Mot Denver! Och sen, The Wild Wild West!!!




Godmorgon torsdag!


I eftermiddag drar vi västerut! Med flyg denna gång. 
MOT DENVER! And Beyond!


Som jag ser fram mot denna resa.
Peter, jag och vår kompis Keith är bjudna på bröllop i New Mexico på lördag.
Det är våra kära grannars son, Alex, som gifter sig med sin Nina. När vi blev inbjudna till detta bröllop i våras tänkte vi genast att vi ska göra ett äventyr av hela resan.


SÅ, vi flyger till Denver.
Där hyr vi bil. Vi kommer att tillbringa en natt i Colorado Springs för att vandra i Garden of the Gods tidigt fredag morgon.
Garden of the Gods är ett av de finaste ställen jag sett, så jag ser fram emot att åter få besöka den platsen. Tillbaka till mitt älskade Colorado alltså, om än bara något dygn.


Därpå kör vi söderut, genom Klippiga Bergen, till Taos i New Mexico.
Där bor vi en natt innan vi på lördagen rattar ner, genom bergen, till Albuquerque. På lördagskvällen är det då mottagning och fest för brudparet.
De gifter sig med bara familjerna närvarande i sitt hus i bergen på fredagen. Richard, brudgummens pappa och min gode granne, ska viga dem borgerligt. Festen äger rum på ett bryggeri och vi är alla tillsagda att klä oss “casual”. Jag ska ha en klänning jag köpte på Indiska i somras, till den har köpt ett par cowboyboots och tänker köra min outfit i lite westernstil. When in Rome …
Det ska bli jättekul att gå på det här bröllopet och festa med dem. Flera grannar ska dit som vi känner.


 

Snart i denna miljö :-) Bild från Biker Magazine


Dagen därpå börjar vår verkliga road trip.
Först går färden mot Arizona och till Grand Canyon. Vi ska vi till the North rim, vi var vid the South rim då vi körde Karolina till LA vintern 2019.  
Nu lär det dock inte vara någon snö där, haha. Ej heller lär det vara -22 grader vilket det var i februari 2019. 
Fast tro mig, solen värmde även i den tempen. Det ska bli underbart att komma tillbaka till Grand Canyon igen, GC är nog det mäktigaste ställe jag sett i hela mitt liv. Det måste ses för att förstås. Förra gången, och första gången vid Grand Canyon för mig, började jag faktiskt nästan gråta då jag kom dit och såg dess oförklarliga storhet.  Länk till mitt inlägg om Grand Canyon 2019 finns HÄR!


Och sedan kör vi mot en helt ny delstat för mig, Utah.
I Utah stannar vi i flera dagar och besöker de stora nationalparkerna Zion, Bryce Canyon och några andra ställen bland berg och öken.
Mycket vandring kommer det att bli. Och otroligt storslagen natur kommer vi att få se.
Att få resa på denna plats i USA kommer att bli så härligt.  Som ni vet ÄLSKAR jag staterna och naturen väster om Klippiga Bergen!  SÅ dramatisk och annorlunda.
Jag tror det är en bra tid på året också, inte högsommar utan höst.
Dock, det är en SVÅRPACKAD resa, tro mig!! Att inte riktigt veta hur vädret blir och vilka kläder som blir bra, gaaaahhh!!
Har allt från en binge med vandringskläder, vantar, vandringsskor och stavar till klänningar och baddräkt …


Sedan kör vi mot Kalifornien via Nevada.
Det blir ingen övernattning i Las Vegas denna gång. Jag gillar inte den stan speciellt mycket.
Men vi kanske ska leta upp huset där Peter bodde ett par år under högstadiet. Det var den bästa platsen Peter bodde på under åren som Air Force brat.
Han älskade att bo i öknen och han var SÅ ledsen när hans pappa blev stationerad i Tyskland för andra gången. Trettonåriga Peter hade inget val, det var bara att hänga med till den stora amerikanska flygbasen nära Kaiserslautern i Tyskland
Så det vore nog väldigt kul för Peter att återse den plats, och det hus, han älskade att bo i. Vi kommer förmodligen att köra igenom The Strip i Las Vegas, men vi kommer inte att bo där.


 

Bild från PNGtree.


Japp, sen bär det av mot Los Angeles, Karolina och Mike.
I LA har vi hyrt en AirBnB i Santa Monica. När Keith åkt tillbaka till DC flyttar vi in hos de unga tu och bor hos dem resten av tiden.


Så ja, vänner, det blir således nu ännu ett blogguppehåll i över två veckors tid. Men på Instagram, på mitt privata konto @nesw_travels kommer jag att vara aktiv med reels och reseskildringar. Där kan den som vill följa mig. @skandigirl kommer också att vara aktivt, men på annat sätt (som ni vet).
När jag kommer hem blir resebrev här på bloggen!


Nu åker jag till The Wild, Wild West!!! YIIIIHAAA!!!


Som alltid, you guys stay classy while I am away :-)


Vi ses här runt den 10 oktober igen!!

Comments

Underbart Annika!
Ha det så, hela tiden du är på resande , festande fot och bara njut fullt ut. Ser framemot den 10 oktober...(vår 24-de bröllopsdag dessutom) . Allt gott önskas i Denver och i The Wild Wild West!
Många varma kramar !
Yvonne said…
Wow, vilken resa ni ska göra, låter helt fantastiskt. Så kul att få gå på bröllop också. Förstår det är aningens svårt att packa för en sån resa med så olika klädbehov.

