Thursday, May 19, 2011

Punktligt på en torsdag

Morning, people!!

Så blev det ännu en torsdag. Det är ju en skön veckodag. Det har jag alltid tyckt...
Idag tänkte jag att vi kunde köra det hela lite i punktform.

• Måste fråga! Har ni i övriga världen hört detta religiösa (kristna) rykte (vet inte vilket samfund) som påstpår att lördagen den 21 maj är domedagen? Här i US har det blivit en snackis, och det skämtas friskt på radio och i tidningar om det hela. Den religiösa gruppen (grupperna?) hävdar detta med bestämdhet. Jaja...vad kan jag säga? Den som lever får se? Jag sticker till New York på lördag morgon och hoppas att jorden finns kvar framåt kvällen då jag kommer hem till Washington igen...

• Vädret den här veckan SUGER!! Nu har vi haft regn, mer eller mindre, sen i lördags. Det börjar känna deppigt. Men, å andra sidan ska jag nog inte klaga eftersom hettan kommer snart. Då den kommer rumlar den in med mer än trettiogradig värme, sol och luftfuktighet. Så, ja, jag ska vara tyst och inte tycka så mycket om detta överhuvudtaget.

• Kan berätta att IKEA helt slutar med att ta in andra märken än sitt eget med start i augusti. Nu finns ingen Marabou-choklad längre, ingen ABBA-sill, inga Pågens gifflar mm mm. I augusti kommer de att SLÄNGA alla märken som inte är IKEAs egna, om de inte sålts slut innan dess. Måste säga att detta är en stor miss av IKEA. Vi utlandssvenskar vänder oss till IKEA för så mycket vi saknar hemifrån i matväg. Idag smakade vi en bit av IKEAs egen nötchoklad, och nej, den var inte god. Bismak. Tråkigt, tråkigt. Det kommer inte att bli lika kul att handla på matavdelningen på IKEA längre.

• Min Canon är mitt lilla skötebarn! Som jag älskar den kameran! Det köpet var top-notch för mig.
Jag har börjat läsa fototidningar med största intresse, och märker hur jag lär mig ett och annat igenom dem. Men, jag skuille fortfarande vilja ta en kurs om SLR-kameror. Igår tog jag fram min gamla Panasonic Lumix, som ju är en superbra bridge/superzoom kamera. Det kändes nästan lite sorgligt att sitta med den, och jag märkte att jag nästan glömt bort hur man utförde vissa funktioner på den. Så fort kan man glömma. Stackars gamla Lumix...


• Jag börjar längta efter svenska räkor nu (köpte i och för sig på IKEA idag). Längtar efter fräscha sallader som är "pepprade" med små, färska, handskalade räkor. Mmmm....GUD så gott det ska BLI!!! Längtar efter att äta en räkmacka också. Jag som inbiten Stockholmska fattar ju inte ens hur räkorna på västkusten smakar. Men, jag förstår att de är ruggigt goda!! Måste åka till Götet någon gång!

• OCH titta på mina rosor!! SÅ här fina är de nu! Det är min stora te-ros som blommar. Snart kommer smårosorna också! Det är en sådan fin tid nu. Hortensian kommer att börja blomma så fort det blir lite mer sol och riktig värme!
Just den här gardeniablomman börjar blomma över nu.


Den ljuvliga hortenisan ÄR på g!


Det här trädet är okänt för mig. Det är så vackert. Det är fullt med små vita blommor som hänger som på smp skaft. Någon läsare som vet vad det är för träd?

ÄNNU ett trädmysterium. Dessa träd blommar nu. Vita. Vackra. De påminner om Dogwood (kornell), men jag tror INTE att det är en sådan. Dogwooden blommade över för några veckor sen. Någon av er kloka läsare som kan tänkas veta vad det är för träd?
Med detta önskar jag er alla en toppenfin torsdag!

47 comments:

Emmelie said...

Jordens undergång talas det om för fullt här i lilla Kalmar i alla fall! Jag hoppas som du att världen finns kvar framåt söndagen :p

Taina said...

