Show and Tell: NU

Fredag!
Skönt!

OCH, så är det den sista fredagen i mars. Det betyder att det är Ewas sista fredag som värdinna. TACK, Ewa! Det har varit roliga ämnen.
I april tror jag att det är Nilla som tar över.

Nu ska vi prata om NU.
Just när detta publiceras är klockan 6 på morgonen här. Jag har då varit upp i tio minuter. Vid 6:50 kör jag till skolan.
Vid 7:05 ses Ingrid och jag för en promenad.
Senare idag ska jag äta lunch med maken.
OCH ikväll går vi säkert ut någonstans och äter.

Nu är det NU.
Jag får ofta påminna mig om att leva i NUET. Jag har blivit bättre på det med åren. I nuet ser jag alltid till att göra det bästa av det jag har.
Jag vill inte se framåt för mycket, och inte heller vill jag förlora mig bakåt i tiden. Jag har dock rätt lätt för att göra det.

Men nu är det NU.
De bilder ni ser i inlägget är tagna under gårdagen. Så här ser det ut NU. Fast idag, fredag, har de lovat sol. Igår var det molnigt och lite småduggigt till och från. Lördag och söndag blir det nog skitväder. Det talas faktiskt om snö. Men, kommer snön blir det bara lite, lite. Det kommer absolut inte att bli några mängder.


När jag tog dessa bilder var det NU. NU är NU redan igår...
Bilderna idag är även rena, rama kameratester för mig...Alla är taget i olika "Creative settings" med min nya Canon. Roligt att helt och hållet hålla sig undan "auto". Bilderna: Svennefrulle, promenad i området med bla magnoliaknoppar och körsbärsblomsknoppar, sist och slutligen är det Karolina som bakar sockerkakor, sugar cookies, till dramaklubbens "bake sale". Karolina bakade dem nästan helt utan min hjälp.
Nilla,
Desiree,
Annika,
Anki,(pausar tillsvidare)
Strandmamman
Erica
Saltis
Anna (möjligtvis "mammaledig" ett tag framöver, ni får klicka er in till den nyblivna modern och se efter)
Taina (pausar tillsvidare)
Musikanta
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Olgakatt
Bejla
Jenny
Pettas
Mrs Clapper
Lotta
Ewa
Victoria
Malin

Comments

Taina said…
NU dricker jag kaffe och njuter av en lugn morgonstund! Leva i nuet är verkligen inte alltid så lätt. Försöker också tänka på det och tvinga mig själv till att njuta.

Njut av din morgon, njut av solen idag och njut av att det är fredag. Njut NU!!!

KRAMAR!!!
Nilla said…
Japp jag har teman för april klara!
Så många fina bilder du visar, (men för mig överlappar de varandra i inlägget...) Ha en fin helg.
Oj, dina "nu-iga" vårblomster får mig att gå i spinn just nu:D.
Nu tänker även jag njuta av en kopp gott nymalet kaffe och läsa bloggar innan nuet är över och annat väntar i framtiden som också blir ett nu så småningom

Nu en stor kram!
Ja, att leva i nuet är verkligen något som alla borde tänka på. Att t.ex. inte oroa sig för mycket för framtiden, utan ta vara på det man har just nu istället :D

Jättehärliga bilder!
Jag tycker det är svårt att tänka sig att du är nybörjare inom systemkameravärlden och håller på att lära dig kameran, eftersom dina bilder blir så fina!

Hoppas att du får en riktigt trevlig helg!
MVH /Erica
Annika said…
Taina:
Ja, det är verkligen inte heöt lätt att leva i nuet. Att inte blicka tillbaka, och att inte heller blicka framåt.
Tycker jag är bar på att njuta av det som finns. men ofta seglar det iväg till det som varit, elelr det som komma skall.
Ha en jättefin fredag i nuet!
KRAM!!

Nilla:
JÄTTEKUL att du tar över!
Kommer snart och kollar.
Märkligt med bilderna. Vet inte vad det beror på.
Olika browsers?
Förmodligen.
Ha en fin helg!!

Karin:
TACK!!
Ja, nu går det snabbt här. Snart blommar magnolian!
OCH körsbären.
Precis, njut av et som är nU!!
DItt kaffe!
jag kommer snart och tar mig en titt på fredagstemat hos alla. NU ska jag gå PW!
KRAMAR!!!
Annika said…
Erica:
MEN tack!!
VAD glad jag blir!!
SÅ glad över att de orden kommer just från dig!
Jag är så glad över din fotoskola, ska du veta!
Den komm i rättan tid!
Jag tror att min gamla bridgekamera, Lumixen, lärde mig mer om SLRs än jag kunde ana. Men visst tusan är det knepigt att ta in ALLT.
HA en fin DAG!!
KRAM!!
anna of sweden said…
Finfina bilder! Du är ju duktig!

