Friday, April 09, 2010

Show and Tell: Naglar

Godmorgon alla fredagsbloggare och fredagsläsare!

Nu skriver vi återigen fredag, och alla gläder sig över veckoslutet. Härligt!
Det är Taina som står för fiolerna i april månad,och idag vill hon att vi ska tala om naglar...
What to say about that???
I don’t know…

Snygga naglar är ju tokfint! Verkligt SNYGGT!
Men det kräver sin lilla skötsel.
Här i USA är det larvigt billigt med manikyrer och pedikyrer. Eller som man säger här; mani-pedi.
Jag är dock ingen flitig besökare på nagelsalongerna runt stan. Jag fixar mina naglar själv.
Men, om jag någon gång går och får en manikyr ber jag alltid om en fransk sådan. Tycker det är bland det snyggste som finns.
Tyvärr slits ju den franska manikyren lika snabbt som vanligt nagellack,vilket är synd.

Jag har aldrig fått en proffspedikyr i hela mitt liv? Varför, frågar ni er, jo för att jag har fotfobi. Jag vill inte att någon ska ta i mina fötter. USCH!!
Jag vet att det är fånigt, och jag SER att det ser snyggt ut, men (i ärlighetens namn)försöker jag oftast att undvika att kolla in folks fötter, hur välpedikerade de än är...
NO thanks!!

Nagellack finns i en UPPSJÖ i detta stora land, och det bästa märket enligt MOI är OPI. De har färger i alla möjliga färger. Deras lack sitter där det sitter, och slits inte i en hast.
Skitbra är det!
Nu har OPI börjat göra nagellack åt Sephora också, och det är toppen!!När jag var mycket ung var jag galen i nagellack och långa naglar. Ja, precis, på 80-talet och i början 90-talet.
Jag MATCHADE mina kläder med rätt nagellack. Jag kunde byta lack en gång om dagen.
Pust, att jag stod ut!!!
På den tiden använde jag Mavala, och det är fortfarande ett toppenlack, tycker jag. Tyvärr har jag aldrig sett det här på den här sidan pölen.
Men, då jag är hemma i Stockholm brukar jag köpa ett lack från dem. JUST det, ETT lack, inte 20...

And that is all I have to say about that...

Fredag…
Power walk I kyligare väder. TACK!! Underbart.
Jag är så glad att värmeböljan dragit sin KOS!! Nu, är det bara tio grader varmt ute, i arla morgonstund...

TACK och LOV!!!


Ikväll tjejkväll hos en svensk kompis. SKA bli SÅ kul!!
Peter , den snälle maken, både skjutsar mig dit och hämtar mig sen framåt nattkröken. TACK, mannen!!!

Önskar er alla en fin fredag, vi hörs en sväng här imorrn igen. OM jag är vid god vigör, vill säga ;)

Alla bilder från nätet idag, då'rå...


Nilla,
Desiree,
Annika,
Anki,
Strandmamman
Lena
Erica
Marie
Saltis
Anna
Taina
Musikanta
Under ytan
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Ebba
Olgakatt
Norrsken och Stjärnfall
Anne
Sparkling
Bejla
Anne-Marie
Christel
Jenny
Petra
Fransyskan

Är det någon annan som är med i "hemlighet" som jag inte vet av, så hojta till så länkas du UPP!!! Det är ju roligt om så många som möjligt vet att just DU är med och deltar i detta trevliga fredagstema också :-)
28 comments:

Saltistjejen said...

ja visst är det snyggt med fikna naglar! Här i NYC så finns ju nageställen i varje gathörn! När vi först flyttade hit fattade jag inte hur de kunde gå runt!!! Hur kunde så många manikyr-pedikyrställen kunna få så många kunder?!? Men efter ett tag inser jag att det verkligen är VANLIGT här att gå och fixa naglarna. Vissa gör det ju en gång i veckan nästan!
Själv är jag tyvärr en gammal nagelbitare viket inte är skoj men en ovana jag inte lyckats göra mig av med. Så mina naglar är rätt sorgsna.....
Hoppas ni får en fin helg nu!
Här regnar det idag men de har lovat finare väder till helgen!
Kraaam!

Humlan said...

Visst är det snyggt med välskötta naglar. Jag har alltid (sedan tidiga tonåren) haft relativt långa naglar, ofta lackade men alltid välskötta. NU är dom korta, hackiga och jag skäms! De två senaste åren så går naglarna av så fort det blir lite längd på dom och dom går inte av "upptill", närå det blir en fin spricka så långt ner att det inte går att fila nageln i en snygg form och dessutom fnasar sig nagelbanden hela tiden. Tydligen är de för torra, jag penslar olja och det blir verkligen bättre om jag gör det varje dag och inte slarvar... men det är så lätt att glömma och då staffas jag.

