Wednesday, May 04, 2011

Nostalgi-Annika: I maj...med underrubrik: brännboll.

Sitter och funderar.
Över maj.
Igen.
Över svunna tider.

De finns stunder under året då man längtar hem lite mer än vanligt. Eller, rätt ska vara rätt, jag har ingen hemlängtan. Längtan kan jag dock ha för den sakens skull.
MAJ månad är en månad då jag börjar längta, och en månad då jag kan sakna att vara i Sverige.
Vad gäller högtider är det LUCIA jag saknar mer än någon annan svensk högtid.
Maj och Lucia. Månad vs. Högtid.

När jag var mycket ung och skolflicka var det i maj man hade alla sommarfester innan skolan slutade. Det var då alla picnickar ägde rum. Skolklasserna samlades en kväll i maj tillsammans med föräldrar och syskon. Alla hade med matsäck, och det grillades korv.
Dessa kvällar var alltid vackra och ljusa, majljusa, såsom de är i Sverige.
Min klass brukade alltid samlas i parken vid Drottningholms Slott. Den slottsparken var öppen för alla. Där kunde man spela både fotboll och brännboll på de stora ängarna.
OOOOH NOOOOOOHHHHH!!!
När det drog ihop sig till brännbollsmatch brukade jag och flera av mina kompisar sticka ifrån picknicken. VI ville INTE spela!
Hey, det är inte KUL att spela brännboll för oss som inte är bra på det. DET är verkligen inte ROLIGT att spela brännboll i 12-15 årsåldern då ALLA talar om hur ”BRA” eller ”DÅLIG” man är. NOT. SO. MUCH!!
Så här kunde det låta:
-NU ska Annika slå!! Hon tar DASSLOCKET (det platta slagträet). NU blir det LÄTT LYRA!!
Haha, så roligt. Där stod man och försökte se cool ut och slå iallafall.
Nu efteråt kan man ju visst ta det med ro, men samtidigt så tycker jag också att jag och mina kompisar borde ha vägrat mycket tidigare än vi gjorde.
DET var BRA att vi VÄGRADE brännbollen. För oss tjejer (en del av oss. MÅNGA VILLE JU SPELA också) var det ganska lätt att vägra den. Det var mycket svårare för de killar som inte ville spela att dra sig ur.
Brännboll är nog den sport, eller lek, hemma om våren och sommaren som väcker starka för och emot känslor.
De som är duktiga älskar den. Vi som inte är duktiga kan lätt vara utan den.
När jag är hemma på sommaren kan jag fortfarande få en viss olustkänsla då jag ser folk som spelar brännboll.
Brännboll---NOT on the MISSlist!

Vi hade alltid tipsrundor också. Gissa vem som var bra på det?
Just det!
JAG!
Det var alltid så roligt att fylla i den, 1-x-2. OCH det var så roligt att vinna de tävlingarna!
Tipsrundor var det så länge sen jag gick. Det skulle vara kul att gå en sådan igen någon gång.

Maj innebar också att hitta en avslutningsklänning. DET var ett sant nöje att köpa den klänningen varje år. Alla var alltid så finklädda på skolavslutningen. OCH sällan och aldrig har vi väl känt oss så fina som vi gjort på våra skolavslutningar?
Jag minns så många av mina klänningar, och hur jag älskade dem!
Lotta och jag var inne i Georgetown igår, och vi kom att tala om klänningar och hur lätt det var att hitta klänningar som passade då man var yngre. Jag såg så många vackra klänningar igår som jag skulle ha älskat att ha på mig på skolavslutningar, men som jag inte skulle passa i idag. Skolavslutning=ny klänning, nya skor, uppsatt hår. FIN.
Alla så fina.


Vi hade alltid skolavslutning i kyrkan och våra familjer kom och tittade på. De lyssnade på kören (där jag och Helena) sjöng.
VI sjöng bra, det var en bra kör som sjöng i flera stämmor så jag förstår att det var roligt och extremt fint att lyssna på oss.
Efteråt kunde vi diskutera varandras klänningar i timtal. Girls, you know! Hiss OR diss.
Björkar, pioneer, syrener, klänning, lite parfym bakom örat, saft, tårta, bad på stranden.

