Tuesday, May 16, 2023

ESC weekend and more




Good morning!


Yes, I do hope your weekend was a good one!


I am sure a lot of you watched the European Song Contest, ESC!
SO did we, together with our friend Keith.
The weather on Saturday afternoon was rainy and gray. A perfect time to hunker down in front of THE ESC!


We were watching it on my Swedish Television (SVT) app via our Apple TV. Perfect!!
I love how easy it is nowadays to follow this event.
It started at 15:00 here and it ended around 19:00 (or so). I have no idea why they are broadcasting it so late for you people in Europe. It does not make ANY sense to me. Why can’t they start around 19:00, or so?
I mean, when they broadcast The Academy Awards here they always start at 17:00 in Los Angeles, 20:00  here on the East Coast.
It is so strange to me that ESC starts so late. But hey, it works perfect for us here! I am not complaining one bit.


So, Sweden won!!!  Now, we have the most wins of any other country in Europe. WOOT that!
I am not a huge fan of Loreen per se. Neither do I think the song is top of the line in any way. BUT, she did it beautifully and she delivered. She was a worthy winner. 
Finland … ummm … come on …. WHAT was that, haha??
No, sorry Finland, you did not deserve to win this time around. I know that the performance and song is totally nuts, and absolutely a fan-favorite. But, no … Just no. Sorry Finland, I love you to the MOOOON and back, but this song ..??  Hahaha. No!


Belgium, though, the BEST! Loved that song! YAY!
It was so fun watching ESC and chatting at the same time. The dudes had their own chat, and my sister and I had ours. To chat during ESC is a TRUE must and a tried tradition since many years.


Six years ago on the very same day, 13 May 2017, I severely burned my arm in the very beginning of that year’s ESC.
I sat down on my couch with a HUGE cup of newly brewed hot tea next to me. As I sat down on the couch, I spilled the tea all over my left side, my left arm got the brunt of it. It ended up being a 9% burn on my body.
Believe me, I still have the scars to prove it. They’ll (the scars) be with me as long as I live.


Instead of watching ESC I spent that afternoon, and evening, in the Emergency Room being treated and being pumped with morphine.
Oh lord, that arm … and the month (months) that followed. THAT was really really really rough for me, and for Peter who had to be my private nurse.
May it never happen again, and may it never happen to any of you. 
You can read about it here, if you are interested. Here’s a fair bit of warning though, the pics ARE very graphic.


Sunday was the perfect summer day in my neck of the woods. Sunny, not humid at all and 80F (25C). Peter and I ventured out on a local Reston hike in the woods surrounding Lake Fairfax.
Oh and it was Mother’s Day as well. Peter made me a delish breakfast sandwich. Karolina sent pastries and my favorite soup (haha) and in the evening my hubby and I hung out on the deck while Peter was grilling chicken and corn on the cob. A good day indeed.



 

Pretty, pretty forest.



Now’s a new week!
A very good Tuesday to YOU!

29 comments:

Äventyret framtiden said...

Nu har ni verkligen sommar, försommar hos er. Så grönt och fint...
Sex år sedan du brände armen, jisses, så lång tid det har gått sedan dess, känns inte så längesedan alls.
Jag håller fullständigt med dig om Finlands bidrag, det var enbart pinsamt i mina ögon och öron. Jag är glad att Loreen tog hem priset men men...
Nej, Mello är inte min melodi alls längre. Vi följer inte med uttagningarna utan brukar se på slutfinalen. Musiken är inte det viktigaste längre, det är effekterna. Så känner jag det.
Tror att jag ser på slutresultet nästa år, haha...om ens det.

Ha en finfin tisdag!
Kramar!

Dr Jo said...

Hejsan,
Jag njöt av mousserat och till och med en gin och tonic till en bok istället för ESC, låter som jag är 100 år gammal men det var väldigt skönt att göra ingenting just den kvällen. Som du säger kommer det absolut bli en grej med tjejerna, ser fram emot det.

När jag ser dina bilder och när du berättar så är du och Peter ute och går mycket. Förstår absolut att det är otroligt inviduellt men tycker du att folk i din omgivning tycker om att vara utomhus? Det är ju väldigt ingrott i svenskar känns det som att när solen är ute så måste man vara ute och "passa på".

