Älskade platser i bild.




Hej fredag!


Läste hos mina bloggvänner, vilka har Blogger-bloggar, att det är svårt att kommentera igen. Alltid är det något … 
Hoppas det inte är knepigt här. Tyvärr är det isåfall inget jag kan göra något åt.


Det är roligt att vara ute i bloggosfären igen, att besöka alla kära bloggvänner i när och fjärran.
Bloggar for the DAMN win! Bästa mediet oavsett ALLT!
Kanske är så att det vi medelålders kvinns som ror runt hela Bloglandia. De yngre bryr sig noll om det förlegade mediet bloggar.
Men vi tjejer driver det vidare, och det är GULD!
Heja alla mina bloggvänner!


Idag tänkte jag köra ett bildinlägg.
Det blir lite foton från de guldkorn som sommaren, trots allt, gav!
Förresten, tack för alla fina kommentera i gårdagens inlägg där jag berättade om min syster Saras åkommor denna nådens sommar. Jättefint att läsa det ni skrev där.


Sara och jag äger numera min mosters sommarstuga och den mark den ligger på.
Mina bröder har tagit över vår gamla stuga, alltså den plats där Sara och jag tillbringat ALLA våra somrar.
Den stuga och plats där min mamma och moster tillbringade sina somrar.
Den stuga och plats där min mormor också tillbringade somrarna. Platsen som funnits i familjens ägo sedan 1931.
Nu har Sara och jag tagit över en plats två kilometer från stugan. En plats som även den funnits i familjens ägo LÄNGE, men där min moster byggde sitt sommarhus först 1989.  Innan dess fannns inga hus på den marken.  Junkarsgrund, eller Pellas Grund som tomten heter. 


Ska berätta lite mer om planerna där i ett senare inlägg.


Men här kommer en liten bildsvit från Obbelören och Junkarsgrund. 
Två älskade platser.




Min svägerska Kinn njuter av kvällen på Obbelören.



Ha en finfin fredag och ett härligt veckoslut!

Comments

Ja, det är bara att konstatera att det verkligen finns ett paradis på jorden och där är du delägare. Helt underbara foton från början till slut. Så magiskt vackra sommarnätterna och dagarna i Norden kan vara. Så Reisumies till på det. Himmel och pannkaka Annika!
Hoppas att du har det mycket bättre i ditt öga nu, att förkylningen snart är ett minne. Ha en finfin helg!
Kramar från Funchal och mig!
Yvonne said…
Det är verkligen ett paradis ni har där i Finland, så vackert så det knappt finns ord för det. Sommarnätter i Norden går inte av för hackor precis, helt ljuvligt. Förstår verkligen att du längtar dit varje sommar. Så fint att ha ett ställe som gått i arv inom familjen så länge

Hoppas både förkylningen och ögat blivit bra efter medicineringen. Ha en jättefin helg
Kramar från mig i Åkersberga
Anna i Portugal said…
Visst är Blogglandia magiskt. Fast visst finns det många unga som bloggar också, men deras bloggar är inte så inkluderande tycker jag och dessutom är jag inte intresserad av småbarn, smink och mode, så jag följer dem inte. Ofta på bloggportaler fulla med reklam så inget för mig.

Så vackert! Förstår du stortrivs där. Så fina bilder bilder och vilken sommarkänsla du förmedlar!

Ha en fin helg vännen! Glad du är tillbaka i bloggsfären igen! Kram
Humlan said…
Så fint och så härligt att ni alla har fått del av detta! Du vet att dina bilder därifrån får mig att minnas och längta till mitt sommarparadis en bit därifrån. Naturen och ljuset är så speciellt och det har en speciell plats i mitt hjärta.