Ja de gör verkligen bort sig på IKEA! Vi har sett samma utveckling här och det blir väl lika över hela landet. Kan du fatta varför??? Vi har inte varit på IKEA sedan i julas. Finns liksom ingen anledning längre. SÅ trist!

Detta eviga regnande gör mig tokig! Det jag mest tycker är jobbigt är att Dino är så smutsig när han kommer in!! Det torkas tassar heeeeela tiden för han vill ju ut hela tiden. Men i helgen har de förutspått finare. Och varmare. Vi har redan börjat känna av "the muggy weather". Phew.

Oj vad fint du har i din trädgård Annika! Själv har jag planterat lite blommor i krukor som jag ställt ut lite här och där.

Kul på med träffen! Jag kommer till Penn station före 10 och åker 4.30 (annars måste jag vänta till 8 på nästa tåg).

KRAM KRAM

Erica Pettersson said...

Jag såg ett videoklipp angående det där med "jordens undergång" igår. Kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv ;) Med tanke på hur mååånga datum det redan funnits då man ansett att Domedagen var förutbestämt att hända... Jag tror nog vi kommer att vakna som vanligt även på söndag den 22:a. Personligen tror jag ju också att vi kommer att vakna upp den 22:a december och fira julen 2012 som vanligt :D

Nej, vad tråkigt med IKEA´s matavdelning! Håller tummarna för att de får så MYCKET kritik för det att de fortsätter som vanligt istället ;)

Jag kan verkligen förstå att du älskar din nya kamera! Visst känner man riktigt hur ens fotoutveckling får en ordentlig "skjuts" när man börjar fota med systemkamera :D
Jag brukar ta fram min lilla kompaktkamera (har bara en vanlig liten Sony Cybershot) ibland, och det känns nästan som om den försvinner i handen ;)

Vilka härliga bilder du bjuder på! Vad underbart när alla blommor blommar för fullt :D Här är det mest grönt fortfarande, men det är inte länge kvar innan alla blommor också dyker upp :D

Hoppas att du får en bra torsdag!
MVH /Erica

Anonymous said...

Hej Annika:
Det regnar har uppe ocksa, pa mandag ska solen skina igen, det blir 8 dagar regn. Sa fin din tradgard ar, har blommar fortfarande paskliljor, gullvior och vitsippor. Alskar Hortensia, de vaxer inte sa bra har i Zone 3.
Annika, nagot jag lange velat fraga dej. Bloggar du bara pa svenska eller har du annu en blogg pa engelska. Minns inte langre hur jag hittade din blogg, lange sen, jag visste inte vad bloog var. Nu laser jag massor med (bara) svenska bloggar. Det ar sa roligt att lasa folks uppfatting om USA, bade de som just flyttat hit och de i Sverge. Och reaktionen pa Bin Ladens dod. (Tva av mina vanner dog i 9/11) sa du kanske forstar mina kanslor. Men jag skulle inte ga ut och vifta med flaggan i var lilla by. HA kul i The Big Apple!!! Kram, Ann (Ar man inte lustig som sander kramar till nagon man aldrig traffat?)

Anonymous said...

Kan inte alla vi svenskar starta en kampanj mot IKEA att vi vill ha tillbaka Marabou etc. Tar de bort KALLES ocksa? Jag aker over 2 timmar till IKEA i New Haven 95% for den svenska maten.
Upp till kamp!
Ann i Vermont

Äventyret framtiden said...

Tror att det är en jasmin/schersmin som du har i din trädgård. Den sista bildens träd känner jag inte igen däremot.
Var tillverkar IKEA sin egen choklad? Det står säkert på omslaget.
Skulle inte förvåna om det är samma fabrikörer trots allt, så är det ofta när det gäller livsmedel.

Lev loppan och ha det bra!
Kramar!

Annika said...

Emmelie:
AHA, en snackis i Svedala också!!!
Wohoo!!!
Ja, vi får väl se om vi lever på söndag.
Välkommen hit!!

Taina:
FY vad trist med iKEA. NU säljer de bara ut namnprodukterna, och det som itne sålts i aug kommer att SLÄNGAS. Det sa kassörskan vi snackade med. KÄNNS astråkigt.
OCH vilken MISS av dem!!

