Helg. Igen!




Hej alla fredagsmänniskor!


Jag hoppas att du hade en bra nationaldag igår och att du firade precis på det sätt du ville fira på. Själv placerade jag min gamla svenska träflagga på bordet, och sen var det bra med det.
Inga köttbullar bidde det heller. MEN snart, snart!! Jag blir bara mer och mer sugen så inom snar framtid kommer jag att stå här och trilla dem. Så det så.


Fredag återigen. 
Ja, vad ska man säga … Men fredagar är mysiga, mysiga dagar. Det blir grillning på decket ikväll igen. Strålande väder utlovas idag.
Trots att vi har höga, lummiga, gamla träd runt om oss så blir det väldigt hett på sagda deck på kvällen när kvällssolen gräddar på. Vi har två parasoll vi använder, det ena skuggar över bordet och sen har vi ett till som vi placeras diagonalt över deckets staket så att det liksom tar vid där bordsparasollet slutar. På så sätt slipper vi sitta i solgasset och det hjälper mycket. Är det riktigt varmt får vi ta ut en stor fläkt likaså, men så hett bör det inte bli ikväll.


Imorgon är det konsert för mig och Mr Peter. 
Vi ska till närbelägna Wolf Trap. Wolf Trap är både nationalpark och utomhusscen.
Wolf Trap ligger i Vienna och det tar oss ungefär tolv minuter att köra dit med bilen. Vi har biljetter på gräsmattan, och då betyder det att vi tar med oss filt, matsäck, vin och gör en myskväll av alltihopa.
På Wolf Trap har vi tidigare sett Bozz Scaggs, Steely Dan, Belinda Carlisle, B52, Flock of Seagulls, Kenny G, Elvis Costello och många, många fler genom åren. Det är supermysigt att vara på Wolf Trap medan solen går ner, äta sin matsäck, lyssna på artisterna under bar himmel.
Visst, det går att köpa biljetter “in the house” likaså, men vi gillar att sitta på gräset och äta mat och dricka lite vin.


Imorgon ska vi se Gladys Knight och Patti Labelle. Det blir mysigt och det är musik som passar mig perfekt. Min granne var och såg John Legend häromkvällen och hon älskade det.


Absolut, vi är sjukt beroende av vackert väder eftersom vi har “lawn tickets” på Wolf Trap. Men imorgon ser vädret toppen ut likaså.
Varmt? Absolut, men solen går ju ner och det blir mer drägligt ganska snart.


Jösses, det är bara drygt tre veckor kvar innan jag tar mitt pick och pack och drar till sommarhuset.   Inte klokt hur snabbt tiden går nu. Snart har försommaren vikt sig för högsommaren.


MEN nu ska vi inte vara sådana.
NU är det NU och det är viktigt att komma ihåg (och svårt att leva efter).

Comments

Yvonne said…
Så är det fredag igen, time flies. Skönt för alla hemma som har klämdag idag och får lite långhelg, många jobbar dock så för dem blev det bara en ledig torsdag i all enkelhet.

Vi ska nog också grilla på vår uteplats idag om det inte blåser för mycket, just nu ser det ut som det är friska vindar. Verkar ha kommit några droppar regn inatt med lite sand från Sahara som blåst med och mao är det lite lerregn som fallit ner. Brunprickigt på de nyskurade plattorna, inte sååå kul.

Mysigt med utomhuskonsert och ha med matsäck och vin. Hoppas ni får en fin kväll.

Bara tre veckor kvar, nästan dags att börja packa, hi hi.

Wow, vilka fantastiska bilder från dina morgonpromenader, helt magiska.

Ha en jättefin helg och njut av "här och nu" säger jag och skivkar en stor kram
Channal said…
Hej Annika! Dina morgonstunder alltså… så vackra! Tänk att bo så när USAs huvudstad. Wolf Trap, låter jättemysigt med live musik och picknick till världsartister. Flera av dem ni sett känner jag igen. Tur med vädret också! Vårt firande an nationaldagen var alldeles lagom svensk! Perfekt! Skönt med långhelg också. Här har vi ledigt torsdag till tisdag! Dagen idag är en klämdag och jag är ledig på måndagar. På onsdag är det skolavslutning! Och ja, vi lever i nuet! Än är du inte i ditt vackra Finland.

Trevlig helg KRAMAR till DIG! Anna
Anonymous said…
Wolf Trap har en anrik historia. Var tvungen att googla. Mysigt med “lawn tickets” och pucknick.
Dina bilder, helt magiska! Vilken ynnest att kunna ta morgonpromenader i en sådan härlig miljö.
Här gassar solen på redan. Det lär bli en VARM helg. Tycker också att tiden bara rusar iväg. Hinner inte riktigt med.
Ha en trevlig helg!
Kramar, Lisa
Elisabeth said…
Precis som för Channal här ovan är det klämdag för mig idag. Skönt med lite extra ledigt. Visserligen har vi naturligtvis jobbat in den här dagen, men det är som en bonus ändå. (Som när man får tillbaka på skatten och tycker att man fått extra pengar - trots att man egentligen bara får tillbaka det man redan betalat, haha.)

