Friday, March 05, 2010

Show and Tell: Morgon

Happy Friday!

Det är mars, ny månad!
Vårmånad!
YAY!
Ny värdinna för temat har vi också. Det är Saltis i New York som står för fiolerna denna månad.
Jag ska också tacka Anna för en superfin månad i februari. Anna, dina teman var bland de bästa vi någonsin haft på Show and Tell.

Igår kom jag av olika anledningar inte iväg upp tilll Reston TC så det är bara att hoppas på att koftan jag så hett vill ha finns kvar på Anthropologie idag.

Anyway and ANYHOW...
Idag tycker Saltis att vi ska prata om morgnar så då gör vi det.

Mina vardagsmorgnar är sig alltid lika:
Jag vaknar vid 6:30 och kliver upp vid 6:45.
Karolina kliver upp vid 7:20 och sen kör jag henne till skolan vid 7:50.
Lika så, måndag till fredag.
Då jag kommer hem kollar jag bloggen, och sen ger jag mig ut på den dagliga bloggrundan medan jag äter frukost. Det är alltid lika trevligt och kul att se vad alla har skrivit om.
Då bloggrundan är avklarad så läser jag Washington Post och dricker ännu en kopp te.*


Äkta och sann Annika frulle...Like, every day, people...


Äkta och sann Annika morgon; att köra dottern till skolan (tur att jag inte tar så här dåliga bilder varje dag...MG, this one stinks)...Like, every day, people...


Äkta och sann Annika morgon; att skriva svar på kommentarer...Like, every day, people...


Äkta och sann Annika morgon; att läsa Washington Post i morgonsolen...Like, every day, people...



Det är typiska vardagsmorgnar det.

Helgmorgnarna skiljer sig lite mer eftersom vi sover ut lite längre. Sällan och aldrig sover Peter och jag längre än till 8 numera. Karolina kan däremot sova till 10:30 om hon skulle få, och det får hon ju. Iallafall oftast.
Ibland brukar Peter göra pannkakor och våfflor till frukost. DET är så otroligt gott. Men, sedan jag började min diet i spetember har det inte blivit mer än några ytterst få sådana frullar. Men då vi satsar på dem så är det alltid lika gott.
Å, jag älskar pannkakor och våfflor med blåbär och hallon till. Mmmm...underbart gott!!


Oäkta och osann Annika morgon; att äta våfflor med hallon, blåbär och lönnsirap...(only once in a blue moon)...Like, NOT every day, people...



I vanliga fall består min frukost av två Dannon light yogurtar som jag äter med två nerskurna frukter. På frukten strör jag massor med kanel och kardemumma. Det är bara så gott!!!
Jag dricker aldrig kaffe, bara te.

Jag tycker morgonen är en skön tid på dagen. Solen lyser in i mitt kök, och jag tar god tid på mig såvida jag har tid med det. Oftare än inte har man ju något inplanerat och måste iväg på det. Plus att man ska hinna duscha, sminka, bädda och diska upp också..ja, ni VEEET...

* Ooo, och till vanliga morgonrutiner hör ju också min power walk. Den brukar jag ta så fort jag kört Karolina till skolan. Då är jag ute mellan 8 och 9. Då får bloggrundan vänta tills efter nio. Jag äter alltid frukost efter promenaden. Det har verkligen blivit dåligt med PWs nu i nära en månads tid. Snön kom och la sig en meter tjock över stock, sten och stig, och det är nu först det börjar bli bart därute. Märker att det där med PWn verkligen har stått tillbaka under februari, har nästan glömt bort att lägga den till rutinerna. On it again, easy as that!! Med härlig träningsvärk som följd! Like, every day, people...


Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anki,
Strandmamman
Lena
Erica
Marie
Saltis
Anna
Taina
Musikanta
Under ytan
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Ebba
Olgakatt
Norrsken och Stjärnfall
Anne
Sparkling
Bejla
Anne-Marie
Christel
NY deltagare:
Jenny

Är det någon annan som är med i "hemlighet" som jag inte vet av, så hojta till så länkas du UPP!!! Det är ju roligt om så många som möjligt vet att just DU är med och deltar i detta trevliga fredagstema också :-)

34 comments:

Sporty Spice said...

Härliga frukostbilder, särskilt den med våfflor. Mums! För min del blir det en sådan frulle per år, dagen efter jul har vi tradition att äta frukost hemma hos svärmor och då blir den pannkakor, våfflor och annat mums.

Ett litet tips (som då får lyssna på eller helt strunta i) är att skippa Dannon Light. Samtligt lightyoghurtar har tagit bort fett men ersatt med sötningsmedel. Och forskning visar att kroppen inte fattar skillnad mellan socker och sötningsmedel. Insulinet går i taket ändå, vilket ökar fettlagringen i kroppen. Och man misstänker även att sötningsmedel kan påverka kroppens biokemi och i längden sätta förbränningen ur spel. Och som grädden på moset, det är ofta processed food med massa tillsatser, smakförstärkare och anat skit. Om jag vore du skulle jag välja en organic naturell yoghurt med låg fetthalt istället för en light-varient. Som sagt, bara ett litet tips. Du gör såklart som du vill.

Erica Pettersson said...

Vilka härliga mornar du verkar ha :)
Som vanligt; välformulerad text kombinerat med härliga bilder :D

Hoppas att du får en riktigt trevlig helg!
MVH /Erica

Annika said...

Petra;
Tack för tipset om Dannon. Jo, jag vet att det är en massa tillsatser i den + att den är sötad med fruktos, men den är ju sååå god. Förmodligen bara en vanesak att vänja om sig, kan jag tro.
Borde testa och se vad jag tycker om andra.
Våffelfrulle är sällsynt i det här huset numera. Men gott som bara den är det när man äter det, suck...

Annika said...

Erica:
Tack för dina snälla ord!
Morgnarna går an, ja...
:-)))
Ha en superfin helg.
Kram!!

Nilla said...

Det låter som sköna mornar! Våfflorna med bär ser smarriga ut :-)

Taina said...

Like every day! Tänk att det blir rutin på allt. Kaotiska eller lugna morgnar, men rutin är det. Du sover ut på morgonen ser jag, 6.30. Hahahaha! Helgerna är vi också uppe tidigt, men tonåringar kan sova dom! OMG, hela dagen om de så fick.

Det lät gott med din frukost. Jag äter mycket frukt också men till det har jag osötad soyamjölk. Mums. Men jag ska nog testa kanel och kardemumma på. Lät gott.

Ja, nu får du komma igång med dina PW OCH gå på gymmet. Jag har inte sett ett inlägg om besöken än...för det kommer väl? Känner du pressen? Hihi.

TREVLIG HELG OCH BAMSEKRAM!!!

Annika said...

Nilla:
JA; synd att man inte kan vräka i sig ett gäng sådana varje morgon...
hehe...

Taina:
Ja, sådär ser det ut varje dag...
Lustigt vilka rutiner det blir, och vad konstigt det är när man inte följer dem.
Lustigt hur snabbt PWn försvann, tex. Men det är bara on it again...
Gymmet, hahaha...
Yes, I wish. LOVAR att skriva stort inlägg om det den dagen jag drar my sorry ASS dit igen, fniss...
Kanel och kardemumma på frukten är så bäst!!
KRAMAR!!!

Saltistjejen said...

Å vad ROLIGT att få läsa ditt Morgoninlägg!!! :-)
Och vilka härliga våffelbilder! jag älskar också våfflor o pannkakor men vi gör det väldigt sällan här. Har dock bett en kompis som ska komma hit snart att köpa med sig en plättlagg från Sverige för det känns enklare att göra?
Hoppas ni får en riktigt skön helg med lååååånga härliga frukostar!
Stor kram från regnigt NYC

Elisabeth said...