Hoppas ditt öga läker som det ska och att du får en fin och skön helg!
Kramar
Det är verkligen en magiskt plats där ni bor. Så fantastiskt att det har gått i arv och att det är er tur nu att hålla liv i det.
Ha en bra helg.
Kram Carin
Annika said…
Karin: TACK snälla!! Visst finns det paradis på jorden SANNA platser att älska och alltid längta tillbaka till. SÅ är det. Sommarnätterna ja, sååå fina. Ska på återbesök hos min ögonläkare idag. Men det känns så mot bättre, om än inte perfekt. Bara snuva kvar. STOR kram till dig och en önskan om en riktigt trevlig helg!!
Annika said…
Yvonne: TACK Yvonne. Så tacksam för dessa platser. Sommarnätter i Norden är något alldeles extra. ja jag måste dit varje år, det drar i mig ... I framtiden tror jag det bli allt mindre Stockholm för min del, och allt mer av detta. TACK fina Yvonne, allt är bättre nu. Stora kramar till dig och TREVLIG helg!!!
Annika said…
Anna. DET är det, MAGISKT!! Vi tjejer driver det!! Jasså ja, säkert finns det en mängd yngre som skriver också, men spm du säger är det ju en annan värld för oss. Kan vara lite kul med smink och mode ibland, men bara i små doser. Och bloggare som blandar varannan inlägg med spons-inlägg ... NÄÄÄÄÄ. Influensers liksom haha. Nope. Gillar vårt "gäng" bättre. TACK Anna, så roligt att du tycker om bilderna!! DET betyder akt när det kommer från DIG! Anna, så glad att vara tillbaka i bloggosfären och SÅÅÅ glad att du gjort min blogg SÅÅÅ fin!! KRAMAR!!!!
Annika said…
Humlan; TACK! Ja vi är alla fyra så innerligt tacksamma över att vi nu driver allt vidare. JOOO jag vet, du känner igen dina egna barndomssomrar i mina inlägg från Österbotten. Jag är så glad att jag kan få dig att minnas. Narren och ljuset ja ...
TACK Humlan, ska på koll idag igen. Mkt bättre nu, men inte helt bra. Ha en jättefin helg och STORA kramar!
Annika said…
Carin: STORT tack!! Vi är så glada att vi kan fortsätta förvalta detta arv.
Ha en jättefin helg och jag skickar en stor kram!
BP said…
Stort, stort GRATTIS! Dina foton visar verkligen hur idylliskt det är där. Och ni verkar ha haft tur med vädret också.
Det ska bli spännande att läsa vilka planer ni har för Junkarsgrund:-)
BP said…
Me again: Glömde ju skriva att jag inte har några problem alls att kommentera, men bland annat Ditte och Åsa har problem med att kommentera hos mig. WP är återigen boven, men då blogspot/Blogger är kostnadsfritt kan man ju knappast klaga...
Channal said…
Hej Annika! Jag känner inte igen mig! Men så fint du har gjort. Jättefina bilder som alltid. Välkommen tillbaka till bloggen och Reston!

KRAM till Dig! Anna
Jossu said…
Så idylliskt. Somrar vid stugor är något alldeles extra, speciellt om man tillbringat somrarna där som barn. Det här inlägget får mig att tänka tillbaka på mina barndoms somrar i farfars stuga i Finland.
Elisabeth said…
Det stämmer helt klart som du säger; inte är det de unga som bloggar! Eller ja, det beror förstås på hur man definierar "ung", men gymnasieungdomarna bloggar då inte i någon större utsträckning. En gång för något år sådan var det till och med en elev som inte visste vad en blogg var för något, och det säger en hel del.

Fantastiska foton från Österbotten! Ni har verkligen sommarstugan/sommarstugorna på en vacker plats. En lite intressant grej för övrigt: Förr i tiden, när jag bodde i Göteborg, tänkte jag alltid "vackra foton!" om dina foton. Numera tänker jag förvisso fortfarande "vackra foton!", men också att de känns som hemma, speciellt bilden med bildtexten "kväll på Junkarsgrund". Jag bodde en massa år i Göteborg, men havet/kusten blev liksom aldrig hemma ändå, för det var så svåråtkomligt. Här har jag Östersjön (eller en vik av den) mitt i centrum, och klippor på gångavstånd. Så mycket trevligare. Nåväl, det var en parentes.

