Thursday, February 09, 2023

Milt, Det Svarta Paraplyet, Netflix, YouTube och EFF posten ...
Hej torsdag!* Milt.

Är ni trötta på mitt vädergnäll? Klart ni är, det är nämligen jag också.
Trött på mitt eget gnäll alltså.
Från och med nu kommer jag inte att yppa ett enda ord om väder och vind förrän något värt att rapportera inträffar.
Det är milt så till den milda grad … (haha). Japp, idag och imorrn ska det bli 18 grader. I helgen tillfälligt svalare, 5-8 grader, nästa vecka tillbaka till 14-18 igen.
Har en hashtag på Insta som jag kör med, #thewinterthatneverwas.

Men som sagt, jag ska knipa om vädret nu för låååång tid framöver.* Det Svarta Paraplyet. 

Det är vad jag kallade covid då den härjade som hemskast. Då när vi inte såg något slut på det hela och allt kändes skit.
Faktum är att det kändes som att befinna sig under ett stort, dystert, svart paraply där regnet runtomkring aldrig upphörde.
Tack för era tankar om det hela vilka ni delade med er av i gårdagen inlägg.* Netflix

NU är det snart slut med det där att dela lösenord med familj och vänner. Inom mycket snar framtid kommer Netflix att dra åt svångremmen.
Nu ska man tydligen bo i samma hushåll för att kunna dela konto …
OCH reser man bort (som ju jag gör under lång tid på sommaren) kan man bara ha sitt konto i 30 dagar innan man måste “hem till egen IP-adress” igen för att bevisa att man bor där.

Ja ja, jag vet, det är dagens I-landsproblem i en värld där sorger hopar sig mer och mer.
Vad är väl ett Netflixkonto när folk dör i horder i jordbävningar och krig? DET är en fis i rymden och egentligen en skam att ens orda om.

Funderar till och med på att strypa den här punkten, men den får vara med ändå. Somliga tjänster, som Hulu (som vi delat med Karolina via hennes konto) kan vi inte längre se.
Jag tycker mest det är irriterande att den som betalar inte ska kunna se på sitt eget konto om hen inte varit hemma på 30 dagar. Netflix var länge ensamma herrar på täppan, men nu har de så stor konkurrens från så många andra håll, därav denna årgärd.


Netflix and nope ;-) Bild från GQ * YouTube

Alltså jag gillar YouTube.
Jag kan erkänna att Peter och jag tittar på mycket därifrån, och det är så himla trevligt. Mest och helst ser vi sådana som reser över världen och dokumenterar det de upplever och är med om.
Det började med att Peter hittade Kara and Nate under pandemin, vi betade av samtliga avsnitt de hade på YT under 2020 och sen har vi fortsatt följa dem.
Paret reser jorden runt, provar mat och upplever kulturen på den plats de är.
Under pandemin köpte de en husbil och kuskade runt med den i sitt hemland, USA. Numera reser de internationellt igen, just nu är de i Norden, mycket kul!! Ja, paret har sådant flyt i snack och filmande och är underhållande. 
De har över tre miljoner följare på sin kanal och kan således lugnt leva mycket gott på det de gör-- att resa och dokumentera.

 
Kara and Nate, bild från Celebrity biographies.


Via Kara and Nate hittade vi Eamon and Bec från Kanada. De reser också, men framförallt i sin husbil. De reser över hela nordamerika, men de reser även i Europa.
Paret har även dokumentat den bröstcancerresa Bec nyligen gått igenom. När paret är hemma i Kanada bor de i en supermysig stuga vid Lake Ontario. Det är en fröjd att följa dessa två.  Och ja, de lever också på sin YouTube-kanal.


Eamon and Bec. Bild från Pinterest.


Sailing La Vagabonde fick sitt stora genombrott då de seglade Greta Thunberg över Atlanten.
SLV drivs av ett ungt par från Australien som seglat jorden runt i många år. Numera har de även två småbarn ombord. Deras kanal är oerhört populär och de har massor, massor med följare över hela världen.   Jag rekommenderar dem varmt.