Kul att jag gav dig tips om inlägg :)
Och gällande din brännskada, ajajaj. Fint att du har "accepterat" att det finns där eller att det hände. Och att du delar med dig.

Hoppas du har en bra tisdag du med!
Kramar Johanna

Mamma C said...

Jag orkade inte med att se hela programmet. Men är glad att vi vann.
Så vacker grönska det är hos dig nu.
Här är det lika dant att spanjorerna träffas på stränderna och har sina grillpartyn. Mysigt och trevligt tycker jag.
Ha en bra fortsatt tisdag.
Kram Carin

Humlan said...

Jag satt och stickade och såg/lyssnade på tävlingen. Tyckte inte heller att vår låt var så väldans bra, men sjunga kan hon! Jag kommer faktiskt inte ihåg någon låt just nu men Belgien var nog en av de bättre har jag för mig.

Tänk att det är sex år sedan du brände dig! Jag kommer ihåg hur bränd du var, hur mycket Peter fick hjälpa dig med omläggningar och sedan gick du med ditt armskydd länge. Är armen fortfarande känslig för sol?

Vilken härlig vandring ni fick i söndags! Det ser verkligen ut som en perfekt vandringsled att ha nära där man bor, sommargrönskan är underbar och en omväxlande och vacker väg.
Du har säkert hört att vi också fick sommarkänsla med sol och värme i helgen, grönskan har inte kommit så långt som hos er men det är en härlig (om än väldigt pollenrik) tid! Jag såg knappt knopparna på mitt körsbärsträd på lördag förmiddag och plötsligt i söndags så stod det i full blom, så fort går det också! I dag har vi ett lugnt strilande regn, sådana dagar behövs också.

Ha en bra tisdag!
Kramar!

bettan said...



Ja Eurovision du milde..ju äldre jag blir desto sämre orkar jag med alla ljud och ståhej kring numren. Noterar hur ofta jag behöver sänka volymen. Jag gillar Edward af Sillen, vår kommentator, och vill gärna höra både honom och Måns Z.
Loreen har en mäktig röst och självklart kul att hon vann.
Mina favoriter var Schweiz och Israel.
Begriper inte heller varför den ska sändas så sent. Lång kvälls färd mot natt..haha!

Din arm Annika, så fasansfull brännskada. Inte klokt hur en kopp te kan ställa till det. Smärtan måste varit helvetisk. Och sen det långa konvalcensförloppet. Och Peter som höll på att bli Reg Nurse på kuppen.
Snacka om i nöd och lust😍

KRAMAR!!

bettan said...

Återigen försvann inledningen av min kommentar. Jag envisas med att kommentera från telefonen då jag så gott som aldrig öppnar min uttjänta dator. Jaja, det är smällar man får ta.
Jag berömde den ljuvliga grönskan i alla fall och mina favoriter " the snakebunks", så fantastiskt vackra.

KRAMAR!!

Eva I Dalarna said...

Nä jag gillar vare sig Loreen eller låten hon sjöng. Men så var hon ju heller inte publikens val. Men hur det kunde vara Finland kan man undra...
Fint värdskap av England och Ukraina i alla fall. Den enda låt jag minns efteråt, är ingen hel låt utan bara en slinga: I don't wanna be a soldier, soldier...Men vilket land som sjöng den minns jag inte.
Men himmel så trött jag var när det äntligen var slut!

Brysselkakan said...

Vet att du är ett stort fan av ESC men, nä kollade inte alls. Men när vi i söndags morse insåg att Sverige vann, ja då såg vi omröstningen medan vi åt frukost. Ang att det sändes så sent här: UK är ju i en annan tidszon än övriga Europa så 19 hos dem blir 20 här.

Minns så väl din brännskada... riktigt otäckt och tur att det ändå gick bra trots allt. Man få bära sin ärr som erfarenheter!

Ser så lummigt ut hos er! Här regnar det idag men det behövs så inget jag ogillar.

Annika said...

