Tuesday, April 25, 2023

Showers and flowers!



Good morning Tuesday!



As usual, I hope you all have had a good weekend with springy weather, lovely warmth and lots of sunshine.


For Peter and I, it was shower time.
Not like in rain showers, but as in a baby shower. However, we did get lots of rain, and a heavy thunderstorm, on Saturday. BUT regardless, it was time for THE shower of the year.


The two young ones were so cute, and the mother-to-be carries her pregnancy so beautifully. 
There was so much food, my sisters-in-laws are both famous for their elaborate dishes, and the hostess is also one of a kind when it comes to all things edible.
I can promise you that not a single person left this shower hungry. There were also wine, beer and prosecco for all non-preggo people.


Here are som pics.







Good luck now, Abby and Ben! This will be great!


This weekend Peter and I also finished our front yard, täppan.
Now all is planted there, the bistro set is set up as well, and all my little cute and whimsical knick-knacks I have in my front yard.
It is such a lovely sight to see my little front yard in bloom. It is time for me to kick off the outdoor-morning-coffee-season. Right now our temps are on the cool side though,  but that is fairly OK with me.  However,  too cold to hang outside with a morning cuppa. 


And today marks my hubster's birthday!! Happy birthday to the best Peter!


Have a great Tuesday!

23 comments:

Yvonne said...

Wow, vilken fin baby shower med så mycket gott och det fina paret. Så många fina presenter de fick, klarar sig nog ett bra tag framåt. KappAhls kläderna var ju jättefina och de är i väldigt bra kvalitet. Finns ju hur mycket som helst att välja på i den serien hos dem.

Vet faktiskt inte om baby shower är vanligt i Sverige, hoppas det, ser ju ut att vara jättetrevligt. Vecka 33, då är det inte många veckor kvar innan den lille kommer ut i stora världen. Det unga paret ser ju så fina och lyckliga ut så det kommer säkert gå bra för dem.

Så skönt att vara klar med täppan, sånt väntar på oss när vi åker hem på lördag, mycket som ska hinnas med i maj.

Ha en fin tisdag och tack för att vi fick vara med på baby Shower, jättekul

Stor kram

Mamma C said...

Oj, vilket baby shower kalas ni varit på.
Sådana kalas varit inget som fanns när en annan väntade barn.
Min mamma hade snirklad skrivstil så våra barn bad alltid att mormor skulle läsa sina egna kort till dem när de fyllde år. T.o.m. jag hade svårt att läsa ibland, fast jag var vuxen 🙈.
Ha en fortsatt fin tisdag.
Kram Carin

Annika said...

Yvonne:
En så fin shower för dem.
Den tredje, och sista i ordningen, lär den ha varit. Abby hade en shower i Florida tidigare (hon kommer därifrån) och en på skolan där hon går.
NU har de minsann grejer till den lille gossen när han kommer.
Älskar Newbie, EXTREMT söta babykläder!!! Det var så svårt att välja.
Bra om kvaliteten är fin också.

Tror showers blir vanligare och vanligare i Sverige. Ja visst är det BRA! Kan inte finnas ngt bättre än showers för blivande förstagångsföräldrar som behöver så mkt. OCH speciellt när man är väldigt ung, som dessa två.
De unga tu så söta.

JA,ni får nog att göra då ni kommer hem i trädgården, men det är kärt besvär- SÅ glad att du hängde med på showern.

Kramar!!!!

Annika said...

Carin;
Kul med babyshower, det var läääänge sedan jag gick på en sådan och det var trevligt på alla de sätt.
Jag fick en jättefin shower när jag väntade K, här i US såklart. Nej, på den tiden tror jag inte det fanns en enda en som hade shower i Sverige. Numera tror jag det är vanligt även hemma.
HAHA, skrivstil ja, Ben kunde inte tyda hennes stil så hon fick läsa sin vers själv, haha. DET hade hon inget emot. Och ja, viss skrivstil är svår att tyda.
Du med, ha en jättefin tisdag.

Kramar!

bettan said...

Wow vilken babyshower med så mycket gott att äta. Vilken buffé!
Vilken lyx med så många användbara presenter. Det kostar ju en hel del med allt man behöver till sin bebis.
De blivande föräldrarna är så fina och jag önskar dem all lycka.
Läste tidigare om hur bra ordnat det är för dem med boende mm. Det är en glädje att kunna vara till ömsesidig hjälp.

Så jättesöta kläder du gav och jag instämmer med att KappAhl har prisvärda och bra kvalitet på sina "Newborn-kläder".

