Thursday, February 15, 2024

Torsdagar, Osäker, Mooovement och en Helt missad låt.




Hej och godmorgon på torsdagen!


* Torsdagar!

DET är väl för övrigt en jättetrevlig veckodag. Helgkänslan börjar krypa på. En skön feeling över torsdagar på det stora hela, tycker jag.
Ja, det beror säkert på att vi i min svennegrupp alltid har vår frukostträff på just torsdagar också. Alltid trevligt.
Idag är vi här hos mig. Skulle gärna göra specialmackor, brukar göra lox bagels ibland med kallrökt lax, rödlök och capris. Men har gjort den mackan så ofta att jag inte vill göra den idag. Igen. Det får bli bagels med kalkonskivor, skinka, grönsaker, ost och smör/cream cheese som tjejerna själva får ta åt sig av.
Fast egentligen gillar jag mackor jag redan gjort iordning.
OH well. Har ingen fantasi heller …


* Osäker.

Häpp, nu blir jag sådär konfunderad igen …
Var hos min optiker på återbesök i tisdags. Min rispa är läkt nu. Allt bra där.
MEN nu är hon på mig om mina torra ögon. Hon vill börja behandla mig med ögondroppar etc. Jag känner mig så tveksam återigen.
Jag lider inte av de ögon hon säger är torra, alltså mina. Inte känner jag av någon större torrhet där förutom under kvällarna då jag blir trött, grusig och klipper med ögonen. Optikern menar också att mina “oil glands” är för torra och om inte ögondroppar hjälper mot det måste jag genomgå något som kallas red light treatment.

Återigen, jag vet varken in eller ut. Peter säger att han alltid får höra detsamma också då han går dit, men han struntar i det. Vi har samma optiker.

Mina ögon är säkert torra, betvivlar det inte.
Men jag lider inte av det. ÄNNU iallafall. Optikern sa att mer än häften av alla över 35 har torra ögon. OCH vid menopaus (där ju jag är) blir de ännu torrare.
Ack ja, nu blir jag lika ställd som hos tandläkaren häromsistens, ni vet då hon ville tvinga på mig Invisalign.
I det här fallet är det iallafall lätt att kolla upp det hos annan optiker.
Hon har nog rätt ändå, optikern. Men jag tänker börja med att köpa egna ögondroppar och se hur det blir med dem.
Jag ska på återbesök den 15 april igen.

Osäker som sagt.

Nu undrar jag om någon av er har fått höra detsamma? 
Isåfall, behandlar ni via receptbelagda droppar? Eller köper ni droppar på apotek?

Jag köpte en ögonmask av optikern.  En jag ska använda tio minuter varje dag efter att ha värmt upp den i mikron.  Optikern säger att det hjälper, jag vet inte jag ... Låter lite för bra, eller?   Har inte börjat behandla med den ännu, låter min kur med antibiotikadroppar ta slut först.  

Ibland känns det onekligen som om det är scams och påprackning.
Men vad vet jag, egentligen? Absolut ingenting.


* You’ve been MOOOOOOVED!

När Peter och jag i lördags återvände från vår helt UNDERBARA dagsresa till Point Lookout stannade vi till vid en mataffär här i Northern Virginia innan vi styrde kosan hemåt.
När vi kom ut hittade vi denna lilla plastpåse vid förarsidan.



HAHA, såååå kul ju!!!
Inte visste jag om att något sådant här pågick bland Subaru-ägare. Jag hade noll och ingen aning om det förrän i lördags.


 

Nu sitter vår lilla kossa här i bilen.


OCH det är ju SÅÅÅ gulligt
.
Jag är helt för detta mooooovement. Jag beställde genast ett gäng kossor jag också som jag ska placera på olika “subies” jag träffar på när jag är ute och kör.
Faktum är att mina kossor anlände igår från Etsy. De var så gulligt förpackade, se bara här …


 


Tydligen började detta bland dem som kör Jeepar
De gav varandra, helt anonymt, gummiankor. Och sedan hoppade någon på tåget och började med detsamma för Subarus.
Så komiskt och faktiskt vääääldigt gulligt. Vi behöver mer sånt här i vår tid. För varför i herrans namn inte?

OCH jo, jag gick med i Facebookgruppen och la själv ut ett inlägg där.
Fick, som jag trodde, höra från personen som “mooed” oss, så roligt.
Nu ska mina egna kossor få börja sprida lite glädje också, hoppas jag.


