Reston in a way you guys hardly ever see it ...




Good morning!!


As per always, I hope your weekend has treated you well.


Here, in my corner of the world, it’s been a good one.
The sun has shone over us the entire time.
Said sun will continue to shine upon for the next ten upcoming days. 
As I have said a million times, if you’re planning to visit the American east coast, DO so in the fall. You will NOT get disappointed. Warm days and cold nights, zero humidity and very little rain. Add fantastic fall colors to the mix, and you are home.
Just saying, folks, just saying!


Peter and I have winterized our deck. That means that all the deck furnitures are stoved away until April next year, all the decorations are biding their time in the basement until spring. We do have a little table left on the deck, and four chairs so one can still sit out there with a drink or a cuppa.
However, as soon as the sun sets behind the tree tops it gets fairly chilly. It is safe to say that the true deck season is over. 
Fine.


SÖT! among other creatures, are now out and about as well.
Halloween is in a week (next Wednesday). I am sooo late when it comes to decorating this year. But, better late than never.


Peter and I also walked up to our “city center” here in Reston on Sunday.
I will now show you a Reston that you are not used to seeing here on my blog—the more urban part of it. I usually show you my leafy surroundings, but there is another Reston as well. Come with me as we walk to Reston Town Center.




















Here is the zamboni just waiting its time.  AS soon as the ice rink is ready to go, this machine will get SO busy



With this I wish you a very good Tuesday!

Comments

Yvonne said…
Ser ut som en trevlig stad ni bor i, hoppas den gamla delen överlever och att ni får både ha den fina äldre bebyggelsen och skyskrapor (men inte för många, hi, hi).

Folk ser inte så stressade ut som de gör i stora städer av bilderna att döma och det är skönt.
Hur många invånare har Reston? Det verkar ju finnas allt man behöver i er stad, kanske är de stora livsmedelsaffärerna lite utanför stadskärnan även hos er, eller?

Kul att få promenera genom er stad, tack för det.

Många kramar, nu väntar morgonpromenaden, kolsvart ff men om ca 20 min går det nog att börja gå ut och möta dagsljuset.
Dr Jo said…
Va kul att få följa med och så fint ni har det! Hade varit liite skönt med sol och värme som ni verkar ha kvar. Vet inte om det är varmt eller kallt för att vara Oktober här men vi har ännu ej frost iallafall så det kanske räknas som en varm höst. Nu börjar man verkligen få Halloween feeling här, mest tack vare barnen. Det har pratats om att få gå Trick or Treat och klä ut sig sedan i april. Så snart börjar det äntligen bli dags! Kramar Johanna
Ser verkligen fin och trevlig ut er stad. Skönt att ha nära till den och ändå har nära till naturen med.
Kram Carin
Anonymous said…
Vilken fin promenad! Tack för att vi fick följa med. Kul att få se “the other Reston”. Instämmer med Yvonne, folk ser verkligen “relaxed” ut. Och vilket väder…här har vi det dimmigt…får se om dimman lättar snart så att det kan bli en liten promenad.
Kram Lisa
Annika said…
Yvonne: Reston har inga stadsrättigheter, så det är"bara" en förort. Men det bor ungefär 60.000 här. Den grundades 1964 så någon gammal del, per se, finns inte. Det finns ett annat centrum som är det originala, men det ligger inte i närheten av RTC. Matvaruaffärerna ligger på andra ställen i Reston, men det finns ingen i själva RTC. Det är nog lite av en nackdel för alla dem som bor där, men det är inte långt till ngn av de andra åtta som ligger i Reston. DET är ett mkt trevligt centrum. Gillar det verkligen.
TACK snälla Yvonne för att du gillar inlägget. OCH ja, dessa mörka morgnar, less på dem. Går också vid 7:15 och möter solen. Ser fram emot normaltiden, hehe. Kramar och TACK för fin kommentar!!
Annika said…
Dr Jo: KUL att du hängde med på vår lilla runda. Ja vi har fasiken bara sol, det är NÄSTAN så jag längtar till regn och rusk. Dagstemp på runt 22 grader i snitt. På nätterna runt 4. Snart Halloween, nästa onsdag. KUL!! Kramar!!
Annika said…
Carin: TACK kul att du tycker det. OCH sen naturen som vi har så mkt av, uppskattar så. Kramar till dig!!
Annika said…
Lisa. Exakt, det kan vara kul att inte bara se sjöar och träd, haha. Nej men det är en jättefin stadskärna, fast det ÄR ingen stad. Reston har inga stadsrättigheter. Vädret är alldeles strålande, dag ut och dag in. Dimma, det gillar jag :-) Kramar från mig!!
bettan said…
Tack för en trevlig promenad i Reston. Allt ser välordnat och fint ut.

