Friday, January 22, 2010

Show and Tell: Motion och träning.

Ha-Ha-Ha-Ha-Happy FRIDAY!!

Äntligen fredag, eller vad säger ni?
Härligt!

Sparkling är det som är värdinna för temat denna månad och idag vill hon att vi ska tala om motion och träning.
OK; då gör vi det.

Det är ingen hemlighet att jag går på mina power walks så gott som varenda dag. Jag tycker för det mesta om dem, de får mig att rensa hjärnan, jag får frisk luft och jag svettas. Vackert så.
Ibland får jag tvinga mig ut, men det är inte så ofta. Händelsevis tar jag stavarna med mig också och kör då stavgång, eller Nordic Walking som det heter här.
Jag tar olika rundor på olika parkvägar här i Reston, bara från min trappa kan jag välja mellan ett otal rutter.
Under PWn har jag min iPhone med mig, och på iPhonen ligger min iPod samling med musik, så jag lyssnar på den. Det händer att jag inte vill höra musik, då lyssnar jag istället på något radioprogram som jag laddat ner. Jag har också en appt på min iPhone som heter Wunderradio, men som jag faktiskt aldrig har lyssnat på. Jodå, den ska invigas endera dagen.Äkta Washingtonvinter i äkta Washington vinterfärger...Nothing more, nothing less...

Jag går fort, och jag går allra helst ensam så att jag kan hålla min toktakt. Ibland har jag grannen Ingrid med mig, men då går vi långsammare och pratar massor. Det är trevligt det med, men någon PW vore synd att kalla det. Ingrid brukar gå med mig en dag i veckan.

Då jag kommer hem kollar jag ALLTID min stegräknare/kaloriräknare. Jag kan inte gå ut utan den, har blivit totalt beronde.
NU ska jag köpa en pulsklocka också eftersom jag läst så mycket positivt om dem på olika bloggar.


Jag tar av mig mina gympadojjor och laddar på Wii-fit (kanske tre gånger i veckan). Där kör jag step aerobics och yoga. Lite kul med Wii-fit faktiskt. Jag har Jillians träningswii likaså och det är HÅRT!! Funderar även på att skaffa Biggest Loser träningen på wii.
Jag håller på med Wii-spelandet i trettio minuter.
Ja, det är så jag tränar i dessa dagar.

Jag brukade vara en flitig gymbesökare med förkärlek till step-up pass, men benen och knäna tog ganska mycket stryk av det. SÅ synd eftersom jag verkligen tycker att det är roligt. Jag brukade även ta kick-boxing ett par gånger i veckan + body pump. Numera känns gymmet som något jag måste börja vänja mig vid igen. FATTAR inte varför jag inte bara går dit. Vill bara ta pass, inte träna på ”golvet”. Ren styrketräning tycker jag är döden på Nilen. Men ja, jag VET att det är bra!

SÅ, så tränar jag...

Fredag så, och helg.
Karolina är ju med i skolans teatersportlag så ikväll är det TÄVLING på en annan Middle School i Fairfax County. Teatersportlaget tävlar 1-2 gånger i månaden.
Som jag berättat förr är det REN improvisation, och lagen blir betygsatta av tre domare. Dessa tävlande kidds är OTROLIGA!
Resten av helgen blir lugn, vad jag vet. Vi ska på bio, och sen ska jag laga till något extra smarrigt på lördag, tänkte jag.

Önskar alla en fin helg!

Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anki,
Strandmamman
Lena
Erica
Marie
Saltis
Anna
Taina
Musikanta
Under ytan
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Ebba
Olgakatt
Norrsken och Stjärnfall
Anne
Sparkling
Bejla

33 comments:

Elisabeth said...

Jag föredrar också att gå ensam, just för att få hålla mitt eget tempo. Mamma kan jag gå tillsammans med, men annars tycker jag att många andra går såååå långsamt. Det gäller inte bara då förresten, utan i allmänhet. Ibland gör jag det till en sport att gå om så många som möjligt. ;D Extra roligt är det när personerna i fråga är längre än jag är (vilket allt som oftast är fallet). Däremot är jag en sådan där udda person som inte använder iPod (har inte ens någon, och mobilen kan inte spela musik den heller). Å andra sidan har jag full förståelse för alla som vill ha musik när de är ute och går/tränar.

