Tuesday, March 30, 2021

On the trail!
Good morning Tuesday!I hope your weekend was a good one. And, I hope that this week is treating you well!Peter and I headed out for a longer hike on Saturday morning. 
We left Reston before 7 AM and got to Shenandoah National Park about an hour later. Yes, we were going to hike along our beloved Appalachian Trail again. WE had our backpacks, hiking poles and bear whistles ready. No, we are not sure if the bears are active yet, or if they are still in hibernation. 
BUT, it is a well known fact that Shenandoah NP is a prime spot for black bears.


 

Peter, I'm so glad that I can spot you in the woods.  That jacket is a life saver! ;-)No, we did not see any bears at all.
Nor did we see any snakes (yes, they are around, too).
One always has to be on the lookout for rattle snakes and cotton mouths when hiking. It is still early spring, though. The snakes are probably not active yet.
We did see numerous deer and lots of little pesky gnats where bothering us, that is for sure!


 

Let's do this!


It was a lovely day to conquer the mountains, sunny, calm and rather warm. 
Not too hot, though …. Just perfect.
We started out with a tiresome, long climb that pretty much winded us. But, as per always you do get rewarded handsomely ... 


 
My gear!After we had enjoyed our first view of the day, it was time for yet another climb. Not too tough, though.
Since there are no leaves on the trees and bushes yet you have pretty good views of valleys and ridges as you hike along.


And, the food always tastes soooo very, very good. It is the best.

I did not really see any signs of spring there.
BUT, here in the DC-area spring is coming along fast now. My GOD, it almost stresses me out!!
HOW will I get time to capture the beauty that is surrounding us now?
The cherry trees are in bloom, as are the magnolias and the pear trees and … NOOOO, nooooo … I do NOT  approve of this!
PLEASE slow down, dearest spring!!! 


THIS never, ever gets old!


All right, y’all, I have to take my walk and enjoy all the beauty that is here NOW, it may be gone tomorrow.
Have a good Tuesday!

23 comments:

Monica said...

Härligt det ser ut, och det är så skönt att anstränga sig lite fysiskt, man nästan glömmer, du vet, annat då och det är skönt. Tänk att kaffe är så gott i termos, och även om man hittar en servering på ett naturställe och kan ta med en kaffe ut så är det i termosen bäst ändå, haha och absolut de egna smörgåsarna. Det ser nästan lite vintrigt ut som du säger men du har mer vår annars än här, tycker det är lite segt med blommor än. Det har varit fullt upp här men så bra med denna tid som går mot vår och varit bra väder för all flytt för kära dotter, så underbart vackert så jag saknar ord, ett alldeles nybyggt hus med stor vacker tomt och sagolik miljö. Ja det är nästan ofattbart och så roligt. Att se framåt, planera, jag blir glad varje gång vi ses och pratar, vi sovit kvar där och det var ljuvligt, får ett lyft och blir mer aktiv själv. Och vi har våra stugor på landet som skulle behöva få ett besök men med all osäkerhet nu vet jag inte, i och runt Uppsalatrakten härjar den brittiska, den sydamerikanska, den sydafrikanska, ja du vet, så proffsen på Ackis säger det är en fasa och nått samhällsspridning, när man hör tänker jag att det är bäst att vara i Stockholmseländet som vi försöker förhålla oss till och inte hamna i något mer. Och påsken medför ju där att mer folk kommer och det blir möte med okända, ja så knäppt det blivit men man måste planera så noga allt. Jag hör ju folk berätta på bloggar, de är bra info, haha, att de båda är smittade men går ut med hunden t ex bland folk, stannar och pratar och aldrig munskydd förstås och hur ska man veta? Jag trodde de tänkte mer men det är lite si och så med det. Önskar dig en fin dag Annika, härligt att se era vandringar.

Anonymous said...

Yvonne said....
Ser ut som ni haft en jättehärlig helg med vandring och picknic på det. Otroligt vacker natur och inte sååå många läskiga stup denna gång, ha, ha.

Vi har också haft lite picknic idag, var i Haga Parken och hade med oss goda mackor och kaffe och varsin kanelbulle. Tyvärr ganska blåsigt, dock inte så kalla vindar så det var ok. Tänkte titta in hos Prinsessan Victoria med familj, men de syntes inte till så då fick vi plocka fram vår egna matsäck denna gång :-) .

