Tack, Mer om ämnet, 84 år, Filmtips och Värmebölja
Hej torsdag!


* TACK!

Kul att höra allas tankar om smartphones, och dess överanvändande, igår.
Ingen vill byta tillbaka till stenåldersmobilerna. Men alla tycker vi att vi tillbringar för mycket tid på våra lurar. 
Men i mitt kommentarsfält finns en som går mot strömmen och är helt nöjd med det. Lisa, hon kör på med sin gamla Nokia och vill inte ha det på annat sätt. BRA där, Lisa!! Heja dig!!
I gränslandet mellan den gamla Nokian och sin iPad har Lisa allt hon behöver. Coolt ändå!

Som sagt, superkul att få ta del av era funderingar. Tack alla!!


* På tal om ämnet …

En annan sak vi kan göra på våra smarta lurar är att hålla koll på folk.
Jaja, givetvis måste den man “vill följa” ge sitt medgivande. Såklart.

Jag nyttjar appen “Find My iPhone”, eller “Find my Friends” som den hette förr.
Det är en himlans bra app ändå.
Jag har alltid min telefon på totalt ljudlöst läge Den varken låter eller vibrerar om någon ringer eller messar. Min lur är alltid knäpptyst. Jag har dessutom stängt av ALLA aviseringar, så luren är alltid väldigt lugn. Det, i sin tur, gör att jag aldrig kan ringa den om jag tappar bort den. Ett aber såklart.
MEN Peter, eller jag själv från annan gemensam Apple-enhet, kan alltid nå den och då ringer den! HÖGT!!!  Underbart att det GÅR!

En gång vid sommarstugan satte min svåger upp nya innerväggar i det gamla huset som är under renovering. När han gjort det kunde han INTE hitta sin iPhone. Vi letade och den fanns inte. Då kom jag på att min syster skulle kunna använda sig av just denna app under fliken “devices”. Sagt och gjort, det gjorde hon och genast började det pipa och vibrera inne i en vägg han just brädat, haha.
Det är sådana gånger det är toppen att man kan nå mobilen, NO MATTER WHAT!!!
Tack Apple, haha.

Sen ja, man kan hålla koll på folk likaså. Med dess medgivande, som sagt. 
Under fliken “People”Find my iPhone har jag fyra personer inlagda, min syster, svåger, mamma och Karolina.
Peter finns också, men under “devices”. Inga fler än dessa fem har jag koll på. Jag vill absolut inte veta vad mina kompisar gör. OCH jag vill definitivt inte att någon av dem ska ha koll på mig, haha. Så det räcker så här.

Jag tycker det känns fint att kunna ha koll på min mamma som ändå är 84 år. Jag gillar att ha koll på syster och svåger också, brukar kalla mig stalker-sis med dem.
Karolina har vi haft där sedan hon fick sin första iPhone under vårt abonnemang. Faktum är att än idag ligger hon under vårt abonnemang. Därför ser jag det som en rättighet att jag får kolla henne där, aka Stalker MOM. Det är hon helt med på, och det är jag tacksam för.
Jag känner mig mycket lugnare om jag får ha koll på dessa fyra + Peter. Knäppt, men sant. Men det räcker så, behöver inte ha koll på några fler. Jo det skulle vara min moster då som också är till åren. Men inga andra.

Håller du koll på någon på detta sätt?

Stalker warning, haha. I know, I KNOW!!


* 84 år!

IDAG den 13 juni fyller min mamma 84 år!!
Jag har skickat blommor via Interflora (underbar tjänst som jag ofta nyttjar. TACK Interflora). Givetvis ska jag FaceTima senare också.
Jag kan berätta att min mamma stormtrivs i sin nya lägenhet, och inget kan göra mig gladare. Det var lite svajigt i början. Ja ni vet, allt som ska klaffa med TV, Internet, wifi, posten, morgontidningen och så vidare …
Det blir alltid ofelbart strul när någon flyttar, men det ordnar alltid upp sig till slut. Nu när hon är inbodd i nya lyan älskar hon den. SÅ KUL!!

