Friday, December 04, 2009

Show and Tell: Julklappstips!

Godmorgon!
God fredag!
God Jul!

Idag är det Nillas tur att överta värdinneskapet i ”Show and Tell”, och idag vill hon att vi ska tipsa om julklappar.

Skall ske!

Min make vill ha en Kindle, en läsplatta. Det ska han också få, men frågan är när? Vi hade tänkt slå till nu innan jul (uppenbarligen då’rå), men sen har vi hört att nya modeller släpps efter jul. Så, hur göra? Sedan har bokhandelssjätten Barnes and Noble släppt en egen variant också som heter Nook, och den finns det all anledning att hålla ögonen på...
Läsplattor är inget för mig! Jag vill ha en bok i handen då jag läser, inte en liten laptopsliknande tingest. No thanks! Men för Peter funkar det fint.


Bild från Amazon.com

Den 13 åriga dottern vill ha en mobil, en ny. Så det får väl bli så då.
Annars står Juicy Couture kläder och prylar högt på önskelistan, liksom Mario Wii.



Den 13 åriga systerdottern önskar sig bara Twilight prylar. SÅ, ja...det får det bli. Ebba, jag har köpt allt redan men jag kan inte lägga ut det på bloggen. Du får se i jul :-)




Den 11 årige systersonen gillar The Simpsons. OCH, han gillar kläder från Abercrombie. Det var inte länge sen han frustrerat sa ifrån att han HATADE att få kläder. Så under något år nu har jag inte köpt kläder åt honom. Men, nu har även han börjat inse glädjen med kläder i julklapp :-).



Om man vill köpa något till en kvinna som är lite 40+ så kan man handla på Anthropologie. Det är en affär som har kläder där precis ALLT är snyggt.
Jag var där igår och köpte både JULKLÄNNING och NYÅRSUTSTYRSEL!! Anthropologies kläder passar alla åldrar, så är det faktiskt!


I den här påsen ligger det fiiiina kläder...

Nästan alla tjejer i min svenska familj vill ha smycken från Chiccos, helst armband. SÅ det ska kollas in.
Jaghar köpt armband till både moster och mamma därifrån och de har fallit i god jord även för den yngre generationen. Om ni bor i USA kan jag verkligen rekommendera Chiccos smycken!




De allra yngsta kussarna därhemma är det lätt att köpa till!
Här finns ju leksaker som är mycket billigare än i sverige. Barbie, the littlest pet shop, bilar, polly pockets, you name it...
Allt finns till mycket humanare priser än hemma.

OM du, liksom jag, bor i USA och ska hem till sverige i jul så kan jag tipsa om bra småpresenter att ta med då man går bort på middag eller glögg hos någon.
KÖP JULPYNT!! Det vimlar av det i butikerna här, allt från det finaste fina till det kitchigaste kitchiga. GO NUTS! Inget kostar speciellt mycket, och det är så uppskattat av mottagaren.
Ett annat tips är att köpa dessa underbara Voluspa doftljus. Kostar under 20 dollar i US, och över 300 SEK i sverige.



Fredag och helgen står för dörren.
Peter och jag är busy BEES!!
VI har vår årliga julfest härhemma hos oss imorrn! OCH innan alla vänner, grannar och familj kommer hit måste det fixas med otaliga saker, och göras mat och göras MYS!!
Fast det är mycket att stå i så är det ROLIGT!
Men, det lär ska SNÖA på lördag! VI får la se hur det går med den saken. DÅ jag skriver detta, på torsdag eftermiddag är det närmare 20 grader ute, men detta är USAS nyckiga östkust. Där kan tempen rasa trettio grader på några timmar.

Önskar er alla en FIN helg!

Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anki,
Strandmamman
Lena
Erica
Marie
Saltis
Anna
Taina
Musikanta
Under ytan
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Ebba
Olgakatt

33 comments:

anna of sweden said...

Tänk, jag har aldrig varit på Antrophologie. Det finns ingen butik så där jättenära oss, men kanske kör jag dit en sväng idag. Är sååå nyfiken.

Ha en härlig helg - och lycka till med julfesten.

Huggies!

bettankax said...

