Kul, Urblekt, Bort med allt, Vaccin samt Här&Nu.
Godmorgon torsdagsfolket!


* KUL …

… var det att få ta del av hur ni läser böcker och tidningar. 
Ni vet, platta eller fysisk tidning/bok. Roligast var det nog att kunna hjälpa andra som bor utomlands med tipset om bokon.se
Jag är bara så glad över att jag själv fick det tipset! Nu hoppas jag kunna dela med mig av det till andra utomlands också. Noll spons, såklart—I WISH, haha!!

Tänk vad världen krymper hela tiden. Numera kan vi läsa tidningar, böcker, lyssna på radio och tv, skriva mails, skicka bilder och mycket mer därtill digitalt.
Tekniken är underbar då den funkar! Om inte? Not so lovely, hehe.


* Urblekt flagga.

I samband med Fjärde Juli, eller andra stora amerikanska helgdagar, brukar jag ha en flagga uppsatt på väggen utanför mitt hus. En väggflagga alltså.
Då den sätts upp får den ofta hänga kvar läääänge efteråt innan den tas ner.
Vår amerikanska väggflagga hade med tiden blivit mycket urblekt, märkte jag. Dags att skaffa en ny.
Men vad göra med den gamla? Jag menar, man slänger ju inte flaggor hur som helst.

JO, jag har länge sett en liten svart låda längs min promenadväg. I den lägger man sin gamla uttjänta flagga och sen tar scouter hand om den.
Nu var det min tur att nyttja denna tjänst. Jag la den gamla väggflaggan i lådan och det kändes fint.

 Jag har lite olika flaggor jag använder under året, en höstflagga, en julflagga, en vinterflagga och en vårflagga
.
Under sommaren får den amerikanska flaggan sitta uppe från Memorial Day fram tills att jag byter den mot höstflaggan.
Jag har även en vinflagga (JOOOO de är sant, hahaha) och en flagga från Elon. Elonflaggan används aldrig numera (snyft), och jag kan säga att det gäller vinflaggan också.
Konstigt nog har jag ingen svensk eller finsk flagga.

Här är det väldigt vanligt med väggflaggor och många har ständigt den amerikanska vajande på sin vägg. Trevligt, tycker jag.

Brukar du flagga?


* Nu ska det bort … 

och det som ska bort är allt sommarpynt. Jag har redan tagit bort dekorationerna från täppan.
Decket har också tömts på alla lyktor och annat sommargulligt.
Det känns som om uteperioden, och decklivet, är slut nu. Visst, man kan absolut hänga där under dagtid och under soliga eftermiddagar. MEN just att grilla, äta ute och sådant känns passé nu.
Jaja jag vet, många grillar året om. Men vi gör det inte.
Kvällarna blir tidig mörka och när mörkret väl har fallit blir det lätt rått. Nu förbereder jag inför den kyligare årstiden som komma skall.

Vädret är annars perfektion nu, runt 25 grader dagtid med nattemp på ungefär 13 grader.


* Vaccin mot bältros

Har du vaccinerat dig mot bältros?
Isåfall, hur mådde du efter sprutan/sprutorna (jag vet att man tar två doser)?
Peter och jag har planerat att ta våra första doser av detta vaccin, det blir kanske redan på lördag. Det sägs ska bli regnigt och grått hela lördagen, så vi kan lika gärna ta spruteländet då känner vi, haha.
Erkänner att jag är lite rädd för biverkningarna.

Om du tagit vaccinet, hur mådde du efteråt?


* Här och nu.

Och förhösten är så vacker!! Jag älskar denna tid.
Jo, jag vet att jag tjatar, men det är så himla härligt nu.
Här är några bilder jag tagit under mina rundor i veckan.
Ha en alldeles särskilt bra torsdag!

Comments

Anonymous said…
God morgon Annika! Nej, jag har inte tänkt vaccinera mig mot bältros. Jag har haft vattkoppor som barn. Visste inte att man kunde vaccinera sig mot det. Det är en barnsjukdom som finns kvar. Mässlingen, kikhosta o påssjuka är ett minne blått!