Minnesgoda instagramföljare kanske kommer ihåg att jag la upp en reel när vi städade nya lägenheten i mars.
Nästa gång jag kommer till Stockholm (i augusti) kommer jag att bo med min mamma där. Det ser jag framemot (även om “mitt” gamla sovrum är ett minne blott) fastän jag måste sova på soffan nu.
Min mamma flyttade från en trea högst upp utan hiss (ni vet, klassiska gamla 50-talshus på tre våningar) till en tvåa längst ner utan en enda trappa att gå i.
Från högsta våningen till nedre botten. MEN i nya lägenheten har hon fönster i tre väderstreck och mysfaktorn är HÖG!

Bostadskarriären i Bromma har gått från den fyra vi flyttade till när jag var sju år, till den trea mina föräldrar skaffade då vi barn var utflugna, till den tvåa mamma bor i idag.

Idag fyller mamma Ann-Mari alltså hela 84 år!!! Grattis till henne!!
* Arthur the King
 

Häromdagen hyrde Peter och jag en film via iTunes. Vi såg Arthur the King som är baserad på en helt sann historia.

Vi får följa Michael Light (Mark Wahlberg) och hans tre medtävlande när de kör sitt race i den tävling som varje år går av stapeln under namnet Adventure Racing World Series. Det är en hård tävling i vilka teamet cyklar, paddlar, klättrar i berg, springer i oländig terräng etc. 
Det år filmen utspelar sig äger tävlingen rum i Dominikanska Republiken.
När teamet är på plats träffar de på en skabbig gatuhund som fäster sig vid dem, kanske framförallt för att Michael ger hunden köttbullar.
Döm om allas förvåning när denne hund plötsligt står framför dem i djungeln. Efter det blir hunden, som de döper till Arthur, en del av teamet.

Filmen är en riktig hjärtevärmare. Den är SÅ fin!!

Det lustiga är att den verkligen är SANN. Och det som är intressant är att originalets Micheal heter Mikael Lindnord och är från Sverige.
Det var alltså ett svenskt adventure team som träffade på Arthur då de tävlade. Den tävlingen ägde rum i Costa Rica.

Jag antar att man gjort Michael till amerikan eftersom det är en amerikansk produktion?
Men samtidigt tycker jag gott att de kunde ha behållit Michael som svensk i filmen också. Istället är filmens Michael bosatt i Colorado.
OH well, det är en bisak ändå, även för den riktige Mikael (som jag har börjat följa på Instagram).

Filmen är underbar, och du kommer att älska dynamiken mellan byrackan, Michael och teamet i övrigt. Ett par gånger kommer du att torka tårar, det kan jag lova.
Det är en jättefin, och varm, film som jag verkligen tycker att du ska ge dig tid att se.


* Värmebölja is coming on strong ...

Med start idag går vi härmed in i sommarens första värmebölja i min del av världen.
Det lär ska bli vanvettsfuktigt också, såklart. Men så är det ju här. 
I nästa vecka kommer jag att ge mig ut klockan 6 på min runda. Tur att jag är morgonpigg, haha.


 


***

Nu önskar jag dig en riktigt fin torsdag.

Comments

Dr Jo said…
NU var det verkligen länge sedan jag kommenterade, får se om jag lyckas vara en av dom första :) Jag har dock varit inne och läst men det har gått i ett den senaste tiden. Här har det varit en del studenter, hur firar man graduation hos er? Alltså just motsvarande studenten. Inte riktigt med en studentskiva va? Iof så finns det ju alla olika modeller här med, men kul är det iallafall!
Måste säga att jag också älskar hortensior! Så fina i blom, hur länge blommar dom hos er?

Det är ju supersmart att kunna följa dom man valt ut. Med barn tycker jag verkligen det är toppen. Heheh är också team stalker mom där isf. Nu har jag bara min man men kommer absolut ha mina barn sen, och att dom får ha koll på mig då.