Så många bra julklappstips. Jag vet vad jag ska köpa och satsar nu på att få det gjort så fort så möjligt.
Jättekul att du länkar. Säger bara, ååå så mycket jag hittade hos Anthropologie! Där fanns det mycket som jag skulle vilja ha.:)
Lycka till med festförberedelserna och ha det trevligt. Ser fram emot bilder.
KRAMAR

Elisabeth said...

Jag vill också ha en bok i handen när jag läser! Eller ja, kortare utdrag ur facklittertur går bra på dator, men ska jag läsa som avslappning, då vill jag ha en bok. Hoppas ni får snö på lördag! Se bara till att tala om för den att den ska undvika Göteborg i Sverige. ;)

Annika said...

Anna.
HAR du inte?
Jag tror du skulle älska affären! Jag har turen att det finns en här i Reston. Det är därför jag är där så ofta.
Tack, Anna, ha en jättefin helg själv!
Kram!

Bettnakax.
Jag med! jag är klar med Peters syskonbarn nu. Det var ganska lätt. Bara man vet vad man ska ha så...
TACK, kul att du gillar länkarna.
Anthro är en underbar affär!
Tror faktiskt att de skickar internationellt, men det blir väl asdyrt då...
Tack, jo, det ska nog gå bra med förberedelserna.
Kram!

Annika said...

Elisabeth:
Jag med, vill ha en riktig bok, så det så!
Liksom jag hellre har en riktig tidning än läser på nätet tex.
Jag vet knappt själv om jag vill ha snö på lördag, Elisabeth. Det brukar bli kaos då det snöar, och jag vill att folk ska komma hit, inte stanna hemma pga att de inte vågar sig ut...
Vi får se...

Sporty Spice said...

Håller med dig om Kindle. Jag gillar riktiga böcker men ska man på resa är det himla praktiskt. man kan ju ta med hundratals böcker utan att det tar någon plats i resväskan.

Annika said...

Sporty:
har du köpt ngn ännu?? ÄR så nyfiken.
Det är skitbrea för Peter då vi åker hem till sve, och i fin. han gillar att läsa och det är så tungt att släpa med böcker. Önskar bara att vi visste vilken vi ska välja. Det stpr mellan Kindle och Nook nu.
jag vill bara ha riktiga böcker!

Fritt ur hjärtat said...

HAHAHA, jag känner mig efterbliven- läser med stigande förvåning och inser att jag inte vet vad du skriver om, jo då men alltså märken och figurer. Tills du skriver barbie, jippi något jag kände igen;-))

Annika said...

Simone:
Nu fick du mig att skratta...
Ja, Barbie är still going strong för rätt målgrupp :-)

Desiree said...

Låter som du har koll på julklapparna och redan införskaffat det mesta eller iallfall vet precis vad du ska ha och det är ju toppen. Jag är nästan klar med mina. Det är alltid samma svåra fråga varje år vad man ska köpa. Bra tips med att ta med något julpynt och ge bort då man ska iväg på middag i Sverige.

Kul att ni ska ha er årliga julfest imorgon. Det kommer säkerligen att bli lyckat och trevligt. KOmmer ni att bli ett stort gäng? Du får ha en toppen helg i julens tecken.

KRam

Annika said...

Desiree:
Jag har inte köpt alla, men jag vet vad jag ska köpa och redan där är hälften vunnet.

Ja, det kommer ca 40 pers imorrn. jag ska sticka till wegmans och handla nu.
det hotas om snö imorrn, vore inte heöt lyckat med tanke på hur kaosigt det blir vid snöfall. jag vill ju att folk ska komma, ju!!

Bra att du är sgs klar med dina klappar.

Kram!!

Suzesan said...

Ett förslag är att göra en skitsnygg låda och med snygg rosett och inne där lägga ett presentkort på/till en läsplatta till maken så är det ju bra att slå till efter jul:)

Om jag ska läsa vill jag ha en riktig bok i handen. Det är så med tidningar med. Men just nu läser jag tidnignar på nätet för de förtjänar inte en krona när de inte kan göra ordentliga läsvärda tidningar. Men det är skönt att sitta och bläddra i en tidning.

Jag önskar er en härlig julfest och tack för en rolig bloggläsarevecka. Trevlig helg

Kram
/Susanne

Nilla said...

Läsplatta hade jag inte ens hört talas om... Jag läser inte så mycket heller. Många fina tips annars och nya sidor att kolla in! Kul! Ha en fin helg!

Anonymous said...

