Thursday, April 27, 2023

Så fint, INTE min grej, Kyligt, Ännu ett Netflixtips + Här&Nu




Torsdag
. Igen!



* Så fint!

Tack för de fina kommentarerna om min älskade pappa igår.
DE värmde mitt hjärta. Det är ju så att vid sådana stora dagar kan man inte låta bli att känna extra mycket.
Ni som vet NI vet … 
Jag satt här med ljuset tänt vid hans fotografi nästan hela dagen. Jag lyssnade på den musik han älskade, sjöng med ibland. Tänkte på sådant vi gjort och tittade på gamla foton.

Antar att det blir extra mycket “tänk” just vid sådana här dagar.
Jag kommer säkert att skriva om pappa Hugo igen vad det lider, det går inte att låta bli.


 




* Inte min grej!

På tal om födelsedag och firande, hur känner ni vad gäller frukost på sängen?
Mysigt?
Eller bara smuligt och bökigt?

Jag tillhör dem som inte gillar konceptet att äta frulle i sänghalmen
EN gång om året gör vi det dock, på Thanksgiving. Men då har vi redan varit uppe, klätt oss hjälpligt, haha.
Vi kanske till och med har varit ute och handlat croissanterna samma morgon. Men ja, den frukosten äter vi i sängen. OCH ja, det blir SMULIGT.
Men det är gammal tradition och sådana rubbar man inte lätt. Det blir ännu smuligare eftersom det är just croissanter vi äter, pust. 

Men annars? En vanlig helgmorgon? Frukost på sägnen, svar NEJ!! Jag vill inte.
Det är jobbigt. På sin höjd kan man kanske dricka en kopp kaffe, en slät. Men inte ens det vill jag. Så jag är absolut i lägret, ingen frukost på sängen.

Hur känner du?



* Kyligt.

Ni har kyligt vårväder igen, förstår jag.
Våren kom av sig hos er.

Vi har också kyligt, när jag går ut och går på morgonen nu är det runt 5 grader. PÅ med vantar och scarf igen.
OCH inomhus är det så UTKYLT!! Det har inte varit varmare än 15 grader därute under dagarna den här veckan. Närapå samma temperatur inomhus, hutter … 

Nä, jag vill fasiken INTE sätta på värmen i huset igen. Vi som brassade AC under en längre tid då det var över 30 grader ute. Inte för att jag vill ha det SÅÅÅ varmt heller, nej tack.
Men kom igen, ge mig 23 grader typ!!

Nu fryser jag inomhus hela tiden.
Fattar inte att Peter och jag plågar oss så här. Men det är verkligen typiskt oss. 

Jag har en värmefläkt på iallafall, den hjälper. Jag ska inte gnälla för mycket, snart kommer värmen och lägger sig som en filt över nejden. Då gnäller jag över det istället, haha.



* Netflix-tips

Nu ska ni få ännu ett tips om en bra dokumentär inom sjukhusvärlden från mig. Denna gång tänker jag tipsa om en dokumentärserie som heter “The Surgeon's Cut.” Den handlar om olika kirurger vilka specialiserat sig inom kirurgin.
Det första programmet handlar om en läkare som specialiserat sig på att operera foster när de ligger i livmodern.
Alltså det är helt otroligt, de barn som annars skulle ha dött opereras-och räddas- av denna man innan de ens är födda.
Vetenskapen och medicinen alltså, tack och lov för den!

Det andra programmet handlar om en neurokirurg som är expert på olika hjärntumörer. Man får följa dessa kirurger, får veta mer om deras liv och uppväxt. Hur de valde den bana de valt. Ja, det är en riktigt bra serie som jag varmt rekommenderar.

Det finns två program till i serien, men jag har ännu inte sett dem. De lär ju såklart vara lika bra som de första bägge avsnitten.

Hojtar ännu en gång om Emergency NYC och Lenox Hill som är helt OTROLIGT bra serier om livet på akutmottagningar-och övriga avdelningar-i NYC med omnejd.


Bild från Halo. 




* Här och Nu

Våren går försvinnande fort hos mig. Just så här ser det ut i detta nu!



Jag önskar dig en verkligt bra torsdag!

17 comments:

Elisabeth said...

