Lönnen, En vecka kvar, Pynt och Tandläkarbesök




Hej torsdagsfolket!


Fattar inte, tiden bara rusar och vips så är det torsdag igen och dags för punkter.


* Min lönn!

Minnesgoda läsare kommer ihåg att jag har en lönn utanför mitt deck. En fantastisk lönn som jag ser direkt när jag vaknar på morgonen. 
Jag ser då det snöat på den på vintern, hur den knoppas på våren och hur lummig den är på sommaren—och nu på hösten, hur vackert gyllene den är.

Det har blivit en grej för mig, do not ask my why, att jag fotograferar denna lönn just den 23 oktober varje år.
Den skiftar genom åren, ibland är den nästan grön. Andra gånger helt gyllene och ibland nästan kal.
Min lönn.

Jag ska visa nedan hur den sett ut genom åren och avsluta med årets bild.
Min kära lönn.



 
2015



2024


* Om en vecka … 

  … är det Halloween!
Gissa vem som ligger på trappan. Just det!! SÖT!
ÅÅÅ min käre lille råtta. Han som funnits här sedan … ja … jag vet inte hur många år han tillhört familjen?
HAHA. SÖT! kunde en gång pipa och vrida sig i sin fälla, men nu är han äldre och de funktionerna har han tappat med åren. Det var Iallafall Karolina som en gång för länge sedan döpte honom till just SÖT! Jo, det ska skrivas med stora bokstäver och utropstecken. Fniss.

Här är han iallafall. SÖT! på trappan.


 


* Pynt

Jodå, grannar pyntar upp och grejar inför dagen H. Det är kul.

Här kommer några foton jag har tagit under mina morgonrundor i grannskapet.



Idag är det dags för halvårskontroll hos tandläkaren för MOI. Jag har inget emot de där kontrollerna, men jag ogillar starkt om hon ska börja prångla på mig Invisalign igen.
Mina tänder är helt OK utseendemässigt.
Min tandläkare säger att jag har “tight bett” och borde således börja med Invisalign. Invisalign använder man för resten av livet, om man börjar …
Det lustiga är ju att ingen annan tandläkare uppmanat mig om Invisalign, eller dylikt, förr. Peter och jag var tvungna att byta tandläkargrupp för något år sedan efter att vår gamla grupp slutade ta vår försäkring. MORRRR!
Vi hade då gått hos dem sedan 2006. Och gissa om vi gillade dem. Så det är extra surt att behöva byta mot sin vilja. 

PÅ det gamla stället träffade jag olika tandläkare vid varje koll, men hade samma hygienist varje gång. Ingen av mina gamla tandläkare sa något om mitt bett. Så jag köper inte denna press den nya tandisen lägger på mig.
NU har jag visserligen inte varit där ännu idag. MEN förra gången försökte hon verkligen. Jag blir bara såååå trött.

Nåväl, vi får se hur det går idag …


*** 


Önskar dig en jättefin höstdag!

Comments

Yvonne said…
Kul med lönnen, så olika den kan se ut år från år - om den vill. När den var nästan kal var alltså 2020, kanske också drabbades av covidplågan den med. I år är den ju helt fantastiskt vacker med sina höstfärger.

SÖT!, ja den kan nog skrämma vettet ur någon som kommer på besök och inte sett den tidigare, huuuu.

Vi har en restaurang, 100 m från oss som hade H-fest förra veckan och plötsligt hörde vi brandkåren komma i full fart så vi gick upp och tittade vad som hänt. Då hade de en flera meter hög skelettgubbe som sprutade ut rök så jag förstår de som bor i lägenhetshusen mittemot trodde det brann och ringde brandkåren. Restaurangen ligger i en stor park som vi har mittemot vår gata med massor, massor av barrträd, skulle bli katastrof om det började brinna där i denna torka som råder här.

Rolia pynt du ser på din promenad, de där jättefigurerna måste väl vara hovikbara eller i delar, lite svårt med förvaring annars, ha, ha.

Tandläkaren är aldrig kul, ett nödvändigt ont man måste ta sig tid att göra. Inte kul att behöva byta heller om man inte själv valt det. Håller tummarna att det går bra och utan att de pressar på om något.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram
Anna i Portugal said…

Vilken rolig idé att fota ett och samma träd varje år samma datum! Och vilken skillnad det är i färgerna. Naturen är fascinerande!

Att möta SÖT!, som ser ganska verklig ut, på er trappa hade kunnat skrämma mig rejält. Visst livar det upp ert grannskap med alla dessa figurer, så jag kan förstå tjusningen av Halloween även om jag inte delar den.

Hoppas det går bra hos tandläkaren och att den inte alls tjatar om det där igen.

Varm kram!