Här och nu




Hej fredag!


Veckans bästa dag, yay!!
Hoppas att ni har en fin helg framför er, kära vänner.
Peter och jag ska fixa lite inför ett kommande äventyr, men annars har vi inte så många planer.


Eftersom jag nu börjat med mina sköna morgonrundor igen tänkte jag ta er med på en liten prommis i mina omgivningar för att visa hur det ser ut här och nu.


Visst kan man på somliga håll se att det börjar bli höst. Men det är ännu mest bara mättat grönt. En slags konserverad sommar som inte längre finns, men som ännu inte helt lämnat över till hösten heller. 


Nu ska ni få hänga med på en runda med mig.


Comments

Yvonne said…
Du bor verkligen på en fantastiskt vacker plats på vår jord. Förstår du njuter av dina promenader i de omgivningarna, samtidigt gäller det ju att ha "ditt öga" för att kunna fånga allt det vackra på bild och få det att se levande ut. Du måste varit fotograf i ditt tidigare liv.

Så nu är det fredag igen, veckorna går i rasande fart. Sonen kommer ner ikväll och stannar till nästa lördag, så då ska vi hitta på saker att göra. Imorgon ska vi på 80-års kalas hos en god vän , blir nog en lååång tillställning för redan kl 15 ska alla samlas och mat vid 19, 4 tim mingel känns lite för länge kan jag tycka, men men

Ha en jättefin helg säger jag och skickar en stor kram
Humlan said…
Vacker morgon i vackra omgivningar! För mig ser det ut som sensommar och en tid som man verkligen kan njuta av. Även här har vi en fin tid, betydligt svalare än hos er, men ändå skönt även om man kan behöva en jacka eller kofta när man går ut.

Ha en fin helg!
Kramar!
Det är så vackert där du bor och i din omgivning. Så fina och magiska bilder från din morgonrunda.
Ha en fin helg.
Kram Carin
Annika said…
Yvonne. TACK snälla du för dina snälla ord. Jo jag älskar att bi här. Älskar att ha all denna natur tunt knuten. TACK, ibland tänker jag att jag borde ta med min systemkamera ut, men jag gör det aldrig. Den är för tung, och inte alls så bra längre. Men visst känner jag ibland för att fota med en riktig kamera. Dina ord värmer!!

Nej men vad kul att sonen kommer ner ett tag. Perfekt tid att komma ner också. YAY, cool 80 åring som kör SÅÅÅ långt mingel. Antar att ni kan dyka upp vid 16:30 typ. Hoppas det blir KUL allting. Roligt att bli bortbjuden. Men visst, många timmar blir det ... vill höra om det sen :-D Ha det jättebra!! KRAMAR!!
Annika said…
Humlan:
TACK snälla!!! Jo det är nog sensommar, även om det liksom är ett konstigt gränsland nu. Älskar det väder ni har nu. Underbart skönt. KRAMAR!!!! Ha en finfin helg också såklart!!
Annika said…
Carin. TACK för dina fina ord. Jag blir glad. Jag önskar dig en jättefin helg också. Kramar från mig!!!
Du bor verkligen vackert och fint...och dina foton är som alltid magiska. Gillar det fotot med livbojen särskilt mycket, det är något speciellt med det. Önskar dig en skön helg och sänder kramar över havet!
Susjos said…
Vilka vyer du får se på dina morgonpromenader, det är som ögongodis! Tusen tack för att du delar med dig!
Ha en fin helg!
Kram
Anonymous said…
Vackert! Här hänger oxå sommaren kvar ännu ett tag. 6 grader när jag gick iväg i morse och strålande sol o nästan 20 när jag gick hem. Svårt att klä sig... Men ingen är gladare än jag när det är brittsommar :-)
Kram o trevlig helg!
Anette
BP said…
Nu vet jag vad jag har saknat sedan i våras - dina helt underbara bilder. Men nu är de tack och lov tillbaka.
Måste säga att det känns mera höstlik hos dig än här hos mig. Det gäller vyerna alltså. Vad gäller temperaturen skiljer minst 10 grader... åt rätt håll alltså - typ minst 25 grader;-)
Hoppas att du och Peter har en riktigt skön helg med fix till äventyr. Skoj!
Anna i Portugal said…
Vad fina bilder, älskar vyerna över sjöarna. Blir ju jättenyfiken på vad det är för kommande äventyr ni ska hitta på! Hoppas helgen blir fin och att dina promenader blir lika vackra som den vi fick följa med på idag. Kram
Monet said…
Säger som alla andra: vilken fantastisk plats du bor på! Att bo vid den här sortens sjölandskap och med den naturen är ju ”bliss”. Personligen tycker jag det till och med överträffar nordisk skärgård även om det förstås också har sin charm och särprägel. Hur går det med tankarna på ev flytt? Där såg det ju helt annorlunda ut och jag förstår inte riktigt hur ni ska klara det bytet? Om jag, vilket är försent förstås nu, hade fått frågan om var jag ville bo i USA hade jag tveklöst svarat Reston efter att nu ha följt din blogg och sett din fantastiska bloggdokumentation!
Jossu said…
Vilken underbar morgonpromenad. En stilla vattenyta omgiven av grönska kan vara något av det vackraste som finns.
Channal said…
Kära Annika! Tack för den rundan! Älskar dina vackra bilder from your neighborhood! Sommaren är definitivt inte över än! Hög frisk luft och underbart varmt i solen, +18°C! Älskar denna temperatur. Det är fortfarande grönt och jag har plockat in en luktärtsbukett! Bara att passa på och njuta så länge det varar!

