Tuesday, April 23, 2024

You never know what you're gonna get ...




Hello Tuesday!


And, hello to the end of April!


I hope you all have had a good weekend. I know that many of you have an extremely chilly spring.
That is not OK. I really hope that you all will get some warmth in the very near future.
Let spring sprung! It is beyond time now!


It was a bit chillier over the weekend here as well.
Friday was gray and rainy. No deck life for Yours Truly then.
Saturday was lovely, though. Like the perfect temperature, 73F (23 C), and we hung out for happy hour on the deck on Saturday night. So the season on The Best Deck (as I shamelessy call it) has really begun.


 

Cheers!


Sunday was downright cold. 
Yes, I told you on Friday that April is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get. However, I cannot take credit for that saying. I have just switched out the word Life with the word April. The line is otherwise from the the wonderful movie, Forest Gump.


So yes, yesterday it was so cold that we had to crank up our portable heating fans inside our house again. We did NOT turn on our central heat. The fans are helping us now.
Yes, it is still cold on Monday morning as I am writing this. However, it is sunny and beautiful. And it’ll get much warmer as the day progresses.


 

Lovely lovely nature.  Yesterday was Earth Day as well!


I have switched my wardrobe from winter to summer clothes. But I really do not want to wear summer clothes yet because it is so chilly, brrrrr!!!
But I’ll wear something in between, that works.


 

And these cuties grow next to my little front yard, they're called eastern bluestars.



So, with this I wish you a very good Tuesday!

20 comments:

Yvonne said...

Fantastiskt vacker tid på året som du har just nu, all denna blommning, ljuset och alla vackra träd. Här har vi också haft jättekallt på morgonen, sen kommer solen upp och det blir varmt och skönt. Tyvärr är kvällarna för kalla för att sitta ute än, så när solen går ner känns det kyligt.

Vi kör luftvärmepumpen här nere på bottenvåningen från kvällen till nästa morgon, ja nästan hela fm, hatar att frysa inomhus och även utomhus såklart.

Idag är sista dagen här för denna gång, så dagen ska ägnas åt packning så allt är klart inför morgondagens hemresa. På kvällen ska vi åka till en Golfresort där våra vänner från Island bor och sen äta middag på restaurangen där.

Ha en jättefin tisdag och hoppas ni kan sitta och njuta på er fina uteplats, trots att det är april och lite snurrigt väder, aprilväder verkar ju finnas på många ställen på vår jord.

Många kramar

Dr Jo said...

Alltså jag sitter och räknar ner dagar, timmar och minuter till det blir varmare dagar här. Framför allt tills solen kommer igen, lustigt det där med att det kan gå veckor innan man ser den ibland. Jag lyssnar faktiskt just nu på valborgslåtar, älskar körmusik men lyssnar aldrig på det. Och nu kom jag på att det är valborg nästa vecka. Egentligen är dom ju vackrast och bäst när man står nära en stor brasa, men det får vänta lite tills tjejerna är större. Valborg kan jag tänka mig är en tradition som inte följt med till Usa bland emigranter kanske, men det är bra mysigt när naturen vaknar upp igen.
Och som vanligt superhärliga blommor! Har du hunnit plantera några egna, eller har du kanske många perenner?
Ha en superhärlig tisdag!
Kramar Johanna

Anna i Portugal said...

Aprilväder är opålitligt och varierande även här. Men vi slipper i alla fall minusgrader och frost :) Visste inte det ens fanns vit rhododendron. Du har så fina växter omkring dig, förstår ljuset gör dig lycklig också! Däck-premiären är härlig. Igår hade vi 23 grader i poolen, det är så skönt. Men nu ska det bli lite svalare framöver, men solen är ju lika varm och ljuvlig. Ha en fin tisdag, kram!

Äventyret framtiden said...