Era fredags- och helgplaner låter trevliga! Det låter skönt att sitta på gräset och äta mat och samtidigt lyssna på musiken.

Som alltid fina bilder från dina omgivningar. Ljuset i bild fyra är verkligen fantastiskt.

På tal om nationaldagen skrev du ju om när man känner sig som mest svensk, och för mig finns det framförallt två tillfällen: 1) I sportsammanhang, allra mest fotboll. 2) När jag inser hur mycket svenskt som är självklart för mig och som inte är det för den som flyttat till Sverige i vuxen ålder (eller i tonåren). Alla kulturella referenser till exempel, och alla små sociala koder. Då tänker jag verkligen på hur svensk jag är.
Anna i Portugal said…
Så vackert i din lummiga omgivning! Kul med utomhuskonsert, jag är ingen konsertmänniska men kan absolut tänka mig picknick med bakgrundsmusik! Ha en fin fredag, här blir det vinprovning minsann och lite havsstänk. Kram
Mamma C said…
Så mysigt med utomhuskonsert. Sitta och lyssna på musik samtidigt som man äter sin picknick.
Ja, det är inte klokt så fort tiden går. Men vi tar en dag i taget och njuter av varje sekund.
Ha en fin helg nu.
Kram Carin
Anonymous said…
Oj, jag skrev pucknick…😊…picknick skulle det vara förstås…
Kram Lisa
Oj, tre veckor och så drar du . Jisses så tiden rusar iväg.
Härligt för er att sitta på filten imorgon och njuta musik och matsäck och varandra. Jag har njutit av dina foton, fina som alltid. Ni har det bra där ni bor, verkligen!

Ha det gott hela helgen.
Kramar från ett regnigt Madeira
BP said…
Dina bilder är som vanligt i en klass för sig. Och den blåa himlen är ju som den ska vara hos dig så här års. Gladis Knight - till och med jag vet vem hon är. Googlade bara för att veta hur gammal hon är - 80 år. OMG!!! I helgen är det Rod Stewart som är på (inomhus-)konsert i Scandinavium i Göteborg. Han är också 80 år...
Dessa gamlingar är verkligen still going strong.
Önskar er en fantastisk kväll på gräsmattan med förhoppningsvis stor underhållning på scenen:-)
Brysselkakan said…
Nu har jag läst ikapp hos dig! Blev väldigt lite läsande av bloggar etc under de 10 dagarna i USA och sedan har jag haft en massa annat för mig och inte ens öppnat datorn vissa dagar. Och jetlag som jag klarade förvånansvärt bra denna gången! Nu får det bli skärpning med bloggläsandet!
Tänkte bara säga att jag till flygningen till och från USA laddade ner Lektioner i kemi och äntligen fick se den serien! Älskade boken och gillade serien också!
Önskar dig en fin helg och snart är det dags för dig att åka till Sverige! Kul!
Anonymous said…
Undrar bara om inte 80-årshågkomsten av D-day uppmärksammades i USA? Biden och flera andra presidenter var ju i Normandie plus de få kvarvarande, nu nästan hundraåriga amerikanska veteranerna. En fantastiskt ceremoni, så som bara fransmännen kan ordna detta - inte ett öga torrt. Cancersjuke kung Charles med hustru och sonen William, värdiga minnesceremonier på alla invasionsstränderna. För oss som varit där flera gånger var det mera värt än den svenska nationaldagen som vi som de flesta har ett ljummare förhållande till. Vi tittade plikskyldigast på kungafamiljen på Skansen men såg sen Saving Private Ryan för säkert sjätte gången. Och på SvtPlay, Dagen D, en helt nygjord dokumentär väl värd att se. Tänkte att du som är så uppe i Förintelsen nu också måste vara engagerad i den här historiska händelsen som faktiskt är utgångspunkten för den fred vi sen alla fick växa upp i. Jag pratade med min 99-åriga mamma som berättade att man den 6 juni 1944 satt med öronen klistrade vid radioapparaten och sen fick se journalbilderna före alla biofilmer då. Kram till dig (och ja, apropå nostalgiinslaget om video - mina tre barn är födda mellan 1968 och 1973 så kanske nästan jämnåriga med dig?)
Annika said…
Yvonne:
OCH så blev det måndag.
JAAA, tänk sååå många som måste ha utnyttjat den klämdagen. Men ja, det var nog många som jobbade likaså, så är det ju.
Fjärde juli är en torsdag likaså så jag vet redan att många kommer att ta den dagen som semesterdag också. Det är bra när en helgdag inträffar en torsdag.


Det där med lerregn och sandstormar från Sahara måste vara mkt speciellt. OCH inte kul. Jag förstår att det inte är roligt när det inträffar.

Vi fick en fin och bra helg.

HAHA, jag känner mig själv .. typ packar dagen innan, hehe.

TACK Yvonne, ja blomongen nu är helt sanslöst fin!!!

Kramar!!!
Annika said…
Channal:
TACK snälla ANNA!!!
Jo jag vet, det är underbart att bo här. Jag tycker nog det. Det kommer att bli svårt att flytta härifrån och ju mer jag tänker på om vi ev skulle göra det desto svårare känns det.
Wolf Trap är ett underbart ställe. Massor med artister hela sommaren lång.
Så glad att bo så nära det stället.