* Att upptäcka en låt, 23 år senare …

Murder on the dance floor!
Med Sophie Ellis-Bextor.

OK, här går vi och inbillar oss, Peter och jag, att det är en helt NY låt som vi börjat älska!
Låten vi upptäckte i samband med att vi såg filmen Saltburn Black Friday.
GOTT folk, SE den filmen alltså. Den är mycket intressant och bra. OCH märklig. Men SÅ BRA!!

Murder on the dance floor spelas i filmen.
OCH har NU blivit en stor hit här. Jag bara älskar den!
Döm om vår stora förvåning då vi upptäcker att låten kom 2001. Men GUUUD!! 2001?!?!
Då var jag bara 35 år. Snacka om att vi blev paffa.

Men det är ju så, alla låtar som blir poppis i Europa kommer inte hit. OCH tvärtom.
Den här blev iallafall ingen hit i US då den kom. Underligt bara att jag inte hörde den i Sverige då jag var hemma över både vinter och sommar det året.

Nu har den en revival av guds nåde.
Det är lite som när Kate Bush fick världens andra andning med Running up that Hill då den spelades i Stranger Things.
Nog för att låten var en hit även i US då det begav sig på 80-talet. Men den återupptäcktes ändå av “alla” efter Stranger Things.

Nu är det dags för Murder on the dance floor att få sitt stora genombrott här.
Sophie Ellis-Baxtor (sjukt snygg är hon för övrigt, my lord så snygg hon ÄR) har varit gäst i flera talkshows här under senare tid.

Iallafall är det en jävligt skön och bra låt som jag ÄLSKAR. Gammal eller inte.

OCH som sagt, SE SALTBURN!!! Den är verkligen speciell och så bra!
Finns att strömma i US just nu på bland annat Prime. Peter och jag såg om den häromdagen igen. YAY! Tro mig, den filmen går (till och med BÖR) att se om med den äran.


   


  
***


Med detta önskar jag dig en fin och bra torsdag.

30 comments:

Yvonne said...

Knepigt med ögondroppar och irriterande att man måste tänka "behöver jag verkligen det här eller är det något de vill tjäna pengar på", men så är det ju tyvärr idag, lätt att bli lurad. Bra att du reagerar så och jag skulle nog också pröva med vanliga ögondroppar först och kanske gå till en annan optiker för att höra deras åsikt.

Så kul med lilla kossan och den ser ju för söt ut där den sitter på instrumentpanelen i er bil. Behövs verkligen lite roliga saker i vår snurriga värld vi lever i.

Filmen har jag inte sett och inte hört musiken heller, men lyssnade nu och låten är bra och fastnar lätt i skallen på en.

Hoppas ni får en supertrevlig svennefrukost idag, själv ska jag till Mörby och Skin Doc och åtgärda min lilla (ofarliga) solskada på kinden, får en salva som ska sitta i 3 tim (måste hålla mig inomhus då), sen in till läkaren igen och 9 min ljusbehandling och tillbaka om en vecka igen.

Stor kram skickar jag

Sara i Barcelona said...

Annika!
Mmm, så gott med Bagel, köper det ibland från en amerikansk butik här, riktigt gott!

Som sagt har jag jobbat inom optiken i många år, och precis som mycket annat är det en business. Nu har ju inte jag sett dina ögon och avstår absolut från att råda dig i detta, men min personliga åsikt i detta är att jag känner mig själv och min kropp, och är det inget jag lider av tycker jag att kroppen ska jobba själv så att säga istället för att lura den kemiskt. Men det är min åsikt :D
Alla produkter har en biverkning tänker jag, och nånstans vill man lita på att kroppens egna funktioner hanterar det så långt som möjligt och framförallt så naturligt som möjligt.

Kul när en gammal låt blir återupplivad sådär :D Jo, jag har hört låten när det begav sig men den håller definitivt än tycker jag :D
Jag har bara Netflix så filmen får jag tyvärr avstå :)
Kramar!

Anna i Portugal said...

Så god frukost du får/bjuder på, på torsdagarna! Roger har ögondroppar, för han känner av torrhet. han köper på Apoteket. De dagar då jag också känner mig torr eller får klåda så tar jag av hans. Vid behov alltså. Jag håller med Sara till 100%, om jag inte känner att jag har något problem så medicinerar jag inte heller. Faktiskt inte alltid när jag kanske borde göra det heller... som vid värk eller dylikt då går jag och har ont längre än nödvändigt för jag tänker att kroppen kan lösa det mesta själv, om den får chansen. Ska se om vi kan hitta filmen någonstans. Ha en skön torsdag! Kramar

Channal said...

