Debatten, Bor i en, Märkbart, En burk och Sakteliga




Gomorron, gomorron!!


Första torsdagen på det nya bloggåret. Självklart blir det torsdagspunkter, fattas bara …


* Debatten

Yes, den såg vi, såklart. Jag grabbade tag i mitt broderi under tiden, och det var skönt att ha det att pyssla med medan jag lyssnade på de två presidentkandidaterna.
För mig, och de flesta andra (till och med F-X N’ew-s), framstod KH som den enda sanna vinnaren. Och ja, hon var så bra … så cool, klar, redig och inte minst satte hon DT på plats, bara en sådan sak.
MÅ vi få se den första kvinnliga presidenten i det här landet i november. MÅ det bli så.
Till alla högre makter, KH for the win!

Fattar inte, hur kan en man som DT ens vara kandidat? SÅ full av lögner, så full av icke-fakta, att stå och påstå att immigranter äter folks husdjur ... Och att ens andas om att det aborteras även efter födseln i somliga delstater …
Tur att han fick svar på tal av moderatorerna direkt. Alltså, jag saknar ord vad gäller den mannen. Varför sitter inte han och skakar galler?

Man riktigt såg hur KH kröp under skinnet på honom. Hur han blev argare och argare ju längre kvällen led.
Och när sedan en viss sångerska samma kväll förkunnade att hon ska rösta på KH i november ... ja då exploderade förmodligen den oranga mannen.

Men, vi får se hur det går i november ... Jag tar absolut inte ut någon seger i förskott. Kom ihåg hur det gick 2016, en repris på det är kanske vad vi har att vänta oss. 
Det är knappt två månader kvar till detta avgörande val.  Alltså en hel evighet vad gäller amerikansk politik.


* Bor i en …

… liberal del av riket. Det finns en hel del skyltar utanför folks hus nu, som dessa. Fler lär komma att sättas upp under de närmaste veckorna.


Hur hösten nalkas allt mer. Fukten verkar ha vikt hädan. Det är inte sommarhett längre. Dagarna är soliga. Tempen, ja den ligger faktiskt mellan 25 och 29 grader dagtid under de närmaste tio dagarna. Och det ska förbli soligt.
Hösten här är den allra finaste årstiden. Varma dagar, svala nätter, låg luftfuktighet och mycket sol.
Jag har sagt det förr, ska man resa till min del av US ska man göra det på hösten. Kanske framförallt i slutet av oktober. Bästa tiden!


* Burken

I helgen som gick gjorde jag en jättegod pasta med saffran. Det är sällan, för att inte säga aldrig, som jag köper den kryddan här. Denna maträtt krävde sin saffran så det blev att köpa ... 
Kolla så märkligt det ser ut, saffranstrådarna ligger hela i små plastkapslar inne i burken. Fyra stycken små kapslar för 16 dollar. Jodå, snacka om dyrt.
Jag mortlade de små trådarna innan jag la dem i maten, och det funkade ju bra.


 



* Har så sakta …

… börjat plocka ner alla sommarprydnader från deck och täppa. Det känns som om den perioden är över.
Visserligen är det sommarvarmt, men sommar är det inte iallafall. Det känns i luften. Jag har höstat lite inomhus, bara lite. Inget Halloweenaktigt riktigt ännu.
Dock har jag sett grannar som börjat pynta upp inför Halloween på mina promenader i grannskapet.

I sedvanlig ordning är jag nu mycket trött på mina sommarklänningar, och på sommarkläder i övrigt. Det är jag det, längtar redan nu efter höst och vinterkläder. MEN än får jag hålla ut en månad till eller så. Fast det allra mest somriga sätter jag inte på mig längre.


  *** 


Det var det det. Punkterna tillbaka igen.
Och jo, eftersom det är torsdag betyder det även att det är svennefrulle idag. Så den sticker jag iväg på nu.
Vi hörs imorgon igen.


Jag önskar dig en riktigt bra torsdag!

Comments

Yvonne said…
Jag såg korta sekvenser på TV om debatten och det räckte för att verkligen hoppas den där galenpannan inte vinner. Han är läskig på alla sätt och vis tycker jag, usch och fy! Roliga skyltar folk sätter upp, hoppas han ser någon sådan för då får han väl spel igen.

