Thursday, January 09, 2014

Årets första punktliga torsdag

Godmorgon, Godmorgon!!!


Är allt bra?
Jag hoppas det.

Det är torsdag, och vi ska idag köra årets första punktinlägg.


* K-Cup.
Jamenvisst, jag gillar min poddbryggare som jag fick i julklapp. Efter många funderingar bestämde jag mig för en Keurig---k-cup---bryggare.
Voffo då’då? Jo, helt enkelt därför att Keurig har mest kaffesorter att välja på + att de tar nästan alla andra märkens poddar också!
Nöjd och glad är jag. Sanningen är att jag har börjat dricka mycket mer kaffe. Det är bara trevligt.
Nu är det så lätt att bara brygga sig en kopp. Tycker att kaffet blir gott också, jättegott.* Svennefrulle
Idag drar svennefrullen igång igen. Det ska bli trevligt. Två av brudarna har varit i Sverige över jul och nyår, och en var i Kalifornien under samma tid. Resten av oss släntrade runt i NoVA.
Det ska bli roligt att höra hur alla haft det i jul. Gott ska det bli likaså, förstås.


* Episodes
Det finns mycket bra på TV. Alldeles för mycket. Faktum är att man inte vet vad man ska titta på. Det har blivit etter “värre” sen Apple-TV kom in i våra liv.
Jaja, nu ska ni få ett litet tv-tips av Yours Truly! OM ni har chansen så SE serien “Episodes”, helt underbart skön komedi med Matt LeBlanc i huvudrollen.  Matt spelar en SKRUVAD variant av sig själv. Serien handlar om ett brittiskt manusskrivande gift par som kommer till Hollywood för att göra en amerikansk variant av den engelska serie paret gjort till succe i England. Serien är väldigt rolig, och kulturkrockarna otaliga. Peter och jag betade av både säsong 1 och 2 under julhelgen.
* Tulpaner.
Nu har årets tulpansäsong börjat. I söndags köpte jag min första bukett. I vanliga fall köper jag alltid en ny bukett på fredagar, men i fredags var det fortfarande jul i mitt hus. Det kändes inte rätt att bära in tulpaner förrän julen var helt borta. Nu är den väck, julen.
Välkomna in till mig, tulpaner. Det kommer att bli många buketter innan jag slutar köpa dem i mitten/slutet av mars.
* College/Universitet.
Som ni vet har vi en ganska hetsig vinter framför oss. Det är otaliga audtions som ska hinnas med på ganska kort tid.
Karolina är både förväntansfull, och stressad.
Hon har SÅ många kompisar som redan har kommit in på de skolor de sökt i höst. Många av dem har redan accepterat sin plats, och åtskilliga väntar på att höra från fler skolor de sökt så att de kan välja. Men, låt oss säga att de flesta redan vet var de kommer att hamna. Det vet inte Karolina, och jag tror att det faktum att så många redan VET stressar henne.
Nu är det ju så att ska man gå en utbildning som är konstnärlig, eller väldigt specialinriktad på annat sätt, så måste man gå igenom auditions, intervjuer eller visa upp arbetsprov.
Allt sådant sker efter jullovet. Den 1 april kommer Karolina att veta var hon hamnar. Eller, VAD hon har att välja på, om fler skolor antar henne.
Karolina träffar sin privata dramalärare (acting coach) ett par gånger i veckan nu. De finslipar alla monologer, teknik och en hel del annat.
Min dotter, varifrån kommer DITT mod?
Jag kommer att skriva mycket om detta i vinter. Det blir svårt att låta bli.  Detta är en så oerhört stor del av mitt liv just nu.
Så jag hoppas att ni finner det intressant att läsa, kära läsare.Med detta tillönskas ni en fin torsdag!!

26 comments:

Äventyret framtiden said...

Godmorgon önskas dig också, eller vad nu klockan är hos dig just nu!:)
Funderar på tulpanerna, får du dina att hålla som de ska hålla utan att de torkar, vissnar i vasen på nolltid? Jag har så gott som givit upp att köpa tulpaner för att de inte är som de brukade vara längre...
den där sköna krispiga känslan är också borta. Antagligen handlar det förstås också om var man köper dem...och var de har vuxit och hur lång väg de har flugit.
Ha en bra Svennefrulle och dag överhuvudtaget!
Kramar!

