Andra resebrevet. New Mexico med underbar bilväg och bröllopsfest




Hej onsdag!


Idag tänker jag ta dig med västerut igen.
Det är dags för det andra resebrevet från vår road trip i sydvästra USA.
Häng med!


  ***


Vi slog upp våra blå i Taos, New Mexico där vi sov så bra. 
Som alltid var vi på benen i svinottan. Vi hade ju lite jetlag också, vaknade (ännu) tidigare än vanligt och det utnyttjade vi.


Frulle skulle vi få i oss någonstans inför vår resdag. Det tog en stund innan vi hittade ett litet ställe, ja det var ett hål i väggen mer eller mindre. Bakom luckan stod mexikanska Rosa och tog beställningar. Dagens frulle bestod av breakfast burritos. Jag har ju sett sådana på menyer här i flera år, men jag har aldrig tidigare ätit en sån. Den var god, riktigt GOD!! Kryddstark frukostkorv, ägg, ost och grönsaker. Tro mig, vi stod oss på denna burrito länge. Rosa kunde minsann göra helt underbara brekkie-burritos.



 

Rosas lilla ställe i utkanten av Taos. SÅ gott!!



Sedan fortsatte vår resa genom en helt fantastisk, oväntad plats—Carson National Forest.
Det här var en sådan väg som vi liksom bara snubblade över. Jag vill ju helst undvika de stora vägarna och ta mig fram längs småvägar. Så blev det denna gång …
Färden gick uppåt och jag höll koll på vilken höjd vi befann oss på med jämna mellanrum. Vägarna blev allt mer krokiga och därmed ALLT VACKRARE!!




Norrlandsvibbar i norra New Mexico.


Vem hade väl kunnat tro att jag skulle få svenska norrlandsvibbar i norra New Mexico!
Inte jag!
Älskar att förvånas på detta sätt under resor. Vägen var så otroligt vacker där den ringlade sig fram bland barrträd och lövskog. Och såklart, med Sangre de Cristo Mountains ständigt närvarande.
Sangre de Cristo är den sydligaste bergskedjan inom The Rocky Mountains. Gissa om det blev många stopp längs denna väg. Som tur är var utsiktsplatserna MÅNGA!!


Det var ganska kallt också, kanske runt fem grader. Men det förstärkte bara min norrländska känsla, haha.
GUD vad jag älskade denna väg! OCH jösses vilken oväntad upptäckt det var! På vintern blir det mycket, mycket kallt här och bergstopparna är täckta av snö långt in på sommaren.
JAG VILL TILLBAKA HIT!!!



 

På lite lägre höjd började naturen sakta, sakta förändras.


Innan jag kom till New Mexico föreställde jag mig att det nästan bara skulle vara ökenlandskap. Detta var så totalt oväntat och ljuvligt.
Dock, längre söderut längs denna väg förvandlades naturen till öken. Det är också ett coolt landskap som jag gillar. Har ju en förkärlek till ganska karg natur, så öknen passar mig (också).
VI har åkt igenom den allra sydligaste delen av New Mexico en gång förr. Det var när vi körde Karolina, och hennes bil, över hela den amerikanska kontinenten 2019 då hon flyttade till Los Angeles. Då färdades vi bara på motorväg och jag fick inget som helst intryck av staten. Denna gång däremot … AHHH!!!  MERSMAK DELUXE!


Våra bästa grannars son höll sitt bröllop där. Sonen, Alex, flyttade till New Mexico då han läste juridik och blev advokat. Där träffade han sin Nina. Nina kommer från NM. Alex har rotat sig i NM och säger att han har svårt att se sig själv som boendes på östkusten igen. Han älskar livsstilen i The Southwest. Precis som jag älskar han naturen också.
Paret bor högt uppe i en villa i Sandiabergen. De bor högst upp på en slingrande väg på 2.200 meters höjd.
Jag var ju tvungen att fråga Alex om vintrarna i Sandiabergen och hur snöigt det blir … Jodå, han har snökedjor, utan dem skulle det inte gå. Alex berättade också att ibland blir de insnöade och då är det tur att han kan jobba hemifrån.
Det var på den egna altanen vid huset i bergen som paret gifte sig. Vigselförättare var brudgummens far, alltså min käre granne Richard. Men på fredagsvigseln var bara familjen med. Det var på lördagen, alltså den dag jag nu skriver om, som bröllopsfesten ägde rum.