Jag förstår att du gillar vädret bättre i dag, det låter som en skön vårtemperatur och perfekt promenadväder.
Ha en bra fredag!

Kram

Annika said...

Saltis:
Ja, det är otroligt med alla nagelställen!!
OCh ja, de går verkligen runt.
Precis, jag tror det finns folk som går varenda vecka..otroligt!!!
Trist med nagelbitningen, men jag förstår dig. Absolut.
Hoppas att ni också får en fin helg!!
Det är ju lite mer lagom varmt nu...
Kram!!!

Humlan:
Vad trist att dina fina naglar fått sämre kvalitet...
Himla tråkigt.
För det är ju så fint med starka, fina naglar.
Mina naglar är inte heller starka, men jag brukar alltid tycka att det hjälper så man lackar dem. det ör inte alltid jag orkar med lacking och allt det där, men jag tycker nog att det stärker.
Å, hoppas att din omsorg som du lägger ner på dina naglar betalar sig!

MKT skönare idag. Ska sticka nu...
måste ta en jacka idag :-)
KRAM!!!

malou said...

Jag växte upp som nagelbitare. Som vuxen hade jag tunna, sköra naglar som aldrig blev långa. Men efter första gången jag tog manikyr och fick förstärkt naglarna håller dom sig, dom växer och det är jättekul!
Och pedikyr är underbart!

Äventyret framtiden said...

Hej Annica!
Jag är med! har varit i en veckas tid så jag har inte hunnit länka varken den ena eller andra till min blogg ännu, men det blir sakta mak.
Karin

alegni said...

vad mycket du hunnit skriva sen jag senast hade tid att läsa din blogg!

vilken tur du hade med din värdfamilj när du kom till usa. jag hade allt annat än tur, men det hinner jag inte gå in på här, annat än att jag jobbade åt en finsk familj, så kanske det förklarar saken. gubben i huset var fn-diplomat. jag hade också egen lägenhet - på manhattan - men ärligt talat hann jag inte tillbringa så himla mycket tid där, för jag jobbade ständigt...

vilken skillnad på er vår och vår vår! här regnar det och snötäcket är fortfarande ca 30 cm tjockt på vår gård. tack och lov är vägarna åtminstone bara redan.

naglar... trots att jag har breda naglar som aldrig varit riktigt snygga, har jag tills alldeles nyligen alltid hållit dem rätt långa. numera håller jag dem rätt korta, för jag tycker det är bekvämast så när jag ändå skriver så mycket på datorn. när jag var nio fick jag en gitarr och skulle börja på gitarrkurs, men när gitarrläraren sa att jag måste klippa naglarna, struntade jag i kursen och behöll naglarna. så här i efterhand kan jag ju tycka att jag borde ha valt annorlunda, men det är för sent att göra något åt saken nu ;)

jisses, vilken roman det här blev!
ha en trevlig tjejkväll ikväll och en mysig helg! kramen

Taina said...

ANNIKA!!!! GÅ INTE IN PÅ MIN SIDA IDAG DÅ för jag VISAR MINA FÖTTER!!! Hahahahaha!
Vilket jävla tema då! Men på ett sätt lite kul för det är som du och Saltis säger, många här har gööörsnygga naglar just för att det är så billigt att gå till ett nail spa. MÅSTE prova snart!

Jag tycker det är så snyggt med välmanikyrerade naglar. Speciellt om man ska gå på fest. Då kan jag få panik för det är det sista jag tittar på när det gäller mig själv....och det märks.

Ha så himla kul ikväll!

Kramar

Desiree said...

Fransk manikyr är himla snyggt. Jag älskar också Malva. Varje gång jag är i Sverige köper jag med mig några stycken just Malva lack. Jag tycker att det är helt lagom storlek på dem. Gillar inte när lackflaskorna blir för stora för då tar de liksom aldrig slut och blir bara gammla, sega och torra. Men jag har aldrig varit på vare sig manikyr eller pedikyr här i USA. Jag väljer att fixa mina egna naglar för det mesta. Ha en underbar tjejkväll. Låter sååå mysigt.

Kraaam!

alegni said...

jag glömde säga att jag har samma problem med fötter som du! jag kan knappt ta i mina egna när jag ska smörja in dem...

Margoth said...