1976 hade jag en Brio-barnvagn i denim med vita hjärtan i sufflett-taket. Skötväska i samma tyg. Åh vad jag var stolt och glad. Svår beslutsångest mellan val av Brio eller Emmaljunga.

Så mysigt du/ni fixat "framsidan". Jag har ambitioner att ta tag i mina "ute-platser", men konstigt nog kommer det alltid når annat emellan😉
Min "skjuta-upp-sida" är inte den jag är mest stolt över😁
Inte klokt att det är 1 maj på måndag.

KRAMAR!!

Annika said...

Bettan:
En riktigt bra shower!!
OCH sååååå mkt mat!!! HAHA, det är verkligen typiskt mina svägerskor och värdinnan.
Älskar showers, det är verkligen ett bra sätt att ge de blivande föräldrarna vad de behöver.
VISST är det bra att gammelmorfar Pete öppnat sitt hem för dem, nu bor de i hans källarvåning och har det toppen där. Och Pete får sällskap och hjälp. Huset är så pass stort att de inte behöver störa varandra alls. På mellanplanet finns kök, vardagsrum och matrum och kontor och solrum. Där kan de all umgås och sen dra sig tillbaka till resp våning när de vill. Perfekt.

Newbie har enormt söta kläder. Jösses så svårt att välja. Köpte lite till härifrån sen också, så svårt att motstå.

20 år efter dig hade jag också en jättefin Brio som jag ÄLSKADE. OCH som var SÅ unik här i USA. Blev ofta stoppad pga vagnen och att folk var nyfikna på vad det var för sort.
En present fr mina föräldrar var den.
Men jag vet, det var ett svårt val mellan Brio och Emmaljunga. Den vagn Linda åkte i är säkert superkultig idag. Har du den kvar??

HA, Bettan .. vi kan ta varandra i hand. Jag är som du, skjuter upp och får aldrig tummen ur vad gäller mkt. Inget jag är stolt över heller precis.
MEN nu vet vi hur vi har det, du och jag. HAHA!!


Kramar!!

Brysselkakan said...

Ser ut som en riktigt bra Baby shower; Massor av god mat, fina presenter och fina vänner!
Det blir ju vanligare och vanligare med baby shower i Sverige också och det hade verkligen inte varit fel att haft det när vi fick barn. Liksom bra att få saker innan bebisen kommer.
Till våra två första barn hade vi en mintgrön kombivagn från Brio med matchande skötväska. Nr 3 fick nya vagn för vi hade sålt den mintgröna i tron om att det ska nog inte vara fler barn. Sedan tänkte vi om och han fick en Teutonia i rött, gult, svart och grönt.
Idag är barnvagnar extremt löjligt dyra...

Annika said...

Brysselkakan:
Den var mycket bra. OCH helt avsaknad av töntiga lekar, tack och lov. HAHA.
De fick såååå många bra grejer.
Perfekt med showers. OCH när man är mkt ung ännu mer så!! Man behöver ju sååå mkt när en ny liten ska komma till världen.
Babyshowers borde ha funnits när ni fick barn, tänk vilken bra hjälp det hade varit. Numera är de ju vanliga även hemma. BRA det!!!!
Brio, de hade sååå fina vagnar. SÅÅÅ fina.
Det hade Teutonia också, fina vagnar. Det var liksom de tre märkena, Teutonia, Brio och Emmaljunga.
Ja, vad kostar egentligen en barnvagn idag??? Måste kolla. Vet att Abby och Ben redan fått en, de har fått babyskydd också för bilen, och en liten säng och skötbord.
Minns att min gamla Brio kostade runt 4000 sek, present från mina föräldrar. Idag, kostar de runt 10.000 kanske??? Sjukt ju om så är fallet.
Undrar hur stor markanden är för begangnade vagnar? Borde vara stor.

Anonymous said...

Babyshowers blir allt vanligare här i Finland också, åtminstone i Österbotten där vi är snabba att haka på trender från US. Annars är vi ju så lyckligt lottade här i Finland att alla väntande får en moderskapsförpackning aka mammalådan. Den innehåller det nödvändigaste för en nyfödd. Annah

Channal said...

Hej Annika! Wow vilken fest! Så mycket fint och gott! Jättefina föräldrar. Personligen tycker jag att det är mer sunt att få barn i deras ålder än att få barn efter 40 som i Stockholm! Stort lycka till och grattis till dem båda!

