A new hobby? And, such entertaining Netflix series.




Good morning Tuesday!!


Watcha say? Posts in English every Tuesday for another blog year?
Sounds good, let’s do this!


It feels like early fall here in my neck of the woods.
Hey, that might be because it is indeed September. The weather over the weekend was fantastic. Like,  80F (25C) and NO humidity at all. Loved it.
BUT Peter and I were a bit under the weather. Peter caught my cold as well. It is a stubborn little virus/germ this cold, and I am not a 100% fine yet either.
However, yesterday I did take my first long morning walk this fall. It felt wonderful! So glad to be out again.
My eye is a heck of a lot better now, but I have to continue taking the antibiotics until Friday.


SO, what did we do the previous weekend, Peter and I?
WELL,  for one we got stuck watching the Netflix mini-series, The Perfect Couple.
Let me say this, we finished all six episodes in two days. We could not stop watching.



 



The Perfect Couple is a murder mystery set on the island of Nantucket in Massachusetts.
We’re talking old money, rich as HELL people, fantastic surroundings and actors deluxe. it is a classic “whodunnit” mystery. 
The series is visually perfect, it is glossy and it is over the top. It is SO VERY entertaining. I can really, really recommend this series for you all to watch. It is like indulging in something SO sinful.


And me, I have picked up a new damn hobby (me thinks). I have started embroidery … It all began when I saw an add on Instagram of a fantastically embroided Christmas scene. YES, I get sooooo many Christmas adds in my Insta feed now. SO, I did order said embroidery set. BUT I do have to brush up on my skills when it comes to this … I can manage cross stitching, but that is about it … SO therefore I ordered a beginner pack as well.
So little old me has been sitting around embroidering this weekend. I feel like an old lady doing so, but it is very therapeutical as well.
Now, we’ll see if I can indeed finish what I ordered, said Christmas scene … Time will tell … But first I am taking the beginner course in learning all the techniques and stiches.



 



Yes, there you have it …
The Perfect Couple on Netflix and me sitting in my chair sewing. Our weekend!!


I hope your weekend was good!!


PS, I am soooo looking forward to the debate tonight between the two presidential candidates. I have good hopes that one of them (you ALL know who I mean) will totally dominate in every single way!  GOOOOO!!

Comments

Yvonne said…
Så tråkigt med förkylning hela helgen, men det är ju den tiden på året då de gärna dyker upp. 25 grader låter ganska perfekt när man slipper luftfuktigheten.

Så skönt att ögat blir bättre och bättre, bra med antibiotika.

Ska notera den Netflixserien, gillar miniserier och nu börjar vi ju gå mot mörkare tider och snart mindre utetid på kvällarna så då passar det bra med en serie.

Kul med broderi, jag broderade mycket när jag var ung och har kvar en massa alster från den tiden - som jag aldrig tar fram nu för tiden ha ha. Men minns att det var skojigt, blev väl mest dukar jag gjorde och till jul en massa broderade väggbonader.

Spännande med debatten, hoppas Camela håller ställningarna mot den där Trumpen.

