Friday, April 30, 2010

Show and Tell: GUUD så pinsamt...

Fredag igen...
Nej, jag tänker inte hålla på och tjata om hur fort tiden går...
Alla vet det ändå. Det är mest fredag och måndag hela tiden, tycker jag.

Idag är det Tainas sista dag som värdinna för S&T i april. TACK, Taina, det har varit roliga, men svåra ämnen. KUL har det varit!!!
I maj tar Bejla över. Vi får surfa in till henne och se vad vi ska få att bita i till nästa månad.

Taina vill att vi ska tala om ”GUUUD så pinsamt” idag.
HAHA, ja jag vet inte om jag har lust att skriva om mina värsta tabbar här. Nej, det har jag inte...
Jag har dessutom fullt upp med att förtränga dem.

Men någon groda kan jag väl berätta om:
Jag var ny i USA. Ja, au-pair. Jag skulle klippa håret och jag tyckte att de flesta amerikanskorna jag såg var så fiiina i håret (kan jag väl inte direkt hålla med om längre, men då tyckte jag det).
Jag ville vara ”fin som snus” och beställde tid på Bloomingdale’s hårfrisering. Jag fick en ganska hipp manlig frisör som skulle klippa mig.
Han klippte och fixade...
Sen ville jag ju att han skulle blåsa håret på mig också ( jag fattade väl inte att servicen ingick i det dyra Bloomingdale’s priset).
Så jag sa till honom:
-Can I please have a blow job as well???
Han började garva, och jag började rodna. Fy vad jag skämdes, för jag kom ju på i samma stund vad det var jag bett om.
Herre min JE!!! Jag tror jag darrade då jag betalade besöket. Kontant, och med för lite dricks (Givetvis. Fattade inte då heller att det är kotym att ge 15-20%). Jag snubblade ut ur salongen...
Och än idag minns jag hur fruktansvärt mycket jag skämdes.
Har inte gått tillbaks till Bloomingdale’s frisering sedan den dagen 1990.Numera fixar jag mina "bj's" själv...OCH vet att det heter BLOW DRYING!! Och en sådan vill man ju alltid ha hos frisören, eller hur? ;-)

Säkert som bara den är att jag genom åren samlat på mig en del språkgrodor jag kan berätta om, men detta är den som sticker ut allra mest...
Jag kommer aldrig att glömma det, nämligen...

Retfulla småsaker händer mig hela tiden, som att jag tappar min stegräknare mitt framför en grupp med andra promenerare (flanörer) under min PW.
Eller att jag dravlar ut ett glas vin hemma hos en kompis, eller att jag spiller kaffe på någons dyna...
Retfulla grejjer. Men, sånt händer väl oss alla...

Idag är det Valborg.
Inget som firas här, men igår kom en binge godis från Sverige med posten. Direkt till dörren, som alltid då man får paket.
SÅ NAJS!!
Det här godiset var försenat på pga askmolnet. Men idag på eftermiddagen då ska jag allt festa till det lite...
OCH gud vad gott det ska BLI!!!

Idag ska jag hem till en mamma på skolan och fika med henne. KUL. Ska få se hennes nya kök, och sånt är alltid kul. Och sånt gör en alltid grymt avis...
Vackert väder är det också...

Vi hörs imorrn igen!!!
Nilla,
Desiree,
Annika,
Anki,
Strandmamman
Erica
Saltis
Anna
Taina
Musikanta
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Olgakatt
Bejla
Anne-Marie
Jenny
Petra
Pettas
Nykomlingar:
Annica
Mrs Clapper

41 comments:

Matildas fikarum said...

Ha, ha, vad roligt med blow job! Åh, vad lätt det är att säga något helt fel. När jag precis flyttat hit gick jag in i en bottle shop och köpte en flaska vodka och så skulle jag ju ha "some coke" till det. Stackars killen som servade höll på att skratta ihjäl sig! :(

Elisabeth said...

