Thursday, January 16, 2014

När det punktas efter HELL WEEK!!!

Godmorgon!

Det är torsdag, och efter en veckas tråkiga och uppgivna inlägg ska jag försöka få till något trevligare.
Kanske?
Kanske blir det bara en variation av det jag tidigare skrivit? Bedöm ni.* SÅ många drabbade.
Via kommentarer, och mail, den senaste veckan slås jag över HUR många av ER som drabbats av brustna vattenledningar i samband med kyla. Ja, många av er har drabbats av andra orsaker än kyla likaså. Ni bor spridda över klotet, så det bevisar bara att detta kan hända precis överallt.
OCH, det händer överallt.
Samtliga har ni nog drabbats hårdare än jag. Många av er förlorade personliga saker. DET har inte jag gjort.
Mina varma tankar går till er alla!
VI är många, många som vet hur detta känns.* Graduation/examen
För mig är det smått omöjligt att få in i skallen att vi nu snart har avverkat 13 år i Fairfax County Public Schools.
Det känns som om det var igår Karolina började kindergarten, hösten 2001. Nu ska hon snart gå ut 12 klass.
Vi har redan börjat planera lite inför den studentmottagning vi ska ha. Det gäller bara att koordinera med de bästa kompisarna så att inte de har sina mottagningar samma dag. Att slå ihop fester kan vara en ide? Men jag vet inte om jag är helt såld på den tanken.
Den 18 juni är det EXAMEN!! Stort och viktigt. Vi får information om den dagen hela tiden. Snart är det dags att börja ta itu med detta på allvar. MEN, first things first...
* Antagen med stipendium.
Karolina är redan antagen till en av de skolor hon sökt till!
Det ironiska är att det är en skola som står långt ner på Karolinas önskelista. Lustigt nog en skola vi INTE ENS har besökt. Detta är en skola i Philadephia. Ett litet Liberal Arts University med 2000 elever. Arcadia University.
Karolina har ju länge haft lite småångest över att så många av hennes vänner redan kommit in på olika skolor. Lyckan och LÄTTNADEN var stor i torsdags (ja SAMMA dag som vi fick Läckan med stort L) när ett stort kuvert anlände med information om att hon KOMMIT IN!!!  Ni vet, bara lättnaden att ha kommit in någonstans.
Nej, Karolina kommer förmodligen inte att välja denna skola, om hon får som hon vill. DET fina i kråksången är att hon fick stipendium också, 19,000 dollar per år i fyra år. DETTA stipendium hade vi inte ens SÖKT! Hon fick det eftersom hon är en duktig elev i High School med bra betyg och bra GPA (grade point average). SÅ roligt och oväntat för OSS!!
Stipendiet kan givetvis bara användas på Arcadia, men det ligger oss väl i händerna eftersom vi faktiskt KAN argumentera med det i bakfickan hos de andra skolorna hon eventuellt kommer in på.
Det ska bli spännande att se HUR många skolor, om några, Karolina kommer att kunna välja bland i april! Spännande och riktigt läskigt.
* Bo på campus
Jag fick en kommentar för lite sedan där någon frågade om studentbostäder, och att söka dem. Skulle vi behöva bestämma skola fort med tanke på studentbostad?
Inga problem, nästan alla skolor i USA bistår studenterna med sådana. “Housing guaranteed all four years”, så funkar det på samtliga universitet vi sökt.
Skillnaden mot hemma är att man bor med en rumskompis. Alltid. Den personen känner du oftast inte då du kommer till uni. Universiteten matchar rumskamrater efter ett frågeformulär som eleverna får fylla i.
Oftast delar man badrum med ännu ett rum. Alltså man är fyra personer på ett badrum.
På NYU i somras hade Karolina och hennes rumskamrat ett  eget badrum på rummet som de slapp dela med andra.
Då man är junior och senior på uni flyttar många iväg till egna lägenheter på campus, eller strax utanför. Japp, även lägenheterna delas av flera studenter.
De allra flesta jag känner som gått på collge i USA har träffat vänner för livet just då de varit rumskamrater. Funkar det inte får man byta.
PÅ varje så kallad “College Tour” (vi har varit på otaliga) så visar man ALLTID upp ett typiskt studentrum på campus. De flesta rum är små, men funktionella.