Bild från Pinterest.


Vår senaste favorit på YouTube heter Nikki Delventhal.
Nikki är en före detta modell, NFL-cheerleader, frisör och hon har även varit med i nittonde säsongen av The Bachelor.
Numera kör hon land och rike runt med sin van tillsammans med sin hund, Camper.
Nikki är otrolig, hon är så långt från sina forna glammiga jobb man kan komma. Hon är cool, rolig, osminkad på alla plan och totalt chosefri.
Det hela började under pandemin då Nikki kom tillbaka till USA efter jobb i Europa. Eftersom det rådde kaos och elände överallt då beslöt sig Nikki för att köpa en Prius som hon gjorde om till det hon kallar Hotel Prius. Alltså, hon bodde i sin lilla Prius medan hon reste kors och tvärs över USA.
Snart skaffade hon sig Camper, en övergiven hund hon hittade på ett indianreservat i New Mexico. Nikki adopterade Camper via reservatet och nu hon har sin hund ständigt vid sin sida då hon vandrar, bestiger berg, cyklar eller befinner sig i olika städer. Men mest och helst befinner sig Nikki i vildmarken i norra och västra USA.
Billivet blev Nikkis livsstil och hon fick massor med följare väldigt snabbt. Numera är Priusen ett minne blott och istället har Nikki skaffat en husbil, men hon fortsätter sitt glada vagabondliv utefter vägarna i USA.  Ja, Nikki Delventhal lever även hon på sin YT-kanal.


Nikki Delventhal och Camper. Bild från Laughing Squid


Fördelen med YouTube är att inläggen sällan är längre än 20 minuter. Det går att se ett avsnitt, eller inlägg eller vad man nu kallar en YouTubares filmer, när lusten faller på. Kravlöst som bara den.

YouTube är full av intressanta människor som lever utanför normen. För en så inrutad människa som jag är är det mycket roligt att följa dem som lever totalt annorlunda liv.* EFF USPS och Postnord.

När en älskad pappa dör betyder det att det blir bouppteckning, konton ska avslutas, autogireringar ska upphöra eller flyttas över till min mamma.
Allt sånt praktiskt som sker då någon dör och dess värdsliga liv på jorden ska avslutas.
Eftersom jag inte är på plats i Stockholm nu under bouppteckningen, vilken sker i dagarna, har jag skickat fullmakter till min bror och min svåger.

Jag skickade dessa som rekommenderade brev från amerikanska postverket, Usps.
Jag skickade dem TRE veckor innan bouppteckningen. Jag fick löfte om att de skulle komma fram på fem dagar.
Portot på dessa, DYRT! Skitdyrt.
Givetvis fick jag tracking-nummer på försändelserna.

En vecka senare kollade jag var dessa brev låg, då hade de anlänt till Köpenhamn och väntade i tullen. Några dagar senare hade de gått igenom tullen och låg i Malmö. Vid det här laget hade det gått 12 dagar sedan jag postade dem som rekommenderade brev, eller registred mail som det heter här. 
Några dagar senare kom den ena fullmakten fram till min bror. Fine. DET var äntligen i hamn.
MEN än idag ligger min andra fullmakt hos Postnord på Stockholm Utrikes. Det kommer säkert inte att hinna fram innan bouppteckningen.
DET suger som fan, ursäkta min franska. Jag har skrivit till PostNord två gånger, ringt dem likaså. Men har inte kommit längre än till röstlådan. Vi får se om de svarar mig via mail idag …

Satan vad trött jag blir alltså. Varför skickade inte USPS ut mina brev direkt? FÖR det gjorde de ju INTE. Och varför kan inte PostNord ta sig själva i kragen och dela ut sådan här post till folk så fort det kommer fram?
Som min ena bror säger, vi kallar dem PostMord av en anledning.
Det rekommenderade brevet, som inte ens skulle ta en vecka att komma fram, har snart varit på väg i en månad … 

Nåväl, de mina kan ha bouppteckningen ändå-TACK OCH LOV, men de måste vänta på det här brevet från mig innan alla papper kan skickas in.