Haha, även om jag förstår att du skämdes var det onekligen roligt berättat. :D Jag har en tysk språkgroda som jag minns (alltför) väl: För många år sedan var jag i Tyskland på språkresa. Varje dag åt vi mat med familjerna vi bodde hos, och varje dag frågade de mig om maten var god. "Ja, das GLAUBE ich", sa jag. Varje dag. Det är bara det att glauben betyder TROR, så där satt och sa att jag TRODDE att maten jag nyss ätit varit god. Så det kan gå. :D De uppmärksammade mig på det efter ett tag, haha. Annars är jag nog mer en person som inte så ofta råkar ut för språkgrodor. Inte för att jag är så duktigt, utan mer för att jag vill vara säker på att något är (nästan) rätt innan jag säger det. (Gjorde för övrigt likadant som barn; först pratade jag ingenting, sedan pratade jag helt plötsligt bättre än mina jämnåriga.)

Härligt att ditt godis kommit! Här delas en hel del ut vid dörren också; jag har fått böcker i brevinkastet rätt många gånger. Och när jag skickade hem paket från Tyskland till mina föräldrar blev det personligen levererat till dörren, till deras stora förvåning.

Anonymous said...

Haha.. kul! Jag hade dött...

Trevlig valborg!

kram

anna of sweden said...

Haha.

Men du. De där godisbilderna var väl lite onödigt att lägga upp. :D

Huggies!

bettankax said...

Snacka om pinsamt!!! Hu va hemskt!
Ska nu skvallra om min lillebror som var på skidresa i Österrike när han var ung tonåring. Flera dagar hade han kollat in en jättesöt tjej(från USA). Hans lycka var stor när de så en dag åkte lift tillsammans och så smått började konversera. Efter några meningar frågade hon vem han reste tillsammans med? Han svarade, "my boyfriend"....end of story!!

Annika said...

Matilda:
OCh det är mitt värsta minne, men jag har nog förträngt en del språkgrodor oxå då det varit för jobbigt sas!
HAHA, men blow job, så kan det bli...
Suck..
Jag skä
mdes så jag höll på att dö...
OCH det fattar jag att du gjorde med vodkan and some coke...
Fniss!!


Elisabeth:
hehe...
ja, det där glömmer jag inte i första taget...
KUL med din groda också. Usch, vad man skääääms efteråt.
TVI!!!
Usch, jag känner igen det där att vilja vara säker på sin sak innan man säger ngt...
Lustigt att det var så innan du började prata som liten också.
ja, härligt med godis. Najs!!
Trevligt att de leverar paketen till dörren hemma också!!

Maisoui:
Jamen JA!! Jag gjorde ju nästan det också :-)))
Kram!!

Annika said...

Anna:
Pinigt värrre...
Godiset ja...det är en hel gallonsize påse fylld med sånt gott. HIHI
;-)
Huggies!!

Bettankax:
KOMISKT med din lillebror och tjejen.
HAHA, förmodligen ville han bara sjunka genom jorden då han insåg sin tabbe...
usch vilka språkgrodor det finns!!
Kram!!

Millan said...

:-D hahahahaha! Det ar en san dar grej man tanker maste handa folk men som jag aldrig forr faktiskt hort nagon beratta att de faktiskt gjort! Pinsamt varre - det haller jag med om!
Jag har gjort en liknande tabbe i receptionen pa hotellet dar jag jobbade..
Och jag ar ocksa sa dar lite smaklumpig och ramlar, snubblar och spiller ofta och gramer mig sedan rejalt over det efterrat.
kram och trevlig helg

Annika said...

Millan:
Ja, det tror jag med. hela tiden. jag är nog inte ensam om att ha sagt det...
Språkgrodor för oss som bor i utlandet tror jag är skitvanligt!!
HIHI!!
Ja, småklumpig är jag mest hela tiden...lite jobbigt :-)))
KRAMAR!!

Annika said...

