Thursday, May 18, 2023

Som alltid, Slut, Vaccineringar, MEH! Feelgood av rang samt Här&Nu.




Hej torsdag!


Let’s head straight for the bullets!


* Säger som alltid … 

  … tack för engagemang vad gäller gårdagens inlägg om smaker och smaksättningar.
Jag har, helt tydligt, svårt för att släppa mat och smaktemat. Vad säger inte det om mig? HAHA.
Visst är det intressant att smaker skiftar så väldigt mycket över världen. Det som vi älskar att äta är helt befängt någon annanstans på klotet. Sedan kan vi stå i ett land och förundras över hur man kan äta det man där anser vara gott.

Saltlakrits är ett praktexempel, it takes an acquired taste. När jag bjöd på det en gång började ett litet barn att gråta och hen frågade; “is this a joke or something?”, stackars barn.


* OCH då var den all …

Pandemin … Nu är den avskriven sedan en vecka tillbaka även här i USA. Alla restriktioner borttagna. Alla de undantag som gällde Covid har upphört för gott.
OM det kan jag bara säga ett enda ord—SKÖNT!!!!
Tycker väl egentligen att allt har känts normalt, och varit som vanligt, sedan lång tid tillbaka.

Man ser förstås än idag folk som bär mask, och jag antar att de alltid kommer att bära mask i affärer och i allmänna rum.
Precis, man gör givetvis som man vill i det fallet. Fast det finns inte minsta krav alls längre på maskbärande någonstans. OCH nästan ALLA har slutat att använda sådana.
Om jag ser någon med mask idag brukar jag tänka att den personen har Covid. Men å andra sidan tror jag väl kanske mest att det är sådana som är fortsatt livrädda än idag.
DOCK, i dagsläget är det få som har munskydd. Återigen—SKÖNT!!

Jag har tagit fyra covidsprutor till dags dato, den senaste för ett år sen. Jag drabbades av själv av Covid i december.
Tveksamt om jag kommer att ta ännu en dos.
Förhoppningsvis kommer man att kunna baka in covidvaccinet i den vanliga influensasprutan framöver. DET vore det allra bästa.

HUR som, det är förbannat skönt att vi inte längre befinner oss i ett akut läge. Världen har släppt oron. Visst, viruset ÄR här för att stanna. Vi måste lära oss leva med skiten vid vår sida. Så är det bara.
Jag är iallafall inte skraj för det hela längre.

Det tror jag inte ni är heller. Men alldeles oavsett ÄR det otroligt skönt att pandemin är avblåst nu!!


* The grandparent vaccine.

Som ni vet, vi ska få en liten bebis i familjen. Det är Peters yngsta syster som ska bli farmor i nästa månad. Nej, denna graviditet var inte planerad, det bara blev så. Eftersom de blivande föräldrarna bara är 20 år går en av dem på universitetet och den andra jobbar. De har således inga inkomster att tala om.
Som ni kanske minns bor de unga tu hos min svärfar i hans stora källarvåning. En win-win för samtliga parter.
Om detta har jag skrivit förr, ni känner till det. 

Iallafall, den blivande mamman Abby, var hos sin förlossningsläkare (OB/GYN). Här är det läkarna som förlöser, läkaren hade sagt att ALLA som kommer i kontakt med bebisen bör vaccinera sig mot kikhosta innan de träffar den lille pojken.
Jag och Peter är vaccinerade sen barndomen. Men nuförtiden råder man den äldre generationen (vilken ju vi tillhör numera) att ta en booster. Och det är trippelvaccinet -Tdap- vi bör ta igen—difteri, kikhosta och stelkramp.
Men det är framförallt kikhosta den stora rädslan handlar om.
Så ja, det är väl bara för Peter och mig att pallra oss iväg och få denna spruta.
Detta kallas numera också, förutom trippel, för the grandparent vaccine.
Det måste vara nytt, detta råd. Jag har aldrig hört om det förr.
Uppmanas man som äldre även i Sverige att ta detta vaccin innan man träffar en ny bebis?


* ALLTSÅ!

VAD är det här?
Kolla här vad som fångade mitt norra när jag var ute på min dagliga runda. Man tror ju knappt att det är sant!

 
Ni ser vad det är va?  EN JULGRAN! PUST, orkar inte ...


* Vill du se en äkta FEELGOOD-dokumentär av bästa sort?