Kul med 84 år, härligt att du kan bo hos din mamma när du hälsar på! Lite skönt att downsiza säkert och med bättre tillgänglighet. Oj så varmt ska ni få det, kan tänka mig den fukten. Ha en härlig torsdag!!
Kramar Johanna
Yvonne said…
Väldigt kul inlägg igår om luren och heja Lisa som använder telefonen bara till det den egentligen var tänkt för, dock skulle jag inte vilja gå tillbaka till en Nokia längre, men gillade den då för längesedan. Nu är man så bortskämd med smartphones så det är omöjligt att backa från den.

Find my Iphone tror jag svärsonen aktiverade till mig, har dock aldrig använt mig av tjänsten. Vet att dottern har hela sin familj som hon har koll på var de är.

Jag har ABBA:s "Thank you for the music" som ringsignal, liiite för högt tycker våra barn som hoppar rätt upp när min telefon ringer. Stänger såklart av ljudet helt där det behövs, ha, ha.

Stort grattis till din mamma, hon är verkligen välbevarad för sin ålder och så skönt att hon gillar sin nya lägenhet. Måste vara en dröm som gått i uppfyllelse och slippa alla trappor och fönster åt tre håll är ju härligt.

Var mycket i media om när han tog hunden hit till Sverige och Arthur fick ju någta fina år innan han somnade in. Lägger in den på listan inför hösten, denna tid på året blir inte så mycket TV-tittande när kvällarna börjar bli varmare och varmare.

Är det ljust hos dig kl 06, eller går du ut i mörkret? Jag har tagit mig i kragen och gått ut kl 07 sen vi kom hit, äntligen insett tjusningen med att gå ut på tidiga morgonen, innnan solen börjar gassa för fullt. Det är vidrigt att gå ut på em då solen bränner för fullt och man svettas som en gris.

Varmt och fuktigt är ju ingen höjdare, här är också varmt men tror inte der är så fuktigt, brukar synas på bilarna på gatan när det varit fuktigt på natten.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram. Idag blir det besök hos bästa Åsa på Fotvården, en tjej från Knivsta som kör medecinsk fotvård här i vår del av stan, superduktig och trevlig är hon, ett rent nöje att gå dit.
Anonymous said…
Ett stort GRATTIS till din mamma! Hoppas hon får en fin dag. Skönt att hon trivs i nya lägenheten. Den ligger också i Bromma, eller hur?
Tack för att du nämnde mig i ditt inlägg. Blev lite generad…och tack @Yvonne för heja-ropet.
Här regnar det varje dag och det är sååå fuktigt…de få stunder som solen visar sig är det gassigt…tyvärr så är jag inte morgonpigg alls…de får bli kvällspromenader istället.
Kram, Lisa
Mamma C said…
Gubbens pappa var lite originell när det gällde mobiler. När vi var och hälsade på hos honom på Gran Canaria när han bodde där halvårsvis. Så sms:ade gubben till honom en dag om tid och plats vi skulle mötas upp på. Gick timmar och inget svar kom. Då ringde gubben istället och svärfar svarade med en gång. Gubben sa att han hade sms:at till han. Då svarade han att en telefon pratar man i, inte skriver på.
Gubben har Shaina Twain "Feel like a women" som ringsignal på sitt svenska nummer. På det spanska har han "Sånt är livet" med Anita Lindblom. Jag har en vanlig ringsignal.
Att ha koll på varandra har jag och gubben pratat om, men inget som vi installerat ännu.
Kommer ihåg när han blev intervjuad på TV4:as nyhetsmorgon om hunden som an tog med hem.
Kram Carin
Anonymous said…
Kul att läsa om mobiltelefoni. Men jag undrar varför du kallar dem ”lurar”? Gör man verkligen det på svenska - ingen jag känner, inte mina barn eller barnbarn heller säger så? Det är ju lustigt i och för sig - dagens smartphone är ju långt ifrån någon ”telefonlur” så som de var förut. Ändå säger man att man ”lägger på luren” istället för att stänga av.

