Christmassy food weekend.




Good morning Tuesday!


As per usual, I hope you all have had a nice Third of Advent weekend.


And take a look at this lovely personal card that Carin in Spain painted and then sent me!!
I just love it. I’ll frame it, Carin!! THANK YOU!!!



 



Peter and I had a good weekend.
Friday night, I did make my absolutely beloved Jansson’s Temptation. For all the non Nordic readers (might be one, or two ...haha) it is a potato casserole made with potatoes (duh!), heavy whipping cream, onions and canned sprats. You buy the brined sprats in a can and the flavors of this brine are unique.
I, for one, LOVE it!! Peter is not as keen as I am. So I am making one part of the casserole for me, with sprats. And the other without. However, the brine and cream mixture is the same for both.


I did not take any pics at all. Bad me, bad!! I am a bad social media person at times. Hahaha.


Saturday morning Peter and I headed for one of our really big shopping malls, Tysons Corner Center. 
Tysons is the biggest mall in the entire DC region. I used to work there as a visual merchandiser way back then (at the department store, Lord&Taylor).
Peter and I got lots of good stuff, especially for Karolina. 
In the evening, I made a turkey dinner. Yes, I did! We ate the turkey with our favorite side dishes,—sweet potato casserole and creamed corn and of course, the bread stuffing. Lovely!!! It felt like a very Christmassy weekend food wise. And, otherwise.


Sunday, another shopping day.
Peter and I took off for the Premium Outlets in nearby Leesburg.
We spent almost half a day there. Yes, got a few things, of course.
In the afternoon, I had a Blogger-Facetime-Meet Up with the same gang as last time. This time around we were showing off our xmas decorations. Very nice.


OH and Peter and I watched a really good Christmas movie, Red One, Sunday night.  Here in the US you’ll find it on Prime. It was fun and different in every way. Lots of action—yea … go figure when Dwayne Johnson and Chris Evans play the main characters. JK Simmons plays a very cool Santa Claus. And, you’ll even find Krampus in this movie as well. So fun!


 
Pic from ReviewSTL


All right guys, I am getting very close to being finished with all my Christmas gifts.
Lovely. I hope you all are in synch as well.


Have a nice Tuesday!

Comments

Yvonne said…
Jättefint kort du fick, tänk att kunna måla så där fint, vore skojigt att ha den förmågan, men tyvärr har jag inte det. Vårt yngsta barnbarn, som snart fyller 11 år, är väldigt duktig på att måla och pyssla, så kanske hon har fått den gåvan.

Min man är inte heller så förtjust i just ansjovisen, men eftersom den smälter mer eller mindre i en Jansson så äter han gladeligen den när det serveras. En kall öl till (nästan enda gången han dricker öl) så är Jansson en höjdare.

Jag har undvikit köpcenter och beställt allt ii julklappsväg på nätet. Var en kort sväng i Täby C men köpte bara det jag skulle ha på en speciell affär och åkte hem sedan.

Så gott med kalkon, det brukar vi äta på juldagen med den goda såsen, gelé, brysselkål, mums!
Ha en jättefin tisdag säger jag och skickar en stor kram från ett fortfarande grönt Åkersberga
Jodå, jag hade en bra tredjeadventweekend. Men den gick så fort att jag inte minns vad jag gjorde. Så är det ofta, tur jag har bloggen att kolla upp dagarna i.
Kan tipsa om att det går bra att byta ut anjovisen mot kapris. Man får då sältan utan fisk. Jag gör sådan som vegetariskt alternativ till julfesten. Ett uppskattat alternativ.