Isåfall tipsar jag om Longest Third Date på Netflix.
Den handlar om ett ungt par som träffats via Tinder. De klickade direkt med varandra då de träffades på sin första dejt.
Då de skulle ha sin tredje dejt föreslog killen (som är filmmakare, You-tubare och vloggare) att den tredje daten skulle bli en långhelg i Costa Rica.
Sagt och gjort, de for … och detta var i mars 2020. Ni vet alla vad som hände då … Just det, de blev fast i Costa Rica medan flygen helt ställdes in i Covids mörka fotspår.
Då i början av pandemin när hela världen levde under panik och totalt stängde alla sina portar.

Vad hände sen?
DET får ni se i denna underbara dokumentär. Se den, se den och må riktigt bra över den råa äktheten i detta program.
MOT NETFLIX med SPRÅNG!

 
Bild från New York Post.


  * Här och Nu …

Och därute fortsätter sommaren obekymrat att traska på.


En riktigt fin torsdag önskar jag dig!!

19 comments:

Yvonne said...

Skönt att Covidrestriktionerna är borta nu, verkligen skönt! Vi kom på att man pratar före eller efter Covid när man ska komma ihåg någon särskild händelse, känns lite som före eller efter kristus, ha, ha.

Såg just reklam om att alla borde ta en ny dos av alla vacciner som tog den första för 20 år sedan eller tidigare, så liknande tankar finns nog här också.

Julgran i maj känns verkligen udda och dessutom ser den ju ut som den lyser, milde moses.

Tack för tipset om feelgood-dokumentären, det ska noteras. Verkar helt i min smak. Är så less på alla dessa våldsfilmer som visas.

Fantastiskt vackert ni har hos er, hoppas det varar länge i lagom temperatur. Här är det faktiskt bara +8 men solen lyser för fullt så det blir nog varmare framåt dagen hoppas jag. Vi satte på luftvärmepumpen igår för efter 2 dagars regnande kändes det som att det var nödvändigt och faktiskt är elen nästan gratis just nu, t om på minussidan vissa tider.

Ha en fin torsdag, antar ni inte har helgdag idag som vi har.

Stor kram

Äventyret framtiden said...

Godmorgon Annika,
ja, det är så skönt att covidrestriktionerna är över. Här togs det sista munskyddsmåstet slut i mars. Nu kan man gå överallt utan att ha munskydd på sig även om vi ser folk som bär munskydd, säkert för att skydda sig själv eller också andra. Coviden finns ju men nu på ett helt annat sätt. Vaccinationerna har gjort sitt på bästa sätt.

Jag har inte märkt av att man ska ta en trippel här om något nytt barn föds, tror inte att det existerar ens men vet inte helt säkert.
En så fin winwin-situtation det blir p.g.a av din svärfars generösa praktiska sinne. Så fint det är. En riktig hjärtekramare.

Du har det som alltid, så vackert i din omgivning. Troligen är det bränderna som gör himlen disig hos er. Det ser nästan ut som när Sahara besöker oss, vilket händer rätt ofta. Julgranen kvar, haha...det finns entusiaster minsann. Eller så är det någon annan orsak till fenomenet.
Snart är det jul igen...

men först tar vi denna torsdag eller hur?;)
Ha en finfin sådan!
Kramar över havet!

Eva I Dalarna said...

Vaccinet har väl gjort att vi fått slut på pandemin. Börjar nu folk att sluta ta vaccinet så kommer coviden kanske tillbaks i värre form än vad den är just nu? En lite fundering bara med anledning av att du funderar på att inte ta nästa spruta.
Har inte hört nåt om att man ska vaccinera sig innan man träffar en bebis. Men det är väl bra ändå att uppdatera sina vaccineringen, bebis eller inte.

Mamma C said...

Här ser jag också folk med munskydd var och varann dag faktiskt. Jag själv har bara tagit 3 sprutor och tänker inte ta någon mera som jag tänker just nu. Om man inte blir tvingad för att kunna resa som det blev när covid kom.
När vi bodde i Sverige fanns det ett hus i närheten som aldrig tog bort sin adventsljusstake i fönstret. Den lös där i fönstret året om när mörkret föll.
Så vackra bilder som vanligt har du tagit.
Ha en fortsatt fin torsdag.
Kram Carin

Annika said...

Yvonne:
DET är verkligen SKÖNT!!!
SÅ skönt!!!
Det har känts som vanligt lääänge redan, men nu är det officiellt avskrivet.
Men ja, visst är det så .. Man pratar verkligen om före eller efter Covid, haha. SÅÅÅ sant.

