som flyger över stadion i Las Vegas (där SB äger rum i år), the half time show och hela stämningen runt hela alltihopa. Me likey!


Imorgon ska Peter och jag åka ut till havet och vandra i Point Lookout State Park i grannstaten Maryland. Vi ska gå längs Chesapeake Bay. Det blir mysigt. Det lär ska bli 16 grader varmt. Just det, varmt alltså.


Kära bloggläsare, ha en riktigt fin och bra helg!

30 comments:

Anna i Portugal said...

Jag skulle vilja se en match basket och en match amerikansk fotboll live någon gång. Inte för att jag gillar sporterna, utan för att jag tror det kan vara kul amerikanska upplevelser. När vi var i NY så blev det hockey (med Göteborgsk målvakt).

Men än står inte USA med på planeringslistorna, men en vacker dag kommer vi över igen. Önskar er en super superbowl helg med massor av gott att äta.

Kram

Channal said...

God morgon Annika! Största överraskningen under Super Bowl måste väl vara showen/mellanakten! Brukar vara riktigt häftiga uppträdanden. Har läst om The Swifties-Effecten! Hon står för feminism och HBTQ-frågor och det ska visst inte denna konservative spelare göra. Vet inte mer om det. Bra om hon kan omvända dem! Apropå politik står du och jag lika. Jag skriver inte heller om politik på min blogg. Men just nu är jag förbannad på vår regering. De tar sönder skola och kultur. Jag borde skriva massor om det. Men jag låter bli. Men varför? Så svenskt! Vi borde göra våra röster mer hörda!

USA som är ett av världens största och rikaste länder. Varför har de inget vettigare till presidentvalet? Helt GALET!! Biden 82 år och Trump bara fyra år yngre. Skrämmande!

Idag har vi fredag med -10°C, strålande sol, blå himmel och vintervitt!
Trevlig helg och KRAM! Anna

Yvonne said...

Fotboll i någon form är för mig helt ointressant, möjligtvis kan jag titta på om det blir straffar för att avgöra någon viktig match. Super Bowl har jag aldrig ens försökt begripa mig på, ha, ha, men låter kul att ha fest den dagen med goda vänner.

Politik är det ju snart i allt överallt, tråkigt, men men. Är så otrevlig stämning bland partierna och de beter sig som småskolebarn ibland. Blir verkligen spännande att se om den där galenpannan får nytt förtroende eller om den sega Biden får vara kvar, borde ju finnas många yngre förmågor på båda sidorna kan man tycka.

Jag har sett en serie på Netflix som heter Chespeake Shores, sååå vackert där och jag gillade alla avsnitt (5 säsonger), så trevligt att slippa våld, knark och annat tråkigt som många serier som visas har gott om.

Ha en jättefin helg säger jag och skickar en stor kram

Dr Jo said...

Hejsan,

Förstår att det är ett stort event. Har lite svårt för sport när det blir sådär maniskt men kan se hur allt runt omkring kan vara kul att ta del av. Men biljettpriser för 100 000 är ju absurdum. Tycker också den här hypen runt vissa kända människor är oerhört obehagligt. Med det sagt så tycker jag det lät spännande med Big Mac chips. Hur gör man det?
Kollade faktiskt igenom alla reklamer som skulle sändas, vissa är roligare än andra men med den prislappen så är det skapligt högt tryck på att leverera.

Låter supermysigt med en promenad vid havet! Här är det återigen lite kallt så får se vad vi hittar på.
Kramar Johanna

Sara i Barcelona said...

Haha, ja som sagt är jaghelt ointresserad av fotboll, min man älskar det ju dock men det tittar han på själv.
Däremot kan jag förstå tjusningen kring det som är runtomkring, det sociala, vad man äter osv. Sånt tycker jag också är jätteroligt :D
I Sverige kom jag ihåg hur man alltid tittade på Melodifestialen, dom där veckofinalerna innan den stora, och då träffades man ju alltid med vänner och familj, åt lite festligt och satt och hissade och dissade :D
Här i Spanien blev det inte alls samma grej då jag satt och kollade själv typ,och jag la ner det ganska snabbt, hihi :D
Ha en superhelg nu iaf då, och hoppas att ni får njuta ev en riktigt härlig helg vid havet som jag ju vet att du älskar <3
Stor kram!

