Friday, January 29, 2010

Show and Tell: Te (med sidospår)

Yes, it is FRIDAY!!!
TGIF!!

Hoppas allt är bra med er alla denna januaris sista fredag!
Här har vi nattgäster som snusar så sött i källaren, och när gästerna gått hoppas jag att Karolina och jag kommer iväg till Tysons Corner, mitt favoritköpcentrum ni vet.
Innan jul körde många affärer med olika rajder och lockpriser. En av tonårsaffärerna, Abercrombie and Fitch, gav cash-back till kunderna i form av presentkort. För varje 100 dollar man spenderade därinne fick man 25 dollar tillbaka. Jag har femtio dollar att spendera där. Men det MÅSTE utnyttjas innan 1 februari annars fryser allt inne.
SÅ, jag kommer att vara ivrig med att försöka få iväg töserna. Jag vet att en av dem ska gå redan 9:30, så den andra kanske går precis strax efter. Jaja, det ordnar sig...

Idag är det så fredagstema och det är Sparkling som håller i trådarna. Jag vet, i skrivande stund, inte vem som tar över i nästa månad, men det vet säkert Miss Sparkling herself. Om inget står där så HOJTA TILL så fixar vi det här!

Idag ska vi prata om TE!
Te är mitt livselexir!
Jag älskar denna dryck! Dricker bara te om dagarna, aldrig kaffe.
Det blir en del te som rinner genom strupen, kanske 5-6 koppar per dag.
Mest dricker jag koffeinfritt te.
OM jag måste välja att dricka ett enda te för resten av mitt liv skulle jag välja Earl Grey. Det är det klassiska teet för mig, och ett te jag aldrig tröttnar på.
När jag är hemma i Sverige köper jag ibland på mig te. Många tar med svenskt kaffe tillbaks till USA. Det skulle aldrig falla mig in ;-). Jag tar med te istället. Jag tycker att KOBBS har jättegoda och fina smaker.
Det finns löstebutiker här också, som i Sverige, men inte samma utsträkning. Men de finns. Bland annat finns det en i just Tysons Corner. Jag har aldrig varit inne och botaniserat där, jag vet inte varför. Oftast blir det så, här i US, att jag dricker te på påse. Nej, man kan inte kalla mig tesnobb, och det är helt OK för mig.


Min teburk med en kall Mårran på...Köpt på Halpa-Halli i Närpes.

På kvällarna framför tv:n brukar jag dricka örte. Det tycker jag är ganska gott också.
Te värmer dessutom så bra, men det lustiga är att om jag fryser riktigt mycket så hjälper inte te heller. OM jag fryser rikigt ordentligt och jag är ute så är Starbucks Vanilla Latte den allra bästa medicinen. Jag vet inte vad det är med den, men den värmer så GOTT!! OCH det är ju KAFFE!!!??

Förresten, påtal om kaffe (sorry, nu går jag utanför ämnet) så hade min mamma av misstag köpt kokkaffe i julas. Hon gjorde kaffet i perkulatorn och det var det GODASTE kaffe jag smakat!!! Mildare än bryggkaffe, rundare i smaken! LOVED IT!! Tror faktiskt att jag tog en slurk, eller två eller tre varje morgon under julen av det kokkaffet.

En annan lustig grej; Om jag dricker mycket kaffe här i USA på någon tillställning så får jag klara kaffeinbesvär i form av att jag känner mig speedad och att hjärtat börjar slå så fort. SÅ otäckt, och det gör att jag inte kan sova på natten. Det är därför jag dricker så mycket koffeinfritt här.
MEN; om jag dricker kaffe i Sverige, eller i kaffelandet nr 1--Finland-- så får jag aldrig koffeinkänningar. DET tycker jag är högst märkligt. Är det mer koffein i amrisarnas Maxwell House än i svenska Blå Mocca??? Någon som vet?


Jag igår eftermiddag med en kopp te, som vanligt.
Fredag!
Långhelg för unga fröken K. Även på måndag alltså...
Imorrn ska det bli SNÖ sägs det. JAG hoppas!!
Jag tänker laga någon smaskig trerätters då. Jodå--så att--recepten från TV4, vem trodde något annat? Recept.nu!