Vi flaggar på födelsedagar. Sen brukar jag glömma på andra flaggdagar. Vi har en liten väggflagga. När vi är nere vid vårt sommarbo, då sätter vi alltid upp flaggan så vet folk att vi är där. Det är fint med flaggor. Smart flaggsamlare hos er.

Nu måste jag skynda till jobbet. Ha en fin dag! KRAMAR Anna / Channal
Anonymous said…
En kommentar till bältros: Det är bara om man haft vattkoppor som man kan få bältros, efter vattkopporna finns vattkoppsvirus vilande (latent) kvar i nervceller i kroppen. Den vilande infektionen kan senare i livet blossa upp igen och den drabbade får då bältros. En person som aldrig haft vattkoppor har inget vilande vattkoppsvirus i kroppen och kan därför inte få bältros.
Men man kan ju ha haft vattkoppor utan symptom. Men bältros smittar inte.
Svårt val, ska man vaccinera sig eller inte. Nuförtiden vaccineras ju barn mot vattkoppor, det betyder väl då att de inte heller kan få bältros? Skönt, så behöver inte framtida generationer dras med de sjukdomarna.
Mamma C said…
Nej, det är inget som jag tänkt på om jag ska vaccinera mig för.
Vi har både svenska och spanska flaggor uppe förjämnan och vi får också byta ut dem med jämna mellanrum.
Vackra morgonbilder som du tagit.
Kram Carin
Yvonne said…
Vi har funderat på vaccin, men inte kommit till skott ännu och det känns lite sådär att behöva betala ca 5000 kr/person för sprutorna. Enligt Dr Mikael på TV så sa han att man ska kallt räkna med att 85-90% av befolkningen haft vattkoppor och är därmed mottagliga för bältros. Vare sig jag eller min man minns att vi haft, inte att våra bern heller har haft det, men vad gäller oss så verkar vi ju haft det. Man kan som sagt ha haft det utan en enda blåsa. Dr Mikael har själv haft det och kallade bältros för "helveteselden", så smärtsamt!

Hemma flaggar vi vid födelsedagar och andra högtider. Här i Spanien har jag en liten bordsflagga som åker fram på nationaldagen och midsommar.

Här i Spanien känns det inte så höstigt än, lite svalare temp på morgonen men så fort solen kommit upp är det varmt och skönt igen. Ska hösta till lite innan vi åker hem den 16 okt, tjockare pläd i soffan, fårskinn som mattor vid sängarna och lite mörkare kuddar i soffan. Användandet av alla mina ljuslykor lär ju också öka, ha, ha. Just nu känns det för varmt att tända ljus inomhus.

Tack för trevligt inlägg och som vanligt helt fantastiska bilder.

Stor kram skickar jag till dig
Dr Jo said…
Hej Svejs!,
Ah smart att samla ihop flaggor, men jag blir lite nyfiken. Vad gör scouterna med flaggorna?
Hur snabbt tar det innan det bleks, vet ju att med kraftig sol så kan det gå fort.
Heheh kommer fotfarande ihåg att jag försökte ha stearinljus i Australien :D Dom blev snea och dana på en gång.

När du säger att du har en flagga för nästan varje årstid blir jag nyfiken, vad är det för motiv på flaggorna?

Håller med att hösten är vacker, det går bara så fort här. Det är så vackert när träden skiftar färg, om bara det kunde hålla i sig lite längre innan dom tappar löven. Ska snart börja på ett nytt jobb där jag kommer kunna jobba hemifrån mer och då har jag perfekt utsikt över en "skog", ska bli mysigt och få se skiftningarna varje dag.

Vackra bilder, speciellt när dimman dansar över sjön.
Hoppas du har en superhärlig torsdag du med!
Kramar Johanna
Humlan said…
Nu har jag hittat hit igen och läst ikapp lite, det är tydligen svårt att komma in i "efter sommaren rutiner" med bloggläsning.