Skolavslutningen ja, den dagen ska jag berätta MER om i ett annat nostalgiinlägg denna försommar.

How ’bout you?
Hiss eller diss på brännboll?
Tipsrunda?
Fotboll?


Alla bilder idag från min favoriaffär, Anthropologie...
Jag skulle ha älskat samtliga klänningar om jag var 15 år. Nu tycker jag att jag är liiiite för gammal för dem. Men, var drar man gränsen? Numera vill jag helst inte ha ärmlöst. Fånigt va?

33 comments:

Äventyret framtiden said...

Roliga minnen!

Personligen gillades brännboll. Fotboll spelade inte flickor överhuvudtaget då jag gick i skolan, det kom senare
Men visst, våren var festernas tid...de vackra klädernas tid och mycket annat trevligt.

Kramar!

Charlie sa ... said...

Hej kompis! Brännboll - typ diss men ändå som du skriver, hör det våren och nästan sommarlovet till. Dasslock vare här med och jag var i samma sits. Jag var glad om jag träffade!

Klänning, skolavslutning...Den blomstertid nu kommer! Så fint, så mycket känslor. Gillade!

Kramar Annika!!

Annika said...

Karin:
TACKAR!!
Ja, våren väcker minnen!
Avskydde verkligen brännboll, ska du veta...
Festernas tid är det, och de vackra klänningarnas tid.
Härligt!!
Kram!!

Lotta:
DISS, big ASS time :-DDD
Tyckte genuint illa om det. men visst hör det vår och sommar till!
Dasslocket var verkligen illa omtyckt, hehehe!!!
Mer om skolavslutningen kommer. TACK för att du gillade inlägget!!!!
KRAM!!!

olgakatt said...

Nä, brännboll var aldrig nån höjdare. Men maj är alltid en härlig månad med många nostalgiska minnen. Jag tog studentexamen siste april och DEN maj som följde ska sent glömmas!

Miss Marie said...

Hiss på brännboll! Jag tycker det är så kul! Jag är inte heller bra, jag tar det platta racket, blundar o hoppas jag träffar bollen! ;) Sen får man springa så fort man kan o se om man kommer nånstans iaf! :) Vad jag kommer ihåg så var det ingen som direkt mobbades heller om de inte träffade bollen, klart det skrattades en del, men det gjorde nog alla! Men visst var det alltid några tjejer som alltid råkade ha mens just när man skulle ha gympa... Deras menscykel skulle jag inte vilja ha! ;)

Loppan flyttar västerut... said...

Uäck för brännboll, dasslocket alltid och usel på att ta lyra. Var skiträdd för att få bollen i ansiktet. Nu för tiden, i vuxen ålder gillar jag brännis och kan ibland få in superträffar med det runda slagträt. Problemet för mej med brännboll nu är att hela bäckenbenet delar sej när kan kutar runt dom där konerna. Ont i flera dagar efteråt, ojsan.

Fotboll. Vill ni se en världsmästarinna? Se på mej! Flygbolags-VM 1994 i Atlanta. Lag från hela världen, i finalen möttes SAS Arlanda och Transwede Sweden.
Galet roligt, men ganska enkel vinst. Inte så vanligt med tjejfotboll då som nu. Vi var på bild i nån amerikansk tidning med. Japp, så var det!

Klänningar, gillas. Kan inte ha själv dock, känner mej som en vålnad. Ser ut som ett tält. Fladdar omkring bara. O visst, jag har också känt att vissa kläder är till nån annan, yngre. Vill absolut inte se ut som en patetisk mamma som tror hon är 18 liksom. Haha, jag köpte ju en tanthatt häromdagen,

Kramar från vänsterbacken Ström

Annika said...

Olgakatt:
Nej, inte alls...
Men annars är ju maj fylld av härliga minnen.
OCH jag förstår att din student var en härlig dag att minnas.