Ett trevligt dorm-room, det tycker jag nog.  Ungefär så här ser de ut, två sängar, två skrivbord med byrå, ett par garderober.  Ofta tar eleverna med sig ett litet kylskåp.

* Svennefrulle
Den skulle jag ha varit värdinna för idag, egentligen.
Men eftersom huset är ganska jobbigt, högljutt och rörigt just nu tog den snälla Lotta frullen istället denna nådens morgon.
Mycket tacksam för det är jag. Ser fram emot en god Lotta-frulle. Alltid garanterat hos den damen.


* Golvet
Igår var golvfirman här. Nytt golv hos oss blir installerat den 29 januari, och de beräknar att de tar hela dagen, eventuellt att det blir avslutat den 30. Underbart att ha bestämt hur vi ska ha det.
Det blir laminat i källarrummet och en berber-matta i trappan ner.
Känns gött!
Jag frågade om golvvärme, bara på skoj. DET förekommer så gott som ALDRIG här, precis som jag trodde. Det finns ingen efterfrågan där jag bor. Ibland är det någon som vill ha det, men då endast om det är klinkers. Denna golvfirma lägger inte in det, och det finns bara någon enstaka firma i hela Washington som ägnar sig åt det. Klimatet är inte som hemma, det är ju så enkelt.
Plastmattor har de knappt heller, samma där--ringa efterfrågan.
Man väljer mellan olika sorters heltäckningsmattor, eller laminatgolv, eller trägolv, som spänner över en bred skala. OCH, såklart, klinkers. Men vårt val är gjort. Det var absolut inte blodigt dyrt, så vi ska hoppas att försäkringsbolaget INTE skall bråka med oss.* Snart helg
Gode tid så skönt! TACK för det. JAG behöver en skön helg med COMFORT FOOD, lugn och värme!
Idag, eller på fredag, kommer saneringskillarna tillbaka för att plocka hem samtliga flätar och avfuktare. Gud så SKÖNT!! GUD så skönt det ska bli med tyssssstnad!
Samtidigt uppskattar jag fläktarna något enormt. Det är ju jättefläktarna som gör vårt hus torrt och “friskt” igen.


Nej, hörrni, vi ses här imorgon igen!!!

36 comments:

Anonymous said...

Det verkar som att livet börjar vända åt rätt håll igen för er. Skönt!!

Lotta said...

Hej,
Skönt att du ser ett slut på vattenläckan. I sverige kan man köpa heltäckningsmatta i önskad storlek och få den kantsydd så att den passar just där man vill ha den. En tanke eftersom ni var i valet ock kvalet om ni skulle lägga in en heltäckningsmatta igen.
Ha det bra
/Lotta

Sahra said...

Absolut. Du har fått till ett något hoppfullare inlägg. Det blir bra det här. Kram

Anne-Marie said...

Så skönt att allt går åt rätt håll. Det brukar göra det även om man ibland undrar när det känns alldeles för j-ligt.
Jag håller helt med saneringskillen. Heltäckningsmattor är ett gissel. Fattar inte varför amrisarna är så fästa vid sina heltäckningsmattor. I min lägenhet i Kärrdal fanns en rätt gammal matta i vardagsrummet/sovalkoven och jag blev allergisk (har ju problem med allergi). Så fort min pappa och jag tagit ut den (var väldigt lätt att ta ut) blev jag bra.
Men så roligt för K att hon i alla fall har ett första besked! :) Det här kommer att bli bra tror jag för henne med säkert fler antagningar.
Hoppas att det gick bra hos tandläkaren.
Kramar!!

Cari said...

Skönt att det har vänt. Det blir nog en bra helg hos er.
Grattis K till plats på universitet och stipendium. Det kommer nog fler brev till henne.

Miss Marie said...