SÅ ruttet alltså. Jaja, the story continues …

*** 

NU önskar jag dig en riktigt fin torsdag.

21 comments:

Dr Jo said...

Heej, har inte kommenterat på några dagar.

Måste bara säga att den affären så såå fräsh och fin ut. Blev nyfiken på dom dära draperade jordgubbarna. Om du skulle betygsätta dom emot svenska jordgubbar. Hur smakar bär överlag i Reston/USA ? Tycker alltid det är superkul att gå just i mataffärer när man är utomlands.

Ahh roligt att din födelsedag är en dag efter min, 11 mars. Go Pisces!
Och jaa Corona, min minsta lilla N är född i April 2020. Det var väldigt speicellt att ha barn då. Man försvann ju in i bebisbubblan och vande sig vid det nya. Här var ju restroktionerna väldigt annorlunda men vi tog hårdare på det än många andra. Speciellt med en liten minibebbe.
Jag hoppas att folk har tagit till sig hur det kan gå när vissa saker/samhällsstrukturer rubbas. Jaa det måste ha varit otroligt tuff för många i världen. Speciellt dom som redan är utsatta. Så många jobb som inte kunde genomföras ect. Och så världsläget som det är nu ovanpå allt. Det har varit ett par rätt tunga år faktikt på en global nivå.

Och jag tycker inte du gnäller för mycket på vädret! I get it. Jag får alltid en del ångest vid Jan-Feb för det är så kallt och grått ect. Kommer ihåg va konstigt det var 2019 när det inte kom någon snö alls. Vädret påverkar oss så oerhört! En vinter som uteblir förstår jag är jobbigt när man kanske samtidigt har "hem" (?) längtan. Hur ser du på det där förresten, är Sverige hemma ?

Jag längtar något oerhört efter en värmande sol och att våren ska komma, men som sagt vi har haft en del snö och is nu ett tag. Men joo visst är det lätt att deppa ner sig. En dag i taget och så vidare. Snart är det ju semel fest. Kan man få ta på det någonstans i Reston, semlor? Såg att det såldes i LA. :)

En härlig torsdag önskar jag dig! Kramar Johanna

Linda said...

Hej,
Jag brukar skriva till Postnord via messenger, där svarar dom oftast inom 24h.
Youtubetips, jag älskar också att kolla på de som reser. The Endless Adventure och Kinging-IT kan jag tipsa om :-)

Mvh Linda

Yvonne said...

Så skönt att det där paraplyet i stort sett fällts ihop. Förfärlig tid som man aldrig mer vill uppleva, usch och fy!

Vi har också sonens lösen på Netflix, men blir väl till att skaffa eget nu när det stryps åt. Knepigt det där med 30 dagar, vi kommer nu att vara i Spanien 60 dagar. Vi har iofs en himla massa kanaler i Spanien, men inga vi tittar på speciellt mycket på. Kör TV4 och Netflix för det mesta. Youtube kanske man ska kolla in sig lite på, brukar bara kolla/lyssna på talangtävlingar i musik då och då.

Skandal att det ska ta så lång tid med ett rekbrev som man får betala dyra pengar för. Postnord gör ju inte saken bättre som inte delar ut post varje dag ens. Vi har bara utdelning 2 dagar vissa veckor 3 ggr vissa, klart irriterande om man väntar på något viktigt brev. Be om ersättning av både USPS och PostNord om inte brevet hinner i tid.