Marie:
HISS för dig :-)
Ja, jag tror nog att de flesta gillar att spela brännboll.
Men vi är ngra som starkt ogillar det också sen skoltiden.
Kan inte minnas att ngn tjej jag känner hoppade över gympan pga mens. I gymnasiet var jag och ngra till supåerärliga och sa att vi helt och håller hoppae över samtliga bollektioner, och det fick vi ocskå. SÅ glad att vi gjorde så!!

Annika said...

Åsa:
ETT äkta proffs har talat!!
VAD COOLT!!!!
Riktigt roligt minne förstår jag...
OCH du dissar brännboll...
Ja, jo...jag fattar :-)
Lekte röda, vita rosen och bruken för ngr år sen och kutade som en galning. Oj ja, det var precis som om bäckenet skulle ha delat sig, liksom lårmusklerna!
Fniss!!
Precis, tycker det är lite svårt med vissa kläder för patetisk har man ju ingen lust att gå omkrng och se ut. Inte som tant heller...suck!!
Tack för tycket, pro-girl!
Kram!!

Desiree said...

Brännboll tyckte jag kunde vara kul för det mesta men visst var det så att man fick använda det platta slagträet. Skolavslutningar var fina. Vi hade våra utomhus under en gammal fin ek som stod strax utanför skolgården. Maj är ju en fin månad. Jag bara hoppas att vädret skärper till sig nu för det skulle vara omöjligt att ha någon fin sommarklänning om det bara är tre grader ute som det är nu. Fina klänningar ni hittade på Antro. Har nog ännu svårare för axelbandslöst än ärmlöst.
Kraaam!

Annika said...

Desiree:
Verkar vara en jamn fordelning for och emot har.
Men, visst hor spelet var och sommar till..
Skolavslutningar ar saa fina. Ska skriva mer om den sedan...
Ert vader suger ju...helt sanslost sa trist det AR!!!
Ja, dessa klanningar ar fina, men absolut inget jag skulle kunna kopa idag. Axelbandslost ar bannlyst p[ mig :)
Skriver p[ K's dator idag och hon har inget svenskt alfabet. Min ar med Peter pa jobbet, hos iT/doktorn...
Kram!!!!

Erica Pettersson said...

Brännboll ja... usch, jag ryser nästan när jag tänker på det. Det var något som jag verkligen inte gillade (jag hörde till dem som inte var bra på det). Känner igen det där med det platta slagträet. Det var vad även jag använde. Men för "de coola" gick det ju absoluuuut inte för sig att använda något annat än det runda... ;)
Vi hade också att man klassvis samlades med alla respektive familjer för att ha picknic, umgås, spela brännboll (tyvärr) och ha diverse planerade aktiviteter.
Tipsrundor hade vi också. Minns att jag inte var överdrivet förtjust i dem heller, men det var i alla fall roligare än brännboll :)

Och examen ja...!
Vi hade också alltid examen i kyrkan, från lekis till 9:an.
När jag gick på Norrbyskolan (låg -och mellanstadiet) sjöng alltid lågstadiet (1:an-3:an) först några sånger och sedan mellanstadiet (4:an-6:an). Sedan fick alltid 6:orna sjunga 1-2 sånger själva. Var ju lite speciellt eftersom man då var äldst på skolan.
På Hortlax skola (högstadiet) hade vi så att man fick, om man ville, anmäla sig till examenskören. Det var när man gick i 9:an som den chansen fanns.
Jag var med trots att jag egentligen inte kan sjunga, och jag är glad att jag anmälde mig. Blev liksom en väldigt fin avslutning på grundskolan, tycker jag :D
Och man kände sig alltid så fin i sina nya sommarkläder varje avslutning :D
Den vita klänningen i inlägget var jättefin! En sådan hade jag gärna haft på mig på Studenten!
(Kommer att ägna ett inlägg på min blogg till Studenten lite längre fram, när de tiderna börjar närma sig).
Den här tiden är det nästan så att jag önskar att jag fortfarande gick i skolan... Kan knappt fatta att det är 8år(!) sedan jag tog studenten och 11år sedan jag gick ut grundskolan!