Hur många steg brukar förresten en PW bli?

Trevlig helg till dig också!

anna of sweden said...

Kul att läsa om din träning. Jag försöker ju komma igång igen efter operationen. Tyvärr tror jag aldrig att jag kommer att bli helt bra och det är så himla, himla trist.

Jag fick ett wii fit när jag fyllde år, men har inte använt det ännu. Ska kanske göra det nu då. ;)

Hälsa lill-Oprah lycka till ikväll.

Huggies från ett grått Philly

Annika said...

Elisabeth:
Meh, lustigt!
jag är likadan. När jag är ute kan jag liksom "tävla" mot ngn som går långt framför mig. Tänka att jag ska gå om den personen, och så gör jag det, i ett rasande tempo.
De flesta går för långsamt för mig också :-)
Men det är kul med I-promenaderna på ett annat sätt.
Jag kan ibland tycka att jag är för beronde av min ipod. Att jag borde försöka gå utan den, men tanken känns nästan omöjli, tyvärr.
en vanlig prommis kan dra in runt 8000 steg, om jag går lite längre kan jag komma upp i 10,000. Men oftast är det just runt 8000.

Anna:
Usch ja, jag förstår att det är tufft att komma tillbaka efter en knäop. Det måste bli lugnt tempo, och kanske blir det aldrig som det en ggn var. För j-gt.
ja, testa ditt wii-fit. Det är lite kul faktiskt, och det bör inte slita så jättemkt på dina knän, ska vi hoppas.
TACK, Anna, viska hoppas det går bra iafton.
Huggies från ett lika grått DC.

Taina said...

Guten Morgen !!!

Jahaaaaaa, du kör lite Nordic Walking? Jag har inte sett en enda här med stavar och skulle jag införa det, så skulle jag väl bli klassa som tokig. Frågade på vårt gym om någon utövade stavgång, men de såg ut som fågelholkar.

Jag är som du, tränar helst själv. Jag använder träningen som rensning i huvudet och det ÄR ju så skönt. Jag har aldrig musik med mig. Men det har maken.

Vad är det med dig och gym, Annika??? GÅ bara och deltag i något pass. Styrketräning är inte min grej heller trots att jag vet att det är bra. Snackade med Petra om det igår.

Wii Fit har jag inte än. Här är det Band Hero på Wii som gäller nu. Hahahaha!

Ha en skön helg!

KRAMAR!!!

Annika said...

Taina:
THE STAR of TODAY!!!
Detta var din vecka.
Ärligt, jag vet inte vad det är med mig och GYM. jag brukade vara en gym-rat och sen var det som om jag fick ngn gym-utbändhet. SJUKT. be mig itne förklara.
Styrketräning är skittrist, jag vill bara skjuta mig då jag gör det. Skulle behöva gå på body pump med vikter...
det är det enda sättet.
Ja, jag måste gå PWs ensam för det är då jag kan gå i sinne!!!
Haha, det finnes ett par damer till som ibland går med stavar här...Men visst tusan känns det UDDA så det förslår.
Peter gillar Guitar Hero på wii, band-hero vill han skaffa så att vi alla kan jamma...
Är det kul, tycker du??

STORA kramar!!!!

Millan said...

Du har himla flitig tycker jag!! Du far ju in en massa traning i din vecka! Jag ar inte lika duktig maste jag erkanna. Inte alls! Jag brukade ocksa alska gymmet och da framst step-up men det ar svart att fa tiden att racka till nu. Gymmedlemskap kostar skjortan och da maste man ju utnyttja det. Att vara ifran barnen och lata Ben ta hela nattningen 3 ganger i veckan kanns inte ok! Sa jag forsoker fa in en massa vardagsmotion och sa boxas jag en gang i veckan> men mer behovs egentligen!
Later som om ni har en trevlig helg planerad. Kram

Annika said...