Höstkänslor fick vi hemma innan vi åkte, träden började skifta i färg, ja alla växter såg ut som de gjort sitt för i år. Här i Spanien har jag inte hunnit känna så mycket än, igår hos min frisör här och idag blir det fotvård, sen så är jag redo. Här är varmt iaf, både dag och natt och AC:n går nattetid för fullt. Skönt är att allt semesterfolk är borta och det finns gott om parkeringar och ingen trängsel i affärerna heller.

Oj, det var dyr saffran det, men det är sååå gott och inte behöver man så mycket heller för att få god smak. Här säljs också sådana trådar, hemma är det ju oftast mald saffran man köper.

Sommarkläderna får jag fortsätta med om jag inte ska svettas ihjäl, ha ha ha. Vi ska vara kvar itll 7 november denna gång och kanske hinner det bli såpass så lite tjockare kläder behövs, men vem vet i dessa märkliga vädertider, är ju liksom lite crazy med vädret överallt nu för tiden.

Ha så kul på svennefrullen idag säger jag och skickar en stor kram

Anna i Portugal said…
Saffran är verkligen inte billigt, här ligger de förpackade på samma sätt. Och dyrt är det. Låter definitivt som att det är hösten som gäller för ett besök hos er. Men om DT vinner så lär det dröja innan vi kommer. Här sliter vi på sommarkläderna ett tag till. Njut av svennefrukosten! Kram
Monet said…
Jag säger också: hur kan den mannen överhuvudtaget befinna sig i de positioner han gjort och fortfarande gör? Det är helt o b e g r i p l i g t för mig att de som röstat och tänker rösta på honom inte ser och förstår vilken extrem person detta är. Hur kan han ens tas på allvar? Det här sista om immigranter i en liten stad som äter grannarnas hundar och katter plus talet om abort efter födelsen är ju helt barockt? Abort betyder ju att avbryta, det kan man ju inte göra efter att ett barn är fött? Då är det ju regelrätt mord. Han har ju inte alla hästar hemma, är ett flagrant exempel på en äkta fullblodspsykopat och är fullkomligt besatt av lögner och fake news - hur resonerar folk? Vad har hänt med Amerika? Jag skrattade också högt åt ”luna tick” - tack och lov för böde insikt och humor mitt i eländet! Jag förstår verkligen den frustration nu måste känna över detta fenomen. Måtte KH klara detta och stort tack till Biden som till slut insåg att någon annan måste ta slutstriden mot detta verkliga hot mot demokratin!
Jag såg lite från debatten på nyhetsmorgon här på tv:n. Hoppas verkligen hon håller och hon blir er nya president.
Här har vi fått svalare nätter nu. Termometern är nere runt 20 då. Annars är det sommar som gäller på dagen.
Ja, saffran är dyrt som tusan.
Kram Carin
Annika said…
Yvonne. VI får verkligen hoppas det. MÅ det bli så. MEN jag tror inget alls, jag vet hur det gick 2016. Det kan mkt väl hända igen. The being said, fattar inte att ngn vill rösta på honom.
Haha, han är så lättstött att han förmodligen skulle se rött om han såg dessa skyltar. Men han är som en gås ändå, tar inte till sig ett dugg. Ni åkte ner en perfekt tid på året. SÅ skönt när turister vikt hädan och tempen är perfekt. Låter jättehärligt med frisör och fotvård. Underbart.
Dyr saffran ja, helt otroligt. Jag får börja göra som mina vänner, ta med hemifrån. Det funkar bra att mortla de där trådarna också, inga problem. Kan tänka mig att de säljs så hos dig också.
Förmodligen inte ett enda höstplagg för mig heller innan den 7 oktober. HAHA. LÄNGTAR!!
TACK Yvonne, önskar dig en riktigt fin och BRA dag idag! KRAMAR!!!
Annika said…
Nej det är sååå dyrt. Jasså ja, de säljs som trådar hos dig med. Det går ju fint det med. Hösten är bäst här. HOOOO ja, om DT vinner ja ... orkar inte ens tänka tanken ut. MEN räknar nånstans med det värsta ... USCH!! Kramar till dig!!
Annika said…
Monet: Ja varför sitter han inte bakom lås och bom??? Allt är så uppenbart i det här fallet att det är löjligt. Inte minst 6 januari ... Ofattbart att han faktiskt är kandidat igen. Det känns ... för jävligt ...
Ja herregud, det där med husdjur som immigranter äter upp ... Eller abort efter födseln ... TUR att ABC hade moderatorer som satte honom på plats. Nu menar DT att alltihop var riggat. Såklart. Orkar inte ...
Håller med om Biden, tack och lov att han klev ner. TACK och LOV!!! Biden är en god och bra människa. Men alldeles för gammal för ämbetet. Om han varit 20 år yngre, då! Men nu ska vi tro på KH!! Verkligen. Visst är den skylten SÅÅÅÅ BRA!!!! HAHA. Jag skrattade rätt ut när jag såg den under min runda.
Annika said…
Carin. Vi håller alla tummar för KH nu!!! Måtte det bli så ...
Låter så skönt med vädret hos dig med. Härligt.
Saffran, såå dyrt. Tror jag får börja göra som mina svenska vänner, köpa med från Sverige. Kramar!!
Det bara måste bli Harris men jag förstår din tvekan, Allt kan hända. En kvinna i USA blev intervjuad i något nyhetsprogram jag såg härom dagen. Hon skulle rösta på Harris men om Harris skulle gå till angrepp på Trump så vete gudarna hur det skulle bli Då kanske hon skulle rösta på Trump i alla fall. Hur tänker folk? Han får tydligen bete sig hur som helst den lusen. GRR..
Han borde ju inte ens få vara kandidat..
Saffran är dyrt men fint att krydda med ibland.
Härliga skyltar!
Många kramar från Funchal och Karin
Humlan said…
När jag kom hem i går eftermiddag så satte jag mig med en kopp te och letade på Youtube efter inslag från debatten. Jag hade ju läst lite i morgontidningen, men det var ändå roligt att se och höra KH som verkligen visade hur RÄTT hon är för posten som er nästa president. Dessutom är ju DT skrämmande med alla sina egoistiska idéer, hot mot meningsmotståndare och vänskap med diktatorer runt hela världen. För att inte tala om att han är en dömd brottsling, har fler åtal som väntar och hur hans hjärna (inte) fungerar, kan man ju bara undra. Och detta val berör inte bara er, utan oss alla!
Resultatet av debatten var glasklart för mig, men som du skriver; vi får inte glömma 2016! Parasit-skylten var härlig!
Här har det verkligen blivit höst denna vecka efter en varm och skön helg. I går var det spöregn och hård blåst när jag var på väg hem, men det var inte så kallt och det var ju lätt att byta till torra kläder när jag kom hem, så mig gjorde det inget. Men jag funderar på om det är dags att börja ta bort utemöbler och sådant nu.

