HEJ igen! Med resepunkter.




Godmorgon och HEJ igen!


Nu är jag tillbaka efter en fantastiskt resa västerut!
Redan nu kan jag tala om att det var en av de roligaste, och härligaste (och mest aktiva) semestrar jag varit på.

Men mer om det i en serie resebrev här på min blogg. Jag kommer att publicera dem med jämna mellanrum en tid framöver. 

Idag blir det punkter, som sig bör.


* Hemma.

Hemma igen alltså, efter två och en halv veckor på resande fot. Det känns bra att återigen befinna sig i hemmets lugna vrå. Det bästa är att slippa bo i kappsäck. Det är verkligen inte kul att ha sina pinaler i resväskan hela tiden, och det är verkligen inte roligt att bara ha ett visst antal klädesplagg att alternera mellan. Jag hade med massor med vandringskläder, men bara tre “bättre” plagg så att säga. De tre klänningarna har jag roterat i sinne. Så less på dem, haha. 
Folks, trött på sommarkläder överlag. Men i nästa vecka, då byter jag garderob från sommar till höst och vinter. DET ska bli NIIIIIICE!!!


* Semester i stad vs land.

Så här är det, stadssemestrar är inget för mig. Visst, det är kul att vara i en storstad en dag eller två. Men sen vill jag bara ut i det fria, till landet, bergen, till öknen, skogen eller havet. Bort från larm och smuts och folk. 

Jag är en utpräglad naturmänniska och vill egentligen bara vara där då det kommer till ledighet. Städer, kul att besöka en begränsad tid, men sen —- TA mig därifrån!!!


* SOL!

Vi har bara haft sol, varenda dag. Jag har knappt sett ett moln. ja, förutom det som kallas för the marine layer i Los Angeles. Alltså dimman som stiger ur Stilla Havet varje morgon. Den dimman som oftast är bortbränd vid 10-tiden.
Men annars? Inte ett moln. Inte en droppe regn. Tempen har under resans gång kastats sig från 8 grader till 36 grader.

Nu fortsätter solskenet i Restonland ett bra tag till.


* America the beautiful.

Vi har besökt massor med nationalparker under denna resa. Således skaffade vi oss årskort så att vi kan besöka samtliga hur ofta vi vill inom ett års tid. En superbra deal, det kostar 35 dollar per bil i de flesta nationalparker, med årskortet kostar 80 dollar. En no brainer alltså.
Kortet heter just, America the Beautiful. Och ett kan jag säga —Alltså nationalparkerna i detta land … ack JA så enastående underbara de ÄR!


 



* Nöjd.

Galet galet nöjd med denna resa således.  Men mer om det med start imorgon. Då hoppas jag att du har lust att hänga med på färden.
Nu kommer jag att skriva en serie resebrev, men jag kommer även att blanda in “vanliga” blogginlägg med jämna mellanrum. Alltså, det kommer inte att bli resebrev varje bloggdag i två veckor framöver. LOVAR!!


  ***


Ha en fin torsdag!

Comments

Välkommen tillbaka igen Annika!
Det ska bli roligt att få följa med dig i dina resebrev, se vad ni har haft för er och så vidare. Riktigt spännande.
Ha en fin torsdag du med!
Kram
Yvonne said…
Välkommen tillbaka, så spännande att få läsa dina resebrev framöver. Ni verkar ju haft en helt fantastisk semester har jag sett på Insta och sett och upplevt så mycket.

Jag förstår att du trivs bättre i naturen än på asfalten i städer. Smart det där med årskortet, det kommer ni säkert ha användning för.

