Tuesday, November 28, 2023

After the Thanksgiving Weekend.




Good morning Tuesday!


I am back in Bloglandia again after a long and lovely weekend.
Thanksgiving is over for this year and I miss it already! I miss the entire Thanksgiving week and all the feels that go along with it.
But, on the other hand, now it is Christmas thru and thru for more than a month.
Let’s go ALL in and ALL out.


We started our long weekend by hanging by our new fire pit on the deck. The fire pit is a Solo Stove (brand name) and it does not smoke as much as regular fire pits do. Do not ask me how it works, it is scientific and I cannot explain it, haha. But, Peter and I love it. THAT much we know.
It was so nice hanging by the roaring fire with a glass of wine as the sun set. It got a little cold as soon as the darkness fell so in we went.
Later in the evening we visited our dear neighbors.

Our age old tradition continued with Macy’s Thanksgiving Parade on TV while we had breakfast in bed (it is the one and only day during the entire year that we have breakfast in bed. Believe me, I am not a big fan of having breakfast in bed. But on Thanksgiving Day, it is a must). 
Later in the day, we went to Melinda, Peter’s sister, and had a truly traditional Thanksgiving-dinner with her and her family. My father-in-law was there, too.


Black Friday was spent with friends in Reston Town Center.
This is such a special, and fun day. The movie we watched this year was Saltburn, and we all liked it. I do recommend you all watching it as well. It is kind of an interesting one, to say the least. We ended the day with drinks and dinner.
AND of course we took in all Reston Town Center’s beautiful Christmas decorations.  Can they put on a Christmas display, or can they put on a Christmas display!!


The trees are more expensive than ever this year, phew … BUT, we really want a live tree in our living room.
We trimmed the tree in the afternoon. Now it looks so very pretty. Love it.
Yes! I’ll show you pics later on, I promise.



 

I love this time of the year when you see cars drive around with a newly bought xmas-tree on their roofs. This is our car.



Now I just have some little fixings here and there to do, but nothing big at all.
I will just enjoy the month of December to the fullest.


I hope you all had a nice weekend as well!

28 comments:

Humlan said...

Jag förstår att du gillar den här helgen och era traditioner, det låter så trevligt, fullt program men ändå avslappnat. Samtidigt är det ju starten på julen och den njuter du ju av för fullt.

Jag brukar inte vara så förtjust i de där perfekta julgranarna där inte en gren spretar och sticker ut, men med alla dekorationer som är på er Restongran så kan man ju inte ha annan form. Du har ju visat bilder på granen i många år och jag håller helt med dig om dekorationerna, de är alltid fantastiskt fina! Det ser alltid så stämningsfullt ut på bilderna från centrumet.

Här snöar det, mina planer för dagen är att skotta undan vartefter, för att det inte ska bli för tungt. Det ser ut som vi får en vit advent!

Ha en bra dag!
Kramar!

Anna i Portugal said...

Vad härligt att ni haft fina högtider och firat så som ni vill. Den där öppna elden grejen tycker jag verkar toppen! Vacker julgran vid isrinken och det blir spännande att se hur er gran dekoreras. Kram

Cari said...

Så fin helg ni har haft.

Och den stora julgranen är ju fantastiskt vacker.

Nu är tid att njuta. Just nu snöar det i Stockholmsområdet och jag ska fortsätta att pynta för advent. Det är så fin och mysig tid nu.

Channal said...

Hej Annika! Vilken fin gran ni fick tag på! Här slänger vi in granen i bakluckan. Har sett att det finns att hänga i granen och som juldekoration, en bi med en gran på taket. Väldigt sött! Men vilken tjusig gran i city! WOW! Som en riktig Disneygran! Amerikanarna de kan pynta! Älskar't! Jättefin eldstad ni har på altanen! Ni ser ut att ha haft en fin Thanksgiving. Hörde på radion var den traditionella kommer ifrån, just pilgrimerna som du sa. Detta är verkligen er HELG! Bara er! Det har inget med oss i bla Europa att göra. Så fin helg!

KRAMAR Anna

Äventyret framtiden said...

Så denn ja, nu är det dags! Julen är här, Annika är kär ...kunde inte låta bli.
Tack för allt glittrigt och fint. Vi behöver nog mera sånt nu i vår värld än någonsin känns det som. T. om. jag ska besöka vissa affärer för att glittra till tillvaron här ...Rudolf med röda mulen fick komma ut redan idag för att titta på bygget på andra sidan.
Granen ser perfekt ut men är den inte liten?