Taina, jag kommer till PENN klockan 10:42 och Anna kl 10:37!!!!! Vi kommer inte med samma tåg.
Malar dig om det så vi kan mötas upp tidigare!!
Jag sticker också hem tidigt, 17:05. Hoppas jorden inte haverar då vi är i NYC :-)

Denna vecka har varit svårt sugig vädermässigt. Samma skit idag verkar det som...
KRAAAAM!!!!

Erica:
Ja jag vet...
Om det snackats om detta genom århundradena...
Vi får väl se om vi har bloggar och annat kvar på söndag, hihi...
ATT Ikea slutar ta in mat av märken vi känner till är verkligen ett nedköp. NU har man ingen lust att åka dit längre av den anledningen. MAJOR mistake!
Jag är galen i min kamera, och jag vet att det var precis rätt köp här och nu.
Så bra att hålla i och tar så fina bilder.
jag har också en liten Sony cybershot :-) Och den känns det nästan underligt att plåta med :-)
Ha en fin dag.
Kram!!!

Annika said...

Ann:
TACK!
Lustigt att du inte får till din hortensia. Jag har ju sett den blomma så vackert i Stockholm i trädgårdar så jag tycker att du borde få till det även hos dig...
men det kan ju bero på annat förstås...
Detta är min enda blogg. men jag bloggar på engelska varje tisdag, annars är det svenska som gäller.
Ja, det är lustigt att man kramas kors och tvärs i cybern, men det är roligt också! Fint på ngt sätt.
KRAM!!

Ann igen:
JA, jag vet...ALLA borde demonstrera!!! Detta är verklgien för trist...
USCH. Maten var är j mer än halva nöjet på IKEA. Förmodligen försvinner Kalles också :-(
Kram!

Karin:
Den står inte i min trädgård utan i en grannes...MEN; det kan vara en shersmin...Måste googla på det!
Vacker är den.
DET är absolut inte Marabou som IKEA anonymt säljer nu. Det står bara Made in Sweden på den, liksom på allt annat.
Trist, trist och trist...
Yes, live and let live and let¨s hope the earth is still turning come Sunday!! HAHA!!!
KRAM!!!

bettankax said...

Jag anländer PENN station 10.22. Perfekt tajming, I wish... jaja här lever jag på i min låtsasvärld:)
Ingen aning om vad det är för vackra träd du visar? Men tänk att du redan har rosor i blom. Så fina!
KRAMAR!!

Desiree said...

Dina rosor och allt annat i din trädgård verkar uppskatta regnet iallfall men jag förstår att du är less. Inte kul när det regnar så många dagar i sträck.
Fan vad dåligt av IKEA att bara köra sina märken. Det blir verkligen tummen ner. Då finns det snart ingen anledning som utlandssvensk att handla där mer antar jag. Jag såg ibland att det fanns ishavsräkor på våran Publix i Alabama men oj vad de var dyra. Kanske bäst att vänta tills ni är här och då frossa i räkmackor istället. Vilken fototidning tycker du bäst om? Jag måste erkänna att jag ändå har svårt att slita mig från min älskade Lumix. Den är så himla praktisk att bara kunna stoppa ner i väskan och ta med. Men jag borde jobba mer med den andra. Skönt med torsdag redan. Denna veckan har ju gått lite extra snabbt för mig som var hemma i måndags.
KRam!

Annika said...

Bettankax.
OOO tänk om det vore så!!
Tänk om ditt tåg kom in till PENN just då!!!
OOOOOOOOOOOOOO....
One can wish!!
Ja, rosorna är finfina!!!
TACK!!!
KRAM!!!!

Desiree:
Trädgårdarna gillar nog detta, men för en annan känns det lite deppigt nu...
Vill ja klara, torra, soliga dagar nu efter den här veckans SUNK!!!!
IKEA gör bort sig själva oim detta. Verkligen så otroligt deppigt. Nu känns det trist att handla mat där...USCH!!!
lumixen är en sådan bra kamera!!
Din Lumix var mindre än min så jag förstår att den är bra att ha med sig överallt...
Precis, kort vecka för dig.
KRAMAR!!!