Ha en fin tisdag!
Kram
Så bra att det äntligen kom fram kortet, som det har fått rest fram och tillbaka i våra länder.
Vilken myshelg du/ni haft och låter skönt att vara klar med klapparna med. Den saken har jag lejt bort till mina barn som får handla till barnbarnen från oss.
Janssons gillar jag men inget som jag kommer göra till jul. Men lite janssons en knäcke och en öl är inte alls fel.
Kram Carin
Ett så vackert julkort! Det får mig att tänka till, kanske det vore dags att ändra på sitt beteende att bara sända iväg hälsningar via Internet och att lägga in en summa på kontot åt barnbarnen. Det blir opersonligt men så har livet blivit. Tror att jag ska ändra på mitt liv vad gäller den biten, jag har ju tid på ett annat sätt nu än tidigare.
Janssons blir det på vårt julbord också men jag lagar den inte själv, det gör en av våra gäster...vi blir fyra till julafton här hos oss. Jag gör resten däremot.
Ha en fin dag, sista veckan innan jul.
Juliga kramar!
Brysselkakan said…
Haha! Blev full i skratt för jag har ju också besökt Premium Outlets i Leesburg! Samma resa som när vi passerade Luckettes fast på vägen till vännerna i Frederick.
Annika said…
Yvonne: Jag blev så glad!!! Carin är så duktig så det var extra kul att jag verkligen fick det här kortet av henne. Nu ska rätt ram införskaffas. Ja det är verkligen en gåva att var kreativ, kul att ditt barnbarn fått gåvan.
JAAA, en kall öl till!! Jag drack faktiskt julmust denna gång, men jag håller med om att en kall öl är sååå perfekt till den maten.
Och det där spadet är ju så gott!!!
Nätet, sååå bra! Men ibland tycker jag det är kul med malls också. Fast nu är jag sgs klar, så skönt. Det var så gott med kalkon, gillar sättet du gör den på också. Min pappa var specialist på kalkon, och han gjorde den som du. SÅÅÅ GOTT!!!
Stora kramar till dig, kära Yvonne, från ett regnigt och milt Reston!!
Annika said…
Kraka Ja vad tiden går FORT. Inte klokt. Inte klokt. Bloggen är bra när dagar ska kollas upp, absolut. Kapris, ja det kan jag tro. Men Peter gillar det ändå, men det är bra tips som jag absolut tar till mig. TACK!!! Kramar och ha det så gott!!
Annika said…
Carin: Poststrulet med kortet första gången är ju OBEGRIPLIGT!!! Men postgången är ju helt knäpp numera. En fin helg var det. Tycker det är smart som du gjort med klappar till barnbarnen. Jättebra. Skicka pengar och låta brarnen köpa till barnbarnen. Så gjorde mina föräldrar med Karolina också. Gick som smort. Jag kommer inte att ha Janssons på julbordet, den är för god för det, hehe. Men så god annars. Tycker rätten funkar året runt. MUMS!! Kramar från mig!
Annika said…
Carin: VISST är det såååå fint!!! Jag blev så glad, ska hitta en ram nu. Jamen å andra sidan, Karin, så kostar porto en hel förmögenhet, och jag tycker det är svårt att lita på posten överlag numera. SÅ det är nog rätt klokt ändå med pengar på konto. Men ett litet kort då och då är ju sååå mysigt att få. Skickar inga julkort längre, inte ett enda ett. Får inga heller.
Karin, ha en jättefina vecka. Stora kramar från ett regnigt Restonland.
Annika said…
Brysselkakan: Just det, denna outlet ligger på vägen mot Lucketts och Maryland. KUL att du vet exakt var jag varit. En bra outlet är det dessutom ,riktigt bra.
Men vilket jättefint kort målat av Carin, så fint att få det skickat till sig verkligen <3
Janson Frestelse är gott men jag lagar det det bara till julafton faktiskt, det är väldigt mycket utpräglad julmat för mig :)
Ja gå runt i köpcenter nu kan vara ganska trångt men det hör lite till på nåt vis :D, mysigt att ni hittade lite saker till Carolina, ju äldre dom blir desto svårare kan det vara att hitta vad man ska ge tycker jag :D Kommer hon lagom till jul?
Ja, tack för en mysig bloggdate, och jag håller med, det är lite svårt att inte klämma in och inflika kommentarer, babblig som man är, haha :D
Stor KRAM till dig!
Keith said…
Thank you for the Christmassy food on Saturday! Always nice to have a meal with all the fixings! Good you could get together with your fellow bloggers.
Channal said…
Hej Annika! Vilken fin akvarell! Carin är duktig! Fick en akvarell av henne i somras. Visst blir man glad när någon tänker på en och skickar iväg ett brev med posten. Det är lycka! Härlig helg ni har haft, skönt!