Sahra said...

Då svarar jag väl i punktform då :)
* Kaffemaskin - utbudet är för stort för mig. Jag blir ambivalent och när jag har för mycket att välja mellan, ja då blir det inget istället
* Svennefrulle - är det en latte on the go i tunnelbanan på väg till jobbet?
* Episodes - Hittar jag den på netflix? Låter som något för mig. Det här med appletv har jag inte fattat ännu. Jag vet att du har skrivit om det så jag får väl leta reda på ditt gamla inlägg. Är fortf på Orange is.... Hinner inte, orkar inte sitta och titta på tv just nu tyvärr
* Tulpaner har jag haft hela julen. Vita tulpaner, vita rosor och en massa grönt. Mina julfärger. Nu blir det kanske lite mer färgglada. Älskar tulpaner. Älskar färgerna, älskar konsistensen. Kan man säga konsistens om en blomma? Du fattar vad jag menar. Önskar att de doftade bara lite lite grann
* Kommer följa K's och er akolresa med stor spänning

Kram

Miss Marie said...

Jag såg ett klipp från Episodes för ett bra tag sedan, och tänkte att det verkade vara min stil på serie, men sen dess har jag inte hittat den nånstans! Får leta igen! Och K, visst är hon modig! WOW!

Nettan said...

Kapselmaskin för att brygga kaffe om jag fattade det hela rätt eller? Någon sådan har vi inte pratat om här hemma ännu, dricker så sällan kaffe att mannen inte ens bryr sig om att byta ut vår kaffebryggare som skulle behöva bytas ut.
TV-serie tips emottages tacksamt, jag kollar många serier över nätet men har problem att få till de senaste säsongerna av de nya serierna eftersom vi från Sverige inte kan kolla på de amerikanska kanalernas motsvarigheter till svt play. Dumt borde skaffa sånt där anonymt ip nr eller vad man nu kan ha för att komma runt det.

Auditions åh vet så väl vad du pratar om även om det inte handlar om drama utan musik, i år är det tredje året som min talangfulle son ger sig in i detta, och i år är han luttrad jämfört med innan, han vet vad han ger sig in i men oron hos mig för att det ska gå vägen finns, det spelar ingen roll. För i år är det det viktigaste året, håller tummar och tår för våra kids!

Ha en fantastisk torsdag!

Kramar
Nettan

Lisa said...

Oj, blir stressad bara av att läsa om Ks auditions ;-) Förstar att K tycker det är jätte jobbigt när manga kompisar redan vet vilken skola de ska ga pa i höst, men den som väntar pa nagot gott...;-) Är det fler kompisar som söker till de skolorna som K vill in pa? När börjar första audition? Du har säkert skrivit om det redan, men jag kommer tyvärr inte ihag när ni ska ge er ut igen.
Instämmer, sa manga bra serier att titta pa, man vet inte vad man ska välja. Vi betade av Homeland säsong 2 över julhelgen. Episodes verkar jätte kul. Tror jag skaffar mig den...pa DVD...jag vet, jag vet...väldigt "oldfashioned" ;-)
Trevligt med svennefrulle. Skulle inte sitta fel med lite bullar & kaffee just nu!
Hur är vädret hos er egentligen? Man far ju se en del pa nyheterna. Här...GRATT & VARMT!
Have a great Thursday!
Kramar, Lisa

ullrika said...

Så mycket ni har att ta tag i med Ks skola. Ni är grymma som orkar! Inte för att ni har nåt val, men... ä du vet <3

Den serien tror jag inte att vi har i Sverige tror jag. Men den kommer väl? Ska hålla ögonen öppna, tack för tips!

eastcoastmom said...

Gott kaffe är viktigt, vi har köpt Gevalia här i USA nu. Det är mycket bra, men dyrt.
Alltså, JAG blir stressad över collegeansökningar och vi har ju flera år kvar... Ni har en tuff tjej som vågar stå på scen!

Annika said...

