Friday, February 16, 2024

Vill inte ha en tidig vår.




Godmorgon fredagsmänniskor!


Ännu en fredag.
Ännu en helg.
Jag hoppas att du har en trevlig sådan framför dig.

OCH sedan!
TACK för alla kloka kommentarer igår om ögondroppar.  Jag tar till mig det ni säger. Svar kommer, som alltid, på allas kommentarer.
Och ja, varför behandla när jag inte lider?  Nu har jag köpt ögondroppar på en av våra drugstores som jag tänker prova att ta då och då.  Jag kommer inte att ta dem varje dag.
Peter säger att jag helt sonika ska ringa optikern och avboka mitt nästa besök.  Jag kanske gör det.  Det känns onekligen onödigt att gå dit.
Anne skrev, och jag håller med, om att överdosera nässpray.  DET har jag nämligen gjort en gång för länge sen.  Det är ju faktisk lika lätt att börja vänja ögonen vid ögondroppar som att vänja näsan vid spray.
Nässprayen nyttjade jag en hel sommar då jag kände av hösnuva.  Sen kom hösten, och min näsa var  ständigt täppt.  Jag slutade med nässprayen och det tog ända till jul innan effekten av överdoseringen släppte.  Sedan dess är jag så restriktiv då det kommer till just nässpray.  Klart att ögondroppar kan trigga fram liknande effekt.  
TACK till er ALLA så kloka!!  
Och i helgen ska jag prova ut glasögon.  Men inte hos min optiker, utan på ett annat ställe där de har så mycket mer att välja på än på den lilla klinik dit jag går.  Spännande.



Vi befinner oss i mitten av februari.
Snart är det vår.
Fast än är det onekligen vinter. Inte en snöflinga så långt ögat når. Inte en snöchans de närmaste tio dagarna.
Jag tror så här, jag får tacka för de tio dagarna med vinter vi hade för en månad sen. Tror inte det blir mer. OCH blir det mer kommer det att ske då jag absolut inte längre vill ha någon snö. Eller så kommer det att ställa till det på något sätt som är mycket ofördelaktigt ... Vi får se …





Så här ser det ut framöver



Är jag för den skull inne på murmeldjurets Phils (Phil the Groundhog) linje? Alltså att det blir en tidig vår.
Nej, det hoppas jag verkligen inte att det blir. INTE ALLS.


Varför det?
Jo, för att våren ändå är så kort här. OCH den är ack så ljuvlig.
Blir det en tidig vår är allt det vackra över på nolltid. Det får gärna bli en lång, seg, halvkall vår. På så sätt håller sig de blommande träden längre. Naturen kommer att inte explodera. Blomningen är inte över innan man ens har hunnits andas in.
Jag vill absolut inte att det ska bli någon tidig värmebölja i mars så att blommorna får fnatt. Sånt har hänt förr, och då har både körsbärsblommorna och magnoliorna frusit ihjäl när det sedan kommit en frostnatt precis innan de ska till att blomma.
Icke intresserad av en tidig, varm vår alltså.
Jag kommer ju inte ens att vara här i mars. Just därför vill jag ju ännu, ännu mer att det ska vara segt och inte för varmt. Vill att april ska leverera BIG time!!


Sen är det nog också så för mig att jag känner att sommaren här är så låååååång.
Den behöver inte bli längre än den redan är. Så nej, jag vill absolut inte ha en tidig vår. Absolut inte. Den kan få börja smyga fram i mitten av mars. Och sen ska den gå lååååååångsamt fram.


Vackraste månaden på året hos mig är april.
Den är lite som maj i Sverige. Eller i allafall som maj i Stockholm, som ju är min referensram. Men här i Washington DC med omnejd är det april som är juvelen i kronan. Vackraste av de vackra. I maj är det redan sommar.


Mina snödroppar blommar nu.
OCH jag är säker på att krokusar i grannskapet också gör det. Jag har inte varit ute på en enda morgonprommis denna vecka, jag vet … det är helknäppt. Jag har haft lite annat på morgnarna i veckan  och inte tagit mig tid att gå ut. Men i nästa vecka är ska jag vårspana till max under mina rundor.







Vill önska dig ett finfint veckoslut!

21 comments:

Yvonne said...

