Thursday, February 16, 2023

Sagan om brevet, Surviving death, Super Bowl samt Shrinking.




Hej på torsdagen!



* Sagan om det försvunna rekommenderade brevet …

I förra veckan skrev jag om ett rekommenderat brev, innehållande en viktig fullmakt, som jag skickade till Sverige den 21 januari.
Brevet skickade jag via USPS, alltså vanliga posten här i USA. Dock, brevet skickades rekommenderat och skulle, enligt den posttjej jag hade i luckan, ta max fem dagar på sig att komma fram.
Fine.
Jag betalade 37 dollar i porto för det. ASMYCKET med andra ord.
Skickade samtidigt en annan fullmakt till min bror, även den i rekbrev för samma summa. Den försändelsen kom fram till adressaten som den skulle, det kunde jag själv spåra. OCH min bror hojtade ju till så fort han fick det.
Fine and dandy, right.
FAST även det brevet tog mycket längre tid på sig än de fem dagar som var utlovat.

Min svåger Håkan fick vänta förgäves. Bouppteckningen ägde rum i lördags och min fullmakt var såklart inte med då.
Jag postade därför i måndags tre kuvert till samma adressat via vanlig post.
Portot på ett vanligt brev från USA till utlandet kostar numera 1 dollar och 45 cent. Så typ, femton spänn i porto alltså. I mitt fall då gånger tre, och det är absolut inget dyrt porto.
Snacka om skillnad på vanligt porto och rekporto.

I måndagseftermiddag Facetimade Sara mig, då hade mitt rekbrev kommit fram till dem.
OCH inte ett ljud hade de hört från PostNord.
Ett rekbrev ska skrivas under av adressaten. Men det stora kuvertet med mitt rekbrev låg bara i deras brevlåda som vilket brev som helst. Som sagt, inte ett ord från PostNord innan de delade ut det.

OCH än idag när jag spårar brevet står det att det fortfarande ligger kvar på Stockholm Utrikes i Segeltorp.
Helt otroligt detta. PostMord alltså (som min andre bror döpt företaget till), för det är dem jag skyller på mest i det här fallet … GAAAHHH!!

Jag ska försöka få tillbaka de 37 dollarna från USPS, det är ju ändå genom dem jag köpte denna tjänst som endast skulle ta fem dagar men som tog över tre veckor.

NU ska det bli intressant att se OM de vanliga kuverten kommer fram? Kommer alla tre att nå rätt adress? Eller blir det bara ett? Eller blir det noll?
Nåväl, nu har min fullmakt kommit och det som ska skickas in är nu skickat.

FÖRR i världen gick postgången mellan länderna klanderfritt. Det gick snabbt när man skickat ett brev till Sverige, eller till min mormor i Finland då det begav sig.
Numera är det fasiken som att köra huvudet i en sten vad gäller postgången.



* Surviving Death

I lördags var Peter på basket hela dagen och jag var ensam hemma.
Jag satte mig då tillrätta för att beta av dokumentärserien Surviving DeathNetflix.

Det är onekligen en mycket intressant dokumentär om folk som varit nära döden. De har alla upplevet NDE -- near death experience.
Somliga del av dem var till och med kliniskt döda.
Avsnitt ett var mest intressant. Där intervjuade man folk som varit "på andra sidan", professorer vid olika universitet vilka forskar i det hela, läkare som opererat den som “dog” på operationsbordet samt psykologer.

Alla de som varit nära döden berättade om samma sak, de hade upplevt ett enormt lugn, stor kärlek och ett otroligt ljus i de vackraste färger samt att de aldrig känt sådan inre frid. Ingen av dem ville tillbaka till livet, men de fick alla veta att de inte var klara med jordelivet. Ingen av dem är längre det minsta rädd för döden.

De två följande avsnitten var inte lika bra. De handlade om medium och seanser. Jag är skeptisk där, mycket skeptisk.
Det var intressant att se, men jag tror att det är en enorm mängd BS ett medium kommer med till en människa som desperat vill höra från den/de närstående som dött.

Jag skulle ha velat att man följde upp lite mer i programmet överlag. Kanske att man hade haft med lite kritiska motpoler likaså.