Ha en jättefin torsdag hälsar jag från Spanien med en stor kram
Anna i Portugal said…
Hej och välkommen hem till Blogglandia och Reston! Ser fram emot dina resebrev och dina vanliga inlägg i en härlig mix. Det där med att tröttna på kläder känner jag inte alls igen, där är vi otroligt olika. Jag skulle lätt kunna leva i en kappsäck, har gärna samma kläder varje dag, byter bara för tvätt och det behövs inte göras varje dag. Däremot är vi lika vad gäller stad vs land. Älskar att hänga i naturen, men några dagar i en stad är kul som omväxling, men inte mer än så. Vad underbart att ni haft så mycket sol och temperaturen är ju som vi lever här i Alentejo, med stora skillnader under dygnet. Vilket jag älskar. Perfekt med ett sånt kort för nationalparkerna, verkligen en no brainer! Varm kram!
Välkommen hem igen och det ska bli så kul att få se dina resebrev här även om jag följt dig på insta.
Kram Carin
Annika said…
Karin: TACK!! Blir glad!! Det ska bli roligt att, även för mig, få återuppleva denna fantastiska resa! GLAD bröllopsdag, Karin!!!!
Kramar!!
Annika said…
Yvonne: TACK snälla Yvonne. Ja det har varit fantastiskt och så roligt. Det ska bli så roligt att skriva mer om resorna här.Så glad att du hängde med via Insta också. Mkt bra med årskortet, redan i helgen drar vi iväg till vår närmaste nationalpark, Shenandoah.
Ha en finfin dag i Spanien! KRAMAR!!
Annika said…
Anna; TACK!! Det ska bli så roligt att bita tag i resebreven, och i bloggen i övrigt. HAHA, ja där är vi då INTE lika, hihi. Men jag kan förstå det på ett sätt, dina år i husbil har satt spår :-) Kan också ha samma kläder ett par dagar i sträck, högst tre dock, hehe. Grejen med klänningarna var att det var SÅ hett i LA, och jag svettades typ igenom en varje dag, hehe. MEN det fanns ju tvättmaskin hos Karolina---så varför gnälla, hahaha.
Exakt, ett par dagar i en storstad är kul! Men sen, ta mig ut i naturen...PLEASE!! Kul att du känner lika där. Ja det är väldigt likt klimat mellan sydvästra USA/SoCal och hos dig. Just det där med varm, heta, dagar och kalla nätter. Eller hur, riktigt no brainer med årskortet. Stora stora kramar!!
Annika said…
Carin: SÅ glad att du hängde med på alla reels via insta! Nu blir det mer detaljer. Kramar!!!
Brysselkakan said…
Välkommen tillbaka! Låter härligt med sol och värme, speciellt då det här ösregnat i två dagar nu. Men det är ändå 13-15 grader så inte kallt men regn, regn och regn.
Förstår att du blev trött på de kläder du kunde variera mellan, det blir ju så när man reser och har begränsat utrymme för vad man tar med. Antar att du, liksom oss när vi är hos sonen i USA, kunde tvätta hos K. Det räknar vi alltid med när vi åker dit och det gör ju att man kan ta med mindre av underkläder tex. Och jag kommer hem med nästan alla kläder tvättade!
Kortet för nationalparker tjänade ni in fort!
Njut av att vara hemma nu!
Välkommen tillbaka! Har ju en del koll från IG men ska bli roligt att höra mer detaljerat :D Förstår att ni har haft en fantastisk resa, såg helt magiskt ut alltihopa :) Jaadu, storstad versus natur... bor ju precis mitt i smeten i en otroligt livlig storstad som aldrig sover, så naturen kallar på mig ofta! :D Hade absolut kunnat tänka mig att flytta utanför, men maken är ju en storstadskille av rang så vi får se... :D Stor kram!
Jossu said…
Vad kul att du är tillbaka. Det låter som att du har haft en fantastisk resa, även om det säkert är skönt att vara hemma och ha en välfylld garderob som väntar.
BP said…
Jättekul att läsa att du har haft en härlig semester med bara sol - WOW! Allt blir ju så mycket roligare med en blå himmel som bakgrund. Det ska bli kul att läsa dina inlägg från resan.
Ja, ni älskar ju vandra i nationalparker, så den investeringen var ju givet om man säger så.
Jag är ju en asfaltsbonde som hellre går runt i städer och beundrar (i bästa fall) arkitekturen. Att vandra över stock och sten är inte min grej längre.
Välkommen tillbaka till Blogglandia:-)

PS. 14 plusgrader och kontinuerlig regn i 48 timmar. Men både september och oktober har varit somriga och soliga även här. DS.
Humlan said…
Ja er semester har verkligen sett härlig ut när jag har följt er på Instagram, men det ska bli roligt att läsa mer om den. Det jag har sett av era nationalparker så verkar de verkligen vara värda besök och det där kortet tjänar man väl in snabbt om man har möjlighet att åka runt lite och är intresserad av att komma ut i naturen. För er måste det verkligen vara perfekt!
Här har sommarkläderna packats ihop och koftorna används flitigt, det är lite skönt med höst, även om de senaste dagarnas regn inte har lockat till några promenader precis.
Ha en bra dag!
Kramar!
Cari said…
Roligt att du är tillbaka på bloggen. Det har varit så kul att följa dig på Instagram. Nationalparkerna är ju fantastiska och det årskortet är jättebra. Ska bli roligt att läsa mer om era utflykter och vandringar.
Kläder ja. Vi försöker packa lätt och jag har tre klänningar med mig nu på resan. Och en byxkjol, ett otroligt praktiskt plagg som blivit modernt igen. Fungerar både i stan och på lättare vandringar.

Så välkommen hem till Reston och önskar dig fina sensommar/höstdagar.
Susjos said…
Välkommen hem igen! Vet ju att du har haft det heeelt underbart då jag följt dej på instagram! Å det roliga är att jag ju också varit på samma ställen, ett par i alla fall, och kan bara hålla med om att det är outstanding!
Ha det fint!
Kram