Nostalgi-Annika: Ska vi gå och hyra en video?




Godmorgon onsdag!


Idag blir det ett nostalgiinlägg här som jag tror att de flesta av er kan relatera till.
Ja, såvida du inte är mycket ung, men jag tror inte jag har några purunga läsare på denna, mestadels så medelåldriga, blogg (haha).


Vi ska tillbaka till tiden innan strömningarnas gyllene era började. Då innan vi visste vad Netflix, Max, Disney +, Apple + etc etc var för något.
Somliga av er minns säkert när Netflix var en tjänst varifrån man kunde hyra DVD-filmer som sedan  skickades med posten i ett kuvert.
Här i USA var det en stor tjänst innan strömningarna tog över totalt. Netflix, redan i dess linda, var experter på att matcha film med användare. Och de vann mark direkt med sitt koncept med dvd-kuverten som skickades med vanlig post. På den tiden gick man in på deras hemsida, beställde den film man ville se och sen kom den i sagda kuvert med posten någon dag senare.
I kuvertet låg ännu ett kuvert i vilket man skulle returnera filmen. Som sagt, detta var då Netflix var ungt och nytt.  De var "groundbreaking" redan från start.




Så här såg kuverten ut för lääääänge sen. Bild från Northjersey.com



Innan denna tjänst kom fick vi alla vackert bege oss till videobutiken på fredagen då helgens filmer skulle väljas.
Jag minns det som en väldigt mysig stund, att gå omkring i den stora butiken och välja film (kanske hyrde vi tre—en som jag valde, en som Peter valde och så en till som vi kom överens om att se). Samtidigt som vi var på Blockbuster (vilket var namnet på den största kedjan här i US back in the day) köptes godis och popcorn. Varenda litet köpcenter hade sin egen videobutik på den tiden.



 

En svunnen tid.  Bild från Newsday.com


Det var samma sak när vi var hemma i Sverige, samma rutin och ritual när en film skulle väljas ut.


När jag växte upp tror jag min familj var bland de allra sista att skaffa en videospelare.
In i det längsta tyckte mina föräldrar att det var ett onödigt köp. I mitten/slutet av 80-talet fick de ge sig och så införskaffades slutligen familjens allra första videospelare. Till allas lycka, inklusive föräldrarnas (haha). 
INNAN videobandspelaren kom in i vårt hem kunde vi hyra så kallad Moviebox på Pressbyrån (och hos  videobutikerna). Den såg ut som en portfölj då man bar hem den. Boxen hyrdes oftast tillsammans med två videofilmer. LYX och så kul när det hände.
Ofta hyrde jag och mina kompisar moviebox likaså, och det var lika kul det det. Vad jag minns hyrdes den under 24 timmar. Vi såg nästan alltid OM filmerna följande dag innan vi lämnade tillbaka dem och boxen.



 

En moviebox att ta med hem under ett dygn.  Bild från Wikipedia


Idag är det bara att sjunka ner i soffan, på med den smarta TVn, och sen ligger varenda tjänst framför dig på ett bräde …
Du kan välja och vraka mellan serier, filmer, dokumentärer och mycket annat. Om du hyr en film idag sker det helt digitalt och den kommer till din smart-tv via den tjänst du använder, iTunes via Apple i vårt fall.
Men det mesta vi tittar på hyr vi inte, det allra mesta ingår i de tjänsterna vi har för strömning. I dagsläget betalar vi för Netflix, Max, Prime och Apple+. 
Via Peters syster har vi även Disney+.
De kanaler vi har via kabel finns också att strömma. Vi ska snart strypa kabeln och gå över till YouTube TV. Det har många av mina vänner här redan gjort, och de gillar det mycket. Tror inte YouTube TV är tillgängligt i Europa ännu, men här i USA tar det över mer och mer. Jag har länkat till hur det funkar HÄR, för inte sjutton kan jag förklara det, hahahaha.




Så här ser det ut när jag slår på vår Apple TV.  Lägg till två rutor till om du scrollar ner.  JO, vi behöver rensa bland apparna.  Speciellt i dagsläget då så många kanaler ligger under annat,  HGTV ligger under MAX numera, Hulu under Disney, Food Channel under MAX etc.  Vi måste rensa.  Fast ja, poängen är ju att ALLT bara ligger en tryckning bort.


