... Hinner inte, Broderiet, Kamera, Här&Nu, Skyltar och Tips om Netflix-serie.




Hej torsdagsfolket!


Så fort tiden går. 
Vi är inne i mitten av oktober och …


  * … JAG hinner inte med. 

Det är Halloween om mindre än två veckor. I vanliga fall hade jag redan dekorerat den lilla täppan med lite gruvligt pynt.
Inte ens SÖT! har fått komma upp ur sin låda. SÖT! honom minns du väl? Min alldeles egna halvruttna råttfälleråtta! HA, snart ska du få se bild på honom. SÖT! måste få komma ut och luftas inom 24 timmar. SÅ det så!
Det enda som finns i min täppa är lite ljusslingor som går i orange och lila. Annars är det bara trist därute. PÅ riktigt.
Resan västerut gjorde att jag missade min “ingång” till hösten. Och hösten går så fort, så fort, så fort … Snart är det jul.

Jomen det ÄR ju det. Som du vet börjar Yours Truly så sakta smyga upp julen direkt när Halloween tackat för sig. Så blir det ock detta år.
Men denna höst är jag väldigt oförberedd vad gäller allt.

Uppskattar dock de mysiga mörka kvällarna med doftljus och häng framför TVn med någon bra serie, eller med kära “YouTubare”, som sällskap. Bästa!!

OCH det är kallt i mitt hus, när jag skriver detta är det 16 grader och jag FRYSER!
Envisa som vi är står vi emot att slå på värmen. Men det kanske blir så att vi faktiskt slår på den idag. Det är inget kul att frysa i sitt eget hem. Tvärtom, det är ganska vidrigt.

Igår lade jag undan alla mina sommarkläder, slängde en hel del som tjänat sin tid hos mig. Det är så skönt när detta byte sker. Sommarkläderna plockas fram någon gång i april igen. 


* Broderiet

Du kanske minns att jag skaffat en ny hobby? Just det, nämligen den att brodera.
Ja jag vet, jag är förvånad själv. Jag har aldrig brytt mig om handarbete förr. Det var min mormor som var fena på det, min mamma också och min moster likaså. Men för mig och min syster har det aldrig varit aktuellt. Vi har inte brytt oss om det. 
Saras dotter Ebba, alltså min systerdotter, är fena på handarbeten. Karolina bryr sig inte. Men Ebba är så duktig. Jag trodde absolut att detta med handarbete skippat en generation, men sent omsider ...

Det hela började på Instagram för mig när en annons snabbt flög förbi i flödet. Den annonsen gjorde att jag backade tillbaka.  Det var en bild på det mest bedårande julbroderi jag sett. OCH jag köpte. Där och DÅ!
Tursamt nog beställde jag en grundkurs också. För vad kunde jag för stygn egentligen? Korstygn och halva korstygn. Det är väl i princip allt …
NU är jag klar med grundkursen och jag har tyckt att det varit så ROLIGT! Tack YouTube för att du finns och för att jag så lätt kan hitta HUR MAN GÖR stygnen där. 
Tutorials for the WIN! Tack till alla som lägger ut där. Love IT!!

Lite fallenhet har jag nog för detta, jag märker det. OCH det gör ju det hela SÅÅÅ mycket roligare. Avskyr knutstygn (kallas french bullion knots på engelska. Jag vet inte vad de stygnen kallas på svenska) mest av allt, det är inte så kul att hålla med dem och så är det svårt. MEN på mitt broderi är det massor med sådana.
Nåja, med tiden ska ni få se detta broderi. Lovar.

Jag är så glad att jag fått upp ögonen för det här med att brodera. Broderi i favvofåtöljen med ett radioprogram eller podd samtidigt är GULD!! Terapi, people, terapi!


* Kamera

När vi var ute på vår underbara roadtrip tog jag samtliga bilder med min numera gamla iPhone 12 pro. Jo, den är gammal nu, det är den. Minns inte när jag jag fick den ens. Men den är pigg och hänger med. Men jag märker ju tydligt att min systers iPhone-kamera är så mycket bättre än min (hon har en 15 pro).

