Fredag igen!
Men så skönt.
Tyvärr har jag väl idag något skit i kroppen. Den käre maken har ju halsfluss och bronkit. DET har inte jag, tror jag, men något har jag som spökar runt.
Jaja, whatever, det är fredag iallafall och det gillar jag!
Ny värdinna har vi för temat också. Det är Ewa som tagit över här i mars månad. Välkommen Ewa till ditt första värdinneskap!
Ewa vill snacka lite mat idag. Vad vi bjuder på då vi har gäster.
Ja, det är kul med bjudningar och middagar av alla de slag. Jag gillar att ha folk här på middag, men det är inte det allra lättaste att klura ut menyn alla gånger.
Den godaste förrätten just nu är nog ”mina” pilgrimsmusslor. Jag bjöd på dem i lördags, och paret som var här sa att det var de godaste pilgrimsmusslor de någonsin ätit, och jag kan hålla med. Lätt att göra är det också, lyder som följer:
2 dl kycklingbuljong.
1½ dl och 2 msk vitt vin
Färskpressad citronjuice från ¾ delars citron.
2 msk finhackad schallotenlök
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl smör
ca ett kilo pilgrimsmusslor
1 msk olivolja
Salt och peppar.
Sätt ugnen på ”broiler” (står det i det amerikanska receptet), kan nog jämföras med sätt ugnen på grillläge hemma.
Blanda buljong, vin, citronjuice, schallottenlök och vitlök i en kastrull på halvhög värme. Rör om tills nästan all vätska reducerats. Blanda sen i smöret och låt det smälta.
Pensla musslorna med olivolja och krydda dem med salt och peppar. Lägg dem på en plåt.
Grilla musslorna två minuter på varje sida i ugnen.
Servera med vinsåsen.
NJUT!!
Denna sås är så god att man nästan vill dricka den! Underbart god!!!
Min godaste efterrätt just nu är den chokladmousse jag brukar göra. Jag serverar den med vispgrädde.
Orkar inte skriva ner (och översätta) receptet, men det finns här
Till varmrätt brukar jag nog mest bjuda på något kött. Men, det varierar.
Bild från nätet, men jag lägger också alltid upp min mousse i martiniglas.
Festmat är det roligt att fixa. Det är värre med vardagsmaten. Irk vad tråkig den är.
Godaste välkomstdrinkarna:
Appletini
Cosmopolitan
Gimlet
Gin fizz eller en hederlig GT.
Ikväll ska Karolina sova hos en kompis. Lika bra det för Peter och jag är nog inte så roliga just nu. Hostar och hackar, som vi gör. Om det varit en frisk fredag hade vi säkerligen gått ut och ätit något gott, men idag känns det som att vi inte kommer att festa till det. Det blir middag hemmavid, säkert en take-out av ngt slag.
Have a good one, people!!
Nilla,
Desiree,
Annika,
Anki,(pausar tillsvidare)
Strandmamman
Erica
Saltis
Anna (möjligtvis "mammaledig" ett tag framöver, ni får klicka er in till den nyblivna modern och se efter)
Taina (pausar tillsvidare)
Musikanta
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Olgakatt
Bejla
Jenny
Pettas
Mrs Clapper
Lotta
Ewa
Victoria
Malin
Men så skönt.
Tyvärr har jag väl idag något skit i kroppen. Den käre maken har ju halsfluss och bronkit. DET har inte jag, tror jag, men något har jag som spökar runt.
Jaja, whatever, det är fredag iallafall och det gillar jag!
Ny värdinna har vi för temat också. Det är Ewa som tagit över här i mars månad. Välkommen Ewa till ditt första värdinneskap!
Ewa vill snacka lite mat idag. Vad vi bjuder på då vi har gäster.
Ja, det är kul med bjudningar och middagar av alla de slag. Jag gillar att ha folk här på middag, men det är inte det allra lättaste att klura ut menyn alla gånger.
Den godaste förrätten just nu är nog ”mina” pilgrimsmusslor. Jag bjöd på dem i lördags, och paret som var här sa att det var de godaste pilgrimsmusslor de någonsin ätit, och jag kan hålla med. Lätt att göra är det också, lyder som följer:
2 dl kycklingbuljong.
1½ dl och 2 msk vitt vin
Färskpressad citronjuice från ¾ delars citron.