Jag vet inte, men jag kan sakna den där helgritualen till videobutiken ibland. Det var så mysigt, och det var roligt att bära hem de filmer man ville se. Speciellt på något sätt. SÅ känns det inte idag när precis rubbet ligger vid ens fingertoppar.
Det är inte så att jag skulle vilja byta bort dagens tjänster, men jag kan ändå känna nostalgin från hur det var förr.


Det är ju exakt samma sak med musik och skivor. Idag laddar vi ner den musik vi vill ha direkt i våra listor på Spotify (och andra liknande tjänster). 
Nackdelen idag är vi inte upptäcker ny musik på samma sätt som förr. Förr köpte vi LP skivor för att vi gillade kanske två, tre sånger på dem. Med tiden upptäcktes allt fler guldlåtar på dessa skivor som aldrig blev hits, men vika vi lärde oss älska på eget plan.
Jag kan säga, det är sällan och aldrig jag laddar ner en hel “LP” på Spotify (förutom när ABBA släppte sitt album för några år sen).
Annars laddar jag ner de låtar jag gillar, och sen inte mer. Ganska trist ändå. Men så funkar det, för mig iallafall.


Nej, jag saknar inte VHS-filmer ett enda dugg. VILL absolut inte tillbaks till den tiden Jag saknar inte att man alltid skulle spela tillbaka filmerna då man sett dem.  Jag saknar inte heller DVD-filmer, även om de var mycket mindre och lättare på det hela taget.
Jag har flera filmer på DVD kvar, men de ligger nerstoppade i lådor.
Hey, vi tar fram dem om wifi tillfälligt spökar (vid såna tillfällen är dvd-filmer så BRA att ha), men det är inte ofta wifi är borta så länge att det blir ett problem. Dock det har hänt.
Jag har en del boxar också som jag inte vill göra mig av med, Sex and the City, Friends, How I met your Mother, Lilla huset på Prärien (ja tro’t eller ej, haha) och hela Full House (köpte den boxen då Karolina var lite och vi ÄLSKADE den serien, hon och jag). Oavsett kommer jag att behålla dessa dvd-boxar.



 


En älskad serie från förr.  Bild från Amazon.com




Kan du sakna att hyra filmer på videobutik?
Har du gjort dig av med dina gamla VHS och DVD-filmer?
Liknade din fredagsritual min från back in the day?
Minns du movieboxarna?


Med detta nostalgiska inlägg önskar jag dig en riktigt bra onsdag!

Comments

Yvonne said…
Vilka minnen ditt inlägg väcker. Kommer ihåg precis allt och hur kul det var att stå där i videobutiken och välja filmer. Ibland sålde ju videobutiken ut filmer också för en billig peng och jag minns vi köpte några varje gång.

Sen när VHS-tiden var slut kom ju DVD och vi köpte på oss hur många som helst som sedan skänktes bort till en Loppis. Vissa DVD har jag sparat, varför vet jag inte riktigt för ingen lär vare sig titta på dem eller fråga efter dem, ha, ha. Samma har ju hänt med CD-skivor, finns väl ingen som köper sådana idag. De har vi också skänkt till Loppisen vi har i Åkersberga. Där hävdar de att det finns folk som både vill ha DVD och CD-skivor och åker lång väg för att hitta det de söker.

Nej, jag saknar inte den tiden även om det var mysigt då, för mig räcker det med minnen om hur det var på den tiden. Gillar tiden som är nu både vad gäller musik och filmer.

Skojigt inlägg där jag fått tänka till och minnas hur det var förr och tänka på hur mycket som förändrats på relativt sett kort tid. Tro vad nästa grej blir som kommer att färändras så mycket som film och musik har gjort.