Men på det stora hela gillade jag serien.  Jag är inte helt klar med den. Del fem handlar om spöken och del sex om reinkarnation. Jag ska beta tag i avsnitten jag har kvar.
Del ett var iallafall mycket, mycket bra och visst var det på sätt och vis intressant att höra och se om medium och seanser också, but I call it BULL.






* Super Bowl.

På söndagen var det ju Super Bowl party hemma hos min kompis Susanna och hennes man Marc. Tradition sedan massor med år att vi är hos dem. Kul.
Vi åt gott, pratade samt kollade på matchen. Jag brydde mig bara om reklamen, haha.
Rihanna körde en bra halvtidsshow och vi såg ju att hon är gravid, hihi!

De som kan säger att det var en mycket bra match, och det var det säkert, haha.

Nu är nästa stora sportevenemang här March Madness, collegebasketens stora slutspel. DET gillar Peter och många, många andra.



* Shrinking

Nu ska jag tipsa er om en riktigt, riktigt trevlig serie som just nu går på Apple +.
Serien heter Shrinking och i huvudrollerna ser vi bland andra Harrison Ford och Jason Segel.

Serien handlar om terapeuten Jimmy (Segel) som nyligen blivit änkling.
Han har en tonårsdotter som givetvis bor hemma som han “glömt bort” eftersom han själv bär på enorm sorg han inte riktigt kan bearbeta.

Vi får följa med honom till jobbet och där börjar han helt plötsligt köra en helt annan modell av terapi än vad som är brukigt vid behandlingen av de patienterna han har. Det är liksom hands on och direkt på sak på ett sätt som inte förekommer hos en psykolog i vanliga fall.

Det är samma serieskapare som gjort denna serie som står bakom underbara Ted Lasso. Alltså är det BRA! Riktigt riktigt BRA!

Fastän undertonen i serien är sorglig är det ändå mest feelgood och skön humor. Fast tro mig, sorgen har en framträdande roll i den likaså. Det är sorgen allt bygger på fastän med humor och skruv.
Jag tror att du kommer att älska denna serie.


 

***


Med detta önskar jag dig en alldeles särskilt bra torsdag.

23 comments:

Channal said...

Hej Annika! Spännande fortsättning följer din postgång! Ja, tänk förr innan posten såldes ut fungerade det klanderfritt här hema. Postade jag ett brev kom det ALLTID fram dagen efter. Nu vet jag aldrig när posten kommer eller vilket företag som leverera det. Finns minst tio olika företag. var 1000-gånger bättre och säkrare när posten var statlig!! Samma sak med apoteket...

Har hört om nära dödenupplevelser... alla kan ju inte ljuga. Det finns något mer. Men jag är som du när det gäller medium och seanser. Jag är mycket skeptisk där. Personer som håller på med det ska vara försiktiga. Oftast kostar det massor av pengar också.

Har du sett Rihanna på omslaget av brittiska Vogue? Läckert!

KRMAR Anna

Yvonne said...

Men så bedrövligt med dina brev, hoppas verkligen du får ersättning från din post, men de kommer säkert skylla på PostNord och det är ju iofs de skyldiga. Det är sååå tråkigt att inte postgången fungerar längre, man vet ju aldrig när de kommer och så irriterande om man väntar på något viktigt. Så klart är digitaliseringen en av orsakerna, inte många som skickar brev nu för tiden. Julkort och påskkort är ju helt borta, man önskar oftast det på Sociala medier. Jag skickar 2 kort och det är till mina gamla mostrar som blir jätteglada när de får ett kort och de är så pass gamla så datorer är inget de använder. Mobilen är bara att ringa med, inget annat hi hi

Tack för tipsen, ska kolla upp dem. Nu dags att åka in med svärsonen till Malmö och ta bussen till Stockholm.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram

Dr Jo said...

Tjohej,

Men va tröttsamt med posten. Skickade iväg ett paket till min bror i Australien för 3 veckor sen och tog det billiga alternativet där det inte är registrerad, börjar tro nu att han inte kommer få det. Såå dumt.

