Nytt bloggår med ny bloggdesign!

Men hallå igen!


Nu sitter jag åter här, efter en lång sommar i Norden.
Jo här sitter jag med en rejäl förkylning.
Eller så är det Covid … Jag vet inte vilket av dem, har inte testat mig. Men förkyld är jag, med besked. Dessutom har jag rispat upp min hornhinna, så mitt högra öga är totalt blodsprängt.
Låt mig säga så här, jag är ingen vacker syn i dagsläget. Jag kan inte visa mig bland folk, hahaha. Men jag KAN skriva





Jag hoppas att er sommar varit BRA.
Lovar att berätta mer om min i senare inlägg, men min sommar kunde ha varit bättre. Sommaren tar inte priset som en av livets roligaste somrar.
Lovar att berätta bakgrunden till det redan i morgondagens inlägg.




***

OCH oh la la …
VAD säger ni om bloggens nya utseende DÅ???
Det här är inget jag kan ta åt mig av. Det är inte jag som designat detta. Nej, bakom detta står min kära bloggvän Anna. Ni vet, hon som bor i Portugal.
Anna, som jag en dag ska hälsa på där hon bor en miljö som helt och hållet påminner om Ferdinands. Anna, tack för att du tagit på dig detta. Det är fantastiskt att denna blogg nu fått sig ett ansiktslyft. YAY!!
TACK!!!


 ***


Ja kära vänner, nu orkar inte mitt ljuskänsliga öga med att jag skriver mer för idag. Förhoppningsvis känner jag mig bättre imorgon.


Med detta vill jag hälsa DIG välkommen till ett alldeles nytt bloggår tillsammans med mig!

Comments

Anonymous said…
Vad roligt att du är tillbaka! Nu blir det äntligen ordning på min morgonrutin! Däremot väldigt tråkigt att du inte är pigg, krya krya!! Fin design på bloggen, kul med förnyelse! Var nu rädd om dig, stor kram!
Anonymous said…
Härligt att få läsa här igen. Tack för härliga bilder på Insta från din resa! Fin bloggdesign och stort krya på dig… Hälsningar Vendela
Jag har sett att du har haft en riktigt fin sommar i Sverige via instagram där du bjudit på många vackra bilder. Men usch då så träligt att ha råkat ut för något riktigt elakt virus. Hoppas att du mår bättre snart.
Jättesnygg design på din blogg! Anna i Portugal verkar toppen och har själv en mycket fin och välarbetad blogg.
Ha det gott och krya på dig!
Varm kram,
Anneli
Yvonne said…
Tråkigt att bli förkyld, krya på dig snabbt. Jättekul du är tillbaka med bloggen, den är saknad av mig och säkert många, många andra. Det där med ögat lät ju inte heller så kul, hoppas du piggar på dig snabbt.

Jättefin design på bloggen, alltid kul med förnyelse

Ha en fin onsdag och kryakramar i massor skickar jag
DR Jo said…
Hej Svejs, Kul att du är tillbaks i bloggandet, och vilken fin layout! Hejja Anna, fint jobb. Hoppas att ögat läker fort! Kramar Jo
Anna i Portugal said…
Så roligt att du är här igen. Och att du uppskattar din nya design. Kanske vi ska se om det går att lägga in en rubrik över kommentarerna. Vad tror du? Hojta på WA när du är tillgänglig så kollar vi. Och krya på dig! Tack för länken också. Kram!
bettan said…
Så roligt bloggen är igång. Gillar designen, heja Anna i Portugal!
Trist med förkylningssymtom som härjar i kroppen och ett sårigt öga.
Jag önskar dig god bättring.

KRAMAR!!