Vad skönt att du vet vad du skall köpa. Det är just det som jag tycker är det jobbigaste - att komma på vad man skall ge alla. I år blir det lite lugnare för oss, julklappsspel och julklappar till brorsdöttrarna. Perfekt :-)

Kram och trevlig helg!

Saltistjejen said...

Å jag vill ockå ha en e-reader. blev helt såld på idén efter att marianne berättat om sin. Jag har funderingar på Sony (samma som marianne) men även ev Kindle eller nu Nook. Får se. Ska läsa in mig lite emr på de olika typerna. Men det blir inte till julklapp utan då snarare början av nästa år. Verkar ju bra timing eftersom Kindle ska komma med ny modell då också.
Kul med er julfest!
Kram!!!

Anne said...

Vilka jättefina tips. Doftljuset blev jag nyfiken på, nytt för mig. Kikade genast in på Chiccos hemsida och hittade direkt en massa fina smycken. Jättebra tips, du har ofta bra shoppingtips. Kul också att höra vad ett gäng tonåringar år 2009 önskar sig, vad som gäller.
Ser framemot bilder på måndag från lördagens julfest!!!
Ha en riktigt superhelg Annika, kram!

Anne-Marie said...

Instämmer med Anne - ser fram emot bilderna nästa vecka. :) Kul att läsa om dina julklappstips. Något konstigt hände med en kommentar jag lämnade på gårdagens inlägg - den bara försvann. :( Tröjorna är ju hemska. Klädsmaken i USA är ibland minst sagt underlig. Trevlig helg! Kram!

Sparkling said...

hm..läsplatta låter mkt underligt...nä jag håller mig nog till vanliga hederliga böcker. du verkar va bra på presenter annars =) jag brukar köpa med mej ett gäng grejjer hem när jag är i usa att använda som presenter just för att en hel del är mkt billigare där!

leopardia said...

Jag läste ju hos Marianne förut annars om det var Sony som kommit ut med den där 'läsplattan' som är i form av en bok...

Annika said...

Den där Kindle har jag sett på Oprah men jag tror knappt den finns här i Svedala...

Mia said...

Du har full koll på julklapparna! Satt precis och skrev ner vad jag har kvar att köpa och det var inte så mycket som jag trodde. Skönt! Hoppas ni får en härlig julfest hemma hos er och att ni inte snöar inne. Lagom mycket snö är bäst! Kram!

Lena H said...

Hej! Jag ta uppehåll i december. Men kollar självklrt av er, så ni sköter er! :)

Miss Marie said...

Åååhh, Anthropologie... Nog tur att det inte finns nån butik här i närheten, för jag har på känn att jag skulle älska den! :)

Härligt med julfest, hoppas verkligen att den blev lyckad!

Marianne said...

Bra julklappstips! Och det där med att köpa julpynt och ha med i stället för blomma till glöggfester osv är ju perfekt i juletider. Sånt blir man alltid glad av. Och det finns ju så mycket fint i USA!

Själv har jag bara tänkt så långt som till barnbarnen, och jag gör som jag brukar när jag inte är hemma, jag sätter in en slant på deras ömma moders konto så får barnen det de vill ha/behöver. Speciellt 13-årige Daniel är svår, för han vill bara ha prylar till cykeln, och det kan jag inte med bästa vilja i världen köpa eftersom jag inte har den blekaste aning om vad som är vad ... Förra året gick de och såg High School Musical med middag efteråt, det tyckte de var kul.

Hoppas att julfesten blev lyckad och att ni fick snö trots allt!

Kram!

Annika said...

Suz:
Han är själv med på alla rek-rundor angående Kindle/Nook så det blir ingen överraskning :-)
Och som det ser ut nu så blir det först efter jul eftersom Nook har en lång väntelista, men den som väntar på ngt gott...
Jag läser också tidningarna på nätet, men jag fördrar nog att ha en tidning att bläddra i.
Nu är det ny bloggvecka igen, roligt!
Kram!!

Nilla:
Nu kommer du snart att höra om den överallt, det brukar vara så :-)
KUL att du gillade tipsen. Tack för kul tema!
Kram!

Maisoui:
Ja, just det där att VETA är halva jobbet. Om man bara irrar omkring är det verkligen jobbigt. Men jag har så klara riktlinjer nu :-)
Hoppas helgen var bra!
Kram!

