Friday, January 03, 2014

Nyårslista, och en titt på andra halvåret 2013 på ett annorlunda sätt...

Hej på er!


Vi i The Mid-Atlantic States och The Northeast har fått snö inatt. OCH inte nog med det, kyla också!
OCH blåst.
När jag skrivet detta inlägg på torsdageftermiddag snöar det ymnigt.
Peter och Karolina har åkt in till Union Station i Washington DC för att hämta Karolinas kompis Skye som kommer hit från Philly.
Inte så kul att det snöar så mycket…
Jaja.


Förra fredagen här på bloggen var temat "Halvårskoll,"
och där kan ni se hur mitt andra halvår under 2013 ser ut.
Jag ska ta er med på den resan igen nu, men med andra bilder (som jag nog inte publicerat förr) och ett helt annat upplägg.


Ericas blogg hittade jag en liten nyårslista.
Den listan finns här på min blogg nu.  Fast, jag tog inte med alla frågor.
Istället för att rada upp månderna, en efter en, så illustrerar jag istället svaren på frågorna med passande bilder från år 2013 andra halva.

Häng med!!*  Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Jag var i upstate New York och på Cape Cod. DET är ställen jag aldrig har varit på förr.
Jag var också med på Villaavslutningen på skären för första gången i mitt liv. Underbart!!!
Cape Cod dreaming!!!  Vilket ställe!!  Vilken plats i världen!!  ÄLSKA den!  ÄLSKA!!!

*  Höll du några av dina nyårslöften?
Nej, jag brukar inte ge löften.


*  Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej!  Fniss, vi är lite för gamla för föräldraskap nu, 40 + hela bunten.  Nu väntar vi på barnbarn om sisådär 10-15 år...

*  Vilka ställen utomlands besökte du?
Det var Sverige och Finland det, typ som vanligt fast annorlunda….Septembermorgon vid skäristugan.  Detta är baksidan, så att säga.  En ljuvlig morgon.  Att få vara på skären "off season" väckte all möjlig längtan inom mig.  Förhösten på skären var sällsamt underbart fin!  Min önskan om ett år på landet rotade sig djupt under denna resa….


Ledörssundet som på sommaren, men ändå så annorlunda…


Min brorsson Edvin och min bror i fisketagen.  De är duktiga fiskare, och här drar de upp en stor gäddda. Jag var med som fotograf!


Villaavslutning sista lördagen i augusti.  Vackert, vemodigt och underbart!  SÅ tacksam över att jag gick vara med om denna tillställning som är så vanlig i svensk-finland.  Det kändes lite som att vara mitt i en saga.Stockholm.  Lika underbart och ljuvligt under alla årstider!* *   Vilket/vilka datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
Jag minns vissa datum ifrån april och maj eftesom det hände lite privata saker då. Jag minns också dagen då Karolina kom in på NYUs sommarkurs.

*  Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, det har jag inte varir direkt. Någon förkylning kanske.


*  Vad spenderade du mest pengar på?
Sommarskolan, utan tvekan. Dyr som krut. Vi har också spenderat massor med pengar på college-resor. Mer dyra utgifter blir det nu i vinter, men då för auditions och uppehälle.  NYC, here we come!!!  Connecticut here we come, Pittsburgh here we come och Elon, here we come!!I NYU-land!  Greenwich Village i NYC där NYU ligger.  Washington Square Park ligger mitt i NYUs campus, och den är lite av en så kallad "quad" hos eleverna som går där.  
Bilden är tagen från trappan till Karolinas "student dorm" i somras.  SNACKA om att bo centralt i NYC...


Vi hyrde en liten lägenhet i New York i en vecka.  Den lägenheten fick vi tag på via Saltis.  Lägenheten låg på The Upper East Side, eller i Yorkville.  Saltis och jag träffades åtminstone tre gånger.  SÅ mysigt!!  Denna bild är tagen en het morgon.  Detta är The East River med utsikt över The Queens.