Ja, saffran är dyrt! Men det kan verkligen vara gott i viss mat och saffransbröd är ju så gott!

Hoppas du har haft en trevlig svennefrulle och har en bra dag!
Kramar!
Jossu said…
25-29 grader och sol låter som det ultimata vädret. Själv får jag uppleva liknande temperaturer men mer moln här i Rumänien imorgon innan jag åker hem mot Sverige. Och det kanske är lika bra med tanke på att det ska gå från 27 på fredag till 13 grader på lördag. Vädret är verkligen galet numera.
BP said…
Har inte sett hela debatten, men som så många andra förstår jag inte hur det amerikanska folket kan tillåta att ha en kriminell som presidentkandidat och gud förbjude till eventuell president. Bara tanken får mig att må illa.

Skrattade går åt parasit-skylten. Här var det en person med humor som fick utveckla den - hahaha.

25-29 grader kan jag bara drömma om 9-14,5 är det som gäller här sedan i tisdags. Ja, väder kan man tyvärr inte göra så mycket åt...

Saffran har jag aldrig köpt då jag inte bakar. Och mig vetande säljs den bara runt jul här, och då i små påsar i kassan hos den lokala ICA. Stöldbegärligt gods med tanke på priset...
Elisabeth said…
Vi får hoppas på att det inte blir en repris från 2016, men risken finns helt klart. Det verkar inte som att det spelar någon roll vad Trump säger eller gör - hans anhängare tycker lika mycket om honom ändå. Skönt för dig med dina liberala omgivningar, för det borde vara påfrestande att bo i "Trump-land".