Om gårdagens inlägg: Jag har en gammal Kindle med grå bakgrund och läser böcker på engelska på den medan de svenska böckerna blir i papper. Jag har försökt uppgradera mig och köpa en nyare Kindle, men de levererar inte till Sverige numera och svenska amazon.se har varken böcker i Kindle-format eller Kindleplattor! Jag har aldrig lyckats lära mig hur jag organiserar min läsplatta som jag vill ha den (typ att en författares böcker ska komma i utgivningsordning istället för i bokstavsordning) men jag gillar att läsa på den och jag hoppas verkligen att den håller eftersom jag inte kan köpa en ny!
Jag har numera enbart nättidning som morgontidning, läser den oftast på datorn men ibland på mobilen och det fungerar förvånansvärt bra trots det lilla formatet. Tidskrifter har jag bara provat på datorn och det har mest känts bökigt, men det kanske är bättre på en platta.

Jag funderar också på bältrosvaccin. Jag har haft bältros och hade turen att få det lindrigt och det gick över helt efter 2-3 veckor, men man kan ju få tillbaka det och då kan det ju bli betydligt värre. Min pappa fick det under pandemin och var ordentligt dålig bl.a. satte det sig på synen på ena ögat. Han har fått tillbaka synen men känner fortfarande av det uppe på huvudet och där syns det också lite nu efter 2 år!
Det påstås att det nya, dyrare vaccinet är bra, men jag har inte hört att någon har tagit det och hur man mår efteråt.

Ja visst är det en vacker årstid nu och låter det bara bli att regna hela tiden så är det härligt att vara ute även om vi inte kommer upp i era temperaturer.

Ha en bra torsdag!
Kramar!
Annika said…
Channal:
Det spelar ingen roll om du haft vattkoppor som barn, du kan få bältros ändå. Det lär vara hemskt att ha det. Jomenvisst kan du vaccinera dig mot bältros, men du får även i Sverige betala vaccinet själv, det är ganska dyrt. MEN värt det.
Du borde nog verkligen fundera på det, Anna.
K blev vaccinerad mot vattkoppor då hon var liten, får inte barnen i Sverige det vaccinet?
Så absolut Anna, vaccinera!!
Det är vad jag tycker!
Kramar!!!
Annika said…
Ano:
Precis så, man är utsatt när man haft vattkoppor, och det har ju det flesta av oss haft.
Nej, det smittar inte, men det drabbar väldigt många. Det är ju fruktansvärt smärtsamt också.
Det som är lite trist med bältrosvaccinet är att man bekostar det själv, det gäller både här och I Sverige. Det är ganska dyrt.
Men jag tycker nog att det egentligen är en ickefråga eftersom bältros ju är såååå smärtsamt och hemskt att råka ut för.
Bra fråga, bör dagens barn en gång vaccineras mot bältros. Kan förstås berätta att min K åkte på vattkoppor trots vaccin. Hon fick det ganska lindrigt, men hon fick det.
Så ja, den frågan kvarstår i framtiden.
Annika said…
Carin:
Det är trevligt med flaggor, tycker jag. Alla möjliga sorter.
Måste skaffa mig en svensk och finsk flagga också JU!!
Tack, ja det är alldeles ljuvliga morgnar nu!!
Kramar
Annika said…
Yvonne:
Jag vet, det är vansinnigt DYRT.
DET är det, både här och där. Så man får fundera ett par gånger. Sen lär ju biverkningarna inte vara så kul heller ... Men jag känner att jag vill veta mer om just dem ...
JAA! Jag vet, vi som haft vattkoppor är ju verkligen utsatta. SÅ nog ligger vi riskgruppen, speciellt om vi träffar barn som har det. OCH jag vet att man kan få vattkoppor trots vaccin, det hade min egen K.
Min mormor o min svärmor hade bägge bältros, oj vad de led. Min mormor fick det lättare än min svärmor. Vill inte ha det så om det går att stoppa det.
Just det, helveteselden ... alltså fatta vad vidrigt det måste vara.
Men jag vet, kostnaden är inte kul. Men kanske totalt värt?

Förstår att ni inte känner så mkt höst där du är nu. Men visst mysigt att hösta upp ändå. Kan inte säga att jag känner så mkt av det heller, iaf inte dagtid. men det är det där med att fukten försvunnit och det finns likson ett kallt stråk i luften + att det är så mkt mörkare. Men jag gillar det :-D

TACK för bildberöm, du är allt så snäll!

