Friday, January 14, 2011

Show and Tell: Förändra något...

Fredag igen, och därmed fredagstema!

Jag har uppdaterat lite bland länkarna. Jag har tagit bort en del som slutat vara med, och jag har också meddelat om deltagare som tagit uppehåll ett tag.
Ni som läser här vet väl att temat är öppet för alla. OM ni vill vara med så säg till! Jag, eller någon annan, länkar upp er och sen är ni med i racet.

Jag kan redan nu tala om att värdinneskapet aldrig varit så poppis som det är nu.
Så här ser det ut i vår:

Januari-Maisoui, som håller i taktpinnen nu alltså.
Februari-Yours Truly.
Mars-Ewa
April-ledig!!
Maj-Desiree
Juni-ledig!!

Som vanligt tar vi sommarlov i juli och augusti, men ni som känner att ni vill vara värdinnor kan redan nu hojta till om april eller juni!

Idag vill Maisoui att vi ska tala om något som vi vill förändra.
Ja, det finns väl mycket man skulle vilja förändra, och annat som man inte vill ska förändras alls. Det finns mycket man skulle vilja förändra i världen, hela tiden.
Men i det här inlägget tänker jag vara helt och hållet EGO idag...Så're så ;-)

Om jag fick förändra något skulle jag rent krasst vilja ha ett nytt, vitt kök där jag hade massor med arbetsytor och förvarningsutrymmen. Ett kök för liv och lust, och ett kök där man lätt kan samlas. Kalla det gärna ett bondkök. Visserligen samlas alla i köket nu också och trängs, men tänk att ha ett stort vitt, hemtrevligt kök där ALLA får plats, och där jag kan laga mat och breda ut mig så mycket jag vill. Jag skulle gärna ha en liten bar där folk kunde hänga med ett glas rödvin medan jag fixar och donar. I dagsläget är mitt kök för litet. OCH om vi inte flyttar så måste det förändras på något sätt.
För övrigt vill jag inte förändra genom en flytt. Jag vill bo kvar i det här radhuset. Trivs toppen, och inser att om mindre än fya år är Karolina en college-elev som inte längre bor hemma. Eftersom vi bara har ett enda barn, och aldrig kommer att få flera, så kan vi lika gärna bo kvar i huset med mysfaktorn, men som lämnar en hel del att önska för övrigt.
Ett nytt , vitt kök står högst på önskelistan.

KOLLA in min bloggkompis Ingelas kök. Ingela bor i Österbotten, och vi sågs i somras på en större bloggträff i Malax. Ingela har mitt drömkök!! YOHOO, Ingela, jag vill ha ditt Österbottenkök i Reston, Virginia!!!

Vidare skulle jag vilja att SAS förändrade sina rutter något. JAG önskar mig en direktlinje Washington-Stockholm. Jag vill inte mellanlanda någonstans. Jag vill bara sätta mig på planet och sedan gå av på Arlanda. SAS, hör min bön!!

Ja, så här skulle man färdas...Inte sitta som en sardin i economy och trängas. Finge man ha det så här skulle tom JAG kunna slagga ombord på planet...


Vidare skulle jag vilja förändra min inställning till att handla mat. DET är så erbarmligt trist att jag drar mig för det innan jag ska iväg. Veckans tråkigaste uppgift. FATTAR inte att jag avskyr att handla mat så mycket eftersom jag gillar att LAGA maten sen. OCH jag har ändå x-antal matvaruaffärer att välja mellan, men ändå blir det Safeway som får det mesta av mina pengar. Så är det bara. Hittar i den butiken som i min egen ficka...

Nä, nu ska jag lämna dagens ämne (förpublicerat) åt sitt öde, och faktum ÄR att jag ska till ovan nämnda Safeway *suckar djupt*. Måste komplettera måndagens storhandling...B*O*R*I*N*G.

HA en jättefin fredag!!