Hoppas att du får en trevlig onsdag!
MVH /Erica

kalasLotta said...

haha du är ju för rolig....

Varför kan du inte ha ärmlöst?? Så säger min mamma som är 75!!!

Den vita klänningen med blommor längst ner provade jag igår...ljuvlig..kanske slår jag till.

KRamen!

Annika said...

Erica:
Usch, tror vi ar manga som har mindre roliga minnen fr brannboll och bollsport ovh.
Jsg tror faktistk inte att jag skulle kunna spela brannboll an idag.
I hogstadiet ar ju inte folk direkt kanda for att vara direkt gulliga mot varandra heller...

Examen ar sa speciellt och stort hemma. Saknar det, har finns det inte alls.
Det tal att skrivas om, for det var sa speciellt.
KUL att du ocksa tankerskriva om det.
koren var sa fin och sangerna sa vackra!
Klannningarna ar fina, men inget for mig, tror jag...
Kram!!

Kalaslotta:
Ja, numera kan jag ocksa skratta at det. ANNAT var det waaay back then...
Na, vill inte har armlost, tycker jag har for feta armaar for det...FAST det mesta sitter i mitt huvud. ATT det gor.
Den kl'nningen ar fin!!!
Pa antro kan det nastan inte bli fel :)
Kram!

bettankax said...

Diss-Brännboll. Men jag var bra på att ta lyror. Fick en gång det platta dasslocket mitt över ögonbrynet. Massor av blod och sju stygn:((och nää jag stod inte för nära, men hon som slog kasade med benet..och tjong!!).
Jättefina klänningar du visar. Jag vill inte heller ha utan ärm. Mycket "skinnhäng", så därför!!
Så roligt inlägg och mycket känner jag igen.
KRAMAR!!

malou said...

Jag gillade inte några som helst bollsporter, inklusive brännboll, när jag gick i skolan. Men numera, på reunion och andra tillställningar kan det faktiskt vara riktigt roligt. Ingen kommer ihåg alla regler, ingen kommer ihåg hur man räknar poäng, ingen tar det väldigt allvarligt och alla har bara kul!

emelie said...

jag håller helt med dig! lucia är den högtid jag saknar allra mest, och det är i juni - runt skolavslutningen som jag saknar att vara i sverige. resten av året kvittar det.

men brännboll - fy vilka minnen. det platta trät hos oss kallades "kärringträt" och varje gång jag skulle slå gick alla flera steg närmare, eftersom "hon slår ju ändå aldrig långt". usch och fy.
på något sätt är det ändå lite skönt att det är länge sen. nu för tiden kan jag dessutom skylla på att jag inte har spelat på flera år när jag inte träffar bollen ;)

Saltistjejen said...

Å som gammal Umestudent så är och förblir Brännbollen alltid lite speciell!!!! BrännbollsYran var ju årets höjdpinkt då! My God vad det spelades brännboll hahahhaaa! och sedan var det brännboll, est och glam i dagarna tre eller fyra eller vad det nu var? Och då var nätterna knappt mörka alls så man var ju ute och hade skoj hela natten hahaha! Bytte overallsdelar, märken och annat nördigt gjorde jag också. Min overall.... :-)
Ja jag kan sakna den där försommarkänslan runt skolavslutningarna. Den känslan finns inte alls här. Det var högtidligt och så fullt av glädje och hopp inför sommaren.
Idag har vi förresten riktigt busväder här! Brrr! Men det ska bli bättre till imorgon och slutet av veckan.
KRAM!

Annika i torkhuven hos frissan i McLean said...

Bettankax:
tvi vale!!!
Usch inte konStigt om du tycker genuint illa om brännboll. Inte efter den upplevelsen!
Stackars dig!
Nä, jag har en personlig hang up vad gäller ärmlöst. Sitter i skallen min. Tack, vad roligt att du gillade inlägget. Kram!!!