Och ja det är en tråkig utveckling med att saker tar längre tid via posten. Här har dom ju börjar med att dela ut posten varannan dag. Kommer inte ihåg andledningen från början men jag kan tycka att det är ett märkligt sätt att sköta ett företag. Speciellt idag när det är så mycket försändelser och det behövs ju jobb. Kan man inte anställa mer postpersonal. Det borde ju vara ett toppenjobb för många som inte kommit in i samhället.
Men men det ska ju alltid sparas pengar.

Tack för tips med Serier, Surviving death låter inte som något för mig. Där tycker jag samma som dig, BULL. Men tycker absolut att det är intressant och höra deras upplevelser. Sedan mamma gick bort så har jag alltid gillat iden att hon är där någonstans och "hjälper" då och då. Lite som en snuttefilt. Men att sedan på riktigt anlita medier och siare, där tycker jag man passerar en gräns. En gräns jag absolut förstår att man korsar om man förlorat någon som var en nära. Hörde en gång att telefonpris för ett ca 30 min samtal med ett medier var 7000 kr. Nu kommer jag inte ihåg när detta var men det är väl därför också det tar emot så mycket med den typen av "förmedling". Det kostar som in i hoppsan.

Gällande dom dära Porch pirates så såg jag några som hade tröttnat och riggade fällor med paket som innehöll kamera och en glitterbomb. :D Det var väldigt roligt att se.
Man kunde då se några som öppnade paketet hemma eller i bilen och deras reaktion när en slags snurrande mackapär strösslade ut mängder av glitter. Väldigt tillfredställande att se. :)

Ha en härlig torsdag, fredag imorgon whoho!
Kramar Johanna

Dr Jo said...

Jag igen,

Hittade en länk.
Det var även skunkspray i paketet.
https://www.youtube.com/watch?v=h4T_LlK1VE4.
Lite tillbaka kaka. :)

/ Kram Johanna

Mamma C said...

Skönt att ditt kuvert äntligen har kommit fram. Men du ska såklart kräva pengarna tillbaka eller en ersättning av förenad ankomst av det.
Det ska bli kul att höra om dina andra brev dyker upp.
Jag tycker det är intressant med nära dödenupplevelser och tror inte det är hittepågrejer.
Ha en bra torsdag.
Kram Carin

Anonymous said...

Intressant med din serie om medier och nära dödenupplevelser. Jag har en helt annan inställning till detta och tycker att det är viktigt attvara öppen också inför andra dimensioner. Nära döden-upplevelser är ju medicinskt belagda sedan länge, majoriteten av jordens befolkning tror på reinkarnation (Jesus återuppstod ju också!) och att vissa människor sedan barnsben varit extra känsliga och uppfattat ”budskap från andra sidan” är ju också välbelagt. Och har funnits i alla tider och hos alla folk. Såklart att det finns många scharlataner och folk som luras och slår mynt av människors olycka, sorg eller nyfikenhet på framtiden. Men att kategorisera det generellt som bull gör inte jag - har träffat alldeles för många mediala människor utan onda avsikter för att göra det. Det finns många missuppfattningar kring detta också - att det skulle kosta 7.000 per halvtimme är ju uppåt väggarna. Ett väletablerat medium tar mellan 5-700 kr för 45 minuter. Många skeptiker blir ofta totalt överrumplade och ändrar ögonblickligen uppfattning om de varit med om att en medial person förmedlat något mycket privat och totalt okänt faktiskt. Detta är förstås ingenting jag förespråkar - det är ju ytterst individuellt och privat - men personligen är jag glad över att vara öppen inför det vi faktiskt inte vet något om. Det har gett mig mycket genom åren - inte minst sedan jag, precis som du, förlorade min pappa…
Beträffande posten kan jag bara instämna - vi har hamnat hos inkassoföretag och förlorat extremviktiga dokument i samband med försäljningen av vår franska fastighet. Och det var inte franska postens fel - Postnord förstås!

Monet said...

Skrev Monet som inte fattar varför hon blir anonym varannan gång?

Annika said...

Channal:
Så sant, när Postverket hade hand om posten var det faktiskt så så så bra.
Man kunde lägga på ett brev och man visste att nästa dag var det framme. Det gick verkligen att lita på dem.
Nu? NOT so much.
Så mkt bättre när staten hade det, JA!!! OCH apoteken med.