Ha en toppenhelg alla FIIINA läsare!!!

Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anki,
Strandmamman
Lena
Erica
Marie
Saltis
Anna
Taina
Musikanta
Under ytan
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Ebba
Olgakatt
Norrsken och Stjärnfall
Anne
Sparkling
Bejla

44 comments:

Elisabeth said...

Teburken var verkligen söt! Mårran är numera lite av min favorit; det är så synd om henne att alla är rädda för henne när hon inte kan rå för att hon är kall.

När jag bodde i Österrike drack jag med mina mått mätt mycket te, oftast två koppar om dagen eller något liknande. Det var godare där, på något sätt. Nu dricker jag bara te om jag "måste", d.v.s. när jag har kaffe eller te att välja på. Fast helst vill jag bara ha ett stort glas kallt kranvatten. ;D

Matildas fikarum said...

Om du dricker mer kaffe när du är i Sverige och Finland så får du inte känningar för att du snabbt byggt upp ett motstånd, så även om inte det amerikanska kaffet är starkare så reagerar du kraftigare för att du sällan dricker det. Koffein är som alkohol på det sättet, man vänjer sig. Därför kan människor som dricker mycket kaffe dricka det på kvällen också utan att bli piggare för det. Jag har dragit ner kraftigt på kaffet och nu kan jag inte dricka kaffe efter klockan sex på kvällen för då är jag uppe halva natten. Förr när jag var storkonsument drack jag en stor mugg kaffe precis innan gåläggdags.

Tankevågor said...

Åh...jag gillar din teburk med Mårran! Har ju sett den förut också på bild. :-)
Jag är också en inbiten tedrickare som du vet och ingen "tesnobb" heller utan kan gärna dricka påste bara det är gott!
Kul att du faktiskt köper med dig te från Sverige när du åker hem igen.
Här finns många bra ställen att köpa te på men för mig blir det oftast NK's tebutik för det ligger så bra till. Men som sagt....det blir ofta påste till vardags och jag tycker det är så lätt att ta med till jobbet. Det ligger alltid tepåsar i mina handväskor. ;-)

Märkligt det där du skriver om koffeinet i svensk kontra amerikanskt kaffe! Kan det verkligen vara skillnad? Eller har det något att göra med tillverkningen tro? Spännande att få höra om någon annan gjort samma reflektion.

Ha en jättebra helg och lycka till med shoppingen!

KRAM från ett snöigt Stockholm! :-)

Suzesan said...

Jag gillar inte te alls. Men om jag ska ha något så blir det KOBBS. Lingonte gillar jag mycket. Jag vill ha mjölk i te och mycket socker. Det är nog som det sagts innan att du dricker sällan och reagerar på koffeinet nät du tar det för kroppen är inte va. Maxwell House är ett av de bästa kaffena jag vet men få affärer har det. Men det kan ju vara så att det är en starkare blandning av andra bönor för Maxwell har en annan kaffesmak än flera. JAG ÄR KAFFEKÄRRING till 100%:)

FIN TEBURK!

Tack för en ljuvlig bloggvecka Annika och ha en bra helg.

Kram
/Susanne

bettankax said...

Jag dricker te så otroligt sällan. Och när jag dricker blir det Earl Grey. Däremot dricks det en hel del kaffe, dock aldrig efter kl 18.

Jag passar på att ge komplimang till din grårandiga kofta. Jättefin! Gillar "ärmavslutet"! Små detaljer kan göra skillnad. Jag gillar koftor och tycker inte jag kan ha för många;)) Himla söt är du också. SMAL!!:) Du ser ut som hälsan själv. Noll glåmighet. Beror säkert en hel del på dina PW:s...och kanske bra smink??;))(tänker på tidigare inlägg)
Önskar dig god shoppinglycka och trevlig helg. KRAMAR

Taina said...