Kul med besök hos Karolina och Mike också i LA, blir lite som grädde på moset kan jag tro.

Ha en jättefin resa och det blir spännande att följa med genom Insta. Kramar i massor!
Dr Jo said…
Åh va roligt att få följa med !! Ser fram emot alla fotografier ! Ha det så kul in the WWW :) Kramar Johanna
Låter heelt magiskt! Ska bli superkul att följa på IG :D Jag tittade på nån sån reality med Housewifes of Utah, nånting sånt, och jag tyckte naturen och miljön där såg väldigt vacker och storslagen ut :) Ha det så himla mysigt och njut av era vandringar <3 Och bröllopet förstås, Western style... love it! :)
Cari said…
Vilken resa. Det är så vackra platser ni ska besöka. Hinner ni se White sand NP? Det är läckert och är gips (inte sand).
Ska bli kul att se dina bilder från North rim. Dit vill jag gärna åka.

Önskar er de bästa dagarna.
Titti08 said…
Ha en härlig resa och bröllopsfest.
Jag hänger med på instagram förstås.
Du får visa klänningen från Indiska. Där köper jag klänningar ibland, och lite annat.
kramar från Umeå i sensommarvärmen.
Åhhh, vilken resa ni ska ut på.
Självklart följer jag dig på instagram under den tiden.
Ha det så jättebra nu och dokumentera allt 😉😁.
Kram Carin
Annika said…
Karin: TACK Karin! Det ska bli så roligt detta. Ett äventyr i underbara landskap. HIHI jaaa, OK den 10 oktober får jag se till att skriva då! BOOM. Din bröllopsdag. Härligt, Karin!! Stora kramar till dig!!!
Annika said…
Yvonne: JAA!! Det ska bli så himla KUL!!! Att packa inför denna resa är mkt svårt. Det kommer att bli både kallt och varmt. Men nu har jag stängt resväskan och får vara nöjd som det är. Så kul med Karolina och Mike i LA också. Jättekul. TACK för att du följer via Instagram!!! KRAMAR i massor!!
Annika said…
DR Jo. SÅÅÅ kul att du hänger med via Insta!!! Tusen tack, det ska bli så härligt att komma ut till WWW!!! Kramar till dig!!
Annika said…
Sara: ÅÅÅ jag gläder mig SÅÅÅ!!! Och jättekul att du hänger med via Insta!! HAHA, jaaa jag brukar se trailers för RHoUT. Utah är en otroligt vacker delstat. Ja, alla stater från Colorado och västerut är next level. Varenda en av dem. TACK Sara, det ska bli så kul att resa iväg. Yes, me the western chick på bröllopet. Ska bli kul att se om det är fler än jag som kör den stilen. Kramar till dig!!
Annika said…
Cari: SKA bli såååå roligt. Kommer inte att hinna med White Sands och det är såå tråkigt. VILL verkligen dit. Du har ju varit i Zion mfl ställen. Det blir säkert roligt för dig att återigen se det via mina filmer och bilder. TACK Cari, det ska bli så roligt detta.
Annika said…
Titti: TACK!! Det ska verkligen bli roligt detta. KUL att du hänger med på insta!! Yes, kommer säkert att lägga ut en bild på mig på lördag på mitt resekonto. Gillar Indiska.
Njut av det sommarvarma fina Ume!!! Kramar!!
Annika said…
Carin: Det ska bli så härligt och roligt!! KUL att du hänger med via instagram!! Lovar att dokumentera rubbet :-D KRAMAR!!!!!
Humlan said…
Vilken resa! De bilder som jag har sett (både här hos dig ifrån era tidigare resor i Colorado och med Karolina, och från program och andra ställen) visar en natur och miljö som jag verkligen skulle vilja uppleva! Men jag kan tänka mig att det är svårpackat, är inte risken för att det blir heta dagar och kalla kvällar?
Det låter verkligen som en helt fantastiskt resa och jag ser fram emot dina resebrev! Jag ska försöka komma ihåg att titta in på Instagram också, jag har blivit dålig på det, men dessa inlägg vill jag inte missa.
Ha en jättebra resa och njut!
Stora Kramar!
Anna i Portugal said…
Vilken superhärlig resa det låter som, med både festligheter och myspys blandat med vandring och upptäckter! Ser fram emot dina resebrev här på bloggen sen! Kram
Channal said…
Kära Annika! WOW WOW vilken roadtripp!! Häftig upplevelse och det ska bli kul att få hänga med på Instagram. Hoppas jag i alla fall att du lägger ut där. Vilken semester - först bröllop och sist Karolina! Ha det underbart och kör försiktigt när ni är ute på vägarna.

KRAM till DIG! Anna
BP said…
WOW!!! Vilket äventyr som väntar på er. Den resan bjuder nog på det mesta både vad gäller vädret och upplevelser. Ha det helt underbart på er road trip. NJUT!!!

PS. Akta dig för mormonerna i Utah bara;-) DS.
Anonymous said…
Oh, vilken fantastisk resa ni har framför er! Du kommmer att älska Utah, det kan jag lova dig :-) Njut!