Absolut, säker på att det finns ngt, och att dessa personer verkligen upplevt det de upplevt.
Jättedyrt med medium och seanser.
OCH så lätt att ta reda på fakta om de döda i vår tid, nästan allt ligger på nätet.

Nej, jag får spana in brittiska Vouge!!

Stor kram till dig!

Annika said...

Yvonne:
Tror inte heller att USPS kommer att betala ut ngt. De kommer att hänvisa till PostNord och där kommer det att stanna.
Så trist.
Posten var sååå mkt bättre förr.
Min syster berättade just om appen Kivra. Bara en sådan app är ju också en anledning till att posten säckar ihop mer och mer.
Allt blir digitalt.
Men det som de SKA bära ut måste de ju för tusan se till att bära ut.
Fint att du skickar kort och annat till dina gamla mostrar. Jag kan tänka mig att de inte ens skriver sms. HIHI.
Tycker synd om de äldre med denna snabba utveckling. JAG kan ju knappt hänga med, phew ...

LYCKLIG RESA HEM!!
Kramar!

Annika said...

Dr Jo.
OCH portot på det paketet du skickade kan jag bara tänka mig hur dyrt det var. PUST!!
MÅ det komma fram, jag säger bara det.
Tala om för mig sen när det gjort det, för det måste komma fram!!

Posten ja, såååå mkt bättre förr då staten hade den. Nu är det bara ett enda hej hopp.
Och ja, de delar ju inte ut varje dag hos er numera heller.
Här kör de ännu ut post 6 dagar i veckan. Vi får se hur länge till det är så.

Första avsnittet av Surviving Death ÄR jättebra, så intressant och så fängslande.
Men just detta med seanser och medium ... nej.
enligt programmet är de döda med oss, men frågan är om vi uppfattar dem.
Men jag tror som du, och som de sa, att de finns och kan de agera snuttefilt är det underbart.

Jamen bra med fällor för porch pirates. HAHAHA!!

Kramar!!

Annika said...

Carin:
ja jag ska försöka via posten här.
Men jag har en känsla av att de kommer bolla det till PostNord och där kommer det ta slut.
Första avsnittet av den här serien var jättebra. JÄTEBRA.
Men nej, medium och seanser och sånt. Nope.
Kramar och ha en fin dag!!

Annika said...

Monet,
Du får ta dig en titt på ovanstående program,
Det finns ju många som menar att idag kan ett medium leta upp nästan allt på nätet, allt ligger där från nekrolog till vad personen gjort för avtryck både professionellt och via sociala medier. Det finns idag stora avtryck vad gäller oss alla som är lätt att ta reda på. Det framkommer lite sån kritik i programmen, vilket är bra.
Så ett skickligt medium kan ju ta reda på allt och lite till.
Tyvärr, jag är skeptiskt.
Men inte till NDE, där tror jag det är solklart. Alla har upplevt samma saker, och känt samma känslor innan de blev återkallade.
Jag tror absolut att de döda finns ibland oss, och det talar man om också. Men alla kan inte känna av dem, eller förstå vilka signaler som skickas ut.
Men en seans i ett mörkt rum där mediumet sitter fastspänd och låter andar tala genom henne ... där går nog gränsen. Och ektoplasma och annat. Tyvärr, köper det inte. och jo, det lär vara fruktansvärt dyrt för de som deltar. De presenterade tre medium i programmen, en holländsk kvinna och en amerikanska och en engelska. Men givetvis är står det alla är fritt att tro precis det man vill. Det är det fina.
.
Och ja, PostNord är ett skämt.

Äventyret framtiden said...

Det är under all kritik att postgången är som den är och i all synnerhet när du har rekommenderat breven till mycket dyrt pris. Visst ska du reklamera och var besvärlig nu. Fy bubblan så tröttsamt detta är.
Så synd att du inte kunde sända fullmakten digitalt, det skulle underlätta för alla i sådana här lägen. Skriva under, scanna och sända.

Surviving death ska jag hålla ögonen efter. Det finns så många olika bortförklaringar på allt vad folk upplever i dödsögonblicken, de som sedan inte har dött helt utan återkommit. De tas inte på fullt allvar och så är det med levande upplevelser också där man vet att man har någon form av kontakt med de som har dött. Alltsedan jag var barn har jag haft det så men numera håller jag tyst, orkar inte med polemiken alla gånger, skratten i mjugg etc. Det jag upplever vet jag att jag upplever men sanningen om allt detta sitter jag förstås inte på.