Good morning tea lover!!!
...särskrivningar så det står härliga till. Men då är det ju engelska också!

Jag kör alltid kokkaffe i perkulatorn. Har gjort det i alla år. Men nu finns det dessutom ett specialkaffe enbart för perkulatorn. Strange.

Jag tror vi också har cash back från Abercrombie. Jag gillar INTE den affären. Kläderna är helt ok men HUR HÖGT SPELAR DE MUSIK DÄR INNE DÅ??? Och stanken av parfym eller vad det nu är gör mig spyfärdig. Det kanske inte är meningen att föräldrar ska gå in dit?

Vad gullig teburk från Halpa Halli!! Hahaha!

Ha en underbar helg och hoppas ni får mycket snö nu. Det fick vi igår och I LOVE IT!

KRAMAR!!!

Petchie75 said...

Mmm, jag gillar också te, men har hela tiden druckit mer kaffe än te i PR. Det känns som det är för varmt för te (men inte kaffe??) här. Den senaste tiden har jag bestämt mig för att dricka mer te och mindre kaffe, speciellt som jag har en massa goda téer från Europa som besökare haft med sig.
Jag dricker inte alls bryggkaffe, och dricker ytterst sällan kaffe i Sverige - det är BARA om vi är ute någonstans och jag kan få espresso / latte / cappuccino. Kalla mig kaffesnobb men jag lärde mig dricka kaffe när jag bodde i Italien ;-) På tal om kaffe ska jag ha spansklektion idag på Starbucks och då blir det en grande latte (som ju är medium, S-bucks storlekar är så fåniga).
Kram och trevlig helg!
PS Vad tycker en teälskare som du om Lipton Yellow Label?? Jag AVSKYR det téet!!!

Annika said...

Elisabeth:
Visst är Mårran så missförstådd. Och det är synd om henne. Alla är rädda för henne...
Aaaewww---Mårran...

jag skulle gäran smaka lite te från Österrike...Mmmmm...deras cafekultur är inte att leka med...
Aaahhh.
Kranvatten är den bästa törstsläckaren av alla, men gärna md lite cotrom i.

Matilda:
Ja, det skulle man kunna tro...
men, så är det. Jag kan dricka tre baljor kaffe här med koffein och få världens känningar som håller i sig hela dagen och hela natten. på natten ka njag inte sova.
jag dricker egentligen bara svart kaffe en ggn i veckan, på svennefrullen. Men numera bara en kopp, och efter det te. VILL inte ha de där känningarna. VILL inte.

Men, så kommer jag hem till sverige. Dricker tre baljor kaffe och får noll känningar.
DET är märkligt.
Och kaffet i svedala bryggs ju mkt starkare än här.
och ändå...

Lurt det där...fattar noll.
Annars tror jag absolut att man kan bygga upp en tolerans, precis som med alkohol.

Jag är som du, jag skulle inte kunna dricka vare sig koffeinkaffe eller te efter 18. Det går inte. Som tur är finns ju de-caf här på alla rest och nästan alla har de-caf hemma också. Som alternativ. DET gillar jag.

Londongirl:
Visst är Mårran söt!!
Te är underbart gott!
Och man kan dricka in absurdum, love it!
Nej, jag är ingen tesnobb alls. TUR det, annars hade det varit svårt i det här landet där det är lite svårare att få tag på löste.
ÅH, jag skulle också vilja botanisera på NK.

Kaffet, eller koffeinmängden fattar jag NOLL av...verkligen NOLL.
Kaffet är ju annorlunda här, det är en sak. men just detta med koffeinet...
I do NOT get it...
NJUT I SNÖN!!
AVIS!!
KRAM!!!

Annika said...

Suz:
Ja, det är sant det där med koffeinet. Jag får känningar för att jag så sällan dricker kaffe. men varför får jag inga känningar av svenskt kaffe...?
DET är det märkliga.
Gillar du Maxwell House, gumman!!! Jag kan skicka ett paket...skicka din adress i ett mail ska du få en påse bara för att du alltid är så gullig!!

Kramar i massor o tack själv!!!