Karin;
Du vet, jag förbublicerar alltid. Skriver mitt inlägg dagen före.
Jag lägger ut detta kl 01 min tid. DÅ sover jag medan ni är vakna zzzzz….
Tulpanerna står sig vgott och väl en vecka.
Jag klipper av skaften med kansek fem cm innan jag sätter dem i vasen.
Byter vatten varannan dag.
Nej, jag tycker nog de är ganska tacksamma blommor. De flesta jag köper kommer från ngn tulpanfarm i Virginia. Det kan bero på det kanske??
Ha en fin dag!!
Kram!!

Sahra:
Kaffepoddar finns det mkt att väja på, ja. Det tar tid då man står och glor och väljer.
HAHA, efter alla dessa år tror jag du vet att vår svennefrulle INTE är en latte på väg till jobbet.
Vi är "Ladies Who Lunch" :-)Men snart kommer tunnelbanan till Reston, då kanske det kan bli en latte på tbanan, fniss.
Episodes går på Showtime här, tvivlar på att det finns på Apple TV ännu. Eller på Netflix, ska jag säga, Men kolla!! Fattar om du har fullt upp.
Tulpane rär härliga!!
BRA att du följer detta med skolan….
Det lär bli mkt skriver om det.
Kramar!!!

Annika said...

Marie:
ja, en riktigt bra serie. Gillade den redan från allra första början.
hoppas du hittar den!
K ja, visst är hon modig. Ungen min…


Nettan;
precis, för kaffe, men även för te och choklad.
Anonymt IP har jag för att kunna se mkt från Sverige. En mkt billig och bra investering.
Ja, Nettan, jag vet att du ver vad detta innebär med auditions. USCH!
Vi har inte ens börjat ännu. Den 23 jan är det dags. Det är skitläskigt, det suger i magen på mig bara jag skriver detta…
Du vet ju vilken nervpress detta är.
JA, vi håller tummarna för våra KIDS. HÅRT!!!
Kramar!!


Lisa:
Det är så jobbigt för henne just det där at så många vet redan. De som ska läsa rena, akademiska ämnen är sgs antagna och bestämda. Inte alla, men många.
Det viktigaste kommer ju för K nu. Nej, Karolina är den enda ur 2014 klass som kommer att satsa på drama. FEL, det finns en till, och hon är redan antagen till en scenskola i CA där det inte krävdes ngn audition.
Men annars är K den enda från årets stora kull.
Den första audtion är den 23 jan, den helgen har K 4 auditions.
GAAHH!
Sen kommer de slag i slag. I princip.
Vädret just nu är runt ngn minusgrad, ingen snö alls, det blir en klar dag.
Den där kylan har dragit sin kos, den där stränga. På lördag ska det bli 17 grader varmt. SANT!!
Ha en fin dag! Kram!!

Annika said...

Ullrika:
Ja, tack, detta med skolan det tar tid. OCH Peter sitter med det mesta, ska jag tala om. Det är han som sköter allt det administrativa. DET är ingen lek.
Nej, noll val, bara att go with the flow….
Ja, se efter om serien finns hemma.
HOPPAS den kommer!!


AM:
Gevalia har funnits här ganska länge nu, men det kanske kom sedan du flyttade till Spanien?
Det finns som poddar också, så jag har ett gäng :-)
College, ja lika bra att vara förberedd AM, det var vi också.
Men det är såå mkt mer än man tror. OCH mer därför att det är konstnärlig inriktning…

alegni said...

Det är ju SJUKT INTRESSANT att få ta del av Karolinas resa mot hennes mål! Må det gå som hon önskar!!

Ska strax kolla om Episodes finns på Netflix. Det låter som en serie jag kunde tänkas gilla.

Jag ska då alltid vara tvärtom. När alla skaffar kaffemaskiner hit och dit, slutar jag nästan dricka kaffe och satsar fullt ut på te i stället. Det är alltså som vanligt. Kärringen mot strömmen. ;)

KRAM!

Annika said...

Ingela:
Jo, det är ju intressant och läskigt och allting på samma gång. Jag hoppas också att det ska gå precis som hon vill…
Ja, jag undrar om Episodes finns på Netflix?? Kanske??
Kolla.
Te är gött det. Det godaste. men jag är glad att jag blivit lite kaffemostrig :-)
Kramar!!