Seanser...nej!

Varm kram över Atlanten!

bettan said...

PostNord är ett sorgligt företag. Berättelsen om dina brev är talande för förfallet. En del var bättre förr.

Programmet är inget för mig. Jag blir så förbannad och provocerad av alla dessa olika teorier, och vittnesmål om nära-döden-upplevelser. Men framför allt om den totalt ansvarsbefriande affärsverksamheten som diverse medium utövar. Övergår mitt förstånd att tillsynes normalbegåvande människor i sin sorg och vanmakt lägger ofantliga summor i händerna på dessa suspekta lurendrejeri.
Håller helt med dig Annika, allt går att ta reda på och de flesta berättelser passar in på gemene man.
Sorgligt att människor ska behöva lyssna på, och finna tröst i hitte-på- historier och dessutom behöva betala dyrt för dessa.
Ja, alla är vi olika och får tänka och tycka olika.
Bäst jag slutar mina utläggningar här i text innan jag går helt bananas😉

KRAMAR!!

Anonymous said...

Det där sista du nämner med fastspända medier i mörka rum, ektoplasma och pålästa medier via nätet låter heller inte trovärdigt för mig. Det är inte heller det jag menar och skulle aldrig engagera mig i något sådant. Men varje tidsperiod har sina tolkningar (svenska aktuella Lasse Hallström-filmen ”Hilma” om Hilma af Klint beskriver just den tidens, (sena 1800-talet) mycket etablerade uppfattning om seanser och andebudskap och det som förmedlades till henne på det viset. Idag världsberömt måleri). I USA finns ju ett antal kända medier sen långt före internet-tiden, Sylvia Browne, James van Praagh, Tyler Henry och andra. En festlig kvinna från Florida med italienskt ursprung med eget tv-program här (minns ej titeln) och gemensamt för dem är att de inte haft en chans att göra bakgrundskontroller. Men som du säger, det är helt upp till var och en att förhålla sig till detta - det har med så mycket i livet och med olika erfarenheter att göra att ingen kan säga vad som är rätt och fel.

Monet said...

Monet ovan igen!

BP said...

Kan bara jämföra tiden det tar för ditt brev med ett vykort vi skickade från Spanien till England 2017. Då vi var där under lågsäsong tömdes inte brevlådorna. Så när våren närmade sig kom vårt kort i väg. Det tog mera än tre månader att komma fram. Och det var före PostNords tid.

Inrikes har dom faktiskt skärpt sig. Fick ett brev med ett bokmärke från LillaSyster igår. Det hade hon postat kl. 18 dagen innan. Så det finns hopp.

Läste att Superbowl finalen var riktigt spännande, och att Kansas hämtade upp en stor ledning av Philadelphia andra halvlek. Sånt är alltid roligt när det sker. Men du bryr dig ju inte;-)

Susjos said...

Galet med ditt rekommenderade brev, suck! Man slutar aldrig förvånas!
Seanser och medium, nejtack, men visst är det intressant med "nära döden upplevelser".
Spännande tips på serier du kommer med, Harrison Ford gillar jag!
Ha det gott!
Kram!

Annika said...

Karin;
Usel är den, riktigt dålig.
Såhär var det aldrig förr.
Ja jag ska reklamera det. Men tror inte på det. USPS kommer att skylla på PostNord bla bla bla.
javisst, tänk att man måste hålla på att skicka det så här till ett SÅ digitaliserat land som Sverige.
Otroligt det också.

Exakt, så är det. NDE förklaras bort, syrebrist, drömmar etc etc. Men saken är den att alla upplevt samma sak. Det fina här var att det var två doktorer som var med i avsnitt ett, en hade drabbats av en svår olycka med sin kanot och hon var verkligen klinisk död då hon hittades. Läkaren sa att hon aldrig under sina tidigare år på läkare trott på NDE. Är man död så är man. Men detta fick henne att omvärdera allt.
Sen var en förlossningsläkare och hennes patient med också. Patienten dog under ett kejsarsnitt och även hon svävade över platsen först, stod bredvid läkaren när läkaren kämpade för hennes liv. Sen kom hon också upp i det här tillståndet av skönhet och att inga tid längre fanns. Men hon drogs tillbaka efter att ha hört att hon måste tillbaka.
Faktum är att jag verkligen kan rekommendera första avsnittet.