Bettankax:
MEN TACK!!
VAd kul att du gillar koftan!! TACK!!
Jag är koftoman aav rang!! Tycker inte heller att man kan ha för mpnga koftor. Det är mitt älsklingsplagg!

HAHA, TACK för att du tycker jag är smal och oglåmig...Med vikten går det bra! OCh i fejset har jag det braiga sminket, du vet....det jag skrev om häromdagen. Bildbevis på att det funkar...

Stora bamsekramar!!
PS, Lindalotta vill lägga ut en brudbild på dig! Vad säger du om DET??? HIHI!!

Taina:
YES, men där är det ju helt rätt med särskrivingarna. DETTA är särskrivningars förelovade språk...

Tänk om du skrivtr God morgon te älslkare...
IIIIHHHH!!!

Kokkaffe var grymt gott!!
Gillade det väldeliga.

Abercrombie är en märklig affär, mörk, hög musik och sen den där parfymdoften som vilar tung. Visste du att alla som jobbar dörinne "måste" vara snygga...
Synd att inte kvaliteten på kläderna är så bra heller. Men dyra som krut är de ändå..
Oh well, det är den affären som gäller nu för kiddsen så...

ha en fin helg!!
OCH JA, let it SNOW!!!

Massor med kramar och trevlig helg!!!

Annika said...

Petra:
Ah, njut av ditt ditt te!!
DET skulle jag också göra om jag hade en massa goda euro-teer.
Men ja, jag fattar vad du menar med värmen.
JAG hatar Liptons Yellow....USCH vilken industrismak det teet har. Skulle aldrig ngnsin köpa det. GLÖM DET!!
Det är säkert bäst att endast göra iste på det teet.
Jag fattar fullt ut att du blivit kaffesnobb om du lärde dig dricka kaffe i italien. You go!
sbux stl ja...jodå ,de kunde gott kall dem small medium eller large...
Fjantigt...
Kram och ha en fin helg!!

anna of sweden said...

Snygg tjej och snygg te-kopp. :)

Te. Jag har aldrig varit någon större te-drickare. Men får jag välja mellan te ock kaffe blir det te. Alltid.

Ha en fin helg. Hoppas att all snö faller över Virginia. Och inte en endaste liten flinga över Pennsylvania! :D

Huggies!

anna of sweden said...

... och så kommenterade vi samtidigt igen ... :)

Annika said...

Anna:
I am telling YOU!! Vi kör samma spår...
Vi måste helt enkelt ses ngn ggn och se om vi klickar lika bra IRL :-)))))
TACK för komplimangen, snygging!!
Ha en fin helg!!
Tror inte det ska snöa hos er, och knappt här heller, men däremot längre söderut...HUA!!
Eller vad säger jag; jag är avis på dem!
Huggies och trevlig helg!!

Annika said...

Trevlig helg! Själv gillar jag inte te men din burk var söt! =)

Annika said...

Annika:
Detsamma.
OCh ja, även om man inte gillar te kan man inte låta bli att gilla Mårran! :-)

Sparkling said...

Trevligt att någon annan också uppskattar te oerhört mkt :)
Kobbs är gott!
Trevlig helg!

Annika said...

Saprkling:
YOU bet ya!!
Te är lovely!!
Tacl för fina teman, och nu vet vi ju att Anna tar över.
Trevlig helg!!

Humlan said...

Jag är också teälskare! Men jag dricker både te och kaffe varje dag. Te på morgonen och kvällen och kaffe på eftermiddagen. Dessutom är jag tesnobb! Jag köper bara löste i teaffärer (har köpt nästan allt i Gamla Stan, men nu har dom bytt ägare och dom som har det nu är inte lika kunniga och bra, synd) och har väldigt svårt att hitta nya sorter som jag gillar. Men visst dricker jag påste också och många av dom är riktigt goda (men INTE Liptons gula!!!) och skulle jag tvingas välja så är jag hellre utan kaffe än utan te.

Jag instämmer med alla andra som gillar din Mårranburk, den är så fin!

