Vintermat

Vi har en iskall helg. Den kallaste på hela året. Nej, ingen snö men bitande kyligt.
Vad passar då bättre än att göra ett riktigt långkok, som jag gjorde igår. Jag gjorde en supergod beef bourguignon som fick stå och småputtra i sex timmar. Till den gjorde jag potatismos-syndigt gott. Jag höll inte igen på smöret och vispgrädden. Moset blev som en luftig dröm!
Lättlagad mat som blir mustigt god. Jag gillar verkligen grytor av allehanda slag.


Comments

Taina said…
MUMSIGT!!! Idag blir det nog en stek i ugnen. DET gillar jag.

Vi har -18 grader här nu och massor av snö. Nice!

Kram
malou said…
Jag blir så hungrig!! Och vi ska bara ha "restmat-paj...:-(
Annika said…
Taina:
Så gott att det inte är sant...Mmmmm....
Stek gillar jag också, mums.
Satan vad kallt ni har! Här är det minus nio nu, det räcker till. Ingen snö :-(
KRAM!!!

Malou:
Paj gillar jag!! Rester också!
Kram!!
Lena said…
Meen Annika! Här står jag på jobbet och känner hur det kurrar i magen. Inte blev det bättre av bild och beskrivning. Syndigt gott är det helt säkert.
HeLena said…
Ser väldigt gott ut!!
Här blir det hemma-pizza med massor av mumsigt på!

Vi har -4 grader, omvända världen???!!
Kram kram
Anonymous said…
+6 och mulet men det ser ut att klarna nu! Här blev det rester; lasagne!
Saltistjejen said…
Jag älskar verkligen grytor!! Och gör ganska ofta just boef Bourguignon. För det är sååå gott!!!!
Kram!!!
Annika said…
Lena:
Jobbar du en söndag!!
Ja, syndigt gott var ordet! Otroligt gott, och idag blir det rester på grytan!!

Helena:
Så ni har iaf minus!! DET är ju bRA!!!
Tror vi kommer upp till -4 idag vi också.
Ja, maten var god och det är minsann hemmapizza också. MUMS!!
Kram!!

Brysselkakan:
Lasagne hör till de rätter som är godare dagen efter!! MUMS!!
Milt hos er.
Annika said…
Saltis:
visst är det gott.
BB är verkligen bland det godaste man kan göra!
Perfekta vintermaten!!!
Kram!!
KUL med profilbild, Saltis!!!
Freedomtravel said…
Ser gott ut! Älskar också grytor, särskilt såhär på vintern!
Charlie sa ... said…
Vintermat, comfort food ...behöver dem båda! Älskar grytor! Och ett gott potatismos tackar jag INTE nej till.

Väderrapport fr CT: -4, sol, skönt tycker jag med rätt kläder på! Nu tar jag min frukostkaffe på beachen men först en morgonbastu. Kramar!
Elisabeth said…
Jag läste i GP att det var riktigt kallt bl.a. hos dig. Här har vi haft några plusgrader och ganska soligt idag. Härligt!
✿Ewa said…
Skulle bara slinka in här och läsa lite efter en massa timmars läsande av studielitteratur...så ser jag bilden och känner att jag är jättehungrig!! Å så gott det ser ut, skulle gärna smaka. Ååå potatismos!

Bäst jag släpar mig till kylskåpet och snor ihop något. ;)
Kramar!!
olgakatt said…
Här är en grytälskare till på kött av alla de slag.
Boeuf bourguignon är ju dessutom nära släkt med min absoluta favorit - skånsk kalops!
Med heminlagda rödbetor, tack.
Annika said…
Freedomtravel:
Den perfekta vintermaten. Gillar verkligen långkok!!

Charlie:
EXAKT, comfort food, precis vad vi behöver så här års. Underbart med "gosig" mat. Ett riktigt gott potatismos är bland det bästa man kan äta, mums!!!
Vi har lika kallt, -4 här också. Kom precis hem efter en långrpmmis. BASTU låter ju verkligen INTE helt fel...
Underbart hos er som bor så nära havet!!!
KRAM!!!