God morgon Annika! Älskar den gamla låten... tack för att du påminde mig om den! Lite kul att den är ny för er. Jag tror det beror på att det är en EuroDisco, denna från England. Nu blev jag jättesugen att lyssna på denna genre på Spotify. Åh vad jag vill se filmen Saltburn. Finns inte att streama här hemma. Hoppas den kommer snart på bio.

Haha vilken rolig grej med kossorna och att ni bilister känner en samhörighet, och tom på fb! KUL!

Ha en mysig svennefrullen! Bagles är gott med allt! Dina kommer bli smarriga. Ett tips, bre med sötstark senap. Lägg på ost, skinka, ruccola, tomat och sen locket på. MUMS!

Må gott och KRAM! Anna

Channal said...

Hej igen! Glömde ang torra ögon! Det är vanligt bland äldre, 80-90 år. Jag äter antihormonell medicin mot min cancer. Det ger biverkningar med väldigt totta slemhinnor likt en 80-90åring. Om du har torra ögon då lider du av det. Jag LOVAR!! Ögonen rinner ständigt (eftersom de vill smörja sig själv). Du kan få "dimsyn" och det gör ONT i ögonen när det är kallt ute. Du kan även ha svårt att fokusera ögonen när de är torra. Detta hände mig så jag vet! Jag smörjer nu minst tre gånger om dagen med ögongel. Har du dessa symptom som jag fick då behöver du ögongel. Då ska du gå till en ögonläkare och inte till en optiker. Din optiker är lite som din tandläkare. De vill sälja produkter.

Lycka till! KRAMAR Anna

Susjos said...

Håller med tidigare kommentarer, gå till en annan optiker för en second opinion, jag menar märker du själv att du inte lider av torra ögon såå..
Jag går till en optiker väldigt sällan, men för att uppdatera mina progressiva glasögon, har aldrig hört nåt om torra ögon, och då är jag ju äldre än dej..

Mysigt med svennefrukost, så mycket gott du bjuder på!

Murder on the dancefloor är så bra, den hade jag med på mitt jympapass för länge sedan ;-), och den låten håller än!
Ha en fin torsdag!
Kram!

Mamma C said...

Bagel var länge sedan jag åt. Men dina mackor lät väldigt goda.
Min optiker har inte sagt att jag har torra ögon. Kolla med en annan optiker om du inte lider av det. Eller kör dina egna ögondroppar.
Vilken skoj grej med ert bilmärke. Om ni har tur så kan ni ha en hel rad med kossor där i fram på instrumentbrädan 😉😀.
Låten har jag hört tidigare men filmen har jag inte sett.
Kate Bush var min idol så den kände jag till.
Ha en fin dag.
Kram Carin

Monica said...

Hej Annika, du kan köpa droppar själv, jag köpte alltid med mig från UK som hade utan konserveringsmedel tillsatt men numera finns det här och förstås hos dig hos farmaceut/apotek, hälsokost. Hyaluronsyra är så viktigt, vilket Hälsokostbranschen känt till i åratal, nu klar forskning på Karolinska om den och de fått nya kunskaper även där😌, rekommenderas till alla torra ögon.
Jag gör också kamomillte av ekologisk kamomill, kokar upp lite vatten, det får dra och svalna helt, förvarar i liten glasflaska i kylskåpet ett par dagar och gör sen nytt. Väldigt bra mot både inflammation och infektion att badda med och lindrar allmänt för ögonen kan ju vara lite irriterade ofta.

Berättade för kompisen överläkare inom alla kroppens celler, cancer m m och som utbildat läkare runt om i landet, hon sa: så gör jag alltid och har alltid gjort men sen är det ju läkemedel i tjänsten förstås som gäller så inte legitimationen ryker. Hon fyller 80 nu och pigg som en mört, varit gymnastikflicka och är det än.
Skillnad är ju om trycket behöver åtgärdas och det är en sjukdom bakom men torra ögon väldigt vanligt numera både hos ung som gammal, förmodligen allt tärande skärmjibb under för långa tider

Även tillskott med havtorn som finns är väldigt bra för hela kroppens slemhinnor. Lycka till och utrusta Peter också😊kramar

Monica said...