Vilken stor grej examen verkar vara! Visst, studenten är stor i Sverige också, men inte direkt så att man planerar flera månader innan! Eller ja, iaf inte för tio år sen när jag tog studenten! ;) Härligt med antagningen! Förstår att det är en stor lättnad att vara antagen nånstans, även om det inte är hennes förstaval. Kan ju bli bra ändå, om det skulle knipa. Stipendium, woho! KUL! You go, K-girl!

Nettan said...

Ja jag konstaterar precis som du att det finns olika grader i helvetet, har precis passerat och kommit ut tilltufsad och omskakad men nu är det bra. Precis som jag skrivit tidigare vännen så är en vattenläcka inget man leker med, därför så glad för er skull att det börjat ordna upp sig! Härligt!
Är också så glad för er dotter skull som både blivit antagen till och fått stipendium, sådant är en stor påtryckningsfaktor till framtiden precis som du skriver. Vilken lycka.
Hoppas nu att ni får en skön helg, att ni kan andas ut efter Hell week och bara ladda inför nästa tuffa vecka!

Många kramar

Nettan

Annika said...

Sara:
Mkt skönt!


Lotta;
Tror du är ny här! Välkommen!!
Vårt val av golv gjorde vi igår. Det blir laminat.
Det säljs stora ska area rugs här, så jag tror inte det ska bli svårt att hitta.
Välkommen tillbaka!!!

Annika said...

Sahra:
DET ska vi tro!
Kram!!


AM:
Underbart skönt. Det går uppåt nu.
PUST!!
Jag vet inte hur fästa de är egentligen? Tycker att fle och fler väljer trägolv eller laminat före matta.
Förstår till viss del mattorna också eftersom de ger en värmekänsla. OCH numera ÄR de ju lättköttta. Jag fick verkligen se nya mattor igår då golvfirman var här. kan tala om att valet inte var helt lätt för oss. Vi tvekade mellan att välja matta och laminat nästan in i sista stund. Sen blev det laminat.
De där gamla, tjocka mattorna är läskiga.
Jättehärligt för K med ett besked, en lättnad. Ja, vi får se den hur många skolor K kan tänkas få välja mellan. DET är läskigt!!!
Tandis? Piece of kaka :-)
Kram!!


Cari:
TACK vännen!! SÅ skönt!!
Ja, vi ska hoppas att det kommer fler brev till K sedan efter alla audtions.
HOPPAS!!

Annika said...

Marie:
JA, den är jättestor!!
Jag har aldrig varit med på ngn HS-examen. Vet ju bara i stora drag hur det går till. Pompa och ståt iaf, och tal och annat.
Exakt. bra nyhet med Karolinas antagning. Lite av en lättnad för oss alla tre, kanske. Stipendiet oväntat men SÅÅÅ välkommet!!!


Nettan:
Visst gör det det.
Absolut.
Jag tänker att det kunnat vara så mkt värre än vad det var.
För det hade det ju onekligen kunnat vara.
Jag är glad att DU kommit ut tilltufsad men stark!! heja dig.
TACK; ja det är underbart med denna antagning. Glädjen förtogs lite med allt vi har härhemma. Vi ska hoppas att det blir lite mer att välja på också, men man vet faktiskt aldrig…
TACK, japp nästa vecka blir tuff på ett annat plan.
har redan lite magont. FY!! tack för fina, snälla ord!!!
Kramar!!!

Anonymous said...

Efter elände kommer glädje!
Nytt golv på G och om ett tag kommer ni säkert tycka att det trots allt blev väldigt bra!
Och att K fått besked om en antagning, ja det gör nog bara att hon kämpar mer nu för nu vet hon att det kommer gå!

Anonymous said...

Så bra att ni fått veta när golvet blir installerat. Det blir säkert jättefint med laminat. För mysfaktorn är det bara att köpa någon STOR lurvig matta som ni kan borra ner fötterna i.

Spännande för Karolina om universiteten. Är du nu som svaren till ansökningana "bör" komma eller?
Hoppas innerligt på att hon kommer in på NY universitetet som hon ville.