Vilken tur att du inte var man och frisören kvinna =) Haha! En bekant till mig undrade varför man frågade om man ville ha kaffe på tårna när hon nyss kommit till Sverige, påtår alltså...Ha en trevlig helg och kramar till dig! Själv kom jag inte på så mycket pinsamt. Kanske har jag lyckats förtränga det =)

Annika said...

Annika:
HIHI, jag försöker förtränga det mest pinsamma i mitt liv. Skulle jag aldrig skriva om här...
NO way.
Men detta med BJ var ju helt OK, hehe...
ROLIGT med kaffe på tårna...Klaet man kan tolka PÅTÅR så!!
Härliga, underbara språkgrodor!!
Kram!

Camilla said...

Hahaha, Gud vad pinsamt! Men frisoren struntade nog i att du lamnade for lite dricks for han fick ju manadens garv. Kan tanka mig att den historien valsade runt bland kollegorna ett tag:)

Kram

Marianne said...

Hahahahaha, ja DET var pinsamt, det håller jag med om!

GOTT med svenska godiset, tur att det äntligen kom fram och att godissuget finns kvar : )

Här ska det inte firas något speciellt, Klas ska hem på middag till indiska kollegan men jag följer inte med eftersom turkarna kommer också ... Jag KAN INTE spela teater och jag är fortfarande asförb på dem. Bättre att ha "ont i huvudet" : )

Kramar!

Sporty Spice said...

Haha, så roligt. Och pinsamt för dig just då kan jag tänka mig! Jag kan inte komma på några direkta grodor jag sagt. Min mamma däremot fick till det ganska bra första gången hon träffade Caseys föräldrar. Hon skulle säga att hon var "retired" med sa att hon var "retarded". =)

Musikanta said...

Påminner mig om när jag försökte förklara för min amerikanske fästman att jag skötte focken när jag var ute och seglade med min "girlfriend" haha! Hade ingen aning om på den tiden vad det betydde på engelska...

Jag förstår att du aldrig gick till den frisörsalongen mer :-).
Stor kram/M

Livet enligt Jenny said...

Hahahahaha näää jag kissar på mig!!! Herregud vad roligt! Du måste ju verkligen ha döööttt av pinsamhet! Förstår att du inte har gått tillbaks, det hade nog inte jag heller kunnat med... Ha en toppen Valborg! Kramen

Miss Marie said...

Mmmm... colaflaskor. Det är typ det bästa godiset! Iallafall en av favoriterna! :)

Blow job var ju faktiskt riktigt roligt! :D Men språkgrodor har vi väl alla gjort, särskilt vi som bor i länder där vi inte pratar vårt modersmål! Det får vi bjuda på... :D Jag brukar också göra bort mig för jämnan, det är bara sån jag är!


Trevlig helg!

Suzesan said...

Hahahaha jag tror jag dööör av skratt. MEN ANNIKA jag hade aldrig fixat det om jag gjort det misstaget. Jag hade SKÄMTS hahahaha. Tuff du var som klarade det. Fysjutton hur kändes det då??

Hahaha nu kommer jag skratta åt det resten av kvällen. Jag skrattade oxå åt "das glaube ich" hahaha. Plus alla andra språkgrodor hihihi. Du nvilken godispaket du fått det för tjöänade du efter en härlig bloggvecka....och ha en härlig Valborgsafton.

FIN BILD på dig.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Ha ha du är ju underbar Annika! You made my day genom att få ta del av denna historia. Ha ha det är ju bra att du numer sköter dina blow jobs själv ;-)
Shit ja det ÄR inte lätt med språket ibland och dessutom när man inte vet hur det går till när det gäller så mycket i ett nytt land. Men tack för att du delade med dig av denna story.
Mumsigt godis! Du får njuuuuta av varandaste bit med tanke på det svindyra portot.
Jag beundrar dig som alltid lyckas få till så bra bilder på dig själv i spegeln. Kör du med kamera stativ och självutlösare eller?
Ha en riktig toppen helg.
Kraaam!