Nu ska jag åka in till Täby och fixa nytt pass, insåg förra helgen att mitt går ut i slutet av april, jag har Nationellt Id så det är inte problem för resan, men vill gärna ha gjort passet innan sommarn då säkert många fler kommer på att passet går ut. Redan nu var det stört omöjligt att få en tid, satt som en daytrader och kollade på Norrtälje, Täby och Stockholm City och efter ett par dagar dök denna återbudstid upp. Fanns inte en ledig tid förrän 3 mars i vare sig Täby eller City, helt otroligt. Blir intressant att se om leveranstiden på max 6 dagar står fast eller inte.

Ha en fin tisdag säger jag och skickar en stor kram från ett i stort sett snöfritt Åkersberga.

Mamma C said...

Jag kanske ska följa ditt råd att sluta skriva om vädret som jag gjort ett tag nu 🙈.
Tråkigt det där med Netflix tycker jag med.
Jag kollar på mycket på Youtube jag med. Vi kollar mycket på samma grejer där. De första Kara & Nate är de som jag inte kollat på.
Det tog inte lika lång tid med brevförsändelsen när jag skulle skicka min fullmakt till min bror när mamma gick bort. Men strul med en massa papper var det kommer jag ihåg.
Kram Carin

Anonymous said...

Låter gammaldags med rekommenderat brev. Varför kan man inte skriva under o scanna dokument och skicka dem elektroniskt. Åtminstone här i Finland godkänner alla myndigheter dokument som sänds per epost, man kan ju t o m fota dokumentet o sända som bilaga.
Däremot är det jättesvårt att betala räkningar för dödsboets räkning här i Finland. Jag var en gång in på banken o skällde, så jag säkert fick en red flag. De följer förstås bara samma regler för alla, men det känns som man är misstänkt för att försöka försnilla pengar direkt när en anhörig dött. Kraft till dig.

En som varit med om två bouppteckningar. Annah.

Susjos said...

Galet att ditt rek. brev inte har kommit fram! Man kan bli tokig för mindre!
Kul att följa dessa olika par på youtube, jag tittar nästan aldrig på youtube..bara när det är dags att se de olika ländernas finalbidrag till ESC, hihi!
Ha det gott!
Kram

Christina said...

Hej min vän! Ja så oerhört dåligt det fungerar med posten. Och jag tror både i USA och framförallt i Sverige. Efter vi sålde vårt hus i Florida i somras fick vi en check på återbetald skatt. Hyfsat stort belopp… Vi har en post box kvar och våra vänner tömmer den åt oss. Nåväl, checken kom och de skickade den rekommenderat till oss den 18/10. Sista spåret var customs på Newark 22/10, sedan inget… 18/1 (!) fick vi en avi att vi hade något att hämta ut. Det var checken! Tre månader… med rekommenderat brev… PostNord har ingen förklaring och tar inget ansvar. Helt klart har brevet blivit liggande någonstans och ingen vet var, kan vara USA, kan vara Sverige. Eller Mongoliet, who knows… Vid det laget hade jag redan kontaktat Wells Fargo, fåt checken annullerad och en ny utskickade som skickades med Fedex till oss. Jag hoppas dina dokument kommer fram i tid men oddsen är nog inte de bästa…
On another note, jag saknar min fina Wegmans butik!!!
Stor kram till dig!

Humlan said...

Ja, vem gnäller inte på vädret? Ert väder, när det kan vara minusgrader på natten och nästan upp mot +20 på dagen ger tillräckligt skäl till att gnälla! ;-)
Våra vintrar har ju också ändrats, Stockholmsvinter har flyttat upp till Umeå och vad vi har fått, vet jag inte. Men det värsta är ju att naturen ändrar, växter och djur överlever inte längre och nya kommer in söderifrån. Skrämmande!

Jag har ju knappt några tv-kanaler alls numera, ska väl försöka fixa det någon gång, men då ska nätverkskabel dras till tvn och saker inköpas och jag har ingen ork att göra det just nu. YouTube tittar jag en del på, det är lätt att fastna där när man bara ska kolla ett klipp eller tips och sedan snurrar man runt där en kväll eller så. Jag har inte tittat på dina tips på resande, men det kanske blir någon dag när jag sitter vid datorn och tittar runt.