Cecilia/svengland said...

Det ska bli kul att läsa hur det går till med Uni i USA...vi gick ju igenom samma sak för ett par år sedan (fast här i England då)och jag VET hur jobbigt/stressigt det är!!!Och nu går dottern J helt plötsligt sitt sista år på Universitetet - vart tog DEN tiden vägen???Håller alla tummar och tår för att K kommer in dit hon vill! :-)

Liz said...

SA spannande med Karolinas auditions, och massa extra jobb kan jag tanka mig, da hon ju samtidigt maste ha massor av "vanliga" laxor och prov nu under varen! Stressen att veta att nu eller aldrig nar det val galler..hua! Modigt ar ordet!!

Hoppas verkligen att hon kommer in pa nagon av skolorna som hon drommer om, och att ni da kan bestamma er snabbt, sa att ni kan fixa med boende etc. Det brukar ju vara svarare ju narmre inpa man kommer, eller garanterar dom rum (om man nu vill bo pa campus) om man blir antagen?

Kul med ny serie - det blir nog verkligen sa att vi far lagga till Showtime!! Vill verkligen se fardigt Homeland, och jag hoppas att jag da kan se ifatt 3 Sasongen ocksa.

Tulpaner ar fina, men tycker ocksa att det ar svart att halla dom fina, aven om jag skar nya snitt och byter vatten...Har du i blom naring varje vattenbyte eller nagot annat bra tips?

Ha en finfin torsdag!
Kram

Saltistjejen said...

Keurig hade vi på mitt första labb. Jättebra tycket jag! man kan välja så många olika kaffe (och tesorter) och så är den enkel att sköta, rengöra och använda. perfekt. Kul! Vi har ju sedan förra julen en espressomaskin men den sköter bara Mats. haha, jag har inte ens orkat försöka. Den är rätt manuell och han har full koll, men själv har jag inte orkat finslipa hur man ska använda den. Han får helt enkelt fixa mitt kaffe också. ;-)
Gott blir det iallafall.
Förstår att K är lite stressad, samtidigt exalterad. Det blir en spännande vår för er!!!!!
Hoppas vi kan ses ngt när ni kommer hit ill NYC. Jag ska plötsligt på en jobbresa till Europa men vill såklart försöka hinna se dig/er ändå.
KRAM!!!!

Anonymous said...

Teatermänniskor ÄR annorlunda, ingen fråga om det. Det är nånting inombords, som får dem att aldrig ge sej, hur många motgångar dom än upplever.

Theater isn´t for the fainthearted!

Karolina har bara börjat på den tuffa stigen. Som hon kämpar med extra lektioner o.a., tycks det, att hon det har den rätta gnistan.
Nu gäller det bara för föräldrarna att hänga med!!!
Härlig dag idag!

Ruth i Virginia

Bloggblad said...

Vi fick smaka kapselkaffe hos goda vänner och köpte en precis likadan. Så bra så. Nu finns det så väldigt många fler än då för några år sen.

Här har vardagslivet kommit igång igen, känns jättebra.

Anonymous said...

Härligt att K vet vad hon vill och att ni låter henne fullfölja det hon vill. Jag tror starkt på att man ska låta sina barn välja det de vill i livet.
Vill man något och tror på det kommer man långt så det kommer säkert gå bra för K.
Ni får kämpa på för stötta henne!

Marianne said...

Kul, jag körde också punkter i dag!

Tulpaner, ja, det ska in här också så snart julen är ute. Helgen, kanske.

Och jag förstår att det är stressigt för K. Men jag är övertygad om att hon kommer in på en bra skola. Det ska bli roligt att höra om allt det, jag har ju missat så mycket! Det är för mycket för att gå tillbaka och läsa också.

KRAM!

Annika said...

Cecilia:
Ja,du vet hur det är!!
Du vêt precis hur det är. Det är stressigt och jobbigt. Men det ska gå det här också.
Tiden flyger. FATTAR inte att jag har en unge som ska börja uni.
TACK, uppskattar tumhållningen!!