Malou:
Nej usch! Kul var detv verkligen inte att spela!
Som du säger är det ju absolut annorlunda idag. Men jag tror faktiskt att jag skulle avstå än idag.
Kram!

Emelie:
jättevälkommen t min blogg!!!
Inte heller du har soliga minnen av brännbollens vedermödor.
Precis, det är den här tiden, fram t skolavslutngen, som jag saknar Sverige. Plus Lucia!! Annars går det fint :)
välkommen tillbaka!!!
Kram

Tankevågor said...

Blir så full i skratt....kom just ifrån Anthros hemsida....satt och drömde över deras nyheter.
Så tittar man in här och vad ser man? :-)

Jag minns det där så väl jag med....avskydde brännboll just av den anledningen att jag var dålig på det!! BRA att ni vägrade! :-)

Klänningarna minns jag också...det var verkligen så som du skriver. Varje avslutning en ny klänning. Jag hade tur för min mammas väninna hade en klädaffär för barn/tonåringar och jag gick ibland mannekäng för hennes butik ( tex. på Lions Dag eller Barnens Dag osv) Då fick jag en klänning eller annat plagg som tack. :-)
Eller så köpte vi ifrån hennes affär och hon tog bara hem några enstaka i varje modell så man var garanterad ensam om sin outfit! :-)
Snacka om lycka!

Jag gillar klänningar fortfarande och går oftast i kjol eller klänning.

Dina nostalgi-inlägg gillar jag också....väldigt mycket! :-)

KRAM!!!

Elisabeth said...

Brännboll ja, urk! Jag var också kass på att träffa bollen (men lade efter ett tag mig till med tekniken att slå bollen "ner i marken", eller vad man ska säga, för då blev det i alla fall inte lyra), och sprang därtill långsamt. Många gånger blev jag stående länge vid första konen, för jag ville inte riskera att springa på för korta bollar och riskera att bli bränd. Inte ens nu skulle jag vilja spela brännboll. Det spelar ingen roll att ingen tar det på allvar, det är ändå inte roligt att vara absolut sämst.

Tipsrundor var/är MYCKET roligare!!! Det är dessutom ett utmärkt sätt att kombinera motion, att umgås (åtminstone de flesta tipsrundor jag gått har varit tillsammans med någon) och lite kunskap. Sådant är bra!

Anne said...

Du fångar verkligen majmånad därhemma perfekt. Det där med skolavslutningarna, så stämningsfullt och speciellt. Alla nya klänningar, uppklädda till tänderna. Ja, precis som du skriver så minns jag faktiskt hela maj. En annan grej jag minns är alla handplockade blommor också att ta med till fröken, gullvivor, liljekonvalj. Mmmmm, vilka minnen.

Anonymous said...

Jag var bra på brännboll och gillade det :-). Jag slog långt (aldrig med det platta slagträet, jag använde det runda), jag var bra på att fånga bollen och jag var bra på att springa. Brännboll (eller boboll som vi också spelade i skolan hemma i Vasa) var min grej :-).
Skolavslutningsklänningar var däremot inte min grej :-D. I 1:an tror jag att jag hade klänning på skolavslutningen, men inte sen dess. Jag använder fortfarande inte klänning, däremot har jag börjat använda kjol sen ett par år tillbaks, och det trivs jag i :-).
Men våra tjejer har klänning på skolavslutningen, de älskar fina klänningar (är de verkligen släkt med mej?! :-D ). Nu på lördag ska jag åka till stan med Ida och köpa sommarkläder + skolavslutningsklänning och skor, och därpå följande lördag är det Emmys tur. Jag åker med dem en i taget för de gillar att rå om mamma själva en dag :-).
Kram!

HeLena said...

Hmmm, brännboll! Jag gillar brännboll och tyckte det var roligt redan då men jag var och är skitdålig på att slå! Jag använde också det platta och gör så än men idag slänger jag upp bollen och slår som om jag skulle serva i tennis.... bollen går iväg men inte så högt alltid... Ofta står någon ivägen och får den i bröstet...hahahaha skyll sig själv... Men jag var bra på springa och ta lyra... Jo jag förstår att du inte gillade för nog f*n fick man veta hur DÅLIG man var om man slog dåligt...
Men förutom brännbollen så hade vi härliga stunder ute vid Drottningholm.