Millan:
jag hör dig!
Det är svårt det där med gymmet då man jobbar heltid som du gör. Peter sitter i samma dilemma.
Jag har drabbats av ngn slags gymutbrändhet och vill itne gå dit, öven om jag FATTAR bättre.
Step-up var underbart, underbart KUL!!! ÅÅÅ vad roligt det var...
Saknar det.
men aj vad mina knän tog stryk av det.
Såja, det går bra det här med PWs och min vikt går ner lite varje vecka vilket är sanslöst sporrande likaså!!
KRAMAR och ha en riktigt fin helg!!!

alegni said...

jag känner mig verkligen som världens största soffpotatis efter att ha läst ditt och tainas inlägg idag. för mig är motion aldrig något som kommer av sig självt. jag får varje gång tvinga mig ut. på gym har jag aldrig varit, men borde kanske börja gå för att stärka min rygg som inte alls mår bra numera. tröskeln är bara så ofantligt hög...
däremot gillar jag att gå på bio och att äta gott ;) ha en fin helg! kram

Annika said...

Ingela:
Bli inte så impad av mig...men däremot av Taina!!
DÄR har vi en som tränar. Mina PWs är sköna och svettiga, men också så mkt mer. Det är skönt att gå ut, helt enkelt.
Men ja, jag älskar ju mat jag med, o godis...
Fy sjutton att man alltid har det här med VIKTEN att tänka på...varför kan man inte bara äta allt och vara smal ändå?
HA en superfin helg.
KRAM!!!

Fritt ur hjärtat said...

Härligt med PW. Går man med någon ska man ju prata också, det kan bli hur jobbigt som helst;-)

Nilla said...

Just det! Wii fit kör jag ju då och då också. När jag kommer åt :-) Just nu är det bara sonen som spelar Super Mario bros där...
Ha det fint!

Anonymous said...

Visst är det härligt "rensande" att gå på PW. För mig är det dock ingen möjlighet i vardagen, utan får nöja mig med lite långsammare familjepromenader på helgerna istället. Fast när dagarna börjar bli längre ska jag allt se til att i alla fall komma ut ett par kvällar i veckan. ;-)
Lycka till med teatertävlandet för K! :-)
Trevlig helg!

Anonymous said...

Vad duktig du är som går varje dag, och ett avbrott i veckan för en pratpromenad låter toppen!

Trevlig helg!
Kram

Saltistjejen said...

Jag beudnrar verkligen att du har sådan karaktär och tränar så mycket som du gör!!!! Kan du inte skicka lite motivation och akraktär hitåt...?!? ;-)
Och pulsklocka tror jag du verkligen skulle gilla? M har ju två, en gammal som jag övertog lite efter att han köpte sin nyare. Men jag gillade inte pulsklockan så mycket. Blev aldrig riktigt vän med den på ngt vis. Men jag vet ine varför. Kanske ska man ge det en ny chans när man väl kommer igång med träningen igen.
Hoppas det går bra för K också i tävligen!
Stor kram och ha en riktig fin helg!

Annika Estassy said...

En trevlig helg till dig med Annika! Tänk att all snö ni hade är borta nu... Och att powerwalka är ju den bästa motionsformen!

Desiree said...

Du har så himla mycket fina promenadslingor där du bor. Jag är ritkigt avis på detta. Underbart att köra PW där. Ipoden är toppen med rätt musik så blir man inspirerad och håller ett högre tempo. Kul också att du kör med olika former av Wii. Det här har jag aldrig testat men skulle gärna vilja. Själv tycker jag att gymet är toppen både olika pass och ren styrketräning på golvet.

Ha en fin och skön helg.

Kram

Anne said...

Rena "pratpromenader" är också avkopplande och skönt. Tycker överlag man tänker och kan diskutera så bra när man är ute i friska luften och samtidigt rör på sig. Så tycker det är trevlig omväxling att du en gång i veckan går med Ingrid. Men annars håller jag med dig, vill man PW:a i sitt eget tempo och ha mer träning så är det bäst att göra det själv.
Fina bilder förresten, de ser krispiga ut. Jag gillar det lite gråa, dimmiga ljuset nästan. Vissa kanske tycker det ser deprimerande ut men jag tycker det ser rogivande ut på nåt sätt.
Jag skulle vilja/behöva uppgradera min telefon, där jag kunde ha musiken i mobilen. Så som du har musiken i telefonen. Det blir så många grunkor att släpa på när man ska ha flera olika grejer med sig.
Och JA, pulsklocka är verkligen toppen.
Trevlig helg!