Katarina said...

Annika
Jag har haft det på känn, det där med IKEA, jag tycker de har blivit så trist där.. eller så trodde jag det var den malaysiska touchen..

Jag har reagerat senast jag var där att det var så tomt och trist på mat avdelningen. Det är ju så att när man åker till IKEA för ex. chockladen och kalles Kaviar, så kommer man ju ofta hem med någon oplanerad pryl till hemmet också.

Jag förstår att ni har en dejt i NY.. ha de så roligt, kul med blogg träff.. ni bor ju så många i "närområdet" av varandra.

Fina bilder på dina rosor!

Kram

Annika said...

Katta:
VISST suger det!!
Det är ju så trist att det inte är sant. Det här ryktet har ju cirkulerat länge nu, men nu såg vi att det ÄR sant, och kassörskan kunde konstatera att så ÄR fallet. I augusti är det endast IKEAS eget märke som gäller på ALLT´.
Det blir inte lika kul att åka dit längre. MAJOR ASS MISTAKE!!!
Tack, kul att du gillar mina mina rosor!!
JAPP, STOR bloggträff i NYC på lördag. Jättekul!!!
Kram!!

Miss Marie said...

Whaaaaaat?! Gäller det bara för IKEA i USA eller överallt i världen? Maten är ju skälet till varför man åker till IKEA! O det är ju Marabous choklad man vill åt, vill jag ha nån annan sketen nötchoklad så finns det gott om det på andra ställen, då skippar jag IKEAs. Surt, surt!

Vi hoppas väl att inte världen går under på lördag, för det vore väl för tråkigt! ;) Ha så kul i NY!

Anonymous said...

Finfina blombilder som vanligt!

Nej vad trakigt med IKEA. Da blir det precis som här.

(@Marie...här i Österrike har det slutat ta in Abbas för länge sen...Marabou fanns dock kvar sist jag var pa IKEA men vet hur länge till. Instämmer...maten är en av skälen varför man aker till IKEA)

IKEAs sill ÄR INTE GOD!!! Punkt slut! Tycker vi utlandssvenskar ska protestera...

Hur tar du dig till NYC? Blir säkert hur kul som helst!

Kramisar, Lisa

Anonymous said...

Nu vet jag hur du förfraktar dig till NY...;-) Borde läst kommentarerna INNAN jag skrev själv ;-)!
Kram, Lisa

Annika said...

Marie:
All over the world.
IKEA ska sluta ta in märkesgrejjer och bara ha sitt eget. Inte helt olikt Konsum på 70-talet ;-) Fast, de sålde ju andras grejjer OCKSÅ.
DET är skittrist.
NU säljer de bara ut det de har på lager och det som inte sålts i augusti kommer att SLÄNGAS!!!
Sen är det bara IKEAs egen mat.
SÅ himla TRIST!!!!
Vore jävligt trist om jorden går under på lördag, måste jag säga...
NY ska bli kul, men jag hoppas jag slipper undergången under bloggträffen :-)

Lisa:
Japp, så det ÄR!
Nu säljer de bara ut det de har på lager av märkesprylar och sen blir det endast IKEAs eget.
Jävligt suuurt.
Ja, vi borde protestera som bara fan över hela värlen.
NU kommer jag inte att få tag på Marabou i USA längre, visserligen kan jag leva utan deras mjölkcoklad, mena jag var sjukt galen i deras Schweizernöt.
IKEAS choklad är inte helelr god, kan säga...
Tar Amtrak tåget till NYC. Vi ska hoppas att jag kommer levande hem igen...
KRAM!!!

Annika said...

Lisa,
det är OK...
Tåget it is!
:-)

Anonymous said...

Fy fasiken vilket dåligt beslut av IKEA. Det kommer dom att få ångra. Så många svenskar som kommer att klaga! Jag till exempel. Ja, detta trista väder har faktiskt varit toppen för min trädgård. Mina blommor och buskar njuter i fulla drag. Så vackert! ...tantvarning, eller hur? Ha det skoj i NYC - Vi ses nästa onsdag...

SB

Saltistjejen said...