Jag tillhör faktiskt pionjärerna när det gäller mobiltelefoni. Arbetade i näringslivet, på stor reklambyrå och bodde i storstockholm. Var bland de första som fick telefon inmonterad i bilen - ett enormt tungt batteri i bakluckan, telefonen (med lur)!mellan sätena och en liten antenn på taket ovanför bakfönstret. Systemet hette NMT 900 och hade mycket begränsad täckning till att börja med men det var en speciell känsla att kunna ringa och bli uppringd i bilen. Vi tog med den i båten ut i skärgården också och det gick där med. Just den där lilla antennen blev så småningom kännetecken i stockholmstrafiken att man tillhörde en exklusiv skara med biltelefon - det var svindyrt och bekostades av arbetsgivaren som ville kunna nå en. Min första mobil var sen en Nokia som jag fortfarande har kvar. Den går att använda men nu har jag sen länge Iphone så den är mest kul att behålla. Gör inte om misstaget med LP-skivor och DVD längre! Min man använde Ericsson och bytte gradvis upp sig, den var ju den vanligaste då, de mindre modellerna kom 1987 tror jag. Sms var ju extremt krångligt med flera knapptryckningar på tangenterna så det använde jag aldrig då utan ringde enbart. Idag är ju sms, mail, messenger och whatsapp det vanligaste - förvirrande ibland för man minns inte var man kommunicerade sist. Gillar inte alls Facetime, tycker man ser helknäpp ut och hamnar i vinklar där man mest ser taklampan hos folk. Min Iphone uppgraderar jag bara nu för kamerans skull, har helt slutat med mina Canon och Sony Powershot - det är ju inte klokt, de var ju jättedyra för att inte tala om objektiven. Ligger också nu på vinden.

Jag tillhör generationen som gillar att prata i telefon och har några väninnor som jag har riktiga långprat med då och då. Men vi har alla problem med att ljudkvaliteten är så himla dålig på moderna mobiler och så fort man rör sig försvinner eller svajar ljudet. Jag avskyr också när folk ringer när de är ute och går i trafik eller på knastriga grusvägar och är andfådda med störigt bakgrundsljud. Här i detta seniorboende har de äldre hyresgästdamerna också en irriterande vana att sitta på sina balkonger och långprata med höga röster och högtalaren på så man hör varje ord av samtalet utan att man verka fatta hur generande det är för alla parter.

Jag skickar numera också mest sms, ofta med bilder men undviker e-mojis - kan skicka glad gubbe eller ett hjärta ibland men tycker det är helt galet med folk som strösslar sin text med symboler. Min 99-åriga mamma och jag kommunicerar flera gånger i veckan via sms. Hon hade förut en pensionärs-Doro men blev aldrig sams med den men sin Iphone hanterar hon galant - använder appar, Google, sms:ar, svischar och betalar räkningar. Och gillar när jag skickar vardagsbilder som vi sen sms-pratar om. För mig är det bara Apple som gäller, var också en av de första med MacIntosh-dator eftersom reklambyråvärlden redan då var snabba med den. Har inte längre dator utan bara IpadPro med tangentbord, kompatibel med Iphone och Apple Pencil, den är utmärkt för mig som också streamar i sängen och inte via smart -tv. Men håller med om beroendet - häromdagen föll vårt internet ur en hel dag - ingenting fungerar ju då! Intressant ämne, det är så kul med din blogg att du ofta tar upp roliga ämnen som många känner igen sig i, också över generationsgränserna! Kram till dig! Monet
Annika said…
Dr Jo:
Här är du ju, hej igen!!
:-)
Såg ju att dina söta tjejer gått på sommarlov nu. Härligt!!

Jamen jag kan skriva lite om det, hur man firar när man gått ut HS! Stay tuned, my dear!! jag ar planerat ett skolrelaterat inlägg imorgon, så jag kan skriva lite om det där :-)
Nej, det är inte som i Sverige.