Skyltarna var roliga! Gillade såklart speciellt kattskylten. :-D

Här har vädret slagit om nu, från högsommar till höst på en natt, i princip. Det positiva med detta är att jag kan börja använda strumpbyxor, och därmed även kjol. Har inte velat ha kjol tidigare, för att gå barbent på skolan, när det är elever där? Nja, helst inte. Har kört kostym i stället, och även om det är snyggt är det roligt med lite variation. (En annan bonus med kyligare väder är att man slipper se sina shortsklädda kollegors håriga ben...)

Saffran är verkligen en dyr krydda, men ändå ett måste till jul. Gör inte så ofta lussekatter, men däremot saffranskakor av lika slag. Då får man ta det dyra priset, haha. ;-D
Susjos said…
Ja, herregud..att någon överhuvudtaget kan rösta på DT är ju märkligt. Efter att ha hört delar ur debatten så blir man ju mörkrädd!
Ja, din höst låter mycket trevligare än vår höst här hemma...om vi har tur så kan den ju blir varm och fin, men igår regnade det hela dagen!
Saffran är ju så gott, och dyrt...nu längtar jag helt plötsligt till lussekatter!
Kram!
Annika said…
Karin, Vis av 2016 vet vi hur det kan bli. OCH Harris har väl typ allt emot sig om vi ska vara krassa. Först och främst, hon är kvinna! Bara det liksom. Sedan, hon är svart. Och hon är tuff. Allt emot sig (enligt många). Jag blir så trött. Vågar inte hoppas. DT, han kan göra precis som han vill. UTAN minsta konsekvens. Att han inte sitter inne på livstid är en gåta ...
Visst är skyltarna såååå roliga. Kramar i massor till dig!
Annika said…
Humlan: YES! hon visade direkt hur RÄTT hon är på posten som nästa president. Klar och redig och klok. Inte rädd för att sätta DT på plats, vilket hon gjorde. Hon retade upp honom mer och mer och mer. Sen när TS senare samma kväll förkunnade vem hon skulle rösta på, ja det var alla gånger droppen för honom. Exakt, hur ser det egentligen ut i DTs hjärna. Hur tänker han? Hur känns det inom honom då han rabblar ur sig lögn efter lögn. Allt är skrämmande. Jag saknar den gamla politiken, så som det var innan 2016. När demokrater och republikaner var ganska enade, ingen snackade om fake news och alternative facts. SÅ mkt mer reko på den tiden. SAKNA det.
Visst, DT borde sitta inne på livstid, så är det ju. Ja ni fick väderomslag som heter duga, men jag tror ni får fler fina dagar. Förstår att du börjar tänka på det där att ta in utemöbler etc. Kramar och ha en fin helg!
Annika said…
Jossu: Det är mkt skönt nu. Men idag, mulet. Jag ser på din blogg att du har haft fantastiskt väder i Rumänien. Ha en fin resa hem!!!
Annika said…
BP. Det är många som undrar det i det härlandet också, TRO mig! Hur kan han gå fri, inte sitta och skaka galler. OCH ffa, hur kan han ens vara kandidat igen. Det finns så många frågor. HAHA, ÄLSKAR parasitskylten, den fick mig att skratta rätt ut. SÅ ROLIG!!!
Nej, vädret får vi bara ta för vad det är. Mulet idag här.
Saffran, bakar inte heller.Nej då, saffrans säljs hela året i good old Sweden :-)
Annika said…
Elisabeth; Precis, törs knappt hoppas ... DET kan SÅÅÅÅÅ blir en repris av 2016. Du vet, KH har såååå mkt emot sig, enligt många ... inte minst, hon är kvinna. Herregud jag hoppas SÅ att det blir hon, men befarar det allra värsta. SJUKT är det. Visst är skyltarna så bra, haha.
Ja ert väderomslag, det var rejält minsann.
HAHA, helt rätt med KLÄDERNA! De är ju så mkt snyggare än sommarflamsiga tunna material. Du ser, bara där finns fördelar. Snygga strumpbyxor, kjol, kofta, boots. YES!! Nej, jag kan nog fatta vad du menar om att vara lärare barbent i kortare kjolar etc. Not so good.
OCH jag fattar ABSOLUT vad du menar om kollegors håriga ben i shorts----HAHAHA! Klockrent! Saffran en så god krydda, mums!!! Du hade gillat min vegorätt i lördags, sååååå god!
Annika said…
Sus: Ja det är det, men det är många i hans båt. Jag begriper det inte ... Debatten var verkligen så konstig, ff att höra honom.. Hösten är bäst här. Saffran, såå gott. Fick julvibbar så jag lagade rätten i lördags. Kramar!!
Ulla said…
Det är svårt att känna nån sympati för Trump, men moderatorerna var väldigt partiska. De faktacheckade T hela tiden, men KH bara en gång. Hon har faktiskt sagt att hon vill förbjuda fracking. Det finns flera videoklipp. Det är inte säkert att hon skulle förlora på att erkänna det och säga antingen att hon fortfarande tycker så eller förklara varför hon har ändrat sig. Och den första frågan om ekonomin är bättre nu än under Trumps tid svarade hon överhuvudtaget inte på. Hon underskattar både väljarna och Trump. Folk vill ha en klar plan för ekonomi, migration och miljö. Många klagar på att de inte riktigt vet var KH står. Så valet är helt klart en öppen fråga fortfarande. Jag tycker att det är märkligt att varken Demokraterna eller Republikanerna lyckats få fram bättre presidentkandidater.
Annika said…
Ulla: Ny läsare? Välkommen. Att moderaterna högg på DT beror ju på att han kom med rena lögner, igen och igen och igen. Uppskattar moderatorerna för det, mycket bra. Nej, jag tycker inte de var partiska alls, bara gick på fakta. DT kläckte ju lögn efter lögn. DT däremot menade ju att han varit i debatt mot tre personer ... ack ja.
Klart att valet är öppet. Inget tas för givet, allra minst av mig och många andra. Det kan gå precis hur som helst i november. At KH blev kandidat är ju ganska givet, Biden avgick sent och vem skulle de annars vaska fram på kort tid? KH redan VP, så jag tror inte det fanns så många andra vägar då.
Sen, de är politiker och hala som få, KH svarade inte på det du listar, det har du rätt i. Men i den här matchen tycke jag nog hon segrade, utan knot. Men givetvis är det upp till var och en att tolka som de vill. Att republikanerna valde fram DT igen är däremot häpnadsväckande och läskigt. De hade ju andra att välja, tex Nikki Haley. Men där har vi det igen, kvinnor. Alltid ett minus i politiken om en politiker råka vara kvinna. Det är nog KHs största "problem" också.
Millan said…
Ah sa fint att du ar tillbaks! Men vilken sommar du har haft .. sa jobbigt med denna oro! Valdigt skont att hora att din syster verkar vara pa battring nu. En riktigt fighter!