2 msk finhackad schallotenlök
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl smör
ca ett kilo pilgrimsmusslor
1 msk olivolja
Salt och peppar.
Sätt ugnen på ”broiler” (står det i det amerikanska receptet), kan nog jämföras med sätt ugnen på grillläge hemma.
Blanda buljong, vin, citronjuice, schallottenlök och vitlök i en kastrull på halvhög värme. Rör om tills nästan all vätska reducerats. Blanda sen i smöret och låt det smälta.
Pensla musslorna med olivolja och krydda dem med salt och peppar. Lägg dem på en plåt.
Grilla musslorna två minuter på varje sida i ugnen.
Servera med vinsåsen.
NJUT!!
Denna sås är så god att man nästan vill dricka den! Underbart god!!!
Min godaste efterrätt just nu är den chokladmousse jag brukar göra. Jag serverar den med vispgrädde.
Orkar inte skriva ner (och översätta) receptet, men det finns här
Till varmrätt brukar jag nog mest bjuda på något kött. Men, det varierar.
Bild från nätet, men jag lägger också alltid upp min mousse i martiniglas.
Festmat är det roligt att fixa. Det är värre med vardagsmaten. Irk vad tråkig den är.
Godaste välkomstdrinkarna:
Appletini
Cosmopolitan
Gimlet
Gin fizz eller en hederlig GT.
Ikväll ska Karolina sova hos en kompis. Lika bra det för Peter och jag är nog inte så roliga just nu. Hostar och hackar, som vi gör. Om det varit en frisk fredag hade vi säkerligen gått ut och ätit något gott, men idag känns det som att vi inte kommer att festa till det. Det blir middag hemmavid, säkert en take-out av ngt slag.
Have a good one, people!!
Nilla,
Desiree,
Annika,
Anki,(pausar tillsvidare)
Strandmamman
Erica
Saltis
Anna (möjligtvis "mammaledig" ett tag framöver, ni får klicka er in till den nyblivna modern och se efter)
Taina (pausar tillsvidare)
Musikanta
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Olgakatt
Bejla
Jenny
Pettas
Mrs Clapper
Lotta
Ewa
Victoria
Malin
Comments
Men ojojoj vad gott det där med pilgrimsmusslorna verkar vara. Jonas brukar göra en förrätt på antingen pilgrimsmusslor eller räkor, där han blandar ingefära, tomater, creme fraiche och en massa "hemliga" kryddor. Den brukar också gå hem hos våra vänner. Till det har man gott bröd som man doppar i såsen. Men den här ska jag faktiskt överlämna till Jonas med varm hand så får han testa den i helgen när han kommer hem.
Ha en så skön helg ni kan. Kryp ner under filten i soffan och titta på film! Såg 50FirstDate härom kvällen. Riktigt gullig film faktiskt.
Kramar!!!
Jag älskar pilgrimsmusslor och det här receptet får det att vattnas i munnen. Vill testa!
Håller med Taina, satsa på en skön kväll under filten med en bra film. Take-out låter perfekt.
Kramar!
Det är inte så farligt med mig idag, trodde det skulle vara än vad det är just nu. Ngn skit är det, men inte så farligt.
Ja, den här rätten ska ni göra. SÅ otroligt GOD!! jag var nästan i 7 himlen då jag gjorde den ffg.
Jonas sås låter MKT god också!!
KRAMAR i massor!!
Lotta:
nej, jag tror jag kommer att klara mig från the fully loaded version (ta i trä).
Oh, testa det hör receptet. SÅ suveränt GOTT!!!
Tack, en lugn kväll blir det iaf, me njag tror inte jag blir så mkt sämre. TACK och lov!!
KRAM!!!
Huggies!
Tror nog det är på bättringsvägen för samtliga!
Skönt!
Huggies!
Aj da sa du lyckades dra pa dig nagot trots allt. Inte bra! Jag hoppas ni far kryat pa er over helgen nu. Kram
Ja, kolla upp det däör moussereceptet, jag har lite, lite cream of tartar i äggvitan så att moussen inte ska separera senare.
Njeaa...det kunde varit sju resor värre med mig. Mår OK, trots allt...
KRAM!!
Hoppas ni lryar på er nu!!
Jag kan inte fatta att jag glömt bort att det är fredag nu igen...tror att vi har lite för mycket som händer hemmavid, det är en "miljard" aktiviteter som hopat ihop sig känns det som!