Mani-pedi ar ju underbart! och sa kostar det bara $25.00.
Det finns ju ett stalle i varje horn har verkar der som. Alla agda utav vietnameser.
Jag var som Saltis tjejen nagelbitare i manga ar, men slutade helt en dag. Korde forbi ett stalle och gick in och fick min forsta mani. Sen dess, for 5-6 ar sedan, har jag aldrig bitit pa fingrarna.Sedan nat ar sa tar jag pedis ocksa. Hade nan fobi mot det tidigare. Nu inte alls. Och snygga fotter med en glad rod sommarfarg har jag alltid. Jag gar en el. tva ggr/manaden. Underbart!

Nu ska jag pa en hike i Santa Monica mountains, hogt uppe i bergen. Harligt!

Havea nice PW and weekend.

Annika said...

Ja du, snygga naglar kräver lite tid. Vad orättvist att det är så billigt hos er i amerikat! =)
Snygg bild ja, jag tror jag sökte på nice nails =)
Trevlig helg och hoppas ni har lika härligt väder som vi har i Göteborg idag. Kram!

Elisabeth said...

Jag hade en period för några år sedan då jag använde nagellack hela tiden. Brukade ha olika färg på varje nagel och liknande. :D Nu blir det mest genomskinligt nagellack, men jag har ett rödlila som jag använder när andan faller på. Fötter gillar inte jag heller!

Marianne said...

Just nu har jag så långa naglar som jag inte har haft på evigheter. Detta tack vare Lia (vart har hon tagit vägen???). Men det går knappt att skriva på tangentbordet, jag bara halkar runt : )

Och jag tycker att naglar ska vara formade så som du har på bilden, inte rakt av som är på modet nu. Det tycker jag ser konstigt ut.

HA DET JÄTTEKUL PÅ TJEJKVÄLLEN!
KRAMAR!

Anna Åhlund said...

Ha det så kul och hälsa alla tjejer från mig ! SAKNAR ER!!!!

Kram

Camilla said...

Kanske borde du testa fransk manikyr i gel nästa gång. Det slits absolut inte, det växer ut o filas bort när det är dags för nytt.

Jag gillar också OPI's nagellack. Men ett annat som också är kanonnbra är Sally Hansen's. Täcker ju hur bra som helst.

Ha det gott.
Kram

Petchie75 said...

Jag tycker inte alls att naglarna på bilden är fina, de ser alldeles för plastiga ut!! Jag gillar verkligen inte fejknaglar! Fransk manikyr kan kanske vara snyggt men jag tycker nog faktiskt att genomskinligt eller nästan genomskinligt är snyggast.
Fotfobi har jag också, som du vet, trots att jag visat mina tår ett antal ggr på bloggen, ha ha!
KRAM från Spanien där vi precis varit ute på en kvällsutflykt för att titta på fruktträden i blom, kommer snart bilder på en blogg nära dig ;-)

anna of sweden said...

Hoppas tjejkvällen blev lyckad!

Huggies!

Suzesan said...

Jag gillar inte heller fejkade naglar. Om det ska vara så ska de inte vara raka så som många har utan så som på bilden. Min syster har de snyggast naglar. Lagom långa och så där rundade och så böjer de sig lite inåt runt så där fint.

Men fransk manikyr är fint.Jag har svårt för färgade nagellack. Det är fint men jag tycker det sliter på naglarna. De spricker fortare.

Jag skulle kunna gå på pedikyr absolust för att testa nån gång annars så sköter jag om mina bra själv. Men jag kan inte förstå hur nån kan jobba mednån annans fötter. FY!

Hoppas du hade en kul kväll. Hygglo din man är som kör;)

Kram

/Susanne

Musikanta said...

Annika:
Som du skrev i kommentaren ovan, snygga naglar kräver tid. Och för mig är det helt bortkastad tid att måla naglarna - dels för att jag aldrig kan låta dem växa och dels för att nagellacket försvinner på nolltid...

Pedikyr har jag fått en gång i Kina av en oerhört nitisk liten kinesiska. Jag hade ont när jag gick i ett par dagar efteråt. Men i gengäld satt nagellacket på tårna i nästan en månad...

bettankax said...

Fransk manikyr är BARA sååå snyggt! Vill passa på att kommentera dina två tidigare inlägg här. Dina 20 år i Amerika..ååå vad jag tycker du var modig!! Jätteroligt att visar/skriver.
Snacka om att du har vår! Häpnar över explosionen. Å vilken värme!!
Och ååå vilka bilder.
Önskar dig en skön helg! KRAMAR

HeLena said...

Jag hade också en period i slutet av 80-talet när jag målade och fixade med naglarna var och varannan dag.... Men visst är det kul med lite färg! Håller med dig om att nagellacket måste vara bra!
KRAMAR!!

Annika said...

Malou:
Jag tycker också att nagellack hjäler till att förstärkna naglarna, alla ggr.
OCH, jag måste ta mod till mig att göra en pro-pedikr.
Förstår ju att det är ljuvligt.
Kram!

