Friday, April 21, 2023

En babyshower stundar! Och mer blommande vår!




Godmorgon fredag!


Helg. Igen! 
Snabbt marscherat som alltid.


Här stundar en babyshower i morgon. Peters systerson och hans flickvän väntar en liten pojke i juni. De är unga, så unga, bara 20 år. De fyller bägge 21 i år.
Det var inte meningen alls att det skulle bli så här för dem. En ren olyckshändelse. Flickvännen går näst sista året på universitetet och hon ska avsluta sin utbildning. Systersonen jobbar för den kommun jag bor i. Det unga paret har flyttat in i min svärfars stora källarvåning, där har de det SÅ bra. Privat med stort rum, eget pentry och husets bästa badrum.
Det är en win-win för alla inblandade. Det unga tu bor gratis hos gammelmorfar Pete, och Pete har sällskap och hjälp. Perfekt.


Som vi alla har sagt här i familjen (både i min Sverigefamilj och min USA-familj), ibland delar livet ut en korthand som ser ut så här. 
Allting måste inte vara planerat, det blir bra ändå.
Vi trodde först att min svärfar, gammal högt uppsatt militär som han är, skulle förfasas över att de unga tu inte är gifta, eller ens ska gifta sig inom den närmaste framtiden.
Min svägerska var rent av rädd när hon skulle berätta för sin pappa att hon skulle bli farmor och hennes son pappa.
Men gissa vem som flög i skyn av glädje? JO, min svärfar!! Överlycklig blev han. Han ska bli gammelmorfar och han hjälper dessutom de unga tu med bostad + att han säger att han kan sitta barnvakt då och då. Värmande. Det är toppen.  Jag tror nästan att min svärfar är gladast av alla för detta!
Svärfar behöver inte vara ensam i sitt stora hus, han får hjälp med många husbestyr av sitt kära barnbarn och de har varandra, alla tre. Snart alla fyra.
Jag tycker det är jättegulligt allting. Den blivande mamman är dessutom mycket driven och har siktet inställt på att bli advokat, det kommer hon att lyckas med, det är jag övertygad om.


Det finns ju stora, stora fördelar med att vara ung förälder också. Många sådana. Jag önskar de unga tu såååå mycket lycka till.
Jag har köpt kläder från Newbie (Kapp-Ahls bebismärke) och de är sååååå himla söta. Jag ska iväg idag också och köpa lite mer till till den lille.
Det ska bli jätteroligt med en baby i familjen. Det blir det allra första barnbarnet bland Peters syskon. Ingen av mina syskon har heller blivit mor eller farförälder. Min svägerska och svåger blir hyfsat unga farföräldrar, 51 år. 
Kort sagt, det ska bli jättekul att gå på babyshower imorgon!
Jag hoppas kunna visa lite söta showerbilder på måndag.

***


OCH så vill jag påminna alla som har googlekonton att se över dem!
Byt lösenord!
På senare tid har jag fått en massa kommentarer från konton som ser äkta ut. Dessa kommentarer kommer in på inlägg som är jättegamla, sådär en 10-15 år, av någon anledning. Jag ser dem enbart för att jag har den inställningen att jag måste godkänna kommentarer på inlägg som är äldre än en vecka gamla.


Det är endast ett fåtal ord i dessa kommentarer.
Det kan stå, bra inlägg. Eller, intressant.
Den första kommentaren jag såg vad gäller detta var från en god vän som önskat Merry Christmas på ett inlägg från i julas. Anade genast ugglor i mossen och frågade läsaren om han kommenterat på ett så gammalt inlägg. Nej, det hade han såklart inte gjort.
Sedan kom det in flera liknande kommentarer från olika google-bloggare eller google-konton. Det lustiga är att många av dessa kommentarer kommer från bloggare som slutat blogga, eller personer vars bloggar jag inte längre följer.


SÅ jag ber dig, kära läsare, att se över ditt konto och byta lösenord. 


***


OCH så ska jag visa er hur det ser ut HÄR och NU!!!




Magisk plats vid Lake Audubon.



Jag önskar er alla en riktigt fin och bra helg!!

24 comments:

Channal said...

Hej Annika! fantastiskt kul med en ny liten människa som ska komma till världen! Så mycket kärlek från din svärfar... så fint!! Allt kommer bli så bra. Nu måste det vara som vackrast i dina hemtrakter... snart är vi där! Fortsätter värmen kommer allt explodera i naturen. Önskar dig en skön helg! KRAM Anna

Äventyret framtiden said...

En så härlig solskenshistoria, fylld av kärlek. Det lilla nya barnet kommer att få det så bra, så bra och föräldrarna kan fortsätta utbilda sig med allas goda hjälp. Så gullig din svärfar är, toppengullig. En stor kram till honom från en för honom okänd beundrarinna på Madeira ;).
Tack för alla ljuvliga blommor som du bjuder på!
Tack, tack!

Kramar med önskan om en underbar helg!

Cari said...

Så vackert det är hos dig nu.