Ha en fin tisdag och jag hoppasdet rättat till sig på Insta för dig med fakekontona.

Stor kram kommer från mig

Keith said...

I see you captured a bear crossing the road. Oh, no, that's you! ;-) Haha! What a beautiful day to be in nature! Shenandoah is lovely no matter when you go. You and Peter have a lot of equipment. Always be prepared!

Humlan said...

Jag förstår att ni njuter av era vandringar, naturen ser verkligen underbar ut med denna utsikt och omväxlingen. Sedan låter det väl inte så väldans kul att gå runt och spana efter björnar och ormar, men förhoppningsvis sover de än och sedan undviker de nog människor om de kan. Ja inte ser det ut som våren har kommit så långt på dina bilder, men fördelen är ju att man ser mer av utsikten innan löven har kommit.

Här är det blåsigt men varmt, så jag kan tänka mig att våren gasar på här också, om den här värmen fortsätter. En härlig tid och man vill verkligen hinna njuta så mycket det går!

Ha en fin dag!
Kramar!

Annika said...

Monica:
SÅÅÅÅ härligt. Ja, helt underbart. Slitsamt är det, och ibland undrar man vad 17 man håller på med. MEN så kommer dessa vyer och det är ju såååå härligt!!
JAAA!! Att ha med egen matsäck smakar såååååå gott. Kaffet ett måste!!
OJ vad gott det är!
Absolut, uppe på de högre höjderna i bergen är det ännu vintrigt och det är de färgerna som råder.
Här nere i "dalen" är det vår så jag blir PAFF. HINNER inte med!!
NU blommar rubbet.
SKULLE så gärna vilja se var Anna bor nu. Har hon kille? Går jobbet bra?
Allt.
Vill veta mer om henne. Önskar att hon bloggade. ANNA!! BLOGGA!! :-)
Och så viruset ...
Ja det är KLOKT att vara försiktig, Monica. FORTSÄTT med det!!
Har du hört ngt om när ni ska få sprutan???
Håll ut!
Folk är väl så in i baljan less på covid att de inte orkar längre. MEN vi måste orka lite till.
HÅLL ut!! OCH på med de förbaskade munskydden. DE hjälper, jag vet ju det. OCH inte minst är det respekt mot din nästa.
Så glad att du hängde med på denna vandring.
Roligt att ha dig här Monica!! SÅ glad för det!!

Annika said...

Yvonne:
TACK!
En härligt fin vandring. Njöt i kvadrat.
Det är så vackert där. DU har rätt, inte många läskiga passager denna gång. Alltid skönt, phew!!

ÅÅÅ vad mysigt med Haga. ÄLSKAR den parken. Perfekt med matsäck i den parken. SÅ Victoria synted inte till, haha.
En gång tror jag att vi såg Estelles cykel innanför grindarna till Hagarna. DET är typ det närmaste jag kommit.

Ha det bäst Yvonne,
Kramar!

Annika said...

Keith:
MAMA bear, that is me. HAHA. No, I am happy that we did not encounter any bears. I have seen them in Shenandoah while hiking.
Yes, we are prepared while hiking. Always.
:-)
LOVE Shenandoah soooo much!!

Annika said...

Humlan:
Ja jag älskar dem!!
De är verkligen bland det härligaste jag vet.
Jag har sett björnar där förut, men på sommaren då. Enormt stor björnstam i skogarna där.
Man gär nästan jämt och tittar ner medan man går, mest för att stigen är så ojämn.
Lite span blir det samtidigt.
Nej, det är väldigt mkt vinter uppe i bergen än.
Men härnere ... oj oj oj o j ... saknar nästan ord. NU går det läskigt fort.

Det är bara att njuta nu, Humlan. Den tidiga fina våren är så härlig!!

Kramar!

Elisabeth said...