Trevlig helg!
Kram

bettankax said...

ALDRIG ALDRIG kommer denna bild publiceras! Då skriver jag om mitt testamente!!;)

Victoria said...

Trevlig helg!!
Kramar/Vic

malou said...

jag dricker te - i muminkopp.

Saltistjejen said...

Jag älskar också te! Skulle aldrig klara mig utan te!!!!!! och rpecis som du skuulle jag klart välja Earl grey OM jag var tvungen att välja endast ett te för resten av livet!!! Det är mitt baste! Seadn älskar jag andra teer också, men Earl Grey är bara grunden i min tekonsumtion!
Vilken fin burk förresten!
Och här finns löste men det är ofta sååå dyrt jämfört med sverige. Så vi ahr oftast köpt med oss mängder med te när vi varit hem. Men det tar slut det med...
Ha nu en otroligt fin helg med SNÖN och mys med lediga K!
Kram!

veronika said...

Fin teburk! Gillar Mårran!
Dricker själv alltid te, Earl grey är också min favvo. Beställer alltid Earl Grey i lösvikt från vänner och familj i Sverige.
Kaffe dricker jag ibland, om jag är i Sverige eller träffar någon kaffedrickande Svensk här. Maken som är en rikttig kaffedrickare sörjer att jag inte dricker kaffe, han är ju en Norrlänning också.:) Jag är väldigt känslig för koffein, dottern är likadan. Får darrningar och allmän olust i timmar efter jag druckit mycket kaffe.
Nu vill jag höra, vilken trerättsmiddag ska du göra?? Är så nyfiken. Tyckte lite synd om Lars , då de gav han så låga poäng. Han såg lite ledsen ut,maten han gjorde var inte inte alls tråkig.
Trevlig helg!!

Grekland nu said...

Fem-sex koppar om dagen, det var inte dåligt! Egentligen borde jag nog avstå från några koppar kaffe och dricka te istället, tror att det är betydligt nyttigare. Morgonkaffet vill jag absolut ha, men på eftermiddagen skulle jag lika gärna kunna dricka te. Jag gillar också Earl Grey, och så det grekiska bergsteet förstås.

Camilla said...

Vilken söt teburk!
Jag bäljar i mig både kaffe och te i mängder. Här i Kalmar finns en jättemysig te & kaffebutik där jag brukar botanisera när det gäller te. Min favorit är jordgubb och champagne, luktar och smakar ljuvigt gott.

Hoppas att du gör några fynd imorgon.
Ha det gott
Kram

Anne said...

Allra först, Mårranburken är bara bäst och det finaste jag sett på länge! Jag är som du kanske förstått tokig i alla prylar som rör muminvärlden, så den här burken gick jag igång på direkt!

Men du,fasen vad mystiskt och intressant det där med kaffe här och kaffe där, effekterna. Vad är kaffe här och kaffe där, som du skrev, amrisarnas Maxwell House och svennarnas Blå Mocca.
Jag läste många kommentarer, men inte alla så kanske nån skrev nåt bra där och hade nån förklaring. Mysko, helt klart. Jag har inte tänkt på det. Men jag har svårt att dricka kaffe på kvällen, redan tidig kväll med kaffe brukar betyda sömnsvårigheter så det går helt bort.
Jag är överlag inte så mycket för varma drycker, så varken te eller kaffe är riktigt min grej. Visst, jag dricker det men rätt lite.
Kaffe kan vara rena medicinen ibland om jag behöver piggas upp, antagligen för att jag dricker så lite så när jag väl gör det får jag värsta energin. Men hjärtklappning och känna sig speedad som du skrev, det vill man ju inte ha.

Håller för övrigt med om skribenten som berömde din kofta, jag blev väldigt förtjust i den. Som den andra personen skrev så var det fina ärmar, den detaljen var pricken över i:et.

Ha en trevlig helg,kram!

Emmama said...

Vad märkligt, KOBBS teer och just Earl Grey är några av mina favvisar också. Försöker dra ner på kaffet och dricka mer te men det går sådar kan jag meddela. Gillade också burken men även din fina kopp. Kram kram och trevlig helg!