Vaaa?!?!?!?! Ska IKEA helt sluta med andra varor än sina egna. Det är ju sååååå galet!! varför gör de så???????? Jag bara frågar!!! Sååååååå dååligt!!! :-(
Haha så lördag blir det alltså Domedag! :-) Ja på sätt och vis kanske. Eftersom vi ska ha Bloggträff då! ;-) Hihihi! Och ÅÅÅÅÅÅÅ vad det ska bli KUL!!!! Jag ser så mycket fram emot det och jag är verkligen innerligt GLAD att du kunde komma till slut!!! :-D
Supervackra rosor har du också! Dina gröna fingrar syns verkligen på resultatet i din trädgård!
Nu hoppas man bara att vädret blir bättre så man kan njuta av att vara ute. Här SUGER det även om det är bättre idag än igår. Typ BARA dimma och fukt, men för tillfället inget regn. Solen tittade till o med fram i 3 sekunder i morse! ;-)
KRAM!!!

Anonymous said...

Jo, har väl misstänkt det där med IKEA... i går när jag var där så hade de kampanj på Alhgrensbilar, salta sillar och skumsvampar; fem påsar för €3,50 mot normalt €5 och det gällde, hör och häpna, till siste juli...
Nä, fy IKEA. Lovar att de förlorar på detta.

Linnéa i Alabama said...

Neeeeeej!! Inga mer lakrisfiskar? Inga algrens bilar? Marabou och läkerol?? VANSINNIGT!!! Usch vad ledsen jag blir över det obegripliga beslutet.

Hoppas ni har det toppen i NY!

anna of sweden said...

Kikar in lite snabbt mellan allt fixande. Vackra bilder, Annika. Så kul att du gillar din nya kamera. Jag skulle också vilja gå någon kamerakurs. Köpte en DVD till min kamera men det är ju inte riktigt samma sak.

Huggies!

Snart ses vi! :)

Elisabeth said...

Träden ser lite ut som den koreanska blomsterkornellen som finns i Botaniska (bild). Blommorna är lite rosa på den bilden, men den har också helvita blommor.

Konstiga idéer från Ikeas sida! De tror väl att de kommer att tjäna mer pengar på det här sättet, men det tvivlar åtminstone jag på.

Om du kommer till Götet någon gång kan jag vara din personliga guide i Botaniska. ;)

Anna said...

Hej, bor i Austin och foljer din blogg. Nytheten om IKEA ar inte bra, vet du om det ar IKEA overallt eller bara dar ni bor? Har dom skyltar uppe eller hur har du fatt reda pa det? Skickade ett email till vart IKEA men har inte fatt svar an. Jag gillar din blogg ;-)

Marianne said...

Hahaha, jaså, är det slut på lördag? Ja men då var det väl tur att jag fick syren och pion innan dess då, så att jag fick ha det i mitt liv : D Jag har inte hört ett knyst om sånt, men jag träffar inte så många kristendomare heller. Och det har inte stått någonting i tidningarna om det vad jag har sett.

Skulle tippa att vi får äta midsommarpotatis, trots allt ...

Trist det där med Ikeas mat. Jag har mejlat ditt inlägg (bara det om maten) till en kompis som jobbar där. Det är inte han som har bestämt det, och han kan säkerligen inte göra någonting åt det, men det är ju bra att det kommer fram i alla fall. Så har jag dragit mitt strå till stacken, så att säga.

Visst blir man kär i sin Canon! Jag vill också gå en fotokurs igen. Nu när jag har använt kameran ett tag skulle jag vilja lära mig mer. En vacker dag så!

Vilka underbara rosor och andra blommor du har! Så långt har vi inte kommit här. Inte för att jag kan någonting, men de sista blommorna får mig att tänka på Kornell, som Elisabeth säger. Har glott på flera bilder av kornell i min trädgårdsbok, för jag vill nog ha en kornell i trädgården, och jag tycker de är väldigt lika.

Jag är milt sagt avis på er bloggträff i NYC! Gud vad roligt ni kommer att få!

Kramar!!!

Suzesan said...

Va vad dåligt av IKEA.