Mamma C said...

Jag gillar sport men Amerikansk fotboll är inget som jag tittar på. Men allt runt omkring är ju kul. Det pratades om detta i morse på morgonnyheterna på tv:n. De sa att en biljett kunde kosta upp mot hundratusen svenska kronor 🙈😲. Vem har råd med det?
Ha en fin, kul och skön helg nu.
Här har vi regn och blåst idag.
Kram Carin

Monica said...

Trevlig helg Annika, låter mysigt med lite värme och plusgrader. Nu är vi snart insnöade, började fint med sol men den försvann. Jaja, säger inget mer, det är ju vintersportmånad, haha, fast ser mest folk med kryckor i alla åldrar. Jag kryssat mig fram elegant hittills men bäst att inte skryta☺️, kram från vinterland.

Äventyret framtiden said...

Det där onyttiga du ska göra är egentligen väldigt nyttigt! Tänker jag som anser att det är nyttigt att vara onyttig emellanåt. Så där rysligt perfekt måste man ju inte vara, huvudsaken att man njuter av att ha det bra vid vissa tillfällen och nu ska det ju bli det.
Ja, det är verkligen synd att det går politik i idrotten. Den borde få vara fri från allt sånt tjafs.
Ha det toppenfint imorgon när ni ska åka ut till havet och vandra. Ser framemot foton senare.
Ha en finfin helg på alla sätt och vis!
Kramar!

BP said...

Superbowl är ju det största enstaka idrottsevenemanget i världen. Du beskriver hela "cirkusen" perfekt. Festen och stämningen är obeskrivlig. Japp, har upplevt Superbowl, men inte på en arena. Utan vi råkade vara i Florida 1984.

Reglerna - du gillar ju varken amerikansk eller europeisk fotboll, så klart du inte kan reglerna. Men det roliga är att jag som älskar sport faktiskt har försökt att förstå reglerna av amerikansk fotboll. Än har jag inte lyckat;-)

Susjos said...

Jag har ju förstått att Superbowl är sååå stort i USA, jag kan ingenting om amerikansk fotboll ;-)
Men så kul med party! Hoppas du får en fin helg med vandring och partaj!
Kram!

http://kraka.moah.se said...

Det där med att titta på fotboll är jag måttligt road av. Men jag kan förstå att festen och glammet runt omkring kan vara kul.

Kram

Anne said...

Min inställning verkar rätt lika din, jag är minst sagt ljummen inför själva matchen men gillar allting runt omkring. Här ska också göras och ätas asgod onyttig mat, har redan börjat idag lördag, hihi. Reklamen ja, som du säger är det enda gången på året då man inte går bort när reklamen kommer utan vill se den. Det slår mig nu att jag inte vet vem som uppträder i halvtid, tar paus här för att googla. Aha, Usher. Hmmm, ingen fan alls men kanske det blir bra.
Jösses ja vilket ståhej deras romans fått, jag kan inte påstå jag hängt med eller har koll men det måste ju vara galet svårt lära känna nån och ha en spirande romans i fullt strålkastarljus. Tycker de ser rätt gulliga ut.

Ska inte heller snöa in på politik men håller ju med dig i det du skriver, landet har dragits isär under lång tid och det blir mer och värre för varje år. Tycker tyvärr ingen "försoning" skett alls de senaste fyra åren heller utan gapet blir bara större.