Annika Estassy said...

Även jag är en tedrickare. Dricker i princip aldrig kaffe, skulle vara en latte ibland. Fast det kan knappast kallas för kaffe antar jag. Har du testat Roibos-te? Love it! Annars håller jag med om att Earl Grey är en klassiker man aldrig tröttnar på. Är även förtjust i Thai.
Lycka till med dagens shopping! :)

Marianne said...

Inte lätt att kommentera när Någon håller på och pratar med Internetleverantören och det rycks i sladdar och fixas ... utan resultat. Nåväl, tv-Muhammed kommer i kväll. Och nu är det klart med "fixandet" för stunden.

Te är gott! Mina favoriter är också Earl Grey och örter, främst hibiskus som är så gott här i Egypten. Hibiskus med en liten skvätt honung, det blir rena saften. Och gott både varmt och kallt. Prova det om du hittar det.

Jag föredrar faktiskt påste, det är mycket enklare än att hålla på och spilla te över halva köksbänken och sedan får man te i avloppet och ...

Haha, du är för rolig. När du skriver om amerikanskt kaffe etc skriver du "kaffein" och när du skriver om svenskt blir det "koffein" : D Det undermedvetna in action!

HOPPAS att du hittade riktigt bra grejor för dina presentcheckar!

Ha en SKÖÖÖN helg!
Kramar!

alegni said...

te?!? fy fasiken vilket bloggtema ;) jag kan frammana lukten av den eländiga sörjan i mitt minne om jag vill, men helst låter jag ju bli.
jag ska gå och stoppa näsan i kaffeburken så jag kommer på andra tankar...
ha en trevlig helg där borta i det stora landet! kram

Musikanta said...

Jag dricker nästan bara Earl Grey, Mirrens favorit är Lady Grey, som jag gillar också. Jag dricker heller inte kaffe alls, det smakar pyton numera.

Jag reagerade precis som du på kaffe på den tiden jag bälgade i mig litervis av denna dryck. Kunde aldrig dricka efter kl 6 på kvällen om jag skulle somna i något så när tid.

Fick också hjärtklappning av kaffet och ibland otäcka drömmar som förmodligen var ett slags hallucinationer. Reagerar inte alls på te däremot och kan dricka det ganska sent utan några sömnbesvär.

Lillmirren skulle ha tyckte om burken med Mårran. Han ser Mårror lite överallt med skräckblandad förtjusning.

Ebba Christina said...

Visst är det underbart med te. Ett livselixir.
Ha en underbar helg.

Anonymous said...

Jag blev minst sagt förvånad när jag upptäckte att Du har sommarstuga i Närpes. Jag är nämligen också därifrån och hamnade på Din sida av en händelse.
Världen är bra liten. Jag bor numera i Florida.
Barbro

HeLena said...

Ja, te både högt och lågt det vet vi. Jag älskar också te! Förr drack jag ju alltid med mjölk och socker men nu dricker jag det som det är, ev lite honung i om jag dricker Earl grey som är sååååå GOTT!! Hoppas helgen varit skön och att du shoppade något lovley som du ville ha, och jag hoppas ni får det skönt i morgon också.
Kram kram

Anonymous said...

Det var en riktig temugg du höll i där :-) . Ju finare mugg desto godare blir innehållet tycker jag.

Hoppas din helg har varit bra.
Kram

Malde said...

Te, vilket tema! Lovely!

Min favoritaffär är denna: http://www.teacentre.se/catalog/index.php

Det te jag absolut inte kan vara utan är Söderblandning. Seda vill jag ju allra helst ha ett fylligt Assam-te till frukost, jag vaknar så bra på det. Till jobbet har jag alltid med mig ett bra, färskt Oolong-te, som man dels kan brygga fler gånger på samma blad, dels dricker jag det utan både socker och mjölk. Grönt te tar jag lite, lite honung i, och svart te vill jag ha mjölk i.