Dallrande hetta över NYC.  Bilden tagen från The Metropolitan Museum of Arts sky-bar.  Det var så hett då jag tog denna bild att jag faktiskt trodde jag skulle svimma.
I Korea-town med Saltis och Lotta aka  Charmiga Charlie.   SÅ mysigt!!!!


Karolina med kursare och lärare på NYU-Tisch!!!  Mannen  näst längst till höger är en av USAs bästa sångpedagoger.  Lärare på NYU.


*  Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jadå, säkert väldigt mycket.

*  Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013?
Pinsamt nog, Robin Thicke och hans “Blurred Lines”. Jag skäms nästan att säga det, men snacka om att jag diggade den i somras. OCH ja, jag vet att RT är en stor bakåtsträvande loser i sitt tänk, men jag gillade låten. Den, och “Get Lucky”.

*  Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har haft blandad kompott. Jag har varit både väldigt glad, och väldigt ledsen.Oktober i Washington är en fin månad.  Klara, milda dagar med vackert ljus och skiftande höstfärger!


Oktober är också månaden då The Queen of Halloween trivs som allra bäst!!!


November hos oss är mer som oktober i norden.  Naturen brinner!!  Första hälften av november är strålande, andra hälften är det vinter, kan man säga.  Här sitter Karolina och pluggar….

Gatan som går utanför mitt hus sedd i november månad.


*  Hur tillbringade du julen?
Här i Reston med de mina!!


Reston Town Center så totalt julpyntat.  Gissar vem som älskar det?  Just det, MOI!!!


Hemma hos mig ska det vara jul i kvadrat i december!


Snö älskar jag för det allra mesta!!  Och vi fick en större snöstorm i december.  Vi har haft kallare, och vitare, än på många ställen i Sverige denna vinter.  OCH mer lär det bli.  Jag tror det blir en tuff vinter...


Isstormar är ett sant amerikanskt farligt väderfenomen.  Vackert som en saga, men isande farligt…


Snön föll och jag njöt under mina promenader.  Kameran fick sig nog en liten kyss under den här promeanden, men den återhämtade sig snabbt.  DET är vanskligt att ta ut kameror när det snöar ymnigt….Vår kompis Keith är som en farbror/morbror till Karolina.  Han har känt henne sen hon låg i min mage. I julklapp fick Karolina en splitterny Macbook Pro 13" Retina Display av Keith.  Låt oss kalla den årets bästa julklapp!!!  

Jag firade julafton med dessa svenska pinglor, Susanna och Monica!!!

*  Blev du kär i år?
Jag är gift sedan 20 år....Love him!Peter och jag firade 20 år som gifta den 3 juli 2013.


*  Favoritprogram på TV?
Orange is the New Black, Modern family, Survivor, Masterchef, Episodes, Halv åtta hos mig, Cougar Town,  House of Cards, Homeland, dokumentärer i alla former.

*  Bästa boken du läste 2013?

Jag har läst många böcker under 2013. Bäst? Vet inte.


*  Största musikaliska upptäckten?
Lorde, får jag väl säga då. Henne gillar jag lika mycket som Karolina.

* Något du önskade, och fick.
Att karolina skulle komma in på NYUs sommarkurs.

*  Årets bästa film?
SÅ svårt. En film jag såg nu under julen var “The Wolf of Wall Street”. Suverän film av Scorsese! Filmen är baserad på en sann historia och man lämnar salongen helt matt.

*  Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Vi var på The Melting Pot.


*  Hur skulle du beskriva din stil år 2013?
Min stil är likadan som den varit länge nu. Ganska klassisk. Jag gillar kjolar, boots, scarves. Hellre högklackat än lågklackat.
I hemmet ska det vara mysigt och ombonat. Jag är inte speciellt trendkänslig, jag kör min stil.

*  Planer för 2014?
Audtions galore, college för Karolina, stor HS-examen i slutet av juni, resor hem, ett liv som “empty nesters” i höst. Det blir ett stort och annorlunda år.Bild från i oktober.  Jag har en enorm förkärlek till höstens färger!