Jadå det diskuteras här. Kanske du har läst hos mig att ungdomarna har full koll på det och vissa var riktigt oroliga men nu har vi skojat till det lite. Pratat om det. Jodå det har man kunnat läsa om i tidningarna.

Men när vi pratade om det så sa vi att vi skulle "bryta ihop mentalt om det skulle börja skaka. På lördag. Trädet ser ut som en jasmin men nej jag tror ändå inte att det är det. Doftar den???Det första trädet ser ut som nån slags porslinsblommor och det andra vet jag inte. MEN du måste åka till Smögen och äta räkor Annika. Nykokta.....och pigghaj. Så gott. Västkusträkor är jag bortskämd med.Mums.

Kram
/Susanne

Camilla said...

Härliga foton! Gillar det första, vilken underbar ros!
Ja du, räkorna på västkusten är helt klart bäst. Färska och salta, mums.
Det borde bli ramaskri och mailbombning på Ikeas hemsida över att de tar bort andra märken än deras egna. Du får väl gå till den nya butiken i NYC med svenskt smågodis när du ändå är där:)

Kram

Kalaslotta said...

Det finns en facebook sida om IKEA..joina!

https://www.facebook.com/pages/Only-IKEA-brand-on-food-No-thank-you/146049462133927

Helena Argirakis-Valencia said...

Vilka underbart vackra bilder du tar! Superfina! Mysig blogg overhuvudtaget... :0)Att IKEA gro sig av med varumarkena blir ocksa jag vansinnig pa! Det ar ju liksom det man vill ha nar man aker dit... inte IKEA matvaror...

Kramar fran Michigan

Charlie sa ... said...

Besviken på Ikea! Dem har säkert kommit fram att dem kan göra det billigare själva...suck.

VACKRA BILDER igen, Annika!! Härligt.

Jag ville bara säga kompis, att vi tycks ha likadan boksmak. Jag läste också Laura Ingalls alla böcker, Gunnel Linde och Barbro Lindgren - finfina böcker. Det var ju bäst att ha en bra bok och dyka in i!

Jag jobbar på mina sanningar - det blir nog inte så rafflande som jag tänkt mig, men men...

Kram!

Ikigai Inredning said...

Åh Annika! Vilka härliga blombilder, helt i min smak! Dom är så vackra, du är en så duktig fotograf!

Här i Sverige blommar syrenerna och liljekonvaljer, så doften är bedövande!!

Hoppas du får en härligt helg!

Kram från Helena

olgakatt said...

Nu skjuter sig IKEA i foten. Men affärerna för Sockerbit i NYC kommer att gå lysande!

De sista bilderna är en koreansk cornus, Cornus kousa, alltså en variant av dogwood!Jag har ett sådant träd i min trädgård. Din dogwood, Cornus florida, är inte härdig hos mig men den koreanska har på 30 år blivit ett stort träd och är redan fullt av små gröna blommor som blir stora och vita om ett par veckor och vara sedan i närmare 6 veckor. Det är egentligen bara den lilla knubbenutten i mitten som är den verkliga blomman, de vita bladen är omvandlade högblad.

Petchie75 said...

Neeej, vad dåligt av Ikea att ta bort de vanliga märkena i matbutiken! Som alla redan har sagt, de kommer definitivt att förlora på det! Jag lider inte någon större nöd eftersom jag har två svenskbutiker i Bryssel där jag kan köpa svenskt godis etc. Men tänker på alla andra utlandssvenskar som åker till Ikea BARA för att handla godis och mat... Dålig stil och dumt ur ett marknadsföringsperspektiv!
Underbara blombilder!! O fortsätter med sina odlingar på vår terrass men det är mest örter han är intresserad av, medan jag har några pelargoner i olika färger.
Har helt missat det kristna ryktet så det är uppenbarligen något man inte skrivit så mycket om i de svenska tidningarna och inte något man pratar om bland mina vänner och kollegor i Bryssel.
Trevlig helg! Jag jobbar halv dag och sedan bär det av till Sevilla!!!
Kram

emelie said...