KRAMAR!!
Annika said…
Dr Jo;
Jag vet inte, de ger väl flaggorna en hederlig begravning kanske ;-)
Min flagga har massor med år på nacken så det är inte konstigt att den blivit urblekt. Ingen annan flagga har blivit blekt, men de har inte heller hängt ute så mkt som den amerikanska gjort.
Starinljus går fint här, tack vare AC. Och på höst och vinter och vår är det inga problem. Men jag vet exakt hur sådana där fallna ljus ser ut, det har jag sett i sommarstugan, haha.

Mina andra flaggor, höstflaggan har pumpor, julflaggan en glad snögubbe och vinterflaggan är blå med vita snöstjärnor, vårflaggan är tre ugglor bland blommor. Vinflaggan, it is wine o'clock. Elon är ju universitets flagga. Tror det är de flaggorna jag har.


Visst är hösten mysig! Och ja, den går sååååå fort, det gör den!
Men du, grattis till nytt jobb!!!
OCH stor bonus att du kan jobba hemifrån. Jättekul för dig! Blir det typ två dagar hemma o tre på jobbet?
SÅ bra att du får både lite på det faktiska jobbet och sen resten hemma.

TACK!!
Ja hösten är så vacker. OCH jag älskar dimmorna som stiger ur vattnet- DET är magi!!!

Ha det så jättefint resten av dagen.

Stor kram från mig!!
Annika said…
Humlan:
Trevligt att ha dig här igen.
Nu vet du att jag är back on track iaf :-)
SÅ märkligt att Amazon.se inte säljer Kindle. jag undrar varför? Det borde väl vekligen ligga i deras intresse att sälja dem.
Förstår att du skulle behöva uppgradera din platta.
Har du inga problem då du köper böcker på engelska?? Jag menar med betalningen. Varifrån köper det dem, UK Amazon?
Eller tar du dem via svenska Amazon numera?
det är ju det där med betalningen som ställer till det här. Så glad att jg fick tipset om bokon.
tror tidskrifter gör sig bäst på platta eller padda, det känns liksom som ett väldigt bra sätt att läsa dem så.
Tror inte det skulle kännas lika bra att läsa tidskrifter på en laptop, och alldeles för liten sköra på en mobil.

Bältros är verkligen hemskt. En del får det så svårt, och jag har också hört att det kan komma i ögonen och det måste vara ett helvete. Stackrars din pappa.
Ett hemskt virus är det.
Men dyrt, och vi får alla betala det själva. Både här hos mig och hos dig.

Mycket härlig tid nu.

Kramar från mig!
Humlan said…
Svenska Amazon har inga böcker i Kindle-format!! Så jag köper mina från USA och det går alldeles utmärkt att betala med mitt kort. Jag har ett gammalt konto där, från början beställde jag några (stick-)böcker som inte gick att få tag på i Sverige eller på närmare håll, sedan köpte jag min Kindle där och har sedan fortsatt att köpa böckerna därifrån hela tiden. Förr var det inga problem att få leverans hit, det är de senaste åren som jag har sett att de inte levererar till Sverige.

Här har det varit en av de där sköna höstdagarna som gör att man bara vill vara ute. Jag har suttit ute, fikat och läst. Skönt att strunta i allt och bara njuta!

Kram
Brysselkakan said…
Ja, kul att läsa om HUR folk läser. Och att så många är emot läsplatta, men det var jag lite innan också men nu, nej, det är ju så enkelt och smidigt!

Kul att man kan lämna in flaggor så! Undra om man kan det här också? Aldrig hört om det i alla fall.

Bältros är absolut inte kul, kanske man ska vaccinera sig... får kolla upp det och vad det kostar. Annars går jag och väntar på att ta dos 5 för Covid men uppdaterat vaccin har inte kommit än.

Här har vi haft sommar-varmt idag, eller egentligen hela veckan med undantag för regn i går på fm. Och i Kiruna fick de 30 cm snö i går och det visade sig att även norrlänningar kunde bli tagna på sängen av snö!

Men det går mot höst och det börjar bli gula löv...
Annika said…
Humlan:
TRIST- Så trist.
Och bra att det går att betala med svenskt kort via amerikanska Amazon.
Skönt att det funkar ngn ngn.

Ölskar sådana höstdagar. Helt rätt, strunta i all och bara njut.