ÅÅÅ vad härligt Anna. Långhelg deluxe för dig. OCH sen SOMMARLOV så snart. VAD härligt!!!!
NU är det NU och det är jag glad för.

Msassor med kramar till dig!!
Annika said…
Lisa:
Kul att du googlade upp det.
Det har en anrik historia och kvinnan som skänkte marken, vilket arv hon lämnat.
Vi hade en jättemysig kväll där med bra musik.
TACK!! Ja jag tänker på det varje gång jag är ute, vilken lycka det är att bo här och hur mkt jag trivs.
Tiden vrålar iväg.
Kramar!!
Annika said…
Elisabeth;
Härligt!
Och snart sommarlov för dig med.
Just det, som att få tillbaka på skatten ja ... fastän det är ens egna pengar/tid, HAHA. Men härligt är det ju ändå.
det var en jättefin helg, och konserten tyckte jag om.
Vädret var perfekt.

TACK för bildberöm!! Blir så glad. TACK, nummer fyra var en ganska mulen morgon och väldigt fuktig. Men solen sken igenom molntäcket ändå.

Sport förenar, så är det ju!!! Alltid.
Jag som bott här sedan jag var 27 år håller på Sverige än idag. Om inte Sverige är med håller jag på US.
Sociala koder ja, sånt som absolut inte är självklart men spm blir det då men här uppvuxen med dem. OOO ja, fastän man ofta tycker att Sve och US har lika koder så var det iaf inte så när jg kom hit. Det var att lära om i mkt.
Och att inte förstå allt. På ytan kan det tyckas så likt, men sen är det inte det ...

Ha en fin måndag
Annika said…
Anna:
Int jag heller, jag är inte förtjust i konserter heller direkt. Isf ska jag vara galet förtjus i artisten. Men Wolf Trap är liksom ngt annat, så avslappnat med picknick, filtar på gräsmattan, skön musik, man kan lägga sig ner och stirra upp på stjärnorna på himlen ... Wolf Trap är en outing på ngt sätt. OCH sen har vi så nära dit och det gör stor skillnad.
KUL med vinprovning, älskar sånt!!!
Och tack för att du gillar min bilder, det är verkligen motsatsen till din natur.
Kramar!!
Annika said…
Carin:
Tack, ja det är verkligen mysigt där på Wolf Trap, matsäck, filtar och musik.
Gillar!!
Exakt, att leva i nuet, en konst. Men ja, vi jobbar på det :-)
Hoppas din helg var fin!!
Kramar!!!
Annika said…
Lisa;
jag fattade :-D
Annika said…
Karin:
Jag vet, tre veckor kvar ... inte klokt så tiden flyger sin kos.
Vi hade en finfin kväll i lördags.
OCH tack Karin, så glad att du tycker om mina foton.
En stor kram till Madeira och till DIG!!!
Annika said…
BP:
TACK!!
Blir så gad över att du gillar mina foton. TACK för det!!!
Vi har fint väder nu, och det ser ut att fortsätta och det är jag glad för. Hett blir i slutet av denna vecka, men det är som det är.
Gladys Knight och Pattie LaBelle bägge 80!! Ska skriva om konserten imorgon.
Rod S ja, han med!! NOG är det still going strong!!!
Hatten av liksom!!
Hoppas din helg var jättefin!!!
Annika said…
Brysselkakan:
Men det förstår jag!! Att du inte hade tid för Bloglandia när du var här.
Så hade ni tusen andra saker att göra.
Glad att du är här nu :-) Välkommen tillbaka, kära B!!
ÄLSKADE verkligen Lessons in Chemistry, har inte läst boken tyvärr. Älskade serien.
Ja jag åker till Finland först en månad eller så.
Hoppas din helg var toppen!!!!
Annika said…
Monet:
Men givetvis!
Det uppmärksammades stort-- D Day i år. Verkligen verkligen.
Det märktes i tidningarna, på nyheterna etc, sociala medier etc. Det var ju veteraner på plats i Normandie också härifrån den dagen tillsammans med Biden.
Min syster och hennes man var i Normandie över påsk. Och där berättade folk de träffade att man väntade sååå många amerikaner till D-Day. Så naturligtvis uppmärksammades det otroligt här också. Det var ju banbrytande i kriget när styrkorna gick in där.
Jag känner så väldigt många här, inklusive min egen man, som är så intresserade av WWII (och så många av de jag känner har besökt just Omaha Beach mfl ställen). Det gäller mig själv också (intresset), det är otroligt fascinerande krig på så många plan. Och så vidrigt fasansfullt att det knappt går att fatta. Läser en bok om Ravensbrück just nu som är så hemsk att jag ibland bara måste slå ihop den och djupandas.
Men jo, som svar på din fråga ...D- dagen får allltid stort utrymme här. OCH i år var det ju 80 år sen, så det blev då ännu större.
Ja, jag är född 66 så absolut nära dina barn i ålder.
Kram!