Läser dina resebrev med stor förtjusning och intresse. Tyvärr är jag usel på att kommentera. Du vet hur jag älskar att "resa med dig."
Skyller dels på att jag bara har telefonen att använda, men fr a att jag inte är i min bästa form.

Trodde faktiskt jag skulle behöva möta SÖT i detta inlägg men anar att faran/obehaget inte är över än.😉

Tänker också att nästa gång jag kommer till Reston är förmodligen när du visar årets julgran.

KRAMAR!!
Annika said…
Bettan_ TACK för att du hängde med. SÅÅÅ roligt att du läser min resebrev, Bettan. Det gör mig SÅ glad. Imorgon kommer nästa. OCH du, känn ingen press på att kommentera, lovar dig det!! Vet att du inte är 100 heller, Käraste Bettan. SÖT! ååå han kommer, det lovar jag också--MOHOHAHAHA!! Nästa gång jag visar RTC blir säkert då de julpyntat, ja. KRAMAR i massor till dig!!
Channal said…
Hej Annika! Minns när Lasse och jag var i New York på höstlovet! Perfekt väder och Central park var otroligt vacker i höstskrud.

Vi har också plockat undan utemöblerna... men vi har en varm och skön höst. Går bra att sitta i solen med en tröja.

Väntar på ditt halloweenpynt! Blir lite här också. Vi ska ha barnbarnen så då måsta jag pynta. Köpte en perfekt pumpa idag!

Wow, vilket modern och rent Reston! Kul att se! Känns lite som Tokyo.

KRAM Anna
Annika said…
Anna: Det är absolut bästa tiden att komma hit, på hösten. Perfekt varma dagar, runt 20. Sol nästan jämt. SÅ ni kom i rättan tid. Våren ljuvlig också, men då är chansen för regn stor. Vad fint att det går att sitta ute med en tröja på hos er ännu. Precis som har, även om vi har varmare. Härligt att pynta inför Halloween!! Alltid kul och särskilt med barnbarn. Aha, Tokyo ... intressant att du tycker det. Det har jag aldrig hört förr, men gillar :-D
Kramar från mig
Det ser både trivsamt, lugnt och renligt ut inne i Reston. Kul att få följa med idag! tack för det och så tänkte jag spontant att nu är det snart Halloween när möblemanget hos er tas in från decket...man lär känna varandra på olika sätt här i bloggosfären.
Kramar över Atlanten kommer här , ta emot !
Keith said…
Reston Town Center is like a Mini Manhattan! Haha! I'm definitely used to the older part of RTC. Seeing the newer part is interesting.
Humlan said…
Så skönt att ni har ett centrum som ni kan promenera till och som ni kan promenera i. Det ser ut som människor inte bara tar sig till något för att handla eller äta, utan som att människor vistas i centrum, vilket brukar betyda att det är ett trivsamt ställe. Hoppas att det fortsätter att vara ett trivsamt och människovänligt ställe!

Jag har läst ikapp dina resebrev i förra veckan och ser fram emot fortsättningen i morgon.
Hoppas du har en bra dag!
Kramar!
Anna i Portugal said…
Roligt att få se hur det ser ut RTC som du använt i tidigare inlägg utan att jag fattat vad förkortningen står för :) Ser så mysigt ut där skridskobanan ska vara. Vad är det med kritorna? Är det en vanlig syssla i Resten eller i USA generellt? Förmodar det är avsedda områden där det tillåts rita? Väldigt viktigt med Apple Store, det säger en del om Resten, det är ju avgörande för att få vara med på kartan ju :) Hoppas din tisdag är toppen, här är det en lugn kväll med tidig sänggång tror jag. Kram
Elisabeth said…
Roligt att se bilder från RTC! Det ser på något sätt väldigt amerikanskt ut (vad nu det är... men du fattar vad jag menar), och modernt.

Och ja, hösten verkar helt klart vara en perfekt tiden att besöka amerikanske östkusten - helt perfekt väder.
BP said…
Här njuter en gammal asfaltbonde som jag. Älskar nya Reston, så jag är väldigt förtjust i skyskrapor. Ja, jag vet att de inte har någon charm, men som byggnader är de WOW. Frågade mig själv bara vart alla människor hade tagit vägen. Ja, de fanns i den gamla "inarbetade" delen av Reston såklart.
Gillar även den delen som ju är "hjärtat" av RTC. Där är så charmigt och fint. Centrumet har atmosfär, och jag gissar att du snart kommer visa upp den fina julgranen igen.
Tusen tack för rundturen:-)