Karin:
Jaa, det är så väldigt grönt!!
Och grönare blir det.
Ja, sex år sedan ... och på ESC-finalen exakt samma dag, 13 maj. Inte klokt.
Ärret set likadant ut idag som det gjorde på den bild jag visade i mitt stora inlägg om brännskadan.
Inte klokt. Det kommer aldrig att bli bättre, men jag har accepterat det.
Haha, men visst ... Finland, kom igen liksom. VAD var det där? HAHA. Om man ska vinna på knäppaste bidrag kan man ju nästan skrota tävlingen.
Jag med, glad att Loreen tog priset jag med, inte bästa låten ... men vad 17!
Musiken är inte det viktigaste, så känns det. Ju knäppare och udda desto mer chans. Jaja, ibland känner jag mig som mkt gammal och bakåtsträvande, men det var fasiken bättre förr vad gäller ESC. I AM OLD!!
Kramar över havet och ha en fin tisdag!

Yvonne said...

Kul att vi vann, men det var inte många av låtarna som öht skulle ha varit med där tycker jag. Orkade inte se riktigt alla, men var uppe till omröstningen eftersom 2 av barnbarnen var uppe och kanske inte heeelt tysta om man säger så. Tycker det är alldeles för många länder som är med, blir så segt innan alla ens ha gjort sitt nummer, sen alla länders juryn som ska lämna poäng osv. Mindre och mindre kul för varje år tycker jag. Loreen är ju född här i Åkersberga samma år som vår son, så det är lite kul med henne, hi, hi.

Jisus, är det 6 år sedan du brände dig? Tiden går verkligen fort och det beror på att Covid-19 tog över 2 år från en.

Vilken härlig söndag ni hade och vandringen ser ju mycket skön ut i allt det vackra, gröna som naturen bjuder på. Hoppas ni slapp få fästingar på er. Dotterns katt hade 3 på sig inom loppet av några timmar, fy så läskiga de är. Har aldrig sett en levande tidigare, men nu vet jag vad jag ska vara rädd för av alla kryp som finns.

Mysigt med alla människor som var ute och grillade, så ser det ut i vår park mittemot vårt hus i Spanien. Spanjorerna dukar upp mat och dryck i mängder barnen springer runt och leker och de vuxna softar efter maten.

Tack för underbara sommarbilder!

Ha en jättefin måndag, stor kram skickar jag

Annika said...

Dr Jo:
Låter bra det! Mousserande och till och med en GT! WOW, hihi. Därtill en god bok. Not a bad way to spend a Saturday evening.

Jaadu, vad ska jag svara på din fråga som är mkt BRA! Jomen jag tycker nog att folk är ute mkt här. Ibland tycker jag det är alldeles för mkt folk på lederna.
Fast det beror ju på vem du är, gillar du att vara ute i naturen så är du det.
MEN, det där med solpress kan vi avskriva direkt, det finns inte. Det finns nog ingen här som säger, åååå nu måste vi ut för solen skiner.
Nej, inte alls. Den pressen finns inte, eller stressen. Förmodligen eftersom vi har så många soldagar och så mkt värme. Jag gillar det, märker ju själv ibland hur präglad jag är av det svenska tänket. Fast jag har nog iofs släppt mkt av det numera.
Tycker inte om att sitta i solen på sommaren, sitter hellre i skuggan. Ogillar stark värme och kan sitta inne fastän solen gassar ute, haha.

Ja, min brännskada ja ... där ser man vad en kopp te direkt från vattenkokaren kan ställa till med ... Jomenvisst, jag har accepterat det. Först gömde jag den med golfärmar etc. Det gör jag inte längre.
Men däremot måste jag skydda den från solen så jag måste smörja in den under sommaren med SPF.

En riktigt fin tisdag önskar jag dig"
Kramar!

Annika said...

Carin:
Förstår det, fattar inte att de börjar så SENT!!
ja kul att Sverige vann!!! Helt värdiga även om jag faktiskt gillade Belgiens bättre.
Ska bli kul nästa år då den går i Sverige!!
JAAA, jag tycker också att det latinamerikanska sättet att spendera helgerna på är supermysit. OCH vad gott det luktar då man går förbi deras grillar. MUMS!!!!
Ha en finfin tisdag!
Kramar!

Annika said...

Humlan:
jamenvisst kan Loreen sjunga!!
Vilken röst hon har! OCH säker ÄR hon!

Ja, sex år på dagen i lördags och ESC då liksom i lördags.
Viket elände det blev. Och vad hemsk den första månanden efter var, ont gjorde det. TRÖTT var jag och sen då klådan kom...usch!!
Har helt slutat med golfärmar etc, men smörjer in armen om jag har kortärmat och är ute. Huden där är känsligare.