Besök i augusti av en av mina bästa vänner i världen, Monika.  Hennes Patrik hade aldrig varit i DC förr, men väl i USA.  Han tog sin "BFA in advertising" från ett av universiteten i Texas.  Vi hade så trevligt tillsammans hela tiden!*  Vad ser du mest fram emot med år 2014?
Jag ser mest fram emot att få veta på vilken skola Karolina kommer att hamna till slut!!!På väg mot upstate New York efter att vi hämtat Karolina på NYU i augusti. Naturen som en dröm hela resan!!


Älskade, älskade natur!!  SÅ vacker du är.  Denna bild är tagen på stranden av Lake Ontario.  Jag vill tillbaka!!!


Itahaca i New York.  En amerikansk universistetsstads-dröm!!  SÅ vacker!!!  I den här lilla staden huserar två toppenskolor, Ivy-League skolan Cornell University och Ithaca College.  Karolina ska söka in på Ithaca.


Cornell.  I rest my case….


Utsikt över Cayuga Lake, en av de så kallade "Finger Lakes" i New York state.  Alltså, maken till skönhet….


Boston bound!!!  Här är vi i Cambridge, precis vid Harvard.  Underbart!!!


I lobbyn på Boston University's teaterskola.  BU är en av de skolor Karolina sökt.  På BU går en av hennes bästa vänner.  Han kommer att ta sin BFA in Acting från den skolan.  BU ligger i hjärtat av Boston, toppenläge!!!


Detta är Elon University i North Carolina.  Även EU är en skola dit Karolina har sökt, och skall göra audition på.  Jättefint campus, såklart.  OCH en skola som har en fin dramautbildning.  Vackert i november då vi var där!!


Lake Audubon i Reston under en av mina promenader  i november.Georgetown waterfront i Washington DC i november!  Höghusen på andra sidan Potomac-floden ligger i Rosslyn, Virginia.

Karolinas high-school uppsättning av Leading Ladies i slutet av november var så BRA!!!  Dessa underbart duktiga high school ungar!  SÅ glad över att bo i en kommun där man satsar så STARKT på det konstnärliga i skolorna.  Här betyder teater, dans, musik, sång och konst SÅ MYCKET!!*  Bästa minnet från 2013?
Många fina minnen, som mina besök från Sverige  i mars och augusti, NYC i juli, alla resor i augusti. Min resa hem i september. Alla fina minnen som skall bevaras i minnesbanken.Jag är aldrig hemma i Reston i juli i vanliga fall.  Jag fick se blommor jag annars aldrig ser.  Sommaren blev bra, fastän annorlunda.  


Lake Thoreau i Reston i juli.  


Boston, The North End...

Peter och jag föll handlöst för Boston!!  Hit vill vi flytta!  OCH så kanske det blir om ett par år.  VI får se!!


NU har jag sammanfattat mitt år!!! OCH, himmel och pannkaka vilken BILDBOMD det blev.
Hoppas ni inte har somnat av utmattning!


Så här såg jag ut på årets allra sista dag.  Yours Truly!!


45 comments:

Sahra said...

Mina favoritlåtar det gångna året. Får svårt att sitta still bara jag läser om dom.
Vilka otrolig läckra lysande utestjärnor. Love them
Kram

Tankevågor said...

Åh nej Annika inte somnade man här inte! Helt fantastiska bilder! En del tar helt andan ur mig. Har tittat igenom dem flera gånger nu och läst ikapp här....
VAD ni har flängt runt på olika skolor det här året! Men vad många fantastiska miljöer det har visat sig vara. Spännande med alla dessa val av skolor!

"Get Lucky" blev en av favoritlåtarna här med och Lorde gillar jag också....hon har en sådan skön röst tycker jag.


Härligt att du kunde komma hem till Norden på hösten Annika! Det är något speciellt och tanken på att vara ett år på landet delar du med oss här.....det är en dröm vi har Anders och jag att få bo ute i skärgården ett år med allt vad det innebär.

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Regniga vinterkramar från Lisbeth

Nettan said...