Jag tror inte det längre bara handlar om höger/vänster (Dems/Reps) utan det går djupare, det är "mer" än bara den politiska skalan. Kan du också känna så? Det handlar om att amerikaner, oavsett sida, inte längre har tilltro till systemet, inte litar på government, domstolar, valresultat, landets riktning osv. Vad har man då kvar? När människor, oavsett politisk åskådning, känner systemet inte längre går att lita på eller är rättvist? Då är det farligt.

Förr, när allting var enklare, mer harmlöst, DÅ var det BARA vänster/höger (Reps/Dems). Den tiden skulle jag gärna ha tillbaka. Jag vet inte, men nu är det djupare än så sprickan i landet går, det handlar om nåt annat än att röda Uncle Steve tycker annorlunda än resten av blåa familjen och så käbblas det lite på Thanksgiving men alla är rätt överens ändå. Man kanske tyckte lite olika kring klassiska vänster-högerfrågor men man var alla stolta över landet, kände framtidstro och optimism inför landets framtid (oavsett hur den politiska fördelningen för stunden såg ut i WH och Kongressen). Icke så mer. Those were the days.


Frågar man en hardcore Dem och en hardcore Rep så säger de båda precis samma sak, nämligen att landet är på väg åt h-e. Ingen känner sig trygg eller optimistisk över sakers tillstånd, så båda politiska läger kan enas om att det inte är bra. Det är ju egentligen rätt intressant att man egentligen tycker lika fastän man tycker olika om varför och vad som är fel. Men inget politiskt läger är ju egentligen nöjda med sakers tillstånd eller tycker landet går en ljus framtid till mötes.
Inbördeskrig inom 5år? Tyvärr tror jag risken är överhängande. Nu blev det muntert värre från min sida, sorry. Ha en riktigt fortsatt trevlig helg och SB söndag imorgon!

Elisabeth said...

Jag har verkligen ingen koll på amerikansk fotboll, vilket kanske inte är så konstigt, eftersom det inte direkt är stort i Sverige. Kan tänka mig att Super Bowl ändå är en stor grej, oavsett om man gillar sporten eller inte. Själv har jag svårt att titta på sådant jag inte bryr mig om... Fattar verkligen grejen med att det inte bara är matchen som är viktig, men jag behöver ändå ha ett visst intresse för sporten för att bry mig. Hur som helst låter era planer trevliga!

Trist att till och med Super Bowl invaderats av politiken, och att det är så polariserat mellan demokrater och republikaner. Dessvärre tycker jag att politiken blivit polariserad i Sverige också. Säkerligen inte på USA:s nivå, men mer polariserad än förr. Vågar knappt säga något om politik på jobbet längre; man vet aldrig vem som kan ta illa upp. (De flesta av mina arbetsrumskollegor är på samma sida som jag, och dem går det ju att prata med. Men jag vill kunna diskutera - och då verkligen diskutera, inte bara säga att en har rätt och en annan fel - med alla, oavsett om de är vänster, höger eller mitt i.)

Millan said...

Jag ar med dig dar Annika, forstar inte reglerna alls och ar inte intresserad nog att lara mig. Intresserad ar dock Nils! Han foljer Amerikansk fotboll, ishocky och aven basket och har lag han haller pa. Samlar aven pa baseball kort ... Sa Ben har tagit ledigt idag och killarna satt uppe hela natten och kollade SB.
Jag fragade dem igar om det inte ar lite likt Rugby (som jag inte heller forstar) och da tittade Nils trott pa mig och suckade hogt. Sa tydligen inte da ...

Kram

Annika said...

Anna:
Förstår det. Det är så mycket show runt matcherna här. Det börjar redan på high school-nivå med marching band, cheer leaders, dansare och och drill-team. Sen alla pep-rallies innan en HS-match. School pride och rubbet.
Sen fortsätter det på colleges för att bara eskalera på proffsnivå. Sport och show går hand i hand här. Det är en upplevelse att se.
Hockey är grymt att se!! Lika mkt show där, som du ju vet. SÅ kul att du sett en NHL match. Henke Lundqvist då gissa jag, King Henrik. Det är ju så kul med NHL eftersom ligan har så många spelare från Sverige.
Tack Anna, det var kul med SB. Men jag gick och la mig innan matchen slut. HAHA. Övertid och allt som det blev.
Kramar!