OK, jamen vd bra. Trodde kanske att det var lite överdrivet det hela. Men det är det säkert inte, det finns fog för det givetvis.
Visst vore det hemsk om en liten bebis fick kikhosta. Nej, vi får allt gå och ta det där vaccinet.

Milda Moses ja, den LYSER!! Granen. Det var samma sak igår när jg gick förbi. Helt SJUKT. Undrar vem som bor där? HAHA.

Yvonne, se den här dokumneterären. Det är faktiskt äkta, riktig feelgood. Killen dokumenterade allt under resan. Alltså enormt intressant. Jag vill se om den tom!!!

Tack kära Yvonne, det kommer nog att se ut ungefär som nu resten av sommaren nu. Grönskan mättas såklart, nya blommor blommar. Men det blir ungefär så här nu.

OOO, men du!! Så bra med elen hos dig. Perfekt ju. OCH ja, visst kan du behöva köra pumpen efter flera dagars regn.

HELT rätt, ingen helgdag här inte.

KRAMAR!!!

Annika said...

Karin:
Men visst ÄR det.
Visserligen har det känts normalt länge nu, men det är bra att det officiellt är över.
ja, jag tror att somliga helt vant sig med munskydden och kommer att fortsätta så.
Visst gjorde vaccinerna ett jättejobb. HOPPAS nu att man kommer att kunna baka in det i den vanliga säsongsinfluensesprutan, då blir det så lätt att få den.
Vi får se om jag tar en femte spruta. Kanske, kanske inte.

Jag hade inte hört talas om denna booster innan min svärfar uppmanade oss alla i ett mkt uppfodrande textemeddelande att ta sprutan, haha!! Lika bra att göra det. I guess.
Innan detta hade jag inte hört ett enda pip om det.
VISST är det hjärtevärmande med min svärfar och hans barnbarn och barnbarnets tjej. Gillar det mkt.

TACK Karin!!
Ja det måste vara bränderna. När solen syns sådär som en skiva på himlen. Likadant hos er alltså när det blir sandstormar. Så underligt ändå att den sanden virvlar ut över Atlanten och lägger sig över himlen. Naturen alltså ...

NU tar vi torsdag, ja. Uppmärksammar man KRHF hos dig?
KRAMAR!!

Annika said...

Eva:
jo mkt är vaccinets förtjänst såklart.
Sedan har viruset muterat ner också.
Jag hoppas att man kommer att baka in den i säsongssprutan mot den årliga flunsan. Vi får se, kanske tar jag en spruta till, eller så hoppar jag äver ... Har inte bestämt mig.

Annika said...

Carin;
Ja, de finns verkligen. Till och med utomhus, det fascinerande mig under pandemin också. Att folk hade sådana då de var ute och gick i naturen.
Känner lite som du, nu har jag haft covid och nu är det avblåst och det finns väl ingen uppmaning längre heller av staten att man ska ta flera. Vi får se, givetvis tar jag den igen om det uppmanas. Peter har tagit sin femma, men jag hade precis haft covid då så det kändes inte aktuellt. Här känner jag många som tagit sex sprutor. Så jag ligger väl två back då kanske ...
Det är så märkligt när man ser ngt sånt då det inte är jul, och att de dessutom har tänt!!
TACK Carin för fina ord om mon bilder.
En stor kram till dig!!

BP said...

Helt fantastiska bilder! Kan inte se mig mätt på området där du bor. Så vackert under vår/sommar;-)

Här skrevs Covid ned för några månader sedan. Precis som du har jag tagit fyra sprutor, men då Covid återigen har blommat upp, så ska jag nog ta femman också. Jag började ju så pass sent med att ta vaccinet.

Det där med grandparent vaccine var nåt helt nytt för mig. Kikhosta vaccinerades jag mot när jag var fem år eller så. Märkligt...

Familjen med julgranen - SUCK!!! Åt andra sidan slipper dom ta upp och ned granen;-)

Anne said...

Himlen påminner precis om den himmel och färger vi kan se sommartid när skogsbränder längre bort når oss. Det ser väldigt bekant ut. Känner du röklukt också eller är det bara utseendet/färgerna på himlen som vittnar om att det inte är normalt?

Första gången jag hör talas om det sk grandparent vaccine, nu lever jag förvisso inte i den där världen där bebisar finns så har ingen aning om hur det är, vare sig här eller i Sverige.