Och så önskar jag lycka till med det lilla barnet. (Blev själv mormor för 9 månader sen - det är mysigt).

Mamma C said...

Åhh, så fantastiskt med en ny liten flockmedlem. Så härligt från din svärfar med.
Vilken blomsterprakt det är hos dig nu.
Kram Carin

Brysselkakan said...

Så fin uppslutning kring de snart nya föräldrarna! Det är så det ska vara, och din svärfar får lite mer liv och rörelse i sitt liv vilket högst troligt kommer liva upp honom!
Fick ju själv barn tidigt i livet och det var både stöd och mindre stöd från familj och släkt. Men det gick bra det med!

Verkligen full blomning hos dig! Här har det i veckan börjat slå ut och även om det ska komma ett bakslag nästa vecka så är våren, äntligen, här!

Önskar dig en fin helg!

Anonymous said...

Men Annika, vilken dröm! Dina bilder är magiska! Bildbomb galore…
Kul med en liten bebis. Toppen att din svärfar reagerade så positivt. En kompis till mig fick barn när hon var lite över 20 och det var tufft, men hon är så glad att hon fick barn tidigt. Hon har både en bra utbildning, fast jobb, är farmor sedan några år tillbaka och har en jätte bra och nära relation till sina barn och barnbarn. Det var mycket hon inte kunde göra, hon var tex nästan aldrig ute och roade sig men hon tycker inte att hon missade något. Dessutom hade hon mycket mer kraft och ork i unga år än hon skulle ha haft nu säger hon.
Ha en trevlig helg!
Kramar Lisa

Elisabeth said...

Vad fint att de blivande föräldrarna kan bo hos din svärfar. Det blir ju som en egen lägenhet, samtidigt som både de och han har glädje av varandra. 20 är förstås tidigt, men det brukar ju gå bra det också. En av mina tidigare elever fick barn när hon gick i gymnasiet, men tog ändå studenten med resten av sin klass, och det visar att det går. (Även om det naturligtvis är en annan sak med universitetet.)

Det är så vackert hos dig nu, eller fortfarande, ska jag väl skriva. Alla foton är ljuvliga, men vackrast av alla är bilden med doogwoods vid sjön.

BP said...

Ibland händer det om man säger så. För oss är det kanske "tidigt" med att få barn. Men när jag tänker på några engelska fotbollsspelare så är det "helt normalt". Typ när man är 18 år är det inte ovanligt att vissa redan har två barn.
Så kul att Pete blev så glad och ställde upp med en lägenhet i sitt hus. Gissar att han kommer hålla sig ung tack vare den lilla pojken. Så fint tycker jag:-)

Tusen tack för bildbomben! Liljekonvaljerna är mina absoluta favoriter. De doftar ju såååååå gott. Tror att de är fridlysta i Sverige.

Anonymous said...

Fina bilder som vanligt Annika. Kul med babyshower. Och att allt verkar lösa sej så bra för de unga tu. Hoppas kläderna blir uppskattade. Jag är ju iallafall pyttelite involverad i dem :-)
Kram från Anette!

Yvonne said...

Mysigt med nytillskott i släkten och så fantastiskt fint att de kan bo hos din svärfar, säkert winwin för både den lilla familjen och din svärfar.

Wow, vilken fantastisk serie med underbara blombilder. Det är sååå vackert hos dig i din del av världen. Hoppas du får njuta länge av blomprakten.

Stor kram skickar jag, nu väntar sängen efter en lång men jättetrevlig dag.

Tove said...

Så roligt, en liten ny människa på väg till en gammelmorfar som gläder sig så! Varmt blir det i hjärtat när jag läste och glad för blommorna du visa blir jag med.
Oplanerad händer när som helst - min fina son är en "sån" :-) då var jag 21 år. Det bär sig till och liv är ju liv!
Må gott Annika!

Annika said...

Channal.
Ja, det är riktigt roligt!!
SÅÅÅÅ mkt kärlek från min svärfar och så fint han har ställt upp. Helt oroligt. Men jag tror ärligt talat att det är en win-win för alla.
Nu har vi fått kyligare väder igen, men det gör inget. Det är bara bra.
Må er vår bli jättefin.
Kramar från mig!

Annika said...

Karin;
Ja det är riktigt fint. Det var ju inte meningen detta, men så blev det. OCH gladast av alla är den vi trodde skulle döma mest. Men inte då, där fick vi TJIIIII så det rök om det.
Det är en riktig win.win för bägge parter.
TACK för superfina ord.
Kramar!!!

Annika said...

Cari:
Tack, ja det är det verkligen!!

Ja, alla som blivit mor och farföräldrar blir helt saliga. Underbart!

Annika said...

Carin;
Riktigt mysigt och fint allting.

OCH visst är det fint här nu, svalare också.

Kramar!

Annika said...