Mmm så gott det såg ut med våfflorna med bären och lönnsirapen! Ja, yoghurten också, men det är ändå mer vardag. Våfflor däremot!! Jag gillar också morgnar, speciellt nu när de blivit så ljusa. Och jag går gärna upp tidigare än jag egentligen måste för att ha tid till datorn, GP och lite morgon-TV. Sova länge på morgonen har faktiskt ALDRIG varit min grej, inte ens i den åldern då man förväntas sova länge. (Haha, det känns som att jag alltid är Fröken Tvärtemot. :D Så är det dock inte bara.)

Annika said...

Saltis:
KUL att du tyckte det, fröken Värdinna!!!
Det var roligt att skriva om det också.
Nu ska jag strax äta frulle och sen duscha och sen komma iväg på shopping av allehanda slag...
Våfflor är så gott! My GOD, men det går inte att äta det varje dag precis. Har nog inte ätit en sådan frulle sedan i somras...
GUD så sorgligt. Nå, jag får se till att fuska en lördag snart...
MMMMM.....
Plättar är så gott, så gott...
nej, plättlaggar finns nog inte här. men Williams-Sonoma har ngt som liknar...
KRAM från ett halvklart DC!!

Elisabeth:
jag har heller aldrig kunnat sova länge på morgonen. det har bara inte gått...
Tror aldrig att jag sovit till 12, tex.
Det är skönt att gå upp tidigare på morgonen en vardag. Dettycker jag med, hatar att stressa.
Helt Ok att vara tvärtemot :-)

Miss Marie said...

Härligt inlägg! Mysiga bilder som alltid (okej, minus den suddiga av Karolina i bilen men den har jag överseende med! :)) o bra text!

Du kan förresten ta bort mig från fredagstemat. Jag har ingen inspiration till det! Men om jag återkommer så lovar jag att säga till!

Ha en trevlig helg!

Suzesan said...

Vilket härligt inlägg. MORGNAR är hemska.... jag kan inte njuta som du. ihhh. Skulle gärna flytta en morgon till....till jag iallafall tio. LÄTT.

Önskar dig en underbar helg tack för en härlig bloggvecka Annika.

Kram
/Susanne

Annika said...

Oh, vilken god våffla, ser det ut som i alla fall =) Kul bilder. Att läsa tidningen i morgonsolen låter som en härlig vana tycker jag.
Kram!

Musikanta said...

Trevligt att läsa om dina morgnar. Jag undrade just över frukostbilden - trodde först det var några sorts krutonger, haha. Men fick förklaringen lite senare. Ska prova det någon morgon - det låter som om det var en spännande kombination, kanel och kardemumma...

Ska också försöka komma ut på PW på morgonen. Det blir lätt att man hoppar över den om man skjuter på den till efter lunch!
Ha en trevlig helg och stor kram/M

anna of sweden said...

Kul tema!

Nu blev jag sugen på våfflor. Trots att jag inte kan äta det eftersom jag är allergisk mot ägg. Och trots att jag nyss åt frukost ...

Ha en underbar VÅR-helg! :)

Huggies!

Anonymous said...

Våffelbilden fick det verkligen att vattnas i munnen. Mums!

Trevlig helg! Kram

Desiree said...

Jätteskoj att få läsa om alla andras morgonar. Frukt och yoghurt blir det för mig också på vardagarna fast jag lägger till 1/2 a cup of min hemmagjorda mussli också och toppar med lite bär. Mycket kanel eller kardemumma ska det helt klart vara på frukten!Jag märkte faktiskt det där med sötningmedlet som Petra tog upp. Mitt sockersug har gått ner enormt sedan jag slutade med Dannon light som jag åt tidigare precis som du. Nu kör jag istället med den grekiska naturell youghurten med 0 % fett. (Fage Total 0%) den är dessutom underbart krämig och god i sin konsistens. Men funkar Dannonen för dig så kör vidare med den.
Våfflor eller pannkakor äter vi ganska ofta (någon gång i veckan till brunch/frulle). Men jag gör dem lite mer nyttiga genom att ha ner rivna morötter eller havregryn och sådant i smeten och serverar med frukt och keso istället för sirap och sylt.
Hoppas att det mesta av snön smält bort nu så att du kan få njuta av din PW runda igen. Annars verkar vi ha ganska lika morgnar på flera sätt. Ha en underbar helg vännen.
KRam

Livet enligt Jenny said...