TACk Humlan, runt Lake Fairfax är det väldigt trevligt att gå, de har et otroligt system med leder där också. Jättefint väder var det.
OCH ja vet at ni hade lika fint. UNDERBART!!!
Du är mitt i den tiden nu när allt exploderar, som ditt körsbärsträd. DET går sååå fort bara det får en chans. Pollen ja, det är inte kul. Fortsatt mkt här med, vet inte vad det är nu. Men alltid ordet ngt som ska "polla av sig".
Absolut, regn behövs minsann. Jag har inget emot stilla sommarregn alls, det är vilsamt.

Kramar till dig!!

Annika said...

Bettan:
Jaa, jag tycker också Måns Z och Edard aS var bra. Satt och översatte så gott jag kunde, och ville (haha) så att P och Keith skulle förstå.
Loreen kan minsann SJUNGA!!! Vilken pipa hon HAR!!
Schweiz och Israel för dig alltså, Minns att jag gillade Israel rätt bra.
JAAA, varför måste de börja SÅÅÅ SENT!???? FATTAR inte, börja 20 vettja, då är klockan 19 i UK och 21 i den östra delen av Europa. SÅ mkt bättre ju. Det håller ju alltid på i 4h!

Brännskadan ja .. tvi vale. Peter fick verkligen var RN, det är då säkert. Det gjorde han med den äran.
Mne ooo ja, månaden efter var så vidrig. Och hela den sommaren, men ffa månaden som följde. USCH!!

Bettan, det är en KONST att kommentera från mobilen. Man vet aldrig vad som kommer med och inte kommer med. TACK för att du så troget kommenterar.
Grönskan är otrolig nu, och ännu grönare blir det.

KRAMAR till dig!!!

Annika said...

Eva:
Egentligen kan mitt gammeldags jag tycka att man borde gå tillbaka till enbart juryn. Som det är nu vinner ju den knäppaste folkets röster.
Konstigt system.
Ja, jag minns också soldier, och att jag nog gillade den. Men vilket land? Minns inte heller längre.
OCH jag fattar att du var trött. VARFÖR måste de börja såååå sent? En gåta.

Annika said...

Yvonne:
Superkul med Sveriges vinst, och det var värdigt också. Loreens låt gillades av både jury och publik, även om publiken valde Finland (!???!!).
Nä, av de två var Loreen den enda raka att vinna.
Jadu, jag kan hålla med dig om att det är får många bidrag. Numera är det näsan effekterna som spelar större roll än låten.
Kna sakna det gamla ibland med full orkester och en dirigent som kom in från det land som uppträdde. Men jag är väl förstås en bakåtsträvare nu ...
HAHA.
Ja de börjar ju så okristligt SENT! FATTAR inte. De vet ju att den alltid håller på i fyra timmar också.
Men vad KUL m3d Loreen!!! Och att hon och din son är årsbarn. Gick de i samma skola? Minns du att du brukade se henne? Jag tycker hon är bra, hon är så säker och har en sådan otrolig röst!!

Jaa, sex år sen brännskadan. Inte klokt.
Och ja, Covid och hela den ångesten börjar också kännas lite avlägset nu.

Tack Yvonne, det var en fin lokal vandring. Försöker undvika långgräs så mkt det går. OCH att man kollar sig då vi kommer hem.
Det finns så gott om fästingar här, usch!!
Läskigt med er grannes katt som fåt så många.

Tycker också det är mysigt med latinamerikanerna som alltid grillar och tillbringar hela dagen i parkerna. ÄLSKAR doften av det de grillar.
Mysigt att spanjorerna kör likande. Varför inte, ett bra sätt att ungås med många utan att ngn måste vara värd och värdinna.

TACK för dina snälla ord, Yvonne.

Stor kram till dig!

Annika said...

Brysselkakan:
Ja, jag gillar det verkligen. Ser inte mello, orkar inte riktigt med den. MEN ESC älskar jag.
Tycker de borde sända den 20, i UK kan de väl bänka sig 19.
I östra tidszonen blir det ju 22 då de börjar. Inte klokt. Tycker 20 är en bra tid att börja. För alla :-D
Men, men ...
Ja kul att Sverige vann iaf, det enda raka faktiskt.

