Bummer, Evighet, Trevligt, Leveranser, Har en + Här&Nu
Godmorgon torsdag!


* Bummer, man!

Jag beställde ett sådant där ljus där man räknar ner till jul för ett tag sedan. Beställninen gick, som så ofta förr, via Amazon. Fotot på ljuset på hemsidan såg exakt ut som det ljus jag ville köpa.
Klick.
Beställt.
Klart.
Någon dag senare låg paketet på trappan.

Plockade upp ljuset ur förpackningen och tänkte,  detta är väldigt inplastat.
Se bildsvit nedan.


 

Ett helt vanligt blockljus med påtejpade siffror.


What a piece of CRAP!!
Det är ju helt otroligt. HUR kan de ens sälja skit som det här? Skulle jag tända det här ljuset skulle hela tejp-plasten brinna upp. 
Jag gav den en stjärna på Amazon, man kan tyvärr inte ge noll. Ljuset iddes jag inte skicka tillbaka. Jag får ta bort plasten och ha det som vanligt ljus.* Evighetsljuset

Jag köpte sedan ett annat ljus. DET är snyggt, fint och bra kvalitet. MEN jösses, det brinner ju aldrig ner! Jag har det tänt i timmar varje kväll och det har fortfarande bara kommit en bit på väg. HAHA. Nåväl. Anne, som ibland kommenterr här, har köpt ett exakt likadant som jag har. Hon säger samma sak, det brinner aldrig ner. Fast ja, jag tar ju hellre det här ljuset än skitljuset ovan.


 

Bilden tagen igårkväll, haha.


* Trevligt att se

När jag är ute och går mina rundor går jag ibland förbi det här huset.
De som bor där kör detta varje år. Jag vet att jag la ut en bild i fjol också av den här julgranen. Så fint, tycker jag.


 * Leveranser.

Här får vi alla paket vi beställer utkörda till oss. De läggs på trappan (hos mig) och sedan hittar jag dem där.
Eftersom jag beställer nästan ALLT online så blir det en del besök i dessa dagar. Alla leveransfirmor- posten, FedEx, UPS och Amazon- lever bråda dagar nu när paket körs ut till var och varannan dörr.

Många mottagare/kunder visar sin uppmuntran genom att ha lite olika snacks och drycker ståendes på trappan till buden. DET tycker jag är ett så trevligt drag. Jag kommer också att göra iordning en sådan här “help yourself snack bar” på trappan.
Gudarna ska veta att dessa tjejer och killar jobbar hårt den här tiden på året.* Jomen jag har en …

… adventskalender.
I flera år har jag köpt mig en egen kalender. Jag har haft kalendrar med te, Yankee Candle, Rituals och nu i år kommer min kalender från Body Shop.
Kalla mig barnslig. Fast jag VET att jag inte är ensam i vuxenkalendervärlden. Vuxenkalendrar säljes som aldrig förr. Jag tycker det är roligt att öppna ett litet paket varje morgon. I första paketet låg en handkräm, i de övriga har de legat bland annat tvål och avsminkningskräm.


 * Här&Nu

Det är vinter, fastän vi inte har någon snö. Så här ser det ut nu längs mina morgonrundor.Ha en jättefin torsdag.

Comments

Channal said…
God morgon Annika! Men så snopet och TRIST! Verkligen fejk!! Jag har ett smalt klassikt kalenderljus som brinner ner under frukosten. Ett blockljus eller ett tjockare ljus smälter inifrån... kanterna viker sig. Så det tar längre tid.

Det här med posten är helknasigt!! Tänk förr när vi hade ETT statligt postverk. Posten kom alltid dagen efter man hade postat ett brev. Vi fick posten varje morgon. Det var att lita på. Fungerade så bra! Sen när posten såldes ut och minst TIO olika postbolag började posten komma lite som den ville. Ibland kommer posten med morgontidningen. Ibland på kvällen eller under dagen. Posten delas bara ut två eller tre gånger i veckan. Efter jag postar ett brev idag tar det 3-5 dagar att komma fram.

Kul idé att bjuda på polkagrisar som hänger i granen. Jättefin gran! KRAM Anna
Yvonne said…
Men vilket lurendrejeri med ljuset, skulle bli galen och absolut anmäla detta till företaget som sålt det. Vem har glödje av ett adventsljus där dagarna bara syns på plasten?!

Snacka om kontraster mot det andra ljuset som aldrig brinner ner. Du får jobba på bra om du ska hinna brinna ner det innan jul, ha, ha.

Så kul med godisträdet, måste vara en dröm för godisälskare att gå förbi varje dag fram till jul.