PS, jag har ju själv farmakologi i min grundutbildning men sedan läste jag läkarlinjens hela inom det och fick toppbetyg på precis allt, bara jag öppnade munnen😌och på alla laborationer och föredrag jag höll plus tentor. Och där blev jag helt förskräckt, de blivande läkarna tyckte farmakologi var svårast i hela utbildningen och körde gång på gång, de har 6 chanser till omtentor och de krånglade väl sig igenom till slut. Oerhört viktig kunskap att se hur det förhåller sig och det på landets främsta och bästa utbildningssäte. Ja internationellt också.

Monica said...

PS igen, sen är det viktigt att få besked om tryck som förändras vid glaukom men här ser optiker det också och remitterar vidare till ögonläkare och utredning och läkemedel med droppar som justerar trycket.

BP said...

Absolut ÄLSKAT dina subies:-) Vilken strålande och rolig idé. Undrar när den kommer till Europa och Sverige. Skulle absolut bidra, jag med. Jag har minst tre Subaru Outlanders här på parkeringen.

Vad gäller din bettskena så är det bara fråga Peter om du gnisslar tänder under nätterna. Om ja, skaffa Invisalign, så att du inte "filar" sönder tänderna. Gnisslar du inte tänder - don't go for it.

Vad gäller ögondroppar så rekommenderade ögonläkaren receptfria droppar som heter Thealoz Duo. Finns på apotek. Däremot brukar jag faktiskt använda amerikanska Visine om/när jag har röda ögon. Dessa droppar är guld värda. De finns ju i olika varianter för olika åkommor. Så dessa skulle jag satsa på i första hand. Har bara extremt goda erfarenheter av Visine:-)

Hoppas ni hade en riktigt trevlig frulle idag:-)

Monica said...

Thealoz duo som BP skriver om innehåller just hyaluronsyra och är utan konserveringsmedel och det finns fler liknande, läsa noga innehållsförteckningen bara. Och väldigt bra att det finns receptfritt på apotek och väldigt bra sorter numera, inga problem.

Äventyret framtiden said...

Torsdagar är startskottet på något sätt inför helgen, man varvar lite ner eller hur?
Fint att börja med Svennefrullen och gott åt ni, skulle gärna vara med på ett hörn jag också😊
Jag skulle köpa ögondroppar, receptfria och testa själv först, det känns aningen mycket på det där...
Naturligtvis så vill de sälja och få ge behandlingar och jag förstår dina frågetecken.
Lycka till Annika!
Kramar!

Anne said...

Jag går på samma linje som många skrivit här, om man inte själv känner man lider av något så är det onödigt att börja behandla med kemiska mediciner. Intressant också Peter fått höra samma men bara struntat i att göra något. Jag skulle också göra så. Men du måste lyssna inåt förstås, vad som känns bäst och rätt för just dig. Det där med ögonmask, jag förstår vad du menar med att det låter nästan för enkelt och futtigt men som jag skrev igår, det hjälper! Förmodligen, som med allting annat, är det väl individuellt men jag har fått hjälp av det.

Det finns ju inget som hindrar att du i nåt senare skede gör nåt, men det känns (tycker jag dårå, men det är ju du som vet bäst om din kropp) bäst att börja med nåt icke medicinskt, som ögonmask först innan man ev går vidare med nåt mer ingripande längre fram.

Det här vet jag inte alls om stämmer, jag har inte gjort research så ta detta med skepsis och en nypa salt, men en bekant varnade för att köra regelbnundet med ögondroppar, speciellt som nåt sorts förebyggande eller för personer som inte ens känner av torra ögon. Om jag förstod henne rätt förändrar det ögats naturliga produktion (vilket känns helt rimligt), även med de kemiska ögondroppar som marknadsförs som "naturliga tårar" så är det kemiskt producerat och främmande för ögat, och att liknande fenomen kan uppstå vid långvarig användning som med nässpray, dvs använder du nässpray för lång tid så uppstår motstått effekt och du blir mer täppt, utvecklar ett sorts beroende som bara skapar problem. Det här känner du säkert till redan. Tycker alla läkare, som annars gladeligen prackar på en mediciner, brukar dock varna för långvarig anvädning av nässpray vid täppt näsa.
Om jag förstod min bekanta rätt så kan samma fenomen uppstå med regelbunden, långvarit användning av ögondroppar. Alltså något som var tänkt att hjälpa blir i slutändan tvärtom ett problem.