Kramar över havet!

Yvonne said...

Vilken härlig helg ni har haft. Så vacker gran som hälsar julen välkommen. Häftigt att kunna åka skridskor om man känner för det.

Läcker eldtunna ni köpt, mysigt att kunna stå där och få lite värme och mys.

Kul med paraden, jag såg en bild från paraden på Macys i NY, mäktigt!

Här har vi fått en snösmocka de lux, vräker ner och -6 grader. Glad vi kom hem från SKåne och inte idag, vi åkte ju tåg och skulle ta bussen från Danderyd och hem vilket nog inte varit så lyckat idag. Släpa resväskor i snömodd är inte heller så kul. Jag åkte ner och handlade idag och jag är glad jag är uppfödd på vinterväglag, för det var både halt och dålig sikt och många fattar aldrig hur man kör denna tid på året med detta väglag. Läste att folk kliver av bussar och bilar på E18 och börjar gå.....

Nu går jag inte ut mer idag och inte imorgon heller om det fortsätter så här. Kan bara ana hur svårframkomligt det måste vara inne i stan, huuu

Ha en fin tisdag säger jag och skicar kramar! Nu ska jag ta mig i kragen och börja plocka fram julåyntet

Annika said...

Humlan:
Det är verkligen en trevlig högtid, och så lång! Älskar den.
Julgranen i Reston TC är så perfekt den bara kan vara. Tror inte den skulle göra sig lika bra om den var imperfekt sas. Jag kan också uppsatta sådana granar, men där den står måste den vara maffig och en 100%, allt annat skulle vara fel.
Men ja, maffig år efter år och alltid med variation.
SÅÅÅ avis på er SNÖ!! Underbart med en vit advent.
Men att skotta, ja det är ju en annan femma.
Kramar!

Annika said...

Anna;
TACK, det har varit en riktigt fin och bra helg!
Solo elden tror jag är ett toppenköp.
OCH granen i RTC är så fin.
Jajamen, lovar att visa mitt julpyntade hem mkt snart.
Kramar och ha det så gott!

Annika said...

Anna:
DU ska få se den snart, klädd och fin.
Här surrar de fast den på biltaken, och det funkar. HIHI!!
Just det, vi har också granpynt som är en bil med gran på taket. Älskar att se alla bilar som kör omkring nu med granar på taket. man ser dem främst runt helgerna. Nyköpta granar på biltak. GILLAR!!

Ja visst är granen i RTC underbar. Det är alltså i Reston i vårt stora Town center som den står. Tycker den är vackrare än den sk National Christmas tree vid Vita Huset. DEN är bara "sådär", haha.
Men RTC där kan dekoratörerna sin sak. Jag blir lika förstummad varje år.
Ska försöka plåta lite andra granar i olika centrum nu innan jul.

Ja precis, det är pilgrimerna och indianerna Thanksgivng är grundat på, därav ingen religion.
Nu över och jag saknar den REDAN!! Årets näst mysigaste högtid efter julen.

Kramar!!

Annika said...

Cari:
Ja en jättefin helg har det varit. Gillar verkligen denna högtid.
VISST är den granen magnifik!! Lika fin varje år!!
SÅG på din Insta vilken fin vinter nir har. Tro mig, jag är avis!!
VILL ÅSSÅ HA SNÖ!! Njut Cari, njut!!

BP said...

Sååååå fina ni är på selfien:-) Stort GRATTIS till "eldtunnan". Har aldrig sett en sådan "modern" och fräck eldstad förut. WOW säger jag bara.

Å Restons gran är helt magnifik. Det måste till och med jag säga, och då är jag ju ingen julig människa. Kan säga att den nästan skulle passa in hos mig just nu, eller på torget vill säga. Åtta minusgrader och cirka 10 centimeter snö. Snöstormen försöker jag ignorera;-)

Annika said...

Karin;
SPOT ON!! nu är det min tid och jag ÄR så kär i den, alldeles riktigt där Karin, hihi!!

Jadu Karin, du har så rätt. Jag tror att vi alla mår bra av att brassa på med pynt och jul och glitter i dessa tider när världen är så orolig. Vi får skapa oaser av skönhet och lugn där det går.
Känns viktigt nu.

Du menar vår gran? jag håller med att den ser PYTTIG ut på taket. Täntke det själv också när jag ser bilden ... vad liten den är.
Den är smalare än vanligt, det är den. MEN snart, snart får du se den här hemma. Men jag håller med dig, den ser liten ut på vår bil, haha.