Åh, så är det fredag igen, veckorna bara rusar iväg och man hinner knappt med. Här har lovats rejält med regn idag vilket kommer göra snömassorna mindre hoppas jag, minns inte att jag upplevt så här mycket snö i Stockholmtrakten som nu och vi har i princip haft vinter sedan november, inte normalt det heller.

Våren ska vara låååång, så man hinner med allt som sker i naturen med blommor som tittar upp, björken får sina musöron och sedan blad, den där skira grönskan är väldigt vacker. Hoppas ni får en lång och fin vår så du hinner njuta av den fullt ut.

I Skåne kan jag tänka mig att snödropparna kanske börjat titta fram, absolut inte här på ett bra tag, om inte regnet gör underverk

Ha ett jättefint veckoslut du med säger jag och skickar en stor kram

Sara i Barcelona said...

Annika!
Här har vi ju dom ljuva mandelträden, apelsinblomningen, Mimosan, Blåregnet för att bara nämna några, men att se små snödroppar ploppa upp kan jag sakna, och vitsippor, det är ju vår så det bara skriker om det för mig :D Men man kan inte få allt, haha <3
Ljuvligt söta är dom iaf <3
Tänkte också på nässpray igår när jag läste ditt inlägg, hur lätt man blir beroende av det, eller tex cerat på läpparna.... kroppens egna funktioner blir förvirrade helt enkelt. Jag undviker sånt i mesta möjlga mån :) Att äta cancermedicin som jag gör nu känns lite jobbigt ibland då jag tänker på biverkningarna, men ja, där har jag inte så mycket val helt enkelt :/

Stor kram och ha en underbar fredag!

Äventyret framtiden said...

Så bra att du tänker till och har stöd av din Peter. Bra!
Jag förstår dig så bra att du inte vill ha en för tidig vår...håller tummarna för att du får din finaste vårfägring i april.
snödroppar är ju bara ååhh, här finns de inte så jag njuter fullt ut.
Ha en fin helg på alla sätt och vis!
Kramar!

Mamma C said...

Låter som ett vettigt beslut som du kommit fram till med dina ögon.
Snödroppar, krokus är något som jag kan sakna här.
Ha en fin och skön helg nu.
Kram Carin

Susjos said...

Bra beslut om dina ögon! Själv använder jag nässpray just nu, men jag är så himla förkyld!
Å snödroppar, så ljuvliga!
Här hemma spöregnar det nu, så jag tänker inte gå ut idag!
Ha en fin helg!
Kram

Monica said...

Det lovas sol här imorgon med, lever på hoppet för fulare än nu tror jag aldrig jag sett när de sista snömassorna smälte inatt. Tycker man bryr sig lite om alla gröna ytor, bara lassar grus och smuts över dem men man vet väl inte några alternativ.

Ögon, hyaluronsyra lite missvisande namn vet vi som jobbar med biokemi och molekylärbiologi m m för det är ingen syra utan en molekyl viktig för leder och hud som binder fukt och som vi bildar själva men det avtar med åren och de flesta har brist på den. Är väl mest känd i hudvårdsmedel mot rynkor för just att den binder fukt och föryngrar. Men mycket forskning gjorts och nu finns resultat från ST Eriks ögonsjukhus tillsammans med KI och det är mycket bra resultat, finns ju många som har stora problem med ögon, torrhet, sveda, röd färg m m och ser sämre p g a det men blivit bra hjälpta. Och som sagt finns i receptfria ögondroppar, 0.15% ska det vara och ger absolut ingen tillvänjning som näsdroppar. Det här är som att äta en apelsin😄de innehåller också hyaluronsyra. Och viktigt att det inte är konserveringsmedel i vilket det sällan är numera i ögondroppar.

Alltså kroppseget och välkänt. Du kan hitta info hos forskningen om du vill.

Och gäller ju allt, vi får brister genom åldrande, är ju därför vi får ont lite överallt, hud och hår påverkas, hormoner, naglar och tänder. Ögon, hörsel men en hel del kan vi göra själva. Om vi i övrigt får vara friska.

Önskar er en fin och skön helg, kram

Monica said...