Vilket inlägg Annika och med lista, du är duktig och det var otroligt intressant att läsa! Lycka nu till med alla auditioner vi kör vårt race i mars! Håller tummarna för Karolina!
Hoppas att du får en härlig helg vännen!
Kram
Nettan

Annika said...

Omöjligt att somna när man ser så fina bilder :-). Fin sammanfattning av året och underbara bilder! Du har fått uppleva både USA och Norden och hav och land och stad och värme och kyla och härlig tid med familj och vänner.
Kram och god fortsättning på det nya året!

Humlan said...

Ett händelserikt år i vackra bilder! Roligt att du har fått se nya platser och roligt att få se välkända platser under annan årstid!

God fortsättning!
Kram

eastcoastmom said...

Fantastiska bilder, och ett annorlunda år. Jättefint.

Erica said...

Somnat? Absolut inte! :D
Det är alltid lika roligt att titta på dina bilder!
Vilken bra idé att kombinera nyårslistan med bildårssammanfattningen :D

Och den där Harry Potter-liknande "gången" (eller vad det kallas) från Cornell... Tror nog jag dog lite när jag såg den!
Tror mina fotofingrar blev mer än lovligt frustrerade av att sitta här hemma i lilla Piteå vid mitt gamla Jysk-skrivbord istället för att få springa runt där och knäppa bilder ;D

Hoppas att ni får ett riktigt BRA 2014!
MVH /Erica

Martina said...

Väldigt fin och annorlunda arsresumé! I like.
Och oj sa manga otroligt fina bilder! Kul att du visar sana som vi inte sett förut. För även om bade du och jag gillar att visa (och fotografera) manga bilder sa är det ju alltid bara en brakdel av alla som man har tagit. Under tva veckors semester brukar jag landa pa 2000-3000 bilder..!
Och bilder är ju sa mycket mer än bara bilder; minnen, känslor, händelser, personer, ställen... Visst att man ska leva i nuet, men jag älskar att titta tillbaka pa alla mina fotografier som jag har.
Kom lite utanför ämnet tror jag...

Nu, nytt ar och nya bilder!! Eller hur?!
Njut av din vintriga dag idag!!
Kramar

Annika said...

Sahra:
KUL!! De låtarna är verkligen sommaren 2013 för mig!! RT är pinsamt som få, men låten jävligt bra. Karolina hatar den, och allt den står för. Jag sköms då jag lyssnar på den!
HAHA!!
Get Lucky, love it!!
Gillar du Lorde också?
Kramar från ett oerhört vintrigt Reston!!!

Lisbeth:
Awww,tack!!!
Vad glad jag blir!!!
TACK!! Ja, jag är glad att du gillar bilderna. DU vet, naturen jag såg i somras gick ju inte av för hackor precis!!
Kameran fick jobba på övertid.
JA!! Vi har flängt runt på skolor, ska du veta. Jag vet inte hur många vi sett, men OTALIGA!!!
OCH vi har lagt ut så mkt pengar på college reddan innan hon börjat!
me, det har varit så fina resor. och intressanta!!!
NU ska vi se VILKEN det blir!
Get Lucky, så skön!!!
Lorde BRA!!!
Ja, jag kom hem!! OCH det var så annorlunda, och så härligt.
Min dröm om ett år på skären vaknade då. Jag vill verkställa det året!!
Precis som ni!!
Kramar och tack för snälla, fina ord!!!


Nettan:
TACK!!!!!
Ja, jag ville göra en lite annorlunda krönika. Inte bara radda upp månaderna.
Så roligt att du gillar det hela!!
Blir glad!!
ja, nu har vi auditoons i ett kvartal!!!
Otroligt!!
Och ni har ert i mars. Nervpress.
Kramar och TACK för fina ord.
Annika said...

Annika:
TACK vännen!!!
Roligt att du gillade det hela!
Jag har haft ett bra år. Fått se mer än jag vanligtvis får se.
Tacksam för det. Men visst hade jag önskat att vissa saker varit annorlunda.
Kramar om!!!!Humlan;
TACK!!
Det har varit mkt nytt för mig. Glad för det!!
Så glad över att komma hem off -season, kör gärna så igen!
Kramar!