Trevlig söndag, hoppas din helg har varit fin! KRAM Anna
Elisabeth said…
Verkligen jättefina bilder! Du har en förmåga att fånga känslan och inte bara motivet, om du förstår hur jag menar.

Här har vi haft så fint väder i helgen. Kalla morgnar visserligen, men sedan 18, 19 grader och sol. Helt underbart! Min favoritdag är för övrigt lördagar, för då är jag ju ledig och kan vara ute och promenera i den vackra naturen, samt se fram emot en ytterligare dag med möjlighet till långa promenader. Men fredagar är också trevliga, och egentligen alla dagar. (Det var jag ju att du också skriver under på, att alla dagar har något bra.)

Låter för övrigt spännande med kommande äventyr - hoppas att det blir uppdatering om detta. :-)
Annika said…
Karin: TACK snälla fina du!! ÅÅÅ vad roligt att du gillar den bilden, det gör jag med. Stora stora kramar till dig!!
Annika said…
Susjos: Gissa om din kommentar gör mig GLAD!! TACK!!! Hoppas din helg var jättefin och att du mår mycket bättre nu! Kramar!
Annika said…
Anette: Ja ni har ju haft en riktigt indiansommar. Tycker det ser ut som om det är fint framöver hos er också. Härligt!! Hoppas din helg var MYSIG! Kramar!!
Annika said…
BP. AWWW!! Din kommentar! SÅ fin! TACK! Blir så glad över dina ord, de VÄRMER!! Ni har ju jättefint väder nu också, indiansommar av bästa sort. HIHI, ja ett äventyr väntar runt hörnet igen. Berättar mer om det senare i veckan!! Hoppas din helg var fin!
Annika said…
Anna: TACK snälla du!!! Jag är så glad över de sjöar vi har. HIHI, jodå ... lovar att berätta i veckan. Hoppas att din helg var toppen på alla de sätt. Kramar till dig på ditt fina ställe.
Annika said…
Monet: ÅÅÅ tack för de FINA orden. De värmer!! Jo jag är tacksam varje dag för att bo just här. Vi har så mkt natur runt knuten. Jag älskar det. Ja hur går tankarna runt ev flytt? Jag älskar ju att bo här, såååå mkt!!! MEN CO är fantastiskt också, men på ett annat sätt. Inte alls lika lummigt som här, men naturen där är så storslagen. Fast på annat vis då. Vi har ett litet äventyr framför oss snart igen, men mer om det i veckan! OM vi flytta härifrån så kommer jag att sakna sååå mkt. Vi får se, det kommer iaf inte hända i brådrasket. Monet, tack igen för dina fina ord. Önskar dig en jättefint vecka!!
Annika said…
Jossu, tack snälla du för fina ord. Jag vet, en stilla vattenyta är magisk. Ha en fin måndag!
Annika said…
Channal: TACK för dina ord! Blir så glad över att höra om att du tycker om stället där jag bor. Jag är tacksam över att bo här-
NI har underbart väder, en äkta indiansommar av bästa slag! SOM du säger, det är bara att njuta så länge det varar. Anna, ha en jättefin vecka!! KRAMAR!!
Annika said…
Elisabeth TACK för dina gulliga ord, jag blir så glad över att läsa dem!
Ja, ni har verkligen haft fint väder. Det har jag minsann sett på Insta :-) Många skära rundor för dig. Alla dagar är bra. Varenda en. Gillar både vardag och helg. SÅ samt.

HIHI ska berätta om det kommande äventyret i veckan.

Elisabeth, ha en riktigt fin och bra måndag!