Frukost på sängen är INTE min grej heller! Jag vill gå upp, duscha, vädra lakan, vädra i största allmänhet, bädda sängen klä på mig riktiga kläder och sedan kan jag äta frukost. Dock, på helgerna gör jag ofta annat innan jag äter frukost, för jag är inte speciellt hungrig direkt på morgonen, vilket ju också påverkar min inställning till frukost på sängen. Så jag håller helt med dig.

Vet inte om jag skulle säga att våren egentligen kommit av sig, för har den ens kommit? Ja, några vårvarma dagar har det varit, men jag kan absolut räkna dem på en hand. Det är faktiskt märkligt att en del vitsippor och annat blommar trots det usla vädret. Positivt är dock att jag fortfarande använder balkongen som kylskåp!

Trist att ni också har så kallt. Generellt verkar den här våren vara just kall. Bönderna här hade problem tidigare i våras, de kunde inte så p.g.a. kylan och att det var så mycket vatten på åkrarna (p.g.a. all snö som kommit), och det är ju verkligen inte bra. Jag hade för övrigt garanterat gjort som ni med värmen; vägrat sätta igång den igen. ;-D

Dokumentären låter spännande. Det är ju helt otroligt att det överhuvudtaget är möjligt att operera foster i livmodern.

Jättevackra bilder från dina omgivningar! Azaleor är så fina.

Elisabeth said...

Ska tillägga att det ju inte är vinter längre här, men att det samtidigt inte känns som slutet på april. Det är liksom mer som slutet på mars/början på april, så det var det jag menade med kommentaren angående huruvida våren alls kommit.

Channal said...

Hej Annika! Det är så vackert hos dig och det ser ut som om ni har det lite varmare. Igår hade jag bara min trenchcoat och en tunn blus på mig ute, utan att frysa. Solen värmer men det är kyligt i skuggan.

Jag har ett fotografi på mina föräldrar vid en vas med blommor och ett ljus. Tänder ofta ljuset på kvällarna. Det är fint tycker jag. Tänker på dem var och varannan dag. Som sagt de finns med oss Annika.

Jo, jag ÄLSKAR att få frukost på sängen! Extra mysigt på lördagarna till Melodikrysset. Är väldigt morgontrött och det är ett skönt sätt att komma igång på. Jag är inte den som hoppar upp ur sängen kvittrande, haha!

Den serien skulle säkert min make gilla som är thorax kärlkirurg. Låter spännande!

KRAM Anna

Äventyret framtiden said...

Så kommer det att fortsätta ett längre tag framöver, du tänder ett ljus, du tänker på din pappa särskilt mycket, känner hans närhet etc. Så småningom förändras det en aning, så har det blivit för min del men det är många år sedan min pappa dog, över trettio år nu men jag minns honom varje födelsedag, varje särskild dag men på ett lite annorlunda sätt. Men dör gör de aldrig, aldrig. <3 Man bär dem med sig i hjärtat för evigt.

Nej, ingen frukost på sängen här heller. Vi åt frukost till helgerna när vi hade vår första tid tillsammans men det blev lite väl smuligt...haha...nej, inte frukost på sängen, tack!

Oj, kära nån, vilket dropp i temperatur hos er också. Här är det som vanligt , vårlig försommar skulle jag kalla det, med ca 25 grader varje dag.

Ljuvliga foton bjuder du på som alltid! Tack Annika!
Ha en fin torsdag!

Kramar över havet!

Cari said...

Så vackert det är hos dig.
Körsbärsträden i Kungsträdgården blommar nu, så dit ska jag ta mig för att titta. Alltid så fint (särskilt om man kommer dit tidigt eller sent innan det är för många i rörelse).

Nej jag gillar inte heller frukost på sängen. Men uppskattar verkligen om någon fixar frukost så det bara är att gå till dukat bord ☺️ Läser alltid morgontidningen, förr papperstidning nu på paddan, och då tar det också plats.

Humlan said...

Du skriver så fint om din pappa. Jag tänder också ljus ibland, det är inte regelbundet numera och inte alltid på födelsedagarna, men det var det nog de första åren.

Jag håller med dig, jag äter inte heller frukost i sängen, det känns mest obekvämt och smuligt. Ska jag ha en lite extra trevlig frukost så är det snarare att ha en trevlig frukostdejt ute på ett ställe som serverar god frukost eller på sommaren när man kan äta frukost ute i trädgården eller på en balkong när man bor så.