Hortensior bör stå i blom hela sommaren. MEN de ändrar färg och blir mer brunlila framåt högsommaren.
De är helt underbara. Jag älskar dem,och i år är det finare än någonsin. ALLA här reagerar över årets hortensior.

Team stalker för dig också, haha. En rättighet, eller hur? :-D

Det är bra för min mamma att bo där hon bor nu, inga trappor och hög mysfaktor.

YEP, nu ska vi in i bastun ett tag här.

Kramar
Annika said…
Yvonne.
TACK, vad roligt att du gillade det!!
YAY LISA!! Jag säger detsamma! Tycker det är coolt också. OCH det funkar ju.
Men nej, jag skulle inte heller vilja tillbaka.

Find my iPhone är superbra, Yvonne. Du ser var din telefon är, och du kan nå den. OCH jag tror att du kanske redan har typ din man där, honom kan du stalka. HAHA!!

HAHA, började garva nu när du skriver om at dina barn hoppar till varje gång din telefon ringer. KAN tänka mig det, men kul ju. OCH heja ABBA!! Bästa!!!

Yvonne, njut av din fotvård på allra bästa sätt. Härligt och bra!

Kramar från mig till dig!!

Tackar å min mammas vägnar. Mkt skönt för henne att slippa trappor, hon har svårt att gå. Och hon fick släpa sig upp för sex trappor till sin lgh innan hon flyttade. Nu går hon bara rätt in. Love it. Nya lgh har hög mysfaktor och en mysig balkong. Så glad för hennes skull.

ÅÅÅ ja, se Arthur ... den är underbar. Ja, jag kan TRO att tidningar skrev mkt om Arthur då Mikael äntligen fick ta hem honom. För det var ju en pärs det med, pust.

Solen går upp 5:43 nu, så det är ljust. Måste gå så tidigt när det är så varmt och fuktigt.
HEEEY Yvonne!!! BRA att du går ut tidagare du med! Morgonljuset är så vackert och eftermiddagarna är ju så heta!!
BRA!!
Annika said…
Lisa:
ÅÅÅÅ ja, jag var ju tvungen att nämna dig. Du gick emot strömmen och det ä så KUL!!
Du fixar det ju bra också med din gamla Nokia.
YAY!! Men du har såklart en iPad och jag förstår att det är ett måste.

TACK å min mammas vägnar!! Ja hennes flytt blev ett lyckokast!!

Så är det ju, vi är alla olika. Kvällsrundor är också mkt sköna!!
KRAMAR!!!
Susjos said…
Så bra med "find my iphone"...nu blir jag nyfiken, kostar den pengar den appen tro?
Så bra att din mammas flytt blev lyckad, och stort Grattis på hennes födelsedag! Interflora är så bra!

Tack för tipset om filmen, vet att jag har läst om den historien på nyheterna!
Ha en fin dag!
Kram!
Annika said…
Carin:
HAHAHA, ÄKTA tjurskallig gubbe. Just det, en telefon PRATAR man i. SMS, pfft ... haha.
Min raka motsats.
YAY, gillar din mans ringsignal. POWER där.
Och sen sånt är livet på den spanska mobben, haha.
Det är rätt bra det där med kollen ändå, Carin. Fast det kanske bara är jag som stalkig på detta sätt, fniss.
Jaa, se filmen om du kan. Det är en hjärtevärme som heter duga!
Kramar!!
Det är fint att det finns människor som går emot strömmen. De håller oss andra lite indirekt på mattan, visar att livet går bra ändå.
Grattis till din mamma som fyller 84 år idag! Hipphipphurra!

Kul historia om din svågers inbyggda telefon, sånt händer och bra att ni använde appen du kände till. Jag ska se hur det fungerar, man lägger ju sin telefon på det mest märkliga stället ibland. Jag har också börjat att ha på lågt, inget ljud...så...bara ringsignalen hörs.

Filmen tar jag till mig, har noterat, titeln glömmer man inte bort.
Ha en fin svettfuktig tid overthere!