Ja du PostNord är hemskt!! I december så fick jag ett brev den 30/12 som var poststämplat (i Stockholm!) den 13/12 (inte julkort och vanligt porto betalt)!! Hela vårt radhusområde har samma bredbandsleverantör. Alla räkningar utskrivna och skickade 1/12 kom fram efter trettonhelgen! (Förfallodag 31/12, men företaget fick ju veta vad som hänt, så vi fick inga problem med förseningen.)
Hoppas du får något svar av PostNord!

Kramar!

BP said...

Måste säga att du är betydligt mera aktiv online än vad jag är. Netflix har jag inte, men har hört på BBC att det där med delning inte är så poppis. Det förstår jag.
YouTube använder jag mig av om jag letar en "bruksanvisning" för en teknisk pryl. Där hittar jag alltid något användbart. Och naturligtvis om jag letar efter en gammal låt från 1970-talet till exempel.
Den enda resebloggen jag följer är Freedomtravel. De har en egen blogg och Instagram.
Otroligt med PostNord! Och jag som trodde att de skärpt sig, men det verkar bara gälla Inrikes. Hoppas verkligen att din fullmakt kommer fram... någon gång...

Annika said...

Dr Jo:
Ja Wegmans är jättefin, det är en fröjd att ha den nära.
Jordgubbarna är dränkta i choklad av olika slag. Jag är inte så förtjust i choklad och jordgubbar. Jordgubbar är inte riktigt i säsong nu, men de finns ju alltid att få tag på. De odlas på varmare platser i US året runt. Och i växthus.
På sommaren kan man hitta goda jordgubbar, nu tycker jag de är träiga mest. Hallon och blåbär tycker jag jättemkt om. MEN blåbären är heller inte i säsong. de är godast i juni.
Men på det hela taget tycker jag frukt och grönt är gott och bra här.

YAY, du är född dagen innan mig. SÅ lätt att koma ihåg. Heja fiskarna, hihi!!!

OCH du fick barn mitt i det värsta. Det kanske var jätteskönt att ha bebisbubblan då? DET kan jag tro iaf. En perfekt "flykt" från all skit. Fick din man vara med på förlossningen?
Klokt att ni tig det lugnt med att inte göra så mkt den tiden. ALLT var ju så osäkert då.

VISST, det är verkligen prövande år för världen nu, så mkt som kommit slag i slag. Inte bra.

Saknar vintern, den ska ju vara med. Det känns fel annars. Det är 18 grader då jag skriver det här till dig.
Ja har två hem numera, älskar dem lika mkt ... här och i Sverige. Känner mig hemma på bägge platserna. Det är en rikedom.

OM man ska ha semlor här får man baka själv, eller hoppas att ngn god vän bakar åt en, haha. I LA och NYC säljs de, men inte här.

KRAMEN!!

Annika said...

Linda.
Har fått svar från PostNord. Ingen förändring. De ser var kuvertet är men ingen gör ngt. Fan.
Kinging it hängde med K och N nyligen och jag har sett dem med E och B också på SLV, haha.
Endless Adventure vet jag också vilka de är. Alla verkar vara i Norden nu, kul.
Många är sååååå otroligt duktiga på att dokumentera sina resor och sina upplevelser.
Ha en fin dag!

Annika said...

Yvonne;
MÅ paraplyet för alltid vara förpassat in i ett hörn.
Vilken hemsk tid det var.

Jag vet, så himla trist med Netflix alltså.
Och det där med 30 dagar tror jag blir svårt för många. HOPPAS Netflix kommer på ngn bra lösning där.
Nej, jag tittar nästan inte alls på linjär tv längre. Precis som ni i Spanien, det blir inte av. Det mesta går ju att streama efterhand.
Kan verkligen tips om YT, de har SÅ mkt där.