Emmama said...

Promenera är så vansinnigt skönt, jag måste skärpa mig! Blev inspirerad av ditt inlägg.

Kram!

alegni said...

ja, tänk vilken drömtillvaro det vore att inte behöva tänka på vad man stoppar i munnen... suck.
tack för komplimangen/komplimangerna i min blogg, annika. för att få in en bild i headern, går du till "redigera layout" och när du väl är där, klickar du på "redigera" vid rubriken. väl där förstår du säkert hur du ska fortsätta.
hur det går med dieten? so far so good. tänkte köra low carb high fat en tid och sedan kanske övergå till gi, vi får se.
enjoy your weekend! kram

Annika said...

Vad fint ni har det! Inte svårt att powerwalka då :-)

Bloggblad said...

Jag gillar bilden där vägen delar sig... påminner om där jag går. Vägval... som livet är fullt av.

HeLena said...

Fina bilder! Jag promenerar helst själv då jag precis som du går tokfort! Ibland har jag musik och ibland lyssnar jag till naturen, beror på hur stressad jag är. Att lyssna till naturen är bra sätt att stressa ner. Lyfta skrot suger! När jag paddlade tidigare i min ungdom, så körde vi lite styrkelyft, såååååååååååå trist, APTRIST! fasktiskt! Då är det bättre att gå runt på händer tycker jag....

Hoppas helgen flyter på skönt!
Varm kram!

Katarina said...

Fina bilder och jättekul att lösa im din träning!

Promenera är skönt, om klimatet tillåter det! Vi har det för varmt men kliver jag upp vid 5 tiden kan jag knalla runt i vår subdivision..

Hälsningar från Katarina i Filippinerna,

Lena said...

Jag är så imponerad av att du lyckas hålla i, för jag sladdar alltid efter ett tag och för liksom börja om. Att rensa hjärnan är ett måste numera känner jag.

Marianne said...

Det var massor att läsa ikapp hos dig! Men jag har inte kommenterat i alla inlägg, gör det bara här.

Jag tycker att ni ska komma till Kairo FÖRE augusti 2012. : )

Du MÅSTE lägga ut Karolinas och Madis chatshow varje gång de gör nytt så att vi också får se. Eller lägga ut en permanent länk.

Bra att du påminde om det där matprogrammet på fyran, jag såg ett halvt avsnitt av det när jag var hemma, tänkte jag skulle se det på nätet.

80-talet ja ... Men pumps tycker jag fortfarande är de snyggaste skorna, önskar bara att jag kunde gå i klackar dagligdags fortfarande.

Måste du gå på gym när du nu tränar så mycket med Wii? Det undrar jag om det verkligen skulle tillföra någonting? Jag är ingen expert, långt ifrån, men jag tycker du verkar träna rätt rejält ändå.

Usch, jag har så mycket jag borde göra, och så vill jag läsa ikapp bloggarna. Men det får väl bli ett par om dagen så är jag ikapp sedan.

KRAMAR!

Livet enligt Jenny said...

Powerwalks är kanoners!! Lägg till 2-3 corepass per vecka så har du ett jättebra upplägg som räcker alldels utmärkt. Själv har jag igen satt igån med min marathonträning...

Annika said...

Simone:
Ja, det är skönt. Jag går hellre ensam. men ibland är det kul med sällskap. Synd att kalla det PW då, kanske? :-)

Nilla:
Ja, det är ju lite kul med wii-fit faktiskt. Gillar det!
Karolina gillar också mario bros. Och jag är skitdålig på det.
Hoppas helgen var bra!

Bejla:
Jo, jag förstår att det kan vara lite svårt för dig att komma ut. men snart blir det ju lite ljusare och då blir det lättare. jag skulle inte heller vilja gå ut i kolmörkret. Glöm det!
Hoppas din helg varit BRA!!
Kram!

Annika said...

Maisoui:
Tacka, ja jag tycker nog det är gansk bra balans. OCh visst, en pratpromenad ibland är inte dumt.
Kram!