Det här med babyshower det kommer mer och mer till Sverige. Inte lika stort som hos er än. Tänk när jag väntade barn 1989 och 1995 då fanns inte det. Världens babyboom i Sverige under dessa år men inga babyshower bland alla mina nära som fick barn. Det betydde otur att ta in babysaker i hemmet innan barnet hade fötts. Men jag hade en liten påse i garderoben där jag gömde lite babysaker.

Inte hade vi tillgång att få reda på könet. Det var en överraskning. Hade det funnits den möjligheten att få reda på könet, ja då hade jag tackat ja. Jag är alldeles för nyfiken.

KRAM Anna

Annika said...

Annah;
Showers är smarta och borde sprida sig överallt. Finns inget bättre.
Glad att man börjat med dem i Finland också, och lådan ni får är ju toppen.

Annika said...

Channal:
Javisst!! En jättefin shower!!
Så bra för det unga paret att få så mkt som de fick. De har ju verkligen ingenting. Älskar konceptet med showers.
Jag vet, det är nog absolut bättre att få barn runt 20 än runt 40. Orken om inte annat, och åldersaspekt etc.
Stockholm har verkligen en hög snittålder på förstagångsmammor.

Jag är såååå glad att showers sprider sig. Vet att de förkommer numera hemma, och mer kommer väl. BRA!!
Jag fick en shower här i US när jag väntade K, fick SÅÅÅÅ mkt då.
Men jag vet, då fanns de inte hemma. Jättebra att det kommer mer sånt nu. Man behöver verkligen mkt när man ska få sitt första barn.
Just det, det där med otur har jag också hört. MEN det kan i slänga över bord once and for all!!

Jag tog reda på kön, så där låg nog US före er. Fick veta det på ulraljudet i vecka 18 och sen bekräftades det i vecka 33. SÅ glad att jag visste om det innan, hihi!!

Stor kram till dig!!

BP said...

OMG!!! Vilken baby shower! Jag vet att allt som är storlek S är är storlek XXXXL i USA, och denna baby shower är då inget undantag. De unga föräldrarna behöver nog knappast shoppa loss det närmaste året, utan sååååå många fina presenter de fick.
Newbie babykläder är bland de roligaste jag sett de senaste 10-20 åren. Inget i ljusblått och inget i rosa - bra där:-)

BP said...

Me again: Glömde ju gratta Peter!!! Happy Birthday:-)

Anonymous said...

HAPPY BIRTHDAY Peter!
Vilken shower! Wow! Och vilka fina presenter.
Kramar, Lisa

Keith said...

Nice pics from the baby shower. Congrats to Ben and Abby! Everything was well-decorated. Such food galore!

Äventyret framtiden said...

Sent omsider! Äntligen här på plats igen. En ny dator, ett nytt Windowsprogram...och så småningom kan jag hantera allting lite bättre...
Så fint att få följa med er på det här alldeles speciella amerikanska festliga tillfället. Härliga foton och lyckliga blivande föräldrar. Tack!
Grattis också till Peter som har födelsedag idag! Hipp hipp hurraaa!

Kramar från Funchal!

Elisabeth said...

Du köpte jättefina kläder, så stiliga, om du förstår hur jag menar. Maten ser verkligen god ut, speciellt alla kakorna.

Annika said...

BP:
Ja, det är så. MEN tro mig, denna var iNTE den största jag gått på. Vissa kan vara helt sanslöst oroliga.
MEN ja, det här var nog en helt normal sas. Stor och mycket, absolut.
OCH det behöver de unga tu. De behöver verkligen alla grejer de kan få.
Newbie har såååå otroligt mkt fina kläder. Ska du köpa bebiskläder till ngn, så gå dit!!
Peter hälsar och tackar för grattiset!!!

Annika said...

Lisa;
En bra shower fick de minsann.
Tack för grattiset till Peter!
Kram!!

Annika said...

Keith:
A true shower a la S, M and E!!
You know their cooking ;-) Always so good and so plenty!!

Annika said...

Karin:
Grattis till ny dator!!
DET är ju underbart med en ny när en gammal strulat. Du vänjer dig snabbt!
Tack Karin, en bra shower och en bra dag igår också.
Kramar till och din nya dator från Reston!

Annika said...

Elisabeth:
TACK!! De uppskattade verkligen de kläder jg köpt. Han kommer att vara så söt i dem i vinter.
SÅÅÅÅÅ mkt god mat. Orkade inte med kakorna, hehe. Åt så mkt annat.