Det är en katastrof att Ikea ska byta ut hela sortimentet mot sitt eget! :C Funderar nästan på att bojkotta det... men vart ska man då köpa choklad?! Okej jag brukar väl inte vara där överdrivet ofta, men någon gång ibland - det ligger ju inte så långt bort. Men besöken där kommer nog minska en del. Taskigt mot oss som bor utomlands!!

Tankevågor said...

Ha ha ha....hade samma tanke där som Bettankax! Men det ser inte ut som jag hinner till Penn i morgon. ;-)

Men jisses vad roligt DET hade varit! Måste tillbaka till New York någon gång.

Otroligt vackra bilder på blommor och träd!! Här blommar häggen för fullt och syrenen slår ut. Liljekonvaljer och gullvivor kommer nu och jag har sett mandelblom och adam och eva och förgätmigej.....det är den här tiden på året då man bara kan "pricka av dem" alla kära blommor som man återser igen.
En helt underbar tid! Så otroligt vackert!

Ha det så jätteroligt i NY!

KRAM!!!

Annika said...

Susanna:
VI ska göra uppror. Måste mailbomba IKEA!!
DET här är helt för jävligt.
Ja, naturen älskar detta regnande trädgårdarna och skogarna är underbart vckra nu!!
Japp, ses på onsdag!

Saltis:
JAPP!
De ska helt sluta ta in andras produkter och BARA sälja sina egna!
Visst är det överjävligt.
Snacka om att de försör för sig själva med att vara dumsnåla. Blir så förbannad.
Jag kommer inte tycka att det är lika kul att åka dit längre.
TVI!!
Japp imorrn är det domedagen. Vi får'la se vad som händer...
SKA bli askul att ses!!!
Blir intensivt, men roligt.
TACK, ja nu är tädgården vacker...Synd bara att ajg inte kan sitta där och njuta. Det regnar ju jämt...
KRAM!!!

Brysselkakan:
FI fan, säger jag.
Jag blir så ledsen.
Japp, det är tidens melodi för IKEA. DUMSNÅLA!!
Precis, i augusti ska tydligen produkterna SLÄNGAS som inte är IKEAs egna.
Man blir så förrrrrb....

Annika said...

Linnea:
Ja, ajg vet...det är faktskt obegripligt.
HUR tänker de?
Det är galet.
Tack, synd att du inte kommer till NYC.
Kram!!

Anna:
Hej du där i flytten!!
Jag förstår att ni har galet mkt nu!!
TACK, ja kameran är jag kär i!!
Imorrn ses vi!!
Huggies!!

Elisabeth:
TACK SNÄLLA!!
Ja, det är just det trädet!!
De blommar i massor här nu, så långt efter den dogwooden.
Kommer jag till Götet får du guida mig på Botaniska och feskekörka!!
:-)

Annika said...

Anna:
Välkommen hit!!
DET gäller samtliga IKEA-butiker över hela världen!
Det är uppror opch upprop som gäller nu!
Det var en kassörska som berättade för oss.
MAIL I MASSOR måste skickas ut.
TACK, kul att du gillar min blogg. Välkommen tillbaka!!!

Marianne:
JAPP, morgondagen äro den sista dagen...
Deb som lever får se.
Här är det en snackis, men mest ur humorvinkeln, men för visa är det ju dödligt allvar. TO say the least.
Vi får väl se då....
TACK snälla Marianne, gillar verkligen att du tog dig tid att mail in delar av detta inlägg tiöö en högra ansvarig på IKEA. Det är ju rent löjligt att de tänker sluta med andras produkter.
Blir så förbannad.
Japp, den kornellen skulle funka hos dig. Olgakatt skickade en bild idag till mig med hennes träd!!
OTROLIGT FINT!!!
IMorrn bloggträff. TÄNK om du hade kunnat komma!!!
KRAAM!!!!

Suz:
Ja, jag såg det hos dig...
Tänk att det är en snackis hemma också.
Aja, den som lever får se.
Klockan 18 lär det ska hända med början i Nya Zeeland. Ja jösses vad man kan läsa om detta...

Trädet är en konrnell, det sista. Så vackert. Nu vet jag tack vare goda bloggläsaer och min egen far :-)
Det första vet jag inte vad det är än idag...