Tror jag måste förtydliga, näsdroppar innehåller läkemedel och många konstgjorda tillsatser. Och ska ju aldrig tas någon längre tid, påtalar alla läkare men folk gör ju så ändå. Kortisonet ger svullnad som sen kvarstår och det varnas det alltid för. Finns ju mildare typ idag med enbart NaCl och det kan man göra själv.

Så, näsdroppar och ögondroppar som är receptfria har noll med varandra att göra fast näsdroppar också säljs receptfria och innehållande läkemedel som ger långvariga biverkningar. Medan ögondroppar är med kroppsegna ämnen förutom de som läkare skriver ut. Och också ska behandla glaukom t ex men även annat. Man får ha egen koll, så viktigt!

BP said...

Snödroppar är absolut ett vårtecken. Gissar att de lär dröja här.
Vi som har haft vinter sedan den 5 november med hittills 6 snöomgångar längtar nog efter sett slut snart. Men det är ju ändå bara februari så...
Våren är ju inte lång här utan för det mesta brukar naturen explodera och man frågar sig var våren tagit vägen. Inte mig emot, då jag vill ha en lång och utdragen, men framförallt varm sommar.
Önskar dig en trevlig helg. Ser ut att vi har två grader varmare här imorgon:-)

Anne said...

hihi, jag nämndes till och med vid namn i dagens inlägg. Man tackar och bockar :)

Annika, kloka ord om årstiderna och när våren "ska" komma. Jag håller med dig, jag vill inte ha en tidig vår. Vill inte ha en sen heller, för den delen, utan en "vanlig". Jag tycker också om när det kommer sakta och stegvis, ogillar när det kommer pang på och det blir typ sommar direkt. Så var det i fjol för oss, det var en väldigt sen vår i och för sig men sedan hoppades den över och hela maj var som sommar. Även om du och jag har olika väder så har vi det gemensamt att sommaren är väldigt lång som den är, så sommaren behöver inte börja i maj liksom, det räcker till ändå.

Du har förstås koll via släktingar och kompisar i Sverige och allt du följer med. Men OMG vilken vinter de haft där hemma. Började det inte i november redan? Pratade med mina föräldrar precis före jag gick in hos dig och skriver det här. Båda mina föräldrar och svärmor är såååå trötta på vintern nu. Är det samma med din familj?
Det har varit så halt så länge och min mamma har knappt vågat ut alls utan suttit mest inne (hon hade ett fruktansvärt hälsoår förra året så bränd av det också). Min pappa föll illa häromveckan, då han tog några korta steg till postlådan bara. Men det räcker ju, kan gå så snabbt. Han hamnade till och med på akuten och med MRI av huvudet pga fallet. Lider så med dem, då det är så läskigt röra sig ute och det värsta är att det varit det sååå länge nu. Förstår de är trötta på vintern. Pappa berättade att delar av Ålands hav har is, i mängder som det inte varit sedan 1960-talet eller nåt sånt. Om jag förstod honom rätt.

Förresten, åker du enligt den "nya" traditionen över i mars igen?

Stellas skola provar en ny variant i år, istället för det traditionella spring break veckan sista veckan i mars så har de en ledig vecka nästa vecka. Detta pga familjers önskemål om att inte ha det under spring break veckan i mars då "alla" har det och det pga inflation och annat blivit så dyrt att resa under den perioden och familjer sagt de önskar en annan tid, billigare tid före spring break perioden kickar igång med dyrare resor. Så för i år kör de ett break redan nu i februari. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, för-och nackdelar. Vi får se hur det känns och blir.
Vi kommer i alla fall flyga till New Orleans imorgon och sedan bila ner till Florida, därifrån vi flyger hem. Ska bli kul! Får därför se hur mycket jag får till kommentera hos dig nästa vecka. Kanske skriver nåt på Insta. New Orleans har jag extremt låga förväntningar på, vill se det bara för att ha upplöevt det men är mycket skeptisk. Minns att du varit där.

Ha en fin helg!
Jo, en sak till. Såg klart Fool Me Once nyligen och SÅÅÅÅÅ förbaskat bra den var. Började titta på den då jag läste dig tipsa om den tidigare i vinter. Tack vare dig jag upptäckte den. Vi såg den båda och båda gillade vi den, knarkade den snabbt. Så tack för det tipset. Dina film-och tips på serier brukar nästan alltid passa mig väldgt bra.
Så kanske jag därför borde kolla Saltburn, bara för att du tipsar om den. Har nämligen inte alls dragits till den, tycker den verkar skum (via trailer), mörk och otäck. Men det kanske inte alls stämmer??