Liptons yellow label är inte te. I alla fall tycker jag det. Då dricker jag hellre kaffe... Jag tycker inte om kaffe heller, kan jag tillägga ;-)

Påste försöker jag låta bli, så jag har väl blivit lite av en te-snobb, jag erkänner det :-)

Kanske jag skriver ihop något om detta själv.

Kram!

Annika said...

Humlan:
KUL att du också är tedrickare!
Om jag hade en massa mysiga tebutiker skulle jag också handla där. Älskar verkligen alla löste sorter som finns i sverige.
Det doftar så otroligt gott i de affärerna.
Men ja, påste funkr bra det med, tycker jag.
För mig är valet lätt; hellre utan kaffe än utan te.
TACK för att du gillar mårranburken.
Hoppas din helg var bra.
Kram!!

Bettankax:
OJ...Hoppas Lindalotta ser detta ;-)))
STOR KRAM!!!

Victoria:
Hoppas helgen VAR trevlig.
Kram!!

Annika said...

Malou:
GULLIGT!!
en sån skulle man skaffa sig! Kanske nästa ggn jag är i Finland!

Saltis:
HÄRLIGT med ännu en tefantast!
DET är ju så gott!
Löste har jag aldrig köpt i butik här, ngnsin. Bara Earl Grey som löste på burk i affären, för det finns ju. men, numera är jag så bekväm att jag hellre köper påste ;-)
FAST, jag är som DU; köper löste hemma i sverige!!
SÅ GOTT, och inte så dyrt.
Earl Grey is the BEST!!! Absolut den eviga basen.
Hoppas din helg var BRA!!!
KRAMAR!!!

Veronika:
ÄNNU en teälskare i sällskapet! HÄRLIGT!!
Te är s¨gott.
precis som du dricker jag kaffe om kaffe finnes i svennesällskap etc. Men jag föredrar absolut te!
Earl Grey är det godaste.
Twinnings säljer löste på burk i vanliga affärer här.
Peter, till skillnad från din make, skulle aldrig dricka kaffe. Så här står kaffebryggaren nästan alltid oanvänd :-)
Ja, jag gjorde ljummen avocadosoppa, beef bourgoune (stavnin) och sorbet (inte hemmagjord).
KRAMAR!!!!!

Annika said...

I-B:
Det grekiska teet som du skrev om skulle jag gärna prova. MUMS!!
Ja, te kanske är lite nyttigare än kaffe men jag tror inte det är så bra att bälga sådana mängder jag gör heller. Fast, vem vet...
Earl Grey är så gott!!
Hoppas helgen varit bra!

Camilla:
Ja, te är så gott.
Ditt te som du gillar låter underbart!
Sverige har s¨många fina tebutiker!! Är avis på det!
Det finns så få såna här, och de som finns har jag knappt varit inne i.
Hoppas helgen var BRA!
Kram!

Anne.
HAHA, TACK!!
JO, jag förstod att detta skulle vara en riktigt ANNE-pryl!! Du får köpa nästa ggn du är hemma på Åland!
Jag tycker så mkt om min mårra-burk.
Anne, det finns ingen förklaring än så länge på kaffet.
Varför kan jag dricka tre stora koppar blå mocca utan känningar, men efter tre koppar Maxwell House eller Folgers etc är det som om darrningarna aldrig vill sluta. How come???
Fattar verkligen NOLL.
Mer koffein i kaffet här????
Nej, den där speedade känslan är vidrig...SÅ vidrig.
TACK för koftberömmet. Blir glad. En gammal kofta från GAP är det...
Hoppas helgen varit toppen.
kram!!!

Annika said...

Emma:
VAD KUL!!!
Vi har ju varit inne på liknande spår förr, så även med teer alltså.
Kobbs gillar jag massor.
Hoppas sin helg var ritkigt bra.
kram!!

Annika:
ÄNNU en tedrickare i samlingen!!
OCH vi verkar vara många som gillar Earl Grey!
Caffe latte älskar jag!! Går jag på Starbucks blir det alltid en latte!!! Underbart gott, men inte så "kaffigt" kanske.
TACK för tipset om om Roibos te.
Skall testas.
Hoppas din helg var bra!