Saltistjejen said...

Hahahaaaa!!! UNDERBART!!!!
Inte ska du skämmas för sådana tabbar! Herregud då skulle jag gå runt och skämmas mest hela tiden för jag är bra på att göra sådana grodor hela tiden! :-)
ÅÅÅÅ vad avis jag blir på ditt godis! Wow!
TUR det blev fast i aksmolnet så att det istället kom nu lagom till valborg!!!!!
Jättekramen!!

veronika said...

Ha, ha den var bra! Förstår hur du kände dig...ner jag uttalade kock förr och även fortfarande så låter det som, ja du vet..:) Alla har vi nog gjort våra misstag..
Trevlig Valborg!

Desiree said...

Appropå språkfel så kom jag på att C häromkvällen berättade att han har svårt att skilja mellan sedated och seduced. Det är ju rätt stor skillnad om man säger att man ska söva försöksdjuren eller förföra dem. Som tur är så känner ju hans kollegor honom väl så de är inte speciellt rädda för att han har någon mysko läggning.
Kramis igen

Villa Nian said...

Haaa, underbart och jag hörde i England någon som ville hyra en bil med fart kontroll :-)..lovar det var inte jag.

sunflake said...

Nämen fyyyyy va pinsamt ha ha ha usch !!! Och riktigt kul för frisören, den kunde han ju leva länge på ho ho :-)
Trevlig fredag och "glada vappen" :-) kram annica

Taina said...

BLOW JOB!!!!!! Hahahahahahahahah!!! Det måste ju ha varit URpinsamt ju! Jag skulle ha dött av skam. Det går ju inte att trolla bort sig heller precis.

Men det där med dricks hos frissan är väl lite väl mycket tycker jag. Jag tycker det är dyrt nog.

Åh vad gott med svenskt godis. Är det någorlunda färskt? Jag gillar nämligen INTE när smågodis har stått för länge...

Ha en underbar helg!!

KRAMAR!!!

Taina said...

Förresten så är det två nya på min lista Mrs Clapper och Sunflake.

Kram igen då rå ;)

Anonymous said...

Ha,ha...Underbart Annika!!
Jag tänker alltid på BJ när jag läser Blow dry på någon skylt utanför frisörer. Alltså på ordet...inte på "grejen"!!*LOL*

Jag har flera ggr sagt SEX instället för six. Men som tur var har det inte varit i några direkt pinsamma situationer....än! :D

Ha en trevlig "Valborgs"!

KRAM!

Petchie75 said...

Ha ha, jag läste Tainas inlägg, och dina kommentarer på ditt inlägg på FB, och tänkte nä men, jag har ju inget pinsamt att berätta... Eller jo, herregud, det hade jag ju visst!!
Din historia var ju bara så himla rolig!! Vi fick höra en riktigt rolig språkgroda igår från min grekiske vän. Många utlänningar är lite förvirrade över hur man ska uttrycka att man är varm på franska (det har med vilket hjälpverb man använder) och han hade legat lite groggy i en sjukhuskorridor efter någon undersökning då han hade varit sövd, och viftat med lakanet som täckte hans nakna (vilket han hade glömt) kropp och sagt till en sjuksköterska att han var minsann upphetsad (istället för varm), ha ha!!
Förresten kallas föning på Spanglish i PR för "blower"!
Trevlig helg och njuuut av godiset!
Kram

Katarina said...

Annika, jag och maken skrattade gott, åt ditt besök vid hårsalongen!

Vad fin du är, jag gillar blusen din jättemycket!

Anne-Marie said...

Haha, den var bra. :) Tänk så tokigt det kan bli ibland med språket. Vad skönt att du klarar av dina egna "blow jobs" nu. ; Jag tror att jag förträngt mina pinsamma tillfällen - försökte komma på några - kanske jag skriver om något, får se. Ha en fin helg! Kram!

Humlan said...