Naturen är verkligen helt otroligt vacker, sådana fantastiska vyer! Men skallerormar?! Jag skulle se skallerormar (och den andra, vet inte vad det är för någon otäcking och vill inte googla heller!) överallt, haha. Ormar är verkligen det otäckaste djur jag vet... Min hjärna är dessutom extremt känslig för allt som den tycker är ormliknande, i morse t.ex. trodde den att den såg en orm på kanten av cykelbanan - i själva verket var det en pinne. Försöker varje gång detta händer förklara för min hjärna att det inte är sannolikt med en orm på cykelbanan i Småland, men den vägrar inse detta. ;-)

Monica said...

Hej igen Annika, ja det är toppen för Anna, så innerligt glad, jättebra jobb från början, tre år nu snart och jag undrar vart tiden tar vägen, (jag har ju blivit äldre förstås:-), och jättefin kille. Och bor helt underbart. Först en tid hos oss, var ju helt underbart det också, det var det verkligen men klart annat hägrade så det blev en nybyggd lägenhet som var så fin och nu nybyggt hus och jag fått det nya på hjärnan, det tänks och byggs så vackert och smart idag så jag tittar på tomter och hus så mannen blir alldeles matt, han är inte så mycket för förändring:-).

Nej inget om vaccin, 10 år äldre än jag blev erbjudna att åka till Älvsjömässan, ingen aning om vad de sysslar med och vi är enda land i EU att inte få välja vaccin. Astra har nu bytt namn på sitt, på de gamla ampullerna också ... Och ni har så otroligt rätt med munskydd, svenskar kan inte hantera restriktioner och att få göra som de vill fungerar verkligen inte. Så mycket bättre då att som hos er, ha munskyddskrav, och nu när vi förstår att smittade far omkring överallt
måste de få lära sig men vet inte om det går, de som inte förstår alls nyser och hostar och tycker att de bara är förkylda men oftast är det ju covid men i mildare form som vaccinerade fått men kan smitta andra kraftigare. Vi diskuterade så mycket kontroll det är i detta land inpå märgen, alldeles för mycket offentligt men det accepteras, är Staten, haha men när det gäller något som liv och död struntar man helt i det, nu ännu mer, de äldre tror de är skyddade vilket ingen vet men en hel del blivit smittade efter båda vaccinationerna och flera veckor efteråt och alla testas ju inte, bara de som söker för det. Så det kan vara ett mycket större mörkertal och allt är komplicerat. 6000 insjuknat innan de hann få spruta två bara här i Sverige och bara dem man testat som man har resultat ifrån, så det känns märkligt faktiskt. Sas det var Astras som gav covidsjukdom ändå men inte sett det tydligt, ska jag kolla upp. Och vid bussar här står att munskydd bör användas vilket medför att det är jag ensam om. Svårt att begripa, hur de tänker tänkte jag skriva men så fel, tänker går bort. Ha det toppen Annika.

Annika said...

Elisabeth.
HELT underbart!!
Just att gå där innan bladen kommer också. När de kommer ser man ju inte direkt ngt från skogarna, men det gör man nu. Älskar det!!
Ormar är asäckliga. DET är de. Jag har sett ormar längs lederna, men aldrig PÅ leden, väl bredvid dock. Finns många som inte är giftiga, men även de kan vara stora.
Du har verkligen fobi. Har hört om vissa som inte kan se dammsugarslangar utan att få panik. Men det måste ha varit den gamla sorten du vet? Som fanns förr. Numera ser inte slangarna ut som ormar. TYCKER jag alltså.
nej, men jag kan verkligen förstå ormfobi. Verkligen.

Annika said...

Monica:
Å kul att höra. Tänkte att hon säkert träffat en kille och flyttat ihop med honom. KUL att ni gillar honom och ställer där de bor.
SÅ viktigt.
Hälsa Anna att jag SAKNAR henne. Jag skulle verkligen vilja att hon bloggade igen.
MEN fattar om hon inte har tid med lärarjobb och nytt hus. Roligt skulle det dock vara!!
Brukar tänka på henne ibland och flytten hem. Minns ju att hon bodde hos er ett tag.

SATT just och läste AB medan jag åt lunch.
MEN vad håller folk på med hemma?? Tränger ihop sig? Vägrar handla ensamma? Skiter i restriktioner. SÅ himla osvenskt.
När blev svennarna så himla obstinata. Beter sig som ett gäng TRUMPARE, hahaha. Nej men ärlig talat nu, fattar det inte ...