AM:
TACK!!! Ett annorlunda år.
Stor kram i kylan!!!

Annika said...

Erica:
TACK vännen!!
Det var hos dig jag hittade listan. Som du ser har jag tagit bort en del frågor, hihi!!!
men listan fick mig att göra en lite annorlunda koll bakåt.
Cornell ja, precis som Harry Potter. Men det är det SÅÅÅÅÅ många skolor som är här. Princeton tex, och Yale. Men Cornell ligger som en dröm!!
KOM hit och fota, vettja!! Så fort du kan!!
Önskar dig ett fint 2014 med bra jobb, bra inkomst och möjlighet till resor.
Ha en fin dag, Erica!!


Martina:
TACK!!
Tänkte att den inte ska bli "som vanligt", och vi hade ju nyss halvårskollen. Visst, detta att ösa bilder ur arkivet är svårt. Som du säger, på en semester knäper man så otroligt många bilder. De som sen hamnar på bloggen är bara en droppe i havet.
Jag är som du, älskar bilder!! Det är så härligt att ha dem alla.
Önskar dig ett underbart år!!
Kramar och TACK för snälla ord!!!

Anonymous said...

Vilken mästare du är. I ord och bild!
Fantastisk.

Hälsningar från Korsnäs

Annika said...

Ano:
TACK!! Välkommen hit!
Jag rodnar över berömmet!!

Anonymous said...

Fotot med K som sitter på en strand i Cape Cod...så himla fin!

SB

Annika said...

Susanna:
Du vet, det gäller att passa på då hon ställer upp på bild :-P
HIHI!

Anonymous said...

Kul idé!=)
Vilket himla fint foto på dig och Peter! Så spännande att se var framtiden bär er. Och Karolina! Hur är det när man söker, är det som här hemma, att man söker i den ordning man helst vill komma in och då har störst chans vid sitt försthandsval? God fortsättning!

Annika said...

Penny:
TACK snälla!!
Man söker inte in på första, andra, tredjehandsval etc. Utan till skolorna direkt. Det är så annorlunda mot hemma.
Den 1 april vet vi!! K har sökt 13 skolor.

Charlie sa ... said...

Vilket inlägg! Så roligt att läsa och se Annika. Ett händelserikt och vackert år. Att fota så här mycket är guld värt.

Tycker om alla bilder jättemycket, men det är något speciellt med bilden på Edvin på bryggan, Villaavslutningen i augusti. Tror det är ljuset, färgerna och vattnet.

TACK för det här härliga Annika! En ren njutning.

KRAM!
Lotta


Anonymous said...

Härlig lista och välskrivna svar!

Marianne said...

Inte en chans att somna när man läser hos dig! Så många vackra bilder. Kul upplägg också att göra en årsgenomgång.

Ja det ska bli spännande att se var Karolina hamnar till slut! Jag är säker på att de alla kommer att vilja ha henne!

Stora kramar!

Cari said...

Vilken fin sammanfattning. Inser mer och mer hur bra en blogg är för minnet.
Tack än en gång för fina fina foton och texter.

Anonymous said...

Jag blir så glad av att se alla dina fina bilder! :-)
Blir spännade att se vilket college det blir för Karolina tillslut.
Jag håller tummarn för att hon kommer in dit hon helst vill...det är väl Juilliard eller hur?

Hoppas att 2014 bjuder på en massa nya fina minner för dig och din familj.

KRAM!

Anonymous said...

Åh vad många härliga bilder! Hoppas du får ett riktigt bra 2014!

Anonymous said...

Oh Annika, jag blir sjuk av langtan nar jag ser dina underbara sommarbilder, det ar -23C har nu....
Varm kram, Ann

Anna-Lena McGrath said...

Jätteroligt att läsa från listan som du hade hittat på Erikas sida. Och så lagt till en massa bilder.

