Friday, May 19, 2023

EFIT!




Fredag!!


Ni därhemma har en klämdag. 
Inte vi.
Igår var det Kristi Himmelsfärds och då var ni också lediga.
Inte vi.

No such thing here. Min syster frågade mig om dagen alls uppmärksammas här. Nej, det gör den inte. Jo, kanske bland de mycket religiösa men absolut inte i det dagliga livet. Det var som vilken torsdag som helst.

OCH just det, just därför att det var en helt normal torsdag så körde jag något jag inte gjort på länge.
Just det, en EFIT!! Ett Foto i Timmen alltså, en gammal beprövad bloggklassiker som är lika kul att ta del av idag som det var anno dazumal. 
Jag vet många bloggare ännu gör detta på bestämda dagar, som ett tema. Jag bara lägger ut en EFIT när lusten faller på.

Det gäller bara att komma ihåg att fota en gång i timmen, det är kruxet.
Men numera är det inte så svårt eftersom man kan ställa in sin mobil så lätt och behändigt.

Så häng med och se vad som verkligen hände igår.
NU önskar jag er en riktigt fin och bra helg!

18 comments:

Yvonne said...

Mysigt med era långa frukostar, skulle nästan kalla dem för FUS (frukost utan slut) ha, ha, är ju nästan lunchdags innan ni är klara. Vi brukar kalla långa luncher i Spanien för LUS, ibland hos goda vänner kan lunchen börja kl 14 och ta slut vid 19.30.

Kul att tänka till vad man gör under en dag, ibland tycker man ju dagen bara flyter iväg men säkert har man uträttat, kanske inte stordåd, men säkert viktiga saker ändå.

Här börjar det brinna i knutarna för att hinna med allt vi tänkt innan vi åker ner till Spanien den 28 maj. Ska iaf försöka tvätta av fönstren idag och hoppas det inte kommer mer pollen. Ner och handla lite står också på listan. Imorgon ska våra grannar/goda vänner bjuda på Brunch i Steninge Slottsby som är en present till mig när jag fyllde jämt i slutet av december.

Er middag så jättegod ut, mums!

Jag kommer aldrig i säng före midnatt och då har min man sovit säkert 1.5 tim redan, men han är uppe mycket tidigare än vad jag är. Dock sover jag mycket sämre är det är så här ljust så tidigt som det är här nu.

Ha en trevlig helg och en stor kram och tack för roligt inlägg.

Mamma C said...

Så kul att få följa dig en hel dag. Kanske jag apar efter någon gång. Vi har Norrköpings Tidningen som vi läser. Eftersom vi har fina vänner som låter oss låna deras inlogg till den.
Så trevligt med gemensam frukost.
Jag brukar hoppa i säng efter 22.00 tiden med om det inte är någon serie vi matar på avsnitt efter avsnitt.
Kram Carin

Äventyret framtiden said...

Efit är roligt att läsa och följa. Själv har jag varit dålig på en timme per dag-inlägg, borde bli lite bättre..
Log förstås åt din uppslagna dator med kommentaren som kom över havet ;)
Tack Annika, för ett riktigt fint inlägg om din vardag med punkter. Intressant säkert också för dig själv, för man går ju på utan att egentligen tänka efter vad man egentligen gör.

Här firar man inte heller Kristi Himmelsfärd, full arbetsdag, ingen klämdag eller så. Full rulle, flygardagen bryr man sig inte om. Inte som jag har lagt märke till i alla fall.

Trevlig helg önskar jag dig och Peter!

Över havet kommer den, kramen!

Annika said...

Yvonne:
Visst är det trevligt, vi ör inne på det 23 året nu, tror jag. Snacka om att ha hållit på länge.
LUS, perfekt. DET är det bästa, då man kan sitta så länge man vill och ingen har bråttom. LOVE IT!!
Jag vet, det är faktiskt rätt bra att göra såna här EFIT ibland, det får inte bli för ofta. Det tar hela dagen att ens göra ett sånt här inlägg och det är inte så kul. Därför orkar jag inte göra dem så ofta.

SÅ mkt pollen här ännu, känns som om det hållit på i över en månad. PUST!!
Så ja, jag kan ju tro att du har explosion nu också.
Snart åker ni igen, älskar ert liv!!
VAD trevligt att komma tlll Steninge, såååå fint där. Kakslottet kallas det väl också. Kan tro att ni får god mat där. Vilken trevlig present!