Ljuset är magiskt, det där speciella vårljuset då allt vaknar till liv igen, hos dig makalöst vackert med alla ljuvligheter i blomsterväg du bjuder på. Vita rhododenron är inte helt vanliga men ack så vackra. Vet att vi försökte få tag på ett par sådana när vi planterade våra rhododendron då vi bodde i Geta men vi lyckades inte.
Så vackert ni har det med parasoll i så härlig färg.
Tack för din tisdagsparad i blommig stil!
Kramar!

Mamma C said...

Ja, detta Aprilväder som man aldrig vet riktigt hur det kommer att vara.
Men härligt att ni kunnat inviga er altandäck nu i alla fall.
Mycket fint och vackert som blommar för fullt runt omkring dig just nu.
Ha en bra dag.
Kram Carin

Annika said...

Yvonne:
TACK!
Ja det är en jättefin tid på året, detta. Underbar.
Finaste, jämte oktober. Så är det.
Jomen det är lite som här hos dig i Spanien, man märker att det är för tidigt för kvällshäng ute. Så fort solen ger ner blir det kallt. På morgonen, kallt.
Så det ska nog bli maj innan vi verkligen kan kalla det sommar iaf. Senvår nu, både hos dig ch mig.
OCH knappt vår alls i Sverige. SÅ sent där.

Håller med, orka frys inomhus. Nej det är bara tortyr. På med värmekällor.

Dags för en tripp till good old Svedala igen. HOPPAS nu du får möta en riktigt fin vår där. Det är dags för det nu.
Låter som en mysig dag och kväll innan resan hem.

Stor kram till dig, fina Yvonne!!!!

Annika said...

Dr Jo:
FATTAR!! Alltså det är inte klokt det här med er svinsena vår!!! Det brukar ju gå upp och ner mellan värme och kyligare väder i Sverige denna tid på året. Men ni har BARA kallt ju, inte OK:
nej, nu bestämmer vi att NI ska få vår en gång för ALLA!!!
Helt rätt att lyssna på vårsånger sjungna av körer. Absolut! Mäktigt, vackert och verkligen vårkänsla i dem.
Jag ska också leta upp och lyssna!!
Majbrasor ja, jag minns dem så väl från när vi var små. Det var mysigt, nästan alltid lite kallt. Men alltid vår i luften, ljuset!!
När dina töser blir lite äldre får ni gå och titta på dem och lyssna när kören sjunger in våren. Speciellt.
OCH det finns inget liknande här.

Jag har inte planterat än, har många perenner. men jag måste plantera i krukor och i en trätunna jag har har. Men det blir tidigast i nästa vecka. Inte klokt så sen jag är med allt i år.

Ha en finfin tisdag!!
Sror kram till dig!

Annika said...

Anna:
Samma här, slipper frost iaf. Men nog fasiken ligger det på gränsen ...
Bara 2 grader här senaste nätterna. Men det blir ju varmt framåt dagen. Vi har tur som slipper snö och is iaf, Anna.
Visst är de vita rhododendron så fina. 23 i poolen!! HOW NICE!!!
Men ja, vi får nog finna oss i lite berg å dalbana vi med denna tid.
Solen ja, den värmer!! Det gör den!!
Stor kram till dig, Anna!!!

Annika said...

Karin:
Ljuset ja ...
Ja det är så magiskt och jag älskar det.
Vita rhododendron är verkligen så vackra. Ovanliga ja. jag ar inte sett dem mer än på ett ställe längs min väg.
Men hos dig finns de väl? Det känns som om Madeira har allt i blomväg nästan, haha.
Tack Karin, det känns bra att ha rött som färg på decket.

Kramar i massor!!

Annika said...

Carin:
Det är en svår månad överallt, tror jag. Lynnig.
Men det ska väl vara så. Helt normalt. Snart blir det hett dygnet runt och då kommer jag att suckande sakna detta. HAHA aldrig nöjd.
Tack Carin, det är en mkt vacker tid nu.
Stora kramar till dig!!

Keith said...

The days are the in between ones. You have to rightly gauge what the weather will be from one day to the next. You are right to not go full-blown into your summer wardrobe but be prepared for it. Like we found out this past weekend, Friday was drab and cold, Saturday was apt for The Best Deck!