För övrigt tycker jag att det känns lite vemodigt att du och din syster äger en annan sommarstuga än den "vanliga". Fullt normalt, jag vet. ;-)
Eastcoastmom said…
Kaffekoppen, vilken underbar kopp! Och vad roligt med lite förändring, ny sommarstuga. Det blir toppen.
Monet said…
Vilka underbara bilder. Skärgårdsmiljöer är verkligen helt unika och det är en ynnest att ha tillgång till dem så som ni har och har haft sedan länge. Innan vi flyttade till Frankrike bodde vi permanent på skärgårdsön Yxlan i femton år - precis vid strandkanten också och det var helt fantastiska år - så tacksam för dem och det underbara ö-livet. Så jag vet precis hur det känns!
Annika said…
BP: TACK!! Tycker sommarvädret var bra i år. Det var bara första veckan vid sommarhusen jag tyckte det var lite för kallt och blåsigt, men sen så ... Ja det verkar som om kommentarer ibland strular lite hit och dit ... Jasså WP, ett tag var jag mkt nära att byta till dem. Men än så länge stannar jag här ...
Annika said…
Anna. HEJ!! Det är Anna i Portugal som gjort så fint här. JAG kan inte sånt här, men är mkt nöjd med hennes jobb. TACK, det är så roligt att vara tillbaka i bloggosfären igen!!
Kramar!!
Annika said…
Jossu: Exakt, det blir så nostalgiskt allting, så många minnen, så många somrar. Allt. ÅÅÅ så din farfar bodde i Finland, eller bor kanske. SÅ fint
Annika said…
Elisabeth. Tycker inte heller de vekar som om unga bloggar. De har andra kanaler, kanske ticktock framför allt? Och Snap etc.
HAHA, de visste inte ens vad det var när du tog upp bloggar.
Nä det är nog mest vi äldre som håller fast vid det.

TACK Elisabeth, kul att höra om du ser på mina bilder "nu" och "då"- Jag vet att du alltid sagt att havet inte direkt är din favorit bland landskapen. Att du gillar berg och skog bättre. Men nu bor du vid en snäll havsvik, och nu har du säkert börjat vänja dig vid det. I GBG blir väl havet mer öppet? Jag menar i stan, så är det ju inte i Sthlm precis, och inte där du bor heller. Mkt skärgård innan det blir öppet hav. Jag skäms, men jag har inte ens varit i GBG. Jag vet jag vet ...

Spot on Girl, det ÄR vemodigt för mig och S. När vi skrev över Obbeln i somras, hos jurist till mina bröder, var det inte bara med glädje. Det har varit en process på ett år för mig, att liksom vänja mig vid tanken. I fjol skrev min moster över Junkars till mig och min syster. Så vi har processat ett år. NU känns det faktiskt bra, men det tog ett år att hamna där.
Men Obbeln kommer alltid att ha den innersta platsen i hjärtat. Det tror jag det har, eller har varit, för min moster också.
Fast vi har så fin kontakt med våra bröder att det kommer att kännas OK, och ett par somrar till måste vi bo på Obbeln eftersom vi har en del att fixa på JUnkars innan vi flyttar över "för gott". Mn kära moster är ju där på somrarna också, hon har full besittningsrätt.
Men ja, en process har det varit även om vi äskar bägge ställena.
SÅ du har rätt i dina tankar och hur du känner :-)
Annika said…
AM: TACK, visst ÄR den fin!!! Det är Arabias serie Pastoraali. Älskar den!!! Och ja, det kommer bli jättebra med det nya!!
Annika said…
Monet: TACK! Ja vi trivs så bra där. Skärgården är ngt underbart. Förstår att ni trivdes så fint under åren på Yxlan.
Och nu bor ni också så fint.
Titti08 said…
TACK för underbara bilder från din sommar.
Skrållan gillas!
Titti08 said…
TACK för fina sommarbilder.
Skrållan gillas!
Annika said…
Titti: TACK för gulliga kommentarer. Skrållan så söt!!!