Det bästa hade varit att ha haft med sig en systemkamera på resan. Jag sneglade avundsjukt på alla som fotade med sådana när vi var i de olika nationalparkerna.
Men sanningen är ju den, min gamla Canon tar inte så bra bilder längre. Jag tycker att min iPhone är bättre än min gamla Canon. Canon är 13 år gammal, det är ingen värstingmodell heller. Jag tyckte den var för dålig för att få hänga med i packningen faktiskt.

Dock, jag förlorar min gamla skills på detta sätt, och det är inte kul. Det är ju så mycket roligare att fota med en systemkamera och bilderna blir så mycket djupare. Kanske skaffar jag mig en ny? Kan ju Canon nu, så det blir isåfall en ny sådan. Canon can Canon

Men visst saknade jag en riktigt kamera under resan, en där jag själv kan ställa in rubbet. Fortsätter jag bara med min iPhone kommer jag att glömma bort det jag en gång lärt mig.

Canon får dock komma fram igen när det julas och jag ska ta stämningsbilder. DÄR slår den en iPhone alla dagar i veckan, än idag. Rigga upp på stativ med lång slutartid and I will go to town, haha.


* Här och Nu!


Ödesvalet närmar sig. Det är knappt jag orkar läsa om det. Fan om det går åt pipan, jag säger bara det. Då kommer jag att bli ännu mer nedtagen än vad jag var 2016.
Kan inte ens tänka tanken ut …

Oavsett är det rätt kul med skyltar överallt. OCH jag är glad att bo där jag bor. Åker man en liten bit utanför “the metro area” är det den andres skyltar man ser … Ödesval, som sagt. Ödesval.


 

En granne till mig har denna.  En blinkning åt Barbie ;-)


* Nobody wants this

Här kommer ett tips på en Netflix-serie som vi såg medan vi var i Los Angeles.
Varje kväll slog vi oss ner i Karolinas och Mikes soffa och betade av ett avsnitt (eller två) av serien Nobody wants this. Avsnitten är korta, så det är en serie som går snabbt att se.

Den handlar två poddande systrar i Los Angeles (så det var extra kul att se serien ON location så att säga).
Serien är baserad på en sann historia. Joanne, som är sekulär kristen, börjar dejta den mycket religiösa (såklart) rabbinen Noah. De träffas på en middag hos gemensamma vänner och faller snabbt för varandra. MEN det hela är komplicerat eftersom han är djupt troende jude så rabbin han är.  Hans familj sätter sig emot detta förhållande HÅRT.  Speciellt rabbinens mamma och svägerska.

Det är en kul serie, med allvarliga undertoner, som ger mersmak och dessutom en hel del kunskap om judiska traditioner. Mycket bra. Gillade den MYCKET och ser fram emot säsong två.

Extra kul är ju att Karolina är producent på Dear Media i Hollywood.
Hon har en handfull poddar vilka hon producerar så hon känner igen massor i systrarnas planering och snack.  Karolina känner dessutom igen typerna, haha.  Så kul att höra Karolina berätta om sitt jobb.



Bild från Rotten Tomatoes.


***


Nu önskar jag dig en särskilt bra torsdag varän du är!

Comments

Yvonne said…
Ja, vart tog hösten vägen, vi har just idag bara 3 veckor kvar innan det är dags för hemresa. Tyckte det lät så läääänge att vara här från 10 sept till 7 nov, men ack så fort tiden gått. Jag gillar ju att pendla så det är helt ok, oavsett vilket väder Stockholm bjuder på.

Så SÖT ska få komma upp ur lådan i år igen, söt vet jag inte om jag tycker han är, mer läskig och skrämmande, ha, ha.

Kul med broderi, har jag också gjort i min ungdom och har säkert några alster kvar där hemma från den tiden.

Fantastiskt vackert du har utomhus hos dig, här är det liksom samma året om känns det som, grönt och åter grönt eller som nu brunt och torrt efter brist på regn. Tänker på alla som har odlingar som levebröd, hur det ska gå för dem med denna regnbrist, inte kul alls.

Ja, inte länge till valet för er, pratas om det på TV varje dag och vi får väl verkligen hoppas folk går och röstar och röstar rätt så den där galenpannan inte kommer tillbaka.

