Första resebrevet. Colorado.




Godmorgon fredag!


Jag håller så sakta på att landa i tillvaron igen efter den fantastiska resa vi varit ute på.
Denna gång kan jag säga att Instagram beskrev exakt hur underbart vi hade det. Inga omskrivningar, ingenting. Till skillnad mot i somras då jag enbart visade det fina, men inte talade om vilken ångestfylld sommar det var (ni vet, min systers hjärnblödning och senare sepsis). Allt ordnade sig ju där med tiden, men det var inget jag varken ville, eller kunde, skriva om då det var som mest brinnande.
Men så är det, jag hade heller inte kunnat blogga om det vi den tidpunkten.


Denna gång var det precis lika bra som jag skrev på instagram, och visade via de reels många av mina följare har sett.
Eller, det var faktiskt ännu bättre!


Men vi tar det från början.


***


Avresa och dag ett.


Vi åkte från Dulles Airport på eftermiddagen en torsdag. 
Innan vi lyfte åt vi sen lunch/tidig middag med vin och öl. Just det, det var den där härliga semesterkänslan som infann sig. AHHH!!!
United-planet lyfte något försenat, men man lyckades landa i Denver nästan på utsatt tid iallafall. Flighten var proppfull. Varenda flygresa jag gjort det senaste året har varit överbokad, så nog sjutton reser folk. Både inom landet, och utom landet.


I Denver hyrde vi bil, Peter hade arrangerat rubbet (via AVIS app) innan vi for så vi visste exakt på vilken parkeringslucka bilen skulle stå och vänta på oss. Nycklarna satt i då vi kom och sen var det bara att lämna AVIS-området på flygplatsen med sikte på Colorado Springs
Det blev sent innan vi kom fram till vårt hotell, vi checkade bara in och gick direkt isäng. Nästa morgon, uppe med tuppen redan vid 6. Vi packade ihop och for mot Garden of the Gods redan vid sjutiden, med stopp för frukost på en lokal kaffekedja. 


Detta var andra gången Peter och jag befann oss på denna underbara, underbara plats. Dock var det första gången för Keith.

I bakgrunden ligger Klippiga Bergen med Pikes Peek (4.302 meter över havet) i fonden. Jag blir helt prilligt lycklig av befinna mig på platser som denna. Hela min själ sjunger. AAAHHHH!!! 


Vi tog en vandring bland klippor och dalar alltmedan det blev varmare och varmare. För jo, vi har haft väldigt varmt dagtid under hela denna resa.


 




In i bilen igen för att hitta ett lunchställe.
Därpå var det dags att lämna motorvägen för att ta en ringlande väg genom Klippiga Bergen.
Om någon av er ska bila i USA, vik av från Interstates (motorvägar) så mycket ni bara kan. Det är på det mindre vägarna det fina finns. På en motorväg går allt snabbt, trafiken är tung och ofta hetsig. Jag säger bara, LÄMNA de stora motorvägarna bakom er!
Ja, det går snabbare att färdas längs en Interstate, men det är SÅÅÅ mycket tråkigare. 


När vi lämnat Interstate-25 åt sitt öde for vi längs en väg som ringlade sig längs Arkansas River och bland bergen. 
Det var så otroligt vackert att vi var tvungna att stanna stup i ett.
Alltså Colorado, vad kan säga? Det är min favorit, trots allt. Jag avgudar Colorado. Det är SÅ vackert. INTE överallt förstås, vi kom till några verkligt trista delar i den södra delen. Men på det stora hela är staten en enda naturupplevelse.

Arkansas River rann fram som ett blått band mellan bergen. Allt var bara rätt. Vi passade på att insupa så mycket vi bara kunde, och lovade oss själva att snart återkomma till vårt älskade Colorado igen.


Färden gick vidare mot New Mexico och dit kom vi på kvällen denna fredag.
Vi hade inte bokat hotellrum innan vi kom dit, men vi hamnade på ett trevligt ställe i utkanten av den lilla staden Taos
Hungriga var vi så det blev mexikanskt till middag och det var mycket gott. En drink i hotellbaren fick avsluta dagen innan vi fullkomligt dröp isäng.


Följande morgon fortsatte vi genom Carson National Forest ner mot Albuquerque.
Men det tillhör nästa resebrev.


  ***



Fredag igen alltså.
Imorgon väntar en vandring i Shenandoah National Park.
Vädret är det bästa tänkbara just nu. Soliga, torra dagar och kyliga nätter. Jag älskar det.


Jag önskar dig en riktigt fin och bra helg!!

Comments

Yvonne said…
Vilken resa, vilken resa och den naturen går inte av för hackor precis. Tänk så stor variation det finns i vår värld och man hinner inte se en bråkdel av det under ett helt liv.

Förstår ni trivdes varje dag och bara njöt av allt vackert. De där röda klipporna är ju för häftiga, man måste känna sig bra liten som människa när man kollar upp på dem. Har man täckning för telefonen där, om något skulle hända eller hur gör man då?

Molnen var läckra, som avlånga korvar, ha, ha och tänk att det kan växa blommor i det landskapet, helt fantastiskt.