Här får man oftast betala extra för att få det hemkört. Jag hämtar oftast på ICA Maxi samtidigt med att jag handlar. Jag väljer ju en tid när det inte är köer för uthämtning, en klar fördel när man är "fritidsforskare", hi, hi

Jag har ju fixat adventskalender till yngsta barnbarnet med 24 spännande paket att öppna, killarna får en swish på samma summa som värdet i kalendern så alla är nöjda och glada. Vi har varsin kalender från Bingolotto som vi köpt genom barnbarnens judoklubb, men än inga vinster. Sen 23 har vi som tradition att se på bingolottos uppesittarkväll med varsin lott. Inga större vinster att tala om än så länge, men plötsligt (kanske) händer det, som de säger i TV-reklamem.

Vilka vackra bilder och inte behövs någon snö för det, kanske skulle det bli ljusare och se lite vintrigare ut.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram från ett -4 gradigt Åkersberga
Det där plastpåstrukna ljuset är ju rent av farligt och borde inte få säljas alls. Undrar hur någon har tänkt eller inte tänkt alls. Bra att du visar det så här...ryktet går ...
Nu har jag inget sådant ljus alls, utan Ikeas vanliga vita. Men när jag hade nedräkningsljus så hade jag alltid ett vanligt smalt. Då brinner de ner. I de tjocka ljusen blir det ansamlingar av stearin...ja, det här vet du förstås redan.

Trevligt med alla dekorationer i din omgivning, mysigt. Och dina foton är förstås som alltid suveränt bra.

Ha en fin dag Annika!
Kramar över havet!
Mamma C said…
Nu snackar vi lurendrejerier i högsta grad.
Så mysigt med alla fina juldekorationer runt omkring dig.
Här på morgonpromenaderna är det mest hysteriskt blink av lampor på balkonger och i trädgårdar.
Ha en fin och bra dag.
Kram Carin
Annika said…
Channel:
SÅ fult, eller hur?? Att de ens har mage att skicka ut sån skit.
Blockljus är lite fel för detta ändamål, helt klart. Fin kvalitet och allt det där, men inte sjutton bränner det ner.
Hade ett vanligt ljus i fjol, får köra så igen kommande jular.

JAG vet, när det var Postverket i Sverige gick det verkligen att LITA på posten. Postade man ett brev eller kort så visste man att det skulle komma fram.
Allt funkade.
Nu när PostMORD och en massa andra har det blir det en soppa. Det är delvis därför jag drar mig för att skicka också.

Visst är det trevligt med polkagrisarna i granen. Gillar det verkligen!!

Kramar!!!
Annika said…
Yvonne:
Ja det är såååå dåligt.
Tänkte då jag öppnade, fasiken vad plastat det är.
OCH sen bara REN fejk.
Det andra ljuset får jag väl återvinna nästa år. De brinner hela kvällarna, men inget händer. HAHA!!

Gillar godisträdet, en så trevlig gest. har inte tagit ngn då jag går förbi. Undrar om många gör det?
Men fint är det.

Ja, här har de alltid kört paket till dörren. Mkt bekvämt.
Exakt, att vara fritidsforskare (HAHA) har sina fördelar!!

Just det, du är ju så bra på det där med kalender till barnbarnen, ja pengar för de äldsta. Mn små klappar till den yngsta. Hon och de stora killarna måste älska det.
KUL med kalender till er också. Som du säger, plötsligt händer det!!

TACK för att du gillar mina bilder.
Inte en flinga i sikte.

KRAMAR!!
Annika said…
Karin:
RENT lurendrejeri.
Jag la in en kommentar på Amazon, borde egentligt lägga in bildsviten också.
Sjukt.
Jo, blockljus är ju inte idealiska då det kommer till nerbränning. De smala långa är bäst.
Det får bli ett sånt nästa år-
Gillar fö IKEAs kronljus MYCKET!!!

Tusen tack fina Karin för dina snälla ord.

KRAMAR till dig!!!
Annika said…
Carin:
eller hur!
Snacka om blåst!!!
Älskar allt pynt då jag är ute och går. Förvånansvärt lite som blinkar och har sig, haha.
Kramar!!
Anna i Portugal said…
Hahhahaha ursäkta jag skrattar, men det var det mest korkade jag sett. Alltså hur tänkte det? Det skulle en ju aldrig gissat. Jag menar det skulle kunna vara så dålig stearin att ljuset bara kunde vara tänt 5 min eller nåt. Men det där, nej det var inte ens möjligt att gissa. Hade definitivt också blivit lurad! Vad gäller blockljus så tycker jag det brinner mest i mitten och då faller ju hela idéen med siffrorna.