Jag är sp kvälltrött att jag vil isång senast 22, haha. Men sen kan jag ligga och läsa både länge och väl. Sover också dåligt så det är skit.
Jag vet, ibland r det nästan bättre med de svarta nätterna i Spanien, och här. Det undrlättar. Jag brukade sakna de ljusa nötterna väldigt. Numera tycker jag nästan det här är bättre.

TACK fina Yvonne, ha en riktigt fin och trevlig helg!!

Annika said...

Carin:
PLEASE DO!!
Jag brukar tycka det är såååå roligt att se andras EFIT!! Kör på!!! Gör det!
VISST är et perfekt att få ngn inloggning på morgontidningen, GULD!!! Utan den är det ju nästan omöjligt att ens kunna läsa en enda artikel som man vill läsa.
Så är det, vet att ni ser lite samma som vi, YOuTubare vi har gemensamt etc. Just nu ligger de lite lågt hela bunten, känns det som. Orolig för Bec.
22 är en bra tid att gå isäng. Du går ju också upp tidigt, som jag.
Kramar och trevlig helg!!

Annika said...

Karin:
TACK, kul att du gillar.
Jamen det är knepigt när man ska göra EFIT. DET tar verkligen hela dagen, och jag gillar att avsluta mina blogginlägg innan kvällen. Men här lägger jag in en bild i taget fram till läggdags. Nej, just därför blir det inte av att jag gör dem ofta.
ÄLSKAR att läsa dem hos andra dock. SÅ får du inspo en dag, Karin, så KÖÖÖÖR på!!!

HIHI där var du framme på datorn, när jag svarade på din kommentar.
JO, det är ju faktiskt rätt kul att se vad man gör under dagen på detta sätt.

KRHF ja, inte hos er heller.
Undrar vilka länder som egentligen har det som helg? Får googla.

KRAMAR och ha en trevlig helg önskar jag dig och Uffe!

Channal said...

Hej Annika! Vad kul, jag gjorde EFTI förr... blev lite sugen att göra det nu. Min dag, lämnade in bilen för att byta vindruta - stenskott! Åkte hem till Lotta och satt upp nya gardiner hos henne. Efter det åkte vi till stan. Jag följde med Lotta för att laga hennes glasögon, jag köper en brödrost till Lotta, sen gjorde jag inköp på apoteket, gick till guldsmeden och köpte silverdipp (en burk med vätska som jag lägger mina silversmycken i och de blir som nya). Lotta tar spårvagnen hem. Jag köper en liten chickenkebab. Nu går jag och gör SPRAYTAN för första gången, tjoho så brun jag blev! Ska vara försiktig i solen och jag vill ha lite färg när vi är på Kreta. Jaha, dags att åka och hämta bilen. Efter det åker jag till DollarStore och köper massa billiga rengöringsprodukter. Hem och läser på min bok "Andra kvinnors liv" ab Jojo Moyse... somnar i sängen. Maken kommer hem och fixar lite mat. Nu sitter jag här vid dator och äter godis. Masked singer ikväll på TV.

Ha en jättefin fredagskväll! KRAMAR Anna

Anne said...

EFIT är barnsligt roligt faktiskt, jag gillar det. Mycket roligare via bloggformat än Instagram (har sett att vissa gör det där).
Du nämnde svenska gänget droppar av en efter en till Sverige väldigt snart, vilket för in mig på när du planerar åka i sommar. Har du redan biljetter och datum klara?

Apple TV har vi också, tycker alla streaming kanaler blivit så dyra men Apple är den absolut billigaste. Den kostade bara 5 dollar tills nyligen, nu har de nog också höjt lite men fortfarande billigaste. HBO hade vi men dumpade den nyligen, den har blivit så ruskigt dyr.Netflix och Amazon Prime har vi också. Martin som är sportgalen har massor med sport via streaming-tv. Minns du nämnde kabel-tv nyligen. Så nämner att vi faktiskt rätt nyligen dumpade vår Comcast-kabel-tv-tjänst. Det bästa vi gjort. Funkar utmärkt med en ren streamingtjänst. Vi valde inte YT men den vi valde har all den sport som var viktig för maken, de andra streamingkanaler som Apple, Netflix, Amazon hade vi ju redan. Kan rekommderas att göra slut med Comcast kabeltv. Intresseklubben antecknar...

Vad kollar ni förresten på serier på Apple nu? Vi började precis titta på LAst Thing He Told me med bla Jennifer Garner. Precis i början (1:a avsnittet) så för tidigt uttala mig om den.

Din middag ser för övrigt mumsigt god ut. Gillar din läsehörna med fåtöljen i hörnet också.