Janssons frestelse är ju så gott! Maken gör alltid en till jul. Blev full i skratt när jag såg översättningen, Jansson’s Temptation! Temptation får mig att tänka på något annat. Haha!!

KRAMAR Anna
Elisabeth said…
Vilket fint kort! Carin har verkligen talang!

Undra om Janssons frestelse är något man måste vara uppväxt med för att helt uppskatta? Smaken är ju onekligen ganska speciell.

Roligt att ni hittade mycket bra julklappmaterial. Blir även glad av att du/ni fortfarande köper en del till Karolina. I Sverige tycker jag mest folk gnäller över hur jobbigt det är att köpa julklappar till sina vuxna barn, och att de helst skulle slippa. Och visst, så kan det säkert vara, och jo, julen handlar om mer än julklappar, men för mig ÄR klapparna en viktig ingrediens. Därmed inte sagt att man behöver köpa till alla, men nog är det trevligt att köpa till den närmaste familjen.

Haha, gillar för övrigt att du tyckte likadant om Luciatåget! Fattar inte att det ska ändra så mycket, låt det få vara klassisk Lucia liksom.
BP said…
Sprats fick jag googla. Utgår ifrån att översättningen "skarpsill" är samma sak som "anjovis", för det trodde jag är firren som finns i Janssons. Har dock aldrig lagat Janssons själv. ICAs eget kök du vet;-)
Kalkon trodde jag var Thanksgiving mat i USA och/eller mat för juldagen. Där har jag alltså haft fel - igen. Har aldrig lagat kalkon själv heller. Fågeln är ju alldeles för stor för bara två personer om man inte vill äta den i en hel vecka. "Stuffingen" och "gravyn" är delikatesser som min engelska svärmor var otroligt bra på.
Idag då jag hade ett ärende i Täby Centrum som troligen är ett minicentrum jämfört med dina malls fanns det inte en enda ledig parkeringsplats på P-däck 1 idag klockan 10:30. Och då har centrumet ändå totalt 3 000 parkeringsplatser. Vet att det inte ens gick att åka bil dit i helgen då gatorna var igenproppade. Så lucky you!
Anonymous said…
Jätte fint kort som du fått av Carin!
Undviker köpcenter innan jul. Vi slutade med julklappar för länge sedan och det är skönt. Skickar fortfarande julkort och får väl en 2-3 stycken. Helt underbart! Väldigt personligt tycker jag.
Janssons är så gott! Har testat en vegetarisk variant med svamp och kanel istället för ansjovisen och det blev jätte bra. Mannen är inte så förtjust i ansjovis (hehe). Kalkon brukade vi äta på juldagen, med brysselkål (mums!)…men inte längre.
Nu är det bara en vecka kvar.
Kram, Lisa
Anna i Portugal said…
Ett fantastiskt kort av Carin! Jag har ett också, i gröna färger, som sitter på väggen vid min fåtölj där jag handarbetar och pusslar. Hon är väldigt duktig på att måla!

Janssons är gott om det inte smakar för mycket anjovis, så jag hade nog hjälpt Peter att äta upp hans :)

Sötpotatisgratäng låter gott, borde jag prova. Vi har ju väldigt mycket sötpotatis, även om det tar på den.. en favoritgröda.