Spontant och utan nåt grävande så känns ju dock en regelbunden behandling med kemiska ögondroppar för förmodade torra ögon som man inte lider av som helt onödig och i facket "överbehandling" och nåt man riskerar skapa mer och nya problem pga biverkningar. Alltså jag tänker nu på långvarig, regelbunden behandling och det var väl det optikern tyckte du skulle göra. Inte att du en gång i månaden eller så, om du känner dig extra torr använder nåt, utan regelbundet köpa droppar. Det känns inte bra, tycker jag, för en person som du själv som inte besväras av det.

Som sagt, jag har känt stor förändring av regelbunden ögonmask (den du köpte där låter jättebra, tror inte det är skillnad på de olika märkena). Det är skönt och avslappnande ligga med den på varje kväll också. Hoppas du kan uppleva det på samma sätt! Jag tror du kommer tycka det är positivt.

Sedan undrar jag, finns det nån människa som INTE känner sig torr och grusig i ögonen på kvällen, efter en lång dag, med mycket skärm och annat. Att det liksom är ett "naturligt" tillstånd för ögonen, utan att de räknas som sjukligt torra.
Återigen, så länge man inte känner av nåt besvär. Alltså man kan ju känna av tex torra ögon men det behöver inte besvära en för det, då är det nog bäst inte börja rådda med mediciner.
Men det är ju bara MIN personliga åsikt.

Nu blir detta megalångt, men jag har känt av torra ögon på ett annat sätt än du, mer påverkats av det och till och med för mig har masken allena hjälpt, håller det i schack och är inget som besvärar mig nu (känner av, ja, men stör mig inte).

Kramisar!


Elisabeth said...

* Jag skulle gärna känna helgkänsla redan på torsdagar, men gör nog inte riktigt det. Fredagar är de dagar då jag har flest lektioner, så det gör att fredagar som sådana är rätt intensiva. Hade jag haft lugnare fredagar hade jag nog känt annorlunda. Era frukostträffar verkar så trevliga, och därtill är det imponerande att ni hållit på så länge som jag ju vet att ni har gjort.


* Andra har redan skrivit så mycket klokt angående ögonen och ögondropparna, så jag har inte mycket att tillföra egentligen. Sammanfattningsvis tror jag helt klart på att testa med receptfria först, för visst känns det väldigt mycket som business.

* Vilken gullig kossa, och vilken rolig idé! Kul att du också hängde på, för det är ett enkelt sätt att sprida glädje.

Annika said...

Yvonne
Exakt, vet inte. Men tack vara kloka kommentarer här är jag säkrare nu på att inte hoppa på det.
Jag kände ju lite inom mig att det var för mkt. Det är inget som plågar mig, inget som kommer göra min syn sämre.
Men ja, absolut tror jag det är påprackning.

Håller med dig Yvonne, det behövs lite roliga, barnsliga saker i denna värld.
Tyckte det var extremt gulligt med dessa kossor. Nu ska jag börja sprida lite kossor själv också.

Åh ja, så bra att åtgärda den. Det är också med ljusterapi då. Hoppas att det känns bra och att det läkere fint.

Stora kramar från mig!

Annika said...

Sara:
Nu bidde det inte bagels, utan frallor. Jag tänkte om då jag var på affären, HIHI. Men oftast blir det bagels. SÅÅÅ kul att du gillar dem också. Vet du, jag gjorde mitt livs första semmelkladdkaka också, och glömde att fota den. Den blev sjukt god!!

Sara, tack för denna kloka och visa kommentar. Jag tar den till mig. Du, och många andra, har övertygat mig nu.
TACK!!!
Det låter så vettigt det du säger, varför behandla kemiskt när jag inte lider av den påstådda ögontorrheten alls.
TACK min vän!!

Låten är SÅÅÅÅÅÅ bra!!!! gud, fattar inte att jag missat den i 23 år. KOMISKT!!
Tror alla gånger Saltburn kommer till Netflix med tiden.

Kramar!! PS, igår kom jag inte in på din blogg. Vare sig från dator eller iPhone. HOPPAS på bättre lycka idag.

Annika said...

Anna:
Exakt, så skulle jag också kunna göra. Ta vid behov. Främst kvällstid då.
Kloka ord, jag tar dem till mig och håller med.
Känns så bra att ni är så många som skriver så. Det stärker mig.
Väldigt vettigt också.
Ja se om du kan hitta filmen, tror du skulle gilla den.
Kramar!