Till sist, måste ju nämna jag såg Longest Date filmen igår kväll. Du hade helt rätt! Den var sååå bra och riktigt feel good material. Sitter här dagen efter och kommer på mig att tänka på den alltför mycket.
Precis vad man behöver ibland. Jag gillade den verkligen, skönt par. Alltså, tanken på att vara fast i lockdown med nån man nyligen träffat..... Jag menar, att vara fast i främmande land i så många veckor utan konkret hemresa, att vara i den stuationen även MED nån man känner väldigt bra, ens partner sedan länge tillbaka skulle inte vara helt friktionsfritt om man säger så. Det hade varit tufft bara det, haha. Så att vara i deras situation, tredje daten. Det blev ju väldigt autentiskt då killen filmade så mycket när det hände med en människa de inte alls kände. Det bästa var ju att allt filmmaterial var in real time, när de upplevde allt, det var bara deras kommentarer och reflektioner från soffan hemifrån senare som sydde ihop allting och liksom fick en att verkligen "följa med" på riktigt vad de gick igenom och hur saker ändrade under resans gång så att säga.

Just allt material han filmade under deras lockdown gjorde ju det för oss tittare så bra, men huuu hemska tanke på att vara med nån som HELA TIDEN är besatt av att filma och sedan lägga upp på sin YT-kanal. Jag tror inte jag hade pallat ha en partner som är så pass besatt och har det som sitt jobb och inkomst att vara vlogger, influencer eller man ska kalla det för.

Tack för tips, Annika! Tummen upp från mig :)

BP said...

Hur man kan sitta framför sminkbordet klockan 06:30 är en gåta för mig. Jag skulle inte ens se ansiktet;-)
Eloge för dina finhackade tomater och lökar. Min man var lika duktig som du. Det är inte jag, så jag köper finkrossade tomater i burk och löken blir "grovhackad" istället;-)
Skrattade gott åt din mobil med texten "Karolina or 4 others". Inte lätt att bli av med de "fyra andra". Hade samma ska med en kompis, men där var det bara "two others";-)

Susjos said...

Så kul att få läsa om din dag, och så mysigt med svennefrulle! Äter ni då mer svensk frukost eller?
Så fin bild på dej i bilen! Precis som BP så är jag ingen morgonmänniska, men inte så konstigt kanske då jag jobbar på natten!
Ha en fortsatt fin helg!
KRAM

Elisabeth said...

Kul med EFIT! Ibland har jag funderat över att göra det på Instagram (en ledig dag, för att verkligen kunna fota en gång i timmen), men formatet passar på något sätt bättre på en blogg.

Hur mycket dagbok skriver du? Jag noterar väder, temperatur och "speciella händelser" (typ att jag tagit sticklingar från en pelargon eller att jag hört koltrasten för första gången det året - stora grejer alltså ;-)) en femårsdagbok. Det är roligt att jämföra mellan åren.

Jag passade på att åka till mina föräldrar under långhelgen. Det var trevligt, och vädret var i sanning fantastiskt.

Elisabeth said...

För att svara på din fråga angående vallmo: Det är som du antog, fröer fast som en sorts massa. Man kan blanda fröerna direkt i smeten också, men vanligast - åtminstone som jag uppfattar det - är att ha det som en fyllningsmassa så att säga. Som det här till exempel: https://onthegas.org/food/mohnkuchen-recipe/

Det låter kanske konstigt, men ÄR jättegott! Du får fråga din tyska granne, hon håller garanterat med mig. ;-D

Annika said...

Anna:
Jamen det är alltid kul med EFIT. Det bara är det. Alltid kul att se andras dagar på det här sättet.
Men knepigt att göra dessa inlägg eftesom man får hålla på hela dagen. Just därför orkar jag inte göra dem så ofta.
Tycker konceptet endast funkar på en blogg, inte på insta så bra.
KUL att läsa om din dag. Det hände mkt!! Inklusive spray tan. Har aldrig testat det, men har kompisar som gjort det. Kul Anna.
TACK för att jag fick hänga med på din dag!! Kör en EFIT då du kommer hem, Anna.
NU hoppas jag att du har det BÄST på Kreta!!!
Kramar i massor från mig!!

Annika said...

Anne,
Haha ja!! Det är ju det. Älskar EFIT hos andra. KUL att göra själv också, men det tar sådant förrrrrb ... tid. Jag lägger upp kontinuerligt hela dagen så att jag inte ska sitta klockan 22 på kvällen och göra ett helt inlägg. DET är jag för trött för.
Men just därför tar det hela dagen att göra en EFIT, så det blir inte ofta jag kör det. MEN tack för att DUUUU gillar!! Vardagen är intressant, eller hur?