KRAM!

Annika said...

Brysselkakan:
Ja, det var lite fint att få det där stora kuvertet i torsdags. Det blev lite glädje i allt det trista. Men sen har vi nog inte tänkt så mkt på det.
TACK, ja jag tror också att det blir skitbra i källaren nu. Snyggt och fräscht.


Jess:
Tack, ja jag tror också det ska bli bra.
Mattor behövs ju, ja. det går bli lite span efter sådana nu!
I Karolinas fall kan inte svaren på om hon kommit in komma förrän efter hon gjort sina audtions. Hon har ett gäng audtion i NYC nästa vecka. Läskigt.
Runt den 1 april borde vi veta.
De flesta som vet redan nu läser helt akademiska ämnen.
Kramar!

Erica said...

Som sagt; vad skönt att det går åt rätt håll hela tiden nu :D
Hoppas ni får en lugn helg att slappna av på :)

Och vad roligt med Graduation! Men förstår att det är mycket blandade känslor; speciellt det att det går så snabbt!
Bara för mig som bloggläsare känns det som om tiden gått så otroligt snabbt; började läsa din blogg när Karolina gick i 6:an (tror jag). Och då kan jag inte ens föreställa mig hur det är för er som föräldrar :)

/ Till Miss Marie här ovanför: Kunde inte låta bli att lämna ett litet "svar" ;) Jag tog också Studenten för 10-11år sedan (2003) och studentfirandet här har verkligen exploderat de senaste åren. Det var även för mig ungefär som du beskriver; en stor dag, men inte så att man planerade månader i förväg.
Men idag är det som att det är mer än dubbelt så stort. Massor runt omkring, massvis med olika "minnesgrejer" (inte bara mössan) att köpa o.s.v.
Tycker jag läser på bloggar om de som redan nu funderar och planerar över saker inför Studentdagen, och avgångsklasser som planerar studentfesten när de börjar sista året.
Personligen kan jag tycka det blivit lite väl hysteriskt ;) Speciellt som man "bara" firar att man slutat skolan; själva Studentexamen avskaffades ju för länge sedan ;)
Ursäkta om jag låter dryg. Det är absolut inte meningen, utan ville bara skriva lite om Studenten jag också ;) /

Tillbaka till "huvudkommentaren"... ;)
Vad roligt med antagningsbeskedet!
Även fast det inte är förstahandsskolan, så vad skönt att känna att man har en "backup". Att på något sätt veta att man har någonstans att gå till hösten :D
Och vad roligt med stipendiet! Tycker det verkar som att hon jobbat så hårt med skolan, att hon verkligen är värd det :D
Håller verkligen tummarna för att det går bra på era auditionsresor, och att Karolina får ett positivt besked även från NYU i april! :D

Vad mysigt det verkar med dormrooms!
Jag har alltid tyckt det verkar roligare än att bo i studentkorridor här i Sverige, av någon anledning... Men det kanske är så enkelt som att jag är less på Sverige och har drömt om USA i typ över ett decennium ;)

Lycka till med allt; golvläggning, schoolauditions o.s.v!
Och hoppas att ni trots allt får en fin (och lugn) helg :D
MVH /Erica

Annika said...

Erica:
Saker och ting verkar gå på rätt håll nu. Iallafall just nu.
Vi har ju inget svar från försärkringsbolaget ännu, och inget från saneringen.
Jag hoppas att killarna fr saneringen ska säga att allat är OK idag, eller imorrn.

Graduation är stort.
Ja.
Det var bra att du skrev lite om svensk student för där är jag nog helt borta numera. Karolinas kusin tar studenten nästa år, så kanske vi är hemma då till den?
Inte omöjligt.
Ja, alla dessa minnesgrejjer…jag är helt chockad över hur mkt man kan köpa som minne. Otroligt. Samma sak hemma alltså?
Tycker också att det är lite hysteriskt hemma med tanke på att studenten sen länge är avskaffad.
Men, men..det är amerikanska influenser över den numera också.