Munskydd a och o. Pratade just med en vän om det. HUR mkt de faktiskt skyddar. OCH vilken respekt det är till andra omkring dig då du bär det. Jag skyddar dig och du skyddar mig.
Vi har ju en kurva som ständigt går ner likaså. Vaccineffekten, helt klart. Men folk fortsätter med munskydd och avstånd.
Sen det där att inte kunna hantera munskydd är BS. UPP med dem över mun o näsa. Jag har märkt att man rör MINDRE vid ansiktet då man har skyddet på. OCH hur man verkligen tänker på det och även handtvätt blir en naturlig del så fort man kommit hem och masken åker av.
Visserligen har jag alltid varit en freak då det kommer till handtvätt, men nu är jag det ännu mer.

Håller med Monica. Mkt som är märkligt.
Samtidigt tycker jag att alla mina vänner i Sthlm talar om hur försiktiga de är, jobbar hemifrån och har mask etc
Undviker folksamlingar etc.
Så märkligt då att det finns folk som skiter i det. MEEEEEEN; det gör det här också. Kanske inte just där jag bor men mer på landet och i Florida (Som blivit en knutpunkt för stollar, haha) men även Arkansas och andra stater.
Svårt det där. DET finns ju många här som tom förnekar hela viruset.
SOm sagt, jaja ...
Ja, du vet ju Monica.

BE good, och det vet jag att DU är!!
OCH hälsa Anna så väldigt gott.
TACK för att du läser och skriver!!

Monica said...

Tack Annika, ska hälsa. Ja jag instämmer helt, petar aldrig i ansiktet med det på och det blir snabbt en vana att ta på sig, sluta till, andas i, vet inte vad som kan vara problemet. Och vaccination, de annonserade tvärt i helgen vilket sjukhus det nu var i City och folk störtade dit, stod i kö många timmar i stor folksamlimg, utan munskydd många, glada att bli intervjuade och synas, var lite som att nu står jag i vacc.kö och är skyddad redan. Ja jag har absolut inga förklaringar, haha, det är obegripligt och all TV-tid de får enormt betalt för AT och Co men att inget av vikt sägs. Hur kan man säga att barn inte smittar, som att de vore något annat än människor. Och allt sväljs, bara det innebär att man kan strunta i allt. Ja så märkligt och det är ett utbrett beteende men plötsligt kan fler ha munskydd en dag, hört nåt larm kanske, nästa dag struntar man i det igen. Och smittan går upp mycket i Sverige nu överallt. Ha det bra i fortsättningen av veckan Annika.

Channal said...

Vackra vidder! Det är verkligen skönt att komma ut i naturen. Jag och maken tog en tur vid Marmorbruket idag efter jobbet. En liten lagom promenad. Nästa gånga ska vi ta med fikakorgen.

KRAMAR Anna

BP said...

Vyerna var det verkligen inget fel på. De är ju magnifika. Å det roliga är ju arr man ser betydligt mera av landskapet nu när träden inte har löv. Sedan är det ju rätt trist med allt brunt, men det vägs lätt upp med vyerna.

Å vilka välfyllda ryggsäckar! De såg rätt tunga ut måste jag säga, men jag gissar att det var mest era jackor som ni tog av er som finns i ryggsäckarna.

Din andra selfie är riktigt läcker. Ser ut som du redan fått färg:-)

Från Glam till Damm said...

Vilken härlig hike! Ja, björnarna har kommit ur sina iden nu :-) Hjälper björn-visslor. Här i Dalaskogarna får man springa runt och klappa händerna och sjunga :-)

Varmkram, Anneli

Monica said...