Ja, jag har biljetter och datum klara för resan i sommar, först Suomilainen (sorry, för mi absolut okunniga lek med finskan, kan inte finska övh, haha. Bara ord här och där) och sen Svedala. Åker i mitten av juli!
Men innan dess står en hel del på agendan.

Apple TV är bra, och smidig på så många sätt. Vi brukar ta med oss den när vi reser. Den är ju så lätt att stoppa ner i princips varsomhelst. Sen bara i med den, och kör!
Streamning är dyrt, håller med. Liksom det mesta här in da US.
Ja, lite nyfiken på serien med Jennifer Garner, du får berätta mer sen.
P och jag kollar The Diplomat på Netflix, men jag tycker faktiskt inte den är speciellt bra. P gillar ju sånt mer än jag så jag ser för att jag är en snäll fru, hahaha. Men nej, jag kan nog inte rekommendera den.

TACK Anne!! Du har säkert sett här att P och jag vill bryta med Comcast kabel också. Det viktigaste för mig är att man ska kunna ha lokala kanaler, nyheter etc. För P är sporten viktig, liksom för din M.
Jag tycker Comcast är löjligt dyra, och sen är det ju sååååååå många kanaler där man aldrig ser.
Vi ska byta vi med, har mest funderat på YT-TV. Men öppen för andra förslag också.

Tack middagen var god, kalkonfärs. Tack för att du gillar vår nya läs/drinkhörna. Gillar den mkt.

ÅÅÅÅ ja, visst är den bra, Longest third date.
Sådan otroligt äkta feelgood av allra bästa sort.
Exakt, att fastna i lockdown med ngn man knappt känner ... vilken mardröm. Men ja, vi fick verkligen följa dem tack vare denne killes absoluta filmande och dokumenterande hela tiden.
Ibland var hon bra irriterad på honom just därför.
Ja, hon fick verkligen bli "material" för honom. och vilket material det blev. Från YT till Netflix och dessutom en dokumentär som jag tror folk överallt sett. Lästa om den i DN och min syster hörde om den på P3-
Så han fick minsann genomslagskraft. Som du säger, hur skulle man själv tagit det? Hon var en good sport, trots allt.

SÅÅÅ kul att kunna tipsa, och sen dessutom få feedback. LOVE IT!!!
Den andra dokumentären jag tipsade om för några år sen hette Expidition Happiness. OCKSÅ sååå bra.
Så glad att du gillade den med!



Annika said...

BP:
HAHAHAHAHA!!
För en som slår upp sina blå redan före 5:30 är det sgs förmiddag klockan 6:30 ;-)
ÅÅÅÅ BP; jag hatar att hacka. Avskyr det. Men ibland måste jag. Men det är sååå tråkigt.
Peter är mkt bättre på det. Min pappa var det också, sååå bra på hacket. Jag bara gör det för att ja ... jag måste .. Men tro mig, jag köper tomat på burk också. OH yes.
HAHA, varför BLIR det så där? FATTAR inte varför det alltid står 4 others när K ringer. DO not get it.

Annika said...

Susjos:
Tack frö att du hängde med.
Det beror på vem som har den, ibland bakar somliga, andra köper brödet. Ibland blir det bagels. Men alltid typ svenskt som skinka, ost, grönsaker.
Och tack för snälla ord!!
Jag är en galen morgonmänniska, önskar att jag kunde sova längre.
Å andra sidan släcker jag alltid före 23. Ibland före22:30.
Ha det så gott.
Kramar!!

Annika said...

Elisabeth:
Jamen kör det på insta, gör det!! INTE för att det formatet är perfekt för EFIT, det är på en blogg det kommer mest till pass, men det går ju absolut att göra det via Insta. SÅ kör!!!
TACK får att du hängde med på min torsdag.

Dagboken ja, har skrivit sen K föddes.
Jag skriver ner väder, vad jag har gjort under dagen, punktar alltid i vänstermarginalen om ngt stort hänt. Min dagbok är inte så värst privat, men samtidigt vill jag nog inte att ngn ska läsa den. Noterar också när vi sätter på AC vs värme första gången, när jag byter garderober, när jag vinterbonar deck och täppa samt när jag sommarbonar detsamma. Sånt.

SÅG på insta att du varit hos dina fldrar. IMPAD över at du lade 11 km under bältet den dagen du får hem!! Bra gjort!!!


Mmmm...det låter gott. Ska fråga Ingrid om det när vi ses härnäst. Skulle gärna prova!!! Måste köpa ngt sånt när jag besöker den tyska affären nästa gång. MUMS!!

Rajani Rehana said...

Please read my post