Ha en jättefin tisdag säger jag som snart åker mot Arlanda och Spanien för fortsatt sommarväder till 7 november. Kramar i massor från ett regnigt Åkersberga
Skönt att du kan gå dina morgonrundor igen, snart har både du och Peter allt detta förkylda bakom er och ditt öga ser snart ut som det gjorde tidigare. Skitjobbigt är det säkert. Ögon är ögon.
Broderi, så kul! Vilsamt också...terapi på sitt sätt. Jag satt faktiskt och tittade på en hel del moulinegarner som finns i mina gömmor. Kanske jag också ska börja brodera lite grann bara för att det är så avslappnande? Få se vad som händer.
Jag håller tummarna för Camela...hårt, hårt. Ni förtjänar en bra president i USA, ja hela världen förtjänar det!
Trumpen borde ta första bästa raket till Mars eller så.
Ha en fin tisdag!
Kram
Anna i Portugal said…
Det var kul att läsa hur ni upplevde The Perfect Couple. Jag har precis skrivit ett inlägg om TV-serier & filmer vi sett nyligen och vi såg den här serien på 3 kvällar. Tycker inte den var lika bra som du, men absolut sevärd. Jag tror att all den där lyxen och flärden liksom tar udden av det för mig. Kul att du börjat sy broderier igen, jag kan korsstygn, men det var längesen jag sydde det nu. Hade till slut så många tavlor att jag inte visste var jag skulle göra av dem, finns ju en gräns för hur mycket en kan ge till familj och vänner av ens kreativa alster :) Ha en fin tisdag! Kram
Halloj!
Jag håller på med den serien nu och jag gillar den.
Brodera var hundra år sedan jag gjorde. Eller inte om jag tänker efter så broderade jag lite på ett par gympaskor för några år sedan. Men det är skoj när man hittar något som man gillar och kan koppla av med samtidigt.
Gubbens farbror broderade tavlor.
Kram Carin
Annika said…
Yvonne. Seg rackare detta, har haft den i 10 dagar nu. MEN det ÄR bättre. Ögar också, ägs bra igen. Skönt. Se serien, Yvonne, underhållande till max. NU är ni på väg till Spanien igen och ni är nog i luften då jag skriver detta.
Ja lite kul med broderi igen, som terapi. Ganska mysigt att sitta med det och lyssna på ngn podd samtidigt.
Kul att du sysslade mkt mer broderier förr också.

Debatten ja ... GULP ... K borde dominera. Men T är ju expert på att trycka ner. Vi får se ... KRAMAR och välkommen tillbaka till Spanien!!
Annika said…
Karin. TACK, det är bättre nu, det är det. Ögat ögat sgs återställt och förkylningen håller på att vika hädan. Tar min rundor nu igen och det är så skönt.
Broderiet är faktiskt riktigt trevligt, får ta hjälp av YouTube under tiden (tack och lov för YT) vad gäller stygnen. JA Karin, brodera du med!!!!
Vi får se, K är en tuff kaka och borde kunna dominera. Men T är expert på härskarteknik. Vi får se ... Håller med dog om T, kan han inte bara ...
Kramar!!!
Annika said…
Anna: Vet du, jag tänkte på dig och undrade så om du sett den? Det har du alltså. Jo, lyxen var enorm i den, helt sjukt. Och jag tror att människor som dessa verkligen finns ... SCARY!! Jo jag gillade den mkt, ffa just för överdådet. Det var som att äta en glass med extra allt och sen lite mer och lite mer. haha.
Lite kul att ha tagit upp broderandet igen, sååå länge sen sist. Vi får se om jag ror det i hamn. Har inte ens fått det jag beställde än ... Så vi får se ... Men jag tragglar vidare med grundkursen. HAHA, jaaa ... det finns en gräns på hur mkt handarbete man kan ge bort. SÅ sant. Men jag blir glad om jag får till det för mig själv, haha!! KRAMAR!!!
Annika said…
Carin KUL att du kollar den nu. Den är verkligen såååå underhållande. KUL med broderade gympaskor. Ja mkt trevligt att sitta ner och brodera och lyssna på ngn podd. Tur YT finns också när man grubblar över stygn, haha. Men coolt med din gubbes farbror som broderade. Man tänker ju, dumt nog, att det mest är tjejer som håller på med det. KRAMAR!!
Keith said…
Thank you for continuing the tradition of posting in English once a week! Even though I do "read" on the Swedish days, too. Always good when you are able to find a new show to watch. Sometimes it's difficult to get into something. Might take an episode or two. But not with The Perfect Couple. Great!
Monet said…
Som en kuriositet: nuvarande kungens farfarsfar, Gustaf V, broderade mycket och ansågs vara skicklig på det. Då var det ju lite märkligt och udda att en man gjorde det. I min generation ingick allt sånt här i syslöjden, vi lärde oss brodera med alla de stygn du visar och sydde allt från lakansmonogram också till hålsöm. Min mamma, nu 99 år är extremt skicklig på detta och har broderat handväskor och stolsdynor efter original till 1700-talsstolar. Så roligt att du tar upp den här traditionen!
Channal said…
Hej Annika! Haha igår på min lediga måndag strecksåg jag hela serien Det perfekta paret. Men herre GUD så plastig Nicole Kidman ser ut. INTE kul, men hon spelar riktigt bra! Isabelle Adjani var lika plastig och spelade uruselt!! Men jag gillade serien. SPÄNNANDE! Lite kul att författaren Elin Hildebrand är svensk på båda sina sidor av föräldrarna. Även kul att danska Susanne Bier regisserade serien.