Nilla,
Desiree,
Annika,
Anki,(pausar tillsvidare)
Strandmamman
Erica
Saltis (pausar under januari månad)
Anna (möjligtvis "mammaledig" ett tag framöver, ni får klicka er in till den nyblivna modern och se efter)
Taina (pausar tillsvidare)
Musikanta
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Olgakatt
Bejla
Jenny
Pettas
Mrs Clapper
Lotta
NYkomling:
Ewa

32 comments:

Katarina said...

Ändra om hemma, det är vi nog många som vill. Köket, som är hjärtat i ett hus, om man har ett kök där det går att släppa in folket.. vi har ett utomhuskök och ett inomhus kök, i det första det är där maten lagas, det andra köket, ja, där åker maten från kastrullen till ett fat..

din kompis kök, är såååå läckert! Vad glad man blev av att titta på hennes kök!

Flygturer, ja. visst är det segt att mellanlanda. Hoppas Washington och Stockholm blir aktuellt!

Ha en bra fredag! Stor kram!

✿Ewa said...

Hahaha! JAA! Ett nytt fint kök vore toppen, jag gillar upplägget i mitt men det är 70-tals stuk. Så jag förstår verkligen din längtan efter nytt.

Jag skrattar gott åt din flygdröm, att slippa mellanlanda och sitta trångt..klockren och bra förändring som borde gälla alla resor. ;) Men mest när du ska hem åt vilket håll det än gäller för dig.

Och vet du jag håller med dig för jag är PRECIS lika dan. Gillar att laga mat men skulle helst hoppa över helt att handla hem den. Ofta skriver jag matlista och maken får handla...jag vill inte!

Kram!!

Miss Marie said...

Kök är verkligen så viktigt, jag avskyr vårt kök här i München, det är litet o så himla dåligt planerat. När vi skaffar hus vill vi båda ha ett stort o funktionellt kök! O jag håller med om SAS, direktlinjer överallt, tack! :) O gärna första klass... ;) Mamma o pappa håller ju på o renoverar o deras kök kommer bli jättehärligt, jag är sååå avis! :)

Däremot gillar jag att handla mat, tycker det är kul att gå runt o se vad som finns. Men handlar hellre i England eller Sverige än Tyskland, här lämnar mataffärerna mkt att önska!

Annika said...

Katta:
Ja, det står högt på listan det där med köket.
Underbart med utomhuskök!! Tycker det ser så läckert ut!!
Ingelas kök är mitt drömkök. PRECIS så vill JAG ha det!!
Ja, jag fattar eentligen inte att det inte redan finns en direktrutt sto-wash...
HATAR mellanlandningar.
KRAM!!

Ewa:
Mitt har också 70-talstendenser så det vore MUMMA med ett nytt!!
ÅÅÅÅ!!!
Ja, att flyga ja...OMman skulle kunna flyga första klass hela tiden vore det ju ingen match, men att sitta i nio timmar i ett litet säte är tortyr ju!!
Nej, fram för första klass för ALLA!!!
Visst är det astrist att handla mat. AVSKYR!!!
Kul att vi är lika.
KRAM!!!

Marie:
Ja, köket är verkligen husets hjärta. Underbart!!
Jag vill ha ett bra kök. Ett smart kök...
Mitt nu lämnar allt att önska, tro mig...KAN tro att det blir fint hos fldrarna!!

JAPP; fram för förtsta klass åt ALLA!!! Underbart vore det, och direktlinjer!!

Handla mat är en pain in the ass...och ändå är det finfina, stora mataffäret med enormt utbud. BUT STILL...
SÅ trist.
Nej, jag får nog ÄNDRA min inställning, helt enkelt...
:-)

Elisabeth said...

Haha, jag är precis tvärtom med maten; gillar att handla den, ogillar starkt att laga mat. Fast det var/är mycket roligare att handla mat i Tyskland än i Sverige. När jag kom hem efter att ha bott i Tyskland tyckte jag att mathandling var RIKTIGT tråkigt, fast sedan vande jag mig.