PostMord ja, fick svar från dem. DE ser brevet, det ligger i Segeltorp. MEN där har det fastnat. PN verkar inte vilja lägga två strån i kors och de menar att jag ska reklamera hos USPS. PUST!!
Så hopplöst.
Jag får skicka igen, men denna gång med vanlig post. och i flera ex. Fasiken vad tröttsamt det ÄR allting.

Pass ja, det är bra att ha minsann. OCH jag har ju läst om enorma väntetider. Du hade tur som fick en tid!! GRATTIS. Ja det ska bli intressant att se hur lång tid du sedan får vänta på det.

Kramar!!!

Annika said...

Carin:
HAHA, nej ... det är bara jag som tycker jag jämt tjatar om det. Blir så less själv på mig själv. HAHA.
Men väder och vind är ju alltid aktuellt.
Älskar YT!! Du bara måste beta tag i K o N, de är SÅÅÅÅ bra!!!
KUL att vi gillar samma!!!
SÅ mkt pappar då ngn dör.
Mitt brev är det bara såååå trist med.
Kramar!!

Annika said...

Annah:
Det är konstigt, ffa eftersom Sverige är SÅÅÅÅ digitaliserat på allt.
Men nej, här är det minsann gammaldags.
Pratade med min kompis fr Tyskland idag, samma där som i SE, mkt gammaldags då det kommer till detta.
ja det här med bouppteckning etc, du vet ju. Jag har två fullmakter ute, och jag är mkt glad över att min bror och min svåger sköter det. Tacksam.

Annika said...

Sus:
jamen JA!! Jag får sådant stresspåslag att det inte är KLOKT!! FAN för Postnord. men jag tycker såklart att USPS gjort fel också.
Här tror man att det ska vara extra säkert med rek.brev men inte då ...
YT har ju massor med musik. Men såååå mkt mer också.
Love it!!
Kramar!!

Annika said...

Christina:
Ja, så känner jag med. Skyller på USPS också, de lät minsann brevet ligga på Dulles jag vet inte hur länge innan det kom till CPH, sen Malmö och nu ligger det i Segeltorp och Postnord vet inte varför det fastnat där, fick svar från dem idag. Det ligger där det ligger. Jag blir tokig. De ids inte köra ut det och det kommer inte att komma fram tills på lördag. SJUKT men sant. SÅ mkt för rek.brev alltså.
men gud alltså, din historia där ... hur otroligt KNÄPPT. OCH en så stor check också. Ja man undrar alltså, kan man lita på posten alls längre. TRE månader för ert brev, ofattbart. Helt OTROLIGT.
DET med rekbrev. Alltså ...
I mitt fall VET jag att det ligger i Segeltorp, men PN kör inte ut det. de säger bara att det "ligger fast" så nu år jag skicka nytt, men tänker fan inte rekommendera det. Jag kommer att skicka flera kuvert till samma mottagare. Alltså vad gäller posten var det SÅÅÅÅ mkt bättre förr.
Sp ni fick det med FedEx sen, ja lika bra att använda dem nästa ngn.

Wegmans ja, nog fattar jag att du saknar den affären.

STOR kram till dig och det är SÅÅÅ roligt att höra ifrån dig.

Annika said...

Humlan;
HA, ja sant .. sååå sant.
Nä, men jag ska ligga väderlågt ett tag nu, så det så, fniss.
DU har så rätt, Stockholmsvintrarna är i Umeå nu. Min bror däruppe säger att det är riktigt konstigt där nu med plusgrader som det INTE bör vara hos dem,
Och ni i Sthlm, ja vem vet vad ni fått för vintrar. USCH vad ledsamt det här med klimatet är.

Humlan, jag kan verkligen, verkligen rekommendera dessa YT-are. OCH ska du börja med ngn så börja med Kara and Nate, de är OUTSTANDING!!!
Men alla jag listat är toppen.
YT gillar jag, men man kan verkligen fastna där.