Dorms är nog kul. Tror nästan alla jag känner har haft SÅ roligt under sin collegetid.
Verkligen alltså.
HOPPAS Karolina kommer att känna samma sak.

Tack vännen, nästa vecka NYC, veckan därpå nytt golv.
OCh ja, det är skönt att det finns EN skola iaf. Vi ska hoppas på fler.

Erica said...

Förresten, jag kom på en sak jag glömde fråga...

Vet du om det blev någon som tog över Galleri Fredag nu i januari, om vi skulle köra en-gång-i-månaden-tema. Eller blev det så att vi lade det helt på is ett tag?

/Erica

Annika said...

Erica, låt oss lägga det på is. Intresset är nada. Kompakt ointresse.
Tror det måste vila.
Totalvila.
Vi ser om vi känner annorlunda om 3-4 mån.
DU har ju fullt upp med dina utmaningar nu iallafall.
Vi ser om vi kan återuppväcka det sedn, men det måste få vila nu. Näring o träda.
:-)

Martina said...

Även om bloggen bara är ett litet fragment fran ens liv sa visst visar det ju ända sma delar av vad som händer i ens liv och speglar även ibland ens sinnestämning. Och ibland är man ju mer uppat och har en positivare period än andra stunder. Ibland vill man, och far man, vara deppig och klaga. So don't worry över dina "trakiga" inlägg.

Men vad skönt att det värsta är över och att ni börjar se slutet pa "vattenläck-kapitlet"!!

Usch ja, tiden gar snuskigt fort! Vi kommer snart att vara framme vid gymnasieval... trots att jag hade bebisar igar. Hur gick det till?!

Kul och grattis till K att hon blivit antagen!! Trots att det nu inte är en av de skolorna hon vill till. Men det maste ju ända vara skönt att veta att man är antagen nagonstan och med ett stipendium desstuom. Inte illa!

Kramar

Musikanta said...

Intressant inlägg. kan inte låta bli att jämföra de amerikanska studentrummen med de kinesiska, när Mirren studerade vid Bei Da, Pekings bästa universitet 2005.

Rummen var ungefär hälften så stora. En meter mellan sängarna ungefär. Det fanns inga madrasser i sängarna och gemensamma toaletter och duschar för alla i korridoren. Och det var många studenter om dem. Dessutom ÖPPNA toaletter!

Kackerlackor i massor på golvet i korridoren varje morgon när de vaknade. Ingen AC heller. Det var under sommaren hon studerade där och det var VÄLDIGT varmt...
(Fast det amerikanska studenterna betalade mer och hade lite högre standard.)

Bra att ni inte la in heltäckningsmatta!
Kram!

eastcoastmom said...

The only way is up!
Skönt att det läser sig med er vattenskada och att golv är på gång.
Hoppas på andra stipendier också, på passande college.

Ann i FFX said...

Ja hennes student ligger verkligen runt hörnet. Tiden går snabbt. Känns för mig i alla fall att jag nyss var där....trots att det är ett bra tag sedan. Verkligen något kul att se fram emot!
Och underbart att hon blivit antagen till en skola, är helt övertygad att en hel drös till kommer att dimpa ner. Grattis till din dotter och hennes fina betyg!

Desiree said...

Måste börja med ett stort grattis till Karolina. Åh så kul att hon redan kommit in på ett uni och dessutom fått ett fint stipendium. Kanon! Måste kännas väldigt skönt att veta att man redan har något att räkna med, ett säkert kort även om hon troligtvis inte väljer detta.

Jag tycker också att det känns overkligt att hon tar examen om bara några månader. Kändes som det inte var så länge sedan vi besökte er i Reston och då var det många år kvar tills hon skulle ta examen. Shit vad tiden går snabbt.

Åh så skönt att ni får nytt golv innan månaden är slut. Stor lycka förstår jag. Nu får du ta och njuta ordentligt av helgen när ni fått så många goda och glada nyheter så här i slutet på veckan.

Kraaam!