Ha en fin onsdag säger jag och skickar en stor kram
Anonymous said…
Oj vilket kul inlägg!
Som ung jobbade jag på en videobutik. Då fick man ta med filmer gratis. Lyx! Blockbuster kommer jag väl ihåg. Älskade att gå omkring där. Spelade in en hel del på VHS också. Har både VHS och DVD hemma. Vi tittar bara på DVD (eller TV). Har inga sreamingtjänster alls och det känns jätte bra! Haha!
Kram, Lisa
Mamma C said…
Det där med Netflix hade jag inte en aning om.
Men det andra du skriver om (förutom Youtube då) känner jag till.
Det var skoj att gå in i en videobutik och välja några filmer över helgen.
Alla våra VHS-filmer åkte på tippen när vi flyttade. Men våra DVD-filmer tog vi med oss. Har väl kollat någon gång på dem här i Spanien.
Kram Carin
Anonymous said…
Minns precis allt du beskriver! Med tre tonåringar i huset var video en självklarhet från början och senare köpte vi mängder med dvd för oss själva. Aldrig serier dock utan alltid spelfilmer. Under åren i Frankrike var det en stor tillgång eftersom min mans franska inte riktigt räckte till för en hel tv-kväll. Vi tog då ofta fram en film efter nyheterna. När vi flyttade tillbaka hade smart-tv, Netflix och Apple redan kommit så vi slängde alla dvd-skivorna. Så dumt! Ångrar mig på samma sätt som med mina LP-skivor med original från Beatles och Elvis som jag också gav bort i samband med flytt. Vi har nu också gamla familjevideos och superåttafilmer överförda till både video och dvd men ingen möjlighet att spela dem längre. Hur ska nästa generation kunna se dem? När det gäller strömningstjänsterna har vi nu helt valt bort dem. Sammantaget kostar de extremt mycket och på en pensionärsinkomst får man välja bort.(tipsar alla sparekonomer om dessutom). Jag har bara kvar Apple och köper ibland en film där som jag kan se om. Använder inte spotify alls, konstant musik i öronen är ett avslutat kapitel - tystnad desto mer eftertraktat. Och våra tv-kvällar är fyllda med bra innehåll ändå - vi har ett tjugotal kanaler att välja emellan på Telias utbud. Med SvtPlay(och andra gratis playtjänster) finns dessutom ett enormt urval av dokumentärer, filmer, serier, debattprogram - allt. Tittar ofta på det på min Ipad i sängen numera istället för att läsa innan jag somnar. Men allt det här är ju beroendeframkallande. De gånger internet faller bort blir man ju helt handfallen, ” vad ska vi göra nu?”. Skrev Monet
SweFlo said…
Precis så var det! Vi skaffade YouTubeTV precis när de kom ut med det för flera år sedan. Det var jättebra! Sedan började de höja priset. Lite till... lite mer... jag fick avsmak på det. Nu har vi gått varvet runt och har antenn med de kanaler som finns där. Men de flesta smart-TV har egna inbyggda kanaler dessutom, det finns nästan 1000 gratiskanaler på vår LG-TV. Så har jag gratis strömning via Paramount +, och jag betalar för Paramount. Men kommer inte att förnya. Dessutom har jag SVT direkt på smart-TVn såklart!
SweFlo said…
Peacock menade jag, inte Paramount 2ggr...
Annika said…
Yvonne:
Det var verkligen SÅÅÅ roligt!
OCH ja, jag minns också att de sålde filmer till bra priser. Äldre.
Kommer ihåg att de sålde splitternya också. Ibland hände det att den film vi ville se inte fanns inne (oftast ngn nysläppt) då köpte vi filmen istället, haha. SÅ var det ju!

Vi var som du, köpte massor med DVD-filmer då de kom. OCH de tog ju så mkt mindre plats i hyllorna. Numera finns inte en enda av dem framme.

SÅ sant, det finns nog inte som köper CD idag, men öven jag har hört att folk söker efter dem. Vet inte varför riktigt. Peters systerdotter fick en hel bunt gamla CD av oss och hon blev så glad. LP skivor har ju kommit tillbaka, så kanske CD också finner en publik?
Been there, done that.


Samma Yvonne, vill inte gå tillbaka det. Tycker det är utmärkt bra som det är idag med strömning och nedladdning.

TACK så MKT för att du gillade det här inlägget. Blir så glad!!!

Kramar i massor!!
Annika said…
Lisa:
OOO vad KUL!!!
Ja jag kan tänka mig att du fick låna hem filmer etc gratis då.
Otrolig lyx!! HIHI!
ÅÅÅÅ ja, men då förstår att jag både CD och DVD absolut inte är borta från ditt hem.
Jättekul att du gillade inlägget!
Kramar!
Annika said…
Carin:
Det kan nog vara så att den tjänsten bara fanns i US?
Det är mkt möjligt.
Men så började Netflix en gång i tiden.
Visst var det så kul tt gp och välja filmer i videobutiker förr.
SÅ roligt.
Förstår att ni slängde VHS filmerna. Jag har också svårt att göra mig av med våra gamla DVD, vill inte riktigt.
De får ligga kvar i lådorna tills vidare.
Stor kram till dig!!
Annika said…
Monet;
Ja en klassisk tid som jag tror att de flesta av oss verkligen minns.
Visst är väl dina barn i min ålder?
På den tiden var det verkligen såååå otroligt KUL att se på video, det var så nytt och det var så banbrytande på ngt sätt.
Det var verkligen så roligt att ha ett helt bibliotek av dvd-filmer. Eller filmotek ska vi väl kalla det.
Jag har kvar nästan alla mina också, de ligger i lådor.
Ibland är de absolut bra att ta till, tex om wifi helt lägger av under en tid. Vi är ju rätt sårbara numera också och så berodde av nätet och wifi.
Jag förstår att du ångrar att du gav bort dina LP-skivor. De är ju verkligen heta igen bland många. Vissa saker kan man verkligen ångra.