Ja, då var det officiellt över med pandemin. Alltför länge som USA drog ut på det, folk har ju inte kunnat flyga in hit utan vaccinationerna, tänk så många familjer som drabbats och inte kunnat träffas på år. Europa tog ju bort det kravet redan förra sommaren vill jag minnas, totalt ologiskt hur USA behållit det så länge.

Maskerna är i princip borta här också, sedan länge. det känns helt normalt på alla fronter. Energin, stämningen, allting är som vanligt. Det sagt. Förvånansvärt många kan ändå ses med mask på och jag tror aldrig den gruppen kommer dumpa dem mer, visst i procent är det en klar minoritet som bär munskydd, men jag tycker ändå det är överraskande många (förväntar mig det borde vara extremt ovanligt men icke). Senast häromdagen mötte jag en kille som var ute och sprang med mask på, dessutom en sån där tät N95 mask. Utomhus, i friska luften, ensam. Sorry om jag låter hård och dömande, men det är fullkomligt obegripligt hur man gör en sån sak. Nu. 2023. Men det var även obegripligt 2020 se folk träna utomhus med mask på.

Samma när jag med jämna mellanrum fortfarande ser folk köra ensamma i sina bilar med mask på. Jag bara skakar på huvudet.
I Stellas klass finns en flicka som går med mask hela tiden, när de äter drar hon bara ner den, tar inte ens bort den. När hon spelar flöjt så tar hon inte heller bort den utan drar bara ner den så munnen syns lite. Jag vet att den här flickan går i nån form av terapi, det här är förstås inte på rimliga, friska nivåer utan påverkar hennes mentala hälsa på sätt som begränsar hennes liv. Jag måste säga att med lite insyn i middle school världen, som jag alltid varit en tuff period, men kidsen efter lockdowns och pandemiåren är effed up. Det är många som säger det, som varit med längre än jag och kan jämföra.
Det borde aldrig ha skett, man borde ha gjort som i Sverige. Jag är säker på att både den mentala hälsan och akademiska resultaten är mycket bättre där bland skolelever än bland kidsen här som tvingades stå ut med så lång nedstängning. Sedan när de öppnade, var det undeer lång tid inte normalt heller utan helt sjuka grejer i skolan (typ inte sitta ansikte mot ansikte vid lunchen utan ryggarna emot, strikta regler hur många som fick ha rast tillsammans, maskkrav vilket förvärrade saken).

Nu ska jag inte skriva en roman här, men när det nu kom upp, så vill jag i det här fallet ge beröm till hur Sverige hanterade det med just skolbarn och skolor under de värsta pandemiåren. De gjorde det, enligt mig, mycket bättre än här.

Kan du ge en spoiler alert? Är paret i Netflixdokumentären fortfarande tillsammans?

Channal said...

Hej Annika! TACK för dagens skratt “is this a joke or something?”, haha... stackars barn som inte gillar saltlakrits! Bättre än kaneltugummi, eller? Gillar de surisar? Det gör mina barn!

Skönt att pandemin är borta... känns som det var länge sedan. helt plötsligt kom det annat - 2022 kriget i Ukraina - 2023 min bröstcancer! Nu måste det snart vända med allt elände. Ska kolla in den serien, låter spännande att bli fast i en date pågrund av pandemin.

Åh så mysigt att få bli faster Annika, auntie with a big heart! När Enzo kom dec.22 fick inte vi pussa och pilla på honom eller ha honom i famnen. Det var så många bäbisar som fick RS-virus. Kikhosta är alla vaccinerade mot här hemma, tror jag i alla fall.

KRAMAR Anna

Elisabeth said...

*Precis som du har jag tagit fyra doser covidvaccin. Hade inte tänkt ta den fjärde, men så tänkte jag att det kunde vara bra, utifall att det blev mycket i skolan. Får väl se hur det blir till hösten. Vaccinet var såklart bra, men det hindrade inte direkt smittspridningen... INGEN jag känner har varit ovaccinerad, men majoriteten har blivit smittade minst en gång, en kollega till och med tre gånger. Jag har i alla fall kvar en del FFP2-masker, för det känns ju onödigt att slänga dem, inte minst för att de kostade en del, haha.

*Hm, aldrig hört talas om vaccin för far-/morföräldrar, men det kanske finns här också? Kan säkert vara bra, antar jag i alla fall.

*Julgran i maj, jag säger då det! Har dock sett flera fönster med adventsljusstakar, och det känns sannerligen fel. Nu behövs ju knappt ens några lampor, eftersom det är så ljust.