Liz:
Jag vet, enormt spännande och LÄSKIGT!!
OCH stressigt.
Jag vet, det är just det där nu eller aldrig som ÄR så stressande då det gäller auditions.
Vi ska verkligen hoppas att hon kommer in där hon vill-
Showtime har verkligen många bra program. Det kan nog vara ide att skaffa det tillvalet.
Måste se Masters of Sex där också. SÅ bra kritik.
Vad gäller tulpanerna klipper jag bara av stjälkarna då jag köpt dem. Byter vatten varannan dag. Det är allt.
Ha det bäst!!
Kram!!

Anne-Marie said...

Jag får titta på dina tulpanbilder :) - du vet ju att det inte säljs tulpaner här hos mig.
Din dotter är modig men hon kommer säkert att lyckas med det hon företar sig. Litet nervigt är det säkert med allt hon skall ta sig igenom. Blir spännande att läsa mer om hennes väg framöver.
Skönt att det inte är fullt lika kallt hos er nu. Men du kunde i alla fall fota många vackra och fina bilder dagarna när det var kallt.
Kramar!!

Annika said...

Saltis.
Exakt, det har så MÅNGA sorter att välja på!!!
Det var därför jag valde Keurig till slut.
Det är BRA att Mats servar dig med gott kaffe!!
:-)
JA, jag vill träffa sig, Saltis!!!
HOPPAS att det blir av då vi är i NYC!!!
Bamsekramar!!!!


Ruth:
Det är nog sant. Så fort de bestämt sig så ÄR det det som gäller. Inget stoppar dem.
Som ett "kall" eller vad man ska kalla det för.
Karolina har bestämt sig. OH ja.
Vi fldrar får hänga på så gott vi KAN!
Fniss!!
Ha en fin kväll!!!

Annika said...

Blogblad:
KAPSELKAFFE!!! Det heter det på svenska!!!
BRA att veta!!
TACK!
Ja, visst är kaffet gott.
Numera finns det ju mkt att välja på.
Vardagen i full gång. Gillar också!!


Brysselkakan.
SANT!!
Vet du, jag känner barn vars fldrar stoppar deras drömmar. Känner en flicka som har enorm fototalang. Karolinas kompis. Hon vill bli fotograf. Men, nej, fldrana betalar inte för det, säger de.
De betalar bara för ngt som kan väntas ge utdelning, sas. HEMSKT!
Jag har också blivit ifrågasatt av bekanta, ska du veta. "WOW, tänk att ni ska betala en dyr teaterutbldning!! Kan hon inte bara gå med i en teaterklubb??".
NEJ, hon kan inte det, detta är en livsdröm och ngt som ligger som ett enormt driv inom henne. Vad ger oss för rätt att stoppa det???
Även om hon inte blir stjärna, eller ens kan försörja sig som skådis, så kommer en BFA in acting att smälla högt på många håll.
Jag önskar att alla fldrar skulle lyssna på sina barn.


Annika said...

Marianne:
KUL då ska jag kolla.
Det var så lustigt då jag startade mina torsdagspunkter. SÅ många tog efter. I love it!!!
Karolina ja. japp, hon har mkt nu. OCH stressigt. Tretton unis har hon sökt.
12 auditions…
Nej, jag skulle inte heller orka gå tillbaka och läsa. PUST!!!
KRAMAR!!!AM:
NEJ, de gör ju inte det. hos er Trist nog. Jag är glad att de säljer dem här.
Ja, Karolina ÄR modig. FATTAR inte hur hon orkar!!
Stor stress…
MKt jobb, för oss också. För alla.
Nu släpper kylan. Lite trist, tycker jag.
Kramar!!

Anonymous said...

Håller med dig fullständigt och jag hoppas vår J når sina drömmar om Princeton eller MIT, eller jag vet att han gör det men tyvärr är det många runt oss som tycker vi är blåögda. Men vi vet att vår som har kapaciteten för att nå dit liksom ni vet att K kan nå dit hon vill!

Annika said...

Brysselkakan:
Japp.
OCH, L, jag hoppas VERKLIGEN att J kommer till P-ton eller MIT. Vilka toppskolor i världen!!! Ja, låt inget stoppa er. Finns drivet så finns det.
Barnen vet vad de vill, de måste följa sin inre röst.