Brysselkakan:
Jättefint att se, och att svärfar så direkt sa att de kan bo i källarvåningen och att de kan bli grattis. Hans enda krav, att de ska spara åt sig själva. Ett vettigt krav.
Tror blivande farmor är mest bekymrad, men det kommer att gå fintfint allting.
Ja du blev mamma tidigt, inte så dumt nu va? Med facit i hand.
Det blir ju en helt annan riket senare och snacka om att man ha mer ork runt 20 än senare.

SÅ glad att våren kommit till er nu!
Underbart!!
Kyligare här nu också under de närmsta tio dagarna, men det gör inget.

Annika said...

Lisa:
TACK!! Jo, det är fint nu även om det vackraste ju är över, men fint är det!!!

Ja, så roligt och oväntat att han blev sååååå otroligt glad min svärfar. Men det är en win-win för somliga parter här. De unga tu bor gratis och svärfar får sällskap o hjälp med mkt. Dessutom har de det privat i sin källarvåning.

Det är ju så, orken är mkt, mkt större runt 20 än vid, säg 35. Dessutom stor fördel att vara yngre även sen, de kommer att bli farföräldrar tidigt och få en annan frihet när deras vänner skaffar barn om ca 10 år-
MEN ja, visst försakas mkt också. SÅ mkt. Tänkte på det under showern i lördags, oj vad de får ge upp mkt som deras kompisar har framför sig. Så det är både och såklart. Bra att dun kompis är nöjd, har hört många unga fldrar säga det hon säger.

Kramar!!

Annika said...

Elisabeth.
Visst är det!!
En riktig win-win för alla parter. Farmor och farfar (Peters syster och svåger) bor i samma område inom gångavstånd (men i ett mkt mindre hus) och har således supernära till babyn.
De har verkligen en egen lgh därnere. Men ingen ugn och ingen riktig spis. Men kylskåp, kaffebryggare, micro etc.
De flesta mål äter de med svärfar, tror svärfar lagar maten. De unga tu diskar och fixar med annat. Låter bra.VISST är de unga, det slog mig ganska hårt på showern HUR mkt de kommer att missa av sin ungdom. På ett sätt känns det sorgligt, men på ett annat sätt blir det säkert helt toppen.
Abby är så himla driven, hon kommer att nå sitt mål. Hon är otrolig, hon jobbar heltid och går i skolan heltid. Hon betalar sin egen utbildning (annars är det vanligt att föräldrarna här betalar för sina telningars bachelor). Men A kommer från ett hem med en ensamstående mamma m fyra barn. Tror hon har lite studielån också, men det lånet ser hon till att beta av via sitt jobb. Hon kommer att nå sitt mål. Nästa sommar kommer hon att stå där med sin examen, sen vill hon bli advokat.
Urtufft att bli mamma redan i gymnasiet, men din elev fixade det. BRA gjort!!!

Tack, det är en ljuvlig tid även om det nu går fort mot sommar.

Annika said...

BP:
Det gör ju det, olyckor sker i arbetet. Då får man göra det bästa av det och det går bra ändå.
Visst är et tidigt, men de är iaf snart 21. OJ ja, DET är verkligen tidigt att bli förälder redan i tonåren. Tänk att det är så pass många engelska spelare som blivit det.
Ja, så bra med gammelmorfar Pete, det här är toppen för honom!!
Vet att A och B hjälper honom massor. Så fint. OCH sen är det ju bara skönt med sällskap också. De unga tu bor i källaren och Pete har sitt sovrum på övervåningen. De har en hel våning som buffert mellan sig.
Bra det sen när den lille kommer att skrika på nätterna.

Liljekonvaljer är underbara!!! De är fridlysta i Sthlm, vet att de går att plocka på andra ställen i Sve. Jag håller med dig, underbar blomma!!

Annika said...

Anette:
DET är tack vare DIG jag gick till Kapp-Ahl!!
Så du är involverad!!
Och gissa om kläderna blev uppskattade!!
Kramar!!

Annika said...

Yvonne:
Superbra lösning för samtliga i den här babyhistorien. Det kunde inte vara bättre. Verkligen en win-win när saken nu är som den är.
TACK fina Yvonne, det är underbart med blomningen. Nu svalare, glad för det.
Förstår att du har fullt upp i dessa dagar!
KRAMAR!!

Annika said...

Tove:
Visst är det oerhört hjärtevärmande allting, blir så glad över det hela!
ÅÅÅÅÅ du kan relatera totalt!! Din som kom när du var 21 och han var oplanerad. Jag tror det går toppen för de här unga, precis som de gjorde för dig!!
Hoppa din helg varit fin!!

Brysselkakan said...

Har aldrig ångrat att vi valde att få våra tre barn tidigt! Och när vi var 43 och 44 år hade alla tre lämnat boet! Skönt att få vara bara vi, även om vi givetvis älskar våra barn! I år fyller minstingen 30 och den äldste 35, och så en 33 åring där mellan.

Annika said...

Brysselkakan:
Ja, jag förstår att det finns sååå många fördelar.
Hade ju en ung mormor själv (hon fick barn vid 21), det var ovärdeligt. Så nog finns det massor med fördelar, inte minst orken!!!
OCh sen friheten som kommer, som du säger!!