Kramar!
Annika said…
Monet:
HAHA, joooo det gör man, kallar en mobil för lur. Kalla det slang, kalla det vad du vill. Men visst säger många lurar om sina mobiler.
Det spelar ju ingen roll hur de ser ut, en lur är det ändå. Lur=telefon.


Jag vet precis vilken mobil du menar när du beskriver den stora, svarta tunga. Min systers x-make hade en sådan på 80-talet.
Han var mkt stolt över den, det kan jag säga. Minns den tydligt hur den såg ut, hur stor den var.
Nokia gjorde bra telefoner. De höll och de höll.
Min moster bytte ut sin gamla Nokia mot en iPhone i höstas, men jag vet ännu inte om hon blivit riktig kompis med sin iPhone.
Men ja, Nokia gjorde verkligen bra telefoner. Mina gamla skulle säkert också funka idag om jag laddade dem med nytt simkort.
SMS var inte svårt, men det gällde att använda sig av T9, så gick det blixtsnabbt. Jag tror att vi lite yngre vande oss snabbt vid sms då det begav sig.
Ja det har verkligen gått snabbt i utvecklingen med kommunikationer, numera talar jag gratis med hela världen om jag vill det. Gillar FaceTime, men visst är det skumma vinklar ibland, haha.
Nyttjar den tjänsten med några få utvalda, hehe. Men det går ju att ringa via den tjänsten utan bild också.
Går att ringa via WhatsApp och Messenger på FaceBook etc.
Fantastiskt så många möjligheter det finns.

Kamerorna i mobilerna idag är oroligt bra!
Det är de verkligen. Vilken utveckling där med. Men jag vill inte plocka undan min gamla Canon heller, känner lite mer att jag vill använda den mer än jag gör. Och har börjat göra det också, men det är mkt tack vare en god bloggvän som alltid fotar med sin DSLR-
Men jo, dagens mobilkameror är helt otroliga.

Mne kan det bero på svajig uppkoppling då när du pratar med dina väninnor i telefon? Sånt är ju alltid lite jobbigt.
Själv tycker jag det underlättar att prata med AirPods eller i de hörlurarna som kom med telefonen.
Jo dieter många som använder mobilens högtalare så att alla kan höra. Tycker också det är störande att lyssna på. Knäppt också att de ens vill sitta och snacka så på en buss eller tunnelbanan etc.

Så fint att du har kontakt med din gamla mamma på det sättet.
Låter bra allting.
Och ja, visst är mobiler beroendeframkallande. Att inte ha nät och var uppkopplad är extremt stressande.
Skulle det slås ut skulle det bli mkt svårt för oss.

Ha en fin dag nu. Kram!
Annika said…
Sus:
Nej, nej ... den finns som standard i din iPhone. KOLLA!!
Det är en mkt bra app!

TACK!!
Ja det blev riktigt fint med min mammas flytt. SÅ glad för det.
Interflora är verkligen SÅ bra!

ÅÅÅ se filmen, den är helt underbar!!

Kramar!!
Annika said…
Karin:
SÅ SANT!! SÅÅÅ sant det du säger. De som går mot strömmen håller oss andra på matten. Klok som vanligt är du, Karin!
Tror jag ska börja kalla dig KlokKarin, hihi.

Tackar å min mammas vägnar!

Jag vet, det är lite kul när min svåger byggde in telefonen. Så himla glad att jag kom på att Sara kunde nyttja tjänsten där. För det låter verkligen när man aktiverar den oavsett om telefonen är på tyst läge.
GILLAR!!
Du får kolla det, Karin. Du har appen per automatik.

Filmen kommer att värma ditt hjärta, Karin.
Du kommer att gilla den.