Jo kyligt är det här, inte många plusgrader på morgonen och sedan kryper det kanske upp till tvåsiffrigt mitt på dagen. Fördelen är väl att vårblommorna blommar länge. Inomhus har jag stängt av elementen på övervåningen, men nere är några fortfarande på så att det inte blir för kallt, men jag förstår dig och Peter; det är verkligen svårt att sätta på värmen när man har stängt av.
Jag håller helt med dig, 23 grader är en perfekt sommartemperatur! Tyvärr är det väl sällan lagom.

Jag brukar gilla sjukhusprogram där man får följa arbetet och se hur olika undersökningar och behandlingar går till, det är intressant. Nu har jag inte Netflix och kan se ditt tips, men hade jag det så skulle jag kolla upp serien.

Ni har verkligen en härlig blomning även om första vårskruden är över, här börjar det anas lite grönt på buskar och träd, men som jag sagt så gillar jag den här långsamma våren.
Den vilda azalean gillar jag! Den ser verkligen lite vild och otuktad ut.

Ha en bra dag!
Kramar!

Mamma C said...

Nej, jag gillar inte frukost på sängen. Hellre vid nyhetsmorgon i tv-soffan.
Båda mina föräldrar har gått bort och de finns i mina tankar var och varannan dag.
Här är vädret lite upp och ner i värmen, men vi har det inte kyligt.
Det är synda att alla vackra vårblommor blommar över så fort.
Ha en fortsatt bra torsdag.
Kram Carin

Yvonne said...

Nej tack, säger jag till frukost på sängen, hellre att komma ner till dukat bord, vilket oftast blir jag som gör då min man sticker ut tidigt på morgonpromenad, men (ibland) plötsligt händer det att han hoppar över och då fixar han frukosten.

Fantastiskt vackert hos dig, dina foton gör en verkligen glad, så fina.

Nu åker vi hem på lördag så det är lite spännande att se hur långt våren kommit på hemmaplan. Våra gäster, tillika grannar hemma, åkte hem igår så det blev lite tyst efter att ha kamperat ihop i 8 dagar. Nu ska vi åka ut och äta lunch med Isländska vänner, så jag ska kolla menyn och se vad jag är sugen på. Tar så lååång tid annars för mig att välja, bättre göra det i förväg, ha, ha, ha.

Ha en fin torsdag och Netflixserien ska jag notera. Har bara hunnit se ett avsnitt av Emergency NYC, men får ta den hemma.

Stor kram skickar jag till dig

Annika said...

Elisabeth;
KLART överdrivet det där med frulle på sängen. BARA jobbigt och noll mysigt, haha.
Jag är som du, vill gå upp, klä mig och allt sånt innan frullen. Äter ju inte frukost heller de flesta dagar, men just där med frukost på sängen är en romantiskt nidbild. Hehe

Du ser, alltid ngt positivt i kråksången, du kan använda balkongen som kyl ännu. DET kan inte jag längre.
Nämen, det är verkligen tråkigt hur snuvad du har blivit på våren. På det här sättet blir den ju så kort också. Det blir sommar i ett nafs sen. Inte så kul det heller.

Exakt, absolut ingen värme mer i huset förrän i höst. Hellre fryser jag, haha.
Nej men de där portabla värmefläktarna är bra.

Visst är det otroligt att man kan operera ett foster i magen. Helt fantastiskt.

Tack, ja det är ännu vårvackert här, det är det.

Annika said...

Anna:
TACK! Det är vackert, och visst har vi varmare än ni. Absolut är det så.
Det är kyligt dock och det är absolut inget sommarväder.
Men det gör inget, det kommer sen och jag tycker mest det är skönt att slippa hettan.
Låter härligt Anna, och i solen blir det ju så skönt och varmt.
Skönt att du är ute och njuter av det som njutas kan, du är ju bra på det!!!

Så är det, Anna, våra älskade finns med oss. DET är verkligen så. Jag känner det verkligen inom mig.

AHA, en frukost på sängen älskare!!! KUL!! Det låter mysigt med melodikrysset och frukost på sängen. Glad att du gillar, Anna!!

ANNA, se serien med din Lasse!! SÅÅÅ fascinerande, jag vet att ett av avsnitten handlar om just en hjärtkirurg. Fascinerande serie!!