Vi har överfört våra gamla familjevideos till dvd (bluray) och det kan jag rekommendera. Man kan även få dem helt digitala över nätet. SÅ kolla in det, Monet!! Vi gick genom ett företag som gör detta. Tror absolut du kan hitta liknande i Sverige.
Men annars? Jättesvårt om man inte kan göra om dem. Som du säger, hur ska de kunna se på dem?

Du har rätt, alla dessa tjänster kostar. Och dyrare blir de hela tiden. Speciellt numera då man har så många kategorier inom tjänsten att välja mellan, med reklam, med minimalt reklam eller utan. De utan blir ju genast mkt dyrare.

nej, nej konstant musik orkar inte jag med heller. Aldrig. Men det fina med Spotify är spellistorna som vi kan ha på när vi sitter och pratar, eller på fredagar och lördagar till drinken. eller när jag flyger, då har jag musik i öronen nästan konstant faktiskt. Det känns bra för mig. Men aldrig annars. Gillar Spotify mkt. MEN dieter samma där, ska du ha den utan reklam går det på en del. Och reklam orkar jag bara inte med.

SVTPlay är jättebra! När jag är hos min mamma ser vi nästan bara linjer tv, eller tar det på Play.
Älskar play!

Precis, så fort internet strular ÄR vu handfallna. OCh då kan vi plocka fram en gammal dvd och se den :-)

Ha det så gott!!
Annika said…
Sweflo:
AHA, du säger det alltså ...
Intressant.
Ni har gått varvet runt. Ja, sant med att smartTV har massor med kanaler inlagda redan.
Det är ju superviktigt att nyheter finns, både lokala och andra. Sen att man kan se sport direkt (mkt viktigt för P) och Oscars etc etc. det måste gå att se TV direkt.
För oss verkar det idag som att YouTube TV är billigare än Xfinity (som vi har som kabel), men det kan nog vara klokt att verkligen kolla det.
För med allt vi vill lägga till kanske det inte blir så mkt billigare ändå.
TACK för din input. SVT har jag med och det är jag glad för de gånger jag vill se ngt där.
Cari said…
Vilka minnen.
Visst hyrde vi både VHS och moviebox innan vi köpte video. Det gjorde vi nog först då vi flyttade till radhuset (1990). Före det, då vi bodde i en liten lägenhet i centrala Stockholm, gick vi till videobutiken. Eller, oftare, på bio.

Vi har Netflix och någon mer (tillsammans med döttrarna) men vi tittar så sällan. Har på något konstigt vis tappat det. Måste försöka hitta tillbaka. Vi såg ju så mycket film förut.

Stort tack för dagens blogginlägg.
Annika said…
CarI:
KUL KUL KUUUL att du gillar dagens inlägg. Förstår att du kan relatera, för det var ju verkligen just så.

Tycker än idag att film är bäst på bio! Men bra ändå att man lätt kan se film och allt annat via strömning.

Netflix har mkt bra, många bra serier. Massor med dokumentärer etc. Gillar dem, men mest tror jag att jag gillar Apple +.

SÅ kul att du gillade detta, Cari!!!
Jag minns också allt det som du skriver om, fastän jag är äldre än vad du är men Åland låg ju lite efter i utvecklingen. Jag gillade att gå till videobutiken och låna filmer men det var nog när jag var drygt fyrtio år...tillsammans med min väninna gottade vi oss åt fina långfilmer på fredagskvällarna. Härliga minnen.
Ja, nu har man allt framför sig varje kväll..bekvämt och skönt det också.
Tack för nostalgin du väckte hos mig.
Kramar!
Channal said…
Hej Annika! Oj, oj vad utvecklingen har gått framåt! Idag fattar jag INTE hur jag kunde vänta en hel vecka på ett nytt avsnitt av en serie! Suck! Vi är verkligen vanemänniskor. Jag hade "Love Film". Man fick DVD-filmer i brevlådan. En jättebra tjänst, typ som Netflix. Sen var de gratis att låna filmer på Biblioteket. Det var bra! Förr när det var två TV-kanaler då tittade alla på tex Dallas. Alla pratade om det när man kom till skolan/jobbet. Idag är det så många serier och jag blir lyriks när någon har sett samma sak som jag. Kul att prata om det. Men tyvärr är det allt för sällan. Vi har kastat alla VHS och DVD filmer. Kan ångra det! Men alla mina Lp-skivor har jag kvar. Båda mina döttrar har en vanlig skivspelare hemma hos sig.