Marianne.
LUSTIGT!!
Jag såg inte det där med koffein vs kaffein förrän du nämnde det.
Märkligt. Ja, nog kan man skylla DET på det undermedvetna alltid.
Knepigt...
Hoppas det ordnat sig med alla sladddar och internet och allt annat nu.
Verkligen!
Tepåsar är så bra o bekvämt att hålla på med. Och eftersom jag är så noll tesnobb tycker jag att det smakar bra också!
Hoppas din helg var fin!
Massor med kramar!!!

Annika said...

Ingela:
HAHAHA, jag bara väntgade mig att du skulle kommenterar här..
Ingela som kallat TE för SKIT på sin blogg, att det smakar skit...
SÅ komiskt.
Men, det är klart, du är från Finland. KLART du ska älska kaffe ;-)
Kulta Katrina pch Presitentti och allt vad nu alla härliga finnesorter heter ;-))))
Massor med kramar!!!
Nu ska jag göra en kopp te!!


Musikanta.
Earl Grey och Lady Grey are da shit!! Smakar bara så bäst.

Så du fixar inte alls kaffe längre.
Nej, det är ju för otäckt det där med känningarna. jag brukar dricka koffeinfritt ibland. GILLAR det och känner ignen skillnad på smaken. IOFS dricke jag nästan aldrig kaffe, så jag kan nog inte bedömma det där så bra.
Mårran är en missförstådd prick. Hon passar bra på en teburk.
Stor kram!!

Ebba:
JA!!
Du tycke rockså det alltså!
LJUVLIGT GOTT!!
Hoppas din helg var bra!!

Annika said...

Barbro:
Välkommen hit!
Det är inte jag som är från Närpes, jag är från Sthlm, men min mamma är därifrån och min mormor bor där. Japp, vi har sommarstuga i Norrnäs.
SÅ där är jag varje sommar.
Du kanske känner min mamma?
Berätta gärna mer.
Ha det så bra i Florida och välkommen tillbaka!

Helena.
Te högt och lågt!! Alltid.
Jag dricker också te svart numera. Har säkert druckit te så i över 20 år numera. Inga tillsatser i form av socker eller mjölk. Godast så.
Karolina fick en hel del kläder i fredags. Jag fick inte en enda pinal.
Hoppas din helg var bra!!!
Kram!

Maisoui:
TACK, ja den tekoppen älskar jag. jag har flera stycken liknande av de keramikern.
Ja, koppen ÄR viktig.
Hoppas helgen varit god!
Kram!

Malde:
Visst var det ett härligt tema!!!
TACK, teacenters sida har jag varit inne på. De levererar till US...
Har tänkt beställa därifrån ngn ggn.
Söderblandning är så GOTT!! Älskar det verkligen!!
Liptons gula te är sällsynt läbbigt...
Japp, om teer kan man skriva mkt.
KRAM!!!!

Anna, Fair and True said...

Skumt det där med koffeinet?? Det borde ju inte var mer koffein i det (svaga) amerikanska kaffet?? Kanske olika slags koffein? Finns det??

Konstigt att det mesta te är på påse i USA! För de dricker ju te så både ock borde vara lika vanligt. Men amrisarna är väl lite bekväma av sig. Allt paketerat liksom :)

Annika said...

Anna FT:
Ja, jag fattar nOLL!!
NOLL!!
Jag har inte fått ngn förklaring på det.
Tre koppar amriskaffe ger kalara käningar. Tre koppar svennekaffe ger inget alls. OCH svennekaffet ÄR starkare.
Tepåsar ja. jo det är nog som du säger att amrisarna gör det bekvämt för sig. tebutiker finnes men inte i den utsträcking som hemma. Löste (Earl grey, english bfast) finns i alla affärer. jag har köpt en jättebra tekula här, men faller själv oftast i bekvämlighetsträsket också.

Det där med amriskaffe vs svennekaffe skulle jag gärna vilja ha en förklaring på...