Varma kramar från mig,
Annika

Annika said...

Karin.
Så blir det säker, precis som du säger, det kommer att fortgå. Sen kommer det säkert in i en annan lunk.
Så fint det du skriver, att vi bär oss med dem inom oss. SÅ känns det verkligen oavsett hur länge de varit borta från jorden.
Älskar att det känns så.

OK, en i lägret som inte gillar frukost på sängen. Noterar.
Jag är som du, för bökigt och för smuligt.

Härligt Karin, låter toppen med ert väder. Ganska stabilt så där oh skönt med 25 grader!!

ÅÅÅ tack för bildberöm.

Kramar!!!!

Annika said...

Cari:
Tack Cari!
Det vackraste är över hos mig, det är det. Men det är förstås vackert hela sommaren på olika sätt. men det maffigaste är över.
JA, jag såg att körsbären blomma i kungsan nu. Härligt. Åk in och njut av den rosa drömmen!! ÅK in så tidigt du bara kan, säger jag. Vackrast ljus då och minst folk.
Lovely!!

OK; ännu en i lägret inte frukost på sängen. Noterar :-D
Absolut, morgontidningen tar plats. paddan med.

Annika said...

Humlan;
TACK Humlan! Ja, jag känner honom verkligen inom mig.
Förstår att det där med att tända ljus etc ändras över tid, det lär det göra för mig också.

Noterar att även du föredrar frukost utanför sängen :D
Exakt, en trevlig frukostdate ute är inte fel. ELLER på balkongen eller trädgården. SÅ mysigt. Men inte i sängen, no way!!

ja, ni har det kyligt. Som här denna vecka, idag ska det visserligen bli 21 grader. Men sen blir det runt 16-18.
OK, ska väl inte gnälla för mkt iofs. Men ja, 23 grader är absolut den perfekta sommartempen. Och visst håller blomningen så mkt längre när det är svalt ute, det gillar vi.

Sjukhusprogram är verkligen så intressanta.

Ja Humlan, den där skira våren ni har nu är verkligen så fin. OCH ljuset!!
Snart maj, den allra finaste månaden i Stockholm. Det tyckte jag alltid då jg bodde där.

Stora kramar från mig!

Annika said...

Carin;
Noterar ;-D Ännu en som inte gillar.
Nej, det är bara smultit och jobbigt. HAHA.
Det är fint tycker jag, att du tänker på dina föräldrar så ofta.
Egentligen gör det inte så mkt att vädret går upp och ner. Både du och jag vet ju vad som väntar sen, hehe.
Kramar!

Annika said...

Yvonne:
ÄNNU en i lägret ICKE frukost på sängen.
Noterar det.
Bara jobbigt och bökigt.
Det är mysigt när ngn gjort frukosten, håller med. Så din man är som jag, drar ut på tidiga rundor.

TACK för bildberöm, Yvonne!!! ja, det är fint även om det finaste nu är över.

NI åker på lördag alltså. hem till den ljuvliga månaden maj.
BÄSTA tiden.
OCh fullt upp med besöket har ni haft. Snart träffar ni grannarna igen. Perfekt för dem att komma ner till er och hälsa på.
JAA!! Det är såååå perfekt att kolla in menyn innan ,an kommer till stället. Hoppas ni fick en riktigt mysig dag!!!

KUL att du börjat se Emergency NYC!! SÅÅÅ bra.

Kramar och ha en jättefin dag!!

BP said...

Vilken underbar bildbomb. Jag njuter. Ni bor så otroligt fint:-)
Vad gäller frukost i sängen - över min döda kropp. Tycker inte att det är ett dugg romantiskt. Dessutom är det väldigt obekvämt - så nej. Aldrig. Kan inte ens minnas att jag ätit frukost i sängen. Att göra nåt i pyjamas (eller näck) annat än sova tilltalar mig inte;-)

Annika said...

BP:
TACK!!!
Ja jag vet, jag är så glad att bo just här. Att jag har så många vackra platser att gå till. Underbart.
Nope,frulle på sängen är totalt överreklamerat, haha.
Håller med dig, inte ens när jag är sjuk (tex då jag har flunsa, förkyld eller då jag hade covid har jg på pyjamas. Jag kör på mig vanliga sköna kläder istället och ligger inte i sängen heller. Jag flyttar till soffan.
Vi är lika där :-D