Karin, JAG tror på det du upplevt, FULLT OCH FAST!!!

Seanser ... aldrig!!

Kram till dig fina Karin!!

Annika said...

Bettan:
Ja de är usla.
OCH när Postverket hade hand om det fanns det fasiken inget att klaga på.

Bettan, NDE tror jag på fullt ut. Jag tror verkligen på det. Alla dessa kan inte ha fel.
De intervjuade läkare, forskare etc etc.
MEN seanser och medium, nej jag tror inte på sånt heller. De utnyttjar människors sorg på ett så oroligt fult sätt.
Skulle önska att man i programmet var mer kritiskt emot dem. Men det var ytterst lite kritik som kom upp, bara lite. Avslöja dem istället för det BS de ställer till med.
Idag är det urlätt för ett medium att leta upp info om en avliden. Dödsannonser, nekrologer, sociala medier etc etc. Sen kan de köra sitt race ... orkar inte ...

Exakt, så är det ju ,,, alla får tycka olika. Men jag skulle verkligen försöka stoppa ngn som vill ett medium eller medvara vid en seans.

Bettan, om du har Netflix tycker jag du kan se avsnitt ett och två. Tvåan kommer du mest att stöna över för då jäklar får du se ett medium som går ALL in.

Kramar i massor!!
Annika

Annika said...

Monet:
Nej, det var bara så himla osmakligt. De var på en retreat i Holland då det skedde, ett känt medium utförde seansen, kolsvart i rummet, inget ljus fick komma in. Alla skulle hålla varandra i händerna och ingen fick röra på sig. Inne fick sträcka ut fötterna för att då skulle de kanske röra ektoplasman och DÅ skulle det vara riktigt ILLA ...
Ja de fick ju inte filma heller, bara lite utanför rummet och ta upp ljudet. Vid detta tillfälle himlande jag med ögonen så de nästan fastnade i skallen.
Tycker så synd om de som kommit dit och betalt så mkt för detta.
Ja jag vet att TLC har program om medium, Long Island Medium är ett av dem. Men det finns nog fler.
Men ja, absolut får alla tro på precis det de vill.
Om du har Netflix så kan jag varmt rekommendera avsnitt ett, och även två bara för att få inblick. Det finns ett amerikanskt medium med där också som ger ett annat intryck än holländskan.
Ha en fin fredag!

Annika said...

BP:
Somligt var verkligen bättre förr, när staten hade hand om det.
Idag är det ju ett skämt.
Men du, det var då eländigt med vykortet. SAY what? Och före PostNord, haha. men när upphörde gamla posten egentligen?
BRA, ibland trillar det till även hos PostNord och brev kommer fram. nej men de måste skärpa sig.
Säger inte att USPS är bra heller, de har minsann också försämrats. Det går väl lite hand i hand med att allt mindre papperspost skickas.

SB var BRA säger de som kan sin am fotboll. DU hade gillat. MYCKET!!
Min käre "svärson" var i sjunde himlen då KC vann, det är hans lag. Ja även fast han är från NJ. Men han spelade mkt fotbollsspel när han var liten och då var han alltid KC och iom det blev det hans lag, istället för ett av NYC-lagen.
Lite kul.

Annika said...

Susjos:
VET!! Nu ska det bli intressant att de när de vanliga breven kommer fram, haha.
Nej tack till medium och seanser.
Men vet du, de intervjuade en kvinna med placenta previa som dött på operationsbordet. DET var riktigt intressant att höra. De visste redan tidigt att hon hon hade det, men förlossningen satte igång tidigare än de förväntade sig och ja hon höll verkligen på att stryka med. Hon var övertygad redan innan att hon skulle dö, och det visste hennes läkare.
Intressant var det verkligen. Avsnitt ett säger jag återigen. BRA!!

ÅÅÅ se Shrinking, den är SÅÅÅÅ bra.

Kramar!!