Desiree said...

Vill också säga att jag tycker det verkar väldigt mysigt som man bor i USA på collage med en eller flera room mates. Jag tror man har extra kul på det sättet. Många verkar ha träffat sina närmaste och bästa vänner genom livet i just Collage. Jag hoppas att Karolina får bo och träffa några super trevliga tjejer som hon kommer att kunna ha mycket kul med i många år framöver.
Kramar!

Marianne said...

Men hjälp! Nu blev det nästa för likt! Jag skrev också en liten grej om att ses i morgon!!! Tankeöverföring!

GRATTIS till K att hon har kommit in på en skola! OCH med stipendium! Helt fantastiskt! Det ser fint ut i studentrummen, ja tror också att det är en jättebra grej att bo så. För en del, kanske inte, men för de allra flesta tror jag det är toppen att få riktigt tajta vänner på så sätt. Och slippa känna sig alldeles ensam första tiden hemifrån. Det blir värre för er ...

SKÖNT att bli av med fläktarna och att ha fått ett datum så att ni vet när ni får i ordning.

Jag har nog glömt berätta om min översvämning i Malmö, men det försöker jag glömma. Tar det någon annan gång. Det var inte heller roligt.

KRAMAR!

bettankax said...

Vilken befrielse du måste känna när the läck from hell börjar reda upp sig. Vilken pärs!! Javisst det kunde varit värre, men pärs i alla fall.
GRATTIS till Karolina. Och stipendium, så kul.
Älskar att läsa dina inlägg om seder och bruk, ja alla inlägg;):)
Här kommer KRAMAR!!

Esther said...

Kvalitets-Annika, det är du det.
Alltid klass på dina inlägg och intressanta.

Annika said...

Martina:
TACK vännen! Ja, så är det nog. Det är bara en liten del av livet som bloggas ut, men sinnesstämningar märks nog ändå.
Det är svårt att skriva glatt och lyckligt när det inte är så.
Jätteskönt att K kommit in på en skola, det är det.
OCH ja, vart tar dessa år vägen?
FATTAR noll.
HIHI.
Kramar!!Ingrid:
Jamen då är vi glada att vi inte ska in på kinesiska dorms då.
PUST, låter verkligen vedervärdigt.
Rummet på bilden är ju fotat med vidvinkel. De flesta rum är ganska små, men funktionella.
Rena är de ju ju alltid då eleverna intar dem. HAHA, sen blir det ju en annan visa då de bott där ett tag, gulpers, fniss!!!
Det var absolut inte solklart för oss att välja laminat. Det finns så många fina mattor nuförtiden. ja, så många fina.
Men det blev laminat då, men inte ett lätt val.
Kram!!

Annika said...

Eastcoast:
Japp, tack!! Nu ska vi upp, upp. upp och nästa lördag ses du och jag :-))))


Ann:
ja verkligen!! Vart tar tiden vägen??
HOPPAS du har rätt, hoppas att K ska ha mkt att välja mellan då det verkligen är dags.
Kram!!


Annika said...

Dersiree.
TACK!! Det känns så bra att ha ett under bältet sas.
Jättehärligt. Vi får se vilket det blir.
Stipendiet var en stor bonus. Härligt för oss.
Hoppas på fler sådana.
Ja jag vet…gud, tror K var 9 år då jag började blogga…
MAJJ GADD!! HON gick i FYRAN. CRAY!!!!!
Ja, golvet ska det bli fint att få. OCH så snart också. I cannot WAIT!!
Ja, detta med dorm-life och room mates är nog jädrigt KUL!! Tänk vilka vänner de allra flesta man känner fått på det sättet. Alla mina amerikanska vänner talar så GOTT och så varmt om sina år på college.
Hoppas också att K ska få vänner för livet på uni.
Kramar!!!