Sedan började jag kolla Living Phase 2 också. Återigen ett tips från dig! Efter att du skrivit om kryssningen (som jag faktiskt inte hört om före det men läst på mycket sen dess nu). Så kul se dessa you tubers kryssningsfilmer men vill se mer av hur är det på riktigt, alltså allt det du skrev om som är funderingar man har hur det måste vara ombord. Mycket fokus på reseskildringarna de gjort men vill veta om de känner sig instängda i hytten, saknar laga egen mat osv. Allt sånt du tog upp.


Anna i Portugal said...

Vad bra du känner du vet vad du ska göra med ögonen nu. Våren är verkligen en fin tid, hoppas den blir lång hos dig. Är det Sverige i mars? Blir det två månader då eller delar du upp det? April är en bra månad, då fyller jag år :) Fint med snödroppar! Kram

Elisabeth said...

För mig är en tidig vår en bra vår, men det vet du ju redan att jag tycker. :-D Kommer våren sent här blir den alldeles för kort, som förra året, då det var vinter hela mars (ej normalt i Småland!) och möjligen lite vår i april, även om april var mer som en normal mars. Då blev det liksom ingen vår av det och för en person som har våren (d.v.s. en normal vår) som favoritårstid var det trist. Hos dig är det förstås annorlunda och jag förstår att du inte vill ha varmt för tidigt.

På tal om snödroppar: De jag såg för några veckor sedan klarade till min stora glädje den snö och kyla som kom ganska kort efter att jag fotat dem. Tåliga blommor är de, minst sagt.

Annika said...

Yvonne:
VISST är det så. Det är antingen måndag eller så är det fredag.
Och tidens framfart går bara snabbare.
Vi kan bara hänga med.

Alltså Yvonne, ni har verkligen haft en vinter som heter DUGA! Så som en vinter ska vara. MINUS såklart att det är regn och slask i mitten av feb. DET är mindre kul. Det hör mer hemma i mars.
Men ja, vilken vinter ni har haft!!

Älskar när våren är lång och seg, först det vackra marsljuset, sen små blommor här och där, musöron och överjordiskt vacker blomning.
Men lång och seg, inte snabb och varm.
Vi beställer det NU!

Var ute på span idag, och tidigare i helgen. Hittade både krokus och påskliljor. WOOO!!
Men som sagt, lugnt och stilla.

Yvonne, hoppas din helg var jättefin!
Kramar!

Annika said...

Sara:
Ni har ju det, och NU!!!
Igen, vi bor på samma breddgrad men vi lägger ändå sååååå olika. Vi har heller inga mandelträd, ingen mimosa heller. Blåregn, ja. Men den blommar i april. Inga apelsinträd, ingen citrus växer här.

Så nog är et olika breddgrader emellan. fascinerande faktiskt.

Exakt så, man tillför sånt som kroppen ska klara av på eget sätt.
Och att börja tillföra i tid och otid när det inte behövs det är ju bara dumt.

Cancermediciner däremot. TACK vetskapen!!! Absolut, biverkningar, men det är OK ändå. TÄNK så långt man kommit md cancer överlag.
Oxh så fina mediciner det finns, även om de sliter på kroppen. Tack alla högre makter och all vetenskap för mediciner.

Stora kramar til dig, fina Sara!!

Annika said...

Karin:
Ja vi är bägge så skeptiska till mkt inom detta.
Men just här känner jag mig mkt säker nu. MKT tack vare er alla.
Jag med, april!!
Men jag har nu sett krokus och påskliljor i blom. HJÄLP!!
HAHA:
Karin, hoppas din helg varit superbra!
Kramar!!

Annika said...

Carin:
Tack, ja jag tror det.
Jag lider ju inte alls av ngn torrhet där. Ännu.
Den dagen det börjar får jag börja droppa lite.
Men inte nu.
OCH ja, ni har så mkt annat ljuvligt som blommar redan nu. Härligt!!
Kramar till dig!