Kram!
Elisabeth said…
* Vilken smart idé att kunna lämna in gamla flaggor, för precis som du skriver, en flagga slänger man ju inte hur som helst. Jag flaggar inte, men om jag hade eget hus skulle jag absolut flagga vid födelsedagar och liknande. Gillar att svenska (och amerikanska) flaggan kan användas som symbol för firande, inte bara som symbol för landet. För så är det ju verkligen med svenska flaggan, även om vissa säger annorlunda... Jag minns till exempel hur extremt förvånad min slovakiska kompis blev när hon var och hälsade på mig, och vi var ute i Göteborgs skärgård på midsommarafton. Där fanns det minst sagt många svenska flaggor, vilket hon överhuvudtaget inte var van vid från Slovakien. Samma sak med en italiensk kompis som blev likaledes förvånad när hon insåg att det anses helt normalt att ställa fram en liten bordsflagga vid födelsedagar. Eller att ha så flaggor på tårtan! Hade aldrig förekommit i Italien, enligt henne.

* Jag kan tänka mig att du tycker om att förbereda för hösten! Här är det fortfarande så varmt, 20 grader säkert, så det är i princip som sommar med svenska mått mätt, förutom att kvällarna är mörka förstås.

* Vaccin mot bältros har jag läst om, men inte tänkt på att ta. Dock vet jag att det pratas mycket om det. En släkting till en kollega fick bältros, och det var ju inte kul.

* Så fina foton! Det är sannerligen vackert när dimman stiger från sjöarna.


Anne said…
Blir en kortis från mig idag, ska just kila iväg. Så vackra bilder från dina trakter, Annika. Precis som du gillar jag den här förhösten så mycket. Det är underbart faktiskt. Imorse var det riktigt kyligt, krispigt sådär vilket jag gillar, men nu på förmiddagen (lokal tid) så värmer solen så skönt och det kommer bli en varm dag. För första gången kände jag inomhus imorse att det var snudd på kyligt, det här är perioden utan AC och utan värme.

Jag har inte så mycket att säga om bältrosvaccinet eller bältros överlag, men vet att många får det och det är inte roligt. Min svärmor vaccinerade sig för några år sedan mot bältros men tyvärr fick hon bältros för första gången efter det och har efter det även fått en till omgång bältros (trots vaccinationerna hon tagit). Svärmor hade däremot inga som helst biverkningar i samband med injektionerna. Såg du skrev K fick vattkoppor trots vaccinet också, så jag tänker mig att bältrosvaccinet kanske fungerar liknande? Nåt man ändå kan rå räkna med kan hända?


Kramar!


BP said…
Helt underbart vackra bilder, betydligt mera höstlikt än här faktiskt. Så trots att det är fortfarande så varmt hos dig har hösten definitivt kommit en bra bit på vägen.
Sedan har jag aldrig hört talas om uppsamlingsboxar för flaggor, än mindre om att man kan ha så många olika typer av flaggor på sin egendom. Idén att samla flaggorna till återvinning är toppen.

Inga flaggor på vår balkong dock...

Just nu gör man en vaccinationsdrive för äldre vad gäller bältros och RS. Svindyra vacciner kan jag säga. Har inte för avsikt att ta dessa vacciner. Däremot satsar jag på femte sprutan mot Covid snart.
Cecilia i Houston said…
Det nya vaccinet mot bältros är effektivare än det gamla. Eftersom många har ordentligt ont och man kan få andra problem också (som en ovanför nämnde) så har jag valt att vaccinera mig. Lätt för mig att säga förstås för det är gratis med min (amerikanska) sjukförsäkring. Tycker det borde ingå i alla vaccinationsprogram så alla kan välja utan att behöva oroa sig för kostnaderna.
Jag blev rätt sjuk efter men det har jag blivit efter alla fem Covid vaccinationer också... Min man kände inte av dem ngt speciellt.
Nu är det snart dags för influensa vaccinet, jag jobbar på en Medical School och alla anställda måste vaccineras för influensan varje år om man inte ansöker speciellt för att slippa. Jag ser det som en jobbförmån.
Annika said…
Elisabeth:
Jamenvisst, det är sympatiskt på ngt sätt att man kan lämna sin gamla flagga.
Håller med, tycker också om att man flaggar vid högtider, dagar inom egna familjen etc. Som du säger, att det inte bara är en symbol för landet.
Lustigt det där ur annorlunda det är med flaggor. Just det, träflagga vid födelsedagar och annat ja ... DET kan nog vara ganska unikt för Sverige. Det förekommer inte här, vad jag vet. Just på det sättet.
Det är fint att göra så.