Marianne:
Ja, och du har ju börjat punkta också. Vilket jag älskar att du gör!!!
KEEP it up.
TACK, ja superkul med detta uni där K har plats. Har hört bra saker om det. Ännu roligare.
Detta med att bo på dorm med rumskompis funkar nog för de flesta eftersom de matchar personlghet etc.
Karolina är en sådan social unge att det passar henne som hand i handske.
ja, vad ska vi göra? Peter o jag. EMPTY NESTERS!!!
FLÄKTARNA är borta!!!
YAY!!!
Nej, du också? Herregud vad många vi är som har drabbats.
Kramar!!!

Annika said...

Bettan:
THAT it IS! THAT it IS.
En lättnad.
TACK, det är jättehärligt att K blivit antagen till ETT ställe.
OCH tack för dina SNÄLLA ORD!!
BLIR SÅÅÅÅ glad.
KRAMAR!!!!


Esther:
OCH du är alltid lika snäll!!!
TACK!!
Tusen TACK!!!

Lisa said...

Härligt att det gar uppat Annika & stort GRATTIS till K som kommit in pa första uni & dessutom fatt stipendium! Kan alltid vara bra att ha lite "bargaining material" i bakgrunden. Älskade att bo i ett dorm, fast mitt rum sag inte alls lika fint ut som pa bilden...haha! K kommer att fa fantastiska 4 ar var hon än hamnar!
Hur var svennefrullen? Njut av lots of comfort food denna helg!
Kramar, Lisa

Saltistjejen said...

Supergrattis till Karolina!!! WOW! Vilken tjej! BRA att ni har detta att förhandla med då ni ska prata med andra skolor. Hoppas hon kommer in på ett par olika som står högt upp på hennes lista. Så hon har lite att välja bland.
Skönt att ni har bestämt er för golv nu och att det inte dröjer alltför länge innan det blir klart. Och visst är det härligt med helg! Jag längtar också. Min kommer nog börja redan efter lunch imorgon eftersom E har halvdag och jag tänkt hämta henne då. Men måste tyvärr jobba tidigt tidigt imorgonbitti (eller snarare inatt) först. Men sedan ska det bli ledigt! :-)
KRAM!!!

Charlie sa ... said...

Glada nyheter (Grattis Karolina!!), värme, weekend som väntar med god mat och avkoppling! HÄRLIGT min vän! Ni har haft en tuff vecka. Det blir bättre nu och det kommer att fixa sig.

Tänkt massor på er!!!!


Stor varm kram!!
Lotta

Christina said...

Hej Annika! Vad härligt med roliga nyheter, stort grattis till Karolina! Och att mattan och stanken är borta! Jättetråkigt att ni ska behöva gå igenom det här men skärp händer tyvärr för alla och ibland med riktigt dålig tajming. Skönt att det värsta är över nu!
Njut nu av helgen med god mat och vila!
Kram!!

Annika said...


Lisa:
Tack, ja det är skönt att hon kommit in på arcadia även om hon nog inte går där sen.
OCH det är toppen med detta stipendium.
Mkt bra.
Nej, de flesta dormroom är inte lika fina som det på bilden. HAHA.
Men de flesta är ju bra och funktionella.
Ja, alla älskar verkligen sina år på college. Så roligt.
Kram!!Saltis:
TACK!!
Det är roligt och med viss lättnad! Speciellt för K.
Det blir bra att ha detta stipendium i bakfickan då hon ska söka fler stipendier.
Golvet känns det skönt att ha beställt.
Ja, heögen ja, så välkommen!! OCH därtill en lång sådan!! ja, jag såg på insta att du är uppe tidigt.
Kramar!!


Annika said...

Lotta:
Ja, lite roligare nyheter nu.
Härligt!
Ja, det ska bli så skönt med helg!!
NJUT LOTTA!!!
Kramar!!


Christina:
TACKAR å det varmaste för Karolina!!
Ja, detta med källaren kunde ju ha varit så mkt värre. Men aj vad hemskt det var medan det var som värst. Nu känns det mer Ok, helt Ok nästan!!
ja, vi är SÅÅÅ många som drabbats hårt av detta. OCH de allra flesta har drabbats hårdare än jag.
NJUT av helgen du också!!
Kramar!!