Åh inge kaffe... HJÄLP skulle mina barn hemma skrika.. haha en Jenny utan kaffe i sig på morgonen vill inte ens Bin Ladin möta!! :D Men efter den så är jag som en solros!!
Tar också mina prommisar och kortare löparrundor innan frulle, har hört att det sätter igång ämnesomsättningen bättre(vet ej om det stämmer dock).
Just pannkakor med sirap är verkligen något jag kan sakna(förutom mina älskade pretzels) och även om man kan göra det här hemma så blir det inte riktigt samma sak ändå..
Jättekul att läsa hur alla spenderrar sina mornar man får många nya idéer....
Ha en toppen helg tjejen!
Kramen

Anne said...

Jättekul att läsa om folks morgonvanor, det som slår mig är ju hur otroligt lika folks morgonvanor och rutiner är. Inklusive mina egna.
Jag menar, jag skulle ju aldrig äta samma middag varje dag, men frukosten ser alltid exakt likadan ut (men någon lite variation).
Du verkar ha sköna morgnar, riktigt härliga faktiskt. Låter som en bra rutin med skolskjutsen där på morgonen också (kommer förresten det fortsätta även när dottern börjar High Schoo?).
Mina morgnar fyller rätt samma vanor och upplägg, som sagt det var det med vanemänniska på morgnarna. Däremot tycker jag det är en skillnad på årstid, du går säkert alltid upp samma tid delvis för att du har skolskjutsen att ta hänsyn till. Själv sover jag mycket längre vintertid än övriga året. Morgnar kan då kännas stressiga, som oh nej vad jag kommit upp sent och "börjar dagen" så här sent, då går det inte att njuta på samma sätt av morgonvanorna, snabbläsning av tidningen osv.
Hur som helst, ha en riktigt bra helg! Kram!

Hanneles paradis said...

jag vill ha våfflor

Petchie75 said...

Det blev en riktig EFIT - morgonversionen idag hos dig! Jag önskar sååå att vi hade en morgontidning att läsa, det är så mycket mysigare än att sitta framför datorn. Eller iaf en helgprenumeration så att man hade något att läsa på helgerna. Men visst, nu PRATAR vi med varandra istället över frukosten, ha ha! Jag funderar på om det går att prenumerera på en svensk / brittisk tidning bara för helgerna i Bryssel men då är väl problemet att de inte kommer TILL HELGEN... Eller så får vi sonika åka iväg till tidningsaffären och KÖPA tidningen varje helg. Då kommer nästa problem: ska vi köpa två tidningar eller ska jag anpassa mig till O och läsa en spansk dagstidning?? ;-) Välfärdsproblem, jag vet!
KRam och trevlig helg!
PS Det är så roligt att Danone heter Dannon i USA - alltså varför kunde man inte bara behålla det franska varumärkesnamnet som det är i Europa?? (och i Frankrike heter Vicks Victors, ha ha)

Malde said...

Låter som mysiga morgnar, trots att de startar så okristligt tidigt (i mitt tycke). Jag är så morgontrött, och har alltid varit...

Kram!

Humlan said...

Jag undrade först vad du hade på frukten, kanel visste jag men det såg ut som socker också... men sedan såg jag att det var kardemumma. Jag gör min egen müssli och brukar ha kanel i den, men jag kanske skulle testa lite kardemumma också.
Hallon och blåbär är gott att ha i yoghurten också. Brukar passa på när dom har en ask till bra pris och lyxa med blåbär några frukostar, annars blir det färsk eller torkad frukt. Våfflor äter jag sällan och aldrig till frukost, men din bild ser verkligen smaskig ut!