Annika said...

Saltis:
Ja, det kan nog fylla en ba funktion. Jag tycker bäst om att hålla i böcker, men jag kan minsann ändra mig också.
Sony är ute ur bilden för oss. Det står mellan Nook (verkar skitbra, kolla!!) och Kindle.
Ja, det blir efter jul här också, sas. Nook har lång väntelista och Kindle släpper visst en ny kick-ass modell efter jul.
Kram!

Anne:
KUL att du gillade tips och länkar.
Chico har så fina saker! Speciellt smycken, men för äldre kvinnor är kläderna där GULD! Min mammas och mosters favvisaffär i USA!
Idag ligger bilderna ute.
Kram!

A-M:
IDAG ligger bilderna ute!!
Märkligt med kommentaren. Det är inte första ggn jag här om det här på bloggen. Egendomligt.
Ja, klädsmaken är ibland förfärlig här. FATTAR det inte i ett land där utbudet är enormt.
Kram!

Annika said...

Sparkling:
Japp, snart lär du få höra om den överallt :)
Men, det är inget för mig heller, nej!
KUL att du gillar tipsen!
Ja, det är skitbra att köpa presenter här eftersom mkt är så pass mkt billigare än hemma.

Leopardia:
helt rätt.
Men, Kindle var först. Sony är ute ur bilden för oss, håller nog inte riktigt måttet i konkurrensen. Alla blir ju mer och mer avancerade s¨nu väntar vi till efter jul.

Annika:
Det gör den inte heller, men jag tror att det finns andra varianter hemma.

Annika said...

Mia.
Vad skönt för dig!
Det är alltid en lättnad då man itne behöver köpa så mkt.
Helgen var bra, men vi fick fem återbud pga snön som vräkte ner under dagen.
Hoppas din helg var bra.
Kram!

Lena:
det är bra!! H¨ll koll!! :-)

Marie:
Ja, DET skulle du!!
DET kan jag lova!
Den finns i London så nästa ggn du är i good old england kan du kolla in den, och bli kär :-)
Hoppas helgen var bra.

Annika said...

Marianne:
Visst är det en bra ide med julpynt, uppskattat. OCH, det finns i sånt överflöd på alla butiker här. En fröjd att köpa också.

Jag minns att du gav bort HSM i julklapp i fjol, så BRA present, tycker jag!
Det var väl väldans uppskattat kan jag tro.
Förstår att du tycker det är svårt att köpa till daniel. Men så bra att det går att sätta in pengar, eller hur :-)
Det är lättare att vo utomlands numera tack vare all teknik!
Stor kram!!

Anonymous said...

åååh så fint armband, ett sånt skulle jag vilja ha....!!

StrandMamman

Musikanta said...

Är det inte konstigt? MM föredrar också att läsa från datorn. Han kan inte FÖRSTÅÅÅ hur jag absolut måste ha en bok framför mig att bläddra i...

Är det speciellt manligt, tror du? Eller läser dom inte så noga som vi?

Vilken julafton det kommer att bli för alla dina kusiner, små som stora, föräldrar och moster när du har köpt så fina och trevliga presenter. Får du plats med allting på flyget?
Många kramar/M

Annika said...

Strandmamman:
ja, chicos har så många fina smycken.
Kramar!

Musikanta:
Ja, du jag vet inte...
Jag skulle inte vilja ha en läsplatta. Jag vill kunna hålla i en bok, tidning och vända blad. Känna pappret, tyngden.
Undrar om det är fler män än kvinnor som har läsplattor?
Kanske är det så!?
Det ska bli kul att komma hem till jul, men jag hoppas innerligt att det är snö! VILL HA DET!!
Det var tre år sen sist jag var hemma en jul, men bara fyra mån sen jag var i sverige.
Kramar!!

Anna, Fair and True said...

Anthropologie har så fin logga tycker jag. Men har aldrig varit där. Såg inte någon sådan affär i New York i somras??

Jag börjar bli ordentligt sugen på en läsplatta fast egentligen BEHÖVER jag inte en. Men en iPhone börjar jag behöva mer om mer hahaha!

Twilight-grejen fattar jag inte alls, eller vampyrserier överhuvudtaget. Inte längre. Gillade dock Buffy men det var nog mer relationerna jag tyckte var intressant egentligen.

Tack för tips! :)