Den var en fotograf som undrade hur man skulle blogga. Alla gav råd, och jag la upp dig som exempel. Inte för mycket text, men välskriven. Många bilder för att lätta upp det (inte pyttebilder heller) och roliga ämnen. OCH att du svarar och "interact" med oss!

God fortsättning! Kram,

Channal said...

Oj så mycket kul du har upplevt 2013! Kanske jag ska göra en lika dan... bra som terapi!

Alltid fina härliga bilder❤ KRAM Anna

Desiree said...

Det var ingen dålig sammanfattning Annika och massor med fina bilder. Jag tycker speciellt mycket om bilden på Karolina från Cape Cod och snäckbilden. Ett händelserikt och spännande 2014 väntar nu. Lovar att hålla tummarna för att Karolina kommer in på ett bra Collage och får chansen att uppfylla sina drömmar.
Njut av snön och vinterlandskapet nu. Tack o lov ska det bli lite varmare här idag för igår kändes det ruskigt kallt med 13 grader då man vant sig vid go och skön värme.
Kram!

Annika said...

Lotta:
TACK!!
Du som själv kör stora bildinlägg vet hur lång tid detta tog, haha!!
Längst tid tog det att välja ut bilderna!
Håller med dig, Lotta, att fota mkt är verkligen GULD!!
Hoppas du hittat en ny kamera nu!
Tack för att du hängde med, bästa Lotta.
Stora, varma kramar i kylan från mig!!!


Brysselkakan:
TACK!!!!


Marianne:
TACK!!
BRA :-) Glad att du inte somnade.
Ja, jag gjorde det hela lite annorlunda denna gång. Tyckte det passade bra.
Aww, Marianne..konkurrensen kommer att bli STENHÅRD för Karolina. Hoppas hon kommer in ngnstans där hon vill gå.
Kramar!!!

Annika said...

Cari:
TACK snälla DU!!
Blir så glad över det du säger. TACK för att du läser bloggen!!!
Kram!


Jess:
TACK, så glad du gör mig. Det tog ju sin lilla tid att skriva detta, eller att välja ut bilderna, ska jag säga.
Sedan ganska många år är NYU Karolinas drömskola nuummer 1 i världen. Lustigt nog söer hon inte ens in till Juilliard…
God fortsättning till er Jess!!

Annika said...

Sara:
TACK!!
Detsamma till dig!!!AL:
Ja, när jag såg nyårslistan hos Erica tänkte jag att den kan man ha lite kul med. Ordna en annorlunda årskrönika med.
GLAD att du gillar upplägget!!
Anna-Lena, TACK tack OCH TACK för dina otroligt fina ord om min blogg. JAG blir RÖRD!!!!
TACK!!
Ja, att svara på kommentarer är ett måste, både på min blogg och på insta. Uppskattar ju det så mkt hos andra också.
KRAMAR!!!


Channal:
TACK!!!
Ja, ett lite annorlunda upplägg än halvårstemat. Blanda och ge från 6 mån.
Go for it!!
Kramar och stort tack!!


Ann:Blir du?
Jag är inte så sommarsugen ännu. Nu vill jag bara ha vinter!! OCH det har vi nu!
-12 och snö. Love it.
Njut av kylan i VT!!
Kram!!

Annika said...

Desiree·
TACK!!!
OCH som du förstår tog det många timmar att komponera detta inlägg.
Jag vet att du vet hur lång tid det tar eftresom du själv har mkt bilder i dina inlägg.
Uppskattar dina ord!!
Ja, vi håller tummarna för K!!! Att hon ska hamna på ett ställe hon gillar.
Njut av FLA. Mkt kallt här idag, -12.OCH ja, jag älskar det!!
Kramar!!!!

Anne-Marie said...

Vilken bildbomb med härliga bilder! :)
Kul att illustrera svaren med olika bilder.
Kan tänka mig att 2014 blir ett annorlunda och mycket spännande för er allihop.
Stor kram!

Äventyret framtiden said...