Ja, fram för bekväma flygstolar åt alla. :D Ännu bättre vore det om det dessutom fanns utfällbara väggar så att alla kunde få sin egen lilla sovalkov. Märkligt att det inte finns direktflyg från Washington till Stockholm! Jag har tänkt någon gång på att ni mellanlandar i Köpenhamn och funderat över om det inte går att flyga direkt, men sedan har det aldrig blivit av att fråga. Men det finns inte alltså. Lite märkligt, som sagt.

Malin said...

Härligt kök din kompis Ingela har!!
Jag vill också ha stort kök och mycket plats, men trots att jag bott på jättemånga olika ställen har jag aldrig varit riktigt nöjd med köket.
Det köket vi har nu är jag iofs ganska nöjd med, men jag vet ju inte hur länge vi blir kvar här eftersom att vi hyr huset.
Jag är också trött på att handla, jag tycker att jag är på väg till eller hem från affären mest hela tiden. Enda gången det är kul är om jag tex går på Wholefoods och kollar in allt gott de har i charken! men där är så dyrt att jag ytterst sällan handlar där!
Kram

Tankevågor said...

Ja varför är det så tråkigt att handla mat? Kan nån förklara det...jag är precis likadan där.

Vi byggde ju ett nytt kök ute på ön för några år sen och det blev precis så där som jag ville ha det. Påminner jättemycket om din kompis kök så vi är inne på samma linje märker jag. ;-)

Men nu skulle vårt kök här hemma i lägenheten behövas göra om totalt så det är en dröm här med. Jag har börjat planera det i huvudet. Ska bara plantera det i makens huvud också... ;-)

Ha en skön fredag!

KRAM!

Desiree said...

Jag gillar alla dina förändringar du listat. Jag har ju sett ditt kök och även om det är ett bra kök med mysfaktor redan nu så visst kan det bli bättre. Bra förvaringsyta och mycket förvaring är underbart i ett kök. Bra belysning och olika belsyning är också viktigt för mysfaktor. En liten bar där man kan hänga och ett kök som är tillräckligt stort för att både umgås och laga mat är också något jag drömmer om. I övrigt håller jag med om att ditt radhus är supermysigt och jag förstår att du vill bo kvar där. Läget är också perfekt och ligger väldigt vackert vid golfbanan. Det huset är alldeles lagom för dig och Peter då K flyttar ut. Ni trivs ju dessutom så bra i området och har lärt känna många som bor där. Du har nära och bra till Reston town center.
Love idéen om dessa flygstolar även i economy class. Det vore verkligen en dröm!
Det där med att storhandla, I know, I know. Jag känner precis som du gör här. Jag gillar att laga mat och att äta mat men att handla känns jobbigt och tråkigt. Usch imorgon är min dag att storhandla och det ser jag inte fram emot. det tar ju just sådan tid först att handla sedan att packa upp alla varorona.

Kul med uppdateringen på fredagstemat. Kul att jag fick maj. Nu ska jag börja klura på vilka teman jag ska välja.
Ha en trevlig helg.

alegni said...

kul att du länkade till mitt kök, annika :)
som sagt, några kvadratmeter till hade inte gjort skada, men nu är det som det är och snart är vi ju bara två kvar hemma också, så då behöver vi verkligen inte mera utrymme!
jag tycker precis som du om att handla mat. förr tyckte jag det var roligt, men nu avskyr jag det och försöker skjuta upp det så många dagar som möjligt. imorse blev jag tvungen att åka iväg, suck. det värsta är ju att det kostar så ofantligt mycket :/
nu väntar jag hem maken och sonen, sen ska vi hämta upp andra sonen för att gå på pizza tillsammans med våra kompisar från jakobstad. efter pizzan (jag ska bara äta sallad!) åker grabbarna hem (?)och vi andra ska gå på teater. lite kultur skadar aldrig en fredag kväll, eller hur ;)
ha det gott! KRAM

Annika said...