Så fint att bjuda förbipasserade på små polkagrisar!

Önskar dig en finfin dag! Kram
BP said…
När jag ser ditt första ljus förstår jag varför jag inte är en så aktive nät-shopper. Klart jag klickar hem saker, men är inte i närheten av dig. Jag ids nämligen inte heller att skicka tillbaka grejer.

Skrattade gott åt "Evighetsljuset". Ja är det ett evighetsljus så är det. Så ska det väl inte brinna ner eller;-)

Sedan är bilden med installationen (vad är det för nåt?) vid Lake Thoreau magisk!!!

Om jag jämför julgranen som satts upp vid mitt centrum med den som du visar ställer jag mig i ett hörn och skäms. Kul förresten att din julgran inte heller är traditionellt smyckad. Man går kanske bort från den traditionella röda julfärgen.

PS. Här är det blandat om man får hemleverans. Ofta kosta det cirka 50 kronor extra. Här levereras beställningarna till utlämningsställen i närheten. Det kostar ingenting såklart. DS.
Monica said…
Har du folien kvar? Förmodligen är det vaxfolie, ser ut som målad plast, det brinner elegant med ljuset utan att märkas. Idag beställer folk foton på barnen och så datum på det. På samma ljus. Och de görs så. Fick ett så fint höstljus med ekorrar och rönnbär som brann fantastiskt fint till veken tog slut. Såg då att det som var kvar runt ljuset var vaxfolie.
Länge sedan jag kommenterade men kikar in ibland. Önskar er alla en fin adventstid och en fröjdefull jul. Allt gott!
Brysselkakan said…
Så snopet med ljuset... men tror det kan vara så som Monica skrev.
Jag har nog aldrig haft ljus med sådana siffror men i år tänkte jag köpa ett av de fina polkagrisrandiga som flera butiker sålt men givetvis är de slut... Ja, du såg ju vad jag skrev om på Insta. Så knäppt! Julsaker ska väl gå att köpa fram till Lucia minst...

Ang paket, dyrt ja... och de höjer mer efter nyår. Jag brukar försöka skicka saker med T:s kollegor till USA och så postar de till sonen i Maine. Billigare och funkar bra. Men även de gånger vi skickat härifrån har det funkat fint och gått på någon vecka.
Måste säga att jag inte har så mycket negativt att säga om Postnord, funkar bra hos oss och vi har mycket bra brevbärare. Ibland tar de med paket direkt hit då de vet att vår brevlåda är innanför dörr med kodlås! Och så har man ju numera flera alternativ att välja på: olika utlämningsställen, paketboxar eller hem (dyrare då).

Gillar att ni sätter ut snacks och dricka till de som levererar paket! Fin gest!
Elisabeth said…
* Verkligen snopet med ljuset! Låter visserligen helknepigt, om det nu inte är som Monica skriver. Men är det så borde det funnits information om detta.

* Lite roligt med evighetsljuset. :-D Tänk att det kan vara så olika med olika ljus, men det är det ju faktiskt. Du får ha det tänkt så mycket som möjligt så att det hinner brinna i rätt takt till jul.

* Julgranen med polkagrisarna är verkligen en rolig grej. Sådant piggar upp och får en på bra humör.

* När jag beställer saker på nätet väljer jag allra helst Early Bird, gratis leverans hem till dörren på morgonen. Det är dock tidningsbuden som delar ut de paketen, så de får såklart inte vara för tunga och/eller stora. Gillar även Instabox, inte minst för att mitt uthämtningsställe för Instabox ligger jättenära min lägenhet. Kommer paketen med Postnord måste jag hämta dem i en annan affär, där det alltid är så mycket folk, vilket är lite segt. Annars håller jag med Brysselkakan; har faktiskt inte heller speciellt mycket negativt att säga om Postnord.

* Adventskalendrar ja... Det är inte riktigt min grej, men jag förstår att du uppskattar din kalender från Body Shop! De har bra och djurvänliga produkter.

* Det är vackert längs din morgonrunda! Här slaskar det idag, och även om jag inte gillar snö känns det så onödigt med slask såhär års, för snart kommer garanterat nämnda slask att frysa.
Susjos said…
Jösses så galet det kan bli vad gäller det första ljuset,men läser sen i kommentarerna att det kanske funkar ändå, för inte kan det väl vara så korkade att det skickar något som inte funkar?

Underbart att få hem grejer man beställt till dörren! Trevligt att sätta ut något lite gott till dem som kommer med grejerna! Vi får också mycket till dörren om man vill, men då kostar det lite till, ibland är det värt pengarna att få det till dörren!