Debatten ja .. herre gud! Jag hoppas som dig att Harris vinner men efter Brexit i UK and Trumps forra vinst vagar jag inte lita pa nagonting vad galler politik tyvarr ..

Fnissade lite over att du ar trott pa dina sommarklanningar .. jag tog inte fram mina sommarklader forran i slutet av Juli, innan vi skulle aka till Sverige i en vecka. Dar anvande jag sommarkladerna ... och sedan dess har dom typ legat i garderoben och vantat pa den lovade Indian summer men utan resultat. Sa nu ar det dags att packa bort dem igen. Men trott hann jag definitivt inte bli i ar :-D.

Kram!!
Annika said…
Millan: HEJ gud vad roligt att se dig här i fältet!!! TACK för att du kommenterar ibland, blir lika glad varje gång!
Min sommar var ingen sommar som kvalar in bland de bästa. Visst, guldkorn såklart. Fast det mesta var en enda malande oro. Malande som ibland blev akut. Min syster är en fighter. OCH en med världens största smärttröskel.

Exakt, må Harris vinna, men efter vad som pågår i världen med högervindar av rang så tar jag inte ut ngt i förväg. Befarar, som alltid när det kommer till detta, det värsta.

LÄGG av, har ni haft en sådan pissig sommar hos er? Oj, inte KUL alls. Jag fattar att DU inte är trött på sommarkläder. MILLAN!!! NOT FAIR!! Jag har gått i dessa sommarpaltor sen i april.

No, let the Indian summar rule over GB!! KRAMAR!!!!