Pettas:
Välkommen till temat!
Du blir upploggad, be sure of it.
KUL att du är med.

Ingela:
Ja, här skrivs det flitigt en ggn om dagen :-)))
Jo, våren har kommit långt här och grönsar nu till sommar. Jag har ju sett bilder på din blogg så jag vet hur vintrigt ni har det ännu, men snart ska även det vara ett minne blott.
Ja, jag förstår att det inte var så bra då du var au-pair. Vissa borde inte få ha aupairer. De som hade det tuffast, som jag minns det, var folk som var i svenska familjer. Lustigt och märkligt. Fattar det inte.
Naglar ja...
Haha, så här i eferhand tycker man absolut att du borde ha filar ner naglarna inför din gitarrkurs...
Kram!!

Annika said...

Taina:
HIHI, alltför, alltför, alltför försent...
Där har jag varit, men jag erkänner att jag scrollade bort bilderna snabbt, hehe...
Visst borde du ta en manikyr, så billigt och reslutatet blir superfint.
Kram!!

Desiree:
Visst har mavala bra lack, och jag gillar de små flaskorna också. Håller med om att de stora oftast bara blir sega och odugliga till slut.
Ja, precis som du fixar jag mina naglar själv, fast det är så billigt med manikyr.
Kram!!

Ingela, igen:
HAHAHA, skönt att det är fler med fotfobi här...
äckligt...
Kram!

Annika said...

Margoth:
DU har så rätt.
Det är billigt och resultatet blir skitsnyggt.
Det håller jag ju helt med om.
Jag borde våga mig på en pedi.
Precis, samma här ,bara vietnamser i nagelshopparna :-)
Hoppas du hade en fin hike...
OCH, förresten, det är ju guld attt du slutade bita på naglarna, wow!!
Kram!!

Annika:
Ja, snygga naglar kräver sin lilla tid.
Jag vet, det är skitbilligt här, och ändå går jag inte.
Hihi, jag sökte på fransk manikyr, tror jag. Lustigt att vi hade samma bild.
Kram!

Elisabeth:
Det verkar som om många av oss gått igenom nagellacksperioder i livet.
En färg på varje nagel låter kul.
Genomskinligt lack är fint. Alltid.

Annika said...

Marianne:
Ja, det lacket du fick av Lia var snyggt.
Jag vet, var är hon? Ser henne på FB då och då, men det är allt. Saknar hennes blogg.
Håller med dig om naglarna, tycker också de ska vara ovala och inte fyrkantiga, do not like it...
Kram!!

Anna:
Du borde varit med.
Kram!!!

Camilla:
Ja, det borde jag kanske göra? Fixar du dina naglar när du är här?
Sally h har jag bara köpt ngn enstaka ggn, borde prova igen.
Kram!

Annika said...

Petra H:
TYCKER du?
Nej, jag tycker de är skitsnygga!! Skulle gärna ha såna naglar.
Men, ja, jag gillar också genomskiniga lack, elelr väldigt ljusa. Nu har jag ett brunlila lack.
Ja, dina små fossingar såg ju på bloggen och där var det konstverk ju.
Härligt med fruktträden i Spanien!! Ska kolla in dijn blogg, såklart.
NU är du ju i Bryssel igen!!
Kram!!


Anna:
Det blev den!
Huggies!

Suz:
Jag med!!
Naglar ska vara ovala mer, absolut itne fyrkantiga. Ser bara skumt ut...
Härligt med din systers naglar. I WISH!!
Jo, en pedi är nog skön, men det går fint att fixa det själv också, som vi båda gör :-)))
Kram!!

Annika said...

Musikanta:
Ja, det tar ju sin tid att fixa...
OCH det slits fort. falgnar på nolltid. Så ju ljusare lack, desto bättre :-)
Förtstår att det slits snabbt på dig också som sitter mkt vid orgeln.
HIHI, jaha, det där lät in så skänt med pedin i kina :-)
Kram!!

Bettankax:
Fransk manikyr är det snyggaste som finns. Så snyggt.
Japp, tänk att jag vågade åka den ggn. Det var liksom inget snack om saken, jag skulle iväg. Punkt slut. NU hade jag tänkt annolrlunda :-)
Våren har nästgan övergått i sommar här...nästan.
Kram!!

Helena:
Vi verkar vara många som haft en sådan period.
Idag skulle man ju inte orka hålla på.
Men visst är det snyggt. Ett bra lack är ett måste.
Kram!!

Anna, Fair and True said...

Kan du fixa med fötterna själv eller vill du inte ta i dem själv heller?