Jag håller med Anne-Marie. Bildbomb av det större slaget:). Fina härliga bilder. Fint också att du har fått uppleva sommmaravslutningen i Österbotten. Jag tror inte att man firar den på samma sätt någon annanstans i svenskfinland, men fint verkar det vara.
Tack för ditt år på det här sättet!
Hoppas det nya året blir allra minst lika bra!
Kramar!

Vform said...

God fortsättning Annika!
Vilken härlig bildkavalkad över året som också jag får den äran att ta del av!
Vad mycket ett år kan innehålla!!
Här firar vi trettondagsafton i dag och i morgon är det en röd dag också ... men DÅ är helgen över!
Får börja rensa jul efteråt!
Plussgrader, regn och mörkt är dagens melodi ...
Hoppas inte att ni får det allra värsta som vädergudarna nu ger över en stor del av Amerika!
Ha det bra!
KRAMIZAR ♥

Lisa said...

LOVED IT!!! Alldeles UNDERBART inlägg!!! Vilket innehallsrikt ar!
Har inte varit särskilt aktiv pa sistone & I am SO behind with everything, men det blir bättring...
Kramar, Lisa

Annika said...

AM:
Tack, kul att du gillade detta. Ville göra det lite annorlunda.
Ja, 2014 blir nog ett annorlunda år för oss, om allt går som vi planerar.
Kramar!!


Karin:
Jamenvisst, bildbomb som tog tod, kan jag säga. DET ligger många timmar bakom det här inlägget :-)
Svenskfinland har sin villavslutning, eller Veneziansk afton, som den också kallas. Tror den uppmärksammas av alla som har sommarstuga i svenskfinland. Jättefint. Vet att det finns ngn motsvarighet i Sverige där det kallas för stugsistan. Men jag vet inte hur man firar hemma. IPå Villaavslutningen äter man gott, alla tänder facklor och marshaller och eldar i sina stränder. Framåt natten är det fyrverkeri. Iår var det dock eldningsförbud i sydösterbotten då jag ar där, så inga stora eldar och inga fyrverkerier. Tyvärr. Men det var väl såååå vackert iaf. En upplevelse!!!
Kul att du gillade denna bomb!!
OCH ja, jag hoppas av hela mitt hjärta att detta ska bli ett bra år för oss alla.
Kramar!!

Annika said...

Vivan:
TACK Vivan!!
Ja, det blev en verklig bildkavalkad detta! HIHI!!
Ja, ett år innehåller en hel del, verkligen!!
Det märker man då man går tillbaka. Jag läser som bäst om min dagbok också fr 2013. Det gillar jag.
Vi fick jättefint snö av stormen Hercules. Jättefint!! OCh kyla också!!
Idag regnar det, typiskt.
Njut av era sista helgdagar. Jag har redan tagit ner min jul och det är underbart skönt.
Kramar!!


Lisa:
TACK, vad glad jag blir!!!!!
Kul att du gillade detta.
Hoppas allt är bra.
Kramar!!!

Saltistjejen said...

Så härligt Annika! Vilka bilder! och roligt attt se. Jag gillar verkligen sådana här "tillbakablickar" som du ju vet. Extra roligt att du njöt av sommaren även om den inte blev "som den brukar" eftersom du var kvar här och inte åkte till Sverige och Skären. Men du fick ju en superfin höst där istället!
Och snart kommer du hit till NYC igen. Skoj! Jag hoppas verkligen vi ska få tid att ses något!!
KRAM!!!

Annika said...

Saltis:
TACK!!
Ja och denna gjorde jag lite annorlunda än bara att radda upp månaderna.
ROLIGT att du gillar det!! Blir s å glad!
Sommaren gick finfint. Mkt bättre än jag trodde att den skulle göra.
Ja, snart NYC..GISSA om jag vill träffa DIG!!!!
Kramar!!!

Anonymous said...

Härliga bilder och härliga minnenAnnika.
Tack för den titten!
Kramar från Anette!

Anne said...