Det är ju så roligt att brodera! Jag älskar det! Min mamma broderade in i det sista! Jag håller på med ett litet broderi just nu.

Idag hade vi höst i luften... och det var riktigt skönt tycker jag! Klar luft och 18°C.

Fin ny vecka till dig! KRAM Anna
Cari said…
Tack för tips på serie.
Så roligt att du börjat brodera. Det blir ju så fint. Och till jul passar det extra bra. Jag tycker det hör till. Minns att min mamma broderade adventskalender till mina barn. Den får nu vara uppe till jul utan paket. Fint minne.
Susjos said…
Låter som en serie för mej, hihi! Kollade upp den på Imdb och ser att det är den kända danska regissören Susanne Bier som har regisserat, kul!
Skönt att ditt öga är bättre <3 Förkyld, jotack..jag är förkyld igen, efter att ha varit frisk i knappt en vecka!
Krya på dig!
Kram
Annika said…
Keith: OOO yes, I appreciate you commenting so much. I'll continue, for sure. I am glad you are reading my Swedish posts as well, thanks Keith! Loved The Perfect Couple. I know you're stuck on From as well. Not me, but that is a show for you and P.
Annika said…
Monet: När du säger det så minns jag ju att jag läst/hört om det, hans broderande. Vi fick lära oss halva korstygn och korsstygn i sylslöjden. Kan inte minnas fler stygn än så, eller så har jag glömt. Kul att du minns stygnen också. Har inte varit ngn handarbetande kvinna i mitt liv, inte som min mormor som kunde ALLT, brodera, sticka, väva och virka. Min mamma var/är jätteduktig också på allt sånt. Jag struntade i det, fram till nu. Min systerdotter däremot är stjärna på handarbete. Känns kul att ha tagit upp detta igen. Gillar det, även om jag får lära mig via YouTube, men det går fint det.
Annika said…
Channal. Tycker N Kidman sett plastig ut länge nu. Men ja, det blir inte bättre. Fast som du säger, NK är en superskådis!! Spelar allt hon gör med bravur, tycker jag. Den franska aktrisen fick jag för mig spelade mest sig själv, haha. Såg du att hon är 69 år!!!! Snacka om plastic. Jag har läst mkt av Elin Hilderbrandt genom åren, gillar henne. Ja svensk på bägge sidor, men född och uppvuxen i USA. Håller med, sååå kul med Susanna Bier också.

SÅ sant, det är roligt att brodera. Äkta terapi. Jag är nybörjare (har inte broderat sen skoltiden). MEN kul ÄR det.

Härligt väder hos dig, gillar!!! KRAMAR!!!
Annika said…
Cari: ÅÅÅ varsågod, hoppas du gillar serien. Broderi ja, vi får se om jag lyckas ro det i hamn, gulp!! Tragglar på med nybörjarkursen nu. Men så fint med en boderad adventskalender, underbart. Den kanske ditt söta lilla barnbarn får ärva :-) Förstår dock om du har kvar det som minne ett tag till!
Annika said…
Susjos: SE den!! Du kommer att gilla. Det är glossig orgie i överklassen. Snuskigt rika. Susanne Bier har gjort ett såååå bra jobb. TACK nu börjar allt bli bra igen med öga och snuva. Äntligen. Nej men nej, har du blivit sjuk igen. SÅ ledsamt. KRYA!!! Kramar!!!
BP said…
Hahaha! Så du har tagit upp ett riktigt pensionärshobby - broderi. Varför inte. Då vet du åtminstone vad du ska göra när du verkligen är pensionär.
Jag har alltid sagt att man ska skaffa sig en sysselsättning innan man går i pension. För även om man tror att man skulle göra det efter pensioneringen, så gör man det inte...
Elisabeth said…
Skönt att ögat är bättre! Tur att det finns antibiotika, och att den hjälper.