Det låter som om du har en bra start på dina dagar, jag gillar också att starta dagen men tekopp och nyheter i tidning eller på nätet.

Ha en skön helg!
Kram!

Malin Clapper said...

Åh så man kan bara nästla sig in på listan sådär?! Vad kul! Det är flera av era bloggar som jag hamnat på en slump, men förstått att ni på nått sätt hänger ihop via detta fredagstema. Så jag hänger på och drar igång nästa fredag. :)

Anna, Fair and True said...

Tack för dina fina ord om mina teman!

Mycket rutin i dina mornar men det är ju inget fel med det! Jag tyckte att bilden på dottern i bilen passade bra med tanke på att det är en vardagsrutin. Då behövs kanske inga fina bilder värda fotopris ;)

Vad duktig du är som vaknar nästan en timme innan Karolina. Jag hade nog gått upp 5 minuter innan jag skulle väcka henne :) Och sedan ta min lugna morgon efter att jag skjutsat henne. Men så är jag morgontrött :) Fast ibland är det liksom lättare att gå upp om man är ledig än när man ska till jobbet. Fast jag snoozar dock sällan, jag går upp på en gång istället. Blir så irriterad på när Peter sätter klockan på en tidigare tid än jag men sedan snoozar till min ringer. Då har jag ju missat en massa sömn!

:)

Fritt ur hjärtat said...

MMMMM, smarrig frukost, annars är det väl rätt skönt med rutiner. Pannkakor o våffklor är så snyggt men jag har aldrig uppskatat det, det kanske är tur:-)

HeLena said...

Pannkakor och våfflor är mums! Det är inte så ofta dock... din yoghurt ser jättegod ut, jag blandar friskt bland naturell yoghurt, fil med mera... men du brukade inte gilla det??
Kram kram!

Fröken Anki said...

Dina morgnar ser sköna ut, oavsett om det är vardag eller helg. Gillar din tekopp på första bilden. Handgjord?
Frukt är ett måste på morgonen här med. Och ett bra sätt att bli pigg och orka med resten av förmiddagen. Och vilken lyx att ha en egen pannkaks/våffel-kock? Här det jag som gör pannkakorna, fast J gör ju vardagsfrukosten så det är väl bara rättvist egentligen.

Hoppas att du kommer in i din rutin med morgonpromenader nu. För det är också en väldigt skön start på dan.

kram

Annika said...

Marie:
TACK!!
Ska jag hålla dig vilande från temat så länge?
Jag menar, inspirationen kanske kommer tillbaka :-)
Ja, bilden med K var d ingen höjdare, men den tog i en hast...Så det är bra att du har överseende.

Suz:
HAHA, jag förstår att du tycker det!
Du som är en sådan nattuggla.
Jag är mer morgonmänniska än kvällsmänniska.
TACK själv för bra vecka. NU kör vi igen!!
Kram!!

Annika:
Ja, det är sköna morgnar. Oftast.
Våfflor är så gott! men det äter man ju inte daglidags precis.
Hoppas helgen var fin!!

Annika said...

Musikanta:
Ja, pröva kmumma och kanel över frukten. Det är så otroligt gott!!!
Ja, det ser faktiskt ut som krutonger.
Fniss...
Jag vet, PWs är bäst att ta på morgonen. Det gör jag med...Måste komma igång igen...
KRAM!!

Anna:
nej, trist...
att du är allergisk mot ägg...
Jättetråkigt.
Hoppas helgen var bra.
Huggies.

Maisoui:
Jag vet, tänk om man kunde äta våfflor varje dag...
Ahhh...
Hoppas du hade en fin helg!
KRAM!!

Annika said...