Klänningar till skolavslutningen, vi började planera så tidigt. O så kul vi hade:D.

Fint inlägg, härliga minnen! Och som vi sjöng, Plocka vill jag skogsviol, En vänlig grönskas, Nu grönskar det och många många fler...

Jag minns på ettans avslutning, "Den gråa masken som kryper i mull...." gör du?
Många kramar!!

Magdalena and Co in US said...

Gu vad snygga klänningar. Jag blev kär i dom med en gång. Men nu känner jag också att jag är lite för gammal och för tillfället inte har en kropp som passar dom. Men kärlek på avstånd funkar också. Bättre för plånboken också. Jag gillar brännboll, även om jag är rätt värdelös på det. Mer nu när jag blivit äldre och inte bryr mig så mycket som man gjorde när man var liten. Vi brukade faktiskt åka ut på stora brännbollsturneringar på Djurgården så sent som för några år sedan. Höjdpunkten var nog egentligen pick-nicken som ingick.
Kram

Katarina said...

Åh, så många brännbolls minnen du väcker! Jag är ju den som ÄLSKAR brännboll! Jag gillar alla utomsaktiviteter, även om jag tyckte att tips promenad var töntigt! Men idag är det nog mer tipspromenad som gäller!

Brännboll spelade vi också ofta som student både under min tid i Uppsala och Umeå, det var lite mer än brännboll då! Partajandet var inte att förglömma heller!

Åh,, vilka läckra klänningar! Jag är också ute på klännings jakt, men man ska ha rätt lust till att prova när man ger sig ut!

Kram

A home far away said...

Hej och tack snälla för fina ord om mina foton, blir så glad!

Jag har en Canon 5d Mark II och jag är supernöjd med den:).

Ha en fin dag!
Kram Gunilla i Singapore

Annika said...

Saltis:
KLART att du nästan måste ha gillat brännboll i Ume...
Brännbollstaden nummer 1!
Men, det är säkert roligare när det blir en stor grej av det hela och roligt och jippo.
KAN förstå att ni verkligen hade roligt.
Nej, här finns ingen sådan sommarkänsla och förväntan som finns hemma.
OCHvisst var det KALLT igår, brr....
Kram!!

Lisbeth:
HAHA, jag där ser man: GREAT minds think alike ;-)
De har så mkt snyggt. DET kan inte bli fel där.
Brännboll är verkligen att gilla eller att ogilla. Vi som inte gillade et ogillade det verkligen.
Jag är jätteglad att vi vägrade.
ÅÅÅ vilken lyx för dig då du fick en klkänning som tack för mannekängande. Vilken bra län för en flicka!!
Det var ju så roligt med dessa klänningar. Hela tiden upp till skolavslutningen VAR fantastisk! Ja, och sen hela sommarlovet!!!
Jag är som du, oftast klänning eller kjol för mig. Men jag skulle så gärna vilja hitta fina vardagsklänningar o tycker det är sååå svårt.
Kram!!!

Elisabeth:
AMEN,AMEN och AMEN till det du säger.
jag håller med dig totalt. Kom just på när alla vråååålade FRIIIIIVARV o man var livrädd för att springa och inte hinna...
Brännboll. Jag hoppas verkligen att skolorna luckrat upp reglerna för det måste finnas massor som hatar sporten...
Jag vill inte heller spela idag.
Tipsrundor är KUL!!! Jättekul!!!
Kände på mnig att jag skulle ha en like i dig :-)

Annika said...

Anne:
TACK!!
Mer kommer på temat eftersom det är mkt att minnas nu!
Just alla blommor, helt underbart!!!
En fin tid nu.
Kram!!!