Så broderi alltså? Det måste vara avkopplande på något sätt, att man måste fokusera på själva broderandet och inte kan tänka på en massa annat. Kreativt är det ju också, så det passar garanterat dig!
Elisabeth said…
För att svara på din kommentar i förra inlägget:

Skog och berg är fortfarande mina favoriter bland landskapen, MEN havet har närmat sig dessa. Jag tror att det mycket hänger ihop att jag fått en relation till havet, så att säga. Är så mycket oftare vid det nu än i Göteborg, för det var så krångligt att ta sig dit. Eller krångligt och krångligt, men orka sitta i 30 minuter och skaka på en spårvagn för att därefter vara tvungen att ta båt till en ö... Nej, det blev så sällan av. Nu däremot är det helt annorlunda. Bara det att man kan känna doften av hav i centrum, ibland till och med när jag går hem, om det blåser från öster gör ju att man får en annan känsla för havet. I Göteborg var man tvungen att åka ut till havet för att känna doften av detsamma, det var inte så att jag promenerade hem från universitet och kände doften tång och salt. (Centrala Göteborg har bara Göta älv.)

Sedan är det också lite fascinerande att stå vid vissa av klipporna här och inse att det är hav rakt ut, att nästa anhalt är Gotland! MEN det är också lite skrämmande på något sätt, att havet är så stort.
Annika said…
BP: HAHA ja ... Känner mig som the little old lady där jag sitter med mitt broderi. MEN jag gillar det, det gör jag. Frågan är, hur länge då? Vi får se, men just nu gillar jag det mkt.
Annika said…
Elisabeth. TACK och lov för medikamenter, jag säger bara det. Ögat återställt, skulle jag nog säga. Tack, faktiskt rätt kul att sitta där böjd över broderier. Känner mig som en gammal dam, men so be it. So far so ...
Annika said…
Elisabeth: Jag är glad att havet börjar kvala in bland dina favoriter också vad gäller landskap. ÄLSKAR doften av hav, den är helt underbar. När jag känner den doften blir jag lycklig. SÅ glad att du också tycker om den. Den stad du nu bor i är sååå fin! Du kanske blir kvar där för resten av ditt liv? Skulle inte förvåna mig. HIHI!!!
Brysselkakan said…
Brodera! Den såg jag inte komma! Men det är rogivande, håller med även om det är många år sedan jag gjorde det sist. Men jag tycker också att det är rogivande att se på klipp med folk som broderar. Vet, det låter knäppt.
Men hinner du inte bli klar till jul kommer ju en jul nästa år igen!

En helt annan sak: på din gamla layout (bloggen alltså) kom kommentarsfältet överst, nu får man först scrolla ner för att klicka på att kommentera och sedan scrolla ner igen för att få fram fältet, det som låg överst förut.
Annika said…
Brysselkakan; INTE jag heller. Det är enbart tack vare en annons på Insta. För ett julbroderi. Det triggade ngt i mig. HAHA. Beställde det, men det har inte ens KOMMIT ännu. Däremot en nybörjarkurs, och det är den jag kör nu. Har stor problem med det sk knots, som colonial knots etc. Allt annat går bra, men de där knutarna är ju fan så svärta. MORR!!!!!

just det, det är lite annat här inne nu. Men om du klickar på kommentarerna direkt på startsidan kommer rutan upp.