Saltis:
Tack ska du ha, men jag känner mig inte så duktig. det här har väl blivit till ngn rutin det också. Idag blri den senare prommis eftersom det är svennefrulle.
Pulsklocka ska jag testa, men ajg köper en billigare modell bara för att se hur jag gillar den. Allt som ger mer resultat är ju kul att se.
Hoppas att din helg varit bra...
OCH du promenerar och går ju massor i vardagen. DET måste vara härligt.
Kram!!

Annika:
ja, all den snön försvann ganska fort. Koonstigt för det var ju enorma mängder som föll.
Ja PWs är BRA! Och sköna.
Hoppas din helg varit bra!!

Annika said...

Desiree:
Ja, jag vet. Det är så ovanligt med alla dessa parkvägar och stigar att jag är lika tacksam varje dag.
Det är skönt. Wii fit skulle dfu nog gilla.
Himla KUL att du gillar gymmet så mkt. Passär ju skitkul, men jag är glad att du gillar styrketräning. Underbart.
I wish!!!
KRAMAR!!!

Anne:
AH, veckans VINNAR och ÖVERRASKARE GRANDE!!
Du är beundransvärd!!
GUD vad du har lyckats genom din träning! WOW!!
Jodå, en pratPW i veckan är helt OK, men resten av tiden är det bäst att jag får hålla mitt eget stolliga tempo.
Det är skönt på alla sätt.
Musiken är ett måste för mig, eller radioprogrammen.
Dumt kanske att man vant sig så vid det.
Pulsklocka ska bli kul att testa. Riktigt kul.
TACK för att du gillade bilderna. Ofta är det ju sol, men färgerna är just sådär.
KRAM till dig powerdrottningen!!!

Emma:
VISST är det.
KUL om det inspirerade!
KRAM!!!

Annika said...

Ingela:
Eller hur?
Varför ska vi inte bara kunna äta vad vi vill? varför denna stressiga vågjakt hela tiden. Inte äta bröd inte godis. vad trist egentligen.
You go, girl!!! LCHF ett tag och den GI. Låter bra!
Min egen diet går bra också. Sporrande.
TACK ska kolla om jag lyckasd fixa det där, jag är inte s¨säker.
Stor kram!!

Annika:
Tack, nej att PW:a här går riktigt bra!

Bloggblad:
TACK, det är ju helt sant det där. SÅ är det ju...

Annika said...

Helena:
HAHA, jag håller med i det du skriver om stryrketräning. Då är det bättre att gå på händer ;-)
OM jag hade ett bra body pump pass att ta skulle det vara annorlunda.
Men PWs är sköna, och det bästa är att gå ensam så man kan trava på i sinne...
Kram!!

Katarina:
Välkommen hit!!
Ja, jag kan tro att du har det hett och fuktigt i din del av världen!
UPP iottan för att slippa den värsta fukten alltså...
TACK, vad roligt att du gillade bilderna!
Välkommen tillbaka!!!


Lena:
Tack, ja det har väl blivit till ngn slags rutin. men vissa dagar vill jag inte gå ut...det lovar jag dig, då får jag nästan tvinga mig själv.
Visst, att rensa hjärnan är skönt.

Annika said...

Marianne:
SÅ kul att ha dig här igen!!
Jag avundas dig inte attt läsa ikapp alla inlägg hos alla :-)
Det behöver du ju inte heller, ju :-)
Men ja, Jag lovar att lägga ut del två av MK chat show imorrn.
JA, du kommer nog att gilla halv åtta hos mig. SÅ bta.
Kolla in det. Jag har tom köpt in mig på TV4 Anytime nu så jag har alla avsnitt. INTE dumt.
Välkommen tillbaka!!
Stora kramar!!

Jenny:
Marathonträning!!
YOU GO, GRL!!
Snacka om beundransdvärt!
Hoppas helgen varit bra!!

Kram!!

Anna, Fair and True said...

Låter som du har mycket bra träning på gång! Skulle också vilja ha Wii fit! Jag håller med dig om att styrketräning är såååå tråkigt! Mycket trevligare med power walks och annat.