So roligt vi har på våra dejter! Den julfilmen ska vi se. Härligt att snart vara klar med julklapparna. Kramar!
Annika said…
Sara: Visst är det!! SÅ fint! Jasså ja, nej jag kan laga Janssons året runt. MUMS!! Men det är verkligen extra gott nu!! Njöt som bara den då jag åt det. Jag gillar köpcenter om jag slipper trängas. Tycker absolut att de hör till, haha. K kommer imorgon. SÅ kul. Mysig bloggdate. Jag tror att vi kommer att vänja oss ändå, med kommentarer etc. HAHA. Kramar till dig, Sara!!!!
Annika said…
Keith. You are SOOOO welcome!!!! I am so glad you came over and enjoyed the dinner with us. I know, fun cyber get togethers with these blogging gals.
Annika said…
Anna-Channal: Jamen verkligen!! SÅ himla gulligt av Carin. Så kul att du också har ett alster av henne hemma.
Janssons sååå gott. HAHA, jamen temptation är frestelse, hihi!!!! Kramar till dig!!
Annika said…
Elisabeth. Visst är koret så fint!!! Jag tror det är den där speciella smaken som ställer till det för en om man inte är uppvuxen med den. Den är speciell, och vi älskar ju den. Peter fick spadet på sin sida, men ingen fisk. Han gillade.

Jamen ja, vi är lite barnsliga och gillar klappar under granen, haha. Köper till K, absolut. Och till P. Så vi har en liten hög att dela ut när det är dags. Exakt, för mig är också klappar en viktig del av firandet. Vill INTE vara utan. Köper bara till min lilla familj + den person jag har i familjelotteriet. Så ja, ännu en sak du och jag är rörande överens om.
Lucia---say no more ... trea av mig!
Annika said…
BP: Exakt, det vi kallar ansjovis i Sverige är just skarpsill. Det blev jag påmind om i Meny i P1 häromdagen. Visste det nog från förr, men nu fick jag det bekräftat. Så det är inte det som man i övriga världen kallar ansjovis. Lite intressant. Sen är det ju inläggningen som gör den så speciell, men alla rätta kryddor. Hey, Ica's kitchen works!

NÄ du har inte fel. Det var bara jag som gjorde kalkon lite före jul. Annars har man den just på juldagen och på Thanksgiving. Helt rätt. Men eftersom jag aldrig är hemma på vare sig juldag eller Tgiving ville jag göra min egen. MEN vet du, jag köpte bara ett kalkonbröst, inte en hel fågel. Så det blev jättebra. Gillar det vita köttet bäst ändå. Tror jag det, att din engelska svärmor var fena på just kalkon. MUMS. Älskar stuffing.
GULP, fullt redan då alltså ... nä vi hade inga problem med parkering. Och ja, Tysons är bautastort. Länkade mallen om du vill ta dig en "titt" på den :-)
Annika said…
Lisa: Visst är kortet så jättefint!! Så bra att ni trivs med att inte köpa klappar. Det är bra att alla skapar sina egna traditioner och vanor. ÅÅÅÅ du skickar julkort än, så trevligt!!! Det gör inte jag. OCH jag kan sakna det. Får ju inga heller. Brukade skicka personliga hälsningar till alla, och det var var roligt att hämta in posten i juletid. Jamen ja, kanel och julkryddor i en vegetarisk Jansson måste vara klockrent. Tack för tips om jag ska laga en sådan ngn ggn. Kraka tipsade om kapris också, det tror jag också på. Men sååå bra att du kör i lite julkryddor i grädden. Kalkon är gott. FATTAR inte att det är jul så snart. Kramar!!!
Annika said…
Anna: Visst är Carins kort SÅÅÅ fint. Jag blev så glad. Men så trevligt att du med har ett. Ja hon är grym alltså!! Ska rama in mitt.
Haha, du och Peter hade lätt kunnat dela då, hihi! Jag kan skicka receptet till dig!
Gillar våra dejter mkt. OCH även one on one ska du veta ;) Se den filmen, annorlunda och bra!!! Kramar!!