Och kakorna är ju verkligen snygga. Om kakor nu kan vara snygga. ;)

Hoppas att ni får en fin helg!

Huggies!
Elisabeth said…
Så fint med magnoliaknopparna! Snart slår de nog ut på riktigt. Skitväder tycks vara helgens tema; här ryktas det om snöblandat regn på söndag. Kakorna ser verkligen goda ut! Det här med att leva i nuet är jag nog både rätt kass och ganska bra på, lite beroende på vad det gäller. Minns hur jag nästan blev stressad över folk som hade "karriären" planerad efter en vecka på Uni... Inte för att det är något fel i det alltså, men jag har svårt att tänka så.

(Angående bilderna överlappar de varandra för mig också, fast bara i Firefox, inte i IE. Lustigt, det har aldrig hänt förut. Men det var inga problem, det var bara att klicka upp dem i en egen flik, så syntes de!)
Desiree said…
Ja att leva i nuet är också något jag borde jobba mer på. Försöker iallafall. Det var tidiga promenader du kör med Ingrid men skön start på dagen också. Är det ljust nu på morgonen då du går upp eller är det fortfarande mörkt?
Jag gillar dina bilder. Så här på våren då det är mycket som knoppas och slår ut så finns det alltid något fint att fota och testa kameran på. Jag får se vad jag själv hittar under helgen.
KRam! och ha en toppen fin helg. Hoppas ni får bättre väder än vad prognosen har förutspått.
Nilla said…
Jag surfar med senaste versionen av Firefox. (När jag öppnar din blogg i explorer så ser det ut som det ska.) Märkligt det där.
Annika said…
Anna:
TACK!!
Mkt att lära, mkt att TA IN! Mkt att MINNAS. Har en superbra dvd som jag följer som hänge med en bok om kameran sm jag köpte. DEN har hjälpt mig + Erica + att jag hade lite vana genom min amla bridgekamera, tror jag.
Kakorna blev riktigt fina. OCH jag är förvånad över att min dotter ville baka. hon har så ointresserad av mat och bak vanligtvis.
Ha en fin helg!
Huggies!!

Elisabeth:
Ja, snart slår allt ut. men det ska bli kylslaget nu ett bra tag framöver.
Minusgrader just nu. Jaja..
Visst är det svårt att leva i nuet.
DET är det!
Usch, det där att ha hela karriären utstakad första dagen verkar lite jobbigt, men å andra sidan är det nog många som vet. K har ju tex vetat vad hon ska göra sen hon var 7 :-)
Måste bli bättre än jag är på här och NU!!
HA, lustigt med bilderna.
FATTAR noll.
jag har ju IE, och det verkar alltså vra ett problem med Firefox. ja, inget jag kan göra ngt åt, tyvärr. Men bra att det går att klicka upp iaf.

Desiree:
Varför är här och Nu så svårt? För det är det.
Försöker kämpa med det.
pratade just om Ingrid om detsamma. Hon är värre än jag.
Vi måste vara här NU, sa vi. OCH det gäller oss alla.
Nu är det ganska ljust vid 7, eller solen går upp.
TACK, Desiree, kul att DU gillade bilderna!!
Ja, nu får vi nublivna SLR:are alla chanser att leka med våra bebisar ;))
Vädret ska nog bli trist, men jag bryr mig itne.
KRAMAR!!!
Annika said…
Nilla:
Fattar NOLL!!
Men så är det ofta med mig och datorer. Undrar om det är för att jag blandat stort och smått?
Miss Marie said…
Fina bilder!

Jag är som du, har ibland svårt att leva i nuet. Men jag försöker bli bättre! Hur mycket jag än ser fram emot hur Alfred utvecklas så försöker jag ändå njuta av varje dag!
Annika said…
Marie:
Tack ska du ha!

Ja, det är så svårt. Jag med, jag jobbar på det. Hela tiden.
Det är bra att försöka njuta varje dag! OCH han är så liten, med facit i hand borde jag ha njutit så mkt mer av den första tiden m K, men det var ju så nytt, och så ovant. Inte lätt att bli mamma, inte. Efter tre månaders dagen tyckte jag allt blev sååå tusenfalt mkt lättare.
Saltistjejen said…
Å magnoliorna håller alltså på att slå ut!! WOW! Här har vi inte kommit riktigt lika långt tror jag. Men det är vackert idag!
Tyvärr ska jag till veterinären med Tazo på fetermiddagen för han har haltat de sista två dagarna. Vi måste kolla vad det är.
Är orolig att det ska vara ngt allvarligt, Så inatt sov jag dåligt.
Har iallafall tagit fredag "off" work vilket är bra för då kan jag gå till veterinären samt leta en del dokument till vår GC-ansökan.
KRAMAR och ha en finfin helg!!
✿Ewa said…
Men är du verkligen nybörjare? (jag misstror dig inte, jag är imponerad!) Dina bilder är så-å fina!