KRAMAR Anna
Elisabeth said…
Roligt med nostalgiinlägg!

Vi skaffade inte videospelare förrän i början på 90-talet, tror att det var 1993 kanske, eller 1992 möjligen. Hos en kompis fanns denna raritet redan något tidigare, så där var det extra roligt att sova över. Där jag växte upp fanns EN (alltså bara en enda!) videobutik, dit vi begav oss ibland på fredagar eller lördagar, framförallt lördagar. Då brukade vi även köpa godis i samma butik. Det var roligt, och ganska speciellt, för vi hyrde inte video så ofta.

VHS-filmer har jag aldrig ägt några egna, men mina DVD-filmer och dito serier på DVD har jag kvar. Det känns onödigt att slänga dem, för de fungerar ju fortfarande, och precis som du skriver kan de vara bra att ha om uppkopplingen lägger ner.

Som du vet betalar jag inte får några strömningstjänster, inte heller Spotify. Kör på SVT Play och ibland de tyska motsvarigheterna till denna (det finns två). Musik lyssnar jag så sällan på att det inte är värt att betala för Spotify, och de andra är jag också lite för snål för. Dessutom är jag så kräsen när det gäller serier och då vill jag inte betala för att kanske inte hitta något jag verkligen tycker om. Men jag vet ju att jag är ovanlig på den punkten...

Intressant med Netflix! Jag hade verkligen ingen aning om hur det hela började för dem, utan förknippar dem helt med strömningstjänster.
Jossu said…
Ljuva nostalgi. Jag minns hur jag och mina vänner hyrde video inför våra filmkvällar, en mer lättsam komedi och en skräckfilm.
Jag minns också kassettbanden. Hur jag satt och lyssnade på radio och var beredd med fingrarna på knapparna varje gång en låt skulle spelas. Skulle det vara en av mina favoritlåtar så spelade jag in det på kassetten.
Det känns nästan lite tråkigt att allt är så lättillgängligt idag. Men jag gläds åt mitt Disney+ som är ett utmärkt tidsfördriv både hemma och på kortare och längre resor.
BP said…
Tror det eller ej, men vi har faktiskt aldrig hyrt en videofilm. Däremot spelade min man in hur många serier som helst som vi sedan tittade på när vi hade tid och lust - gammaldags streaming om man säger så;-) Har inga streamingtjänster alls, med undantag VIASAT, som jag bara har för deras urval av PL och CL matcher samt många landskamper.

PS. Skrattade gott åt din "succé" i DN:s tisdagskryss. Det är ett fall framåt tjejen. Det tar ett tag att gå från noll intresse till ett visst intresse - hahaha:-) DS.
Anna i Portugal said…
Hög igenkänning här! Moviebox.. ja det hyrde vi ofta. Men jag saknar det inte alls. Är supernöjd med vår lösning där vi ser film och serier, men nu på sommaren blir det inget alls. Vi kommer ju först vid 21-tiden och då blir det några bloggar och sen läser jag en bok inna jag somnar. Helt andra rutiner sommartid!

Håller med dig som musiken, förnyar mina spellistor (apple musik) väldigt sällan. Det är synd.

Ha en fin onsdagskväll vännen! Kram
Susjos said…
Vilka minnen som kommer upp! Minns också hur man fick hem dvd filmer i brevlådan som man sen skulle skicka tillbaka, ser att Channal kommer ihåg namnet på företaget : Love Film!