Elisabeth:
OO, tänk om du kunde handla så skulle jag laga :-)
DET skulle vara roligt!!
Jag tycker det är döden att handla överallt, i alla länder :-)
Men det är alltid kul att spana.
Visst är det knäppt att det intge finns ngn direktlinje till Sto från DC- FATTAR NOLL!!! Verkligen! Ska jag åka SAS blir det via KPH, eller så får jag flyga till NYC eller Chicago, men det har jag ingen lust med...
Så SAS borde bättra sig, hehe...
ja, satt man sådär skönt skulle man kunna sova och vila, en vägg mellan en själv och grannen vore perfekt!!!

Malin:
Ja, visst´har hon ett vackert kök. Precis såsom jag vill ha det!!!
KUL att du är nöjd med köket nu, malin. Hoppas att ni kan bo kvar ett tag.
Ja, jösses, varför är det så trist att hadla mat?? USCH!!
Whole Foods åker jag till ibland, men det är så dyrt att hälften vore nog. Köpte yougurt där fr Island som jag ville testa, och den kostade över 3 dollar för e burk...SJUUUKT. Sen smakade det inte alls gott...
KRAM!!!

Londongirl:
JA, tvi vale...och sen släpa in en och packa undan. USCH!! Veckans tristaste uppgift...

KUL att vi har samma kökssmak. Tycker bara att det där vita är så FIIIINT!!! OCh så vill jag ha det..
Jag tror vi måste ha hit en arkitekt, ngn som kan se "outside the box" för det kan inte vi...

KRAM!!!

Annika said...

Desiree:
OJA!!
Det finns massor kvar att önska och vilja. Göra det med funktionellt, helt enkelt.
Som det är nu får jag dra ut lådor som extra plats när jag har mkt på g i köket.
USCH!!
Så visst vill jag göra om.
Hoppas det blir av.
Förut ville jag flytta, nu tycker jag det skulle vara högst onödigt. Vi bor ju bara tre personer här, och sen blir det två...
Jag har tänkt om i hela husfrågan.
JA; fram för första klass åt ALLA!! Tänk vad soft det vore!!!
AHHH!! Då skulle man kunna sova, sträcka ut sig...Mmm....
Mathandling sen ett SANT HATOBJEKT, jag vet att du också tycker det...
Först åka iväg, sen gå därinne och och plocka, sen betala, sen hem, sen släpa in och sen lägga undan allt man köpt...Vidrigt trist.
KRAMAR!!!

Ingela:
JA, ditt kök var ju liksom mitt drömkök!! SÅ jag ville att alal skulle se!!
GILLAR!!
Måste göra ngt åt detta kök också...
Mathandling är en PAIN!! USCH. JA, i Finland blir man ju ruinerad på K.hallen och S-market...shoot, alltså...DYYRT.
Men det är tyvärr inte billigt i min del av staterna heller...suck...
Gott med pizza, men du är duktig som tar sallad. Hoppas de har goda sådana på er pizzeria...
KRAM!!!!

Saltistjejen said...

Ja du ett nytt kök vore najs...! Eller för min del en större bostad hahaha!!!! :-)
Och DU vilka flygplansstolar. Varför flyger jag aldrig såååå??????????
Stor kram och ha en toppenhelg!

Anonymous said...

Det där med att handla mat och komma på vad man ska handla... skittråkigt! Har just kommit hem från veckans runda till, som vanligt, två matbutiker för att få tag i allt jag ville ha...

Går det verkligen inga direktflyg till STHLM? Har för mig att jag fått mellanlanda i Washington när jag skulle till NY fast det kunde varit Philadelphia oxå!

Annika said...

Saltis:
Jag hör DIIIIG!!!!
JAG hör dig!!
Exakt, varför flyger inte VI så när vi flyger. BÄTTRING!!!
:-)
KRAM!!

