Tuesday, October 31, 2023

Happy Halloween!




Happy Halloween!!


Today’s the day when all the kids around me are preparing for an exciting night of trick-or-treating. Believe me, they will be extremely excited ALL day long. I reckon that it is probably not the easiest thing being an elementary school teacher today, haha. All the kids will be like this ALL day, I want to dress up NOW, I want to go trick-or-treating NOW, I want candy NOW!
Peter and Annika are pretty excited, too, despite being upper middle aged and all that. Young at heart, achy and grey otherwise, haha.


I hope all y’all had a good weekend.
In Europe, you have switched over to standard time (keep that standard time forever, please) and here in the US we will switch over to standard time on Saturday.
One wonders, why can’t we even switch at the same time …?


We have had a good weekend here in my neck of the woods.
TWO Halloween parties are now under our belt. Friday night, we partied at our good friends house here in Reston. As per usual, it was so very nice and fun there. The food was fantastic and the whole Swedish maffia was there. Thank you Lotta and Magnus for always being so incredible generous!


 

The gals, Lotta, Sara, myself, Anne, Susanna, Monica and Veronica.



Saturday we went to a smaller affair of a party, but it was just as good.
 
And OOOO so cute. I got to see Theo again. And I held and hugged him, and I talked to him and he “talked” back … he is so beyond cute that I cannot stand it. I am in love with that 4 months old bebe!
So a big thank you goes out to Suzy and Brian for hosting this event.

Well, Peter and I winterized our deck. All the deck furnitures are now stowed away until April. It feels so good that we are done with this task.
Peter has also turned all the outside water sources off until April.


The weather has been SO weird. It’s been damn HOT, it was 86F (30C) and downright humid on Saturday. OK, that is just plain strange and if feels SO wrong in the end of October. Yesterday, it was 77F (25C). 
Today, it will be more normal temps for the season, 52F (12C) so the kids have got to bundle up a bit tonight as it gets even colder then.


Well, we are so ready for Halloween here at my house. The candy bowls are filled to the brim, the pumpkins are carved and the decorations are SPOOKY!
Have a good one, y’all!! Stay brave as the hollowing ghouls surround you this very evening :-D


22 comments:

Äventyret framtiden said...

Haha, tusen tack Annika, för alla galna människor du bjuder på i dag. Jag sitter här och ler stooort. Sötast är förstås Theo. 💗 Han måste ju undra vad det är för en värld han har kommit till. Full av knäppgökar av olika slag. Underbart inlägg!
Varma kramar, med regnstänk från Funchal och från mig!

Yvonne said...

Vilket partajande, kul att se hur vuxna klär ut sig på Halloween, annars är det ju oftast barn man ser. Här på vår lilla gata med 10 hus är det bara en som pyntat men de har gått all in, med t om en likkista som ligger vid ingången till deras hus. Folk i vårt område brukar komma och kolla på deras pyntade hus.

Gud så söt han är lilla Theo, rund och go och vilka ögon, alla måste ju smälta när de ser honom. Han måste ju undrat lite varför alla såg ut som de gjorde, ha, ha.

Här hänger regnet i luften efter gårkvällen och nattens regnande. Resten av Sverige har fått snö och vi efter kusten slapp snö än så länge. Däremot vaknade vi av att vildsvinen haft jätteparty inatt och sabbat vår öppna gräsmatta som vi 5 hus i vår rad har. De har bökat upp hela gräsmattan och runt vårt körsbärsträd som ser ut som det är dött nu. Jäkla odjur de där. Min man träffade viltvårdaren imorse när han var på promenad och då berättade han att han förra natten skjutit 14 st, men verkar finnas hur många som helst att ta av. Usch och Fy!

Ha en fin tisdag och tack för skojigt inlägg

Dr Jo said...

Det ser ut som en väldigt trevlig helg!

Va roligt det är när alla klär ut sig! Åh ja det är gosigt med små bebbar :)
Här så gick tjejerna trick or treat eller "bus eller godis" Heheh. Det är ju första gången vi bor i ett område där vi kan göra det där många bor med småbarn. Det var väldigt mysigt och se småttingar tulta runt utklädda. Tjejerna tyckte det var himla kul men det är ju ett lite lustigt koncept egentligt. Att gå och knacka på och be om godis :P Men iallafall så hade dom kul och det är ju det som räknas.