Annika said...

Anna:
Ja, jag tyckte the half time show var bra. Hade inga förväntningar direkt. Men Usher hade ju en hel skock med sig, som Alicia Keys. Så bra!!
Taylor är verkligen allt du skriver. Travis Kelce, hennes spelande pojkvän (HAHA), är inte konservativ utan tvärtom. Men hela NFL överlag är ganska konservativt. DOCK, det är en sport som förenar hela landet, höger som vänster.
Det är trist då politik förs in i sporten. Alltså verkligen tråkigt.
Men så har det blivit. Det är ju likadant i andra brancher inom musik och nöje också. Tydligen kan allt bli politik.

Jag vet, egentligen borde vi kanske skriva mer om politik och tycka till mkt mer i våra bloggar. men det är så många som gör det ändå. Det får räcka så, kan jag tycka. Sprider hellre feelgood, vackra bilder och lite minnen och upplevelser här istället. Samma med dig, och det tycker jag vi gör rätt i :-D
Ibland händer något stort, man bara måste skriva om det.
Men det vanliga eländiga kan jag lika gärna lämna bort. Fast ja, jag håller med dig om vad du skriver om den svenska regeringen. Vilket gäng stollar det är, och vad de vill rusta ner sånt som är så viktigt.

Inte mkt bättre här, vad har vi att vänta oss?
Biden, vilket skämt ... vill bara att han ska tacka för sig NU och släppa fram någon annan som HINNER i tid.
Trump ... ord överflödiga. Obegripligt. Slut.
Anna, jag önskar inget hellre än att ngn stark ska steppa in, och att Biden tar sitt förnuft til fånga och faktiskt avgå.. Han är olämplig för sitt ämbete.
OH well. Det kanske blir mer skrivet om detta ngn ngn här (förmodligen) men nu är det bara soppa. Vi lämnar det där.

Njut av din vinterm, här är det milt.

Kramar!!

Annika said...

Yvonne:
HAHA, jaaa ... jag håller med ...
Den enda gång jag ser en vanlig fotbollsmatch är vid VM eller OS, hehe. Amerikansk fotboll har jag alltid tyckt varit höjden av tristhet. Men det som omger matcherna har jag alltid tyckt varit kul.

Ja herregud ...
Vad kan man säga?
Biden borde avgå. NU. Helst igår.
Han borde släppa fram ngn yngre NU som eventuell hinner göra sig ett namn innan valet i höst.
Trump, han vågar ju inte ens debattera. OCH ja ... nej ... jag orkar inte ens skriva om honom. Du vet var jag står.
Men en sak kan jag säga, det är ILLA.

Nämen vad kul att du känner till Chesapeake Bay. Det är så vackert där, det är ju en stor havsvik som skär in genom kusten i Virginia och Maryland.
Måste se om jag kan hitta den serien, låter som skön feelgood.

HOPPAS din helg var mysig, Yvonne.

Kramar!!

Annika said...

Dr Jo:
Ja SB är GIGANTOSKT!! OCh svindyrt, ja. Biljettpriserna är inte av denna världen.
Stor show, jätteshow av rang!
Tror det är världens största sportevent.
Jag är glad att se det från soffan, haha. Men säkert är det en cool upplevelse att vara på plats.
Det har/är varit sådan uppmärksamhet på TS och TK, inte klokt. Nästan sjukt.

Världens bästa utflykt i lördags.
Mer om den sedan.

Kramar!!

Annika said...

Sara:
Samma här, sååå ointresserad av både vanlig fotboll och amerikansk sådan.
Men showen runtomkring är kul, och maten, haha.
Samma hos oss, Peter tittar ensam på matcherna. Jag kan sitta och läsa under tiden i soffan, haha.