*Så fina foton från ditt område. Dahliorna är i sanning fantastiska.

Annika said...

BP:
STORT tack, ja jag gillar verkligen att bo här. Jag har tillgång till allt jag älskar. Blir så glad att du gillar min bilder också.

BP, Precis ,mam måste göra som man känner med boostarna vad gäller covidvaccinet. Jag avvaktar ett tag till, men det kan hända att jag också tar femman om det blir jobbigt igen.
Absolut inte emot det.

Alla vi är nog vaccinerande mot kikhostan i vår ålder. OCH även de som är yngre. Men nu vill de att man ska boosta då, Ja jag vet inte, men vi ska göra det. Kan ju inte skada iaf. Stelkrampsspruta fick jag då jag brände armen för sex år sen, så det känns lite tårta på tårta att få det vaccinet igen. Men men ...

Julgranen ja ... saknar ord, hahaha!!!

Annika said...

Anne:
Jag kan förstå det, Anne. Ni ser ju sånt här mkt, mkt oftare än vad vi gör. Nej, känner absolut ingen brandrök. Det här är ngn slags dimma från röken som ligger högt upp i atmosfären. Underligt fenomen.
Men jag kan tänka mig att ert är sjutton gånger värre.

Hade heller aldrig hört om grandparent vaccine förrän min svärfar började propsa på att vi alla måste ta det.
Men tja ... ska väl göra det då redan i helgen.
Skadar ju inte iaf.

I fjol somras då jag for hem tror jag inte att jag behövde ha test längre, eller visa vaccinationskort. MEN kg bor ju här så det är skillnad.
VISST höll US på det länge, alldeles för länge. Jag hopppas verkligen att hela världen lärt sig ngt till nästa pandemi kommer. DET går inte riktigt att göra som vi gjorde då. Vi ser tydliga ringar på vattnet än idag, inte minst bland barnen.
OCH faktiskt inom servicvärlden också.
Det märks nog lite överallt.
Somligt går inte att få tag på längre (vet inte vad det beror på egentligen) Men ett exempel är Knorrs grönsaksbuljong .. Que, vart försvann den?? Och en del annat också.
KAN bero på supply and demandkedjan såklart. MEN det var i samband med pandemin den försvann. En skitsak ju, men ändå ...

Tycker också allt var som vanligt läääänge nu. SÅ skönt.
Allt känns som förr. Det blev aldrig ngn nya normala. TUR det!
Urskönt är det att det är avskrivet och över. Viruset är ju såklart här, det måste vi lära oss att leva med. Men det muterar väl ner och blir till en vanlig förkylning till slut.
Spanska sjukan lär ju finnas än också, men som vanlig förkylning. Pesten dyker upp ibland, men är botbar idag.


SÅÅÅ märkligt med flickan i Stellas klass.
Undrar om det är ngt hennes fldrar sagt till henne? Att hon måste ha mask? Har barnen frågat henne, jag menar MS är ju inte den mest diskreta perioden under ett skolbarns liv. Då är ungar som taskigast. Kan tänka mig att den flickan kanske får frågor.

Joo, som du säger, skolbarnen fick ta den hårdaste smällen under 20-21. Jag har också hårt fjol säga som du, att det mörks så tydligt på dem idag.
MS är en del av livets hårda skola, högstadiet för oss, den har aldrig varit snäll. TRO mig, HS är 1000 gånger bättre. Alla jag känner säger att MS är den värsta perioden, och jag tyckte inte precis själv det var roligt att gå i högstadiet heller.
Mne ja, nog har de där året, eller åren, gjort sitt till. Vad trodde de, att barnen skulle sitta snällt vid sina datorer i sju timmar om dagen.
Skolan var absolut det största felet USA gjorde.
ja herregud, jag vet .. jag hörde om allt det där helknäppa med ryggen emot och bla bla bla. Inte klokt. OCH ett tag var det ju hybrid också. Stackars barn och lärare. Min svägerska som undervisar HS var verkligen trött. OCH ffa då de hade hybridundervisning. TUR det är över, Anne.

HIH, du vet hur det gick för paret i dokumentären nu.

Annika said...

Anna:
Ja, det var när jag jobbade på Montessoriskola här på 90-talet. Jag tog med saltgodis (tror det var djungelvrål) och den lilla pojken började gråta och sa just så ... VILKEN hemsk fröken va? HAHAHA!