Jo nu blandas hösten med vinterkänsla. Redan November, så lustigt att det känns som att tiden står still ibland och att det går så fort ibland.
Jo det blir ju lite knasigt med värme när man går in för höstkänsla. Men just att ni har sådana temperaturskillnader. 18 grader hit eller dit är en skaplig skillnad.

Ha en läskig dag/kväll!
Kramar Johanna

Elisabeth said...

Förstår att det känns konstigt med sådana varma temperaturer vid den här tiden på året, även hos dig. Antar att du är mer än nöjd med att det ska bli kallare! Här har vi ganska kyligt, men till skillnad från vissa andra delar av Sverige har vi tack och lov ingen snö.

Ni ser ut att ha haft det roligt på Halloween-festerna. Själv har jag så svårt för konceptet klä ut sig, och därför hade jag inte passat in på dylika festligheter. Är dock imponerad (och lite fascinerad) av alla som gillar att klä ut sig och har fantasin att hitta på något att klä ut sig till.

Elisabeth said...

Håller för övrigt HELT med dig angående normaltid. Låt den få vara hela året, det vore mycket enklare. Fasan vore dock sommartid året runt - då hade det i min del av Sverige inte blivit ljust förrän vid 10. Att det är mörkt på eftermiddagen spelar betydligt mindre roll; på morgonen däremot behövs ljuset för att man ska vakna ordentligt.

Mamma C said...

Vi får hoppas att detta med sommar och vintertid slopas snart.
Vilka skojiga halloweenfester ni varit på.
Vi hoppar att klä ut oss i år, för vi vill inte ta med Ixa upp i byn där det är halloweenparad. Blir för stojigt för henne och ensam i flera timmar har hon inte varit ännu.
Jag har svenskt godis i lådan om någon skulle komma förbi.
Ha en bra dag.
Kram Carin

Annika said...

Karin:
TACK själv, haha!!
Theo är så söt att jag smäller av. VILL vara barnvakt NU!!
ja, han var så cool trots alla konstiga människor runt om honom, hihi!!
TUSEN tack för din kommentar,fina Karin.
Kramar från ett nu kyligt Reston!!

Annika said...

Yvonne:
Jag vet, jag är nästan för gammal för att orka festa två kvällar i rad, haha.
Halloweenfester är så vanliga här, för vuxna. Så kul. Skulle tro attt kostymer till vuxna varje år säljs i stor skala. Själv plockade jag ihop från tidigare år. Jag har en hel låda i källaren full med gamla kostymer.
KUL med huset hos er där man gått all in!! Kan tro att det lockar folk!

Theo, han är så sööööt!! Och han är knubbebis, han väger en hel del, den lille!! HIHI!! Jag är så kär i honom att jag baxnar av. Världens snällaste dessutom, bara glad.

Jamen ja, jag såg att stora delar av Svea Rike är täkt med snö!! WOW!!
Men inte hos er, ännu.
Kanske Sthlm klarar sig ett tag till. Hoppas det för din skull.
FY fabian, rent utsagt, för vidsvinen. USCH vad de förstör. Vet hur de kan ställa till och böka. Tänk att de kommer in i förorterna också. OCH man har redan skjutit 14!????? Ja de skulle behöva skjuta av såååååå många fler. Läskiga djur. HOPPAS ert körsbärsträd klarat sig ändå. Men fy sjutton så vidrigt för er.

Varma kramar från mig!!!

Annika said...

Dr Jo;
Absolut, en mkt trevlig helg. Men lite för mkt festande för oss, vi är för gamla för att festa två kvällar i rad, haha!!
Ja, det är så roligt när alla går ALL in!! Älskar det!

Så roligt att så många i ert område ställer upp på Halloween och gör barnen glada!
Det är ju verkligen barnens dag detta. De gläder sig så enormt.
HAHA ja, egentligen väldigt knäppt att gå runt och tigga godis. Men vi gjorde det som påskkärringar också back in da day!

Blir galen på de tempskillaner vi kan ha här under hösten, och under våren.
OCH ibland på vintern.
Schizat.

Kramar!!!

Annika said...