Ni har det verkligen varmt för årstiden, och det är ju ju skönt. Glad för er skull.

Bältros ja, det är ett helvete att råka ut för. Mardröm.
Har beställt tid till nästa lördag.

TACK!! Ja jag älskar när dimman stiger ur sjöarna!
Annika said…
Brysselkakan:
Ja jättekul att se hur folk läser.
Jag med, jag var ju också emot läsplatta. Trodde inte jag skulle trivas med det alls. MEN det gör jag, och DU!!
Jag tycker det är så enormt smidigt nu.

Precis, undrar också om man kan lämna in flaggor på det sättet i Sverige. Tycker det är sympatiskt och det känns bra.

Ja, det kostar tyvärr en hel del med vaccinet, men jag tänker att det kan vara värt det.
Tror det är ett rent helvete att råka ut för det. OCH har man haft vattkoppor är man ju extra utsatt.
Covid ja, fick frågan om vi ville ta den sprutan samtidigt. men nej, det kan bli lite för mkt biverkningar då, tänkte jag--- haha. Väntar med den.
Men framåt oktober sk flunsavaccinet tas och då kan vi nog ta nästa spruta också, alltså för covid.

Ni har skönt väder för årstiden, härligt.
JA; jag läste om det enorma snöovädret i Kiruna. Som du säger, även ni Kiruna kan man bli tagen på sängen vad gäller snö :-DDD
Annika said…
Anne:
Den här perioden är bara BÄÄÄÄST!!!
Perfekta dagar med skön luft, kyligare nätter. Ska nog kapa AC snart vi med. Vi har den på ännu, men vi kan nog kapa den nu innan värmen sätts på om sådär en tre veckor.
Härligt att du har så fint väder nu också, bästa tänkbara!!


Yikes, damn it ... har beställt tid nu till nästa lördag. Men det du skriver låter inget kul ALLS.
Ja, K fick vattkoppor trots vaccin, ingen svår variant men hon blev smittad av sin kusin som kom hit från Sverige och som hade det.
Så det är absolut inget 100% skydd. Låter inget kul det du skriver.
Nåväl, nu är tiden bokad till nästa lördag och vi ska göra + då betala dyrt för det.

Kramar!
Annika said…
BP.
du får inte låta dig luras av de gyllene träden, det är solen som färgar dem.
Det mesta är grönt, men solen har en tendens att göra allt totalt guldskimrande. Så nej, jag tror inte att det är mer höstligt här ändå.
Men det har varit en TORR sommar här, och somliga träd har fått bruna läs just därför.
Visst är det smart, och fint, med flagguppslamloingen.

Haha, ett ska du veta ... jag har bara en stång för väggflaggor och byter alltså UT flaggor, jag har inte fem flaggor uppe samtidigt, bara en :-D
Men jag äger en hel del väggflaggor som jag roterar under året.

Läste att bältrosvaccinet över en viss ålder är konstnadsfritt hemma, det är det här med för de som är lite äldre än vi.
RS, läste om det också att äldre uppmanas ta det.
Coviden ja, den sprutan erbjöds vi att ta samtidigt dom bältros, men såååå kul ska vi inte ha om vi nu utsätts för biverkningar.
Vi väntar med den sprutan.
Annika said…
Cecilia:
Absolut, vi med.
Vaccination ska vi ta, inga problem. Bokat nu, det sker nästa lördag.
Det lär ju vara ett helvete när man får det, vill INTE!! Du skriver att du får det gratis genom din försäkring? Det får mig att undra om den täcks för oss också??? Måste kolla det. Räknade kallt med att betala.
Håller med, den borde ges till alla utan kostnad, speciellt för de lite äldre i samhället. Läste att alla äldre uppmanas att ta RS-vaccinet också.
skulle du säga att det var samma biverkningar som vid covidvaccinet?? Just det där med allmän sjukdomskänsla, feber, frossa?
Nyfiken.
Fock frågan om vi ville ta Covidpåfyllning samtidigt, neeeej (sa jag) sååå kul ska vi inte ha om det uppstår biverkningar.
Väntar med den tills jag tar flunsasprutan i nästa månad. Absolut, klart du tar flunsavaccinet, det är givet numera.