Ha ha, pinsamt men såå förstårligt när man fortfarande översätter uttryck.
Det där med dricksen är ju också jobbigt när man inte riktigt vet hur mycket som ska ges, det är mycket man ska lära sig i ett nytt land.

Kram!

HeLena said...

Åååååååååååhhh!!! GUD!! Jag förstår dig!! Jag hade dött.... precis som du säger...
Jag kanske har berättat det här förut... men när vi var i Vancouver år 2000 så skulle vi köpa en present, där står vi mitt i butiken jag och K och så kommer en säljare fram och frågar om vi vill ha hjälp? jag svarar.... "well not right now thank you, we are having a discusting.... o'h sorry! I mean discussion" snacka om röd i fejjan.... Han glodde kan jag berätta!!
Godis e gott!
Hoppas det smakade som du ville!
Många kramar!

Grekland nu said...

Hihi, kan förstå att du inte gått tillbaka dit...Men som sagt, såna där grodor hör nog till när man bor i ett annat land (jag har säkert gjort såna också på grekiska men FÖRTRÄNGT dom!). ÖVerhuvudtaget tycker jag pinsamheter är så pinsamma att jag inte ens vill tänka på dom även om det gått 30 år, därför var det svårt att hitta nåt att skriva om i det här temat! Trevlig vecka!

Annika said...

Camilla:
Eller hur?
DUM turist, liksom. Eller ngt...
Shit, jag undrar just hur snacket gick inne på Bloomingdales salong efter det...
VILL INTE VETA!!!
Kram!!

Marianne:
Ja, det var nog så pinsamt dom det kunde bli den ggn...ick!!!
Godiset var så gott det kunde bli :-)
Nu är det bortlagt till nästa helg. Inte en bit kommer att passera munnen under veckan.
Lika bra att du fejkade det där med huvudvärken :-)
Hellre det än att sitta och må skit med dumskallar en hel kväll...
Kram!!

Sporty-Petra:
HAHA, det gillade jag...Det där med retarded istället för retired. KOMISKT!!
FATTAR om din stackares mor skämdes. Språkgrodor är verkligen lätta att få till...

Annika said...

Musikanta:
Fniss...
SÅ fel det bara kan bli!!
HIHI, rolig historia för dig också, minsann.
HEHE!!!
Kram!

Jenny:
HIHI...
Ja, då var lätt att hålla sig för garv, men numera skrattar ju även jag åt det hela...
men, nej...jag gick aldrig tillbaka...och jag tror tom det var ett stigma att ens gå in på Bloomingdales efter det.
DET är det iallafal inte längre.
Kram!!

Marie:
Colaflaskor från Malaco är liksom bara så bääääääst...
LÖÖÖV!!!!
Ja, visst, alla har vi gjort språkgrodor. You bet!
Precis, man får bjuda på det.
Tror faktiskt jag har förträngt en del också...
Jo, det har jag :-)

Suz:
HIHI...
jag vet!!
vad skulle jag göra?
Jag hade inget val. Håret var blöt. han var tvungen att "bj:a" det...
Men sen snubblade jag ut, tro mig...för lite dricks och allt blev det...
ja, jösses...
tror inte jag vågade tala om det för ngn under en ganska lång tid. Nu, nu talar jag om det för världen. Men då har det gått 20 år också...
Ja, jag vet, språkgrodorna är många...Gillade också Elisabeths "Ich glaube..." :-)
TACK för gullig kommentar igen!!
KRAMAR!!!

Annika said...

Desiree:
ja, ack...
den historien kan jag bjuda på idag då det gått 20 år...
DÅ var det som att jag bara ville dö...
Verkligen.
ja, godiset har jag njutit av.
Mmmm...
Men nu är det bortplockat igen till nästa helg.
TACK!!
Ja, på den bilden använde jag stativ och självutlösare framför spegeln, uppenbarligen!!
Det funkar bra. TESTA!!!
KRAM!!!!