Elisabeth:
Ja verkligen, en extrem sen värmebölja. Fukt dessutom.
Det blir äckligt.
Och det känns så konstigt att se hösten i full glans utanför fönstret och sen är det sommarvarmt då man stiger ut.
Många älskar det, jag tillhör inte den skaran.

ÅÅÅ jag gillar att klä ut mig. Just det där att kunna sminka mig så att det står härliga till. På bilderna ser jag inte överdrivet sminkad ut, men jag var det. Just att kunna vräka på med ögonskuggor i mörka färger i sinne.
Jag gillar det.
Men nu är det ett år till nästa gång, ja jag räknar inte med att sminka mig absurt ikväll direkt.

SÄGER bara det, normaltid hela året, TACK!!! Jag lider redan NU av de mörka morgnarna!! De gör att jag inte kan gå ut när jag brukar. VILL inte gå i mörker.
OCH ja, vad gäller Sverige ... tror inte många alls tänker på det enorma mörker som blir på morgonen ... Som du säger, mörkt kl 10. SÅ blir det ju. Hur kul är det?
Nej, det är normaltid av en anledning. LÅT oss hålla det så!!

Annika said...

Carin:
Galet less på det!! Fattar inte att man en gång ens började med ofoget med tidsbyte två ggr om året. Blä.
Och ständigt är det på tapeten att man ska slopa det, men inget händer.
WOW, lyxigt att de barn som kommer får svenskt godis ikväll. MUMS!!
Kramar!

bettan said...

Still Queen of Halloween när det kommer till häftiga outfits. Du är så jäkla snygg. Gillar pricken över(eller under) med de orange strumporna. Fem av fem 🎃🎃🎃🎃🎃

Å gulleTheobebis, så himla gosig och söt. Hoppas du såg alla "mina bebisar" på Ig för ett tag sen. Bebisar är ljuvliga. Älskar detta samspel när man pratar med bebisar. Det är stor lyckokänsla för mig.

Skönt att ha vinterbonat utomhus.
Här i Lund har det regnat hela dagen. En säger en av mina grannar har Halloweenpyntat.
Här är gråare än grått.

Hoppas ni får många besök ikväll.
Och i morgon åker SÖT ner i sin låda.

KRAMAR!!

bettan said...

PS
Ja och amen till standardtid året runt. Nu får det vara slut på detta onödiga ståhej.

BP said...

Hahaha! Det skulle jag nog kalla för en väldigt lyckad "fancy dress party". För skräckinjagande är då ingen av er. Ett bevis för det är att Theo skrattar och är glad och inte börja gallskrika;-) Och du har såååå rätt. Pojken är bedårande. Älskar hans ögon:-)
Skrattade gott åt ananaskillen Brian och Keith i lederhosen. Hahaha! Har han jobbat i Bayern/Österrike någon gång?
Och du var skitsnygg med svart läppstift och den käcka hatten. Peter klär sig i svart peruk. Kanske nåt att sträva efter dagligen... kanske;-)

Humlan said...

Så bra utklädda ni var på båda festerna! Det är verkligen perfekt när man har ett "lager" med utklädningskläder som man kan kombinera ihop till årets fester, det är belöningen för att du har varit Queen of Halloween i så många år! ;) Men jag håller nog med de flesta om att den minsta lilla festdeltagaren var den sötaste! De är härliga bebisarna när de ännu inte är blyga utan mest nyfikna på nya människor.

När jag gick ut i morse så blev jag förvånad över att det var så varmt, det var +8 och vindstilla, det är en skön men ändå "höstig" temperatur. Era temperaturer är verkligen helt uppåt väggarna.
Nu regnar det här och ska fortsätta så, så jag får väl se om jag får några halloweenbesök i kväll. Det är lite pyntade trädgårdar och jag har sett ett och annat barn springa förbi utklädda, men de försvann snabbt in i ett av husen.

Ja, det är skönt med normaltid igen, vi är helt överens om att den normala tiden borde gälla året om!

Ha en bra dag och hoppas ni får besök av roligt utklädda och glada barn i kväll!

Kramar!

Anna i Portugal said...

Det var mycket partajande hos er! Fina utklädningar och nej, jag förstår inte alls varför klockan måste ändras och att världen inte ens kan enas om en dag är ju konstigt.