Hej igen Annika, ja jag är så lättad, för läser om hur husmarknaden rusar och priserna, att kära dotter är en så oerhört god planerare och klok, för självständig som hon är har hon köpt huset själv, killen har kvar sitt ännu och så får de se men han bor ju i detta underbara med så tyvärr kan jag inte flytta in, haha. Idag är det rusning ut från Stockholm och Södermanland nummer ett och Uppland nummer två i attraktion, nu ligger ju Stockholm i båda de landskapen men yngre främst drar iväg en bit ut och ser vad de kan få istället för de enorma insatserna, dyra hyror på det och så en dyr bilplats som är som en hyra det också. Och allt blev klart i god tid innan värsta ruschen, nu finns knappt några hus och folk kollar allt, stugor, stall, skolor, kyrkor men vilka renoveringar de kräver. Och jag är faktiskt lite oroad över bostadsrättsföreningar, vi bor i en med högsta betyg men ändå i denna pandemi, vi vet inte alls vad som händer med landets ekonomi så tryggt att äga, och många tänker så idag och Stockholms stad är riktigt oroad, styrande tänker att de kanske måste skärpa till sig med alla överpriset som är. De mister ju också de mest välutbildade med god ekonomi. Vi har ju stugorna på landet som tur är om det blir kris:-), ha det fint Annika, här ösregnar det.

Annika said...

Monica:
DEt blir verkligen så att man tar sig i ansiktet mkt, mkt mindre då man har mask på sig.
Det blir en påminnelse och den funkar bra.
Ja märkligt är det, det håller jag med om.
Men, vem som helst får väl inte vaccin nu? I Sverige menar jag. Det är väl fort olika grupper som ska ha innan alla får vaccinet?
DET var otroligt glad stämning där jag tog mitt vaccin också. MEN med avstånd och med munskydd.
Men otroligt fin stämning var det. ALLA så glada!!
Personal och patienter.
Att barn smittar är givet, utan tvekan gör de det.
Jadu, underligt är det verkligen.
Ha det så gott!!

Annika said...

Channal:
JA, det är verkligen sååå härligt att komma ut i naturen.
ÄLSKAR det. Och matsäck är verkligen A och O!
Så ta med det nästa gång :-)
Kramar!

Annika said...

BP.
DE är ju det. Jag är så lycklig att jag har Shenandoah NP om hörnet. ÄLSKAR det stället.
Exakt, det blir liksom en vågskål. Färgerna sååå trista än så länge. MEN vyerna desto maffigare. På sommaren är det mest en grön tunnel där inte vyerna syns. Alltså då man går i skogen.
Ja jag njuter verkligen av detta!

Du har rätt, i ryggsäckarna ligger matsäck, extrakläder och de kläder vi skalade av oss :-)
Plus lite annat som alltid är med, som kikare, våtservetetter, plåster etc.

Haha, där har du the sweaty look, röd i ansiktet av ansträngning. Blir alltid sååå röd då jag kämpar på i motlut.
:-)

Annika said...

Monica:
Vi läste just detsamma igår. Hur vissa som säljer får typ 80 anbud på sitt hus el lgh.
PHEEWW!
Verkligen säljarens marknad nu.
Bra av A att köpa det själv. Mkt bra. En viss säkerhet också.
OCH hon köpte det väl säkert innan det blev så överhettat som det är nu.
Men visst, visst är det överpriser. OCH bubblan kan spricka.
Lustigt, P och jag läste just om hur otroligt överhettat det är. OCH hur snabbt husen säljs. Skulle vi sälja nu skulle vi inte behöva göra ett skit, haha. Bara sälja.
Men, å andra sidan måste man ju ha ngt nytt, och att då ligga i priskrig med 50 pers kanske är en mardröm.
SÅ, vi stannar kvar :-)
Men sååå bra för A! Du får åka dit ibland och bo hos dem, och pyssla i deras trädgård etc. MYSIGT!!

Monica said...

Hej igen, vad bra min mobil är, haha, så lätt att läsa och följa med men blogga från den är nog en annan sak, men faktiskt så saknar jag knappt datorn. Ja om hus ja, vi säger lika, måste ju hitta något annat och det är inte enkelt även om vår lgh säljs på en dag, maken blir utmattad bara att tänka på det, haha.

Annika said...

Monica:
JA! DET må jag säga. Min gamla iPhone klarar inte av det där ALLS, Fniss.
Blogga skulle jag aldrig kunna göra via mobil. VILL inte ens.
Blir inte alls samma kvalitet och tänk som vid en datorr.
Exakt, markanden så sjukt överhettad nu.
TUR vi inte sitter i sjön, Monica :-)