Elisabeth.
BITANDE kallt, speciellt igår. Ingen snö dock...
Inte ännu!
Glad att ni har fint väder!!
Annika said…
Ewa:
Du är duktig. jag hejar på DIG!!!
Ja, jag är också hungrig nu, känner jag, mmm...Visst är det gott med mos. Älskar det!!!
Haha, ja nu får du gå och sno ihop en rätt.
Kram!!

Olgakatt.
ÅÅÅÅÅ kalops...En av mina favoriträtter of ALL time!! MED rötbetor!!
Suck, vad sugen jag är.
Ja grytor är verkligen den perfekta vintermaten!!!
L said…
Linda - Looks so delicious! What a great meal to have on a cold winter's day! Send some my way!
Tankevågor said…
Åh så himla gott det ser ut! Här lagar vi också såna där grytor ofta på vintern. Det är så otroligt gott och väldigt uppskattat av alla här.

Porterstek är en annan favorit här. Brukar du göra det någon gång? Blir också jättegott.

Det bästa med sån här mat är att det att man gör en ordentlig laddning som räcker till jättegoda rester också.

Ha en skön söndagskväll!

Kramar till dig.
Desiree said…
Ser smaskens ut! Just biff bourgingione är jättegott. Jag brukar oftast köra med ris till men nästa gång ska jag testa med potatismos.
Ha en trevlig fortsatt helg.
KRam!
bettankax said…
Ååå så gott det ser ut!!:)
KRAM!!
Mrs Clapper said…
Åh mums!! Det ser fantastiskt gott ut!
Marianne said…
Oj vad gott det ser ut! Du har verkligen lyckats med det fotot, för köttgrytor ser lätt bara bruna ut på foto annars. Men det här ser ju ut som om ett matfotoproffs har varit framme!

Här blev det isterband med råstekt rotsakspytt i dag. Det blev också gott.

KRAM!
Annika said…
Linda:
Oh I would love to send some your way!! It really is the perfect winter food!

Londongirl:
det var så GOTT!!
Och snart är det dag för rester, inte dumt det heller :-)
Grytor av allehanda slag är perfekt på vintern!
Har aldrig gjort portersttek, vet inte hur man gör. Ska genast kolla upp receptet!!
Exakt, resterna på denna mat blir ju nätan godare då de får ligga och gotta till sig!
KRAMAR!!!

Hannele:
SÅ god!!!
Annika said…
Desiree:
BB är så gott. OCH jag kan tro att det är gott med ris ocksp. Det är riktigt warm and fuzzy comfort food. älskar sån mat!!
KRAMAR!!

Bettankax:
DET var så gott. Vill göra samma middag snart, snart igen.
KRAM!!!

Mrs C:
TACK, det var det verkligen!
Kram!!
Annika said…
Marianne.
TACK!!!
Ja, jag tog det med "food" inställning på min kamera, utan blixt förstås. Det är svårt att plåta mat, så jag blir jätteglad då du säger att du gillar bilden!!
Din mat låter också jättegod.
KRAM!!!
Suzesan said…
Men vilken läcker bild och guuu' vad gott det ser ut. Mums och långkok är ju DET allra bästa. Det ser läskigt gott ut så du har verkligen lyckats med bilden Annika. Jag vill smaka haha.Potatismos till ä'r ju super. Nej man ska inte snåla med smör eller grädde.

Kram
/Susanne
Annika said…
Suz:
TACK!!
du är ju själv fena på matbilder!!!
Långkok är verkligen så BÄST!!!
Potatismos är nog faktiskt bland det allra godaste man kan äta...Underbart smaskigt...
nej, inte snåla på smör och grädde...
KRAMAR!!!
Petchie75 said…
Mums vad gott!! Jag gjorde både boeuf bourgignon och kalops före jul och det var sååå gott. Är sugen på att göra kalops igen och lägga in egna rödbetor (enligt ett recept i Amelia som min mor lämnade kvar i oktober). O hade gjorde carbonnade à la flamande när jag var iväg, det är en belgisk gryta med bl.a mörk öl i. Får se om han gör det igen så jag får smaka...
Å vad gott det såg ut! Särskilt nu när jag väntar på att Peter ska komma hem med mat :)