Annika said...

Sus:
Tror nog det är ett bra beslut.
Ibland är nässpray nödvändigt. Jag tar det också då och då.
Jag vet, ni har verkligen otäckt väder hos er nu.
USCH!
BRA att du stannade inne hela dagen.
KRAMAR

Annika said...

Monica:
VET!! Det finns inget fulare än fulsnö com ligger i högar oh blir brunare och grusigare. YUK!!
Vet ju att ert väder i helgen inte varit det roligaste heller.
Tråkigt.
Just de där stora snöhögarna som man ännu kan se spår av på sommaren.
Vet vad du menar.

Fantastiskt med dessa ögondroppar ändå. Igen, tack vetenskapen.
MÅNGA behöver dem, utan tvekan.
Och tack och LOV att de finns och hjälper dem som verkligen behöver droppa.
jag kommer säkert dit jag med, men ännu kommer jg inte att droppa eftersom mina ögon inte på ngt sätt plågar mig.

Tror så här, man kan vänja kroppen med så väldigt mycket. Nässpray vet jag ju att man kan bli totalt beroende av. Det är samma med cerat för läpparna, handkräm etc.
Jg känner det själv. Varje dag runt en viss tid smörjer jag händerna och använder cerat. Jag tror inte att mina händer egentligen är torra då, mn det är en sådan vana att jag riktigt känner hur torra de är. Samma med läpparna.
Jag skulle säkert kunna vänja mig av med det.
Tänker att ögondroppar skulle skapa exakt detsamma för mig- Och innan jag har symptom på torra ögon så börjar jag inte.
Däremot har jag börjat använda den ögonmask jag köpte och det känns bra.

Som du säger, bäst att vara medveten i vad man droppar, stoppar i sig etc. Och visst, kroppens åldrande ja ... som mina dåliga leder etc. Det är vad det är.Bara så tacksam att jag mår ganska bra fö.

Kramen!

Annika said...

BP:
Vet att snödroppar siktats i och runt Stockholm, hihi!
De är ju så tidiga.
Och i söderlägen etc ka de dyka upp tidigt.
I helgen hittade jag även krokus och påskliljor.
Ni har verklgien haft vinter av rang, som hållit i sig.
vet ju att vädret i Sthlm nu inte är det roligaste heller.
Och ja, som du säger, det är bara februari ännu.
Mkt mer kan komma.
Så där kan det ofta vara, våren går så snabbt och sen är det sommar.
Vi får se hur årets blir? Kommer ju att vara i good old Norden då.

Hoppas din helg var fin!

Annika said...

Anne:
KLIOKA ord du sa och därför nämndes du, hihi!
That made SOOOO much sense.


Eller hur, sommaren behöver verkligen inte börja redan i maj/slutet av april.
Gillar inte det.
Det blir för mkt.
OCH sådan sommarälskare är jag verkligen inte. Vill att det ska gå långsamt.
Vill nog egentligen också helst ha en hit normal vår.
Inte för tidigt, utan med blomning som börjar i början och april. Nätterna får inte vara för varma. '

JAJMEN JAAA!! Vilken vinter man har haft i Skandinavien!!!
HELT otroligt, snö som kom i november som gått påfyllning hela tiden, iskallt etc.
MIN sorts vinter, haha.
Ja minus skiten när det blir tö och sen fryser på. Värsta.
Min mamma törs inte heller direkt gå ut. Isgata som det är.
Dina fldrar, nej så jobbigt för dem.
USCH, ledsamt att höra om din mammas dåliga hälsoår. HOPPAS det är bättre nu.
HOPPAS!!!
OCH din pappas fall. tom en MRI på kuppen. SÅ hemskt. USCH!
Isräcket på Östersjön, Ålands Hav och Bottenhavt/viken är otroligt detta år- Följer tre isbrytare på insta + en lots. Lotsen finns i Botteviken. Alltså den is de visar är sanslös. Ett konto är svenskt och så är det två finska konton. Lotsen är svensk.
Intressant som bara den.
SÅ ja, din pappa vet verkligen vad han talar om. Det är ett sånt år då man kan ta bilen på isen över Kvarken mellan Sve och Fin.
Och köra tunga traktorer till öar långt ut. Vilken vinter!!!