Kramar tillbaka över den svarta Atlanten!!

Annika said...

Yvonne:
Tack Yvonne!
Det har varit en suverän helg!!
Jag älskar hur man brassar på i RTC under julen. och jag tror att vi behöver det. Glittra och glimma så mkt det bara går.
Sen är det kul att den står precis vid isrinken också.

Eldtunna, tack för det ordet!! Där har vi det svenska ordet. Funderade på vad det kunde heta på svenska men där har vi det, eldtunna.
ja det är mysigt att ha den på däcket och den lär vara helt säker att ha på trädäck, men vi har ändå stenar under den.

Paraden i RTC är fin, och drar massor med folk. Men ingen är såklart som Macys i NYC. Det är den största paraden i USA.
Men vår parad är bland de topp 20 i USA.


Jadu, jag har sett er snösmocka ... PÅ bild och hört om den.
För mig är det lätt att säga att jag är avis, men jag är inte avis på kaoset. Som du säger, E-18 och fastkörda bilar. Inte roligt.
Och jag kan tänka mig att det är mkt bra at du är uppvuxen i Norrland och vet hur man tar sig fram i bil i snö och modd.
HOPPAS att du har allt hemma nu och bara kan slå dig ner i soffhörnet.
Antagligen är det rent för jävligt inne i stan.
OCH i tunnelbanan och pendeltåg och bussar.
JÖSSES vilket oväder i november.
Här känns det så avlägset där det är barmark och sol och 3 grader varmt.

MYS in dig nu, Yvonne.
Massor av kramar från mig!!!

Annika said...

BP;
TACK kära BP! Snällt sagt av dig!
Och eldtunnan ja! Återigen--tack för det svenska namnet på den. Visste verkligen inte vad en sådan kallas på svenska. NU vet jag, tack vare Yvonne och dig!
Den är jättebra, och den ryker inte och den är lätt och smidig. BRA köp!!

JAAA! Visst är granen i RTC en magnifik sak!
ÄLSKAR den!
De lyckas alltid med sina granar till 100%

Ja den skulle passa perfekt hos dig nu. Jösses vilken snöstorm ni har. Oj oj oj!!
Bäst att du bara myser in dig!!

Keith said...

I always enjoy Thanksgiving weekend. All the food is great. But the food coma afterwards isn't all that fun! Haha! Reston Town Center is nicely decorated. Yes, I noticed the skating rink was pretty packed! Now that you have your Christmas tree, see if you can top the one in the Town Center :-)

Brysselkakan said...

Kul att ni fick en fin helg! Och man måste bara gilla folk i USA som bara lägger granen direkt på taket på bilen och binder fast! Här i Sverige tror jag få gör så, här är det takräcke som gäller!

Och antar att du skulle älska att vara här nu; det har snöat sedan 6 i morse och ska försätta till 8 i morgon bitti. Tänkte redan när jag vaknade och fortfarande låg i sängen att det nog snöar för det blir en speciell tystnad liksom. Det vräker inte ner men det snöar hela tiden så det blir en del plus att det blåser lite. Var ute och körde genom stan tidigare idag, flera stopp för diverse inköp och paket att hämta och fick skrapa rutorna varje gång jag kom tillbaka till bilen och ja, det är halt. -7 grader så saltet tar inte så bra plus att det är svårt att snöröja när det hela tiden snöar.
Jag har skottat snö flera ggr men det är ju så lätt snö när det är så kallt så verkligen inget tungt jobb!
Antar att det blir bilder på allt ditt pyntande snart!

Mamma C said...

En myshelg på högsta nivån som ni haft.
Vilka granar och dekorationer i dem. Verkligen som en Disneygran.
Ska bli spännande att se er gran när den är klar.
Kram Carin

Susjos said...

Vilka härliga foton du bjuder på, snygga selfies på er och den magnifika julgranen i Reston, wow! Den är såååå fin!

Tänk att i år funderar vi på att köpa en riktig gran för en gångs skull, vi har ju ett litet barnbarn nu minsann, så då måste man väl ha en riktigt gran?

Kul att få läsa om era traditioner runt Thanksgiving! Frukost i sängen är så mysigt, när jag är ledig och ensam hemma blir det ofta frukost i sängen, love it!
Ha det gott!
KRAM

Elisabeth said...

Granen i Reston Town Center är verkligen imponerande! Bra att ni köpt er egen gran också, trots priserna. Man köper trots allt bara gran en gång om året, och har man råd är det ju roligt att köpa, även om det är dyrare. Ser fram emot bilder på er gran i klätt tillstånd!