Ska notera netflixfilmerna. Har lite, eller rättare sagt, riktigt stora problem med min laptop, den sjunger på sista valsen, så det blir till att köpa en ny när vi kommer hem, bara hoppas denna håller tills dess.


Ha en fin torsdag och tack för vackra höstbilder och kul inlägg.

Kramar från ett +21 gradigt Spanien så här tidigt på morgonen (07.15)
Här blev det inget höstpynt hemmavid innan vi åkte. Jag brukar inte plocka fram en massa denna period i alla fall. Vi får se om familjerna här i flocken pyntar något.
Jag har slutat helt att ta kort med min systemkamera för flera år sedan. Jag tar bara med min mobil nu mera.
Tack för Netflix tipset.
Kram Carin
Brysselkakan said…
Tycker att det är riktigt kul att du börjat brodera! Otippat men glad för din skull! Och nyfiken på resultatet!
Det där med att tappa vad man kan om att fotografera med systemkamera skriver jag under på... hade ju yngste sonens halv professionella Canon under många år men så vill han ha tillbaka den (han fotograferade enbart med analog kamera under flera år) så då blev jag utan den och alla de olika objektiv han har.
Ödesval deluxe. Tror det blir kaos oberoende om vem som vinner. För ingen vet vad Trumpeten kan hitta på.
BP said…
Underbara bilder, speciellt den med speglingarna. Läckert!
I mitt fall är det då ren tur att jag aldrig lärt mig en systemkameras alla funktioner. Så då saknar jag dom inte heller. Sedan har du ju (nästan) en fotoblogg med dina härliga bilder, så du har nog större krav på kvalitet än vad jag har i min "tramsblogg".
Hoppas precis som du att det för första gången blir en kvinnlig president i USA. Håller verkligen tummarna!
Channal said…
Hej Annika! Ja, snart är det hallooween. En rolig helg, men bara en helg här hemma med barnbarnen. Alma frågade om hon fick gå Bus eller Godis. För det har hon aldrig gjort sa hon till mig. Vet inte riktigt vilket datum det är. De är hos oss 27-28/10.

Men Annika!! NEJ NEJ NEJ!! Inte julpynta redan efter halloween!! Haha vet att du gillar det, så KÖR PÅ!!

Tank, Karolina producent i LA! Så kul och spännande! Tack för serietips!

Jag varierar med mina kameror! Dina mobilbilder är alltid jättefina! Det gäller att se motiven också. KRAM Anna
Elisabeth said…
Jag tycker att hösten, speciellt september, generellt brukar gå långsamt. Det tar ett tag att komma in i det nya schemat, de nya grupperna/klasserna, och innan det blivit rutin känns veckorna långa. Inte på ett negativt sätt, utan mer för att det - även om jag varit lärare i rätt många år nu - är mycket nytt.

Roligt att det går framåt med broderandet! Kan tänka mig att det är bra terapi, men jag skulle troligen mest sticka mig på nålen, sy fel och bli irriterad - ingen bra terapi. ;-)

Kan tänka mig att det känns lite tråkigt att inte fota med din "riktiga" kamera. Du kanske kan önska dig en ny i julklapp?

Fina bilder från dina omgivningar! Här har höstfärgerna kommit så snabbt. För bara två veckor sedan var det mest grönt; nu är många träd både röda och gula, och det ligger löv på marken.

Presidentvalet ja, det ser ganska oroväckande ut, i alla fall om man får tro svenska medier. Mår lite dåligt av tanken på fyra år med DT, för man vet aldrig vad han hittar på. Orkar liksom inte med honom heller, alla hans idiotiska utspel, hans självgodhet, hans uppträdande i stort.
Du bor så fint, så vackert och du är en fena på att ta bilder Annika!
Ja, ödesvalet...den där killen har ju inte alla hemma men han har kanske elektorerna i sin ficka vilket jag hoppas att han inte har. Harris, nu ska vi affirmera och tänka Harris!
Brodera är kul men det är längesen jag har gjort det..efter språkkursen kommer jag kanske igång igen?
Kramar!
Cari said…
Så vacker höst men tråkigt att ni har det kallt inomhus. Hoppas du orkar fixa inför Halloween du gör det då fint. Och säkert någon av dina grannar som saknar Söt.