Movieboxarna kommer jag också ihåg, tänk att det har hänt en del sedan dess. Och visst har man gått i videobutiker och letat filmer!
Vi har kanske VHS band kvar i källaren, dvd filmer har vi en hel hög av...det är mi man som köpt de flesta , jag har en box med sex and the city :-)

Numera är det tv4play eller svtplay som gäller, och såklart netflix...håller ju på och kollar sista säsongen av The Crown nu. Max har vi också, och min man har flera kanaler...discovery m.fl!
Må så gott!
Kram!
Annika said…
Karin;
Jag det var liksom mysiga tider.
Men vill inte tillbaka dit ändå.
Just det där som du säger, fredagarna och film. Underbart.
Detsamma gäller ju idag, fast mkt mkt mkt lättare. OCH det är bra det!!
TACK för att du gillar inlägget.
Stora kramar från mig!!
Annika said…
Channal:
Jamen VISST! Verkligen framåt. SÅ härligt det.
Jag vet, nu kan vi knarka serier på ett bräde, slipper vänta en vecka. FAST somliga serier släpper ju ännu just ett avsnitt i veckan. Tycker de kan dumpa allihop på en gång, haha.
Love fim, låter exakt som samma koncept som Netflix hade då de började. Det funkade sååå bra.
Jag vet, tänk förr när alla kunde snacka Dallas, "alla" hade sett det.
SANT, man blir helt till sig idag då NÅGON sett sammaserie som en själv, hahaha.
Otroligt, men å är det. Nu är det ju sååååå mkt att välja på överallt.
VHS kan man gott göra sig av med, de är så dålig kvalitet på dem ändå. Men DVD är nog lite syns att dumpa.
Kul att dina flickor har skivspelare.
Kramar!!!
Annika said…
Elisabeth;
Jamen då var ni ännu senare än vår familj!!! Haha, trodde vi var sist ..typ.
Mina föräldrar ville verkligen inte, men sen blev de fast, hehe.
Jag vet, samma med mig ... det var liksom så lyxigt att komma hem till dem som heade video hemma. Att hyra film, eller se när de spelat in ngt från TV som vi gillade.
Som du säger, lyx med godis och hyrfilm. Det var speciellt.

Vill inte heller göra mig av med DVD-filmer. De kan verkligen komma till pass om nätet strular etc. Kommer inte at göra mig av med dem, allra minst boxarna.

Det funkar ju att förlita sig på Play och annat, det inns ju en del appar på en smart-tv som alla kan nyttja, YouTube mm. Det är bra.
Spotify går ju också att ha med reklam, utan att betala. Det är bra det.

Exakt, så började Netflix en gång, och de vann mark direkt på det de gjorde. Snabbt gick det att få en ny film och de började matcha redan på hemsidan efter det de trodde skulle passa en själv.
Annika said…
Jossu:
Those were the days, och det var verkligen mkt speciellt. OCH mysigt.
Just det, man hyrde nästan alltid två filmer, hihi!!
JAAA! Kassettbanden ja, så var det... sitta beredd för att spela in, hihi. CLASSIC!
Disney+ är bra, de har så många underkategorier också under sitt paraply och det är fantastiskt. Gillar dem!!!
KUL att du gillade detta inlägg!
Annika said…
BP!
DET är faktiskt otroligt av er!
WOW!
Tänk att ni aldrig hyrde en enda film. Men ni spelade in istället. Som du säger, gamla tidens strömning. Absolut, så var det ju.
MEN ja, klart du har VIASAT, fotbollen och du hör ihop som ler och långhalm.

HAHA, ja ... korsordet ja, haha.
Kom ju på Fridolina då jag fick fler bokstäver. OCH Schweiz ... ett tag tänkte jag Somalia. Jamen du HÖR!!!!!
HAHAHAHAHA!!
Annika said…
Anna:
Nostalgia deluxe.
Nej, aldrig att jag skulle vilja tillbaka till det, no way. men det var så mysigt då när det begav sig.
Mindre strömning nu alltså, låter klokt.
Gillar din sommarrutin.

Visst är det synd med musiken ändå. Vi upptäcker ju inte de "där andra låtarna" numera. En fattigdom på många sätt.

Ha det bäst, min kära Anna!!
Kramar!!
Annika said…
Sus;
Du med med Love Film alltså,kul. Exakt samma koncept som Netflix hade från början.
Det var väldigt smart.

Sex and the City, kommer alright att göra mig av med den boxen!!
Och jag kan bara sätta på ett random avsnitt när som. Nu ligger serien på Netflix och på MAX. Får nästan lust att se om den igen via strömming fastän jag sett den SÅÅÅ många ggr.
Tycker det är kul att du har kvar dina filmer. Tror fasiken det är klokt att behålla dem. Nätet ver man ju aldrig med ...

SOM jag älskade The Crown!! skulle kunna tänka mig att se om den från början igen.
Vad bra den ÄR!!
Ja streaming for the WIN!!!!

Kramar!