Ljuvliga foton som du visar från dina trakter, och en fantastisk gran med alla dessa kulor!
En julkalender för vuxna, inte mej emot, har dock inte köpt någon ännu!
Kram!
Annika said…
BP:
Ja det här är ju ett skräckexempel. Jag är asdålig på att skicka tillbaka grejer. Men det mesta är bra som jag får hem, så det är sällan jag ens behöver överväga.
Det här ljuset är ju ett riktigt avskräckande fall.

Evighetsljsuet är kanske bra, jag vill ju ankra tiden. HAHA.
Nämen det är bra kvaitget på det, nästan lite för bra, hihi.

BP, det är konst som elever från vår high school (Karolinas gamla HS) sätter upp varje år. Det är ett samarbete mellan konsteleverna och tekniklinjen.
Visst är det fint. Det lyser i mörkret.

Sant, den i South Lakes shopping Center har lite and färger. TROR att det beror på att den ligger vid en sjö och att de vill köra lite "marint" eller vad vi ska kalla det för.

Just det, ni betalar lite extra till dörren vad gäller leveranser. Det är bra att man kan få hem det till dörren.
Annika said…
Anna:
PINSAMT hemskt, eller hur. Trodde inte det var sant. SÅ inplastat och sen detta. Vilket SKÄMT.
Ja det är sant med blockljus, de lämpar sig inte speciellt bra för detta syfte faktiskt.
Gillar också polkagrisgranen.
KRAMAR!!
Annika said…
Monica:
Long time no see ...
Har undrat vart du försvann så plötsligt :-)
Har sett ditt namn hos andra, men kul att du läst här lite iaf. Välkommen tillbaka.
Har kvar folien, har tänt ljuset men inte sjutton brinner det ner med ljuset. Bevis finnes i fredagens inlägg :-D
Så det var en riktig luring det där på fulaste sätt.
Ha det så gott!
Annika said…
Brysselkakan:
Men, så var det inte.
Bevis finns i dagens inlägg.
Läser nu på Amazon också om andra som klagar på det. Rent lurendrejeri allting.

DET där med att butiker börjar plocka bort pynt och julsaker i början av december är sjukt. Går mig förbannad. Target är specialister på det. Det sticker verkligen i mig när de gör så.
Tycker man ska kunna få tag på allt man vill till dagen innan julafton, sen kan de börja plocka bort det.

Smart att göra som du, skicka med ngn kollega och be denna skicka vidare inom USA. Mkt bra.
Jag har haft strul med Posmord. Minns du min fullmakt, den som skickades rek? KOM aldrig fram. Låg hos PN hur länge som helst och ingen delade ut det. Det var till bouppteckningen. Skickade en liten julgransprydnad till min syster för många år sen, i ett vanligt platt julkort. Skickade det långt innan jul. Det kom fram typ i feb.
Så inte var det som på postens gamla tid inte. MEN jag är glad att det funkar hos er. Det är nog bättre i mindre städer.

Ja, idag ska jag sätta igång operation Snacks till Buden. Gillar också det.
Annika said…
Elisabeth;
Tyvärr gick det inte.
Tejpen kvar, ingen brinner ner. Tejpen brinner heller inte upp. Den finns kvar, haha.

Haha, evighetsljuset ja ...
FNISS!!
Får ha det tänt dagen lång.

Älskar polkagrisgranen. SÅ fin gest det med.

AHA, å tidningsbud kan dela ut paket!! DET visste jag INTE!!
Tack för den upplysningen. KAN tänka mig att paketen då inte får väga för mkt.
Instabox använder min syster också, och det funkar ju bra!!
Det är bra att du och B inte har ngt otalt med Postnord, hihi MEN jag tror det är bättre i mindre städer.

Jag är så himla barnslig ibland och gillar det där med paketkalendrar, hihi.

SÅÅÅÅ trist med slask och blask i december. Er fina snö o kyla kunde väl ha fått vara kvar, tycker jag. OCH ja, is och isbark på gator och vägar är jag livrädd för. Avskyr det.
Annika said…
SusJos:
Nej, det funkar inte.
Plasten blir liksom kvar, se dagens inlägg. Det är lurendrejeri från början till slut.

JAA, det är sååå skönt att de levererar direkt till dörren här. Uppskattar så mkt, och därför vill jag också ge ngt till alla de tjejer och killar som jobbar livet av sig nu.

Nästa år, köp en kalender, Sus. DET är så roligt.

TACK för bildberöm!

Kramar!!