Nu så, nu har jag uppdaterat mig! Vi fick mer ledigt än beräknat, det blev först vardag i fredags och helgen har gått i ett. Men nu, ja nu är det vardag igen och det känns skönt.
Vilket jättefint inlägg Annika! Den här summeringen och upplägget gillar jag jättemycket, jag kommer sno det rakt av och ta efter. Det märks att du lagt ner tid och möda också. Helt nya bilder också (som du skrev). Ja, helt fantastiska bilder (som alltid). Jag tycker du haft ett otroligt händelserikt år.
När jag läser mer i klump så här och på en gång slår det mig hur otroligt mycket skolrelaterade grejer som ni alla haft under året. Ja, jag har ju vetat och förstått det men det blir så mycket mer påtagligt läsa just en sammanfattande årskrönika så här. Jag inser HUR otroligt mycket tid, pengar och kraft ni lagt på allt som rör skolor. Allt tankearbete också, alla funderingar. Vilket år på det sättet... Vad konstigt och overkligt det måste kännas att allting det här snart når sitt mål, får ett svar och en färdriktning. Ja, ni ska ju igenom alla auditions först och vinterns resor. Mycket kvar. Men ändå, snart vet ni. Allt det här är över, allt sökande, funderande, resande. Snart har ni en utflugen dotter incheckad och inskriven på en skola nånstans. Huuu, det känns så läskigt och stort skriva om det bara. Hur ska det då inte vara i den situationen på riktigt. Omställningen. Men, men sån är tidens gång. Som vi sagt tidigare, det vore ju väldigt ledsamt om man hade ett barn som inte ville iväg, som inte hade nåt driv och ville stanna kvar o flickrummet och vara nöjd med att få börja jobba på Starbucks...
Det kommer bli bra det här, oavsett var hon hamnar. Det blir BRA!
Kram!

Annika said...

Anette:
TACK vännen!!
Vi hörs snart, snart.
KRAMAR!!!

Annika said...

Anne:
Trevligt, varmt välkommen tillbaka!!
Ja, nu är det vardag här också!! Skola idag, tidig morgon, Ja, lite tungt, men det blir nog bra det med bara man kommer igång!
TACK!!
Ja, det var ett lite annorlunda upplägg än att bara radda månaderna.
Du får GÄRNA ta efter!!!
Men ja, det tog jättelång tid att komponera inlägget. Verkligen.
Längst tid tog det att välja ut bilderna. Ett heldagsprojekt. SÅ det är verkligen roligt att det syns! TACK Anne!!
Absolut, skolan, college, har tagit så mkt tid. SÅ mkt tankar, så mkt jpbb , tid och PENGAR!!!
Vi är ju inte klara på vis i världen heller. Först den 1 april vet vi!
Men visst tar detta med college jättemkt av året. Bpde i fjol och iår.
Tack, vi ska hoppas det blir bra var hon än hamnar.
Du vet ju vart hon helst vill, och de 4 skolorna har hon alla auditions för om tre veckor. Hårda bud.
OCH KRAC och NERVPRESS!!
Jag hoppas att hon ska orka.
Att bli empty nesters blir nog OK bara vi VET att hon är glad och trivs.
Kramar och tack!!!

alegni said...

Vilket kanonår du har haft ävem om det inte bara var trevligheter allt igenom!
Hoppas, hoppas Karolina kommer in till någon av de skolor som ligger högst på önskelistan!
Och vilken vinter ni har! Helt galet med den uppochnervända världen, men alldeles perfekt ur min synvinkel, hehe.
Allt gott under detta nya år ( hoppas du ser detta även om jag kommenterar under ett gammalt inlägg).
Kram!

Annika said...

Ingela:
TACK, och jag önskar dig detsamma.
ja, det var ett bra, men annorlunda, år.
Mkt bra hände, men också lite trista saker. ja, du vet…Ja, vi har sträng kyla. Ingen snö nu, men sträng kyla idag.
Inte mig emot :-)
Jag vet att du inte vill ha snö, men det verkar ju som om den ska komma tiller nu :-)
Allt det bästa till dig!!
Kram