Mello ja, vad stort det blivit i Sverige. OCH så länge de håller på.
Som du säger, kul att ses med vänner och titta tillsammans. TROR jag är hemma så finalen går.
Får väl se den med min syster, hon är ett stort fan av mello.
Absolut inte samma sak när man bor utanför Sverige, det är just det där att SE när alla andra ser det. Vara tillsammans och tycka.
Jag orkar inte sätta mig in i min ensamhet, hehe.

Havet i lördags gav mig ren och skär lycka. Kommer att skriva om det.

KRAMAR till dig!

Annika said...

Carin.
Precis, allt runt omkring är kul med Am fotboll. Så mkt show och så påkostat.
Eller hur, biljettpriserna är helt sanslösa. Vet inte vad de billigaste kostar? Men priserna är osannolika.
Som du säger, vem har råd? Ändå är SB slutsåld sedan länge.
Hoppas din helg var jättefin!
Kramar!

Annika said...

Monica:
Februari en sann vintermånad.
Snö och is.
Och vinterns baksida, halkan.
Inte kul. DET är det värsta.
Tvärtom här, 12 grader varmt och däromkring.
Kramar!

Annika said...

Karin:
DET har du RÄTT i!!
Så är det ju, haha.
Underbart att se det så. OCH gott blev det, mums, mums, mums!!!
Havet gjorde mig djupt lycklig.
Lovar att vika ett helt inlägg åt det.
HOPPAS din helg var jättefin!!
Kramar!

Annika said...

BP:
Exakt, det är ju det.
Världens största ja. OCH gårdagen var inget undantag i fråga om show och ståhej.
Allt det som är runt omkring är roligt. MEN efter halvtid och showen lessnade jag och satt och läste istället. Det slutade ju sent, blev övertid och allt.
KUL att du faktiskt varit här under SB!
Det är ju så stort var man än är den dagen i USA. En särskild stämning.

SÅ sant, det su säger om att inte fatta reglerna.
I vanlig fotboll kan jag iaf hänga med hjälpligt. MEN vad en hörna är etc och allt sånt ... nej jag vet inte vad som föreligger en sån osv.
I am fotboll är det som att köra huvudet i en vägg. Min hjärna vill inte ta till sig det.
INTE.

Men, om du skulle få vägledning a la min Peter så skulle du nog fatta reglerna. HAHA. Det är jag som bara inte har den delen av hjärnan.

Annika said...

Susjos:
Gigantiskt stort.
MEn du var på Mello och hade det sååååå mkt roligare än på en SB match.
Kramar!!

Annika said...

Kraka;
Så är det, det är allt runt omkring som är kul.
För mig iaf, haha.
Kramar!

Annika said...

Anne:
Så är det, ljummet för att inte säga mot det kallare (för mig). Men det var ju roligt att se reklamen och det var kul med the half time show.
DEN var bättre än jag trodde att den skulle vara. Mkt tack vare att Alicia Keys kom.
Men ett jädra drag iaf. Efter showen satte jag mig och läste istället. OCH jag gick och la mig innan matchen var slut, övertid och allt som det blev. Det var bara Keith som var här, så det var ingen biggie att jag gick upp.
HAHA.

Vad kan man säga om TS och TK?
Tycker nog det hela är bra sjukt egentligen. Stackars dem. Och hur kan alla vara så fixerade vid dem? Det är ju faktiskt rätt knäppt. Fast även jag satt igår och hoppades på att de skulle visa TS i bild, haha.
MÅNGA kändisar där, herregud alltså. Rena rama stjärnregnet.