Ha så kul på er vandring i helgen och hoppas helgen blir bra.
Många kramar
Gillar inte ordet "avundsjuk" då det har en väldigt negativ klang, men ja... nog blir jag lite avundsjuk då jag tycker att just Colorado verkar vara en helt fantastisk plats som jag så gärna skulle vilja uppleva men som jag aldrig tror kommer bli av dessvärre... haha... Vi har ju Montserrat här i vår närhet, som har just såna där häftiga klippformationer, dock ej röda, men det är en väldigt fin plats som jag verkligen älskar så jag är helt säker på att jag skulle känna detsamma i Colorado. Även om du fångar storheten och det vackra väldigt fint så vet jag av erfarenhet att det aldrig går att jämföra med att faktiskt uppleva det fysiskt på plats, då så mycket spelar in... atmosfär, dofter, energin och det oändliga <3 Precis som du säger: "Själen sjunger" :) Men som sagt, jättefina foton verkligen och tack för att man fick hänga på litegrann iaf :D Stor kram!
Anna i Portugal said…
Colorado lockar definitivt, dina bilder visar på ett landskap jag skulle uppskatta väldigt mycket! Så vackert med floden som ringlar sig fram genom naturens vackra skepnader. Tackar ödmjukast för att jag fick följa med på ett hörn. Önskar dig en superduper fredag och en skön vandring imorgon. Kram
Anonymous said…
Verkligen storslaget häftigt ! Härliga bilder !
/Hälsningar Vendela
Det är otroligt vackert landskap och helt fantastiska berg. Vem skulle inte vilja åka dit.
Dina bilder är som alltid jättefina, och tack för turen jag fick följa med er på.
Ha en fin helg nu.
Kram Carin
Hit kommer jag ikväll igen, har nu bara skummat igenom allt detta fina underbara! Men vilket skum Annika! Fullständigt bedårande, jag förstår att du vill dit igen och igen! Vill önska dig en skön helg, jag är i startgroparna för att gå till min språkkurs...
Varma kramar från ett blåsigt, regnigt, soligt och varmt Madeira.
Annika said…
Yvonne: Ja såååå himla BRA resa. Och nu återupplever jag dem genom att skriva de här inläggen. Så är det, vad lite vi ser av världen. Vi får vara glada över att se det vi ser under vår livstid. I Garden of the Gods finns täckning för mobiler, men i nationalparker är det ofta obefintligt. TACK för att du läser och ha en riktigt fin och trevlig helg nu!! KRAMAR från mig!
Annika said…
Sara: Jag vet vd du menar, men jag är också avis på mkt jag ser på bloggar och insta. Platser jag vill besöka etc. Avis, men inte missunnsam. Så jag vet precis vad du menar, Sara. Montserrat tex, gissa om JAG kulle vilja åka dit. Det är underbart att ha naturen, och torsdagen sådan, inom räckhåll. Alltså såååå sant, finns det ngt svårare än att fota berg och höjder. Allt så mkt större och mäktigare i verkligheten. Det är SÅÅÅ svårt att göra det rättvisa på bild. Sara, jag vet att du vet exakt vad jag menar med själen sjunger. Du brukar själv beskriva det såååå bra. TACK Sara för att du läser, önskar dig en fin och mysig helg. KRAMAR!!
Annika said…
TORSDAGEN ska vara STORSLAGEN. DAMN autocorrect, hahahaha!
Annika said…
Anna: DU skulle älska det! Det är din sorts natur. Älskar att floden slingrade sig längs hela vägen och att det var lätt att stanna och fota. TACK Anna, önskar DIG detsamma!! Stora kramar!!
Annika said…
Vendela: TACK kära du, och tack för dina kommentarer på Insta under resan också. Ha nu en riktigt fin och bra helg!!
Annika said…
Carin: Tusen tack för dina fina ord, blir glad!! Colorado är en fantastiskt stat. TACK för att du hänger med, både här och på insta. STORA kramar och ha en fin helg!!!
Annika said…
Karin: TACK Karin!! Kom tillbaka när tid finnes. Ja det är en underbar stat som jag verkligen ÄLSKAR. Du har fullt upp med plugget, GOOO KARIN!!! Kramar från ett solig och icke fuktigt Restonland!! TREVLIG helg!!!
BP said…
Garden of the Gods är ett väldigt passande namn för dessa underbara red rocks och hela landskapet. Jag förstår dig helt och hållet att du älskar Colorado Springs.
Återigen - blå himmel är min favorit bakgrund till alla bilder, och ni hade ju världens tur med vädret under hela resan.
Can't wait to läsa nästa berättelse:-)
Enjoy jour hike in Shenandoah National Park imorgon:-)
Jossu said…
Så vackert landskap ni vandrade i, och vädret gjorde att det visade upp det från sin bästa sida.
Jag har samma erfarenheter, att trots att det klagas över höjda priser på bl.a. mat och el så verkar folk ha pengar över till att resa med tanke på hur fulla planen har varit.
Channal said…
Hej Annika! Jag har ju följt din resa på Instagram. Vilket äventyr och fantastiska upplevelser! Naturen är vidunderlig... vilka vyer! USA har stora obebodda landområden. Precis som du skriver, de terrakottaröda bergen mot en knallblå himlen är magiskt.

Kul att ha dig här igen! Trevlig helg och KRAM! Anna