Saltis:
NU kan jag garva åt dt. men det tog lång tid innan jag ens kunde berätta det då det just hänt.
jag har nog gjort en hel del språkgrodor genom åren, men jag har numera lärt mig förtränga sånt.
Just det här med BJ sitter som ristat i hjärnan.
jag var ny i landet. Hade kanske varit här en månad...
kram!!

Veronika:
HIHI, jag kock är ett svårt ord att få till...
HÅLLER MED!!!
Lättare att säga chef då.
Kram!!

Annika said...

Desiree:
HAHA, skönt av Calle!!
GILLAR!!
Tack för fnisset...
Förstår att alla känner calle nu, den galne svennen!
Kram!!!

Tina:
HAHA!!
Ja, jösses., jag hade skämts som e galning om jag kommit in och frågat efter en bil med fartkontroll...
Lovely.
Kram!!

Annica:
Ja, det var en friseringsgrej det med, precis som hos dig!!
Ja, shit vad jag skämdes den ggn...
OJ, oJ...
men ja, jag antar att de hade kul länge efter den underbara kommentaren...
Hoppas helgen var bra.
Kram!

Annika said...

Taina:
JA, du kan ju fatta hur Annika, 24 kände sig.
Jag ville dö...
GUD jag fattar inte att jag ens lyckades betala...
men det gjorde jag...
Imorrn ska jag till frissan igen. Och ja, visst är det dyrt med klipp och sling, och sen dricksa både frisören och den som tvättar håret. DET blir utgifter det...
Godiset var PINFÄRSKT!!!
Och skitgott...
Mmmmm...
Nu är det bortlagt tills nästa heög.
Kram!!

Jess:
Ja, det går ju inte komma ifrån tanken då man hör ordet, visst?
sex och six har jag nog också bladdrat ihop ngn ggn...
Alla har vi gjort våra tabbar, fniss.
Hoppas att helgen var skön!!

Petra H:
Jösses, jösses vad jag känner för och med er grekiske vän.
SÅ pinigt...
OJ...
Men kul för oss andra att garva åt :-)))
Ja, shit vad jag skämdes den ggn...fy tusan...
Lite kul med alla spanlish på PR, måste jag säga.
Antar att du såg en hel del sånt under era år där. OCH hörde också, för den delen.
Kram!!

Annika said...

Katta:
GLAD att ni fick ett gott skratt. DET var meningen!!
HAHA, det var det inte för 20 år sen, men nu är det det...
TACK!!!
Blusen kommer från Zara. Köpte den nyligen då jag ar i Georgtown.
kram!!

A-M:
OOO, om du visste hur mkt jag förträngt också.
TUR att man kan förtränga. men just den här historien har jag inte kunnat glömma genom alla dessa år. Numera spelar det ju ingen roll längre, men shit vad jag skämdes då.
ja, alla har vi klämt språkgrodor, gulp.
Kram!!

Humlan:
USch ja, det är inte lätt att vara ny i ett land innan man lärt sig koder, uttryck och annat..
Grejjen är väl den att ma naldrig lär sig fullt ut heller.
Kram!!

Annika said...

Helena:
Ja, det var en pinsam dag...
DET var det...
HAHA.
Det som hände dig i Kanada var lite kul, men jag fattar att du skämdes...
Se, inte lätt att i hastigheten hitta discussion. Då låg discusting närmare.
FNISS!!
Stora kramar!!

I-B:
Ja det var så hemkst den ggn.
Numera kan jag garva åt det.
men annars har jag nog förträngt det mesta, jag med.
TUR att man kan göra det.
Det finns ngra dundertabbar jag gjort i livet men de skulle jag aldrig skriva om här...NO way.
ja, det var svårt tema den här vekan hos flera tror jag. Fullt förtåeligt.
Hoppas helgen var bra!!

Anna, Fair and True said...

Haha, ja, de var ju lite pinsamt. Men egentligen mer pinsamt är det ju att ha smeknamnet BJ. Vilket verjar relativt vanligt i USA på någon som heter Benjamin Joseph eller liknande.