Desire:
Riktigt KUL tema det här.
Din vardagsfrulle låter som min...
Ja, jagska kanske pröva den yogurten du nämner. Bara för att, liksom...
Jag har nog inget problem mefd sockersug i Dannon Light, men den är ju full med fruktos.
Kan testa...
Ja, ni är så otroligt bra på bruncher...
GILLAR det.
Och det låter underbart smaskigt med nyttigare våfflor och pannkakor. Slurp!!
Jag får sparka mig i häcken för att komma ut på min PW.
Kramar!!!

Jenny:
Ja, det var riktigt KUL att läsa om allas morgonvanor.
Roligt!
HAHA, från Bin Laden till Moder Theresa för dig alltså, men kaffe innanför västen :-)
JA, jag vill också ta mina PWs inna fruksot då jag hört precis samma sak som du!!
Kramar!!!

Anne:
Rikigt KUL tema den här veckan!
Ja, alla har liknande morgonvanor :-)
Och som du säger är det ju lite lustigt med tanke på att ingen skulle äta samma middag sju dagar i veckan. Men frullen...den knatar på i sina invanda spår.
Nästa år börjar hon 7:10, så visst kommer jag att köra den stackaren då,,,gääsp.
Låter bra det där att du tar det lugnare på vintern vs sommaren. DET skulle jag också ha gjort om jag inte hade skolbarn att skjutsa.
Morgnar är sköna.
KRAM!!!

Annika said...

Hannele:
JAG med!!!

Petra H:
Ja, det blev en efit, hihi...och i söndags blev det en på rikigt.
Morgontidningar är sköna att ha.
Jagtycker att ni ska unna er varsin morgontidning på helgerna då ni flyttar tillbaks till det gamla landet.
Absolut.
Snacka om maximalt MYS.
Men, som du säger får ni nog gå och köpa dem eftersom en prenumeration förmodligen skulle fördröja det hela ett dygn.
I-landproblem som sagt :-)))
Ja, Dannon behöll inte Danone. Lustigt hur märken diffar över världen.
KRAM!!


Malde:
HIH, det går bra med dessa morgnar...
Jag har inget problem att komma ur sängen.
KRAM!!

Annika said...

Humlan:
Ja, testa med kmumma i frukten, eller musslin. Så himla gott!!
Bär i yogurten är så jättegott också.
Nej, jag äter nästan aldrig våfflor eller pannkakor heller, men när ajg gör det är så gott!!!
Te är ett måste, precis som för dig!!
Så gott...Och sen tar man nyhterna under tiden.
KRAM!!

Malin Clapper:
Välkommen hit.
Jag länkar med glädje upp dig, men när jag klickar på ditt namn får jag ingen bloggadress.
Så hör av dig till mig igen med din adress så är du jättevälkommen!!!

Anna:
Tack själv för superteman av det ovanligare slaget!!
HAHA, så sant...en vardagsmorgon behövs inga foton av världsklass...Det var verkligen taget precis innan hon skulle hoppa ur bilen.
Jag har inga problem att komma upp på morgonen, om jag hade haft det hade din plan låtir utmäörkt :-)
Snooze är bara så jobbigt, s jag kan fatta att du blir irriterad på Peter :-)))

Annika said...

Simone:
GILLAR rutiner. Speciellt på morgnarna.
TUR att du inte gillar våfflor :-))
Kram!!

Helena:
Visst är det gott med våfflor och pannkakor, men nej, det blir inte ofta...
DU har rätt, jag gillar iNTE fil...Och har därför ganska svårt för naturell yogurt.
Helena, det går INTE att kommentera hos sdig. Provade flera ggr...
KRAM!!

Anki:
Ja, morgnarna är sköna.
Verkligen!
Frukt är ett sant måste här också, mums.
Låter som en bra frukostdeal hemma hos er. Med uppdelningen :-)
Tack, Anki...jag får ge mig en rejäl spark i häcken och komma ut på PW igen.
KRAM!!!