Annika said...

Keith:
So true.
So very true. Like the mornings this week, SOOO chilly.
It is almost below freezing.
TBD on Saturday was so awesome. I am glad we're in the season again.
Today I am wearing a dress with a heavy sweater. Gotta do what you gotta do.
Heading for Plaza America in a sec.

Channal said...

Hej Annika! Så fint på ert trädäck! Gillar det röda och sen att det är så ljusgrönt och vackert hos er! Och ALLA blommor! Ljuvligt! Snart blommar även rhododendron här hos mig! Önskar att vi också skulle kunna ha +23°C. Vi har minusgrader på morgonen sen några plusgrader underdagen. Idag riktigt skönt, +8°C Aprilvädret luras mest hela tiden, april, april din dumma sill haha! KRAM Anna

Annika said...

Channal:
TACK Anna!! Ja det är blir bra med det röda där på decket. Det matchar naturen. OCH vår färg på däcket är trist (vi har inget val där, vi måste ha en viss färg) så så blir rött bra.
Vi har haft kyligare nu med, men det blir varmare.
April är en knepig månad överallt.
YAY, 8 grader! Snart ännu mer.
Dina bilder var ljuvliga på bloggen.
Kramar i massor!!

Elisabeth said...

I Sverige vet man vad man får i april: Snö, kyla och isvindar. ;-) Har varit så under flera års tid nu, så jag är inte förvånad över årets april, däremot besviken, haha. Man hoppas liksom alltid att våren ska komma på riktigt, även om den sällan gör det. På tyska finns det för övrigt ett uttryck om april: "Der April macht, was er will" (ordagrant översatt: April gör som den vill). Passar rätt bra, speciellt längre söderut.

Underbara foton hur som helst, även i förra inlägget! Fotot på dogwood-trädet är fantastiskt, och azaleorna är ju så fina de också.

Elisabeth said...

Måste dock tillägga att våren var ÄNNU senare förra året, i alla fall här. Då hade vitsipporna knappt börjat blomma vid denna tid, utan istället blommade fortfarande snödropparna. Extremt onormalt med snödroppar i mitten på april!!! Förra året hade björkarna inte slagit ut på första maj, nu har de i allan fall början till små löv. Så vädret april 2024 är åtminstone bättre än april 2023.

BP said...

En sååååå fin selfie på er två på däcket under parasollet. Så somrigt - trots vinterkläderna;-) Gjorde precis samma sak hos mig idag (minus parasoll) - det var fem plusgrader, och det gick alldeles utmärkt att sitta på balkongen med dunjackan på och läsa en bok - hahaha;-)
Så vackra bilder från din blomstrande hood:-)

Annika said...

Elisabeth:
Ja nog har det då varit en taskig vår för er.
Mars, som ju är vårvinter, var ju bara föööör bedrövlig.
Sen fortsätter april i samma spår. DEPP!!!! Nä, nu är ni verkligen värda VÅR!! Och den blir kort. Trist.
Det tyska ordspråket funkar här med. Överallt.
April är lynnig som få andra månader.

ÅÅÅ så det var alltså ännu senare ifjol? Galet det också.
Och snödroppar i april, ja det är ovanligt ... de kommer ju i jan eller feb. Eller kanske mars i Vvik. men april. NOPE.

Tack, ja jag befinner mig i en blomstrande dröm nu. Men det blommar snabbt över, tyvärr.

Annika said...

BP:
TACK!!!
Ja det var lite blåsigt också, det där därför jag är så påbyltad. Men skönt var det. Bästa tiden innan det blir för varmt.
MMM...bra BP, mysigt att sitta med en bok på ballen ;-) och läsa. Det är fördelen med att ligga i lä och i solen.
Många stunder av det slaget önskar jag dig.
TACK, ja det är fint här nu.

http://kraka.moah.se said...

Så mycket vackra blommor! Här har våren knappt kommit och den som kommit har vänt tillbaka i snö och kyla.

Ha en fin helg!
Kram