Cari said…
Välkommen tillbaka. Önskar dig snabb tillfrisknande.
Det har varit så roligt att följa din sommar på Instagram, men nu ser jag fram emot att läsa din blogg.
Så fin ny design.
Anna i Portugal said…
Glömde ju säga att jag ser fram emot när ni kommer och hälsar på!
Halloj!
Och välkommen tillbaka i blogglandia igen.
Så tråkigt att du fått en dunderförkylning och att ditt öga inte är okej.
Din blogg är jättefin.
Ha en bra dag.
Kram Carin
Sara i Barcelona said…
Åh Annika, välkommen tillbaka! Och jättefin blogg, gillar färgerna :) Bra gjort av Anna! Tråkigt att din sommar inte har varit bra, men ibland är det bara så... livet och det där... har nog inte heller haft min bästa sommar även om guldkornen ändå är det jag låter stanna kvar i minnesbalken :)
Känner också att jag vill få igång min blogg igen, så jag hoppas orka ta tag i det framöver, men måste nog bli en ny bloggportal helt enkelt... Stor kram iaf och krya på dig!
Anonymous said…
Vad trist att du blev sjuk så for du kom hem. Hoppas på snart bättring. Jag läser på mobilen och den nya designen är väldigt användarvänlig. Krya på dig, vännen! ❤️ Kram från Ingela
Välkommen tillbaka Annika! Så roligt att se dina nya blogg, att du är på väg till Anna /Portugal så småningom osv...Krya på dig så gott du kan både vad gäller ögat och förkylningen.
Allt gott från en ö i Portugal!
Kramar!
Annika said…
Åh tack!!! Så roligt att höra! Det ska bli riktigt kul att skriva igen. Nej, jag är inte bra . Måst uppsöka ögonläkare idag, det här går inte. TACK för att du gillar designen!! DET gör jag med. Känns nästan konstigt att det är min blogg, haha. KRAM till dig också!!
Annika said…
TACK Vendela, så roligt att höra. Roligt att du uppskattat min reels. Ha det bäst!!! OCH så roligt att ha dig här!
Annika said…
Hej Anneli!! jodå, på sociala medier ser det nog ut så. OCH den har varit bra, men absolut med smolk deluxe. Berättar mer imorgon. Ja både virus och ögonvärk som heter duga. Kul kul kul ... TACK; så kul att du gillar designen. Annas blogg ja, sååå fin. Tack Anneli! Stor kram till dig!!
Annika said…
TACK YVONNE!!! SÅ roligt att höra. Mitt öga är i skrivande stund mitt största problem. Så idag måste jag pallra mig till en ögonläkare. Orkar inte ha det som jag har det nu.
TACK för att du gillar designen på bloggen, såå roligt!!! KRAMAR i massor till dig!!
Annika said…
Hej Jo!! SÅ kul att vara tillbaka också. Layouten är toppen!!! Ögar är mitt störst problem nu, så pass jobbigt att jag måste söka akut vård idag. KRAMAR!!
Annika said…
TACK allra bästa ANNA!! Det här gjorde du BRA!!! Jag hör av mig WA. Tusen tusen tack till dig som fixat och donat här i sommar. KRAMAR i massor!!!
Annika said…
HEJ Bettan!!! KUL att du gillar designen. Det är verkligen roligt med något nytt och Anna har gjort ett toppenjobb!! Mitt öga är det absolut värsta nu, jag måste till läkare idag Orkar inte med det längre.
Kramar!!
Annika said…
TACK Carin!! VAD roligt att du gillar designen. Anna har gjort ett toppenjobb. Just nu är förkylningen det näst värsta, ögat är desto vidrigare. Orkar inte med det. Ha det bäst. Stora kramar!!!
Annika said…
TACK Cari!! SÅ kul att höra. Jag blir jätteglad över dina fina ord. Gillar också den nya designen mycket!! SÅ kul att ha dig här igen.
Annika said…
Hej Sara och TACK!!! Det känns jättekul att vara tillbaka igen efter det långa uppehållet. HIHI, gillar också färgerna mkt. Livet kom minsann emellan denna gång. Skriver om det imorgon. Har haft verkligt fina guldkorn också i sommar, och det är dem jag sparar. Resten kan dra ... nej men trist att höra att du inte heller haft ngn dundersommar. Hey, se om den genomduktga Anna kan hjälpa dig. Hon gjorde under med min!! Tror också du behöver ny portal. KRAMAR i massor till dig!!
Annika said…
Hej Ingela!! Är det Österbotten-Ingela? SÅ fint att designene funkar på mobilen, ännu en fet bonus!! TACK kära du, idag måste jag tyvärr uppsöka akut ögonklinik. Förkylningen sekundär i skriande stund. Kramar i massor till DIG!!!!
Annika said…
TACK och HEJ till dig Karin!! Anna har gjort under med min design. Ja jag hoppas att P och jag ar oss till Portugal. Det skulle vara grymt roligt!!! Kram till din fina ö i Atlanten!!
:-*
Anonymous said…
Men Annika så tråkigt med skadat öga och förkylning (eller annat), men förhoppningsvis kryar du på dig snart!
Men roligt med ett nytt bloggutseende och jag gläder mig åt en större stil så att jag slipper förstora texten som då samtidigt beskär dina bilder, nu kan jag se både text och bild utan problem.
Jag har bytt dator och måste fixa min Humlan-inloggning på den här också, förhoppningsvis kommer det fungera trots att jag annars använder ett annat googlekonto här.
Kramar och Krya på dig!
Humlan
Annika said…
Hej Humlan!! Men så roligt att detta funkar bättre. DET är helt och hållet Annas förtjänst. Utan henne hade inget ändrats (jag kan inte designa för fem öre). Idag ska jag akut till en ögonläkare, vet nog inte riktigt vad det är, men tro att det är min hornhinna jag har rispat. Kramar!!!
Mirre said…
Hej, vad tråkigt om du råkat ut för ngt ilsket virus. Min tös är sjuk nu och det går många smittor överallt nu, så får se hur länge man kan ducka för dem. Finfint att få hjälp med designen och denna var stilren, lätt att navigera sig fram. Höstigt med lila också
Elisabeth said…
Välkommen tillbaka till bloggen, så roligt att du är här igen! :-) '

Den nya designen är mycket snygg och stilren. Såg den redan i somras, när jag hade abstinens från din blogg och därmed läste om en massa gamla inlägg.