Annika:
För alla er som gillade brännboll fattar jag att hela våren och sommaren och alla matcher var så roliga!
Så det är ju jättekul!
HAHA, du och dia flickor är olika. Spelar de brännboll? Dvs gillar de att spela?
HIHI, ibland undrar man över släktskap, det gör jag med K ivbland också!
FINT att de får ensamtid med dig. kan tro att det är uppskattat.
Kram!!

Helena:
OCH du gillade brännboll iaf?
:-)
Usch, tyckte verkligen ILLA om den sporten, och tycker illa om den än idag.
BARA bra om ngn fick din boll ibröstet, hahaha!!!
ABSOLUT, om det inte vore för brännboll och fotboll hae vi väldigt mysiga kvällar på Drottningholm. VERKLIGEN!!!!
ÅÅÅhhh, Helena, härliga minnen. Jag ska skriva mer om detta, och det kan du också göra. Snart kommer ett skolavslutningsinlägg
. Vad fint det var!! OCH vilka fina sånger vi sjöng!
OOOO ja, den gråa masken som krypet i mull!!!
VISST minns jag...
KRAM!!!!

Annika said...

Magdalena:
PÅ Anthro kan det inte bli fel.
Har ni ingen sådan butik i Columbus? DET är min favoritaffär BIG time!!!
Även om jag inser att just dessa klkänningar kanske inte skulle vara helöt rätt idag...
Fast, som sagt, mkt sitter i skallen också.
KUL att du gillar brännboll, och stora turneringar ser man verkligen på Djurgården då man flanerar där.
Men, de flesta kanske är där för att äta och dricka, trots allt :-)
Kram!!

Katta:
KUL att jag väcker minnen med mitt inlägg!
I kommentarerna märker jag verkligen hur för och emot det är!
Jag ogillar alla bollsporter :-)
OCH du gillar dem :-)
Brännboll är stort bland studenter, helt klart. Troligen roligare att spela med dem än det var var i grundskolan.
Klänningarna är ljuvliga. Lycka till på jakten!
Kram!!!

Gunilla:
Fantastiskt!!
Du har ju en proffskamera också!!! Men det är ändå "ögat" som räknas til syvende og sist.
Jag har en t21 Canon, en viss skillnad mot din tjusiga kamera!!
Kram!!

Suzesan said...

Hiss och diss på brännboll både och. Numera är det roligt. Vuxenbrännboll är kul. Men det var ju precis så där som du beskriver. Eller hur!!

Men jag slog alltid med det platta för säkerheten för att slå långt fast jag kunde med det runda.

Fotboll kul men vi tjejer hade mer rugby än fotboll. Vi slogs nästintill.

Tipspromenad....TRÅKIGT. Men ibland kan det vara roligt.


"Åhhhhh nu är det NN blir det lyra"

Man ska slå låg bollar om det går och helst att de studsar i marken för då blir ju aldrig lyra.....

Fin klänning. Jag går gärna utan armar. Vill gärna har rakt ner från axeln det är så skönt.Ärmlöst.

Det skönaste tycker jag. Ålder har ingen betydelse tycker jag. Men där är vi ju alla olika i tycke och smak.

Snygga de där på bilden.

Kram
/Susanne

Anna said...

Oj HISS pa alltihop! Hiss pa brannboll! Pa tipspromenad och fotboll! Daremot ar jag sadar urtrakigt svensk-socialdemokratisk "det viktigaste ar inte att vinna utan att delta" eller hur det nu var. Sant som det var sagt. Jag behover inte vinna, far jag bara en boll eller gnugga lite hjarnceller sa ar jag pa.

ullrika said...

Dumma blogger!! Jag hade skrivit en jättelång kommentar som slarvades bort. Nu blev jag sur och skriver bara "hiss på brännboll, fast med ganska liten bana" :)

Anna, Fair and True said...

Jag älskade brännboll! Men så var jag bra på det och slog längre än de flesta killar t o m. Och jag tyckte alla var så larviga som tog den platta! Kunde de inte ens försöka haha! Man måste jag få övning! Men tipspromenad har jag alltid gillat också eftersom jag alltid kommer ihåg en massa onödig fakta! :)