Susjos said...

Alltid kul med fest! Så roligt att se alla skojiga kostymer!
Ja, Halloween är verkligen stort hos er, och här hemma blir det mer och mer också, dock inget vi firar :-)
Jag ska istället fortsätta packa min resväska för en skön solsemester!
Ha det gott!
KRAM

Annika said...

Bettan:
Men är inte du för GULLIG då!!!
TACK!!!
Så himla snällt sagt. Den där klänningen har jag haft i åratal. När jag bara ska vara "lagom" halloweening tar jag den, och sen kör jag accessoarer. Som de orangea strumpbyxorna och diademet som ser ut som en hatt.
Smink är a och o.
Det är så roligt attt spöka ut sig.
VISST är Theo SÅ otroligt gullig och sööööt.
Nej, men jag tror jag måste ha missat det på IG, Elisabeth?!!!?????!! Var det som en story??? Det är inte alltid jag ser dem, missar dem sas. ÅÅÅ vad synd. Måste kolla igen om de ev ligger på din feed. Låter urgulliga JU!!
Jag vet, det är så otroligt gulligt när bebisar liksom "pratar", älskar det. Det är verkligen en sann kontakt med dem. Gud vad underbart!!
Grått och regn hos dig.
Vi fick ovanligt få barn, tyckte vi. Lite tråkigt. Vet inte varför det kom så få i år. OH well!!

HAHA, JAAAAA!!! SÖT! åker rätt ner i lådan idag. Allt annat också. Bye now, Halloween, bye!


Kramar i massor till dig!!

Annika said...

BP:
Nej, det
r det sm är grejen, Halloween behöver inte vara läskigt. Man klär ut sig till vd man vill. Det är mkt humor bakom det, och det är också en missuppfattning att det ska vara skitläskigt. Det behöver det inte vara alls. Det är mer humor än ngt annat.
Älskar det!!
VISST är Theo gullig och fiiiin!! Hans ögon, jag vet!! SÅÅÅ fin!!
Hans pappa var Jason (fredagen den 13), men det bekom inte Theo alls. SÅÅÅÅ fin!!

TACK!! SÅ kul med alla dräkter. Brian var så bra som ananas. OCH Keith klockren!! Han har aldrig bott eller jobbat i Bayern. Det är en Halloweenkostym han har på sig, så kul!!!

Tack, ja vi får kanske sträva efter att Peter blir svarthårig punkare. HIHI!!

Annika said...

Humlan:
TACK!!!
Ja, vi har en hl låda i källaren fylld med gamla Halloweenkostymer och peruker.
Det är bara att ösa ur den. Så bra med lager. Halloweenklänningen hänger dock i min garderob året runt. Men den kommer alltid fram på Halloween, gillar den!! Den går bra att klä upp sas.
Theo ja, han är SÖTAST av ALLA!!
LÄTT!!
Och han bara gick från famn till famn, men han var mest hos mig, hihi!!
Älskade det!! SÅ gullig och fin!!

KOm det några barn får till dig??
Hoppas nu att de inte dyker upp i heglen, för det är ju sjukt fel.
Låter som en skön temp, ni hade lika varmt som vi igår. Här sjönk det från 25 till 8 på några timmar.
Nu är det kyligt, och jag gillar det.
Men 8 grader i Sverige den sista oktober är mkt bra, och lagom kallt/varmt för årstiden.

Normaltid FTW!! Tror inte att de som vill ha sommartid hela ået fattar hur in i bomben märka morgnarna kommer att bli. OCH det är inte kul när de är helmörka. Inte alls.
Känns ju bra mkt vettigare att få det mörkret på em.

Kramar i massor till dig!

Annika said...

Anna;
Tack, ja det var en festande helg, minst sagt. Trött, haha.
Nej, varför hålla på med tidsbyte två ggr per år. SÅ knäppt.

Annika said...

Susjos:
Ja det blev en festandets helg!
Roligt när alla klär ut sig.
Halloween blir större hemma med, ja. Men det är ju ändå lätt att låta bli att fira (vilket jag HELT förstår).
Ha en jättefin resa nu- PERFEKT tid att åka bort på!
Kramar!!