 

Nina och Alex på sin altan där de vigdes på fredagen.  Bilden har jag fått av brudgummens mamma, Ingrid.


Alltså anlände vår trio till Albuquerque någon gång på eftermiddagen efter en fantastisk bilresa genom de landskap som ändrade sig från berg och granskogar till öken och berg tillbaka till mer grönska (och berg).


Bröllopsfesten ägde rum på ett bryggeri.
Paret hade hyrt hela stället. Allt ägde rum utomhus. Det hela var mycket, mycket avslappnat. Visste man inte att det var en bröllopsfest så hade man helt klart gissat på en vanlig fest. Eller kanske bara ett häng på ett bryggeri.  Vi är glada över att vi fick vara med.
Maten fick man hämta från food trucks, och den var god. Inget snack om den saken.
Öppen bar var det likaså. Vi lät oss väl smaka av allt. Men vi ville inte dricka för mycket heller, för följande morgon skulle färden västerut gå vidare i svinottan. Dock, mer om det i nästa resebrev.
DÅ hoppas jag att du är sugen på att hänga med igen!



 











Keith, Peter, Laura och vår före detta granne, Brad.


***


Jag önskar dig en riktigt fin oktoberonsdag!

Comments

Cari said…
Så vacker väg ni åkte. Och så fin bröllopsfest ni var på.
Vilken lycka att ni blev bjudna på bröllopsfesten och att jag fick hänga med genom detta underbart vackra landskap på väg till målet. Oerhört vackert är allting och du tar ju så fina foton. Avslappnat är min melodi vad gäller fest, så ska det vara för att alla ska må bäst. Tack Annika, jag hänger mera än gärna på igen.
Ha en finfin onsdag!
Kramar över Atlanten!
Yvonne said…
Wow, vilket landskap, så vackert på olika sätt. Får också lite Norrbottensvibbar av barrträden och lövskogen. Sen rent ökenlandskap på det, häftigt! Den där jättespindeln hade jag klarat mig utan, hu så läskigt. Tur ni inte trampade på den.

Gillar bröllopsfesten, så skönt med avslappnad stil och att alla ser ut att ha följt uppmaningen att inte klä upp sig "till tänderna", blir mycket lättsammare då och trevligare.
Tack för att jag fick följa med, så kul!
Ha en jättefin onsdag säger jag och skickar kramar från Spanien
Titti08 said…
Tack för härliga "Norrlandsbilder".
Lite otäck spindel dock!
Din fina klänning från Indiska passade bra på avslappnade festen.
Ser trevligt ut.
Kram från ett höstvackert Umeå
Vackra vyer på er tripp. Men spindeln 😱 fy så läskigt.
Verkar varit en trevlig och avslappnad bröllopsfest som ni var på.
Kram Carin
Annika said…
Cari: Kommer du tillbaka till den här delen av USA måste ni till Carson. GUD vilket ställe. Ja vi är glada att vi blev inbjudna.
Annika said…
Karin: Glada att vi var inbjudna, det var liksom ursäkten för hela den fantastiska resa vi gjorde. Landskapen ja, helt underbart vackra. Får liksom inte nog av dem. Ja det är faktiskt skönt med helt avslappnade fester. Bruden ville ha det så, respekt. Kramar till dig över halva Atlanten!!!
Annika said…
Yvonne: Visst är landskapet helt UNDERBART!! Ja du ör ju verkligen norrlandstjej så jag kan tro att du kan relatera till denna miljö. Landskapet skiftar hela tiden och det är SÅ fascinerande. Så är det, skönt med avslappnade fester. Ingen var speciellt uppklädd, det var som ett häng mer än ngt annat. SÅÅÅ glad att du ville hänga med. Kramar till dig i Spanienland!!!
Annika said…
Titti: KUL att du gillar min lilla blinkning till Norrland!! Spindeln ÄR läskig, hua! Men samtidigt sååå fascinerande att få se den i sin sanna miljö. TACK, du känner igen min klänning från Indiska, hihi. Passade perfekt där, lite southwest-stuk på den också. NJUT av ljuvliga Ume!! Kramar!
Annika said…
Carin: TACK, ja ljuvliga vyer. Allt bara så vackert. Spindelen ja, det blev en liten overrasking, hehe. Skönt med helt avslappnad fest. Så glad att du är lyckligt framme i Sverige. Kramar!!