Trist med förkylning/annan sjukdom och med ögat, speciellt ögat. Läser i dina svarskommentarer att du fått tid hos ögonläkare, skönt det. Vet inte hur mycket de kan göra egentligen, men du borde kunna få några ögondroppar kanske. Eller vad vet jag, jag är ju inte ögonläkare direkt. ;-)
Jossu said…
Så kul att du är tillbaka! Men vad tråkigt att sommaren inte varit så bra, och nu förkylning och ögonskada. Men du kan åtminstone glädjas åt den fina designen av din blogg. Bra jobbat av Anna!
BP said…
Välkommen tillbaka till Blogglandia och en ny bloggdesign:-)
Gillar speciellt din nya profilbild, även om den kommer i slutet av bloggen;-)
Synd att du inte hade en hundraprocentig sommar och dessutom kommer hem med en dunderförkylning samt ett skadat öga. Tur att du åtminstone kan skriva;-)
Krya på dig nu!!!

PS. Så många anonyma kommentatorer du har fått helt plörsligt - hahaha;-) DS.
Annika said…
Mirre: Ja jag hörde att det är massor med virus i omlopp nu, inkl covid. Min förkylning verkar ge med sig. Skönt. Hoppas du klarar dig från smittan och att din tös piggar på sig.
Annika said…
Elisabeth: TACK, såååå kul att läsa det du skriver. OCH ännu gulligare att du säger att du läst om en massa inlägg. Blir alldeles varm, TACK!!!!! Ja mkt skit i omlopp nu. Många förkylningar, covid och annat. men ögat har varit värst. Nu jag antibiotikadroppar och antibiotikasalva. SKÖNT!! Det var en stor rispa på hornhinnan. SÅ kul att ha DIG här igen!
Annika said…
Jossu:
Tack, vad roligt att läsa att du gillar att jag är tillbaka. Sommaren skriver jag om imorgon. Nej, den går inte till historien som en bra sommar. Ögat ar jag fått medikamenter för nu, YAY. VISST har Anna gjort ett BRA jobb.
Annika said…
BP:
TACK! Ny design och tillbaka i bloglanda. KAN inte bli bättre. TUR jag kan skriva trots all skit, haha. Ja det kanske är mer anonyma kommentarer än vanligt? SÅ kan det nog vara, hehe.
Erica said…
Varmt välkommen tillbaka till bloggvärldens hösttermin!
Tycker alltid just den här tiden känns lite som en nystart; mer än vad nyår känns som en.
Och din blogg har blivit riktigt fin! Var in här tidigare i sommar (under ditt uppehåll) och trodde nästan jag hamnat fel ;-) pga så van vid den andra.
På min egen blogg känner jag mig numera så bakbunden när det kommer just till designen. Kan ju blogg.se´s mallar utan och innan, och kan nästan rabbla kodpartier i sömnen.
På Blogger fattar jag inte ett jota om hur mallarna är uppbyggda och hur man kodar sin blogg. Hatar verkligen de försämringar blogg.se gjorde som fick bägaren att trilla över...
Nåja... nog om det. Vad jag ville få fram var i alla fall att din nya design verkligen känns lugn och bekväm att titta på. Jag gillar typsnittet i brödtexten. Den känns avslappnad på ett sätt som lugnar ögonen, utan att bli hiskeliga Comic Sans.
Din vän har gjort ett toppenjobb!

Men vad trist att din tid hemma började med sjukdom. Förkylning är inte kul. Man är liksom "tillräckligt frisk" för att hålla igång med vardagliga saker, men tillräckligt däckad för att dessa saker ska kännas lite som att bestiga berg.
Håller tummarna att det går över snabbt, och att det inte är Covid.

Vad tråkigt också att sommaren inte varit helt bra för dig. Hoppas det löst sig eller håller på att lösa sig.
Hoppas att du inte känner dig tvungen att berätta om det på bloggen. Att hålla saker ifrån bloggvärlden är helt okej, och det gäller även om man tidigare hintat om något men ändrat sig. (Ville bara säga detta, då jag inte vill att någon känner sig tvungen dela med sig av något man inte är helt säker på att man vill dela med sig av.)

Igen; varmt välkommen tillbaka och hoppas du får en riktigt fin höst!
Kramar från Erica i Pite
Annika said…
Erica:
ÅÅÅÅÅ vad kul att se dig här igen. HAR saknat dig!! Det roligare nu att du är här:
Visst har Anna gjort ett toppenjobb. SÅ nöjd! Och jag tycker det är så fint,
Jag kan ju NOLL kodning och noll om design. SÅ jag är helt LOST.
Tycker din blogg är fin!!
Men nog fattar jag att du saknar enkelheten i din gamla portal..
Varför ska de alltid ÄNDRA????

Det är helt OK att berätta om orsaken till taskig sommar. Min syster är hit med på noterna.
Det var det viktigaste. Om hon inte velat att jag skulle säga något hade jag inte gjort det.

TACK fina Erica för ditt välkomnande. Det känns varmt u hjärtat att läsa din kommentar!! Kramar från mig!!