Jadu, vad säga om landet vi bor i ...
Nej absolut ingen försoning har skett mellan blocken de senaste 4 åren.
Tvärtom faktiskt.
Det blir allt värre.
Det är farligt när folk inte längre litar på the government.. Där börjar en slingrig kana neråt.
Ja herregud, när valresultatet ska nagelfaras in i detalj är det verkligen farligt op riktigt. Så har det ju aldrig varit förr. valresultat har accepterats. Motståndaren har gratulerat vinnaren under valnatten. Bra där.
Minns ju Bush vs Gore. Men när allt var beslutat var det så, alla accepterade på bägge håll. Utan att det väcktes protester av rang.
Vill tillbaka till den tiden. Det var så mkt sundare. OCH man kunde samarbeta mellan partierna.
Även fastän man idag kanske skulle vilja enas så går inte det. Det är som en vägg mellan blocken.
Nej jag fattar inte hur det ska gå?

OCH nästa val då, Anne?
Biden så olämplig som ngn kan bli. ATT han inte fattar att han borde avgå! NU! Kamala får ta rodret till nästa val (inte för att jag är ngt större fan av KH, men bättre än JB i dagsläget). OCH under den tiden som återstår får Dems plocka fram en passande kandidat. Biden själv borde bara slå sig till ro nu. Men han måste avgå nu. NU!!
Och Trump, nej jag ska inte ens gå in på eländet.
Jag skulle SÅÅÅÅÅÅ önska att Nikki H blev reps kandidat . Om hon skulle ta hem det i höst skulle jag kunna ta det till mig utan knussel.
FATTAR inte att hon inte tar fler röster än hon gör?
Nej det är soppa, Anne. En ren ärtsoppa. Allting.
Nej, inte heller jag blir förvånad om ett inbördeskrig bryter ut snart. Det är som bäddat för det eftersom vi kört fast i en lervälling som heter duga.
Muntert eller inte, men det här är vår verklighet. Nu.
OCH värre lär det bli.

Well, well ... vi går vidare ändå. För nu.

Kramar till dig denna måndag.

Annika said...

Elisabeth:
SB är ett fenomen. Så svårt att förstå, tror jag, om man inte bor här.
Men det är närapå storhelg och alla är taggade.
Jag tycker att fotbollen är astrist, och jag fattar inte reglerna. Mest är de bara en klump som slåss över en boll på marken. HAHA.
Men det är festligt runtom det. Med half time show, nationalsång och sååååå mkt mer.
Fast ja, jag gick och la mig innan matchen slutade, hehe.
Orkade inte sitta uppe. Det blev övertid och allt.

Ja, jag tror också det. Från min sida här ser det ut som om det blir allt mer polariset även hos er.
En farlig utveckling.
Fattar inte vart världen är på väg?
Det känns ibland som om vi är på väg mot vår egen undergång.
Herregud, vilket statement. Nej, jag slutar.

Men ja, jag vet att det nästan alltid är en fara att ta upp politik i samtal numera.
Hua.

Hoppas din helg var fin iallafall!!

Annika said...

Millan:
Jaha jasså .. vad kul att Nils följer de stora amerikanska sportligorna. Ja många följer nog NHL i Europa förstås. Men jag blir alltid lika överraskad då ngn gillar am fotboll. Fast jag tror den sporten blir alltmer poppis i Europa år för år.
OCH dina killar satt uppe hela natten och tittade på SB alltså. WOOOW!! Commitment!! Den slutade ju så sent, matchen. Det blev övertid och rubbet.
HAHAHA, jag kan se Nils trötta blick han gav dig så du frågade om det är som rugby. CLASSIC!!
HAHA!
HOPPAS att Nils kan komma hit och se en match ngn ggn. Antingen NHL, NFL eller NBA. Eller såklart baseboll, det brukar inte vara omöjligt med biljetter till en sån match. OCH det är inte omöjligt ill NHL heller. Men NFL känns alltid kört, haha.
Kram till dig, Millan!!

Nilla Tankebubblor said...

Jag gillade Taylor Swift redan innan. När hon står upp för bland annat aborträtten (och ett motstånd mot förre amerikanska presidenten Donald Trump) så gillar jag henne ännu mer! :-)

Annika said...

Nilla:
Exakt, hon står för så mycket bra.
OCH det retar många i extremhögern.
GO TS!!