RÄKOR på smögen...ÅÅÅÅÅ, jag kommer Suz!!
KRAM!!!

Annika said...

Camilla:
TACK!!
Ja, den rosen är ljuvlig nu!!!
IKEA ska mailbombas bara jag lyckas få ett namn...
Helt rätt, imorrn iu NYC ska vi till Sockerbit, godisaffären!!
KRAM!!

Kalaslotta:
DONE!!

Helena i michigan:
VARMT välkommen hIT!!
TACK!! VAD roligt att du gillar bloggen och mina bilder.
BLIR så glad!
Ja, att IKEA ska sluta sälja andras produkter är ett gigantiskt misstag.
USCH!!
Välkommen tillbaka!!
KRAM!!!!

Annika said...

Lotta:
För jävligt av IKEA!!
FATTAR det inte. Ryktet har ju gått länge nu, men nu blir det alltså sanning.

ROLIGT att vi hade samma boksmak som barn.
YOu see, great minds think alike :-)
Ska bli sååå roligt att träffa dig imorrn!!!
Sanningar är svåra...
Alltså, ni kände säkert till minasen förr...
HEHE!!!

KRAMAR!!!!

Helena:
ÅÅÅÅ TACK!!!
VAD glad jag BLIR!!!
Ja, ni har er finste tid i Sverige nu.
Kan känna att jag också skulle vilja vara med på ett hörn!!!
NJUT!!!
Ha en finfin helg!!!
KRAM!!!!

Olgakatt:
VISST gör de det!
Otroligt dumsnålt av dem att göra detta.
Sockerbit ska vi hoppas på, speciellt om de börjar sälja online.

TACK!!
DET är ju precis det trädet!!
PRECIS DET!!
Jag är så glad att du har ett sådant i din trädgård, och vilket praktexemplar!!
NU förstår jag ju också att träden här och hos er INTE blommar samtidigt.
TACK för alla info!!!

Annika said...

Petra H:
Japp så är det med IKEA. HELT otroligt faktskt.
Man kan inte låta bli att bli så förbannad.
USELT av dem.
Härligt med er terrass, där kommer ni att ha det mysigt.
Det är ju trevligt med blommor och blader omkring sig.
Domedagen ja...det är faktiskt lite tröttsamt att hör om den även om det mest är i skojsyfte...
Trevlig helg, Petra...JAG drar ju på en jättelik bloggträff i NYC!!!
OCHha så roligt i Sevilla!!
KRAMAR!!!

Emelie.
UPPROR OCH UPPROP mot IKEA!!
Det rär ju för taskigt detta.
Skitdåligt.
Nej, det måste ändras.
KRAMAR!!!!

Lisbeth:
JA; det hade ju varit GULD om ni dykt upp där också!!
Vilken grej!!
Ja, det ska bli kul med bloggträffen...
Ja, det är en vacker tid nu överallt.
Hs er är det ju den vackraste tiden på hela året!!
NJUUT!!!
KRAM!!!

Anonymous said...

I wish you a peaceful relaxing weekend

Magdalena and Co in US said...

Så fina det är blommorna. Tycker att det är något som alltid gör en glad, blommor. Och när man ser dom genom kameran så får man ytterligare ett perspektiv. Det där med jordens undergång såg jag först hos dig. Men sedan har jag sett det, men jag är rätt övertygad om att vi överlever den här gången också. Men fy vad trist med IKEA. Jag har ju inte lyckats komma dit än eftersom det är en bit bort. Men jag har längtat och sett fram emot det. Det där med räkor är en fundering jag haft. Har letat och försökt förklara att jag vill ha med skal på. Alla tittar konstigt och undrar varför man ska ha det extra jobbet. Finns det inga "normala" räkor här? Kram

Anna, Fair and True said...

Aha, nu läste jag detta om Ikea. Trist! Men det är väl ett torrt affärsbeslut, de tjänar inte tillräckligt på det??

Anna, Fair and True said...

Och goodwill är inte tillräckligt för dem :(

Annika said...

Trist att det bara blir deras eget märke. De komemr att förlora många svenska kunder nu, men förmodligen är det ett rent torrt affärsbeslut ja.
Meget trist..