Anna, det har varit skit sen pandemin ... inflation, krig, handelskedjan mm mm . OCH inte minst din cancer, det är för jävligt.
MEN diu kommer att greja det. DET gör du, fin prognos trots allt.
Men ja, riktiga skitår.

Jo, alla är vaccinerade här mot kikhosta också. MEN de vill att vi i den äldre generationen ska ta den igen eftersom det var länge sen vi fick den.
Tänk ja, det ska bli roligt att bli gammelfaster. Mysigt med en bebis i familjen. den föds i nästa månad.
JA RSV ja, jösses så många som varit sjuka i det viruset här bland barnen i år. Hemskt.
MEN det är väl också ngt som har med pandemin att göra, Barnen har inte tillräckligt bra immunsystem eftesom skolan var stängd så länge.

KRAMAR!!!

Annika said...

Elisabeth:
FOR sure, visst har folk blivit sjuka ändå. Jag med, och jag trodde ju jag var immun, haha. Tänkte att har jag inte fått den än trots resor och konserter etc så får jag det aldrig. TJI fick jag, men det var ingen större grej. Som en förkylning.
Så du har väldigt rätt, folk blir sjuka ändå. Men visst stoppade vaccinet mkt och det jag ör så tacksam över det.
Kanske tar jag femman i höst, ellr så gör jag det inte. Vi får se.
JA; alla jag känner som fått det har också varit vaxxade.

VET, skulle så gärna vilja veta om det är ngt man uppmuntrar den äldre generationen till i Sve också, att ta trippeln en gång till ...
Jag hade aldrig hört om det förrän nyligen. Blev verkligen UPPMANAD att ta det, ska du veta ... hmmm ....

Granen ja, hur orkar folk med den? Jag menar, jag älskar julen men jag skulle bli deppig att ha en gran nu. DEPPIG!!

Tusen tack, ja visst är dahliorna sååå vackra.

Brysselkakan said...

Haha! Julgran nu!
Men äldste sonen har en granne i sitt hus som har adventsljusstaken framme året runt. I två fönster.

Ja, skönt att pandemin officiellt är över men vi har nog lärt oss en hel del och jag fortsätter att sprita händerna när jag varit utanför mitt hem. Och hålla lite mer avstånd än innan pandemin. Och jag har, som du vet, inte börjat krama folk till höger och vänster. Har tydligt förklarat för släkten att jag inte vill det. Vissa har svårt att respektera det, tyvärr men jag står på mig.

Det där med att se folk med mask kommer vi nog få se länge, jag tänker att det kanske är de som inte vaccinerat sig eller som är väldigt känsliga för infektioner av någon anledning. Sedan lever jag ju med en man som har svår allergi på våren så han har mask när han är utomhus de dagar det är mycket pollen. Tänker att han som sprang som Anne nämnde kanske helt enkelt är allergisk?

Önskar dig en fin helg, fast ni inte har långhelg som vi har!

Brysselkakan said...

Glömde en sak!
Har inte hört det där med kikhosta här men Folkhälsomyndigheten uppmanar oss födda på 60- och 70-talet att uppdatera mässlingsvaccinet om vi inte haft mässlingen som barn.

Annika said...

Brysselkakan:
Julgranen, den liksom bara fick mig att bli så ---HÄPEN!!
Tänd och allt. HAHA. Sjukt.
Jamen det är faktiskt knäppt med folk som har adventsljusstakar och sånt hela året. Brukar alltid tänka att det är ngn unika som bor där som inte ids ta undan. men så är det säkert inte.

Ja, pandemin är över.
Jag med, spritar händerna när jag sätter mig i bilen och åker hem från mataffären, spritar när jag fikar/äter ute.
Har alltid varit galen i tvätta händerna, men numera skrubbar jag dem inte som jag gjorde under pandemins första år.
Det där med kramandet har helt kommit tillbaka ... TYVÄRR. Skulle önska bort det, men nej ...
Dt mesta är som förr.

Masker är här för att stanna, det tror jag med. Ja, allergier ja ... men så kan det ju vara. Vi har ju så mkt pollen här att det visst kan vara orsak. Så sant.
På affären igår såg jag återigen kanske 10 kunder med mask. men det stora flertalet använder det inte.

Mässling har jag haft, men det är klokt att de uppmanar till vaccin där. Här blir det ju hela trippelvaccinet för oss när vi tar. Vi väntar lite till eftersom vi just i dagarna inte vill ha några biverkningar av ngt.

Hoppas din helg var fin!!