Frukost i sängen alltså... Nja, jag hade nog inte ens accepterat det en speciell dag, haha. Hade med mycket stor säkerhet gått upp, vädrat lakan, duschat, bäddat sängen, klätt på mig ordentliga kläder för att därefter se paraden från soffan. Jag borde nog jobba lite på det här med att slappna av, ja. ;-D

På tal om pynt: Förra helgen satte jag upp röda gardiner och tog fram adventsljusstakar i tron om att första advent var söndagen den 26/11. Jag blev inte så lite förvånad när vi pratade advent på jobbet, och mina kollegor påtalade att advent i år inte är förrän 3/12 eftersom julafton och fjärde advent sammanfaller. Således tog jag fram adventsljusstakarna två veckor för tidigt, inte bara en, som jag trodde!

bettan said...

Julgranen i Reston är magnifik. Härliga foton, som alltid.
Ni är himla fina du och din P.
Blev det "marshmallow-potatisgratäng" i torsdags?
Aldrig ska jag glömma den första gång du visade upp och berättade om denna maträtt. Fortfarande förundras jag över denna anrättningen och lär få fortsätta att göra så, hihi!

KRAMAR!!

Annika said...

Keith:
It is the best!
And BF is a super day!
Well Keith, my tree is lika a needle if comparing the two :-D

Annika said...

Brysselkakan:
Vi har ett räcke på vår bil, men det finns absolut de som bara surrar fast dem. Men det går det med, det är ju oftast inte så långa sträckor.

JAAA!! Jag hade älskat att vara i Sverige nu!
Vilken vinter ni har, och kylan ser ju ut att fortsätta!
Underbart!
Här är det kyligt också, -5 nu på morgonen. Men noll snö.
Just det att det är fluffsnö underlättar mkt för er. Såg bilder av kaos på vägar och i kollektivtrafiken. Inte lätt när det första slår till, det är det aldrig.
Men ja, jag skulle NJUTA mkt.

Jo, snart kommer en bomb från mitt hem. Funderar på att fota ikväll, men en hantis kommer och man vet aldrig när en sådan dyker upp. Kommer han vid 17 är det kört för den plåtningen isf.
Avskyr att vänta på hantisar. Hans fönster? I'll arrive anytime between the hours of 8 to 5 ... Alltså ... VA!!

Annika said...

Carin:
TACK!
En riktigt mysig helg.
OCH visst är det en Disneygran!!
Kramar!

Annika said...

Susjos:
Men tack för så fina ord, blir glad!!

Visst är julgranen rent magnifik! Älskar den!!

Jajaja! KÖP en äkta gran, då får ni allt --- doften och känslan. De är ju ändå finast.

Tack Sus, aå glad att du gillade att läsa detta. Thansgiving är mysigt.
Vad najs att du gillar frukost på sängen. DET ska du unna dig så ofta du kan!

Kramar!!

Annika said...

Elisabeth;
Ja den är maffigt magnifik!
Blir lika begeistrad varje år när jag ser hur fin den är i RTC.
Superdyra granar i år + att man dricksar (det går till välgörande ändamål, men ändå ...).
Men jag vill ha en en äkta i vardagsrummet och nu står den där, hihi!
Bilder kommer snart!!

Frulle på sängen ja, inte min grej heller.
Inte alls.
Men en gång om året måste traditonen upprätthållas, haha.
Efteråt skakar jag ut både lakan och täcken.

Advent är sen i år. Jag fattar ditt misstag till fullo.
Men du får njuta av det härligt mysiga en vecka längre på detta sätt. DET är bra!!
Smulor i sängen? Vidrigt.
Vi har klätt på oss iaf, men i myskläder. Att ligga i flera timmar med nattlinne och äta det klarar jag inte. Ja inte för att vi äter i timtal, men paraden håller på i 3,5h. Ibland somnar vi till, ibland läser vi lite etc. Men TVn är på och vi är i sängen.

Annika said...

Bettan:
Tack, ja den är helt underbar den granen!!Älskar den!
Awww, tack fina Bettan du är SNÄLL!!
OOOH yes, ingen Tgiving utan sweet potatoe gratin and marshmallows!! Den bara måste finnas.
BÄSTA :-)
Kramar!!

bettan said...

Viktigt tillägg!!
Avskyr frukost på sängen.
KRAM❤

Annika said...

Bettan.
YASSSSHHH!! Jag med.
Men en dag om året måste man.
HAHA:
KRAMAR!!!!