Just NU tittar jag runt på alla NU bloggar, det är jätteKUL! När sen blir NU ska jag äta gott med maken och njuta av gott vin. För visst är det skönt att det NU är fredag!!

Stora KRAMAR!
Charlie sa ... said…
NU först läser jag ditt inlägg och tycker det var en mycket trevlig beskrivning av dagens tema. Härliga pics också ;). Nu dricker jag en dynamitdrink bestående av selleri, kål, rödbeta, morot, något typ av gräs, you name it i den. Om inte den här sätter fart på frun efter en intensiv vecka då vet jag inte vad som gör det ;)

Ha en fin fredagkväll! Kramar!!
Du lyckas verkligen med bilderna att skapa en känsla. Ja, de är konstigt att det ska vara svårt att vara här och nu. Jag använder ff som browser och då överlappar de, provade öppna i ie och då hamnade de på varsin plats. Kram
Anne-Marie said…
Visst är det en konst att vara här och nu. Vi är bra på det som små men sedan blir det mer och mer att vi antingen tänker på framtiden eller det förflutna. Fina bilder men som Magdalena säger överlappar de i Firefox. Märkligt. Ha en fin helg! Kram!
Anna-Maria said…
Vilka underbara bilder Annika!! Gud vad duktig du är!
Jag är nog ganska dålig på att leva i nuet, men jag försöker tänka på det.
Trevlig helg!
Kramar
Suzesan said…
Oj oj oj vad långt våren kommit hos er. Nice. Fina bilder och jösses så goda kakorna ser ut.

Duktigt av Karolina att baka allt själv.

Hoppas din helg är bra.

Kram
/Susanne
Grekland nu said…
Det verkar som om vi alla försöker så gott vi kan att leva i nuet och inte i allt som ska ske sen. Jag fick ändra en del på mitt evinnerliga planerande när vi flyttade till Grekland och ingenting gick att planera som jag var van vid. Här lever man lite hipp som happ, går det inte idag så går det väl i morgon. Rätt skönt egentligen när man lärt sej att inte reta upp sej! På tal om bilderna så överlappar de på min dator också, men jag trodde det var ett snyggt collage du gjort...
Annika said…
Saltis:
Ja, men nu är det nog ingen express på blomningen eftersom det är så kallt.
Inte kul.
Stackars Tazo...
Jag såg ju att det gick bra på din blogg. Skönt.
Kan verkligen förstå at du var orolig och att du sov dåligt.
Kram!!

Ewa:
TACK!
JO, nog är jag nybörjare på system- kamera alltid, men inte nybörjare som "fotograf". Min gamla bridgekamera har nog lärt mig mer än jag trodde.

DET har varit så trevligt teman, EWa. tack för dem!!
KRAM!!!

Lotta:
TREVLIGT!
Ja, det har varit roliga ämnen.
OCH din boosterdrink låter ju inte helt fel heller.
Hoppas den gav massor med energi och att din helg varit BRA!!
Kram!!
Annika said…
Magdalena:
TACK!!
VAD roligt att du tyckder det. Vad glad jag blir!
Här och nu är den konst att leva i.
Lustigt med bilderna. Själv har jag IE,men jag förstår att bilderna spökar i FF.
Kram!!

A-M:
Ja, varför är det så svårt att leva höär och NU. Omöjligt nästan.
Jag jobbar på det.
Ja, bilderna verkar söpka hos er som har ff. Inget jag kan göra ngt åt, tyvärr.
Kram!

Anna-Maria:
Men TACK!!!
Vad glad jag blir.
Ja, det verkar som om många av oss har svårt att leav här och nu...
Kram!!
Annika said…
Suz:
Ja, det har den.
Jag brukar säga at vi ligger caen månad före er därhemma.
Men, det är kallt för årstiden.
Karolina ja, hon fixade till de där kakorna nästan på egen hand.
:-)
Kram!!

I-B:
Ja, vi gör så gott vi kan även om vi får kämpa med det :-)
Jag kan förstå att Grekland ändrade sig. OCH det var säkert nyttigt. Låter rätt befriande med den attityden.
Lustigt med bilderna, fattar noll. Inget jag kan göra heller...
Funkar tydligen superbra i IE och inte i ff.
Marianne said…
Visst blir det fin kontrast när man suddar bakgrunden för växter! Du har lyckats jättebra!

KRAM!
Marianne:
TACK!!
VAD KUL ATT DU TYCKER DET!!! Jag blir så glad över dina ord.
Skitfint blir det när man använder den slutartiden.
KRAM och TACK igen!!