Kramar från bastu-Reston!!
Grattis till din mor för 84 stolta år :) Underbart! Mina svärföräldrar har gjort precis samma sak, flyttat från lägenheten på 5:e våningen utan hiss, som dom har bott i sen 80-talet, till en lägenhet på nedre plan i ett helt nytt område... en stor omställning förstås, men det blir nog bra till slut :) min man är där nu en månad för att hjälpa till med allt då hans mor som också är 84 precis har gått igenom en höftoperation.
Hund/djurfilmer går dessvärre bort för mig, klarar inte av att se det, då jag mår så dåligt om det är det minsta sorgligt eller djuren far illa på något vis :/ Ångest direkt...
Åh, jag är så lycklig att vi fortfarande har så behagliga temperaturer här i Bcn, runt 23-25 gr, helt perfekt om du frågar mig :D
Stor kram <3
Elisabeth said…
*Jag använder inte några appar för att spåra folk eller min telefon. Visst förstår jag att man blir spårad ändå, men det jag kan styra bort, det styr jag bort så att säga. Dock skulle det i vissa sammanhang vara bra även för mig att kunna spåra mobilen, eftersom jag ofta också har den utan ljud och vibration.

*Stort grattis till din mamma! Så bra att allt till slut fungerar i den nya lägenheten och att hon bott in sig. För visst är det alltid något som ska strula, speciellt med TV, tycker jag. Att det ska vara så svårt att få saker att ting att fungera direkt - det är konstigt.

*Arthur the King låter som något för mig. Tycker så mycket om den typen av historier om hundar och katter.

*Det är ungefär dubbelt så varmt hos dig som här, haha. Stackars mina elever som tar studenten imorgon - det lär bli kallt i de fina klänningarna... Vi får hoppas att det inte blir regn i alla fall. Senast jag tittade skulle det vara mulet och 16 grader när utspringet börjar och det är i alla fall bättre än 16 grader och regn!

Nu ska jag läsa gårdagens inlägg ordentligt. Hann inte göra det igår nämligen.
Elisabeth said…
Kommentar till onsdagens inlägg:

Jag skaffade inte smartphone förrän 2017, så jag var verkligen sen. Såg på något sätt inget behov av en, och på den tiden fanns (väl?) inte Swish, bank-ID och liknande, så även om de kunde användas till mycket var det inte som idag, när det onekligen skulle vara svårt att klara sig utan den.

Faktum är att jag fortfarande gör mycket i datorn. Bankärenden till exempel, sköter jag i princip aldrig från mobilen, och jag har även kvar min gamla säkerhetsdosa för inloggning på internetbanken. Betalar gör jag med ett (fysiskt) Mastervard och biljetter har jag så gott som alltid även på papper. Och radio har jag en "vanlig", skulle inte vilja vara utan den. Men jag är nog lite gammaldags av mig, skulle jag gissa på, haha. '

Ser också aktivt till att inte använda mobilen för mycket. Har (precis som du) inte några aviseringar på - förutom för sms och mail - och åker jag tåg läser jag hellre en bok än sitter med mobilen. På buss KAN jag inte sitta med mobilen, då blir jag bara åksjuk, men då använder jag den å andra sidan som radio, och det gör verkligen bussresorna mycket trevligare.

När jag är ute och går har jag alltid med mig mobilen, men endast för att kunna fota och ringa/skicka sms. Lyssnar inte på några radioprogram då, utan njuter istället av tystnaden/fågelsången. Har så mycket ljud omkring mig under arbetstid att det med lite tystnade.
Anna i Portugal said…
Jag använder Find my phone för att se när Roger är på gång hem när han varit ute o kört nånstans, så jag kan öppna porten åt honom :) Det är bara honom jag spårar. Nu testar jag att kommentera med min iPad. Problemet är då att jag inte kan ha både inlägget och kommentarsfunktionen öppna samtidigt o nu har jag glömt vad jag precis läst, men grattis till mamma! Kramar,
BP said…
Vilken fin mamma du har! Hon ser betydligt yngre ut än 84 år! Hon är fantastiskt "välkonserverad" tycker jag.
Sedan är jag väldig avis på dina temperaturer den närmaste veckan - 17 till 20 grader här, om jag har tur. Å jag som ÄLSKAR värme och sol...