Humlan, PostNord är ju helt värdo. De gör skäl för sitt öknamn PostMord. FATTAR inte. Och tänk förr, posten strulade ALDRIG.
Somligt var verkligen bättre då det tillhörde staten.
BRA att de hade förståelse för de räkningar som inte kom som de skulle.

Har fått svar från Postmord, de ser att brevet ligger i Segeltorp, men det har fastnat där och "de vet inte varför". Jag tror inte det kommer att komma fram. Så vi ska börja om.
GAAHH!!!

KRAMAR!!

Annika said...

BP:
Jomen det är jag nog, mer aktiv än du.
Streamar nästan allt, har många tjänster där.
Fast Freedomtravel har ingen YT va? Bara sin blogg?
Du skulle gilla dessa kreatörer på YT, tror jag. De är alla SÅÅÅ bra.
YT är superbra för sååå mkt.

Postnord, har fått svar. MEN ingen hjälp. Brevet ligger där det ligger i Segeltorp. Ingen kör ut det.
SÅ det är bara at börja om men med vanlig post!! Aldrig mer rekbrev.
Någon gång kommer det fram, ska vi tro, PUST!!

Elisabeth said...

*Minst sagt milt hos dig! Här är det nog normalt för årstiden, även om det känns som att årets januari och det som varit hittills i februari varit ovanligt solig.

*Förstår helt klart att det är störande med Netflix, framförallt, som du skriver, att man inte ska kunna titta på sitt eget konto om man inte är hemma på 30 dagar. Jag har ju inget Netflix-konto, men brukar däremot läsa Svenska dagbladet på mina föräldrars inloggning, något jag hoppas kunna fortsätta med.

*Youtube är absolut kul. Tror att jag har nämnt förut att min "guilty pleasure" är att titta på tyska/österrikiska universitetsstudenter som gör Youtube-videor om detta, haha. Jag följer dem dock inte, utan går in med jämna mellanrum för att se om de lagt ut något.

*Så dåligt med det rekommenderade brevet som inte kommit fram än! Man undrar verkligen vad posten i olika länder håller på med.

Annika said...

Elisabeth:
Igår gick det upp till 21 grader. När jag gick och la mig igår vid 2215 var det 19 grader ute.
Detta är inte klokt, och än mindre "friskt".
Ser att nästa torsdag också var 21 grader. SÅÅÅÅ onormalt att det är svinlande.
MEN jag orkar inte skriva om det längre.
Jag är glad att ni har en mer normal februari iaf.

Precis, vi ska se vad Netflix gör. De har ju massiv kritik emot sig nu. Det där med 30 dagar får de slopa. Funkar inte.
Jag läser DN via min svåger och uppskattar det enormt, hihi. Så jag vet precis hur du känner!!

YT är skitroligt!!
OCH ALLT finns där, och många (absolut inte alla, det ska gudarna veta. Men de som KAN och är stora) är fantastiska på att dokumentera och filma och redigera.
HAHA, ja du har sagt att du kollar in studenterna. Visst är det mysigt att kolla in då och då, jag gillar det mkt.

Brevet ja, orkar inte ... det är bara inte klokt . Blir så förrrrb.

Äventyret framtiden said...

Postgången blir bara sämre med åren, vilket man egentligen inte alls borde förvänta sig med tanke på att allt annat har gått framåt och snabbare. Härifrån till Sverige tog det två månader för ett julkort med innehåll att komma fram. Än fastnar allt i Lissabon eller också i Sverige. Obegripligt att det får vara så slapphänt.
Tänk att du inte kunde sända fullmakten digitalt? Vi kunde göra så när vi tog ett tillfälligt lån för att köpa lägenheten här. Underteckna och scanna, sända iväg och allt fungerade perfekt med alla andra uppgifter som är självklara.
Nå, så skönt att det ändå fungerar någorlunda för dina nära och kära i Sverige, trots allt. Men jag förstår dig till fullo, hela din irritation och frustration. Ibland kan man slita håret av sig i förtvivlan.
Varm kram!