Brysselkakan:
nej, det finns ingen direktlinje till sthlm från Wasington med ngt bolag. Meget trist...
man får vackert mellanlanda ngnstans...Visst är det märkligt? DET tycker jag med.
Urk ja, mathandling är nogbland det tristaste som finns bland veckans uppgifter för oss house wives!!
:-)

anna of sweden said...

Här har du en som både ogillar att handla och att laga. Men jag gillar i varje fall att äta! :D

Trevlig-helg-huggies!

Annika said...

Anna:
Hey, alltid ngt :-))
Jag gillar också att äta...hahaha!!
Huggies!!!

Anonymous said...

Jag håller också på att planera mitt kök. Dock kommer det att förbli LITET men nu åker nog 50-tals luckorna ut. VITT ska det självklart bli.

Och jag älskar att handla mat men gillar inte alls lika mycket att tillaga den. Så jag skulle ju kunna handla åt dig, sitta där i baren med ett glas rött, berätta om något roligt medan du lagar till något gott :-)

Kramar och trevlig helg!!!

Lotta said...

Oj! Hur kunde jag bli anonym? Det var inte meningen att vara så hemlig ;-)

Äventyret framtiden said...

Urtjusigt kök som Alegni har. Förstår fullständigt att du skulle vilja ha ett sådant; skulle inte slå fel här heller. Och att sova sig fram i luften, wow. Precis som du skriver så känner man sig som en sardin....:D Snart skall jag bli en sådan rent symboliskt.

Ha en finfin helg!
Kram!!

Mrs Clapper said...

Jag håller med! Och lägga till en flyglinje till LA. Finns till Seattle vilket verkar väldigt konstigt, har väl med priserna på att landa att göra... Handla mat är bland det bästa jag vet! Däremot att laga maten, mja... ÄTA den, DET är grejer det haha!

Trevlig helg!

Anonymous said...

Ett nytt kök vore inte helt fel! Har alltid drömt om en kitchen island!!! Har ett pyttelitet kök, visserligen funktionellt...men, men!

Älskar att handla mat men inte här för folk stressar, flasar en i nacken och man maste packa in allt fortare än blixten annars trillar allt ner...platsen efter kassan är sa otroligt LITEN inte som i Sverige & USA. Det finns liksom ett meterlangt band INNAN och sen tar det bara slut(vet inte riktigt hur jag ska beskriva det)!

Kramar, Lisa

StrandMamman said...

Jag kommer att stå över fredagstemat tillsvidare, men hoppar på igen så fort inspirationen börjar krypa fram! Kram!

Sofia said...

Svar: Nej det var på Starbucks vid Fairlake. Jag hade varit till walmart först och köpt lösögonfransar. Jo, alltså även om han säkert inte precis tänkte överfalla mig sådär mitt ute på starbucks parkering. Så känndes det ändå väldigt olustigt.
Det skulle vara jätte trevligt att ses på starbucks någon dag igen. :) Jag har tid i stort sett vilken förmiddag som helst.
Kramar Sofia som inte önskar mer snö. ;)

Bejla said...

Vi har vist båda skrivit om hemförändringar idag. ;-) Handla mat, det gillar dock jag. Jag fixar det gärna för dig, om du fixar min tvätt - hänga och vika ihop tvätt är inget för mig. Och dammsugare som väsnas undviker jag helst också. ;-)
Dirketflyg lät dock inte som en dårlig idé. :-)
Och super med updateringen av listan. Ska nog göra det samma nu i helgen.
Trevlig helg!

HeLena said...