Annika said...

Anna:
Varsågod!!
Alltså ja, splitterny för mig! OCH för Peter. Vi bara, åååå vilken BRA ny låt!!!
Sen är den 23 år gammal!! RIDÅ!!!! :-D
Absolut, mkt Euro-disco kommer aldrig hit. Jag har tex pågått P med en massa sådan, han känner inte igen många av låtarna---Boney M tex och Baccara (HAHA).

Saltburn på bio, Anna!! Gå och se den!!

Vet du, igår letade jag bara upp Murder on the Dance floor på Spotify. Sedan lät jag det bara gå, och gissa hur många bra låtar som kom upp då! Kiley Minogue (stavning) och sååå många fler från back in the day. Gör så du också Anna. Leta upp Murder och sen sköter Spotify resten. Du kommer att ladda ner många nya bra låtar till dina egna listor!!

Anna, tack!! Vet du, SÅÅÅÅ gör jag nästa gång det är min tur at vara värdinna. BRA ide!!!

KRAMAR till dig!!!

Annika said...

Anna igen:
KLOKA ord igen.
Optikern menade att typ hälften över 35 har torra ögon.
OCH typ alla kvinnor i 50-årsåldern.

JAAA, du har ju rätt ... skulle jag ha det skulle jag KÄNNA det.
Just i den form du har. Min mormor hade det, och hon fick droppa. Men hennes ögon rann. Det gör inte mina, förutom då det är kallt ute. MEN det är nog inget unikt.

TACK igen, Anna. Och ja, ögonläkare istf för en vanlig Doctor of Optometry som optiker heter här. TRUE!!

KRAMAR IGEN!!!

Annika said...

Susjos:
SÅÅ väldigt sant!!
Du och alla andra har övertygat mig.
Kloka ord.
Ja du är ett par år äldre än jag och du har inte får höra ngt sånt. Så mycket BS alltså, blir såååå trött.


ÅÅÅÅ ja, jag kan tro att Murder är en riktig Sus-låt. Passar asbra på gympapass.

Kramar!!

Annika said...

Carin.
Oh ja, jag har lärt mig mkt av er kloka kvinnor nu!!
Kommer inte att falla för det. Och jag ska införskaffa mina glasögon hos en annan optiker, har jag bestämt.
VISST är det gulligt med subarukossorna. HOPPAS jag blir Mooo'ed igen.
Idag ska jag själv spana efter subies då jag är ute och handlar, haha.
Låten såååå bra.
Kate Bush också. Vilken otrolig revival hon fick med Running up that Hill. Kul när sånt händer artister.
Kramar!!

Annika said...

Monica:
Låter bra med teet, det tar jag till mig och provar också. Tack för det.
Jo, vi har ju en uppsjö med receptfria ögondroppar. har köpt en sådan nu.
Men jag tror nog jag avvaktar lite till.
Kör nog den ögonmask som jag överrumplad köpte då jag var där. Anne, som kommenterar här, har ju sagt hur mkt den hjälper henne. Naturligt och bra.
Jag börjar så.
Trycket i mitt öga var helt OK.
P lider inte av sina torra ögon, inte jag heller. HIHI.
Det är lite invisalign över det här, känner jag.

Förstår att farmakologi är svårt. Karolina har en kompis som utbildade sig till det efter att ha läst premed i fyra år på uni. Två av mina svenska vänners döttrar här läser till läkare och är snart klara och ska börja specialisera sig.. Spännande att höra allt de har att berätta.
Karolinas kompis som är doctor of pharmacy trivs jättebra på sitt jobb. Här får ju apotekarna vaccinera, skriva ut vissa recept etc på de lättkliniker som nästan alla drugstores har.

Kramar och trevlig helg!

Annika said...

BP:
Visst är det en otroligt KUL ide!!!
Jag har egna kossor nu, ska börja sprida dem omkring mig på olika p-platser. HAHA!

Jag vet att jag inte gnisslar tänder, för jag sover alltid md öppen mun. HAHA. Så den saken är totalt klar för mig. Och nej, P har aldrig hört mig gnissla. Jag har inte hört honom gnissla heller.
Han får ju höra samma sak.