Men DU, hur gick det med bokon och Kindle???? SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ nyfiken!!!!
Tove said…
De där dimbilderna- jag går så gärna rakt in i dimman:-)
Bältrosvaccin, nej ännu inte!
TBE- den första är tagen nu då jag är mycket ute i skog och mark.
Covid - ja, nummer 6 på G med influensavaccin som jag taget varje höst i flera år.
Lunginflammation tar jag också sedan något år och den ska förnyas till våren.
Som du redan vet så "tar jag in dina bilder" :-)
Må så fint - och min torsdag var en av de där supra!
Cecilia i Houston said…
Jag har inte provat Bokon än, är just nu faktiskt i Sverige och väntar tills jag har mer normal dator tillgänglighet och tålamod.
Ja, bältrosvaccinet ingår både i min och min mans försäkringar (vi har genom våra respektive jobb, inte samma) så det är ganska stor chans att ni har det också! Det ska apoteket veta också - jag antar att du vaccineras där? Jag tog mina doser på CVS. Jag hade typiska vaccinbieffekter: lite feber, ont i kroppen etc. Samma som efter Covid vaccinen.
Om ni inte har så mycket Covid infektioner cirkulerandes just nu (det är på väg upp i Texas) så rekommenderar jag att du väntar till det bivalenta vaccinet är tillgängligt (det kanske det redan är? måste kolla) eftersom det är en bättre matchning med de virusvarianter som är vanliga nu.
Cecilia i Houston said…
Haha, så har jag förstås blandat ihop det med de olika versionerna av Covid vaccin. De bivalenta var de senaste, nu väntar vi på allmän tillgänglighet av de uppdaterade sorterna (2023-24).
Eastcoastmom said…
Ja maken har vaccinerat sig mot bältros. Det är på min lista. Jag hade vattkoppor när jag var 28 år, visst var jag sjuk med hög feber - och jag har aldrig feber! - men inte många koppor. Konstaterat av läkAre, så jag vet att de tvar vattkoppor. Maken hade det som barn. Så jag borde, det ingår i vår försäkring... berätta hur det var! Att få bältros kan vara riktigt hemskt...
Annika said…
Tove:
TACK!!
Jag med, går gärna rakt in i dimman. Älskar dimma!!
TBE, ett så smart vaccin. Man ger inte det här, vet inte varför. De har ju många fästingburna sjukdomar här, men just TBE vaccinerar de inte emot. Själv känner jg en person hemmavid som dog av TBE, fruktansvärt.
Covidsprutan ja, jo den kommer jag också att ta.
TACK för tt du tycker om mina foton.
Stor kramar!
Annika said…
Cecilia:
Fick precis ett mail från Amazon som är lite luddigt, men det handlar om emailadress på Kindle och trejde part. Måste läsa det mer noggrant. Men de ska ändra på det, typiskt. NU när jag just HITTAT. Man tror knappt det är samt. Tror det finns annan väg att gå inom Kindle men jag blir trött bara jag läser mailet.

JA, jag såg på Insta att du r hemma i Sverige nu!! Trevligt!!

CVS ja, det är där vi ska ta våra sprutor nu på lördag. TROR faktiskt att vår försäkring täcker detta. Blev så förvånad. Vi var helt beredda på att betala.
Ska vänta tills det uppdaterade covidvaccinet kommer.
Förhopningsivis finns det i oktober och då tar vi det och flunsan på samma gång.

Fortsätt att ha det BÄST i Sverige!!
Annika said…
AM:
Jamen absolut, lika bra att du tar det också. Inget att riskera. hemskt att drabbas av den sjukdomen.
Tror vå försäkring täcker det också, trodde jag inte. Jag trodde alla betalade ur egen ficka sas.
På lördag ska vi ta det, ska absolut skriva om det här sen!!