PS. Fick mig ett riktigt gott skratt när jag läste hur mobilen "gav sig till känna - hahaha:-) Min iPhone är ALDRIG i tystläge. Knappt jag hör signalerna som ligger på högsta ljudvolym - hahaha:-) DS.
Annika said…
Sara:
TACK å mammas vägnar.
Ja visst är det BRA då ens föräldrar kan flytta till ett bättre ställe.
DET är en stor omställning, det är det.
Men det brukar bena ut sig, och jag hoppas att dina svärföräldrar ska trivas bra i sin nya lgh.
Din make är en god son som är hos sin mamam nu och hjälper henne.
ÅÅÅ Sara, jag förstår dig vad gäller djur om far illa. Arthur for mkt illa innan Mikael kom och räddade honom. Det är en så fin film, men jag förstår vad du menar också.
DU har superbra temp hos dig nu!!
Kramar!!
Annika said…
Elisabeth;
Som du säger, vi är alltid spårade av olika appar etc. SÅ sant, Ibland på ett häpnade sätt. Jag tror ju att mobilerna lyssnar på oss också.
Ibland undrar jag om de kan läsa tankar ...
Det kan verkligen bl ett aber om man inte kan ringa sin telefon etc om den är bortslarvad för ögonblicket. Du skulle behöva aktivera in det på ngt sätt på annan enkelt Apple kan man synka så, men jag kan tro att det går på annat sätt också för den som android.
FÖ, skönt att telefonen är tyst, haha.
Ja just det, jag har också bara aviseringar på sms och samtal. Inget annat.
Aviseringar fä --- orka.

Tack ja det är sp fint att min mamma trivs så bra i sin lgh.
Det strular verkligen alltid vid flytt, just nätet en klassiker.
Men det benar ut sig till slut.

SE filmen om du kan, den är underbar och hjärtevärmande och SANN!


ÅÅ ja jag vet ...er sommar tog en paus. Men du ska se att den kommer tillbaka.
HOPPAS att alla får en fin student idag. Att vädret ska vara OK och att det inte ska egna under utsprång och när de åker flak.

Byter ruta för dina nästa kommentar :-)
Annika said…
Elisabeth igen:
Du var sen :-)
Mne som du säger, på dessa år har det ju hänt sååå mkt. Alltså sen du skaffade din. Det måste väl nästan vara omöjligt att klara sig utan BankID, Swish och annat idag? Fattar inte har de som int har det riktigt grejar det. Kvinnan i artikeln sa att allt blir mkt dyrare då man inte kan lösa det digitalt.


Jag gör också massor i datorn, tex bokar biljetter. DET vill jag inte göra på mobilen. Ska jag om tider hos läkare etc går jag det också via datorn. Handlar jag online går jag helst via datorn. Men jag har börjat göra det mer och mer med mobilen, alltså handla ibland. Sjukt lätt nu när Apple Pay funkar som fisken där.
HAR ingen vanlig radio längre. ingen CD-spelare heller.
Lyssnar bara genom mobilen, men via Bluetooth till en Sonos.
Visst är det härligt med radio etc under resor. Älskar det. TACK mobilen liksom, haha.

FÖ fattar jag att du vill njuta av naturen efter en stojig vecka med alla elever i skolan. Tystnaden, fåglar ... härligt.

Annika said…
Anna
Love that app! Gillar att vi kan kolla allt sånt. Det är liksom lugnande för mig.
Yay, gillar att du kan öppna garaget för honom så att han bara kan köra in. Du har inte koll på dina barn då alls?'
Nej, de flesta har väl inte det, haha. jag menar, de är ju vuxna.

TACKAR å min mammas vägnar.

Kramar!
Annika said…
BP:
ÅÅÅÅ tack, vad snäll du är!!
Du ska inte vara så avis på mina temps. Ikväll tror jag inte vi ens kan sitta på decket. Det är så hett och fuktigt, tungt är det.
Så var inte för avis på dem. It is the dog days of summer ett tag nu.


HAHA, Håkans mobil i väggen ja. SÅ kan det gå. Man kan "mura in dem".