Brännskadan ja.
Precis om du säger, man får bära sina ärr med erfarenhet. Så är det verkligen.

Ja grönt är det verkligen.
Jag håller med dig, har inget emot regn. Det är vilsamt och skön och visst behövs det.

Yvonne said...

Nej, tror de flyttade till Västerås ganska snabbt, såg bara när man googlade henne att hon var född här 1983. Hennes syrra är ofta på TV4 på söndagarna och lagar mat, Markiz heter hon, lagar mycket mellanöstern mat som ser jättegod ut.

Annika said...

Yvonne.
Åh OK. tack för tipset om syrran. Hade ingen aning om det. Älskar mat från mellanöstern.

Elisabeth said...

Tycker också att ESC borde börja 20:00! Som du skriver, i Finland till exempel börjar det ju inte förrän 22, helt galet.

Jag gillar ärligt talat inte Loreens låt, speciellt inte efter att ha hört den ett otal gånger i nyhetssändningarna. Tur i alla fall att inte Finland vann. Läste att de var sura för att publikens röster inte räknades mer - jag tycker att det var tur. ;-) Inte för att Sverige vann p.g.a. juryns röster, utan för att Finland var... ja, inte bra, för att säga det milt.

Läste om din brännskadade arm - fy vad otäckt! När jag var sex år var jag faktiskt med om något liknande, fast vattnet kom på min fot istället. Minns SÅ väl hur vi satt i duschen och spolade iskallt vatten på foten, och hur jag ville ha det ännu kallare trots att det var inställt på kallast möjliga. Minns också hur ont det under resan från vårdcentralen (där de lade om foten med något, självklar rätt, men det blev ju ännu varmare av det!) till sjukhuset. Allt det du skriver om byte av förband och liknande måste vi ju också ha gjort, men jag har inga minnen alls av det, inte heller av återbesök hos läkare. Däremot kommer jag ihåg att jag liksom blev rädd för att stödja på foten, speciellt i trappor, trots att jag inte har någon känsla av att det faktiskt gjorde ont speciellt länge.

Eftersom jag var så ung läkte det bra och snabbt, men i många år hade jag ett ärr på insidan av foten i fråga Det var mer som en mörk fläck, inte upphöjt eller så. Den punkten på foten var också känsligare för värme. Så skumt! Numera kan jag möjligen ana ärret, men inte mer än så, och resten av foten har det så gott som aldrig synts något på, efter att det var färdigläkt, så att säga.

Susjos said...

Vilka härliga bilder från din del av världen! Underbart! Längtar till lite sol och värme...det har visst varit sommarvärme här i Sverige medans jag var i ett lite kyligare England! Visst var Loreen en värdig vinnare, och som hon levererade! Men hela arenan sjöng istället : Cha cha cha! Ack ja, Finland hade en rolig låt, men inte min favorit. Jag gillade precis som du Belgien, måste se hela ESC på svtplay, för jag hade så svårt att höra låtarna på arenan pga min hörsel!
Tror inte att Sverige har vunnit mest gånger trots sina 7 vinster, vi ligger lika med Irland är jag rädd för....men det är inte dumt det! Det är istället helt fantastiskt! Men Loreen är nog ensam om att ha vunnit ESC TVÅ gånger!!!!
Kommer att ta ett tag att landa efter denna fantastiska vecka!
Kram

Keith said...

Now I know what ESC is all about! Fun being able to comment on the competition as it was going on. Some of the acts were unbearable. I could see why Loreen won with the combination of judges and popular vote. It's good there is that balance.
At least the weather has been mild so you can enjoy the outdoors.

BP said...

Alltså dina bilder var som vanligt en fröjd att titta på, och då menar jag dina foton du tog under vandringen. Din brända arm var hemsk att se. Sååååå ont du måste ha haft. Men den har läkt riktigt bra måste jag säga. Hade det hänt mig hade jag nog aldrig druckit te nåt mer;-)

Att ESC sändes så sent i år beror på att England ligger en timme efter Sverige. Så ESC:n började klockan 20 engelsk tid. Min favo var också Gustaph från Belgien och tjejen från Israel. Är inget Loreen-fan. Hon är alldeles för skrikig för mig. Och hon vann ju bara en jordskredsseger hos jurygrupperna, inte hos lyssnarna. Där vann Finland. Till slut blev det ju inte så stor skillnad mellan våra grannar i öst och Sverige. Tyckte den finska låten var rätt rolig...