Visine for the WIN!! Sådana har jag också, brukar droppa då ögonen är röda. HAHA_
Så bra!
Men Visine har ju rent medicinska droppar också. Ett bra märke, helt klart. Finns, som du säger, överallt här. Köpte ett annat märke denna gång. Thera Tears.

Annika said...

Monica:
Det finns så många att välja på. Och nu får vi se då, jag kommer inte att droppa i onödan. Utan högst vid behov.
Som sagt, detta är inget jag lider av.
Kram!

Annika said...

Karin:
Så är det verkligen. En nedvarvning till helgen.
OCH nu är det fredag. Alltid lika härligt.
OOOO det hade varit SÅÅÅÅÅ kul att ha dig här på frullen, Karin! KOMSI KOM!!!
Jag bakade dessutom världens godaste semmelkladdkaka igår för allra första gången i mitt liv. MUMS!!!
Ögondroppar ja .. har köpt. Kommer bara att ta vid behov. Absolut, de vill sälja.
Och jag blir sååå osäker.
Men nu är jag stärkt tack vare er alla!!!

KRAMAR!!!

Annika said...

Anne:
Japp, du och alla andra, har stärkt mig.
Det finns absolut inget att behandla eftersom det inte stör mig.
En dag kanske det gör det, och då kan jag ta till dropparna jag har köpt på CVS.
OCH så ska jag ABSOLUT prova masken. GISSA om jag ska!!
Trodde det var ren BS, men du har övertygat mig.
Tack Anne!

Peter ja, han bara struntar i det. han går till henne en gång om året, kollar sin usla syn och måste ibland byta till starkare.
Jag kommer också att strunta i receptbelagd behandling.


Anne, det är såå väldigt sant.
Jag köper det, rakt av.
Att man kan torka ut ett öga med ögondroppar lika mkt som man kan få en näsa att ständigt vara täppt pga av överdosering av nässpray.
Been there, done that.
Har själv fått avvännja min näsa efter en hel sommars sprutande. Det tog 6 mån innan täppan lagt sig. Nu tar jag nästan aldrig nässpray vid förkylning. Och gör jag det är det en gång, inte flera dygn i följd.
Klart ögondroppar går detsamma.

Överbehandling är man "BRA" på i det här landet.
Så fort det är ngt ska ett recept prånglas ut.
Och så har de en alldeles särskilt sätt att skrämma upp en på ....
Sen, klart jag uppskattar att man får en MRI på ett par dagar, eller en CT scan direkt etc. eEller får träffa en specialist utan att vänta mer än ett par dagar.
Ja du vet.
Men överbehandling ABSOLUT och big pharma spelar absolut in ...

Jag kommer att köra med min ögonmask nu.
Absolut.
Tror på dig fullt ut. Tack för kloka och stärkande ord.

KRAMAR!!






Annika said...

Elisabeth:
Förstår fullkomligt.
Din fredagskänsla kommer då skoldagen lackar mot sitt slut.
Hoppas du har trevliga klasser idag och att ungdomarna ger dig energi.
Så glad över dessa frullar. Ja vi har hållit på i 24 år. DET är ju faktiskt helt otroligt. OCH roligt!

Idag har ni alla stärkt mig SÅÅÅÅ mkt i detta med ögondroppar och receptbelagda sådana.
Kommer inte att hoppa på det.
Men kan droppa vid behov här hemma om det behövs, med receptfria droppar. Samt använda den mask Anne pratar om.

Visst är det sååå gulligt med kossorna, Blev riktigt glad då vi fick en sån. Hade ingen aning om att det existerade. Nu ska jag sprida kossorna vidare, hihi!!

Brysselkakan said...

Vilken kul grej med kossorna! Har aldrig sett sånt här. Man blir ju lite "kompis" med folk med samma bil. Jag har en Golf i en lite udda färg: guldgul. Och det finns två till här i vår lilla stad och vi brukar vinka lite till varandra! Den ena bilen har sin parkering nära där vi bor.

Ang torra ögon så håller jag med alla kloka råd du redan fått. Och har du inte problem vore det väl dumt att behandla något som inte är ett problem.

Annika said...

Brysselakakan:
VISST är det!!!
Det kanske kommer till Sverige. Såg att det började hos Jeepäagare med ankor. Sen var det ngn som tyckte att kossor passade Subarus.
Jamen vad kul att du och de andra med den ovanliga färgen i golfar vinkar till varandra. Gillar!

Kommer inte att behandla ännu. Finns ingen anledning.