Hoppas helgen blir bra trots sjukdom!
KRAM
Hoppas nu att du inte blir sjuk! Men med tanke på Peters halsfluss är det väl kanske troligt. Men kanske klarar din kropp av att slå ner det hela innan det blivit illa!!
Hoppas att helgen blir bra.
KRAM!
Ja, det här måste du testa!!
SÅ gott!!!
ja, veckorna flyger minsann galet fort. Alltid fredag, eller tisdag...
Sjukdomen kan vi nog tackla, tror jag.
KRAM!!
Saltis:
tror inte det blir så farligt med mig (ta i trä).
Ha en toppenhelg!
Kram!
Lotta:
Det tror jag säkert! Mums!
Chokladmousse är också ett säkert kort här.
Ha nu en SKÖN helg och se till att krya på er!
KRAM!
JA, det där ska ni prova!!
TO die for!
LOVAR!!!
Mousse är alltid gott, me mussloran regerar!!
Jadå, tack. det är nog ingen fara med oss.
KRAM!!!
Gott låter det som, verkligen!
Stort krya på er båda två !
Kramar!
Krya på er och jag önskar att ni får en riktigt skön helg trots allt!
Kramar!
Hoppas ni kryar på er både du o Peter! Trevlig helg!
Och tack för tipset om "the other side of the story" av Keyes, den ska jag beställa nästa gång! Hade helt missat den!
Trevlig helg!
Kram
Mmmm mums ditt recpet på pilgrimsmusslorna tar jag så tacksamt emot. Jag gillar pilgrimsmusslor jättemycket och att bjuda på något sådant känns alltid festligt. Verkar lätt och smidigt att göra och gott framförallt! Chokladmoussen verkar också to die for så den ska jag bjuda på nästa gång vi har gäster. Just chokladmousse tror jag är en sådan där efterrätt som nästan alltid är lyckad att bjuda på.
KRya på dig och hoppas att du mår bättre snart.
KRam!
Fantasi att komma på vad man ska äta till vardags är alltid besvärligt. Och när man inte har barn är det lätt att slarva. Har ni olika teman på fredagar? Är det lite olika bloggar som är med på det? Hur som haver, önskar er en riktigt fin helg!
Men chokladmousse slinker alltid ner, hur mätt man än är!
KRAM och krya på er!
DET ska bli så spännande att höra vad du tycker sen!!
Ja, moussen är verklige god. Sådan tacksa, efterätt att bjuda på, och inte svår att göra.
Tack, idag måndag tror jag nog det är bra med sjuklingarna igen.
KRAM!!
Elisabeth:
DET är gott det. OCH det är chokladpudding också! Kan tro att mousse gjort på det är toppen!!
Marie:
More for me alltså? ;-)
Choklasmousse är så gott, och denna blir suveränt god!
Nu är nog alla OK!!
Den där moussen är grym!!!
Den ska du absolut laga!
Absolut, varsågod för tipset, jag sitter med en naggande känsla av att jag läst boken förr. Men jag ka inte hitta den i min bokhylla sen förr, hmmmm....
Kram!!
Desiree:
Nu är et nog bra med oss sjuklingar. Tack och lov!!
Ja, vad kul om du provar receptet på musslorna. Det är verkligen så otroligt gott!
Mousse är alltid en höjdare att bjuda på!!!
KRAM!!!
Magdalena:
Ja, du är så välkommen att komma och smaka av dem :-)
Vardagsmaten brottas jag med varje vecka och tycker den är så trist.
Fredagstemat ja, vi är en bunt bloggare (se listan ovan) som skriver på tema varje fredag. Jättekul. Vill du vara med? Alla som vill får hänga på!
Kram!!
Det är så gott!
NU börjar alla sjuklingar att bli bättre, som tur är!!!
Kram!
Bejla:
Varsågod. Hoppas att du tycker om det.
Kram!
Petra H:
Ingen musselälskare. nej, men visst kan jag förstå att det där med konsistensen inte passar alla.
Men mousse kan jag bjuda på alltså. BRA!!
:-)
Kram!!
Hoppas du mår bätttre snart :-)
Kram!
Krya på dig!
Kram!
Ja, vad trevligt det låter!! GÖR DET!!!
Tack, jag mår fint. det är K som är däckad nu.
Kram!!
Maisoui:
Ja, det där receptet är to die for!!
Tack, jag mår fint.
KRAM!!