Jättefint kök hon har, Ingela! Förstår att du vill ha det så:D.
Flyga liggandes vore något...
Jag har inte så mycket emot att handla men hatar att plocka upp varorna när jag väl är hemma... och ofta handlar jag ju efter jobbet och då är jag inte så sugen på att gå i affärer... men men...
ibland måste vi, eller hur;).
Trevlig helg!
Kramar!!

alegni said...

goda sallader på pizzerian?! det kan man ju drömma om. strimlad vitkål, skivade oliver, inlagd paprika, majs, saltgurka i små tärningar och två dressingar. jag tog av allt utom gurka och majs, och öste på massor av dressing. båda sorterna. ett glas vin till det och jag var set to go på teatern, som ju återigen var en besvikelse. men sånt är livet, alla tycker inte om samma sak. vi fick ju i alla fall umgås med våra vänner ett tag :)
KRAM

Grekland nu said...

När vi ändå är på gång med att ändra kök så kan vi ta mitt också!! Mitt är compact living i sin mest extrema form och även om de tre barnen flyttat ut så skulle jag ändå vilja ha ett stort och rymligt kök, tack! Men att handla mat tycker jag är ok - skulle hellre avstå från att laga den...Ha en trevlig söndag!

Annika said...

Lotta:
DET låter BRA det!!
Gillar det att du handlar!
OCH kul med ert ny lilla kök till stugan. Det kommer att bli så fint!!
KRAM!!

Karin:
JA, visst har hon ett fint kök!!
Skulle öska mig ett sådant här hos mig...
AVIS!!
Ja, snart ska du upp i luften...JA; snacka om att man sitter dåligt och ihoptryckt...
Tvi!!
Nej, fram för första klass åt ALLA!!
KRAM!!!

Mrs C:
Ja, man fattar liksom inte riktigt hur vissa flyglinjer finns, och inte andra.
Märkligt.
Non-stop är alltis skönast.
Absolut. ÄTA är allra bäst...
Håller MED!!
KRAM!!

Annika said...

Lisa:
Tycker det låter bra att ditt kök är funktionellt.
Verkligen. Kan inte säga att mitt direkt är praktiskt.
OJ; låter lätt stressigt att handla i Österrike..kan fatta om det strssar.
Här packar de ju åt en, som du vet...
KRAM!!!

Strandmamman:
SKA notera det...
Hojta till då du vill vara med igen!!
KRAM!!!

Sofia:
GOT you!
Inget vidare det där...
Bäst att alltid vara lite på sin vakt.
Ja, jag hoppas att jag kan denna vecka. HUR ser nästa vecka ut för dig? Tex på onsdag?
Mailar!!
KRAM!!

Annika said...

Bejla:
KOMMER till dig och kollar!!!!
Absolut.
Har inte så mkt emot klädvård. Men HATAR att städa :-)
Ja, listan kan nog uppdateras ännu mer. Ska fila lite på den till fredag igen.
KRAM!!


Helena:
Visst är det ett så fint kök!!
Sånt skulle jag vilja ha.
Ja, det där att handla mat är en killer, så fruktansvärt trist. OCH att packa in den och bort den. USCH!!!
Japp, tyvärr måste man ju ge sig ut ett par ggr i veckan...
KRAM!!!

Ingela:
Ingen vidare kväll för varken det andliga eller det kroppsliga.
Trist att de ofta har så trista, trista sallader på de där pizzaställena...inget BRA!
Ännu tråkigare med teatern, speciellt om du sett fram emot den...
Kram!!

Annika said...

I.B:
VI verkar vara många som önskar nytt kök!!
Bring it ON!! Det är så härligt med stora kök.
Ja, tänk om man finge välja mellan att handla och att koka :-)
Ha en bra måndag!!

Anna, Fair and True said...

Vilket fint kök! Sånt skulle jag också vilja ha! Låter som radhuset är perfekt för er så kanske dags att fixa det där köket då! Kanske kan du mejla alla svenska inredningsprogram och se om någon vill komma över och bygga ett svenskt kök i Amerikatt!

Kul att så många vill sätta temana!

Jag har också så svårt att sova på plan men det har blivit lite bättre.