Yes, jag åker i mars.
Som du säger, det är en ny tradition. Men jag kommer att åka varje år den tiden så länge de äldre i min familj finns kvar.

Nämen Anne!!! VILKEN RESA!!!
Så roligt!! Och nog fattar jag att det är fördelar med spring break nu redan. men blir det inget lov runt påsk då???
Jag ar varit i New Orleans. Tyckte det var rätt coolt.
Besök en kyrkogård! FASCINERANDE!!! Och sen the French Quarters såklart! Och sen blir det ju givetvis Bourbon Street för er och allt det där. Garden city likaså.
Vi gick på en jazzbar dit ALLA gick, minns inte vad den heter nu. Men BIG mistake. Turistfälla. Hela NO är ju fyllt av jazz och bra musik. Den jag varnar ör heter bngt på Hall. Du vet nog, UNDVIK!!!!

TUR att Mardi gras är över!! Vi kom ngn helg innan och det var världens DRAG då också. helt otroligt alltså. de festar ju i otaliga helger innan själva Mardi gras.
Jag tror jag vill tillbaka till NO. Men jag vill inte tillbringa massor med dagar där. OCH ja vill inte dit under karnevalstiden. TOO old.
Det var SKITVARMT då vi var där, det var i februari. Ja runt denna tid på året.

SKRIV på Insta. Dokumentera resan! så roligt att få hänga med isf!!!

Anne, KUL med Fool me!! SÅ bra eller hur!
DÅÅÅÅ ska jag tipsa om en Harlan Coben som jag gillade ännu mer, Safe! Se den!!!!
Skitbra. Nästan ÄNNU bättre!!
Saltburn, haaaaa ... den ska du se!!! Intressant, to say the least!!!


ÅÅÅÅ KUL!! Gillar paret i Living Phase 2.
Men ja, jag har ännu inte hört ngt om det jag verkligen vill höra om. JO en kvinna körde ett ärligt snack, och fick så mkt HAT! Fattar inte varför. Men hon är Tic-Tocare/YT och hon är lite äldre och kryssar md maken. HON klagade på maten, och sen fick hon så mkt skit för det. FATTAR INTE.
Men jag förstår ju att det är just maten man måste bli såååå effing less på. BLAND ANNAT.

har du sett att de gjort om sin rutt. De kan inte längre gå genom Röda Havet och Seuzkanalen. DE MÅSTE RUNDA AFRIKA!!!!! Snacka om att ändra rutt. VILL veta mer om detta.

Följer Angie på insta, men jar lite svårt för henne. Inte minst hennes röst. SORRRRYYYYY.
Vill ha mer ärlighet överlag.
Ska tala om för dig sedan då jag kollat den kritiska kvinnans namn på YT, vad hon heter.

Anne, Anne!!
Ha den bästa av resor. GOTTA love a roadtrip! ÄLSKAR!

SKRIIIIIIIV PÅ INSTA!!

KRAMAR!!!!!

Annika said...

Anna:
Absolut, känns bra att ha bestämt sig för att inte behandla. MKT tack vare dina och andras kloka kommentarer.
Jag åker till Sthlm en månad med start i början av mars. Sen blir det säkert 7-8 veckor i sommar igen.
men mkt av den tiden vid sommarstugan.
Kramar och jag hoppas din helg var fin!

Annika said...

Elisabeth;
Jag vet :-)
Och vi har så olika vårar. Här går det för fort, och hemma kan det oftast inte komma fort nog eftersom så stora delar av mars kan vara rent vintriga.
JAAA!!! Jag vet, mars i fjol var ju midvinter för tusan. Under de tre veckor jag var i Sthlm då snöade det nästan varje dag. isen låg TJOCK! Den 30 mars tror jag att jag for hit igen, taxin till ARN genom snöstorm, planet på ARN isades av. Det snöade när vi lyfte. Sen kom jag till Reston, och körsbären stod i blom. Det var en fin kontrast.
men det var verkligen vinter i mars i fjol. DET behöver inte vara det i år. Jag kommer ju då igen.
Mer lagom är bra.

YESSS!!! Du fick ju snödroppar innan mina egna slog ut. MINNS det!
Så kul!! de är härdiga och klarar det mesta.