Channal said...

Hej Annika! Klart jag såg ESC... säger som du ang. Finlands bidrag... WHAT was that, haha?? Fattade ingenting. Inget jag vill ha på min Spotifylista. Jag älskar Loreens Tatoo. maken är mer som du när det gäller Loreen. Jag blev så GLAD att hon vann. Vilken nagelbitare! Första kvinnan att vinna två gånger. Bara Johnny Logan som tagit hem visten två gånger. 7 vinster, samma plats som Irland. Vi gillade också Belgien. Sen gillade jag Italiens sångare och låt. Hmmm... Kroatiens gubbar i kallingar what!! Rolig underhållning och roligt att sitta och kommentera med maken.

KRAMAR Anna

Annika said...

Elisabeth:
SJUKT sent.
Och det är så fel!
Tror alltid de börjar 21. Knäppt.

HAHA, nej Finlands låt är bara ... HAHA. Ingen värdig vinnare ALLS. Den är ju liksom bara knäpp.
TUR att inte den vann.
Fattar inte varför alla ska hålla på och gnälla nu om röstning etc, så här har det ju varit i åratal. Så dumt.
Jaja, nu är det som det är och Sverige får ordna den nästa år.

Oh ja, du har ju absolut varit med om ngt liknande vad gäller brännskada. Kan förstå att du minns det, för det är ju ett trauma.
Men, det är säkert så att du var så liten när det hände att din hud har läkt fint just tack vare att du var så liten.
Absolut, de här ärren är känsliga för värme. Under lång tid så kände jag av det då jag drack alkohol också, då blev ärret helt bultande rött och hettade. Så är det inte längre.
Ja, det är konstigt med kroppen.

Annika said...

Susjos:
TACK!!
SÅ himla fint u naturen och varmt. MEN det får ni också snart. Förstår ju att det var lite kyligare och regnigare i England förstås då du var där.
SÅ roligt att du var där. Tycker det är så himla ROLIGT att ni åker på dessa resor varje år. Nästa år behöver du inte resa långt. HOPPAS Sthlm får ordna det. Men läste att arenorna inte vill det pga fotboll och annat...SUCK.
FATTAR att Loreen måste ha varit sååå häftig att se live, hon är ju duktigt alltså.
Belgien, superlåt!!! GILLADE den verkligen.
Finland ... eeehhh ... HAHA.NEJ!!
Ja Loreen den enda kvinna som vinnit två ggr. Underbart.
Förstår att det är svårt att landa efter din supervecka därborta.
KRAMAR!!

Annika said...

Keith:
SO glad that you are an ESC dude now.
Next year, Sweden!
FUUUN!!!

Annika said...

BP:
TACK, ja det var en mkt fin lokal vandring.
Jättefin!!!
Roligt att du gillar dem. Min arm, haha ... nej de bilderna är inte vackra. De är vidriga. Jag vet, phew ...

Vet du, jag tror ESC alltid går 21, oavsett var den ordnas. Helt galet. Och de kunde väl börjat kl 19 i England. Bättre för dem också.
Ja, det är en gåta det där att de börjar så sent då de ffa har Europa som huvudpublik.
Nej, precis, ingen jordskredsseger alls, väldigt nära. OM folket fått avgöra hade Finland vunnit. TUR att de inte fick avgöra allt, folket, haha!!
Nej, gillar den inte alls.

MEN ja, visst var Belgien SÅÅÅ bra!!

Annika said...

Anna:
Finland ja, hahaha ... Jag fattar ingeting heller.
En evig tur att DEN inte vann.
Njeeaeee... Loreen hamnar inte på min Spotify kan jag säga. Tycker den är rätt trist, den låten. MEN hon är en jättebra artist, med RÖST och säkerhet. jag är med som din Lasse där, absolut. Fast en värdig och bra vinnare är hon.
Lika nu alltså, borde väl ändra det i texten, men det får stå kvar. HIHI!!
Kallingarna var kUL. Ja, det är verkligen KUL att se ESC. Kommentera måste man, det är halva nöjet.

ETT stort grattis till dig idag.
KRAMAR!!!